Utazás kategória válaszai (26758 db)

Ausztráliában és Kanadában miért olyan tiszták a nagyvárosok is?

Csak itt az EU-ban meg az USA-ban szokás a kossz meg a mocsok?
Mentalitás.
Én is jártam USA-ban és tisztaság volt nagyon! Oroszországban is voltam, ott is feltûnõen nagy volt a tisztaság. Mondjuk ez a nagyvárosokra igaz. Európában meg változó szerintem, az országtól függ. Pl. Finnország, Dánia nagyon tiszta. Franciaország, Anglia koszos. De például Magyarországon belül is vannak nagy különbségek egyes városok, falvak között is. Ezért szerintem ebben (sem) lehet így általánosítani.
Mert nem nagyon kerülnek oda magyarok meg egyén keleteurópai emberek. Az EU-ban addig, amig nem nyitottak kelet felé, ugyanilyen tisztaság volt, a nyitás után kezödött, hogy egyre több a szemét.
" Mert nem nagyon kerülnek oda magyarok" Te gondolom magyar vagy, szóval te hordtad oda a szemetet? Vagy így már nem hangzik olyan jól a magyarokat szidó kijelentésed?

Mennyibe kerül egy genova-barcelona kompjegy?

lakókocsival mennék.illetve délebbre spanyolországba nem is járnak ezek konkrétan a déli partvidékre?
[link]
A kérdező hozzászólása: igen ez logikusnak tûnik és ha nem nekem kell megfizetni csak 1 eurót akkor rendben is van.
A pontos szabályokat nem ismerem, de a magyar kompokon kötelezõ a kiszállás, míg az igazán nagy kompokon (belegondolva az Estonia katasztrófájába is) is ez tûnik logikusnak. Na meg van egy másik oka is a dolognak! Ha az utasok többsége (aki személygépkocsival jött) kiszáll, akkor aggódni fog, hogy nem-e marad lent pár gyanús alak. (Körözütt bûnözõ vagy határsértõ, drogcsempész, aki itt bújik el, vagy egy autófeltörõ.) Na szóval nem ismerem a pontos szabályokat, és a honlapon sem találom õket a FAQ-nál, pedig ez szerintem alapkérdés. Érdemes lenne rákérdezni náluk.
A kérdező hozzászólása: köszi így már mindjárt más.de ezt a szabályozást feleslegesnek tartom mivel én ha baj van inkább halok meg mintsem hogy mindent otthagyjak.most akkor már jobb egy hõsi halál mint hogy élõ hajléktalan legyen az ember.
Na meg csak 1 Euró az ülõjegy, azaz gyakorlatilag nem fizetsz érte semmit.
Bár most elnézve a dolgot, van ülõjegy is, és én tudok azt is könyvelni. Szóval lehetséges, hogy csak egy adott napra nincs ülõjegy. Persze kiválasztani a hálójel mellett kell, de ott fel van tüntetve a pullmanseat, azaz az ülõhely is.
Habár egy ekkora utat a fedélzeten és a bárban is ki lehet bírni. De gondolom nem akarják azt, hogy a társalgóban aludjon többszáz ember, ezért kötelezõ a kabinjegy váltása.
A kompokon általában (ha nem tévedek), tilos a jármûvekben tartózkodni az átkelés alatt. Bármi gond van, sokáig tart a menekülés. Baj meg bármikor lehet, ld. pl. az Estonia katasztrófáját.
A kérdező hozzászólása: még mindig nem lettem okosabb...
A kérdező hozzászólása: ez az oldal nem enged még árajánlatot kérni sem.mert nem adom meg hogy milyen kabint szeretnék. egyrészt nem olyan hosszú az az út másrészt nem azért viszek lakókocsit hogy kabint kelljen fizetnem.nevetséges.
Nézegesd egy kicsikét a belinkelt honlapot, sok érdkes és hasznos információ van ott.

Érettségivel az Egyesült Államokba?

