Politika kategória válaszai (49751 db)

Mi a bűne Gyurcsány Ferencnek, hogy a politikai elit jobb-és már a bal is ennyire utálja?

Ha lehet akkor csak a baloldaliak válaszoljanak, mert a másik oldal tudom,hogy zsigerből utálja.
Független már nem is válaszolhat? Pedig õk látják a legjobban. Egyszerû a válasz: Nem csinált semmit. És azt is hitelbõl. Ennyi. Megjegyzem mielõtt le lennék fideszezve, orbán csinál valamit, de az meg bûnrossz, és komcsi intézkedések. Mikor jöttök rá, hogy nem ebben a két emberben van a jövõ?
A kérdező hozzászólása: Az egyik csatorna adásában szó volt Sukkororól és az megérne egy misét, mert nem véletlenül fizetünk több száz milliót az elmaradt haszon miatt. Akinek van lehetõsége nézzen utána a szombati Havas mûsorban elhangzott dolgoknak.
Gyurcsány Feri! Gyurcsány Feri! Gyurcsány Feri! Gyurcsány Feri! Hajrá Fletó! Hajrá Fletó! Hajrá Fletó! Hajrá Fletó! Szeretünk Feri! Szeretünk Feri! Szeretünk Feri! Szeretünk Feri! Gyurcsány Feri! Gyurcsány Feri! Gyurcsány Feri! Gyurcsány Feri!
Nekem baloldaliként az a bajom vele, hogy nagyrészt õ tehet a Fidesz 2/3-áról. Ha 2006 végén, vagy kicsit késõbb lemond, és elõrehozott választást tartanak nem lett volna meg a 2/3.
19: Arról nem is beszélve, hogy Orbán biztosan belebukott volna 2008-09-be ez esetben, így viszont, hogy Bajnai vitte el a balhét, garantált a 2014-es Fidesz gyõzelem is.
A kérdező hozzászólása: Az az u. természetvédelmi terület egy szeméttelep a szó szoros értelmében is mivel az akkor épült autópálya összes szennye oda került. Másodszor az építendõ kaszínó az össz terület 4 %-át tette volna ki. Harmadszor javasoltam, hogy aki tudja hallgassa meg a független szakembereket és csak úgy érdemes vitatkozni. De nem is ez a felvetett téma természetesen ez is hozzátartozik, mint a 4 millió szegény ember és a focipályák építése .
ez csak egy aprosag....Joav Blum hogyan lett magyar allampolgar ha egy szot nem beszel magyarul, soha nem lakott magyarorszagon
"egy szeméttelep a szó szoros értelmében" Látod magad megválaszoltad a kérdésed... Ilyen szemlélettel néz Gyurcsány/Kóka/Bajnai/Mesterházy az országra- egy szemét az egész-, mit ki kell árusítani. A lakóit meg helótává tenni, ehhez a közoktatás segít. Haza, identitásukat nem vesztõ magyarok, istenhívõk - mindez akadály a féktelen harácsolásra és ezért zsigerbõl gyûlölitek. Hát .. hajrá, ha ez kell nektek.
A kérdező hozzászólása: 23/23 Te a határon belül élsz?
#23 haaat szepen elmagyaraztad..koszi
a 23-as válaszolónak igaza van, a többi mind kommunista-libsi fröcsögés!
Ügy esett neki Magyarországnak erõbõl, császári csalhatatlanságú küldetéstudattal, mint II. József. A kisvállalkozásokat azzal a zseniális ötletével, hogy a legkezdõbbek is kétszeres minimálbér után fizessenek adót, megfojtotta. Puccsal került hatalomra a grandszenyõr M.P.-t megbuktatva, a korrupt koalíciós partner zsebét hízlalva. Csak a puccshoz, a hatalom megszerzéséhez értett. A gyakorlásához, és a megtartásához hülye volt. Amikor oda kellett volna csapni, akkor taktikázva kihúzott még három évet, ami a pártja esélyeit a következõ választáson lerombolta. Maga helyett egy gyanús alakot oktrojált az országra miniszterelnöknek. Nem tudott akkor távozni, és úgy, hogy a pártjának némi esélyt hagyott volna a következõ három választásra.
Ezen a weboldalon keves hely lenne felsorolni a nemzet ellen elkovetett bunoket
Miért mi jön le a 12-es válaszodból? Ugyan azt írtad le mint a többi féleszû, csak átfogalmaztad.
#13 öreg, ha neked ez jött le 12bõl, te is el akarod herdálni az országot, ásd le magad jó mélyen. Sukoró pedig sokkal mélyebb genny, mint azt az egykutyázók hiszik. Egy akkora casinót tenni a prérire !!! kinek???) Te és semmilyen elõírásnak nem felelt meg, de minden engedély átment a gyurcsány rezsim alatt. Természetvédelmi terület egyébként.
Még annyit: Orbán IS hitelbõl finanszírozza a stadion építéseket, az egykulcsos miatti bevétel kiesést! Csak ezt dollárkötvények kibocsátásával teszi!
Mikor jöttök rá, hogy nem a mai (rendszerváltásban meggazdagodott) politikai vezetõségben van a jövõ?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem speciel az a bajom vele, hogy Orbán 2.0. Erõs küldetéstudat, gátlástalanság, makacsság, karizmatikusság, vezért típus. Hogy miért rossz tulajdonság számomra a karizmatikusság? Azért, mert engem nem érdekel, hogy a politikus hogyan adja elõ magát. Számomra a jó politikus jó szakember, de nem érzi magát tévedhetetlennek. Mikor Gyurcsányt megválasztotta az MSZP kongresszus miniszterelnöknek, akkor nagyon rossz döntést hoztak. Tény, hogy ha nem õt szavazzák meg, akkor 2006-ban veszítenek, mert a nép vezér típusra szeret szavazni, viszont akkor Orbánnal a 2008-2009-es válsággal egy idõre bukott volna a vezérkultusz is, ami igencsak ártalmas az országra nézve balról és jobbról is. Így viszont elbuktatták a saját vezérkultuszukat az MSZP-sek, miközben a másik vezérkultusz él és virágzik. Gyurcsány mostani szánalmas keménykedése meg már csak hab a tortán.
