Találatok a következő kifejezésre: Borban az - (2134 db)

Feher hus feher bor, voros hus voros bor? Igy tarsitsuk a borokat az etelekhez? Vagy mihez mi illik?

Legjobb válasz: Ezekben minden benne van: http://www.deluxe.hu/cikk/20080303/az_etel_es_bor_megfelelo_.. vagy ebben: http://villanyiborvidek.hu/hu/villanyi-borvidek/borok-es-ete..

Minnél régibb a bor annál jobb. De meddig áll el a bor az üvegben menyi idő után kezd rosz lenni?

Legjobb válasz: Ez nem minden borra vonatkozik. Csak a testes hegyvidéki boroknak használ az idõ. Meg nem az üvegben hanem a hordóba lesz jó.

Ez nem minden borra vonatkozik. Csak a testes hegyvidéki boroknak használ az idõ. Meg nem az üvegben hanem a hordóba lesz jó.
„Minnél (sic!) régibb a bor annál jobb.” – ez így nem igaz. Pincében (pincehõmérsékleten és -páratartalommal) az üveget lefektetve fajtától függõen pár (általában egyszámjegyû) évig javul, utána nem lesz jobb vagy egyenesen rosszabbodik. Szobahõmérsékleten tárolva folyamatosan rosszabbodik, ezt már hónapok után észre lehet venni, de melegben ennél is hamarabb. A szekrény teteje pl. klasszikus bortemetõ.
"Minnél régibb a bor annál jobb. De meddig áll el a bor az üvegben menyi idõ után kezd rosz lenni?" Olvasd már el mit írtál légyszíves! Ha szerinted minél régebbi egy bor akkor mi az hogy mennyi idõ után rosszabbodik?? Akkor egyre jobbnak kéne lennie, nem!?
Azt mondják a hozzáértõk hogy a bor is olyan mint az ember, van fiatalkora középkora és öregkora ami után már romlik.

Szerintetek ha valaki megiszik napi 2-4 liter flakonos bort (az a 4-500 Ft-os, amit a legtöbb alkoholista is iszik), meddig bírhatja a mája?

Ismerek egy ilyen személyt, hát agyilag nincs a toppon. De vajon a bels? szervei mennyire díjazzák ezt a fajta alkoholt ilyen mennyiségben? Õ már kb. 20 éve iszik, de még él. Ha ismertek ilyen embert, akkor történeteket is szívesen olvasok :)

Legjobb válasz: Kedves elsõ válaszoló! Nem említettem, hogy tablettás bor lenne, csupán azt írtam, hogy az olcsóbb flakonos barátai a minõségibb, drágább boroknak. A kérdésem arra irányult, hogy meddig bírhatja vajon az emberi szervezet ezt a 10% alkoholtartalmú bort (amiben feltételezhetõen nem csak szõlõ, hanem ízfokozók, és színezékek is vannak) napi 2-4 literes terheléssel számolva.