Egy sima érettségivel tudok kint új életet kezdeni? Mármint, szakmám az nincs. Viszont ha kell, tanulnék valamit még itthon, mielőtt kimegyek. OKJ-s ápoló képzésre gondoltam, vagy valami. Tipp? Vagy inkább szerezzek egy bachelor diplomát? Nem kioktatást kérek, hanem HASZNOS, ÉRTELMES tanácsot, esetleg tapasztalatot. Köszönöm előre is!
A kérdező hozzászólása: By the way, egyetemire járok, még van másfél évem. Viszont nagyon szeretném már otthagyni. Közgáz.
Már milliószor leírtuk itt az oldalon, és az angol nyelvû fórumok is alátámasztják mindezt, miszerint a jelenlegi torz bevándorlási rendszer miatt a munkavállaláson keresztüli bevándorlás gyakorlatilag nem lehetséges. Maximum ha híres orvos, kutató vagy. Akkora a munkanélküliség itt is, hogy egy cég, sem idõt, sem pénzt nem áldoz arra, hogy valakire külföldrõl várjon! Sem szakmunkásként, sem sima diplomásként nem jutsz ki. Amíg a jelenlegi bevándorlási rendszer marad, addig reális esély csak a rokon/házasság/zöldkártyalottóval van a kijutásra.
Magyar érettségi bizonyítványt csak Magyarországon elfogadott. Sehol máshol. Magyarul: Az érettségi bizonyítványodat Egyesült államokban a fenekedet törölheted ki vele. Másra nem lesz jó.
Egy egyetemistától elvárható lenne, hogy utána nézzen a dolgoknak, és rájöjjön, hogy, amit akar, az lehetetlen.
Nem lehetetlen csak nehéz. Azért még itt is írt már olyan aki tanulással kijutott és nem világhírû agysebesz volt, de persze saját területén odatette magát. Nyilván átlagon felüli teljesítmény kell hozzá de messze nem lehetetlen. Érdekesebb kérdés, hogy miért akar valaki kijutni? Aktuális példa: valaki kicsit megzakkan és öngyilkossági célból autók elé próbál ugrani. Amerikai megoldás, hogy megpróbáljuk lelõni szerencsétlent. :-( Én inkább maradok olyan tájékán a világnak ahol ilyen esetben mondjuk a forgalmat állítják le és pszichológus próbálja jobb belátásra téríteni a beteget. És ne értsük félre egymást, ez nem csak Magyarországon lenne ilyen humánusan, hanem sok más országban, de az USAban elõbb lõnek és aztán kérdeznek. Félnék ott élni.
Inkább Japánba menj akkor már, ha közgázt tanulsz akkor a gazdasági viszonyokkal tisztában vagy, és ott mások az emberek is. (usa egy s**r)
A kérdező hozzászólása: Rengeteget olvastam már a témában, csak gondoltam megpróbálok még több véleményt meghallgatni, hátha azáltal épülök. Japán kizárt. Mindenképp az USA-ba szeretnék menni. Köszi az eddigi válaszokat! :)
Eltelt par ev erdekes lenne ha lenne valasz arra, hogy sikerult e kijutni. En azt javasolnám, higy tanulmanyi versenyeken kell indulni, es ha tenyleg kivalo vagy kulfoldi osztondijjal ki lehet jutni. Persze nem sokkal nagyobb az esely mint a lotton nyerniy de azert evente 10 magyar kijut az usaba osztondijjal es 1-2 allast is kap. Sajnos nem csak szerencse es tudás jó hátszél is kell. Manapsag mar interneten keresztül konyebb felvenni amerikai egyetemekkel a kapcsolatot, ha tobb egyetem vezeto professzora is meghiv, akkor jo eselye van egy palyazatnak.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Egyezik a miénkkel viheted, de olcsóbb szálláson kellhet adapter amit ott tudsz venni. Ha agyon eldugott helyre mész akkor még a nagyvárosban vedd meg. Spanyolország: C, F 230 V 50 Hz [link] [link] [link] [link]

Bécsben lehet bliccelni metrón?