A kérdező hozzászólása: Persze hogy lehet a függetleneknek is. Szerintem annak a baloldali elitnek, akik akkor a mszp képviselõi voltak egy rossz szót nem szólhatnának rá, hiszen õk is u, úgy, mint a fideszesek szavazógépei lettek GyFnek. Talán az, hogy nem mondott le amikor beütött a krakk amikor a fidesz arra kérte a baloldalt? Akkor most OV nak is le kellene nem?
gyurcsány tönkretette az országot, egy évszázadra elzálogosította a népet, így a tönrketett gazdaság és az államdósság miatt ma is csigalassúsággal tudunk csak növekedni, pedig most lenne rá lehetõség, mert Orbán Viktor jól csinálja, csak a kár amit okoztakak kommunisták (nemcsak gyurcsány, hanem megyesi, horn bajnai is) nem lehet egyik napról a másikra helyrehozni! ráadásul gyurcsány nemzetellenes, keresztényellenes is, egy szélsõséges libsi kommunista!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5/5 Légy szíves megindokolni azt a véleményedet, ha lehet független közgazdászok véleményére hivatkozva, hogy Gyurcsány tette tönkre és adósította el az országot, mert ha így van akkor ezt nem egyedül tette.Egyébként van érvem arra vonatkozólag, hogy az akkor ellenzéki fidesz ott tett keresztbe akkor a reform kezdeményezésekre ahol tudott. Pl az eü reformot még népszavazással is megakadályozta. Azt sem szabadna elfelejteni, hogy a mostani mûködõ beruházások amire OV annyira büszke és avatta fel õket, mint sajátját az mind-mind még az õ idõszakában kezdõdtek el . Azt se felejtsük el, hogy a fidesz ellenzékként hisztéria keltés célból utcára vitte a politikát . Sajnos ezt a mindenáron országnak rosszat akaró, széthuzó módszert a mostani baloldal nem ismeri és nincs a fegyvertárába . Természetes, hogy a baloldalnak nem az acélja, hogy éket verjen a két nagy politikai párt közé, mivel ez mindenkinek rossz. Gyurcsány F szerintem még sosem mocskolódott, gyalázkodott és nem keltett hisztériát akkor sem amikor a személyét szalmabábuként megszurkálták és felakasztották. Elismerem, hogy egy nagyon karizmatikus személyiség , mint OV , de a fékentartásukhoz nem szavazógépek kellenek, hanem fékek, kontrollok , testületi döntések és nem bólogató Jánosok.
Az a bûne, hogy Orbán nem bírta már elviselni, hogy megint nem nyert és ott tett keresztbe, ahol tudott. Semmilyen reformot nem engedett megvalósítani, rögtön vitte az utcára a csûrhét gyújtogatni és rongálni. Még a gazdasági világválságot is Gyurcsányra fogta. Minden szavát kiforgatták és olyanokkal vádolták, amiben Orbán ugyanúgy benne volt, vagy még jobban (pl. Sukoró).
utolsó kettõ, éekeljétek csak az internacionálét gyurcsótánnyal, az legyen az örömötök, ti kommunisták!
Na ezért tart itt az ország, mert ilyen 30%-os emberkék komcsizzák a baloldalt, amikor az államosítást kik is végzik? Oh wait, orbán! Errõl ennyit. Komcsi. Komolyra fordítva a szót, EL KELL FELEJTENI EZT A KÉT EMBERT! MÚLT! 21. században vagyunk, nem a 20.-ban. Ezek az emberek nem ebben a korban nõttek fel, nekik akkor volt jó (ügynökök), így hát ha burkolva is, de azt az idõszakot akarják visszahozni. VEGYÉTEK MÁR ÉSZRE!
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem arról van szó, hogy visszasírom a rendszerváltás elõtti idõszakot még ha ágáltam is ellene, de arra viszont nem számítottam, hogy a genszterváltók rendesen megvezetik az országot és csak a saját érdekeiket nézik természetesen a közérdekbe bugyolálva. Ha Antall J élne nem hinne a szemének, hogy csemetéi milyen gátlástalan sakálokká váltak.
Gyurcsány egy idõzített bomba! Imád hazárdírozni, nem válogat az eszközökbõl, neki semmi sem drága, ha SAJÁT MAGA képes belõle hasznot húzni. Errõl szól a mostani ténykedése, és errõl szólt a kormányzása is. Én nagyon sajnálom, hogy sok embert el tudott vakítani a hitelbõl finanszírozott dolgokkal...
5-nél a ponty. Szó nincs zsigeri utálatról. Tényekrõl van szó. Gyurcsány Ferenc, nemzetellenes, keresztényellenes, magyarellenes, és intenzíven 8 évig ki akarta árusítani az országot. Karöltve, koalában a szadesszel. Kóka képes volt újságban (HVG)leírni: üzletember vagyok, cégem Magyarország. A szdsz, mikor látta, hogy nem elég erõs báb - el kezdte cikizni, elküldeni anyjába- lett helyette másik baj: Bajnai Akinek ezt tetszik, az szereti és rájuk szavaz. Semmiféle egykutyázásnak helye nincs. Velük, Gyurcsányékkal, Bajnaiékkal annyira meg voltak elégedve azok, akik szeretnék, ha ez a kivéreztetett, 93 éve hadisarcot fizetõ körülnyirbált ország végre eltûnne a Föld színérõl. Hát, kérdezõ, te is ezért drukkolsz??
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); a 12.es válaszából láthatod, hogy tények helyett csak gyûlölködni tud. Orbán már az elõzõ kormányzása alatt is megkezdte a hatalma kiépítését. Csak a választásokon megbukott. Az õ "nokiás dobozait" (Kaya Ibrahim, Ezüsthajó, Happy End kft. stb), az akkori és mostani fõügyész nem engedte bírósági szakaszba jutni. Orbán azóta mindent meg tesz a baloldal lejáratására. NEM igaz, hogy az országot a baloldal tette tönkre. Ebben benne van az Antall-kormánytól kezdve minden eddigi kormány. Gyurcsányon akkor "talált" fogást a Fidesz, amikor az önkormányzati választások elõtt napvilágra került az öszödi beszéd. A sukoró ügy is csak porhintés. Orbán is beszélt a befektetõvel, mielõtt"ügyet" csinált belõle. Nyilván nem ígért neki eleget a befektetõ. Most viszont lehet vele uszítani. Ami Gyurcsányt illeti: okosabban tenné, ha eltûnne a politikából, mert a bohóckodásával sokat árt a baloldalnak.
Kedves kerdezo megis mibol gondolod, hogy mindket part (oldal) rasszista lenne, mert ugye csak azok a gyulolkodok

Ennyivel meglehet úszni a bkv ellenőr büntetését? Ma reggel történt.

