Utazás kategória válaszai (26758 db)

Vilagutazas hogyan? Bovebben lent.

Van egy ismerosom es neki a testvere szinte bejarta az egesz vilagot olyan jo erzes lehet mindent bejarni es elgondolkoztam ezen en is. Csak gondolom sok penz kell hozza, vagy nem is? Igazabol az lenne a kerdesem, hogy sok penz kell az ilyenekhez? Nem akartam tole megkerdezni, mert az indiszkret lenne szerintem.
De miért nem tõke kérdezed? Sokkal pontosabb választ kapnál mint itt olyanoktól akik sose csináltak ilyet.

Utazott valaki már a Kálmán Imre éjszakai vonattal?

Salzburgba mennék a jövő hét hétvégén valamikor
" Mi a különbség az ülõ és a fekvõhely között?" Ennyire nem egyértelmû? Jaj. Nem érted mi a különbség ülés és fekvés között?
Én utaztam már vele. Neked nem ajánlom ha Salzburgba mész. Ha jól emlékszem hajnali 2-3 körül ért Salzburgba, akkor meg kénytelen vagy az éjszaka közepén menni a szállásodra stb.. Mi fekvõ kocsiban voltunk, egész tûrhetõ volt, kedves kalauz, tiszta ágyak. Reggel viszont hosszú sor volt a klotyinál. Reggelit kapsz, de nem nagy szám. Elég drága volt 80 Euro körül volt a jegy. Ha Salzburgban leszállsz, akkor nem éri meg vegyél ülõhelyes jegyet inkább. A jegyet korán érdemes venni, vannak kezdõ árak, errõl szerintem lekéstél ha jövõ héten mennél. Én gyorsan megvenném, bár ki tudja olcsóbb lesz-e..
Egyszer utaztam vele Münchenbe de minden állomáson a megálló vonatra felriadtam, soha többé... A SparNight az olcsóbb jegyet jelent, csak bizonyos vonatra stb.


Milyenek az árak spanyolországban az itthonihoz képest?

dél spanyolország hosszútávra,nem egy rövid ott tartozkodásra mennyiből jön az ki havi szinten?kaja érdekel meg benzin.ha vki netán ott lakik az elmesélhetné milyen ott az élet, kultúra,közbiztonság stb.
Havi 1000 € mindenkepp kell. nekem kb 500 a lakhatas, a viz esvillany fogyasztastol fugg. kajan lehet sporolni, a mercadona vagy a supersol viszonylag olcso, van lidl is, de azt nem szeretem. melyik reszre mennel? kozbiztonsag eleg jo, az emberek kedvesek, turelmesek.
Olvastam, mindjárt válaszolok is. 5: Azért nem mindegy, hogy valaki látogatóba jön vagy itt él. Én 2 éve annyit költöttem Madridban egy héten kajára, mint itt egy hónapban összesen. Nyaralni mentünk, ott nem tudtam fõzni, nem ismertem hol lehet olcsón kajálni, melyik üzletben érdemes vásárolni. Eleve nem mindegy, hogy valaki mennyibõl gazdálkodik egy hónapban, a magyar vagy az itteni fizetéséhez hasonlítja az árakat. Másrészt akkor veszem a vécépapírt amikor akciós és egybõl feltankolok egy hónapra. Szóval lehet itt is spórolni azért.
A kérdező hozzászólása: írtam privátot a 4. válaszolónak megköszönném ha ki tudna segíteni még némi infóval. árakról több helyen is azt olvastam hogy északon sokkal magasabbak.madrid és barcelona inkább oda tartozik, délhez semmiképpen sem.én pálmafákra tengerpartra és napsütésre vágyom.munkából meg bármi jöhet.
Ez tény, de Amerikához képest pl. nagyon-nagyon drága.
"Ott nagyon drága minden, legalábbis Madridban és Barcelonában. Kikerekedett a szemem, mikor márciusban ott voltunk, és megláttuk az árakat..." Azért annyira nem drága. Magyar fizetéshez mérten ma már majd minden ország drága, ahova utazik az ember.
Ott nagyon drága minden, legalábbis Madridban és Barcelonában. Kikerekedett a szemem, mikor márciusban ott voltunk, és megláttuk az árakat...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "egyébként a bankok milyenek arrafelé? amik itthon vannak azok arrafelé is vannak?" Nem, de a magyar bankkártyádat itt is használhatod, de nem olcsó... Spanyol bankszáma nyitáshoz nekem kérték a lakcímbejelentõt, viszont ha lakókocsiban laktok, akkor az nem lesz... "mennyire kell a spanyol nyelv?" Nagyon kell....Mi a szakmád? Nagy a munkanélküliség, az itteni magyaroknak sem mindnek könnyû. "munkát találni könnyü?" Nem, de attól függ mit keresel. Nyáron a vendéglátásban több a lehetõség. A face-en vannak különbözõ csoportok, onnan is kaphatsz sok információt: Spanyol magyarok Dél-Spanyolországban élõ, nyaraló magyarok Spanyolország Spain - Spanyolországi magyarok Spanyolországi magyar apróhirdetések - Venta -Compra en España Magyar szakik a Costa del Sol-on Costa Del Sol adok, veszek, hírdetek.
A kérdező hozzászólása: egyébként a bankok milyenek arrafelé? amik itthon vannak azok arrafelé is vannak?mennyire kell a spanyol nyelv?munkát találni könnyü?
A kérdező hozzászólása: nem tudom konkrétan.vmerre délre.az egész család úgy gondolja hogy akár már jövöre is kimennénk és elfelejtünk visszajönni:) engem lakhatás nem érint lakókocsival mennék.
Amikor mi Madridban illetve délen voltunk, nekünk is kikerekedett a szemünk, hogy milyen olcso arrafelé minden :D mi Franciaországban élünk...egy faluban, itt egy 30nm lakás 700 euro...nézöpont kérdése, de szerintem a magyar árakhoz képest sem drága, ha a kaja árakra gondolok és arra, hogy a piacokon mennyi mindent be lehet szerezni olcson.
Mivel szabadon mozoghatsz így nem. Ha észak koreai lennél, és Észak-koreában élnél akkor lehetne.
Nézzük csak: disszidál jelentése: megszökik a hazájából; kilép.. emigrál jelentése: A hazáját elhagyja, kivándorol. Igen, manapság is sokan emigrálnak. Sokan vannak akik a törvény elõle megszöknek más országokba.. Igen, lehet disszidálni és emigrálni is..
[link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket, bár ebbõl még mindig nem teljesen világos a dolog.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Komolyan nem világos neked?? pedig le van írva feketén-fehéren.. "' A magyar állampolgárok érvényes magyar személyazonosító igazolvánnyal beutazhatnak az Európai gazdasági Térség országaiba, illetve néhány EGT-n kívüli európai országba is. A legtöbb országban bármilyen formátumú személyazonosító igazolvány megfelelõ, azonban néhány állam csak a 2000. január 1. után kiállított, kártyaformátumú személyazonosító okmányt fogadja el." " Az ún. schengeni térség 2011. december 19-tõl már 26 tagot foglal magában: az Európai Unió 27 tagja közül 22 országot (Ausztriát, Belgiumot, Csehországot, Dániát, Észtországot, Finnországot, Franciaországot, Görögországot, Hollandiát, Lengyelországot, Lettországot, Litvániát, Luxemburgot, Magyarországot, Máltát, Németországot, Olaszországot, Portugáliát, Spanyolországot, Svédországot Szlovákiát, és Szlovéniát), az EGT tag Norvégiát, Liechtensteint és Izlandot, valamint Svájcot. " "A svájci határokon 2008. december 12-én szûnt meg a személyi ellenõrzés (az áruforgalmat továbbra is ellenõrzik" Kiemeltem neked.. így már csak világos lesz...
A kérdező hozzászólása: Lehetett volna kedvesebben is, de azért köszi.
Nem kell, én nemrég repültem Baselbe, és egyáltalán nincsen útlevelem.

