Sport, mozgás kategória válaszai (73336 db)

van aki szerint az, és van akinek semmi baja évek alatt sem, szerintem ez is inkább genetika és pénz kérdése(cipõ)
Annyira szar nem lehet. Pl. Margitszigeten is ott a futópálya, de kb minden második ember mellett fut a betonon....
az, ahogy a hosszútáv futás is.

Also mellizom fejlesztese igy?

a felso melizmom eleg szalkas de az alsonal a mell bimbo teruleten, semmi formaja nincs.negetiv pados fekvenyomast sose csinaltam, csak egyenes es dontott padu fekvenyomas volt.lehet ez a baj? kel e negativ pados fekvenyomas?
Fekvenyomás pedig kell. Próbál minél több gyakorlatot végezni rá. Az alsó részt nem lehet külön fejleszteni. Ahogy jön a tömeg, úgy jön a forma is.
A kérdező hozzászólása: o hat en majdnem csak fekvenyomast csinalok, csak nm csinaltam negativ padu fekvenyomast.
Genetika is bejátszhat, de csinálj széles fogású tolódzkodást is, az is az alsó részt formálja.
valamit amit védöfelszerelésként árulnak biztosan találsz 1-2-3000 ft ért, de nem hiszem, hogy többet érne mintha nem lenne rajtad semmi...
A kérdező hozzászólása: hát igen... :) köszi.!


Bringázás budapesten. Mit rontok el?