BKV járat. Két ellenőr felszáll. Én a négyes ülésen ültem, velem szemben két másik srác. Az egyiknek nem volt se jegye se bérlete. Felszólította az ellenőr, hogy adja át a személyes iratait, azt mondta nincs nála semmi. Ezután kérte a nevét, címét, szülhelyidő, anyja neve stb. Be is diktálta, szép nyugodtan. Utána leszálltak az ellenőrök. Majd beszélgetettek egymással, és kiderült, hogy minden adat kamu volt..és nem is ez volt az első eset, hogy így kijátsza az ellenőröket. Ilyenkor mit tudnak tenni? Hova küldik az újabb csekket?
semmi ráhagyták....amúgy nem kell az ellenõrt se sajnálni, mert multkor a 11éves kislányt büöntették meg csak mert nem volt kitöltve a bérlete..most komolyan sztm neki fordulna meg legkevésbé a dolog, hogy hamis, vagy nem érvényes papirokkal utazzon.....gané egy világ ez.
Az ellenõr eleve el sem kérhetné a papírjaidat.Én se adom oda neki ha kéri.Ha meg van ott közterületis akkor odaadom neki azt amelyiken a 10 évvel ezelõtti címem van, oda küldhetik nyugodtan a csekket.
igen a kallerjani valóban nem kérheti el a papírjaidat, viszont ha nem mûködsz velük együtt, meg még parasztkodsz is, akkor ott a walkytalkie...már hívják is a rendõröket, aztán majd nekik is vergõdhetsz, még kaphatsz egy feljelentsést, plussz a bírság többszörösét, ha már pofátlanúl lógsz azon a nyamvadt buszon/metrón/villamoson..viseld a következményeket, más kérdés, hogy nekem nem lenne gyomrom ilyen munkát végezni jegyellenõrként...
"Az ellenõr eleve el sem kérhetné a papírjaidat." Már miért ne kérhetné? Még Mariska néni is kérheti mikor krumplit vásárolsz tõle a piacon. Ha bemásolod az ezt tiltó jogszabályt én kinyalom a segged fényes nappal a Hõsök Terén.
"igen a kallerjani valóban nem kérheti el a papírjaidat" Ez meg még rá is helyesel a másik idiótizmusára. xD
kérni mindent lehet
Kihívja a rendõrt és?Addig én odaragadok a betonra vagy mi?Szépen megyek tovább a dolgomra.
Elkérheti, de ha nem adod rendõrt hív. A kaller helyében aki megpróbál lelépni visszatartanám ha kell erõvel. Legfeljebb arra hivatkozok, hogy lökdösött, miért is ne tette volna, hiszen meg akartam büntetni:-)
Egy moderátor kicsi ahhoz. A szolgáltatónak a pénzed a lényeg, a neten meg mindenki azt ír amit akar.
Ne foglalkozz a lepontozással, ez egy ilyen gyerekes kis bosszú a részükrõl, nem tudsz vele mit kezdeni. Én telibesz*rom már rég.
Most nem tudom miert kell lepontozni én nem minõsítettem a fideszes politikust semmilyen irányba csak leírtam, hogy ilyen esetbõl mar volt rendõrségi ügy.
Apádtól!
Ha a moderátor azt mondta, hogy a szolgáltatódnak ír akkor nem lesz belõle semmi. Hogy miért nem? Azért mert a szolgáltatót az ilyen estek hidegen hagyják. Ha bûncselekményt követsz el az a rendõrségre tartozik és nem a szolgáltatóra. Egy komoly moderátor ezzel tisztában is van. Ha bûncselekményt követsz el akkor az feljelentést vonhat maga után. És itt kerülhet szóba a szolgáltató. A rendõrség szólíthatja fel a szolgáltatód, hogy az IP-címed alapján segítsen az azonosításodban. Ilyen jellegû adatokat a szolgáltató másnak soha a büdös életbe nem ad(hat) ki.
Sértegetésért, büntettre való felbújtásért, gazdasági csalásért, gyermekpornóért, mobbolásért, fegyverek-löszerek kereskedelme, stb járhat feljelentés és büntetés ist.... a tettest pedig könnyü egy szakembernek megtalálnia... az IP stb. számon/adatokon keresztül.Söt még külföldön is..... Tehát ne szemétkedjünk.... kritikákat is lehet kulturált módon megfogalmazni!
Becsületsértésért mehet a feljelentés, de általában úgy is eredménytelen az anonimitás miatt. Moderátor esetében szerintem csak megfélemlítés volt, nem kell vele foglalkozni. Mindazonáltal jó lenne, ha nyugodnál, tisztelni kéne másokat, nem pedig idegesíteni. Attól, hogy neked eltér valami okból a véleményed az övékétõl, még nem kell ellenségeskedni és szájaskodni.
Valamelyik fideszes politikus feljelentett egy kommentelõt valamelyik oldalon nem olyan régen a tvben is volt, szerintem sem lehet azert bármit írni mert bajod lehet belõle.
Az attól függ mit csináltál, törvénytelen dologért nemhogy a szolgáltatónak , de a rendõrségnek is lehet írni. Pl a gyerekpornográf képeket még trollkodásból sem szeretik.
A moderátorok semmi befolyással nem rendelkezõ egyének, akik talán már pénzt sem kapnak a moderátori munkáért. Egy sikeres ember nyilván nem itt fog moderátorkodni. Maga a weboldal sem nagy. Nálunk csak egy ember éves szinten több, mint 100 milliós forgalmat generál a cégnek és több üzletkötõ és mûszaki kolléga van. Akkor még mi is kicsinek számítunk. Ezzel a weboldallal kapcsolatban meg valami 10 milliós bevételt olvastam, amibõl a moderátoroknak nem sok juthat. So, mivel a moderátorok nem túl sikeres emberek, ezért frusztráltak, az az õ kis bosszújuk, amit mûvelnek. Nagyjából már ismernek 1-2 embert (õk látják mindenkinek az adatait, de csak azokat, amiket megadott a regisztrációnál, az évszámra csak találgathat). Nem kell beijedni, maximum kikövetkeztetnek dolgokat. Az már más kérdés, hogy visszaélnek a pici kis hatalmukkal. Tudom, hogy felhasználóként is mûködnek, sokszor nem a szabályok szerint döntenek, hanem személyes indíttatásból, manipulálják a pontszámokat. Ezek némelyikét megteszik a normál felhasználók is, éppen ezért képmutatás kioktatniuk bennünket. Nem akartam bántani magát a weboldalt, csak a moderációnak nincs sok értelme így, jelenlegi formájában. Ha lehetne utólag korrigálni a bejegyzéseket, mondjuk 5 percen belül, akkor még a renitensek közül is sokan saját magukat moderálnák le, miután átgondolták, hogy mit is írtak be ide. Ez jól mûködik a prohardver fórumon és nem sok módosítást igényelne.

