Ünnepek kategória válaszai (6329 db)

Mit kérhetnék kéz alatt a fenyődíszekért, ha eladom?

Egy hosszú párkapcsolat után magam maradtam és egyfajta szimbolikus szereppel is bír, hogy eladom a díszeimet. Van is érdeklődőm, csak nem ismerem az árakat. Anno darabonként olyan 100 és 600,-Ft között voltak, van szett is. Nem akarom átverni az ismerőst. A Vaterán is nézegettem, pont olyanok nincsenek. Mit illik kérni? (Nem a bevétel a lényeg, hanem a megszabadulás, de nem a szemétledobó által. :))
megszabadulhatsz toluk ingyen is, eeerted, odaajandekozod valakinek. hasznalt fenyodiszeket, raadasul ilyen olcso vackokat en biztosan nem adnek penzert.
A kérdező hozzászólása: Akár.
A kérdező hozzászólása: No végülis elajándékoztam. Egyik kollégám unszolt amúgy, hogy pénzért akarja megvenni a szettet, de aztán két ember között elosztva odaadtam nekik, hadd vigyék :)
egyedül?..azt nem ajánlanám, kint za utcán meg amúgy is halál
A kérdező hozzászólása: Nem egyedül, a võlegényemmel ketten mennénk.
Március 15. téren lesz valami utcabál szerû a Blikk szervezésében! Esetleg neked lenne más javaslatod?


A KisJézus tényleg karácsonykor született?

Tényleg Dec. 24. született???
Ha elhiszed, igen, ha nem, nem. KisJézus nem egy személy, hanem az emberi elme szüleménye.
Jézus élõ személy, habár már rég nem kicsi... Egyébként nem pont karácsonykor született.
Vidiripi Jézus nem decemberben született.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biblia nem ír arról, hogy pontosan mikor született Jézus Krisztus, ahogyan ez az alábbi forrásmûvekbõl is kiderül: „Azt, hogy valójában mikor született Krisztus, homály fedi” (New Catholic Encyclopedia). „Krisztus születésének pontos dátuma ismeretlen” (Encyclopedia of Early Christianity). Noha a Biblia nem tárja fel, hogy pontosan mikor született Jézus, említ két olyan eseményt, mely a születésekor történt. Ezekbõl sokan arra a következtetésre jutottak, hogy nem december 25-én született. Nem télen született A népszámlálás. Nem sokkal Jézus születése elõtt Augustus császár elrendelte, hogy „az egész lakott földet írják össze”. A parancs úgy szólt, hogy „ki-ki a maga városába” menjen, ami azzal járt, hogy az embereknek egy hetet vagy még több idõt is utazással kellett tölteniük (Lukács 2:1–3). Ennek a rendeletnek, mely valószínûleg az adóztatás és a sorozás miatt született, az évnek egyetlen idõszakában sem örültek volna az emberek, de azt különösen nehéz elképzelni, hogy a császár még azzal is ingerelte volna az alattvalóit, hogy a hideg téli idõben kényszeríti õket a hosszú útra. A bárányok. A pásztorok „a szabad ég alatt tartózkodtak, és felváltva õrködtek éjjel a nyájaik mellett” (Lukács 2:8). Egy könyv megjegyzi, hogy a nyájak „a pászkát megelõzõ héttõl”, vagyis március második felétõl november közepéig voltak kint. Hozzáteszi: „fedél alatt töltötték a telet; már ebbõl is látható, hogy a karácsony hagyományos, téli idõpontja aligha lehet helyes, mivel az evangélium azt mondja, hogy a pásztorok a mezõn voltak” (Daily Life in the Time of Jesus). Kora õsszel Nagyjából megbecsülhetjük, hogy mikor született Jézus, ha visszaszámolunk a halálától, mely i. sz. 33 pászkáján, niszán hónap 14-én következett be (János 19:14–16). Jézus mintegy 30 éves volt, amikor megkezdte három és fél éves szolgálatát. Mindebbõl következik, hogy i. e. 2-ben született, kora õsszel (Lukács 3:23). Miért ünneplik a karácsonyt december 25-én? Ha nincs rá bizonyíték, hogy Jézus Krisztus december 25-én született, miért ünneplik ekkor a karácsonyt? A Britannica Hungarica azt írja, hogy valószínûleg a vallási vezetõk „így akarták háttérbe szorítani a »legyõzhetetlen nap születésé«-nek (natalis solis invicti) pogány római ünnepét” a téli napfordulókor. Egy másik enciklopédia azt írja, hogy sok tudós szerint ezt azért tették, „hogy a pogány hitrõl áttérteknek vonzóbb legyen a kereszténység” (The Encyclopedia Americana).