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.
Onnan, hogy egy kis városban lakunk és névrõl ismerünk rengeteg embert, az összes alkesz vére megfordult a laborban:)
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló! Nem említettem, hogy tablettás bor lenne, csupán azt írtam, hogy az olcsóbb flakonos barátai a minõségibb, drágább boroknak. A kérdésem arra irányult, hogy meddig bírhatja vajon az emberi szervezet ezt a 10% alkoholtartalmú bort (amiben feltételezhetõen nem csak szõlõ, hanem ízfokozók, és színezékek is vannak) napi 2-4 literes terheléssel számolva.
És honan tudja a laboros hogy 2-4 litert fogyaszt akinek a vérét vizsgálta?
2-4l 10%-os alkoholtartalmú bor rendszeres napi ivása alkoholizmus és károsítja a májat idegrendszert egyéni érzékenységtõl függõen.Mintahogy az illetõ 20 éve teszi.
A kérdező hozzászólása: Azta, azt nem is gondoltam volna, hogy ennyi bor után is még olyan kifogástalan lehet a májuk az ennyi alkoholt fogyasztó embereknek. Én azt hittem, hogy aki ennyit iszik, annak biztosan gond lehet a májával. Az az ismerõsöm, akirõl szó van, õ mondjuk mindig hasmenéssel küszködik, de lehet, hogy akkor az csak valami mellékhatás lehet.
Apám bort ivott ( hol jó minõségû házit, hol rosszabb minõségû boltit - kb 2-3 litert naponta) 10 év alatt elvitte a májzsugor, de van akinek ez meg sem kottyan. Egyéni érzékenység kérdése.
A bor nem okoz akkora károsodást, mint azt sokan hiszik. Édesanyám laborban dolgozott 30 évig, több ezer ember vérét vizsgálta és akikrõl tudta, hogy rendszeres borfogyasztók, a májfunkciójuk kifogástalan volt, ellentétben azokkal, akik töményet ittak. Nem mondom, hogy ennyi bor egészséges és nem károsít, az idegrendszer nagyon is. Ezek az alkeszek általában attól halnak meg, mert baleset éri õket, nem a májuk mondja fel a szolgálatot, a borfogyasztók azzal a májjal még élnének 20 évet simán.
Ha jó minõségû bort iszik ennyit az is alkoholizmus.És attól is kikészül a mája.Tévedés hogy az olcsó borok olyan nagyon mérgezõbbek lennének.Tablettás bor nem létezik az egy félreértés a bornak a legtöbb alkotórésze nem szilárd anyag ezért nem lehet tablettázni.Sokszor az ilyen borok kevesebb ártalmas anyagot tartalmaznak mint a jobbak. Élelmiszervegyész
A kérdező hozzászólása: A kérdésemre még mindig nem kaptam választ :D
"feltételezhetõen nem csak szõlõ, hanem ízfokozók, és színezékek is vannak)" Tudod ha megkérdeznél egy borászt tesz e ízfokozót és színezéket a borba azt mondaná hogy tesz.A legmárkásabb borokba is.A Tokaji aszú pld a színét és az ízét is mesterségesen kapja.És sok más bor is javítva van sûrítménnyel ami a színre és az ízre is nagy hatással lehet.Meg van határozva mibõl mennyit lehet használni és használják is.A leghíresebb szõlõtermelõ területeken is vannak gyengébb évek, mikor javítani kell.Az egy közkeletû tévedés hogy az "ízfokozó" valami ördögtõl való és egészségre káros anyag lenne! Amikor a fõzéskor mazsolát használnak az pld 100%-os ízfokozás, és van még jópár.A chili bors vanilia és egyébb fûszerek használata is ízfokozás! Élelmiszervegyész
A jobbak borral arra utaltam hogy az utóbbi években többször volt probléma márkásnak tartott pincészeti borokkal úgy kezelésre úgy adalékolásra tekintettel.
Amúgy meg kivétel erõsíti a szabályt, az ellenkezõje is megfigyelhetõ, de a borral általánosságban jobb esélyei vannak az alkoholista versenyzõknek, hogy nem kapnak cirózist.

Hogy kell egy borítékot megcímezni? Hova kell a feladó a címzett milyen sorban? És ha kagylót adok fel egy borítékban az kb. mennyibe kerül? Sürgős!

Legjobb válasz: Jobb oldalra kb. középre írd elõször a címzett nevét, alá szokták hogy "részére"(bár ez kihagyható), utána jön a város, alá az utca, házszám, és ez alá írjuk a város irányítószámát... A feladó adatait is ugyan ebben a sorrendben kisebb méretû betûkkel a boríték bal felsõ sarkába kell írni. Ha kagylót akarsz küldeni, akkor lemérik a boríték súlyát, és az alapján kell fizetni.

Jobb oldalra kb. középre írd elõször a címzett nevét, alá szokták hogy "részére"(bár ez kihagyható), utána jön a város, alá az utca, házszám, és ez alá írjuk a város irányítószámát... A feladó adatait is ugyan ebben a sorrendben kisebb méretû betûkkel a boríték bal felsõ sarkába kell írni. Ha kagylót akarsz küldeni, akkor lemérik a boríték súlyát, és az alapján kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: És max mennyibe kerül?

A palackozott vagy hordózott bor az idők végtelenségig eltartható és nem lesz fogyaszthatatlan?

Legjobb válasz: A bor minõségétõl és fajtájától is függ. A jó minõségû vörösborok például fahordókban tárolva évtizedek múltán elveszítik víztartalmukat. Így alakul ki a borkocsonya, amely szilárd halmazállapotú, tehát harapni lehet, s alkoholtartalma igen magas. A borkocsonyát vizezéssel vissza lehet "alakítani" folyékony borrá, azonban ezt vétek megtenni, mivel a borkocsonya piaci értéke messze magasabb, mint bármely minõségi boré. A gyenge minõségû- legfõképp a palackban tárolt- bor nem tárolható el végtelen hosszú ideig.