A Wikipédia szerint ez volt Hitler programja. Akkor miért nem eszerint cselekedett?

Adolf Hitler Mein Kampf című könyvében röviden a következő programot ajánlotta a német nemzet fellendítésére:
A Wikipédia szerint saját maguk hiteles forrás...Teljesen mindegy milyen témában de korunk legnagyobb propaganda oldala.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Tényleg nagyjából eszerint cselekedett, de ez egy hosszú távon megvalósíthatatlan program volt, amit valakik a szájába adtak. Hitler ugyanis cionista báb volt, nem hiába áldozott fel annyi német katonát és polgári személyt, valakik számára pont azt volt a cél hogy pusztuljon a fehér ember. Zárójelben megjegyzem, hogy az igazi cél Izrael állam megteremtése volt, ami sikeresen meg is valósult, ebben a nácik és a cionista mozgalom sikeresen együttmûködött." Megjelentek már a minden titkot ismerõ személyek is. :) Ezeregy módja lett volna Izrael létrehozásának. Ha egy ilyen háborút le tudtak vezényelni, úgy hogy egyik fél sem tudta hogy õ csak egy báb, akkor ennél sokkal egyszerûbben is megkaphatták volna Izraelt, mivel palesztina a briteké volt. Egyszerûen megvehették volna. Lehet Nagy Sándor halálát is a Cionisták okozták hogy a hadvezérei feloszthassák egymás között a birodalmat. Lehet hogy a római polgárháborúkat is a cionisták irányították hogy pusztuljon Róma. Lehet a birodalom bukását is õk okozták. Lehet hogy az arisztokráciát is õk pusztították el és lehet hogy a katolikus egyház hatalmát is õk döntötték meg. Lehet hogy õk a felelõsek a halálért is, egyébként lehet hogy halhatatlanok lennék, csak ezek a cionisták halandóvá tettek minket. Lehet hogy ezeket a sorokat is õk íratják velem, és lehet hogy a te soraidat is õk íratták veled. Lehet nem is tudunk szabadon gondolkodni, minden amit gondolunk, valójában õk adják a fejükbe. Lehet õk a felelõsek a csillagok, bolygók haláláért is. Lehet hogy mindent õk irányítanak. Lehet hogy õk maguk az az isten akirõl a bibliájuk szól. :) Meddig hisznek még egyesek ezekben a mesékben? Ezeket azért találják ki akik kitalálják hogy eladhassák a könyveiket és nagyot kaszáljanak. Ha Drábik meg a hasonlók tényleg olyan sokat tudnak, miért nem ingyen terjesztik az igét? Miért drága könyv formájában akarják eljuttatni hozzánk az igazságot? És õket miért nem teszik el láb alól ezek a hatalmas, a történelem minden rezzenetét irányító személyek?
A kérdező hozzászólása: "A hiba ott van, hogy nem õ támadta meg Angliát. Az angolok és a franciák üzentek neki hadat." Nem õ támadta meg Angliát? :) Akkor ki? Az angolok támadták meg saját magukat? Lehet hogy az angolok és franciák hadat üzentek lengyelország megtámadásakor, de ténylegesen nem tettek semmit.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Szerinted hogy támadta volna meg a Szovjetuniót, ha Lengyelország ott van köztük? Vagy hogy támadta volna meg õket, amikor hadban áll a franciákkal és a britekkel, akik simán seggbedurrantották volna a németeket, amint azok nekimennek a szovjeteknek? Tudod, a kétfrontos háborúk nem túl egészségesek..." Lengyelország nem volt köztük, mivel a megnemtámadási egyezményben benne volt hogy a szovjetek és a németek felosztják egymás között lengyelországot. Ez meg is történt. Miután megtörtént, a németek nem a szovjeteket támadták meg (ekkor ugye már nem volt közöttük lengyelország), hanem nyugatnak fordultak és franciaországot foglalták el. Azt írod a kétfrontos háborúk nem túl egészségesek, pedig tudjuk hogy így lett kétfrontos a háború, ha úgy csinálja ahogy a Wikipédia szerint akarta, akkor nem kétfrontos lett volna a háború.
A hiba ott van, hogy nem õ támadta meg Angliát. Az angolok és a franciák üzentek neki hadat. Keress rá a "furcsa háború" kifejezésre. Az angolokkal szemben sokáig habozott is, bízva egy békekötés/szövetségben.
Kérdezõ, te nagyon nem vagy tisztában azzal, hogyan mûködik egy háború és hogy mi történt a II. világháború elején... Szerinted hogy támadta volna meg a Szovjetuniót, ha Lengyelország ott van köztük? Vagy hogy támadta volna meg õket, amikor hadban áll a franciákkal és a britekkel, akik simán seggbedurrantották volna a németeket, amint azok nekimennek a szovjeteknek? Tudod, a kétfrontos háborúk nem túl egészségesek...
Tényleg nagyjából eszerint cselekedett, de ez egy hosszú távon megvalósíthatatlan program volt, amit valakik a szájába adtak. Hitler ugyanis cionista báb volt, nem hiába áldozott fel annyi német katonát és polgári személyt, valakik számára pont azt volt a cél hogy pusztuljon a fehér ember. Zárójelben megjegyzem, hogy az igazi cél Izrael állam megteremtése volt, ami sikeresen meg is valósult, ebben a nácik és a cionista mozgalom sikeresen együttmûködött. Az biztos, hogy valakik uralkodni akarnak mindenki felett, de az biztos, hogy az nem Hitler és a németek voltak.
