Üzlet és pénzügyek kategória válaszai (68272 db)

Hosting nyitás, merre kell elindulnom?

Arra lennék kíváncsi ha hostingot szeretnék nyitni, merre kell elindulnom, hogy papírokat beszerezzem illetve érdeklődni ahol útba tudnak igazítani?
Szerintem tanulj meg PHP-zni 1 normális weboldalhoz.. Utána tanulj meg FTP csatlakozást létrehozni, vegyél egy szervergépet (nyugi elég drága) vegyél minimum 1Gb/s internetet (ezis drága) majd a legvégén indítsd be a Hostot.. (Garantált siker nembiztos sõt elõször a villanyszámla és az internet is drága lesz havonta, de ha bejön és ténylegesen jó visszatérül az ára!) Sok sikert!

Ha interneten rendelek meg egy terméket, de személyesen fizetem ki és veszem át, úgy is érvényes a 8 munkanap elállás joga?

Vettem egy hangfalat, amit interneten rendeltem meg egy infós bolt oldalán. 1 év garancia volt odaírva, bár amikor megkaptam a terméket, csak számlát kaptam hozzá. Sajnos nem jutott eszembe, hogy kellene-e kérnem garanciapapírt. Lehetséges, hogy a boltban mindenre van 1 év garancia, és amire több, ahhoz jár garanciás papír? Ha nem, és emiatt nem javítanák meg a hangfalat, élhetek a 8 napos elállás jogával? Utánajártam, de erre konkrétan nincs válasz:
Nem jártál utána, mert akkor felhívtad volna az eladót. A számlát fogják elfogadni garancia papírnak. Hívd fel, írj neki e-mailt aztán vidd vissza a terméket a számlával együtt. A 8 nap nem valószívû hogy élni fog, hiszen a terméket megnézhetted és dönthettél utána, hogy megveszed e.
[link]


szia! Ha írsz privátot, szívesen elmagyarázom :)
kérdezõ mesélj valamit, hogy megy?

Nagyobb esély van így nyerni?

