Üzlet és pénzügyek kategória válaszai (68272 db)

Ha a foglalkoztatást helyettesítő támogatáshoz évente 30 napot kell dolgozni, akkor miért fenyegetőznek velem hogy ha nem fogadom el a 9 hónap közmunkát akkor nem jár a pénz?

Tanfolyamra megyek, nem tudok 9 hónapot dolgozni, és nem is akarok árok parton kaparászni! Felsőfokú végzettségem van!!
igen 30 nap kell, de ha téged 9 hónapra hívtak be, akkor azt el kell fogadnod, mert ha nem, akkor másfél évig semmit nem fogsz kapni. nem hiszem, hogy árok parton kellene kaparásznod, arra van elég ..... lehet hogy irodába, vagy ilyen helyre akarnak tenni. kérdezz rá, hogy milyen munkakörbe tennének.
Felsõfokú végzettséggel nem tudom miért kell odáig lenni... Ha még diplomád van esetleg.... De megkérdeznem mi a fontosabb legyen mit enned vagy hogy büdös-e a munka???
Elsõ, sajnos esélyesebb az árok tisztítás, felénk irodaira már várólista van, ha kiesik valaki, akkor lehet menni a helyére, helyek korlátozottan már csak az alja munkáknál vannak, mint pl. söprögetés és takarítás.
9 hónapra hívtak be? ezt még nem hallottam! ápr. végéig van a közmunka
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Akkor menjél te 6 órát dolgozni, 37.000 Ft-ért, úgy hogy még az útiköltséget sem fizetik, nincs táppénz ha beteg van, stb. Nem akarok én segélyt! Nagyon szívesen elmegyek dolgozni, csak nincs munkahely, szó szerint nincs!
valóban 9 hó?
A kérdező hozzászólása: Igen, 9 hónap. De én úgy hallottam, hogy vagy 30 napot kell dolgozni, vagy min. 6 hónapos tanfolyamon részt venni. Az idén már bõven ledolgoztam a 30 napot, tehát akkor jövõre kapom a pénzt, meg végül is ha tanfolyamra megyek, az alatt úgysem kapom a pénzt, nem tudom mit görcsölnek, nem fogok "ingyen pénzt" kapni sokáig, februárban indul a tanfolyam.
Akkor õszintén, nem értem, mi a problémád Kapod, a tanf.alatt még többet is. Utána is kapod. (a 9 hót sem értem hol van ez? melyik megye?)
Szia! Hát mi árusítottunk tûzijátékot egy darabig, de saját céggel. A raktárkezelõ mellé szoktak alkalmazni egy segédet, neki nem kell végzettség. Nem tudom, mennyit szoktak fizetni. Ismerek olyat, aki szórakozóhelyen pultosként szokott dolgozni. Nézz körül, hátha keresnek.
A kérdező hozzászólása: oké, de milyen oldalakon? köszi :)


Deichmann-ba elfogadnak Sodexo Ajándékutalványt?

