Számítástechnika kategória válaszai (310910 db)

Miért nem tudok internetezni telefonnal, mit kell beállítani?

T mobilos, samsung galaxy young telefonom van, dominos vagyok, azon belül még az előző telefonommal váltottam surf díjcsomagra. Se a régi, se a mostani telefonnal nem tudtam internetezni, de azért a havi 890 ft-ot levonták. Csak akkor tudok, ha bekapcsolok még napi go netet vagy ilyesmit, aminek szintén díja van. Most hogy is van ez? Be kell valamit állítani?
Adatkapcsolat engedélyezve van? Mit ír ki amikor megakarsz valamit nézni a neten?
A kérdező hozzászólása: Engedélyezve van, meg mobilinternet meg minden ami kell. Azt írja, hogy a hálózat nem érhetõ el.
Ha fizetsz egy net csomagért de azt mégsem aktiválják az elõfizetéseden akkor reklamálj a telefonos ügyfélszolgálaton ( 1430 ).
A kérdező hozzászólása: Megtörtént, az volt a gond, hogy nem aktiválták.

A windows 7 valóban tönkreteszi a laptop akksiját?

úgy hallottam hogy tönkre teszi, és valamiért el is hiszem, mert tényleg csak a windows 7 írja ki, hogy javasolt a telepcsere, de a windows 8 nem és az újabb !?
Hülyeség!
Ez így konkrétan nem igaz! :)
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm akkor megnyugodtam , csak épp most vettem a laptopot és win7 lett rátelepítve aztán nem akarom, hogy idõ elött elhalálozzon a laptop!:)
De megvezethetõ vagy öcsém, ekkora hülyeséget elhinni...
A kérdező hozzászólása: már mért lenne hülyeség elhinni ? elég hihetõ amikor sokan panaszkodtak emiatt és az én 1 éves laptopomba is elszállt az akksi ezért kérdeztem meg a biztonság kedvéért hogy az új laptopba ne szálljon el...
Operációs rendszer nem tudja tönkretenni az akkumulátort. Viszont egy új gép akksija is egyszer majd valamikor meg fog halni, az sem örök-életû....
A kérdező hozzászólása: persze én azt tudom hogy meghal idõvel a laptop akksi de nem m1 hogy fél 1év után vagy 2-3 év után mert általába az asus akksik 2-3évig bírják legalább is tapasztalatok meg hallottak alapján
A win7 megjelenése felhasználók millió használják, és most visszafogott nagyságrendet mondtam. Nem gondolod, hogy ha igaz lenne, akkor annak híre ment volna, netalántán ki lett volna javítva? A 8 azért nem írja ki, mert esélyesen nem raktál hozzá drivereket a gyártótól, vagy nem kompatibiliseket raktál, így a rendszer nem látja rendesen az akkut. Egyébként elsõsorban az számít, hogy meddig bírja, nem az, hogy mit mond a rendszer. Ha gyorsan lemerül, akkor cseréld. Ha jó úgy, ahogy van, akkor hagyd a csába.
A kérdező hozzászólása: a win8ra ráraktam mindent kaptam egy komplett driver dvd-t a laptophoz szoval minden rajta volt
Elvileg igen.
A kérdező hozzászólása: nekem nem megy sajnos. és mi az a USB superdrive
Nem tudom, milyen BIOS-od van, de próbáld bekapcsolás után rögtönnyomkodni az F12-t, hogy valami ilyesmi jöjjön be: [link] Az USB-s eszközöket próbáld indítani. Ha jól emlékszem, az USB-HDD lesz a pendrive, de most hirtelen nem esküdnék meg rá. :)
A kérdező hozzászólása: négy USB eszköz van a hatos lista legelején, de nem bootol így (USB superdrive, USB floppy, USB hardrive, USB opitka)
Kérdés hogy egyáltalán bootolhatóvá tetted e az usbt...
Na igen, a pendrive-ra nem csak rámásolni kell az iso-t. :)
A kérdező hozzászólása: igen, megfeleõ programmal csináltam