Bp-re járok bringával nem olyan régóta. Eddig akár hányszor voltam bent mindig volt valami problem az autósokkal. Egyik esetben sem voltam hibás (akár elmesélhetem egyenként de jobb ha elhiszitek) de inkább az zavar hogy hallom hogy ha eleget kerózol forgalomban egy idő után egyre több dolgot átlátsz majd és egyre több lehetőség közül választhatsz, mit merre hogyan meddig. Ez így is van mégsem merek új dolgokat kipróbálni mert ha nem egyedül hajtókar valahol egyfolytában fosok. Csak azért nem reszemrol le a bringát mert minden más csak rosszabb.
ne új dolgokat próbálj ki, bármit is jelentsen ez, hanem ismerd a közlekedés szabályait és tartsd be õket.
Na ezért van annyi gond a biciklisekkel, mert sokan ilyen buták, mint a Kérdezõ!
Majdnem két éve közlekedem Budapesten biciklivel nap mint nap (télen is), és én éppen fordítva tapasztalom: hogy az autósok többnyire figyelmesek, figyelnek rám, lassítanak, elengednek, megállnak nekem ott is, ahol nincsen lámpa, többnyire még a BKV-sofõrök is türelmesek. Elvétve volt eddig csak incidensem, akkor is az esetek több mint a felében én voltam a hibás (nem figyeltem eléggé, vagy az adott pillanatban rossz döntést hoztam). Akikkel viszont igazán meggyûlik a bajom, a sok bambaságig figyelmetlen gyalogos -- és a többi biciklis. Akármilyen hihetetlenül hangzik. Természetesen levonom mindig a tanulságokat, és igenis áttanulmányoztam a KRESz-t (nincs jogsim, így magamra voltam ebben utalva), vannak rendõrségi oktatóvideók is stb. Az meg még ennél is természetesebb, hogy mindig (nappal is) hordok láthatósági mellényt, fényvisszaverõ szalagokat, a hátizsákomon fényvisszaverõ huzatot, a sisakomon, sárvédõmön is vannak fényvisszaverõ csíkok, a biciklin lámpák, prizmák, fényvisszaverõ csíkok, ahogy kell. (Ha ilyen borús idõ van, mint ma is volt, akkor nappal is kivilágítom a bicót.) Sõt, tartalék lámpákat és hozzájuk való elemeket is hordok magammal.
a mellényt felesleges önkínzásnak tartom de néhány ezer ft lehet venni szintén láthatóságis mezt/bringás felsõt/esõkabátot ami jól is néz ki:)
Nem értelek. Már miért volna önkínzás a láthatósági mellény? Súlya alig van, nem melegít, nem izzaszt, jól szellõzik -- jó, nem nyújtok benne esztétikai katarzist, de akinek nem tetszem, az nem néz.:-)) Egyébként persze, van ilyen mez meg esõkabát is, csak éppen 4-5 számjegyû összegekért. A mellényt meg kemény 200 Ft-ért vettem, több mint egy éve hordom, és még nincs semmi baja: nem fakult ki, nem bomlik, nem szakad -- nekem tökéletes. Rosszat mindenesetre nem tesz.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); amúgy nem vagyok kezdõ. azt kérdeztem mit rontok el? mivel most nagy divat a bringázás nem szeretném elrontani ennek a hírnevét az autósok szemében. ezért megpróbáltam együttmûködni velük nehogy kialakuljon két oldal köztük pedig ellentét. de rohadt nagy csalódás, miután már megtelt a hócipõ... amúgy hajrá azzal hogy általánosítjátok az autósokat hogy jófej meg megáll. mindegyik más. konklúzió: lehet hogy sok autós figyel, megáll, stb de könyörgöm, elég egy. a temetõ meg tele van olyanokkal akiknek elsõbbségük volt. nem a KRESZ (:D) fog megmenteni. szóval ma mentem soroltam, elõztem, jobbról, balról mentem kocsisorok között, átmentem rengeteg piroson, mentem 3sávoson, mentem szembe sávban (mindezt féktelen keróval) adódott problémák száma: 0. konklúzió: akár keresztezõdésen is átmehetsz piroson ha átlátod a