Szóval nagyobb esély van egy olyan nyereményjátékban a nyerésre amelyhez postai úton kell beküldeni x dolgot, mint azokban a nyeremény játékokban ahol interneten kell ingyen kattintgatni meg hasonlók.A mai világban nem lusták az emberek arra hogy időt és energiát fektessenek bele az ilyen dolgokba és így kevesebben is vesznek részt a versenybe?
Igen nagyobb az eselyed mert nem 1:100milliohoz az eselyed hogy nyerj, hanem mondjuk 1:100ezerhez vagy 1:50.000, - Tehat novekedett joval az eselyed csak hat ez emg igy is baromi keves hogy legalabb visszanyerd azt amit belefektettel...
Nálunk nem szólunk semmit, csak egyszerûen része az interjúnak és kész. Aki tud egy nyelvet annak nem kell felkészülnie. Akinek meg fel kell az már régen rossz...
én pályakezdõ voltam angol és spanyol aktív felsõfokúval. az interjú elsõ része angolul ment, a második spanyolul, a harmadik felváltva. A hirdetésben kérték mind2 nyelvet.
Lehet, hogy vannak hibaim nah de kinek nincs??! Nincs olyan ujsag vagy poltikus aki hibatlan lenne. A masik dolog meg lehet fikazni, kinek milyen a helyesirasa de en nem kerdezek baromsagokat es keresem a menekulest. Mellesleg nagyon jo munkam van es a fizetesis kivallo! Pedig meg vegzettsegem sincs de sok hozzad hasonlo meg hoborog hogy neki van papirja csak hogy kezdo meg nincs nyelv gyakorlata es stb..... Tenni kenne azert hogy legyen es nem a kifogasokat keresni kedves kisbaratom!!!
A kérdező hozzászólása: 11-es: az a csúnya helyzet, hogy te még magyarul sem tudsz. Veled hogy állnak szóba?
Szerintem Te ne akarj olyan helyre menni dolgozni ahol hasznalki kell 1nyelvet mert keresz eletu lesz a karriered!!! Ahol kernek nyelvtudast ott azert kernek mert szukseg van ra es nem olyat akarnak felvenni aki a nyelvel nincs tisztaban. Az egy mas dolog, hogy szakmailag kezdo vagy de nyelvteren nem fognak foglalkozni veled ez 100% vagy tudsz beszelni es el tudod magad adni vagy nem!!! kb ennyirol szol a tortenet!
A kérdező hozzászólása: Örülök neki, hogy Magyarországon mindenki ilyen magabiztosan tud idegen nyelven beszélni. :D
Pályakezdõ elmondja az adott nyelven hogy pályakezdõ és még nem találkozott a szakszavakkal... Ha tudják hogy pályakezdõ, akkor nem várnak tõle 15 évnyi szakmai tudást.
Ha az álláshirdetésben benne van hogy milyen nyelvet kérnek akkor számíts rá hogy azt tesztelni is fogják minden egyéb bejelentés nélkül, ráadásul teljesen jogosan mert ha valaki nem beszéli folyékonyan az adott nyelvet akkor a munkát se fogja bírni.
A kérdező hozzászólása: Jézusom. Nem mindenki használja napi szinten az idegen nyelvet. Ezen kívül léteznek még pályakezdõ emberek is. Õk milyen munkájukkal kapcsolatban használják?
"Felkészülés = elfelejtett szavak újraismétlése." Egy interjún olyan szavakkal találkozol, ami a szakmádba vág. Mit akarsz azon ismételni?
A kérdező hozzászólása: Felkészülés = elfelejtett szavak újraismétlése.
Nem szólnak. Ahol most dolgozom, interjú közben egyszerûen és minden jel nélkül átváltott az interjúztató angolra. Aki tudja a nyelvet, annak ez nem gond. Aki nem tudja, annak meg tök mindegy, mert felkészülni sem tud, hisz nem tudja a kérdéseket.
Nekem sem szóltak soha. Ha a hirdetésben benne volt, hogy tudni kell egy (vagy akárhány) nyelvet, akkor joguk van elõzetes figyelmeztetés nélkül tesztelni.
Nem feltétlenül. Én biztos nem szólnék, ha nincs megfelelõ nyelvtudás, akkor ne írjuk bele.
nálam már a telefonos interjú is angolul ment, a személyes interjún pedig németül is beszélgettünk. a német csak elõnyként szerepelt, de még arra is kitértek. gazdasági diplomám van, így kifejezetten a szaknyelvre volt kispécizve a dolog, nem egy általános csevely volt
3 hónap a próbaidõ. Utána elválik maradsz vagy sem.
A kérdező hozzászólása: És az igaz hogy 1 árufeltöltõnek kasszázni is tudni kell ?
Igen. Pénzforgalmi jelzõszám, más néven Giro számlaszám - elsõdleges azonosító a belföldi pénzforgalomban, 24 (3x8) vagy 16 (2x8) karakter, ahol az elsõ 8 karakter a pénzintézet, a fennmaradó rész pedig a számla azonosítására szolgál.
Nem. Igen. Nem. Azért, amiért szeptemberben sincs folyósítás; azért nincs februárban sem. Mert azok a szemeszterek elsõ hónapjai, amikor még az igényléseket kell leadni. A szeptemberi meg nem kapottat megkapod októberben, a februárit meg márciusban. Tehát ha havi 50 ezret kértél, akkor így néz ki majd a tavasz féléves megkapás: márciusban 100 ezer áprilisban 50 ezer májusban 50 ezer júniusban 50 ezer. Mert együtt utalják a februárit és a márciusit, márciusban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
me' ne lehetne? ha akadekoskodnak a postan, max. rairsz valami kamut.
Nem lehet. De akármit rairhatsz kutya se nézi.
A kérdező hozzászólása: oks


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!