Üzlet és pénzügyek kategória válaszai (68272 db)

Mennyit érhet ez az érme?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Ha eredeti akkor olyan 500 forintot de a képek alapán erre nem mernék megesküdni.

Vélemények Expressz.hu-ról?

Szeretnék egy mobilt rendelni viszonylag elég sok pénzért és szeretném tudni hogy megbízható bolt-e? Aki rendelt már onnan leírná a véleményét.
az nem bolt, ott magánszemélyek hirdetik a termékeit, eléggé lutrira megy
mûszaki cikket nem vennék onnan. sõt, semmit sem. mûszaki cikket eleve rendes boltból kell venni, nem ilyen helyrõl.

Mi van akkor, ha a futárszolgálat az általam megrendelt terméket hibás árral adta át?

Műszaki cikket rendeltem egy webshopból, nem én vettem át és nem is mondtam, hogy mi az, és mennyibe fog kerülni a csomag, csak azt láttam, hogy 35.000Ft helyett 3500Ft-ba került. Feltételezem, hogy lemaradt egy nulla véletlenül.. A webshop tájékoztató e-mailjében még a normál árat írták, viszont később megnéztem..a futárszolgálat már hibás árral küldte az értesítőjét.
Nincs semmi. Ha észreveszik, gondolom felkeresnek téged, és a különbözetet fogják kérni.
A kérdező hozzászólása: Jogilag gondoltam..
na jelentkeztek már? szerintem jogilag a fogyasztóvédelmi törvény vonatkozik, az meg azt írja, hogy a legkisebb ár a valós
A kérdező hozzászólása: Nem, senki nem keresett azóta sem. :) Ilyen a 90%-os akció Magyaroszágon.


Bébi-szitterkedni szeretnék, mennyit kérhetek óránként?

hogyha 1 gyerekre vigyázok és 3-5 éves csak én vagyok a lakásban és a szülők dolgoznak.
Hány eves vagy es hol laksz? Van tapasztalatod?
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok , pest megyében lakok
En gyerekre nulla tapasztalattal nem biznek gyereket
A kérdező hozzászólása: már nem azért de vagyok olyan értelmes hogy tudok vigyázni egy 5 éves gyerekre
Valoban? Nagyszerû. En azert nem biznek gyerekre gyereket,
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdezem, mert a diákhitel direkten még mindig azt írja, hogy feldolgozás alatt :( az iskolámmal már megtörtént az egyeztetés, visszaigazolták a hallgatói jogviszonyomat.
A kérdező hozzászólása: éles helyett élek bocsánat elírtam ://
Hol laksz, falu / város? 14 évesen már tudsz például diákmunkákat vállalni.
Aztán van e hozzá renden HD tv-d ? Én személy szerint feleslegesnek tartom az xbox ot.
@Akvyr Tévedésbe vagy esve, mert csak 15 éves kortól lehet, szülõi engedélyes iskola szünetekbe. (meg ehhez hozzá tartozik hogy a melók nagy része legalább 16+os. Én 19 évesen jutottam oda, hogy olyan diákmelót tudtam vállalni amivel egy xbox árát meg tudtam keresni.
Akkor sorry, én már 14 évesen is csináltam ezt-azt, bár nem emlékszem a dokumentációra, szóval valószínûleg nem volt lepapírozva. Ettõl függetlenül sûrûn lakott területen vállalhat ezt-azt, kutyasétáltatás, idõseknek bevásárlás, nemtudom. Bár ezekbõl elég lassan lesz Xbox.
nem bírságot kap, hanem rendõrségi feljelentést.
A kérdező hozzászólása: igen, az már megvolt, be is idézték... azértkérdezem, hogy mi várható
Pénzbüntetés, milliós összeg. És a cégét estleg ízekre szedi a nav. Téged valószínûleg ki fognak onnan rúgni. Ja és hivatalos írat hamísítása, ott még szabadságvesztés is lehet.
Pénzszerzésnek. Szerintem az emberek kb. 98 %-a. Csak a mesében van, hogy az emberek szeretik a munkájukat. Képzeld el, hogy egy gyári munkás pl. mennyire élvezi a betanított munkát.
Szeretem csinálni. Dolgoztam pusztán a pénzért is, de az nem tetszett, ott is hagytam. Így nagyjából a kétharmadát keresem az akkori jövedelmemnek, viszont sokkal jobban érzem magam. És így is bõven jut mindenre. Azért munkával az életünk jelentõs része telik el. Nekem nagyon nem mindegy, hogy élvezem, vagy alig várom, hogy vége legyen a munkaidõmnek.
elhivatottan csinálom(mert ha nem így volna akkor rossz munkaerõ lennék), de pusztán pénzszerzés.