helyzetet. valójában ennyi. kiszámítod a vonalat és MAGADRA hagyatkozol, nem a kreszre. a kresz egy ketrec, ha a buszsávban kell mennem akkor ott kell mennem és kész, az hogy megszegi valaki, bejön egy busszal és letol, majd megáll a satírban az mi? amit mondok azt értsd úgy hogy mindent te vállalsz be, ha bármi baj történik te vagy érte a felelõs, ha kinyírod magad hát kinyírtad magad. és ennek függvényében menj végig a városon úgy ahogy te magad elkerülheted a problémákat, azzal hogy nem tartod be a retkes kreszt csak bõvíted a 'B terveid'/lehetõségeid számát egy adott helyzetben. a láthatóságiról meg ennek függvényében az a véleményem hogy az hordja aki veszélyben érzi magát és logikusnak tartja hogy segít rajta. én pl fogom, mert vannak kivilágítatlan szakaszok pestmegyében ahol gyorsan mennek a kocsik, de pl városban nem. A válaszomat megtaláltam, leírtam mint különvélemény. nem kell vele egyetérteni, ha esetleg jönnének az okosok meg errorkahun klónajai az nagyon csúnyán nem érdekel, nem fogok ide visszanézni.
A kérdező hozzászólása: ja igen, a válasz a saját kérdésemre: azt rontottam el hogy hagytam magam bezárni a kresz ketrecébe. (ami nem lenne probléma ha mindenki bezárná magát. nem mondja nekem senki hogy a gyalogosok vagy az autósok betartják)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A gyalogosok és az autósok még mindig jobban betartják , mint te. Eleve , mit akarsz te? végigolvastam, vicc vagy ember ! És pont az ilyenek miatt van az , hogy lenézik a bringásokat, kimentek mindenféle kresz ismeret nélkül a vakvilágba, mentek árkon-bokron , és mindenki köcsög meg szemét, aki az utatokba kerül, közben pont ti nem tudtok közlekedni. Az a pár ember is, aki rendesen közlekedik biciklivel, azis mindenféle baromnak , kivan kiállva , mert a hozzád hasonlók rányomják a bélyeget. A jogsisok között is vannak közveszélyesek, de aki kocsiban ül , átesett valamilyen kresz vizsgán, tanfolyamon, és nem jobbról elõzget :) Meg majd kilehet állni egy lámpa mellé, és lehet nyugodtan számolni hány autó és hány biciklis megy át a piroson. Vagy mikor ott a bicikliút, de mégis egymás mellett tekernek és egy egész sávot elfoglalnak, mega buszsáv közepén kavar, mögötte meg 4 busz nem tud haladni a reggeli csúcsban csak azért , mert Õ azért se fog bemenni a bicikliútra ! Én amíg nem volt jogsim, sokat bicajoztam, de kocsiba ülve más, most már én is megértem, mért utálja mindenki a bicajosok nagy részét.
Hát, ezek után akkor most már én se tudok mást mondani: jobb, ha az ilyenek elüttetik magukat mielõbb... Akkor legalább kivonódnak a forgalomból.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "jobbról elõzni tilos, aki jobbról elõz az elõbb utóbb meghal, ha lenne jogsid és vezetnél tudnád is, hogy kocsiból legkevésbé figyelsz jobb/hátra..." baromság, de legalább ne akarnál kioktatni másokat a kreszrõl, ha fogalmad sincs róla: Csak jobbról szabad elõzni a) azt a jármûvet, amely a balra bekanyarodási szándékot irányjelzéssel jelzi és az úttesten a 31. § (1) vagy (2) bekezdésében foglaltaknak megfelelõen helyezkedik el; b) azt a villamost, amely az úttest közepén - egyirányú forgalmú úton az úttest bal oldalán - levõ pályán közlekedik. (5) Jobbról is szabad elõzni a figyelmeztetõ jelzést (villogó sárga fényjelzést) használó jármûvet, ha a vezetõ meggyõzõdött arról, hogy ezzel a többi jármûvet és a gyalogosokat nem veszélyezteti. 