Mennyit költötök karácsonyi ajándékokra összesen?

És hány embernek adtok ajándékot?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Milyen ötleteid vannak? Kb hasonlóan költekezek. Sajnos még októberben átéltem egy lakásbetörést, és a karácsonyra félre rakott pénzem is elvitték, több más tárggyal együtt :-/ Így alacsonyabbra sikeredett a büdzsé, mert 6 ember van és hát nem egyszerû. A szüleimnek kb 6000-6000 ft költöttem, plusz anyukámnak csináltam vanília esszenciát, sütök apró sütit. Idén ennyit tudok nekik adni. Tesómnak kicsit húzosabb, õ rá 8000 költök, plusz névnapjára valami ital (Jagger vagy whisey, esetleg pálinka). Páromnak megvettem november elején akciósan, rá összesen 9000 ft-ot költöttem, neki elõtte egy héttel van a szülinapja plusz van a névnapja. Anyósnak is szintén megvettem akciósan az Alexandrában a könyveket, õ is kap vanília esszenciát, plusz veszek neki mézet (neki is kb 5-6000 a vége). Nagymamának szülinappal mindennel együtt 5000. Szóval milyen ötleteid vannak? :) )
Kérlek, ha nem titkos, írd le az ötleteidet. Én még kicsit az ötletelõs fázisban vagyok, hogy mivel lehetne még feldobni kicsit az ajándékozást. Összesen kb. 6-7000 Ft-t tudok szánni az ajándékokra, ennél több pénzem nincs. Nõvéremnek már megvettem november elején a parfümöt 2000 Ft-ért, ez belefér a keretbe, és tuti örülni fog neki. Anyukámnak még nem tudom mit adok, de rá is kb. 2000 Ft-t tudok költeni. Apukámnak mp3 lejátszót akarunk venni közösen, az is olyan 2000 Ft körül lesz részemrõl. A maradék ezresbõl pedig valami apróságokat szeretnék a család többi tagjának készíteni, de nincs semmi jó ötletem és így elég nehéz.
Párommal közösen 10 embernek adunk, plussz mi egymásnak. Amit mi egymásnak, az olyan 10-10ezer lesz. A 10 embernek kb 20ezerbe kerül összesen.
5 embernek adok kb. 10-15 ezer ment el rá.
Én kijövök két embernek ötezerbõl

Iskolatát, mint karácsonyi ajándék, hogy csomagoljak be?

Tegyem simàn ajàndéktàskàba,vagy csomagolópapìr ? Csomagolópapìrban,nem lenne tùl "esetlen"?
A kérdező hozzászólása: Iskolatàska, csak elirtam :s
A kérdező hozzászólása: Már megtaláltam.
Nem. Dehát jönnek jövõre a választások, ilyenkor nyalnak ezerrel, aztán meg megint le lesz tojva a nép.
A kérdező hozzászólása: Jézusom te elolvastad amit irtam????? Mert szerintem nem értetted! Azt kérdeztem ki kapott ilyet mert mi most fogunk!! Azt marhára leszarom õszintén hogy kinek a kampányfogása ha az egyáltalán az kapunk és örülök !!!

Hol lehet venni periódusos rendszeres tollat?

Sehol nem találtam a neten, milyen oldalon, vagy hol keressek? Fontos lenne nagyon. Köszi!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!