Utazás kategória válaszai (26758 db)

Azt várod, hogy a kérdésedre azt mondjuk, xy kiadó épp ilyet jelentetett meg? Mert igazad van, az emberek csupa olyan térképre vágynak manapság, aminek az oldalain a szponzrok hirdetését nézegethetik. Esetleg arra számítasz, majd belinkeled ide kedvenc kenyéradó gazdád hirdetését, hogy ezzel is emeld a google rankját?
Egy ilyen térképet elég nehéz lenne eladni. Inkább ingyen szokták osztogatni, tele boltok és cégek ikonjaival, körben csiricsáré reklámokkal. A postaládában keress ilyeneket.
a hop on/hop off buszos túrákhoz szokták adni, a túrákat eladó embereknél (astorián, deákon, a várban mindig vannak), meg az összes budapest tourinformos kis bódénál is adnak neked

A poszonyi vagy a bécsi karácsonyi vásár a hangulatosabb, kedveltebb, jobb?

Szeretnénk kimenni valahova,de még nem voltunk ezek közül sehol. Szerintetek hova érdemesebb elmenni és miért oda?
Bécs!
Én Pozsonyba mennék. Bécs már unalmas.
A kérdező hozzászólása: Miért Bécs, miért Pozsony?
Második vagyok. Igazából leírtam, hogy mért. Bécs már unalmas, meg amúgy is mindenki odamegy. Pozsonyban még nem voltam, szóval én odamennék, nem csak advent miatt, 1 napot megér ott egy városnézés. De amúgy meg Zágráb is nagyon szép ilyenkor, és sztem izgalmasabb város, mint Pozsony.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
Voltam mindkettõben, Bécs szép, habár mindenki odamegyek és nekem másodszorra már Pozsony tûnsz szimpatikusabbnak. Kb ugyanakkora, de nagyon szép városrészen van és a vásáron kívül van a közelben egy csomó látnivaló. Bármelyikbe mész, tetszeni fog. Azt tanácsolom egyik télen az egyik, utána a másik :)
Tisztább a város (persze itt is vannak lerobbant részek, de sokkal kisebb arányban, a belsõ kerületek sokkal tisztábbak). A tömegközlekedés nagyon jól meg van oldva, a budapestihez képest egy álom. Most elsõre ez a két dolog jutott eszembe.


20 órás buszos útra tippek?