2010 óta pedig motoros(nem tudom mely típusok) és kerékpáros elõre mehet az álló kocsisor között, a jobb oldalon. "ja igen, a válasz a saját kérdésemre: azt rontottam el hogy hagytam magam bezárni a kresz ketrecébe. (ami nem lenne probléma ha mindenki bezárná magát. nem mondja nekem senki hogy a gyalogosok vagy az autósok betartják)" többnyire egyetértek. persze nem kella bal oldalon szembe menni a forgalommal, éjszaka kivilágíytatlanul, de nem szabad elfogadni a kresz alapelvét, ami a bizalom, nem szabad bízni. farkastörvények vannak, az a szabály, hogy aki nagyobb, annak van igaza. onnantól kezdve, hogy a rendõr sétálgat velem szemben a bicikliúton, rendszerint a gyerekeket tipegtetik a bicikliúton, és kb az összes gyalogos ott jár, a biciklis meg a járdán, szembõl rád kanyarodik az autós, nem igazán érdekel a dolog, nem is kívánok részt venni benne. annyi a titok, hogy körbe kell nézni, és ahol csak esélye van annak, hogy szabálytalanságból elüssenek, ott ne közlekedj. bunkóság, de ha veszélyes a forgalom, inkább járdázz, mellesleg ezt a bunkóságot támogatja a kresz is belemagyarázós módon (forgalom, útminõség). annyi a lényeg, hogy ne száguldozz a járdán, ne üss el senkit. ha figyelmes és óvatos vagy, akkor nem valsózínû hogy az öklket rázzák majd feléd. eleinte zaavrni fog, mert "te tisztességes ember vagy", de hozzá lehet szokni hogy ebben az országban mindenki javaslatnak értelmezi a szabályokat. hiába közlekedsz szabályosan, ha nem vesz észre az autós, mert pl olyan mint az okoskodó hozzászóló, aki a kreszt sem ismeri - nem fog számítani rád.
vicces, hogy felhozol 3 abszolút erõltetett kivételt és én okoskodok... a. a kanyarodó jármû amely már besorolt a felezõvonal mellé, jó esetben áll valószínûleg nem fog minket zavarni b. a villamos valószínûleg sem az ajtaját nem tudja rád nyitni, sem pedig nem fogja hirtelen meggondolni magát és befordulni eléd, persze megálló közelében máris tilos elõzni a villamost bármely irányból.. c. azt meg rohadtul óvatosan elõzöd, de ezeken kívül minden esetben tilos jobbról elõzni, Ráadásul jobboldalon holt tér van, aki ezt tagadja, az még életében nem vezetett... Az elõre sorolás pedig még mindig nem egyenlõ az elõzéssel... de ha már paragrafusokkal dobálózunk egyáltalán nem húztam volna fel magamat, ha nem csak kiragadsz 2 bekezdést amelyikkel bizonygathatod az igazadat, hanem közvetlenül elõtte lévõt is értelmeznéd miszerint ez a 3 a kivétel minden más eset tilos: (3) Az elõzést - a (4) és az (5) bekezdésben említett esetet kivéve - BALRÓL kell végrehajtani.
[link]
a sorolás lényege, hogy lassan haladsz az ÁLLÓ autók jobb oldalán csak abban az esetben, ha kényelmesen elférsz, és ha meggyõzõdsz róla, hogy az autósok látnak érzékelnek téged, nos ha szépen lassan haladsz ahogyan kell SOROLNI nem pedig ELÕZNI ahogyan azt elõször írtad, akkor nem fordul elõ az a probléma, hogy rányitják az ajtót, csak ha állat módjára suhansz... HomoHominiLupusEst te meg légyszíves ne szólj be, 100% biztos vagyok benne a válaszaidból ítélve, hogy tudsz magabiztosan közlekedni városi forgalomban, és nincsenek ilyen problémáid mint a kérdezõnek, mert nem kevered magad ilyen helyzetekbe...
a sorolás nem egyenlõ elõzés... elõzni tilos továbbra is...