A Ryanairnél felvihetem a kézipoggyászban a parfümöt, sprayt?

A Ryanairrel utazok karácsonyra, és az ajándékok között van miniparfüm,spray,tusfürdő,körömlakk.
A repulesbiztonsagi szabalyokat miota a Ryanair hozza? Ezek egysegesek, tok mindegy melyik tarsasaggal mesz. Egyebkent 100ml-ig fel.
Jól írja elõttem Digo. Repülõtársaságtól függetlenül csak 100ml-es terméket vihetsz fel, azt is neylon zacsiba pakolva. [link] [link]
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat! :)
Ha van zöldkártyád, akkor aránylag jó a munkaerõpiaci helyzet, bár végzettség és tapasztalat függõ is azért. Lakást mindenhol könnyû találni.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, http://www.szallodavoucher.hu .. elírtam.
Szállodai dolgozó vagyok (nem is egy kis helyen) de még soha nem találkoztam vele. Nem ajánlanám.

Jordániában bérelt autóval átmehetünk kirándulni Izraelbe egy napra?

Hamarosan Jordániába utazunk, saját szervezésben, és autót bérlünk. Amman és környékén leszünk, és néztem, hogy Jeruzsálem közel van. Szerintetek ha csak úgy elindulunk autóval reggel egy napos kirándulásra Jeruzsálembe, simán jöhetünk - mehetünk a határon? Habár a férjem nem magyar állampolgár. Vagy felejtsük el ezt az ötletet?
Ha van érvényes vízum akkor átmehettek.. Ha nincs, akkor én nem próbálkoznék vele..
A kérdező hozzászólása: Nem szerettem volna itthon izraeli vízummal foglalkozni. Csak egy ötlet volt a fejemben, mi lenne ha... és azon is gondolkodtam, lehetséges-e az izraeli határon egy napos látogató vízumot venni. (pl: Törökországban van) Vagy úgy megvenni a vízumot, ahogy jordániában a reptéren. Köszönöm a választ.
Bérelt autóval felejtsd el a kirándulást, át sem engedik a határon a jordán rendszámos autót, határnál , , váltott lóval" mehettek csak tovább:-)
Ne hasonlítsd Törökországhoz mert ott a vízum csak egyszerûen egy adó forma a külföldiektõl. Vizumnak hívják azt is de kifejezõbb ha belépõjegynek nevezed ami Törökországban van. Izrael vagy épp egy USA vízum egész másról szól ugye.
A kérdező hozzászólása: Ok, értem. Köszönöm a válaszokat. Férjem is azt mondta, hogy ez felejtõs, mikor mondtam neki, eleve az volt az elsõ reakciója, "engem be sem engednének". Ohhh pedig csak 70 km-re leszünk tõle, úgy szerettem volna megnézni Jeruzsálemet. Majd egyszer...
Az átkelés egyénileg nem lehetetlen, de elég macerás. A határig (Allenby híd)tudsz taxit bérelni. Onnan 2-3 óra is lehet az átkelés. Készülj hatalmas sorokra és hosszú várakozásra, kb 7-szeri ellenõrzésre!! Az izraeli oldalon van kisbusz, ami Jeruzsálembe visz, kb 20 dollár fejenként. A visszalépésnél kell hogy legyen vízumod (kétszeri belépésre jogosító, ha már egyszer Jordániába érkeztél és onnan mész át), vmint az izraeli kilépés fejenként 50 dollár.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!