Üzlet és pénzügyek kategória válaszai (68272 db)

17 éves diákként hová lehetne dolgozni menni?

Nem fontos, hogy legális legyen, ki akarnak dobni itthonról szüleim, ezért szükségem volna valami jól fizető melóra. Nem számít, hogy mit kell csinálni, napi 4 órában tudom vállalni suli után.

Normális költség a céges számlámon a 900 Ft / készpénzfelvét és 765 Ft / utalási költség? Van értelme böngésznem más bankokat?

Utóbbi időben emelkedett meg, eddig 360 Ft / utalás volt, most 760 Ft / utalás lett, brutálisnak tartom, tekintve, hogy 8 helyre történik a járulék fizetés is legalább. Még jó, hogy a tranzakciós adót csak a gonosz bankok viselik. Egyébként CIB bank / bázis üzleti számláról van szó.


Mi kell ahhoz, hogy valaki nyithasson egy szolit?

engedélyek, szabályok, stb..
pánz
sok pénz
pénz
A kérdező hozzászólása: a pénz az alap, de a továbbiakra gondolok nyilván

Mit kell vinnem magammal okmányirodába ha át akarom venni az erkölcsi bizonyítványom?

előző héten küldték ki de úgy dolgoztam, hogy sose tudtam át venni, így be kell mennem a központi okmányirodába (gondolom) hogy átvegyem. Mit kell vinnem magammal és ez kb mennyi időbe telhez ? Lakcím kártya nélkül is át lehet venni ?
Az erkölcsi bizonyítványt nem az okmányirodában adják. Postán kapsz hozzá igénylõlapot, veszel rá illetékbélyeget (ott megmondják, mennyi kell rá, meg rá is van írva), kitöltöd, feladod, aztán postán fog érkezni maga az erkölcsi bizonyítvány is.
A kérdező hozzászólása: Igen, de mint írtam nem tudtam átvenni amikor kiküldték és már vissza küldték az okmányirodának.

Ismeri valaki a Prohuman munkaközvetítőt/fejvadászt?

Nekem ugy tunik, sok kamu allast kozvetitenek..
Ha rájuk gondolsz akkor ismerem õket: [link] Diákmunkában több idõszakos állást kaptam már náluk, ha valamire azt mondják hogy irodai és nem telefonos házalóügynök akkor lehet nekik hinni. Fizetés mennyiségével nem lehet dicsekedni, de idõben kifizetik és ha már dolgoztál náluk néha felajánlanak hasonló állásokat.
Dolgoztam náluk sajnos:(
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ugy erzekelem, hogy tobben vannak, akiket a P. cég alkalmaz valamilyen munkara, egy masik cegnel, de ok fizetik ki a munkavallalot. Engem az erdekelne, hogy mint kozvetito milyenek?
Én jelentkeztem hozzájuk több állásra is, amikre a hirdetésben szereplõ elvárásoknak megfeleltem, de mégsem kaptam visszajelzést egyszer sem.:S:S
Én dolgoztam a csoportjuknál. Merthogy a Prohuman az egyik águk, van még a Profield is. Utóbbiról van véleményem de egy kutya kölyke mind. Szürkevállalkozás: nem annyira jelentenek be mint amit dolgozni kell. Pofátlan, kizsákmányoló, multi hozzáállásuk van. A kifizetések is rendszeresen pontatlanok, késve kapottak voltak. Gyakran irreális elvárásokkal, természetesen fizetetlen túlórákkal. Egyszóval multi. Folyamatosan hirdetnek mert nagy a fluktuáció. Nem véletlen.
3-15 nap. megjósolhatatlan.
15-60nap... rendeltem 2dolgot kozossen lett fizetve az egyik 21 nap alatt ert ide a masik meg uton van 43napja, amugy 1nap difivel adtak fel.
Nekem a legrosszabb 80 nap volt (igen, majdnem 3 hónap) de nyilván ez extrém eset
A kérdező hozzászólása: Fúh a 60 meg 80 nap igencsak sok! :DD De ezek ugye a fizetéstõl számítva annyi? nem miután kiírták hogy Sent abroad. :D
nekem általában 1 hónap körül szokott mozogni

Hol kapok elo deviza arfolyam tablazatot neten? (bovebben lent)

tehat egy olyan oldal vagy program erdekelne ami jol atlathato es vissza lehet nezni a mozgast legalabb 2 evre.
[link]
Kerekítsünk: 1027 Ft-ot a kamat. De ebbõl lejön a 16%-os kamatadó és a 6%-os eho (800 Ft-od marad eddig), illetve a tranzakciós illeték (Készpénzfelvétel esetén: 0, 6%) 336 Ft és a pénzfelvételed költsége, mellé bejön az infláció (számoljunk a középtávú céllal, mert a mostaniban benne van eléggé jelentõsen a rezsicsökkentés hatása), ez évi 3% (723 Ft), ami a teljes befektetésedet tekintve, 160 napra, tehát a reálértéke a pénzednek vélhetõen kevesebb lesz, mint ma. Nem számolva az alszámlák esetleges vezetési költségeivel, stb.
Ez inkább iskolai feladatnak tûnik, szóval az illetékeket, adókat hagyjuk. Számolni még álmos vagyok, de a képlet: 55.000-nek kiszámolod a 4, 2%-át, az eredményt elosztod 365-tel, majd felszorzod 160-nal és megvan a keresett szám.
22 a kamatadó és nem 16 6 az egho
Kevered rendesen a szezont a fazonnal utolsó. A 22 százalék az a teljes államkasszába kerülõ rész (kamatadó+eho).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!