Kérdésem a fenti lenne. Nem rég kaptuk meg a gyárba, rá van írva hogy miket lehet belőle venni (cipő, ruha, stb..), de az érdekelne, hogy a Deichmann-ba elfogadják??
Szerinted???
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az eredeti kérdés a piramis rendszerrõl szólt, nem "piramisjátékról". Piramis rendszerben mindenkinek van már tapasztalata, aki dolgozott alkalmazottként cégnél, aki járt iskolába, illetve aki már vásárolt legalább egy terméket vagy szolgáltatást valamilyen boltban. Ha esetleg mindezekre nem a válasz, még számos területe van az életnek, ahol piramis rendszerbe botlunk. Miután nem megkerülhetõek teljesen, érdemes úgy alakítani az életünket, hogy minél kevésbé függjünk tõlük. A piramisjáték szimpla szélhámosság. Általában MLM-nek próbálják álcázni magukat, és törvényileg tiltottak. Nem érdemes belevágnod. Ha nem buksz rajta, akkor is még meg kell úsznod a jogi felelõsségrevonást. Nekem személyesen két ilyen ajánlatot tettek, de egyiket sem fogadtam el :) Az MLM kíváló üzleti modell, de nem minden MLM cég jó. Ha ilyesmin töprengsz, nézd meg, mit lehet elérni vele, milyne emberekkel dolgozhatsz együtt, és ha ez a cél számodra fontos, akkor érdemes belevágnod. Számos dolog van, amivel meg lehet különböztetni az MLM-et a pilótajátékoktól, illetve a jó MLM-et a rossztól, de mindez nem fér bele e hozzászólás kereteibe. :)
Na ezek a legveszélyesebbek. Ilyenek kb minden második harmadik évben újraindulnak. Mármint a korábban bedõlteket más névvel újraindítják a tulajok. Az MLM cégek meg már több évtizede mûködnek. Nyilván nem véletlenül.
A kérdező hozzászólása: Szóval ez is ilyen átverõs cucc! Nekem az egyik elég közeli ismerõsöm ajánlotta, hogy mennyire megéri és mennyire jól lehet vele keresni, pláne hogy ez most fog beindulni és Magyarországon még egyáltalán nincs elterjedve...
Ott van a jogi szabályozás, és a 2-es forrásban szépen összefoglalva, hogy mi is a piramis- és a pilótajáték. [link]
Olvasgass a Ponzi sémáról: [link]
Ha nagyon az elején tudsz belépni, és van elég naiv/átverhetõ barátod/ismerõsöd, akkor megtérülhet a befektetésed, de könnyen elveszítheted a barátaidat... Ha neked ez megér ennyit, akkor hajrá.
Nem véletlenül illegális...
A piramisjáték illegális. Innentõl te döntöd el, hogy átvered-e az ismerõseidet és, hogy kockáztatod-e a börtönt. Ha elég embert versz át, akkor vissza kaphatod a pénzed kétszeresét sõt a jóval többszörösét is. Az MLM az más téma, annak nem sok köze van a piramisjátékokhoz. Legfeljebb annyi, hogy a piramisjátékokat MLM-nek álcázzák, hogy átverjék az embereket.
Tapasztalat az van. Az elsõ prezentáción nagyon egyszerûnek látszik az MLM-es munka, de aki bármiféle sikert ért el benne, az tudja, hogy egyáltalán nem az. Aki tud benne érvényesülni, és ténylegesen sokat keres vele, az minimum napi 8 órát szán rá. Ha csak a pénzed kétszeresét szeretnéd visszakapni, akkor keres olyan céget, ahol van ilyen promóció.

Mit tehetnénk? Mikor érdemes kifizetni? Svájci frankos autóhitel.

Szeptemberben a Merkantil bank ( ahol az autóhitelünk van ) közölte hogy a teljes tartozásunk 420.000 ft. Mivel ennyi pénzünk nem volt, így nem tudtuk kirendezni, azóta minden hónapban fizetjük a havi 45.000 törlesztést, és a mai napon a tartozásunk 455.200 ft. Totál ki vagyok,
Ha szeptemberben igényelted volna a kormány árfolyamgátját, akkor most kb 250 ezer lenne már csak a tartozás.. helyetted azért már mégse tölthetik ki azt a nyavalyás lapot.
A kérdező hozzászólása: bocsi, de én semmi ilyesmirõl nem tudtam, nem is olvastam sehol, .....
Autóhitelre nincs árfolyamgát, csak lakásra. Ez valóban elég furcsa, ha tényleg így van a tartozás.
A kérdező hozzászólása: sajnos ez pedig így van. 2008-ban 1 millát vettünk fel, befizettünk ezidáig 2984500 fot és így állunk

Be tudják hajtani rajtam a tartozásomat, ha külföldre költözöm?

