Utazás kategória válaszai (26758 db)

Igen, mert nincs rajta áfa vagy micsoda :)
Naja, de ha Európán belül repülsz akkor ez nincs tudtommal. Reptéren nem mindegy mi az úti cél.
ami tényleg jó áron van az az alkohol vagy a dohányárú-. A parfümök ugynannyiba kerülnek mintha itthon egy megbizható webáruházból evszed. A douglas meg társai azért oylan drága mert fent kell tartani az üzletet az alaklmazottak fizetését kitermelni stb.. A webáruházak azért olcsobban mert nincsenek iylen komoly költségei. Gondolj vbele egy bevásárlóközpontban akkora üzletek brleti dijja akár 10M is lehet havonta és akkor még nem dottt fizestést senkinek.... Egyébként tényleg elvileg olcsobbnak kéne lennie a duty free-ben de én bárhol néztem nem olcsobb igazán.

Tapasztalatok Ausztráliáról?

Olyanok válaszát várom akik kint éltek/élnek.
En otthon megismerkedtem egy ausztral lannyal, Irorszagban eltem 3 evet elotte.. o nyaralni, utazgatni volt Europaban. Osszejottunk, kijottem vele Ausztraliaba es osszehazasodtunk. Nem bantam meg. Nem mennek mar haza tobbet dolgozni, foleg nem Magyarorszagra. Eg es fold, osszehasonlithatatlan minden szempontbol. Tervezed hogy jossz ki? Nehez sajna, de nem lehetetlen. Meg mindig sok a hianyszakma, ami talan a legjarhatobb ut. Na meg ugye a penz. Szamolni kell par millaval aqz indulashoz, talan 3-4. :)

Aki volt San Franciscoban írja le kérlek h mit látott, mennyi ideig volt, mennyire éri meg oda menni. És mik azok az épületek/helyek amit nagyon-nagyon érdemes megnézni?

És most nem akarok kizárni senkit, de inkább olyanok írjanak akik voltak. És sürgősen kéne a válasz, mert ismerősöm nem sokára megy, nagyon szeretné h mennnyek, de még nem tudom megéri-e azt a pénz amit beleszánnék. Köszi előre is:)

Milyen árban mozognak a nagy méretű gurulós bőröndök?

Nem a márkás darabokra gondolok több tízezerért, emgfelel nekem egy TESCO-ban kapható kétszer használatos :D szóval ezek kb mennyibe kerülnek?
7000ft-ért vettem a Kinaiban. Tök jól néz ki, ilyen árban találsz a Tescóban is, az is Kinai úgyis!
Egyetértek az elõzõvel, mi is ennyiért vettünk Kínaiban, nincs vele semmi gond.
(elõzõ vagyok) De vehetsz akár használtat is még olcsóbban. Ezeket az oldalakat ajánlom: http://www.aprod.hu http://www.jofogas.hu http://www.expressz.hu
Én Ikea-sat kaptam és vettem. Igaz, hogy nem olcsó (de Ikea family carddal kapsz rá kedvezményt), de tényleg nagyon jók :) Három táskám van onnan és imádom õket: a kereke nem zörög és nagyon jól meg lehet pakolni :)
ne vegyél! mi vettünk az elsõ használatkor letört a hosszú húzókája! szart sem érnek

Izraeli munkáról vélemény?

Izraelbe lehetne menni gondozói munkára,min 1 évre. Valakinek infója,tapasztalata van??Köszi előre is a segítséget.
úgy hallottam ott nem valami vendégszeretõek, amúgy miért pont Izraelbe?
A kérdező hozzászólása: Oda keresnek magyar családhoz, gondolom zsidó, idõs, beteg emberhez gondozót. Nyelvtudás nélkül ezt találtam csak.

Milyen hely Kazincbarcika?

Sok a "c" kategóriás? Milyen ott élni?
Én Miskolcon élek, de ritkán fordulok meg ott. Mindenesetre, igen sok a napbarnított elem ott (is). De lassan egész Borsodban kisebbségbe kerülnek a magyarok, hála a sok kis liberális brüsszeli fajvédõnek. "Milyen ott élni?" Röviden kifejtve :*ar Bõvebben: Gyerekként mindegy hogy hol élsz, hisz nem azzal foglalkozol, hogy milyen csóró a környezeted. De amint felnõsz, akkor jönnek a hátulütõk: A fent említett dakota indiánok, egy kis csórósággal fûszerezve. Erre jön hogy alig vannak munkahelyek. Nem csoda hogy sokan elköltöznek innen (persze akinek van erre pénze)
Cirka 1113 éve nyugat felé kell mennie a magyarnak ha színvonalat akar látni, miért változott volna ez meg? Ez egy nagyon jól bevált hagyomány, õrizzük meg!
Ronda egy város, az biztos. Város egyáltalán, vagy csak egy lakótelep?
Az utolsó válaszoló lakott valaha barcikán?
összességében véve igen. Sokat szemetelnek az emberek (fõleg cigicsikket), de rendszeresen takarítják is. Az elõkertek, parkok nagyon rendezettek, legtöbbször kertészek gondozzák.
Én Genfben voltam és meglepõen sokat szemetelnek az emberek, de komolyan takarítanak is, szóval reggelre elég tiszta lesz a város. Olyan, mintha visszaélnének a lakosok azzal, hogy komolyan takarítanak! Egyébként minden kicsit rendezettebb kinézetû, kevesebb a gány kivitelû épület és utca, illetve nem hagyják az épületeket lepukkanni.
2-es, nem visszaélnek vele, hanem úgy gondolják, hogy ezzel adnak munkát (és kenyeret) a takarítóknak, utcaseprõknek. Nekem legalábbis ezt mondták, amikor rákérdeztem, miért szemetelnek :)

