Ünnepek kategória válaszai (6329 db)

Terhességi tesztet!
1 szál virág bõven elég
Semmit. :) Legalábbis, ha engem kérdezel. De lehet õ ezen megsértõdne. Ha muszáj valamit, akkor egy szál virág, vagy egy csoki. 20/N
Én legjobban egy finom csokinak szoktam örülni és nem kell a legdrágább belgának lennie. Jó együtt megenni és még vágyfokozó is.
A kérdező hozzászólása: kösz a válaszokat:)
Egy szál rózsát vegyél.
egész évben szülinap, névnap, évforduló, hóforduló... február valentinnap, március nõnap, árpilis bolondok napja, husvét, május anyák napja, ballagás, december karácsony, mikulás könyörgön, KERESÕ FUNKCIÓ is van a világon... nõnap..szál virág, vagy hajtogass ha nincs pénzed...
Én ezt ajánlom ajándéknak: http://ibag.hu/nonap/ Még így akciósan is kicsit drága, de ez olyan ajándék, amire mindig emlékezni fog a kiszemelt. Én korábban vettem itt egy ilyen szingli párnát, és a barátnõm azóta nem tud nélküle aludni, csak akkor teszi le ha ott vagyok :D

Nem túl nyálas Valentín napi versek egy talán barátnőnek, mit tudtok ajánlani?

én 17/F és 15/l -nek lenne majd aki talán barátn? lehet de nála ez még nem biztos :S
A kérdező hozzászólása: http://www.poet.hu/kategoria/Valentin-nap lecsekkolva! :) de ha vmi elkerülte a figyelmem akk linket és köszi! :)
Szerintem találj ki valami eredetibbet. Lepd meg!
ha már mindenképp verset akarsz akkor találd ki magad, az legalább eredeti
valentinnapi vers helyett valentinnapi szex.. mindenkinek jobban csúszik xDD vers..felejtsd el fiam:) végy neki egy rózsát és egy finom bonbont :) 10000 verssel felér-a gyengéd pillanat.! c(: sok sikert! --Chocky--
A kérdező hozzászólása: TALÁN BARÁTNÕ!!!! még csak barátok vagyunk bár a "kapcsolat" nem erre utal
A vers az gááz ne máár.Ne égesd magad.Ez a valentin nap is gáz....fogyasztói társadalom...
Mi vacsorázni megyünk a kedvenc helyünkre, aztán hozzám és filmet nézünk, összebújunk. :) Ti? :)
én szeretem a valentin napot...a krácsonyt is megünnepeljük az is ugyanolyan ünnep csak nem piros napos.Én meg pont azt bírom hogy mindenhol szívecskék vannak tiszta édi:) Mi el szoktunk menni a kedvenc helyünkre ahol elõször randiztunk, meg ahol megkérte a kezem...aztán otthon pezsgõ, ......, aztán alvás:)
jajj de jo:) akkor gratulálok:) mi is ritkán találkozunk, legközelebb februárban:(( de majd 18 -án ha minden jól megy megyek hozza:) és majd akkor valantinnapozunk (amit mi nem úgy hivunk:P :) ) második voltam
nem szeretem a valentin-napot, szerencsére a párom se
A kérdező hozzászólása: mi pont ezért megyünk el... nem akarunk egymásnak semmit venni, de együtt akarunk lenni, minél többet, ugyanis elég ritkán, 3-4 hetente tudunk találkozni, és ez a hétvége mindkettõnknek szabad! Nem felvágásból megyünk el, hanem hhogy legyen egy gyönyörû hétvégénk! Amolyan elõnászút - nyáron esküvõ
A kérdező hozzászólása: mi egy hosszúhétvégét tervezünk valahol
Elsõ vagyok: jól hangzik a hosszú hétvége, nekünk sajnos most nem jön össze, talán majd nyáron :) Mi sem veszünk semmit, a lényeg, hogy együtt tudunk lenni, mert ez egy hajtós január volt/van és alig tudunk találkozni. Az ünnepeket szeretem, mert kicsit kizökkentenek a hétköznapokból, olyan jó az ember lelkének.Ez nem jelenti azt, hogy az ember nem igyekszik a hétköznapokat is feldobni, de az ünnepek szép emléket adnak. Pl. az anyáknapját is szeretem és ünneplem és ez nem jelenti azt, hogy az év többi napján nem nem találkozom vele vagy nem ölelem meg.Dehogynem, de jó érzés, hogy van az a nap, amikor méginkább minden róla szól. Nekem a Valentin nap is ilyen, ez a szerelmesek napja és mindenki saját ízlésének megfelelõen emlékezhet meg róla vagy éppen nem törõdhet vele.Ezt is elfogadom, attól még szeretem. :)
Mi csak 7végén találkozunk, nem tartanánk meg, ha nem vasárnapra esne.Igazából semmi különöset nem teszünk, nem ajándékozzuk meg egymást. 21 l
Mi sajnos nem tudunk swmmi különöset csinálni pont valentinnapkor de viszont elözö nap együtt leszünk egésznap!
Mi egy hangulatos étterembe megyünk vacsorázni:)
az még egy hónap, addig élni is kell... de max fözök valami fincsit, és elvagyunk...