Járnak ellenőrök a metrón, vagy mint nálunk csak a bejáratnál járnak?
Lehet, de ezzel lerí, hogy magyar vagy.
járnak ellenõrök igen. bejáratnál általában nincsenek, de sûrû az ellenõrzés. fizetéshez képes olyan olcsó a bérlet, hogy nem éri meg blicceli.
A kérdező hozzászólása: De mi csak egy napra megyünk turistáskodni :)
5, 5 € a napi bérlet! Ennyit nem bírsz megfizetni?
Ha elkapnak (márpedig jó esély van rá), akkor nemcsak a jegy árát, hanem még büntetést is fizethetsz, ami a jegy árának legalább 10-szerese...
Na ne mondd már, hogy kimész Bécsbe, de nem futja egy napijegyre. Spúr vagy, de ha elkapnak majd jól megjárod.
Én ha jól tudom 300 Euró a bírság (bár soha nem foglalkoztam érdemben vele, mert mindig veszek jegyet), nem hinném, hogy megér ennyit. Van olyan nap, hogy kimegyek, és nem találkozok ellenõrrel, de átlagban úgy minden 2-3-dik utazásomon összefutok velük.
Pesten én is lógok(felszínen), de szerintem ha már elmegy az ember Bécsbe, akkor ezzel nem érdemes szórakozni. Különben is addig veszélyes bliccelni egy idegen városban, amíg nem ismerted ki a rendszert.

Buszra fel lehet tenni bmxet?

Arra gondoltam hogyha kiszedem a 2db kereket és gumipókkal ráteszem a vázra akkor megengedni hogy betegyem a csomagtartóba
Buszon nem lehet kerékpárt szállítani!
A kérdező hozzászólása: Hát de mivel ez nem egy nagy 2 méteres bicikli ezért gondoltam mert 1x megengedte de volt amelyik nem.. A bmx egy bõrönd méretének felel meg ha kiszeded a 2 kereket. Szóval nem értem..
Fel lehet. Fordítva már nem oldható meg.
Lehet Volán buszon kerékpárt szállítani, ha megfelel a szabályoknak, és a busz is alkalmas rá. Nézd meg a Volán honlapon az utazási tájékoztatót és kérdezd meg õket, hogy amerre te mennél, ott hogyan tudod megoldani.
Kisrepulo alatt a sportrepuloket erted, aminek pl. egy propeller van az orran, es csak 4-5 ember szallitasara kepes? Mert ha igen, akkor intenzivebb lesz az erzes mint a nagy repulokon (ertsd utasszallito), ugyanis ha kinyujtod a ket kezed elered majdnem mindket ablakot, ha felfele nyulsz akkor erzed a tetot. De nem fogsz olyan eros "ulesbe nyomulos" erzest erezni mint a nagy gepeken, mert alacsonyabb sebessegen repulnek. En szemely szerint nagyon elvezem a repulest, mindegy milyen geppel megyek.
A kérdező hozzászólása: Igen, olyan repülõre gondolok, ami csak néhány embert képes szállítani, sétarepülés lesz. Köszi az infót. Tuti, hogy jó lesz. :P

Valaki meg tudja mondani, hogy melyik ez a város?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Miért nem használod a googlet?? Az elsõ képazonosításnál már ki is dobja hogy melyik város ez. Olaszország: Manarola
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy hogy kell képet azonosítani:D köszönöm szépen!!!
A google képkeresöbe be tudod húzni a képet és megkeresi a hasonló képeket.

Budapest adventkor?

Most szombaton megyünk fel Győrből Pestre megnézni, ott milyen az advent:) Úgy tudom a Vörösmarty téren van a nagy adventi vásár! Jól tudom? Hova érdemes ilyenkor még elmenni? Margitsziget Vörösmarty tér környékén?
Vörösmarty tér, Szent István tér, valamint a Váci utca és az Andrássy út is hangulatos ilyenkor díszkivilágításban.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!
Bazilika elõtt is van egy kisebb vásár.
"Bazilika elõtt is van egy kisebb vásár." Igen, az a Szent István tér.
"Igen, az a Szent István tér." És akkor most mi van?? Nem is értem...
A kérdező hozzászólása: Nagy csalódás volt számomra! Gyõr milliószor gyönyörûbb! Sajnálom :(
Szemely szerint meg nem jartambent a hotelban, csak seteltunk melette, a sodombokat neztuk meg. A demjeni Cascada hotel vendegei voltunk.Gondolom hasonloan mint ott a hotel vendegei ingyenesen mehetnek a furdobe is. Olvasd el a :[link]


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!