"A Wikipédia szerint az elsõ ország(birodalom) amit szerinte el kell foglalni, az a Szovjetunió európai területe. Ehhez képest Hitler megnemtámadási egyezményt írt alá a szovjetekkel, majd elfoglalta Lengyelország ráesõ részét". Hogyan foglalja el a Szovjetunió európai részét, ha nem igázza le elõbb Lengyelországot? A szovjet offenzívát csak 1950 körülre tervezte (Speer emlékiratai). Ma már napvilágra kerülnek adatok pl. Ungváry Krisztiánnak volt egy tanulmánya pár éve a Rubiconban. A sztálini Szovjetunió már a '30 - as évektõl - lakosság arányában is - többet költött a fegyverkezésre, mint Németország. Sztálin támadó háborúra készült. Hitler - ma úgy mondanánk - megelõzõ csapást kívánt mérni szövetségesére. Hitler alapvetõen nem akart háborút a britekkel, germánoknak tekintette õket, s mint egykori elsõ világháborús veterán, szárazföldi katona, nem szerette a tengert, a tengeri hadviselést. Még a háború elején Horthy - mint tengerész hazabeszélve - figyelmeztette, el fogja veszíteni a háborút, mert Britannia a tengerek ura, s Németországnak nincs számottevõ haditengerészete. Hitel rárivallt - Fogja be a száját! Nyilván irritálta, hogy egy kis és gyenge ország korábban nálánál magasabb rangot elért vezetõje kioktatja. A szovjet offenzíva és a többfrontos háború, Churchill és a szövetségesek a teljes és feltétel nélküli kapitulációig tartó harca megpecsételte a Harmadik Birodalom sorsát. Így már nem nyerhetett. Mai ésszel nehezen felfogható miért harcoltak a végsõkig. Feltehetõ, bíztak egy kompromisszumokon alapuló szövetségben a nyugati hatalmakkal a szovjet ellen.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Miért, nem eszerint cselekedett?" Nem, nem ezt cselekedte. De ezt tudhatjuk, hiszen ez már történelem. Ezek szerint nem mindenki tudja. A Wikipédia szerint az elsõ ország(birodalom) amit szerinte el kell foglalni, az a Szovjetunió európai területe. Ehhez képest Hitler megnemtámadási egyezményt írt alá a szovjetekkel, majd elfoglalta Lengyelország ráesõ részét, miután ez megvolt, nyugatnak fordult és egy villámháborúban legyõzte Franciaországot, és megtámadta Angliát is, akit végül nem sikerült legyõznie, feltehetõleg a fentebb írt ok miatt (Hitler azt gondolta hogy Anglia a szövetségese lehet). Ezután keletnek fordult és még azelõtt megtámadta a Szovjetuniót (akivel egyébként megnemtámadási szerzõdése volt) hogy legyõzte volna Angliát, ezzel kétfrontos háborút kirobbantva. És valószínûleg ez volt az oka annak hogy a németek elveszítették a háborút. Hitler mindent akart és azonnal. Volt két szövetségese Olaszország és a Japán Birodalom, egy amivel megnemtámadási szerzõdést írt alá a Szovjetunió és egy ami nagyon akarta a háborút (USA). Olaszországnak mindig be kellett segítenie, mert az olaszok egyedül nem boldogultak, a Japánokkal meg csak névleges szövetségesek voltak, mert nem segítették egymást a háborúban, mindenki a saját hódításait végezte. Ha nem támadja meg a szovjeteket, hanem elõször lezárja a nyugaton indított háborút, és stabilizálja a gazdaságot az elfoglalt területeken, tovább fejleszti és modernizálja a hadsereget és a Szovjetuniót a Japán Birodalommal közösen támadja meg, akkor a szovjeteknek kellett volna kétfrontos háborút vívnia, akkor gyõzhetett volna. Az is érdekes hogy Hitler látta hogy az USA-át csak egy pángermán Európa (tehát egy egységes Európa) tudja legyõzni. Legalább ezt jól látta, ami azért is meglepõ, mert akkor az USA hadereje nem volt olyan erõs. Szerintem franciaország szintjén állhattak, talán még ott sem. A japánokat viszont nem értem, azt gondolták hogy az USA nem lesz ellenfél számukra. Pearl Harbor megtámadását sem egyeztették szerintem a németekkel (ahogy a németek sem egyeztettek a japánokkal a szovjetek megtámadásában). Sorra foglalták el a területeket és talán már övék volt a legnagyobb birodalom, de még mindig nem álltak le a hódítással. Ahelyett hogy egy kicsit visszavettek volna és az elfoglalt területeket megerõsítették volna, egymás után foglaltak el újabb és újabb területeket, míg nem szemet vetettek az egyik legnagyobbra. De itt már elkezdtek dõlni a dominók. Túl sokat markoltak, de keveset fogtak. És ennek a két országnak a furcsa háborúja következtében lett az USA a világ ura.
USA és Szovjetunió nélkül a szövetségesek összeomlottak volna és egész Európa német megszállás alá kerülhetett volna (érdekes helyzet alakult volna ki Spanyolországgal és Olaszországgal kapcsolatban).
Szerintem nagyon ide tartott, csak elszámította a magát. A német hadigépezet ott volt. Ott bukta el a háborút, hogy a ruszkikra rátámadt. Ha nem teszi gyõzhetett volna.
Adolf Hitler Magyarország megmentõje volt.
Tulajdonképpen eszerint cselekedett. Azt azért tudni kell, hogy más volt a sitten a '20 - as években fogalmazgatni - itt van a polcomon - az igen száraz és nehéz irományt, és más volt már a hatalom birtokában politizálni, hadat viselni. Hitler pragmatikus politikus volt, késõbb gyakran utalt rá, hogy egy - egy tétele a Mein Kampf - ból már idejét múlt, vagy nem aktuális.
Ha nem így cselekedett akkor csak azért mert õ nem olvasta a Wikipédiát.
Miért, nem eszerint cselekedett?
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy így van, de nem ez volt a kérdés.
"Lehet hogy az angolok és franciák hadat üzentek lengyelország megtámadásakor, de ténylegesen nem tettek semmit." Ja, meg az is lehet, hogy amikor a német seregek éppen a Szovjetunióban buliznak, akkor a brit-francia szövetség szépen lerohanja a hátországot...

Honnan szerezhetnék lőfegyvert?

legális úton hogyan lehet lőfegyvert venni? iratkozzak be lövészetre? utána vehetek?
Éles lõfegyverre engedélyt nem lehet kapna ha jól tudom, csak akkor, ha közvetlen életveszélyben élsz bizonyíthatóan. De sport lõfegyvert vehetsz és tarthatsz is otthon, de ahhoz is kell valami engedély azt hiszem, de az beszerezhetõ.
A kérdező hozzászólása: légpisztolyt sem lehet venni?
Most lõfegyver vagy légpisztoly? Döntsd már el :) Vagy vízipisztoly is jó? :)
Legális úton sehogy. De miért épp legális úton akarsz?
Jahogy a kölök játékpisztolyt akar? Azt lehet.
A kérdező hozzászólása: éles fegyvert szeretnék
Elõbb még légpisztolyt akartál.
Hetente kérdezitek ezt. Lõfegyverhez jutni a legkönnyebb út a Vadászvizsga. A többit olvasd el Te magad, ne legyél lusta.
Csinálj csúzlit.

Támogatnád ezt?

Olyan törvény, amely azt mondja ki, hogy a bírósági eljárás során ne legyen különbség például gyilkosság, az előre kitervelt gyilkosság, az aljas indokból elkövetett gyilkosság stb. között. Ugyanannyit kapjanak.