Egyrészt Budapest nem nagyon alkalmas a biciklis közlekedésre. A járdán eleve nem lehet, és zavarod is a gyalogosokat, az autók között életveszélyes, és õket is zavarod. Lehet vitatkozni azon, hogy ez jó-e vagy nem, de ez a helyzet. Másrészt meg a biciklisek hajlamosak nagyon lazán (vagy inkább sehogy...) értelmezni a KRESZ-t: ha nekik az a jó, akkor a zebrán áthajtanak, átmennek a piros lámpákon, szlalomoznak az autók között, feltartják a buszokat... Így nem is csoda, hogy mindenki utálja õket már.
2008-2011 között napi szinten ingáztam bringával Bp-n az autók között országútival, ameddig betartottam a kreszt soha nem volt gondom... persze van néhány autós akiknek nem lehet értelmezni a tetteiket, de ezt a békát le kell nyelni...
Sok az idióta autós, ne csodálkozz. Egyáltalán nem tolerálják sokan a bicajosokat. El kell fogadni. Nekem is sokszor van velük problémám mert nem adnak elsõbbséget, aztán meg még nekik áll feljebb. Ha nyugodt vérmérsékletû vagy, akkor csak vegyél egy nagy levegõt és nyomd el magadban, ha nem, akkor meg csapd meg õket nyugodtan.
Én sokat bringázom Budapesten, de mindig figyelek rá, hogy ne menjek le az autók közé, hanem bicikliúton menjek végig. Ha nem vagy egy helyen az autósokkal, nincs semmi probléma. Van egy jó kerékpárút térkép a mozgásvilág oldalán, szinte bárhova el lehet menni úgy, hogy nem zavarod az autósokat.
A kérdező hozzászólása: Kb másfél hónapja volt az elsõ incidensemnél rámnyitottak egy ajtót, jobbról elõztem a kocsisort ahogy szabályos. Tegnap a busz és bringasávban mentem amikor egy kisbusz letolt a járdáig elképesztõ gyorsan alig tudtam lereagálni, mert ki akarta tenni a haverját a nagyi palacsintázója elõtt (kicsit neki is mentem). A két eset sok hasonlót keretez, ilyenekre gondoljatok. Erre hogy lehet egyáltalán felkészülni. Amit nem éreki hogy látok embereket cikázni az autók közt és õk minden nap mennek (pl futárok) szóval tuti meg lehet valahogy oldani hogy ne legyen bajod. A kérdés hogy hogyan?
A kérdező hozzászólása: Ja és nem autók közt cikázásról van szó hanem normál közlekedésrõl. De ugye ha cikázni lehet biztonságban akkor simán gurulni is.
"jobbról elõztem ahogy szabályos" nah itt kezdõdnek a gondok... jobbról nem elõzünk soha...
jobbról elõzni tilos, aki jobbról elõz az elõbb utóbb meghal, ha lenne jogsid és vezetnél tudnád is, hogy kocsiból legkevésbé figyelsz jobb/hátra... mindkét általad említett helyzetben ott voltál ahol semmi keresnivalód nincs a forgalomban, egy auto jobb oldalánál... a cikázó bringafutárok ismerik a kresz szabályait, ha épp meg is szegik a haladás érdekében, tisztában vannak vele mit csinálnak, ellenben veled, aki ön és közveszélyesen öngyilkosjelöltként "haladsz" tessék elmenni egy kressztanfolyamra, vagy vedd meg a könyvet és tanúlmányozd azt, mielõtt valakit lecsuknak a halálod miatt amirõl nem is õ tehet...
jobbrol eloztem..omg nalad nagy problemak vannak, az biztos..
A kérdező hozzászólása: hát márpedig pár éve lehet sorolni jobbról... ne idegesítsetek... amúgy a kreszhez meg annyit (:D) hogy az eddigi problémáknál MINDIG AZ AUTÓS SZEGTE MEG A KRESZT és elkerülhettem volna a problémákat ha MEGSZEGEM A KRESZT, a cikázó futár akit meg néztem tegnap szintén MEGSZEGTE A KRESZT... mindegy fosok rá, megyek úgy ahogy logikus és biztonságos nem úgy ahogy a gedvás kresz elõírja nekem.
"vicces, hogy felhozol 3 abszolút erõltetett kivételt és én okoskodok... " jó kedvedben hívd fel a kreszkönyvek szerzõit, hogy ne írjanak "erõltetett" kivételeket. a kifogásokra nem vagyok kíváncsi, tévedtél, neked ez fáj. senki sem állította hogy az elõre sorolás elõzés.