Ryanair-nél tényleg lehet két kézipoggyászt vinni? (bővebben lent)

Tehát ugye lehet egy max. 10 kg-os 55x40x20-as táskát vinni, és a szabályzatban az van, hogy lehet még egy max. 35x20x20-as táskát is. Tényleg lehet a kettőt együtt kézipoggyászként felvinni?
Igen. Most decembertõl van ez a könnyítés. Szóval aki esetleg mást mondana neked annak sajnos elavult régi információja van.
Igen, lehet. De a budapesti reptér könnyítése ez, eddig aki Budapestrõl indult Ryanairrel, nem vihetett plusz tatyót. Ellenben rengeteg más reptéren már régen alkalmazzák ezt. Meg aztán annyira nem kell hasra esni ettõl, mert a Ryanair még így az egyik utolsó lehetõség, ha repülni akarok. Havonta repülök 2-3 alkalommal, különös bajom nincs a fapadosokkal, de a Ryanairrõl megvan a véleményem, ha csak nem valami nagyon akciós a jegy, akkor kerülöm õket. Eddigi tapasztalataim szerint, ha valaki bõrönddel utazik, akkor csak kevés esetben olcsóbb, mint egy normál légitársaság.
Na mint mondtam az elsõ válaszban megjelent a hozzá nem értõ. Ugyanis ez nem budapesti reptér függõ. Nem duty free zacskórol van szó utolsó!!!
Ja és a 2-es válaszolónak még üzenem, hogy ha néha netán mégis ryanairnél vesz majd jegyet akkor olvassa át az új szabályokat mert több minden változott és változik. Februártól pl mindenkinek foglalt ülése lesz vagy pl ez a plusz poggyász decembertõl is egy teljesen új dolog a ryanair egész hálózatán. Semmi köze ennek Budapesthez vagy bármelyik reptérhez. A Ryanair saját hatásköre eldönteni, hogy mennyi csomagot enged a fedélzetre. A duty free csomagok egy teljesen más témakör de ha már ide kevered akkor ilyen módon akár 3 csomag is a gépre vihetõ elméletileg.
4-es! Ezek az "új" szabályok normális légitársaságoknál már régen mûködnek! A Ryanair új "utasbarát" intézkedési engem nem gyõznek meg semmirõl, csak arról amit eddig is tudtam. Benyögnek pár "új" dolgot, mintha õk találták volna fel a spanyol viaszt, és azt hiszik, majd ettõl több utasuk lesz. Sajnos sokan utaznak az efféle társaságokkal, mert mindenki "occsón" akar repülni, csak nem veszik észre hogy át vannak ba*va! Mióta rendszeresen repülök, szinte kivétel nélkül jobb árakat kapok hagyományos légitársaságoknál, mint a fapadosok esetében. Példák: Bp-London British Airwayssel 34990-ért és a fõ reptérre érkeztem. Fapadosoknál a Wizz volt a legolcsóbb, 42990-ért. Vagy 2 hónapja voltam Dublinban Aer Lingussal 46.000 ért, Ryanairrel 58.000 lett volna.
Utolsó: mindig ott érdemes megvenni a jegyet ahol olcsóbb. Nem tudom hol hallottál ilyet, hogy a fapados a legolcsóbb. Én eddig kb 40x repültem, a legdrágább jegyem is 5000 alatt volt, de a többség néhány száz vagy 1-2 ezer forint. Az is igaz, hogy mindet hobbiból, azaz ha drágább lett volna akkor nem megyek, semmi gond.
A kérdező hozzászólása: És ennek a második csomagnak (35x20x20) mekkora lehet a súlya?
A kérdező hozzászólása: És akkor a kettõ csomagot INGYEN lehet felvinni ugye? Tehát a másodikért nem kell fizetnem?
Nem kell fizetni csak méretbe férjen bele. Súlyt nem szoktak nézni Budapesten.

Bécsben miért vegyek 24 órás metró jegyet, ha úgysincs soha sehol ellenőr?