Nem. Az élet nem fekete vagy fehér.
Természetesen támogatnám. Egyébként ezt hívják statáriumnak, csak kétféle ítélet létezik, bûnös vagy ártatlan és csak egy féle büntetés a halál. Ez így lenne korrekt.
Emberölések között óriási különbségek vannak. Nem véletlenek a különbözõ büntetési tételek.
Ha lelövöd a betöröt neked is automatikus életfogy jár...
Nem. Viszont én azok zárnám el / végezném ki akik szándékos súlyos testi sértést okoznak. Az nem számít ha valaki elüt valakit, de az igen ha veri az asszonyt stb. Szerintem aki szándékos súlyos testi sértésre képes az veszélyes a társadalomra és mivel képes rá vissza is térhet nem lehet elengedni. Amennyiben azonban elzárása drága kivégzés olcsó így kivégeznék.
Nem támogatnám.
" belevenném az alkotmányba, hogy az embereknek legyen alkotmányos joga testi épségének, családjának és vagyontárgyainak a megvédése." Egy kis anomália, úgy további gondolkodásképp: betörnek hozzád. Lopni akarnak. Te meg akarod védeni a vagyontárgyaidat, ezért az életére törsz. Mivel egyikõtöknek alkotmányos joga megvédeni a vagyontárgyát, a másiknak meg alkotmányos joga megvédeni a saját életét, így végülis mindkettõtöknek joga van megölni a másikat.
Teljesen egyértelmû, hogy nem.
Nem. Van különbség aközött, hogy valaki hirtelen felindulásból - mert például rajtakapta a szeretõjével - agyonüti a feleségét, vagy valaki menekülés közben hátba szúrja a rablót és aközött, hogy valaki kiterveli a gyilkosságot mondjuk pénzszerzési szándékkal, elmegy, megöli, kirabolja, majd a holttestet elássa (netán fel is darabolja). A kérdésed második részére meg a választ megadja a mostani kormány, egyre több az olyan ügy, amiben a bíró már nem mérlegelhet. Én ezzel szemben sokkal inkább az angolszász igazságszolgáltatás felé mennék el, ahol a bíró egymaga jogot szolgáltat és akár "törvényt is alkothat" (még ha elsõre hülyén is hangzik), emellett számos elõnye van. Például, hogy a piszlicsáré ügyek nem is kerülnek bíróság elé, mert peren kívül megegyeznek.
"Gyilkosság esetén automatikusan életfogytig." -Nem, automatikusan halálbüntetés.
A kérdező hozzászólása: Akkor ti hogyan szigorítanátok, én tuti hogy belevenném az alkotmányba, hogy az embereknek legyen alkotmányos joga testi épségének, családjának és vagyontárgyainak a megvédése.
Azért az emberöléseket is kategorizálni kell. Más ha valaki egy veszekedés hevében söröskorsóval fejbe vágja a kocsmában a vitapartnerét és az belehal. Vagy egy feleség, akit ver a férje, végsõ elkeseredésben belevágja a konyhakést a részeg alakba. És teljesen más, ha valaki pénzt akar, hetekig tervezgeti az akciót, mondjuk betör egy házba, megöli az ott tartózkodókat, megerõszakolja az elvágott torkú gyereklányt és lelép a pénzzel. Az elsõ kettõ is mélyen elítélendõ, de a harmadik igazi aljasság, nem ugyanolyan súlyúak.
GRT
A dolgozók a részvénytulajdonosok, de nagyobb a cég, mint egy családi vállalkozás. Úgy tudom, nálunk a herendi porcelánmanufaktúra nevezhetõ ilyennek.

A kormányváltás után mennyi idő kell a működőképes baloldali gazdasági modell felépítéséhez?

Ma végre hallottam egy időtartamot Gyurcsány Ferenctől, aki a választások után két év megpróbáltatást ígért az embereknek, amíg az új modell alapján működőképessé teszik az országot. Mit gondoltok, elég ennyi idő a baloldali modell kiépítéséhez? Mik lesznek a lényegi különbségek a Fideszéhez képest?
mûködõképes baloldali gazdasági modell ---> science-fiction kategória
A Fidesz 4 év alatt tönkretette az országot, elvesztette a befektetõk bizalmát, szétverte a jogállamot. Ezt helyrehozni, bárki is lenne hatalmon, legalább egy évtized. Sõt! Mivel minden jelentõs posztra 9 évre bebetonozták az embereiket, mindent csak 2/3-al lehet megváltoztatni, akkor alig van esély mûködõképes gazdaságot teremteni. Ez a 4 év több kárt okozott az országnak, mint az eddigi 20 év. Nem vagyok baloldali, csak itt élek az országban.
Egy évezred is kevés lenne ehhez Fletónak az alapján amit kiszivárogtatott a módszereibõl.
Milyen jó poén már, hogy pont az az ember akarja megmondani a frankót, aki 5 éven át irányította az országot és közben szétcseszett mindent. Jó, hogy nem szakad rá az ég...
Most miert lettem lepontozva? Tényleg megmutatta Kádár is és az MSZP is hogy mit tud, nem minõsítettem csak megállapítottam.
Szociálliberális gazdasági modellre gondoltál? Ugyanis ezt preferálják a balosok pártok. Szociális érzékenység terén erõsebbek, mint a Fidesz. Persze, náluk a hátrányos helyzetû az cigányt jelent.Szerintük a Fidesz cigányellenes, mert nem ad elég segélyt a cigányoknak.
ki az aki még a sok törvénytelenség után a bal oldalt éltetné? és még itt szavazgat is....intenzív nyelvmunkát ajánlanék...tövig:)
Nem hiszem, hogy a baloldalnak bármi beleszólása lesz a 2014-es választások után bármibe. A kérdésedre a válasz: elõbb jönnek el az UFO-k, és koronázzák meg királyuknak a sírjából visszahozott Zámbó Jimmyt.
Azt tegyük hozza hogy a Fidesz es jobbik is teljesen baloldali ilyen szempontból.
"mûködõképes baloldali gazdasági modell" Ilyen sajnos nincsen! Pontosabban hitelfelvétel, osztogatás szintjén van csak. Nem vagyok Fidesz párti, de a bukott baloldalnál bármelyik másik párt jobb lenne.
8 év alatt nem jött össze(mondjuk 40 alatt se), úgyhogy attól többb :D.
A baloldali gazdaság mar megmutatta Kádár idején és az MSZP idején hogy mit tud.