Szia! Nem nagyon van ilyenünk, bár én szívesen ráállnék valamilyen szokásokra! Majd ha külön családom lesz, tartok hagyományokat! Ja, amúgy lencsefõzelék meg virsli van fõzve, ha ez ide sorolható... B.Ú.É.K. Mindenkinek!
Korhelyleves vagy hideg csapoltsör...
Virsli, lencse, punnyadás : ) Éjfélkor csók : )
Nálunk csak annyi, hogy Újév napján a szokásos reggel 7 óra helyett legalább délig alszik mindenki. Én vagyok a kivétel, fél órája felkeltem :) Na de ilyenkor mindenki offon van még ahhoz, hogy bármi egyebet is csináljon :)
Elsõ vagyok. A 11:30-as válasza nagyon tetszik! Ezt lehet, hogy elutánzom, ha nem haragszol! Nagyon jó ötlet! A 11:32-est pedig nagyon sajnálom. Miért nem léptek valamit? (rendõrség, családsegítõ, stb...)
Mint minden Évben apu iszik, és verekszik, anyukám meg sír:(:( De azért Boldog Új Évet kívánok mindenkinek
Minden évben írunk kívánságokat cetlikre, betesszük egy befõttes üvegbe, s következõ évben elolvassuk a kívánságokat. Amelyek beteljesültek kivesszük, amelyek nem visszatesszük. Aztán új kívánságokat írunk következõ évre és azokat is betesszük. :)
Virsli és lencse.Bár most az éjféli virsli este és reggel volt, lencse helyett pedig bab leves van:D
nekem nincs-- de anyu mindig süti/fõzi a szokásos kajákat(lencse, malac stb) +mindig megnézi(most is épp azt csinálja)a bécsi filharmonikusok koncertjét.pedig nem szereti a komolyzenét..de ez nála szokás.
Nállunk általába csak a virslis szokás van. lencsét nem nagyon eszünk év közben sem..:D
Nagymamámnak volt még egy bevett szokása, miszerint az újévben minden szobába egy férfinek kellett belépni elõször a házban. Ha jól emlékszem, rossz szellemeket ûzött el, vagy ilyesmi. Alapvetõen tudom, hogy hülyeség, de ettõl függetlenül még így 3 évtized után is mindig megvan nálunk a szokás, hogy belépkedünk minden helységbe. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat :)
Én vettem neki egy tábla milka csokit, mert azt nagyon szereti, már oda is van, mind megette, senkinek nem adott belõle!
Egy szép cserepes virágot, és egy szakácskönyvet.
Én cserepes rózsát adtam anyukámnak.
20 szál rózsát, fehéret és pirosat