Februárban megyünk. Mire számítsunk, (azt kivéve, hogy meg fogok őrülni a buszon) mi az amit feltétlenül vigyünk magunkkal?
"Minden tanácsot szívesen fogadok." Egy ilyen buszos túra után garantálom hogy legközelebb repülõvel mész majd. Ha csak nem vagy mazochista vagy szimplán proli, akinek nincs pénze repjegyre.
a szareves miatt nem mentek repulovel. Persze h tobbet kell fizetni a sifelszerelesert ha fel akarod adni. Ellenben nem kell agonizalni a buszon 2 napig.
Még egy tipp, én vagyok, aki Angliában ment. Nálunk nem telt meg teljesen a busz úgyhogy én egyedül ültem, ez kicsit antiszociálisnak tûnik de az éjszaka folyamán rájöttem, hogy én döntöttem jól, mert úgy nagyjából el tudtam feküdni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket.
No, én többször utaztam ilyen idõtávokat buszon (pl. Bp-Párizs, Isztambul-Trabzon, Yereván-Teherán, Mashhad-Qom, Diyarbakir-Isztambul sb.). Az tény, hogy a busz nem a legkényelmesebb módja az ilyen hosszú utazásoknak, de azért ki lehet bírni. A kispárna tényleg nem árt, ha van, továbbá valami, amivel el tudod tölteni az idõt (játék, olvasni való). Aludni is lehet, én volt, hogy egymás után 5 éjszakát töltöttem buszon, annyira nem vészes, bár ez biztos egyén függõ is.
Én Bulgáriába mentem busszal a nyáron, 22 órás volt az út, de SOHA TÖBBÉ! Az éjszaka a legkegyetlenebb, amikor akárhogy helyezkedsz nem tudsz elaludni, pedig dögfáradt vagy. Nekem nagyon jó alvókám van, de 10 percnél tovább nem sikerült elszenderülnöm. Párnát mindenképp vigyél, mp3 lejátszó, könyv, újságok ez alap. Ha szép tájakon mentek, akkor lesz mit nézned is.
a buszra csak azt vidd fel amit muszáj, párna legyen ha nem is tudsz aludni de nem árt.
Én utálok buszozni és buszon ülve aludni sem igazán tudok, így duplán megvisel a buszozás, azért azt tanácsolom, hogy vigyel olyan felfújhatós nyakpárnát ami megakadályozza, hogy a fejed össze vissza bukjon alvás közben :)
Én Angliába mentem busszal, 2 nap volt, szörnyû volt. Kibírhatóbb: kispárna, takaró, ha telefonra stb. tudsz rakni filmet az nagyon jó + zene, jó baráti társaság sokat dob az úton, kicsi társas, ha esetleg rosszul lennél gyógyszer (daedalon, én ettõl mindig bealszom szóval tök jó :D)
melegruha
Görögországba, és Spanyolországba voltam buszos üdülésen. Én nagyon szeretek utazni, bármikor vállalnám újra! Kispárna, melegruna, papucs. pléd. Keresztrejtvény, könyv, újság. Szendvics, dobozolva zöldség-féle, sülthús, gyümölcs, édesség, ásványvíz, kávé.
" nem sok repülõ vissz sícuccot, konkrétan ahova megyünk oda nem visz. " Már hogy a fenébe ne vinne repülõ sícuccot! Minden légitársaság, a fapadosok is, speciális csomagként ugyan, de visznek sífelszerelést!
Szia! Én tavaj mentem Erdelybe 22 oras volt az ut.... Szerintem egy kisparnat mindenkepp vigyel! Meg jol johet ha van: innivalo étel taj kartya telefon mp3 vagy mas kütyü könyv talan takaro napszemuveg esetleg füldugo :-)
A kérdező hozzászólása: Lenne pénzünk a repülõjegyre, csak az a baj, hogy nem sok repülõ vissz sícuccot, konkrétan ahova megyünk oda nem visz. Bérelni meg nem szeretnénk, hisz van mindenünk, így jött a buszos utazás. Viszont mindneképp ott szeretnénk síelni ahova megyünk. Esetleg érdemi tippje is van valakinek?
A kérdező hozzászólása: Nyilván te jobban tudod, hogy mennyi pénz van a pénztàrcànkba, mint mi. Logikàtlan lenne repülni, ezért nem is fogunk. A legközelebbi repülõtér 250 km. Onnét még autòt bérelni siboxal, felesleges. Jò lesz ez így nagyon. Amùgy 10 napra megyünk sìelni a férjemmel és a baràtainkkal. Miutàn hazajöttünk dolguzunk egy hetet, majd elmegyünk két hétre Malajziàba a lànyainkkal. Szòval ahhoz képest, hogy a te szemedben csövesek vagyunk, nem érzem azt, hogy rossz lenne nekünk.
Ha Norvégiában akarnál 6 hónapig szállodában lakni, akkor...

Pozsonyban van valami Media Markt-hoz hasonló üzlet, ahol CD-ket lehet venni?

Pozsonyba utazom és Cd-ket szeretnék venni, ha más ötlet van azt is szívesen meghallgatom.

Utazunk Olaszországba egy 9 személyes L1H1 (normál méret) Opel Vivaro-val. Ez a szlovén, olasz autópályán nem személyautó kategóriának minősül?

Azt találtam, hogy a gépháztető magassága nem lehet 1.3 méternél magasabb. Nekem éppen ez a méretem. Az autó max tömege 3.500 kg (magyar forgalmi szerint személyautónak minősül) Van valakinek tapasztalata? Elvileg a szlovéneknél és az olaszoknál is ez új rendelet. (2013.12 havi)
A kérdező hozzászólása: az alábbi infokat találtam, de nem tudok rajta biztosan kiigazodni :( [link]
Infóm nincs, de én a helyedben felhívnám a nagykövetséget és onnét kérnék információt.

Budapest-Nagyatád hogy lenne lehetséges?

Budapest 3. kerületben lakom, jártam már nyugat/dél-nyugat felé, somogy megyében viszont még nem. A kocsi lehetőség kizárva. Hogy juthatnék el bp-ről oda? Az elvirát és a volános oldalt néztem, ott a legkorábbi busz átszállás nélkül 11re ér oda, és aztán aznap nagyatádról vissza budapestre busz már nem is jön, a vonat meg csak átszállásos, amibe nagyon belegabalyodnék. Esetleg valaki tudna segíteni hogy hogy és mint lehetne lehetséges, és mivel utazzak, lehetőleg átszállás nélkül?
Pedig a vonat lenne a megoldás. Átszállás nélkül nincs lehetõség tudtommal.
húú hallod nagyon durva menetidõket számoltam 20óra fölött mind. szerintem menj motorral ha nem jöhet szóba a kocsi. mint Dumb és Dumber :D
A kérdező hozzászólása: "-Á-á-Állj meg, pisilnem kell! -Ne tartsd vissza! -Ahüüümm, de finom meleg."
XDXDXD AZAZ! ;D

Keletiből 9 óra, 10-es railjet 62-es vonattal utazok Innsbruckba . Salzburgban át kell szállnom. Hányas vágányról megy az Ic 864 15:00?