Mennyi táppénz jár vagy van e kibúvó?

Először is elmesélném, pályakezdő vagyok egy kisebb sportboltban, ahol a főnököm eleinte eléggé gyanúsan kedves volt, aztán rájöttem az igazi arcára, blokkokat nem nagyon adhatok( bár most már csak azért is), és mivel örültem hogy van munkám, mivel egy jelentős összeget rám hárítottak amit kikelett fizetnem, nem szóltam, aztán a fizetésemet is késöbb kaptam meg mint kellett volna, elkezdtem munkahely után nézni, és költözni is akartam Pest környékére kaptam is munkát( egy kis város ahol nagyon nehéz munkahelyet kapni), csütörtökön körbekérdeztem mi hogy van pénteken tájékoztattam kultúráltan a főnökömet is, aki egyből jött hogy felmondási idő! Én kezdőként azt se tudtam, hogy van ilyen próbáltam közös megegyezésre jutni vele, de már napok óta vitázunk és már eléggé elfajult a dolog, próbáltam kiskaput keresni, határozatlan a szerződés, felmondási idő nincs írva de akkor is a munkatörvény rám is ugyanúgy érvényes. Szabadságom direkt az miatt vettem ki hogy egy darab se maradjon bent mire elmegyek( buta ötlet volt)A másik munkahely meg olyan ,ahova napi 100 an jelentkeznek ha én nem megyek akkor majd más jön... Felmondásomat alig akarja aláírni, már mindent megmozgattam amit csak tudtam, embert nem tudok hozni magam helyett mert csak pályakezdőket vesz fel és a lefutási ideje 1 hónap. Most már a táppénz van a fejemben , hogy mennyi jár, vagy betegszabiból bármennyit kivehetek, az se baj ha nem fizetik. vagy hogy megy ez? ha márciusban(90 napos) kezdtem csak támogatást váltottunk akkor onnan kell számolni vagy júniustól(8+4 hónapos pályakezdői támogatás), tuti nincs kiskapu? Nem tudok már itt dolgozni, mert ha így folytatjuk tovább a főnökkel, csak rossz vége lesz ,és ő nem enged el, mert karácsony, meg hogy ő jöjjön ki jól.

Most mihez kezdjek?

Októberben járt le a Gyesem, a munkáltatóm nem vesz vissza.
keress munkát!
Munkanélküli mint sokan mások, és még sem áll meg a világ.
És most kezdtél félni? Már szeptemberben mozgolódni kellett volna. Újsághirdetések, barátoknak szólni, internetes állásportálok böngészése, munkaügyi kp. A szakács hiányszakmának számít, hátha hamar sikerül valami!
Regisztrálj a munkaügyiben. max. 90 napig jár az álláskeresési. Után próbálkozz bejutni egy támogatott képzésre, ha addig nem találsz munkát. A képzés mellett legalább adnak némi pénzt, de nem sokat. A baj, hogy nagyon nagy a túljelentkezés, de egy próbát megér. Ezen kívül keress interneten, újsághirdetésekben, kérdezõsködj ismerõsöknél.
Hmmm...októberben járt le a gyes...már egy éve munkakeresésen kéne agyalnod és nem 2 hónappal a gyes lejárta után kapkodni, hogy most mi lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!