én itt számítógépen vágtam neki össze egy zenés videót, úgy hogy olyan képekbõlállítottam össze, amiken anyukám , keresztanyukám (anya esztvére) és az õ anyukájuk szerepel, meg mi gyerekek. Kronológiai sorrendben menteka a képek csecsemõ, ovi, ballagás, érettségi....és az Arra születtem címû számot vágtam be alá...sztem örök emlék, pénzbe se került...természetesen könnyek jutalmazták munkámat minden féltõl!:) <3
Csináltam neki kulcstartót =)
Mi nem szoktuk az ajándékokból , nagy ügyet csinálni.Reggel felköszöntöttük , körbe csókoltuk :D. Nem vettem neki semmit, viszont sokat segítettem neki. Ilyenkor nem szokott fõzni meg takarítani , hanem mindent a csald csinál , õ meg pihen.
Egy szál kardvirágot, egy stefániatortát, egy doboz eperfagyit és egy doboz karamellfagyit.
A kérdező hozzászólása: :) köszi a választ
Életemben elõször tudtam neki meglepetést okozni úgy, ahogy terveztem. :) Mindig szomorkodik, hogy soha senkitõl nem kap virágot, hát tõlem most kapott. Egy szép cserepes virágot vettem neki, a nevét sajnos elfelejtettem, de egy tõrõl fakad sok kis szár, és a sok kis szárról sok kis karfiol-stílusú virággömb, amin sok pici virágocska van, mindezt rózsaszínes-lilás-pirosas színben. A csomagolása is nagyon szép és egyedi lett, és úgy tudtam neki átadni, hogy nem is számított rá. :) (Értem jöttek egy konferenciára, és a kocsiba beszállván adtam át neki, és úgy örült neki.) :) Szeretem õt. (23/L)
gyûtöttem Neki virágokat, az egyikkel meg is harcoltam, megszúrt, pedig nem is rózsa volt :D
Egy szép szál fehér rózsát. Nálunk csak virágot szokás adni. Nagymamáimnak is azt adtam, illetve a kisfiam (1 éves) nevében is azt adtam anyukámnak, illetve a dédimamáinak.
Én sajnos vidéken voltam vele, ezért valószínûleg holnap veszek neki valamit. A tesóim összeszervezkedtek, azért nem vettem semmit, mert gondoltam együtt adunk valamit, de mivel én vagyok a legkisebb ezért magasról le vagyok tojva :( De nagyon sokat segítettem neki, és puszit is adtam neki, valamint nekem jutott elõször eszembe.
Szép nagy cserepes virágot (: A nevét nem tudom. Boldog Anyák Napját itt is minden anyának! (:
Egy cserép narancssárga broméliát, egy doboz vaníliakrémes bonbont, és egy üvegbõl készült rózsát..
Én nem vettem semmit. Az én megfoghatatlan ajándékom a szeretetem.:D