Tartozom bankok felé (Citi, KH, stb). Egyrészt nincs pénzem kifizetni a tartozást másrészt gyakorlatilag nem én vettem fel a hitelt csak a nevemet adtam hozzá és már elegem van. Ha elköltözöm pl. Bécsbe és ott fogok dolgozni, akkor ott is le fogják vonni a számlámról a tartozást? Ott is tudni fogják a bankok, hogy Magyar bankok felé tartozom? Ott is látják, hogy adóslistán vagyok itthon? Tehát a lényeg az, hogy tudok tiszta lappal indulni külföldön? Értelemszerűen kijelentkezem a Magyar lakcímemről és nem mondom meg, hogy hova mentem!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem beleírni, hogy a Citi pl. átadta valami követeléskezelõnek a tartozásomat, valamint még egy ügyvéd is pénzt követel tõlem (átvert) csak nem akart még beperelni, mert tudja hogy nincs pénzem.
Elvileg igen, de a gyakorlatban nem igazán.
nem fognak megtalálni. ne jelentkezz ki a magyar lakcímrõl. néha írj nekik egy-egy levelet mailban, hogy 20%on kiegyenlíted a tartozásod. egyszer csak elfogadják.
te meseld mar el hol olvastad ki, hogy szerintem mindenrol a bankok tehetnek? pont azt probaltam megvilagitani, hogy az ilyen adosok miatt, akik inkabb lelepnek az orszagbol csak ne kelljen fizetni magasabbak a kamatok, mint kene, mert nagy a kockazat, hogy nem fizet az ados...
A kérdező hozzászólása: Nem akarlak bántani, mert elég teher lehetsz önmagad számára is, így csak tájékoztatásul mesélek el egy érdekességet. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) amely egy teljesen önálló intézmény, folyamatosan nyomon követi a gazdaság állapotát és a piaci helyzetet. A munkanélküliség, infláció, gazdasági növekedés és még rengeteg más értéket alapulvéve a bank tanácsa közösen meghatározza az ország fizetõeszköze (Forint) számára az irányadó alapkamatot. A lakossági bankok pedig ez alapján az irányadó kamat alapján ajánlanak neked hitelt / betétet ugyanis a lakossági bank az MNB irányadó kamata szerint fizet / kap kamatot az MNB-tõl pl. amikor a bank tartalékképzés céljából elhelyez az MNB-nél pénzt vagz amikor egy másik banktól kölcsönöz. Abba már nem megyek bele, hogy mikor emeleik / csökkentik az irányadó kamatot, ha gondolod okosodj. További szép napot, egyszer majd csak levetkõzöd azt a Magyar mentalitást miszerint mindenrõl a bankok tehetnek.
jo magyar modjara hoborgok, hogy a hozzad hasonlo ingyenelok sz*rhaziak miatt annyi a hitelkamat, amennyi, es annyi az ado, amennyi.
Az elvi lehetõség megvan rá, hogy külföldön is behajtsák a tartozást (akár EU-n kívül is), de a gyakorlatban nem tudom ez mennyire mûködik, szerintem nem nagyon.
A kérdező hozzászólása: Látom jó Magyar módjára rögtön höbörögsz, ha a másik kilépne ebböl az országból és új életet kezdene... Viszont legalább megtudtam a válaszodból, hogy EU-n kívülre kell költöznöm. Egyébként a banki tartozások kb. 3 millió Ft. Azért az érdekelne, hogy hogy talalnak meg, amikor azt sem tudják hova költöztem. Nevet változtatok és másik országba letelepedem.
nem, nem fogsz tiszta lappal indulni sehol. sz*rhazi vagy, aki adossagot csinal, majd lelep elole, olcso duma, hogy 'csak a nevedet adtad hozza'. hidd el a bankok nem hulyek, kb. barmeddig utanad kuldik a behajtokat, ha megfeleloen sok penzrol van szo. meglepoen jol mukodik amugy az Union belul az ilyesmik kovetese, ugyhogy hiaba probalkozol.
A kérdező hozzászólása: Értem, tehát ha elköltözöm ott nem vonnak le semmit a bankszámlámról és miután össze szedtem magam anyagilag én szabad döntésem okán ki tudom fizetni a tartozást, igaz? Mi a helyzet az ügyvéddel? Tényleg átvert, különben késõbb õt is kifizetném. Õ mint magánszemély, hogy tud külföldön (akár EU-n belül) megkerestetni vagy zároltatni az ottani számláimról pénzt? Én természetesen vitatom a tartozást! Levehethnek pénzt az ottani számlámról pénzt, ha õ itt Magyarországon beperel? A gond szerint az, hogy mivel nem tudnék arról sem, hogy per van ellenem, így a biróság az õ verzióját fogadná el és érvényes papir lenne a kezében arról, hogy tartozom neki. Segítsetek!