Húsz éve mindegyik kormány még egy kis megszorítást megpróbáltatást ígér és majd utána jó lesz. Eddig a megszorítás megvolt a politikusoknak meg jó lett. Idõszerû lenne mindegyik ígérgetõt szájba vágni egy hólapáttal. Annak most éppen szezonja van.
Ha annak tevékenysége átlátható lesz, és az emberekért tesz.
Soha nem lesznek elégedettek. A legjobb intézkedést is eltudja úgy ferdíteni az ellenzék, hogy az megossza a lakosságot.
5-össel egyetértek. Amíg a dolgok így állnak, addig senki ne várja, hogy elégedettek legyünk.
"Ha majd a bõség kosarából Mindenki egyaránt vehet, Ha majd a jognak asztalánál Mind egyaránt foglal helyet, Ha majd a szellem napvilága Ragyog minden ház ablakán: Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, Mert itt van már a Kánaán!" szóval, még odébb van...
Majd ha a milánói scalában a gyöngytyúkok csárdást járnak.
Akkor, amikor kommunista kormány lesz.
Szerintem sose...mert a magyarok nagyon széthúzók... és az egyes csoportok, legyenek azok, jobbosak, balosak, alsók vagy felsök, vagy középsök föleg csak a maguk és hü embereik gazdagodása érdekli, .... hiába a sok "nemzeti"-zés... a magyarok nem összetartók; itt mindenki gyülöl valakit valamiért... meg liheg valami bosszúért...
Ha az elvárásaiknak megfelelõen cselekszik. Ahhoz meg a nép szemléletváltása kell, hogy egy ilyet kitermeljen. Ha a nép elvárásai és értékpreferenciái megteremtik a lehetõséget, jóval nagyobb eséllyel lesznek a kormányzattal megelégedve. És a politikus erre törekszik, hogy meg legyenek elégedve vele.
Ha felismeri az ország problémáit, és hatáskörén belül azon problémák megszüntetéséért dolgozik. Pl ha probléma a korrupció, akkor õk ellene dolgoznak, nem pedig... Vagy ha probléma a kivándorlás, akkor nem úgy oldják meg a helyzetet, hogy tagadják. Vagy ha probléma az oktatási rendszert, nem úgy tesznek ellene, hogy nem tesznek semmit. Vagy ha probléma van a cigányokkal... Vagy a diplomáciai kapcsolatokkal, vagy a melegekkel, vagy a külföldi nagyvállalatokkal, vagy a közlekedéssel, vagy úgy általában elég sok mindennel. Ezek közül melyik ellen tettek akár csak egyetlen lépést is? Na amíg ez így marad, addig elégedetlen maradok.
Majd ha teszi a dolgát. Eddig egyik sem tette, tehát nem elégedettek vele.
Amint megdolgoznak a TÕLÜNK kapott fizetésükért.
Soha, mert amíg a nép birka addig nem lesz szalonképes kormány sem.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Soha nem lesznek az emberek elégedettek egy adott kormánnyal! Miért? Ennek több oka is van: Ha egy hegyvidéken laksz, fel kell menned a hegytetõre, hogy onnan beláthasd az egész vigéket. Lásd a szépségét, hibáit, meglásd az épületek sokaságát a völgyben, lásd a birkanyájat legelni a hegyoldalban, lásd az utat amin pici autók százai rohannak, lásd a tavat ami a völgyön túl csillog, lásd a hatalmas halomban lerakott ipari hulladékot a fenyõerdõ szélén, stb. De ha felmentél a hegyre, már ha meggebedsz sem láthatod, hogy az épületek többsége el van hanyagolva, vagy reped a fala a bánya miatt, hogy a Mari néni udvarában kidõlt egy fa és agyoncsapta a kutyát, nem láthatod, hogy a nyáj szélén balról a harmadik birka sárntít a lábára mert orvvadász csapdájába lépett, nem láthatod, hogy az úton rohanó kis autók közül melyik hajt gyorsabban a megengedettél, vagy melyik tengelye törik el mert kátyúba hajtott az úton, nem láthatod, hogy a tóba titokban szennyvizet ereszt egy cég, de nem láthatod azt sem, hogy a vízszint nagyon leapadt a szárazság miatt, és nem láthatod azt sem, hogy az ipari hulladék között az "elkövetõ" felcímkézett hordói is megtalálhatók. Próbáld ki! Vagy végy egy 6 tagú családot, ahol ugyebár 4 gyerek van! Te vagy a családfenntartó, Te szervezed a családi életet. Keresel havi 300 ezer forintot, ezt kell beosztanod úgy, hogy lehetõleg senki se szenvedjen hiányt a fontos dolgokban, hisz szereted a családodat. Havonta összeültök, hogy megbeszéljétek a dolgokat. A legkisebb még karonülõs, nem tud beleszólni semmibe, a nagyobbik már általános iskolás, vannak önállósulási vágyai, néha ezért dacos, hisztis, amolyan kezelhetetlen kistini. A következõ már nagytini, õ nem hisztizik, hanem egyszerûen hazudik ha az érdeke úgy kívánja, õ már ehhez elég firnyákos, hogy elérje amit akar. A negyedik gyerek már felnõtt, leérettségizett, munkaképes fiatal, aki már hozzá tudna járulni a családi kasszához, de nem talál állást, pedig valóban szeretne dolgozni. A havi 300 persze nem elég. Elõször azt próbáltad, hogy mindenkitõl megvonsz valamit, de hogy ne legyen balhé, adsz is valamit: elõször azt találtad ki, hogy csökkented a gyerekek zsebpénzét, és a kosztpénzt. Elkezdtétek használni a kertet, hogy néhány dolgot meg tudjatok termelni magatoknak. A család azonban nem szeret kertészkedni, korán kelni, kapálni, öntözni, viszont sírnak a srácok, hogy a haverjaiknak több a zsebpénzük és ciki, hogy õk nem mehetnek a cukiba vagy diszkóba, mert nem telik nekik rá. A feleséged nyafog, hogy a gyerekeknek nem tud sütit sütni, rántotthúst is régen ettek már, pedig nagyon szeretik, a pizzát meg egyenesen imádják, de így már nem telik rá. Igaz, hogy a megvonásokért cserébe azt találtad ki, hogy esténként mondjuk együtt társasoztok, többet kirándultok, vagy anya felújítja a nagyon szeretett de már kihízott göncöket, hogy újra lehessen viselni, de ez nem elég a családnak. A kicsi gyorsan nõ, új ruhák kellenek neki, de a feleséged snassznak tartja, ha mások által felkínált, még jó, de használt ruhácskákat kell