A vasasba vagy az uteba menjek boxolni?

Már egy ideje hobbi szinten gyakorlom, hol foglalkoznak legjobban a hobbistákkal ? Vagy később esetleg versenyzővel ? Melyik egyesület a jobb szerintetek ?
Nem tudom, hogy e kettõ közül melyik a jobb (én egy ideig jártam a vasasba, az jó volt), de tudok ajánlani egy nagyon jó klubot a környéken, ahol rendesen megtanítanak bokszolni és hobbistaként is ugyanolyan rendesen foglalkoznak veled, mintha élversenyzõ lennél. Az edzõ a nõi válogatott edzõje, egy régi klasszikus edzõ a legjobb fajtából. :) A csapat is nagyon rendes. [link]
A kérdező hozzászólása: Nekem igazából annyi kéne, hogy legyen minden edzésen sparring meg jó hangulatú legyen az edzés. Amatõr edzõre nem akarom hagyni magam mert be vannak gyepesedve. Azt tanítják amit 20 éve tanultak. Én versenyzõtõl veszek privát edzést mellét.
Hát majdnem minden sport ilyen; futás, úszás, pingpong, tenisz...
A legjobb szerintem a konditerem, mert itt mind a ketten nektek megfelelõ terhelést kaphattok (utána pedig egy közös szauna és zuhany... ;); ezen kívül nagyon bensõséges hangulata van a futásnak, ha egyforma sebességgel és hosszan szerettek futni. Jók a tollaslabda/squash/tenisz is, ha béreltek ketten egy edzõt meg egy pályát, és együtt fejlõdtök (azaz egyikõtök sem profibb a másiknál). Ha a lány szereti a küzdõsportokat, akkor jó minden olyan, ahol püfölni lehet egymást (box, karate), de csak ha a lány eleve jobb, mint a fiú vagy szinten van. A labdajátékokkal az a baj, hogy fiúk/lányok többnyire külön csinálják, bár az egyik barátom csaja mb1-es focista és vele nagyon jó egy csapatban lenni teremfociban. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek :) ez a kondis szaunás zuhanyos nagyon tetszik ;)