Mit adhatnánk Anyukámnak anyák napjára?

Igazából nem az a húúú de jó a kapcsolatunk!Nem vagyunk rosszban szinte minden másnap találkozunk de mégse az az érzelgös fajta!
A kérdező hozzászólása: És még az lemaradt hogy minnél olcsóbban kéne kihoznom mert igen csak hó vége van!De mégis vmi szépet szeretnénk!
A virágnak biztos õ is örülne! Cserepes, vagy vágott, a pénztárcád szerint.. De a szándék a fontos , nem a pénz amit ráköltesz! Ezt mint anya tanácsolom neked!:) Esetleg kipuhatolhatod, hogy mit szeretne...
A kérdező hozzászólása: Igen!Én tudom!:( Én mint Anya söt két gyerekes Anya én egy szál virágnak vagy akár annak is örülnénk ha a lányaim mondjuk kávéval kelltenének vagy mondjuk egész nap a "kedvemben járnának"de az Én Anyukám más!:( Ö nem tudja értékelni a kis dolgokat, söt a testvéreim mindig nagy drága ajándékokat vennek!Pl egyik Öcsém tavaly arany gyürüt vett a másik Öcsém meg márkás melegitöt tizen egynéhányért!Én nem tudom megvenni!Tavaly vettünk házat két tartósan beteg lányom van!Ez van!:(
Én egy bazi nagy bombont vettem neki itt Zalaegerszegen az Omnia KV zóban :) 990 ft ovlt csak, egy nagy csokor virág van az elején, egyik kék az sima csokis, a másik narancssárga, az narancsos. kb 80 cm hosszú és 50 centi széles vagy nagyobb. biztos más presszóba is árulnak ilyet, aki egerszegi annak mnodom, hogy az Ady mozi mellett van a Mc donalds szal szemben :) de a jelkép kedvéért virágot illik leginkább venni én cserepeset szoktam, mert az jobban eláll, tartós virágok: a ciklámen, a fokföldi ibolya, vágott virágok közül pedig a gerbera a leghosszabb életû. Már cserepes gerbera is kapható. :)
Az elsõ válaszoló vagyok: Bocsi, azt hittem gyerek vagy:) ) De így már más a helyzet.Kemény dió! Szerintem ne menj bele egy versengésbe a testvéreiddel! Ha nem fogja fel, hogy mi a helyzet, úgyse tudsz a kedvére tenni, szerintem...
Én a legnagyobb ajándékot akkor adtam amikor kinyaltam az egész lakást amig õ dolgozott
Esetleg csinálhatnál "ajándékkártyákat". Biztos hallottad már, hogy kis kártyákat kivágsz, és ráírod: - 1 ölelés - 1 mosogatás - 1 masszírozás - 1 ebédfõzés - 1 bármi, amit szeret, és ezeket adod, szépen tálalva. Tudom, hogy nem vagy gyerek, de ahogy írták, nem a pénz számít, hanem a szándék, és ez sztem szép gesztus!!!

Milyen ajándékot készítsünk a nagyiknak anyák napjára? 7 hós a lányom.

Kéz-láblenyomatot már kaptak korábban, fotójuk rengeteg van a babáról. Nincs ötletem, segítsetek légyszi :)
Interneten mi Debrecenbõl rendeltük, pedig Budapesten lakunk. (elsõ vagyok) Szóval elég egy digitális képet elküldened és várni a póstást, lehet errõl már lekéstél. :( Valahol csinálnak ilyet 1 óra alatt is!
Fényképes bögre, párna nálunk bejött.
A kérdező hozzászólása: köszi, utánajárok, h lehet-e ilyet készíttetni a városunkban.
Minden Dm üzletben tudsz ilyeneket készitettni!
Ez a hagyomány.Így tisztelik meg az õsöket hogy fekete fehér ünneplõben megjelennek. Amugy meg mindenhol más a szokás.Ez egy ilyen kultúra. pl.Afrikában vannak olyan törzsek ahol az elhalálozást ünnepséggel, táncolással meg zenével ünneplik mert ugy gondolják hogy a halál az nem egy rossz dolog hanem hogy átlépnek egy másik világba.Meg ilyenek. Habár a fehér ruha az onnan ered hogy régebben tanultam hogy az ösi magyar parasztságban ha valaki meghalt akkor fehér ruhát kellett viselniük a gyásznapokon.Aztán késõbb meg már fekete ruhákat viseltek az emberek.
A legismertebb általános szokás a pünkösdi király megválasztása volt Többnyire egy lóverseny vagy más ügyességi próbával választották. (Jókai Egy magyar nábobjában olvasható egy gyönyörû regényrészlet errõl.) A pünkösdi királynak különféle elõjogokat adtak, de csak egy esztendõre, a következõ pünkösdig. (Innen van hogy a "csak pünkösdi kirlyság volt" beszédfordulatot a múlandó, elillanó dicsõség szinonímájaként értjük.) Egy évig minden lakodalomba, ünnepélyre, mulatságra hivatalos volt, a kocsmákban ingyen ihatott, a fogyasztását a faluközösség volt köteles kifizetni. Néhány helyen a lovát is a falu abrakoltatta. üdv.: hegedor
mi sose ünnepeltük a pünkösdöt, pedig keresztények vagyunk. vallásos suliba járok, ott tartottak egy rövid beszédet és kész.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!