A bor minõségétõl és fajtájától is függ. A jó minõségû vörösborok például fahordókban tárolva évtizedek múltán elveszítik víztartalmukat. Így alakul ki a borkocsonya, amely szilárd halmazállapotú, tehát harapni lehet, s alkoholtartalma igen magas. A borkocsonyát vizezéssel vissza lehet "alakítani" folyékony borrá, azonban ezt vétek megtenni, mivel a borkocsonya piaci értéke messze magasabb, mint bármely minõségi boré. A gyenge minõségû- legfõképp a palackban tárolt- bor nem tárolható el végtelen hosszú ideig.
Szerintem függ a bor minõségétõl is. Férjem kapott születésnapjára un. "névre szóló" bort.(nem a legdrágább fajtából) Nem akartuk megkezdeni, de kb. 6 év után mégiscsak felbontottuk. Semmi bor jellege nem volt, szinte vízízû.
Hadd mondjak el itt egy kis tortenetet.Gyermekkoromban lebontottak melletunk egy regi epuletet.Talaltak benne befalazva egy palackot amelyben kocsonyas anyag volt. A komuvesek meggkostoltak, nagyaon finom megkocsonyasodott bor volt benne, amit felkockaztak es elfogyasztottak. A palackon latin szoveg volt, azt elvittek a parokiara elolvastatni a tisztelendo urral. A borkocsonya kb. 400 eves volt, sajnos , nem maradt belole egy pici sem amit a fordito megkostolhatott volna.(Ha a bor jo minosegu es ugy van tarolva, hogy ne jusson hozza levego, akkor evszazadokat kibir.)
A borok semmilyen olyan anyagot nem tartalmaznak, ami bármi körülmények között kocsonyásodni (gélesedni) képes. A hosszas tárolás során - akár palackban, akár hordóban - a borból leggyorsabban az alkohol távozik, mivel lényegesen könnyebben párolog, mint a víz. A bornak ugyanúgy, mint pl. egy élõlénynek, van egy természetes élettartama: fejlõdik, kiteljesedik, majd elöregszik és tönkremegy. Ez az élettartam természetesen sok mindentõl függ, de nyilván a minõségi borok általában hosszabb életûek. A nagyon öreg borok élvezhetelenek, értékük a régiségükben és ritkaságukban van. A borkocsonya egy mesterségesen, kocsonyásítószerekkel (pl. agar-agar, zselatin) elõállított desszert, alkoholtartalma közel nulla, bár fel lehet tuningolni egy kis tiszta szesszel, de nem érdemes. Tudtommal kereskedelmi forgalomban nincs. "Természetes úton" kocsonyásodott bor nagy ritkán elõkerül, de élvezeti értéke nincs, mivel a hibás tárolás során elszaporodott, az alkoholt és a savakat fogyasztó ecetbaktériumok milliárdjainak elhalt tömegébõl áll. Talán innen ered a mítosz. Annyira valóságos csak, mint a mitológiai "egyszarvú" legendája. Üdvözlettel: Egy öreg borász

Ha kinyitok egy üveg bort, az meddig áll el?

EGy hónapot kibír azért?

Legjobb válasz: ledugózva (még jobb esetben vákuumozva) max. 2-3 napon belül idd meg, utána már a cefreíz nagyon eluralkodik rajta és a legjobb bor is undorító lesz. de a legjobb az, ha nem nagyon tárolsz nyitott bort a hûtõben, idd meg az egészet.

ledugózva (még jobb esetben vákuumozva) max. 2-3 napon belül idd meg, utána már a cefreíz nagyon eluralkodik rajta és a legjobb bor is undorító lesz. de a legjobb az, ha nem nagyon tárolsz nyitott bort a hûtõben, idd meg az egészet.
Semeddig sem áll el rendesen, mert már 24 óra után is simán érezni rajta, hogy nem friss, de hûtõben egy fogyasztható (vagy inkább fogyasztásra alkalmas) marad. Egy hónap után én már nem erõltetném le a torkomon, dehát a gyatrább íz nem mindenkit tart vissza ettõl. Ha egy kis vodkával felerõsíted kb. 15%-ra, akkor viszont eláll, és maga a vodka nem érezhetõ rajta, csak kicsit „könnyebb” lesz az íze.
" Ha kinyitok egy üveg bort, az meddig áll el? " nálunk, max egy órát, mert a szagra rátalál az alkesz bátyám, vagy az apám, azt a bornak annyi volt, :) )
Ha jól le van zárva akkor kibírja.
Ha kinyitás után jól lezárod, és hütõbe teszed, akkor akár még 1 hónapot is

Hol lehet olyan kesztyűt venni, amelyik bőr, az ujjak vége hiányzik, és protector van rajta az ujjperceknél?