Az normális, hogy napi kb 9 liter vizet megiszok?

Mostanában elkezdtem komolyabban edzegetni, megtervezett étrend, megfelelő pihenés. Kreatin kúra közepén vagyok.
9 liter? lol :D az kemény :D egyébként kétlem, hogy lenne valami káros hatása, bár 9 liternek....nem tudom. igazából okosságot nem tudom mondani, csak annyit, hogyha jól esik, akkor igyad. én így tennék :D
edzésen kívûl mit dolgozol? én nehéz fizikai munkát végzek, nálunk az a fúrcsa, ha valaki nem iszik sokat...
A kérdező hozzászólása: Eddig nem ittam ennyit, ez csak pár napja kezdõdhetett, de még csak tegnap figyeltem fel rá. Nincs az edzésen kívül megterhelõ munka.
Idd nyugodtan, ez nem gond! Én is napi 8 litert megiszom kb, 10 éve is ennyit ittam, akkor az orvos azt mondta idézem: inkább igyon 8 litert, mint a szokásos 1 litert! Egyébként se vagyunk egyformák, van akinek ennyi kell! Vese probléma? Mi baja lenne a vesének tõle? Pot jó neki! A vesének a kevés folyadék a gond!
Nem, hiába mondják azt hogy normális, nem az. Nem normális 1 nap alatt meginni egy karton ásványvizet (9 liter).
Erõltetni semmi értelme, neked bõven jó az 5-6, plusz még valamennyi, ha nagyon meleg van, megizzadsz stb... Nyáron ha kint dolgozom vagy éppen hegynek tekerünk felfelé a melegben, nálam is akadály nélkül lecsúszik csupán a délelõtt folyamán 2-3 ásványvizes flakonnyi víz, de erõltetni nem szoktam az 1l/20ttkg-nál sokkal többet soha, ha nem érzem szükségét.
A napi 1 liter normális? Soknak néz ki, de ha nem erölteti, csak lecsúszik, igya!
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem kell erõltetni, sõt... Ma egy kicsit visszafogtam, de már így is lement majdnem 3 liter és még lesz egy edzésem is este.
Az semmi, 3 liter neked még kevés is. Ha nem kell erõltetni, akkor jól van, de 10 fölé már extrém volna menni. Az elektrolitbeviteledre figyelj.
ettõl extrémebb dolgot még nem hallottam, mint amit te kérdeztél, kedves kérdezõ... nyáron is sok lenne, nem hogy ilyen idõben, és még fizikai melót sem végzel hozzá. én max a felét innám meg.
nálam lazán lecsúszik 6-7 liter, és ebbe még nincs beleszámolva a shaker és pl a leves...
Úgy értette, hogy aki cukorbeteg(nem, nem az edzés utáni gyors ch-tól lesz valaki cukros...), akkor az nagyon kívánja a vizet. Szerintem nézess egy vércukorszintet, lehet az lesz a baj. És igen, ahogy a túl kevés, úgy a túl sok folyadék sem jó a veséknek.
és nem fos.ol tõle? XD
Szerintem sportolás mellett nem gáz, páromnak pl. fizikai munkája van, nyáron nála is lemegy ennyi egy nap. Én ha meg sem mozdulok akkor is simán 3 litert megiszok. :)
9 liter biztos, hogy sok. Sok betegség elõjele lehet, ha folyton szomjas vagy. Nyáron oké, akkor ha meleg van és dolgozol, akkor lemehet 5-6 liter esetleg, de egy normális nap 3 liternél nem igen kéne többet innod. [link]
tegyél egymásmellé 3db 2literes meg egy egyliteres üveget.. Szerinted sok?:D
A kérdező hozzászólása: Nem, nem fosok tõle :D Mostanában feltûnt, hogy nagyon pusztítom a vizet, túl gyakran kellett cipelni a zsugor vizeket. Így hát elkezdtem figyelni, hogy mennyi vizet is iszok meg egy nap. Elsõ megállapításom az volt, hogy egy zsugor víz ( 6 x 1.5 l) eltûnt pik-pakk a nap végére. Edzés közben már visszavettem a víz fogyasztást (1 literes üveget viszek már csak)mert ott folyton csak innék és innék, de tele hassal nem jó edzeni. Szerintem a fele bõven elég lenne.
A kérdező hozzászólása: Létezik, hogy a kreatin miatt ennyivel többet iszok?
a veséd nem fog örülni.
Egy vércukor szintet is nézethetnél, ha ennyire kívánod a vizet.
A kérdező hozzászólása: A vércukorral is lehet baj? Mert edzés után közvetlenül 40-50 gramm dextrózt viszek be, 10 g kreatinnal és 40 g tejsavó koncentrátummal. A dextróz kavarna bele a vércukor szintembe? Ezen kívül mindig lassan szívódó szénhidrátokat viszek be.
Akkor még talán nem okoz gondot, ha nem egyszerre iszol sokat, mert az akár halálos hatású is lehet. Volt valami vetélkedés vagy valami hüle verseny, hogy ki tud rövidebb idõn belül több vizet meginni. Egyik lány megivott 3 liter vizet de nagyon rövid idõn belül. késõbb fejfájásra panaszkodott, aztán kómába esett és meghalt. Agyduzzanatot kapott. Meg lehet inni sok vizet, de arra is gondolni kell, hogy izotóniás porokkal együtt fogyaszd és ne rövid idõn belül. Iszom én is rengeteg folyadékot, fõleg nyáron amikor megyek bringázni valamerre. Azelõtt rendszeres volt az izomgörcs, és egy idõ után fáradékonnyá váltam. Akkor még sokáig nem tudtam miért. Nem régen derült, ki, hogy a Nátrium és Kálium szintem gyorsan felhígul a bõséges folyadék fogyasztástól. Azóta viszek magammal azt az úgynevezett "Nátriumszegény só"-t egy kis dobozkában mert annak egy része Nátrium és egy kisebb része Kálium klorid. Azóta elfelejtettem az izomgörcsöt és több energiám is van út közben. Azt vettem észre, hogy kevésbé fáradok. Habár az talán inkább a kreatinnak köszönhetõ, de szerintem ennek is és annak is. A Nátrium hiány fáradékonyságot és gyengeséget okoz, a Kálium hiánya pedig izomgörcsöt. Viszont a Káliummal vigyázni kell, mert abból már néhány gramm is halálos adag, ugyanúgy mint az ivóvízbõl ha megiszol egyszerre, rövid idõn belül többet. Habár idõben elosztva, közben folyamatosan az izzadással úgyis távozik a só is. Errõl a vízmérgezésrõl itt egy néhány cikk: [link] Egyébként én is úgy kezdem a napot, hogy lecsúszik a reggeli mellé 1.2 liter tea. Ekkora az edényem. Aztán nap közben egyszerre lecsúszik legtöbbször fél liter. Viszont ezzel a Na és K sóval elég bõségesen sózom a kaját. Azt úgyis észre veszem ha sok a víz és hígul a vér elektrolit szintje, mert akkor izomgörcs kezdi húzogatni a kezem vagy a lábam. Akkor bekapok egy kis sót és leöblítem. Már jó is, egy-két perc múlva elmúlik a görcs. Téged nem szokott izomgörcs kínozni? Mert akkor meg van a megoldás!