Utalhatom más bankból is?

Egy szolgáltató felé rendezném a tartozásom, nem nagy összeg. Nekik az MKB banknál van számlaszámuk, de az tőlem messze van. Bemennék az OTP-be, és onnan utalnék. Így is lehet?
Ha nincs az OTP-nél számlád, akkor nem lehet. De a postán már megteheted (igaz, elég drága lesz)
ember, nem a cimzett bankjanal kell utalast inditani, hanem a sajatodnal, a szolgaltato szamlajara... a postai levelet sem a cimzett varosaban adod fel, ugye? arra azert kivancsi lennek hany eves vagy, hogy ilyen minimalis szinten sem vagy kepben a penzugyekkel...
Pontosabban nem drága lesz, hanem nem lesz ingyen, ez a lényeg. Ami neked kell az a sárga csekk. Biztos ismered.
2. "nem a cimzett bankjanal kell utalast inditani, " a kérdezõ nem is mondott ilyet. szövegértelmezési gondjaid vannak?
tarhonyabokor: 'Nekik az MKB banknál van számlaszámuk, de az tõlem messze van. Bemennék az OTP-be, és onnan utalnék. Így is lehet?' szovegertelmezesi problemaid szerintem neked vannak.
a kérdezõ nem a kedvezményezett bankjánál akart utalni (amit befizetésnek neveznének akkár) hanem egy idegen bankban. Erre TE kioktatod a postás hasonlatoddal. A válaszold a kérdés között nincs összefüggés.
Utalni szeretnél saját száládról vagy készpénzben befizetni? Utalást a saját bankodból indíthatsz. Készpénzbefizetést pedig a címzett bankjában.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat. Annak a fogyatékos parasztnak pedig üzenném, hogy a Libriben karácsonyi akció van a Magyar Helyesírás Szabályai címû könyvre. Erõsen ajánlott a használata. De tudod, mit? Megveszem én neked, és elviszem a városodba, hogy onnan adjam fel a postán:) Egyébként nem lehetett így utalni az MKB bankból.

Munkanélküli segély külföld után?

Sziasztok.Kicsivel több ,mint egy éve Angliában dolgozom, de úgy néz ki, pár hónap múlva haza megyek Mo.-ra.
Ha meg van az elmúlt 3 évben a 360 nap munkaviszonyod, akkor jár. A papírjaidat majd a munkaügyi hivatalból megkéri a külföldi szervektõl. Egyelõre csak a személyes okmányaidra lesz szükség, ill. ha volt belföldi munkaviszonyod, akkor onnan a kilépõ papírjaidra. Az álláskeresõi járadék idõtartama max három hónap, 10 munkában töltött nap után jár 1 ellátási nap. Mértéke max. a minimálbér, ill. a befizetett munkaerõpiaci járulék 60%-a.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Hogyan írjam bele az önéletrajzomba?

Most egy tanfolyamra járok a munkaügyin keresztül (mivel munkanélküli lettem). A mi tanfolyamunk egy középiskola "szervezésében" van. Most akkor az iskola nevét írjam bele az önéletrajzomba, vagy a munkaügyi nevét?
Én az iskola nevét írnám be, nem a munkaügyi központot. Jobban is néz ki, meg elvileg úgyis az iskola tanít.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm. :) Én is így gondoltam, de nem voltam benne biztos, hogy ez így jó-e.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!