Legjobb válasz: http://www.fujimae.hu/Webaruhaz/Kesztyuk/Nyitott-Bor-Zsakolo.. http://www.fujimae.hu/Webaruhaz/Kesztyuk/Nyitott-Bor-zsakolo.. ilyenekre gondolsz? nekem van, szeretem :D

A kérdező hozzászólása: nem, igazából airsofthoz kellene. Kb úgy képzeld el mintha katonai kesztyû lenne mesterlövészeknek.
ilyesmihez szerintem vegyél használtan protektoros motoroskesztyût. a lövészeknek a kesztyû mutatóujja levehetõ, de azt te is meg tudod fabrikálni öntapadósra. ha meg csak az ujjatlan jöhet szóba, akkor gugli-ujjatlan motoros kesztyû, láttam protektorost is. linkért tiltanak, uh azt nem kapsz.
A kérdező hozzászólása: A motoros kesztyû jó ötlet, köszönöm szépen!

Mit kezdjek a peniszem vegen levö börrel az mire jo Felek ha hatra huzom a bört a peniszemem akkor az a lilas valami kiesik vagy ugy marad a bör?

Legjobb válasz: Sokáig én is ettõl féltem kiskoromban olyan 10-11éves koromban :D de õróbáld ki, nem lövöm le a poént :D ;)

Sokáig én is ettõl féltem kiskoromban olyan 10-11éves koromban :D de õróbáld ki, nem lövöm le a poént :D ;)
Nem irigylem azt az orvost, akinek meg kell majd csinálnia. Ha még nem húztad hátra, csúnya betegségek lehetnek odalent. A tisztálkodási rutin része legyen az, hogy hátrahúzod és megmosod alatta jó alaposan és azt a fehér trutymót teljesen eltünteted. Ha sokszor felhúzod, majd le, akkor meglepetés jön, na azt ne úgy csináld, hogy mások hallják, vagy látják. 21F
a 2012 a nevedben a születésed dátumát jelenti, vagy hogy mikor vittek a sárgaházba?
Hívd a saktert!
Semmire se jó a bõr, de ha nem húzod hátra, sose fogod megtudni, mi tartja a lilás valamit. Nem vagy rá kíváncsi?
Az elõzõ jól írta, de amúgy hány éves is vagy?
nem szoktad hátrahúzni? akkor h mosod? fújjjjjj és mi a lilás dolog? én még péniszen lilásat nem láttam.. bár ha sose mosod a fityma alatt akár lehet lilás is.. böe
Körül kell metélni
A kérdező hozzászólása: teged kell körülmetelni a nyakadon keresztul

Mostanában nagyon átlátszanak a bőrömön az erek. Mitől lehet?

Viszonylag fehér b?r? vagyok, de nem a falfehér típus. Az utóbbi id?ben észrevettem, és a párom is megemlítette, hogy nagyon látszik a b?röm alatt az ér, kis kék csíkok futnak a testemen. F?leg a nyakamon, a lábamon, és a fels?testemen, a mellem környékén. Egyáltalán nem fáj,nem lüktet, nem érzek semmit. Mit?l lehet? Szedek fogamzásgátlót egy éve. Talán annak egy mellékhatása?

Legjobb válasz: Szia! Ha egy éve szeded,akkor nem hiszem hogy attól van. Nem hiztál mostanában? Talán nyúlt a böröd. Én babát várok,és ahogy nyúlik a böröm,ugy jobban látszik.

Szia! Ha egy éve szeded, akkor nem hiszem hogy attól van. Nem hiztál mostanában? Talán nyúlt a böröd. Én babát várok, és ahogy nyúlik a böröm, ugy jobban látszik.

Az elküldött e-mailnél, ha nincs kinyitva a boríték, az azt jelenti, hogy még nem olvasta el az illető?

Legjobb válasz: Mármint, te küldesz egy levelet és a te "Elküldött levelek" mappádban nézed meg a borítékot?Ez csak azt jelzi, hogy te nem olvastad el az elküldött levelet. A levelezõk egy részében van visszaigazolást kérõ opció, ha azt bejelölöd, akkor annak aki megkapta a levelet, lehetõsége van igazolni az elolvasást.( Nem kötelezõ - úgy emlékszem )

Mármint, te küldesz egy levelet és a te "Elküldött levelek" mappádban nézed meg a borítékot?Ez csak azt jelzi, hogy te nem olvastad el az elküldött levelet. A levelezõk egy részében van visszaigazolást kérõ opció, ha azt bejelölöd, akkor annak aki megkapta a levelet, lehetõsége van igazolni az elolvasást.( Nem kötelezõ - úgy emlékszem )
A belinkelt cikkben leírt program alkalmas arra, hogy visszajelzést kapj, ha elolvasták a leveledet. http://hvg.hu/Tudomany/20090811_spypig
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!