Vasarnap meccsem van, mit csinaljak?

Vasarnap lesz ket kezilabda meccsem, es ugy erzem jo formaban vagyok, de hogy lehetek meg jobban? Mit ne egyed addig? Mennyit aludjak? Adjatok tanacsokat, legyszives! Koszi :)
uzgyanugy mint eddig ha jobb akkarsz lenni edzel többet
Lesz még edzés addig? Mert akkor próbálj koncentrálni amit az edzõd mondd, és azt tedd meccsen.Esetleg nem Fehérváron lesz? :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom, edzesen szoktam koncentralni rendesen. Nem pont erre gondoltam, hanem arra, hogy hogyan pihenjem ki magam addig. Tehat mennyi lenne az idealis alvasido, meg ilyenek. Amugy nem Fehervaron lesz :)
A kérdező hozzászólása: Edzes is lesz addig, harom is :)
Azt hittem, mert én is kézi meccsre megyek vasárnap :) Ne egyél nehezet.Elõzõ nap hamar bujj ágyba, mert fáradtan nem léphetsz pályára :) amúgy más tanács erre nem nagyon van.
A kérdező hozzászólása: Koszonom, ilyenekra gondoltam. Irsz privatot?

Miért jobb a kerékpáros oldaltáska (pl. bagaboo típusú táska) mint a sima hátizsák?

Sok kerékpároson látom ezt a fajta táskát, oldaltáska, de mégis tökig be van húzva a vállpántja, így gyakorlatilag a nyakuknál van az egész... Mi értelme van akkor? A hátizsáknál jobb ez? Vagy csak szokás kérdése? Divatból hordják?
futárszempontból azért jobb, mert kisebb, és a megrendelõk nem tömik tele minden szarral, ráadásul nem kell levenned, ha ki akarsz belõle venni valamit. Pl én a lakatot is bele teszem kulccsal, és igy sokkal gyorsabb lakatolni. Ezek tök apróságok, de ha utánaszámolsz, heti, havi szinten egy csomó idõt megspórolsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
huuu.....apam te se voltal meg futar...:D a megrendelo pont les.z.a.r.ja hogy mekkora a taskad es hogy hogy viszed el a kuldemenyet..:D egyebkent igazabol divat sokkal paraktikusabb a futarzsak, mint amit a hajtipajti hasznal..anno nalunk is aki tehette inkabb beszerzet hasonlot a ceges bagaboo helyet.. ha jol megnezed 10xtobb bagaboo tatyot latsz egy bkv megalloban mint bringasokon..es nem csak most..:D
Miért? Jobb?
Besz0ptad, mert az voltam. egyszer, egy kb 40 fokos nyári napon az egyik pesti jegyiodába küldtek. a cucc kb 40 kilós jegypapír tömb volt. Boci szemekkel mondtam a csajoknak, hogy sajna nem fér be. De beszólok a diszpécsernek. ki is küldték a spanomat, a hagyományos zsákkal... :D anyázott rendesen, én meg csak röhögtem... Ráadásul a szerencsétlennek bejött még egy sürgõs fuvar, és cipelte a dögnehéz zsákot vagy egy órán át, az év legmelegebb napján. mindezt kb 250 forintért.

Kis Pál Tamás nem akar az Indycaba menni?

Az F1es esélyei már rég elszálltak, nem is elég gyors hogy bekerüljön akár a gp2be vagy wsrbe. Miért nem megy az indybe? Ott még bajnok is lehet.
most ezt az egeszet gondold at ujra.. Szerintem menne o szivesen ja es kiss
Oda is pénz kell, mint ahogy a GP2-be, vagy a WSR-be. Manapság már csak kétféleképpen lehet valakibõl F1-es. 1. Van egy halom szponzora (tehát van pénze) 2. Valamelyik nagy csapat tehetséggondozó programjába vesz részt, a Red Bullnak (pl.: Vettel, Ricciardo), a McLarennek (p.: Hamilton, Magnussen), és a Ferrarinak is van ilyen (pl.: Perez, Bianchi).
WSR-be volt pár futamon!
A kérdező hozzászólása: Ja ment és most hol van? Nincs több kérdésem.
AutoGP - 2 versenyhétvégét leszámítva minden versenyen ott volt, bajnoki összetett 5. hely, kb. 98 pont


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!