Úgy tudom 2 perccel a beérkezésünk után már indulunk is tovább, Ic 864 15:00, de kicsit aggódom,hogy 2 gyerekkel 2 csomaggal megtalálom-e az Innsbrucki vonatot!
hát én nem tartom valószínûnek. már csak azért sem mert úgyis késni fog a vonatod. szerintem nem nyerõ így a tervezés
2 perc semelyik pályaudvaron nem elég átszállni. Pláne nem ott ahol azt se tudod hova kell menni. Amúgy miért biztos, hogy késik??? Ha vonat akkor muszáj késni? Vagy jós vagy? Jövõ heti lottó számokat is meg tudnád mondani?
Nem, nem biztos hogy késik. Csak éppenséggel az esetek 80 fölötti százalékában késik. Feltételezem nem szoktál vonatozni, vagy csak valami szuper vonalon...
"Csak éppenséggel az esetek 80 fölötti százalékában késik. " Ez nem több, mint rágalom. Mivel támasztanád alá? Gondolom semmivel, mert nincs igazad. BKV-ról is ezt híreszteli mindenki. Holott ott sincs így... urban legend, ahogy a máv esetében is. Nyilván néha elõfordul, de ez a 80% nagyon nem igaz, szerencsére. Nézz rá az aktuális helyzetre, aztán mondjad továbbra is merre van az a 80% :D [link]
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én nem utazok napi szinten vonattal, de amikor utaztam eddig szinte mindig késett. Ráadásul nem is keveset. meg urban legend...persze. BKV-val a budapestiek nagy része napi szinten utazik így nyilván tapasztalatból beszélnek (ez az alátámasztás) az emberek, többek közt én is és igen bkv-nál is rengetegszer tapasztalok késést. Vannak vonalak amin nem gyakori, de vannak amiken rendszeres. De ennek ellenére mostanában némi javulást érzékeltem. Ha jól láttam mostanában szerelgetnek fel ilyen visszaszámlálót a buszokra hogy mennyi idõ van a kövi megállóig. Azt hiszem régebben ilyen nem volt, gondolom ez miatt jobb kicsit. De így is van hogy el sem indul a végállomásról idõben. Egyébként nem értem miért zavar ennyire hogy rossz tapasztalataim vannak, de mind1. Részemrõl befejeztem. Nekem ez a véleményem. Nem muszáj elfogadni. Minden jót! üdv
Az zavar csak, hogy te a szubjektív véleményed mondod, miközben én a tényeket. Igen, nekem is késett már vonat, többször is. De attól még zavar ha valaki ilyen hülyeséget ír le, hogy 80% késik, hiszen ez hazugság. És hazudni nem szép dolog!
engem egy netes lófasz nem gyõz meg. és legközelebb is elfogom mondani a véleményem. csak h mondjak vmi aktuálisat is: 2 jármûvel mentem épp az elõbb dolgomra és az egyik 5 percet a másik 15öt! késett.
Aha. Szóval ha tényekkel nem tudsz vitatkozni akkor marad a személyeskedés. Gratulálok.
én (is) tényeket mondtam. máról is tudnék mutatni egy fb bejegyzést a barátomtól akinek fél órával késõbb indult a vonata. egyébként egy szóval nem személyeskedtem, mivel téged nem említettelek. pedig megérdemelnéd amiért ilyen lenézõ utolsó suttyó hozzászólásaid vannak már akkortól amikor én még hozzád se szóltam....ja igen, ez már személyeskedés volt.
Pontosan.
Én vagy 20x átléptem a 2000-es évek elején is Ausztria felé, akkor még kemény útlevél ellenõrzések voltak, mégsem lõtt le senki.
A kérdező hozzászólása: Igen, akkor én is, de csak kismértékben léptem át, engem se lõttek le, de azt azért tudtam, hogy valójában nem szabad, Most viszont úgy tervezek hétvégén átmenni, hogy ott is maradok, és pár nap múlva másfele jövök vissza. Úgy tudom lehetséges, csak azért jól némi megerõsítés, vagy tanács, ha valamire mégis oda kellene figyelni, ezért kérdeztem.
Igazolvány azért legyen nálad, mert a zöldhatáron ellenõrizhetnek.
A kérdező hozzászólása: Igenis, Uram! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!