Ha van akkor is gondolom csak a bejáratnál van, le már úgysem jönnek.
Ez egy szolgáltatás, amit ha igénybe veszel, ki kell fizetni az árát.
Én is jártam ki 2, 5 hónapot folyamatosan, és az alatt egyszer találkoztam csak velük, de sosem jutott eszembe, hogy ne vegyek jegyet. A büntetés meg borsosabb, illetve egy újabb ok lesz, hogy miért is néznek le minket sokan... nem szép dolog, hogy ilyen jutott eszedbe. Nekem is szimpatikusabb ez, hogy nem zaklatnak állandóan, meg jó nézni, hogy ha jönnek is, nagyjából mindenkinek van érvényes jegye vagy bérlete, nem mint itthon -.-"
Kérdezõ ha neked megéri bliccelni akkor hajrá, de ha elkapnak akkor mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod és nem annyit amennyi a bérlet ára. Attól, hogy téged még nem ellenõriztek az nem jelenti azt, hogy nincsenek ott! Tévedsz, nem csak a bejáratnál vannak. Ja és ha nem mutatod fel a bérleted, okmányaidat akkor számíts rá, hogy találkozol még 2 rendõrrel is!!
Én 2, 5 hónapot laktam ott. Mindig vettem és egyszer sem volt ellenõr! Ráadásul még a környéken sem láttam
én is igy voltam vele...havonta kétszer metroztam..egyszer nem vettem jegyet, fent voltak az ellenörök, elöadtam , hogy csak magyarul beszélek, iratom nincs...stb stb. pillanatok alatt ott volt egy rendör ja és 4 ellenör :D csekket kaptam, ha jol emlékszem akkor 70 eurot kellett befizetnem...
A kérdező hozzászólása: Hol lehet 5, 5 euróért venni? Nem 7 körül van?
"Ha van akkor is gondolom csak a bejáratnál van, le már úgysem jönnek. " Rosszul gondolod! A bejáratnál ritkán vannak, de a metróban elég sûrûn elõfordulnak ellenõrök. 5, 5 €-t lehet hogy megspórolsz, de ennek többszöröse a büntetés. Ha neked megéri kockáztatni, hát tedd. Errefelé ha az ember igénybe vesz egy szolgáltatást, akkor fizet érte! Ilyenkor látszik, hogy a bliccelõk nagy része nem azért bliccel, mert mondjuk koszos a BKV, mert itt, Bécsben erre nem foghatod, mert a jármûvek nagyon szép állapotban vannak.
"In den Zügen und Stationen finden regelmäßig Fahrscheinkontrollen statt. Sollten Sie ohne gültigen Fahrschein angetroffen werden, so müssen Sie eine Strafe von €103 zahlen." Ha neked megéri az -esetleges- 103Euro, akkor hajrá!
Én eddig kétszer voltam úgy bécsbe, hogy tömegközlekedtem. Mindig vettem ejgyet. Ebbõl egyszer találkoztam ellenõrrel a metrón. Az 2009-ben volt karácsony elõtt pár nappal.
1. Akkor aztán csodálkozol, hogy a magyarokat lenézik az ottaniak!!! A bliccelés erkölcsileg lopás, mert nem fizetsz azért, amit használsz. Szégyellhetnéd magad, hogy egyáltalán eszedbe jut ilyesmi!!!!! 2. Az ellenörök nem csak a bejáratnál vannak, hanem a járatokon is, eddig legfeljebb szerencséd volt, hogy nem ellenöriztek. 3. Ha jegy nélkül utazol és elkapnak, akkor rájössz, hogy nem annyira jó mulatság, mert igen boros ára van a csalásnak.
Más ott a kultúra, mások az emberek. Kinek melyik szimpatikusabb, nekem azért az ottani hozzáállás jobban bejön. Viszont ha nem veszel jegyet, akkor pont ennek a kultúrának a hiányáról teszel bizonyságot. Ott mindenki tudja, hogy a tömegközlekedés nem alanyi jogon jár, egy szolgáltatás amiért fizetni kell és senkinek eszébe nem jut innentõl kezdve bliccelni...
Hát ne vegyél ha nem akarsz.
Saját kockázatodra azt csinálsz amit jónak látsz.
A kérdező hozzászólása: Tudom, és eddig mindig vettem, jólesik, hogy azt gondolják mindenkirõl, hogy úgyis vesz és nem zaklatnak minden megállóban az ellenõrök, de õszintén még egy ellenõrrel sem találkoztam, bár az, hogy havonta 1X 5-6 óra hosszát eltöltök a metrókon, statisztikailag túl kevés. Aki egész hónapban használja, mennyiszer találkozik velük?
Mondjuk azért van ott mindenkinek bérlete, mert a fizetésükbõl gond nélkül meg tudnák venni. Itt a 10 ezres bérlet igenis nagy pénz, a fizetéshez képest meg rengeteg. Itt mindenki ilyen álszent? Én még diák vagyok, van is bérletem, de ezek az árak nem reálisak. Bécsben drágább a közlekedés, de az még mindig arányban van a minimum fizetésgez képest is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!