[link]
A kérdező hozzászólása: És ha ez mindig bevan kapcsolva akkor például valakik hozzájuthatnak az adatainkhoz?Szóval ez arra jó, hogy ha pl ellopják a telefonunkat akkor betudják mérni, hogy hol is van.De ha aki ellopta a telefont az kikapcsolja?
Ez passzív eszköz. Te veszed a mûholdak adását amivel meghatározod, hogy éppen hol vagy. Kifelé nem ad adatot. Vannak olyan alkalmazások amivel követni lehet a telefont mondjuk interneten keresztül, de ehhez az kell, hogy a mobil internet folyamatosan be legyen kapcsolva.
A kérdező hozzászólása: De én valami olyasmit hallottam, hogy ellopták a telefonját valakinek és bevolt kapcsolva a GPS és megtudták határozni, hogy hol van..
"ellopták a telefonját valakinek és bevolt kapcsolva a GPS és megtudták határozni, hogy hol van.." Az már egy másik történet. Maga a GPS egység egy vevõ, olyan mint egy zsebrádió. Csak nem a Kossuth rádiót fogja, hanem a GPS mûholdak jeleit. Ezekbõl számolja ki, hogy hol van éppen. Ezeket az adatokat egy másik progi fel tudja használni a telóban, és a mobil hálózaton adatot tud küldeni a tulajnak, de ezt már nem a GPS csinálja.
Sehogy.
Esetleg egy PrtScr.-el készített képen a mennyiségeket , és a neveket átírod egy alap fotószerkesztõvel, majd a képet elküldöd a haverodnak. :) Más módszerrel amúgy sehogy nem lehet.
A kérdező hozzászólása: és windows7-en?
Azon sem lehet.
Szia. Nézd meg ezt : [link] Sok sikert. Üdv.
Az elsõ, ami felmerülhet, hogy egyáltalán miért akarsz TC-vel darabolni txt fájlt? Az ilyen darabolásnak csak akkor van értelme, ha a teljes fájl túl nagy méretû, például nem fér rá egy adathordozóra egyben. Egy txt fájlról ezt nehezen képzelem. A TC-vel darabolt fájlok amúgy nem használhatóak semmire, csak az újraegyesítés után. A crc meg csak egy ellenõrzõ szám, ami arra jó, hogy megtudjuk, tökéletesen egyforma-e az egyesített fájl az eredetivel. Ha a szöveget akarod több részre osztani, akkor egy szövegszerkesztõt kell használnod.
A kérdező hozzászólása: Es osmersz ilyen szövegszerkesztõt? :)
A kérdező hozzászólása: ismersz*
Például a Jegyzettömb. Szóval bármelyik.

Mi a különbség a következő két proci közt? Melyik a jobb?

Intel Celeron 1007U (2M chache 1,5GH) vagy Intel pentium dual-core 2117U 1,8GH
Ez a két proci konkrétan csak az órajeleiben különbözik, utóbbi gyorsabb kicsit. Egymagosokat már nem gyártanak. Mellesleg: Mi a keret amibõl vásárolni szeretnétek? Lehet tudunk ajánlani pár konkrét gépet.
A kérdező hozzászólása: A keret 80-90.000 Ft

A HEXA 400 mennyire halk?

Szerintem tudjátok de a teljes neve:FSP HEXA 400
Ha megfelelõen le van terhelve és jó hatásfokon tud dolgozni, akkor teljesen rendben van a hangja.
Nekem 1 hónapig volt Hexa 400W tápom. Halk és megbízható tápegység, csak ajánlani tudom.:)
nagyon
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm jóhíreket!
battlefield4 XD
CineBench 3DMark etc. Van még 100 meg 100 ilyen tesztprogram.
Legjobb: Elindítasz egy Furmark ot meg mellé egy SuperPi-t, aztán hajrá, vagy esetleg Furmark és mellé a AIDA64 nek a tesztjeit, itt még a ramokat meg a HDD-t is megtekertetheted egyszerre, csak lehetõleg ne alulméretezett táppal tedd. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!