a gyereknek hordani, a következõ nem akar lemaradni az osztálykirándulásról a haverok miatt, pedig városnézésre mennek ami nem is érdekli, a nagyobb tini új adidas cipõt akar, mert a réginek egy helyen levált a talpa, és nem fogadja el, ha a cipészhez viszed megragasztatni, ragaszkodik az újhoz. A legnagyobb gyerek udvarol egy csajnak, és nagyon szeretné elvinni ide-oda, nem elégszik meg azzal, hogy kirándulnak, a szobájában zenéthallgatnak, vagy az ingyenes klubban buliznak. Következõ lépésben bevezeted a víz-, villany-, gázhasználattal való spórolást, szigorúan ellenõrzöd, hog minden ki legyen kapcsolva, fürdésrõl a zuhanyozásra tértek át, a tévét este 11 után kötelezõen kikapcsoljátok, mindenki megy aludni. Persze megint morgás van, a tini gyerek szeret nyakig merülni a kádba, a legnagyobb éjjel-nappal zenét hallgatna a számítógépen díszvilágítás mellet, a picinél megszokásból ég éjjel egy lámpa, a középsõ állandóan Playstationozik, ráadásul nem is tanul. Végül kicsit engedsz a szorításon, de a legkisebb kivételével minden gyereknek és a feleségednek is el kell mennie legalább néhány órás alkalmi munkát vállalni, vagy valami pénzt hozni a házhoz. A kistinire fûnyírás vár a szomszédoknál - nem sok pénz, de az is valami, a nagyobb tini szórólapozást csinál este a tanulás után úgy testmozgásként, a legnagyobb pedig egy asztalosmûhelyben takarít a haverodnál. Nem sok pénz, de valami. Két nap után mindegyik sírni kezd, hogy megalázó, amit csinálsz velük, más gyerek nem jár dolgozni, egyébként sem sok amit keresnek, nem akarják tovább csinálni. Folytathatnám a sort! A lényeg az, hogy soha nem lesz olyan kormánya az országnak, és a történelem során egyetlen egy országnak sem volt soha, és nem is lesz, amire egyöntetûen azt mondaná az állampolgár, hogy meg vagyunk vele elégedve! Nézz csak utána a történelemben, (akár az interneten), vagy nézzd meg a közelmúlt magyar történelmét, akárcsak a rendszerváltás után! Úgyhogy ne álmodozz! Ez a legtermészetesebb, hogy jónak egy kormányt sem fognak kikiálltani! Én azt mondom, hogy ez a kormány az eddigi legjobb, a cselekvési lehetõségeihez képest, és a szándéka a legelõremutatóbb, és meg is teszi, amit lehet... Aki pedig sír, hogy neki nehezebb most, mint régebben volt, az menjen fel a hegytetõre, és onnan nézzen szerte szét..., vagy állítson össze egy tervet, hogy mit, miért, HOGYAN valósítana meg a jelenlegi kormány nevében, és küldje el a kormány honlapján található e-mailcímre. És ne felejtse el, hogy mindenkinek jól kell járnia, senkinek nem lehet olyan oka, hogy panaszkodjon! No ezt oldd meg, ha tudod!!!

Nektek tetszene egy Amerikáéhoz hasonló adórendszer?

Pl: kevés állami újraelosztás, nincs családi pótlék, GYES, segély.
Nekem igen. Ez ami egész Európában folyik, a segélyezés, a sok elvonás már az agyamra megy. Az állami újraelosztást radikálisan csökkenteni kellene! Állami beavatkozást csak a létfontosságú helyeken szabadna engedni.(rendõrség, tûzoltóság, katasztrófavédelem, sûrgõsségi betegellátás.) Minden más helyrõl az államnak ki kellene vonulnia, és a piacra bízni a dolgokat. Így el lehet érni alacsony adóztatást, ellenben az emberekre lehetne bízni, hogy akarnak-e egészségbiztosítást fizetni vagy sem. A mostani rendszerben az egész EU-ban gyereknek tekintik az embereket, nem felnõtteknek. Akinek baja van, rohan az államhoz, ami nem jó irány, szerintem.
hát, tetszettek volna forradalmat csinálni, tán nem itt tartanánk
Te sem vagy valami okos kérdezõ.
A kérdező hozzászólása: Miért kéne csökkenteni a különbséget?? Én nem irigykedem arra aki jobban keres. Kivétel ha adócsalásból szerezte, na az nem tetszik, mert nem tisztességes. Igazságosság..atyaég nem kommunizmusban vagyunk..Jó hogy nem mindenkinek csak ugyanolyan autója lehet és ugyanolyan telefonja mert az úgy igazságos
Csak olyan adórendszer támogatható jelenleg, ami csökkenti a szegények és gazdagok közötti óriási különbséget és csökkenti a keresetek közötti hatalmas szakadékot. Ilyen lehet a progresszív szja, luxusadó, és a bérek törvénybe szorítása. Fontos még a segélyezési rendszer teljes átalakítása és csökkentése. Kb. 10 év múlva amikor közelebb hoztuk az embereket egymáshoz, eltünik az igazságtalanság, akkor lehet tovább gondolkodni.
Ja azt nem is említettem, hogy az áfa is kicsi lenne akkor, tehát a több pénzbõl még ráadásul olcsóbb dolgokat is vehetsz.
4-es: Azért nem lenne itt se rossz, hogy szinte megkapod a bruttó fizetésed, nem? És mi köze van ehhez annak, hogy a feleség otthon fõz és nem dolgozik? Ez amcsiban is elég ritka már, csak a gazdagok tehetik meg.
Ott ez azért müködik mert van normális fizetés, szerinted te majd tuti készhez kapsz havi fél milkát amibõl kijön hogy a nejed otthon legyen a gyerekkel háztartás belinek.
Támogatnám, de csak nagyon lassú bevezetés esetén. Ha most hirtelen behoznának egy ilyen reformot, a fél ország éhen halna, a gazdaság összeomlana. De ja, hosszú távon ez lenne a cél, nem a levegõ és séta-adó.
Én is támogatnék olyan rendszert, ami megszünteti a segélyekbõl és a minél több gyerek szülésébõl való megélhetést.
5-os : nem csak szinte. Floridaban pl.nincs jovedelemado , a teljes bered megkapod (kiveve a kotelezo 30$ tarsadalombiztositas) . A local tax is csak 5.6% , ez sem minden arura terhelodik (pl. Sok elelmiszer adomentes) . Egyedul csak az ingatlan utan kell adozni, de mindn evben kapod az elszamolast, hogy tetelesen a befizetett adodbol mennyit es mire koltottek. Kerdezo : jah jo lenne, de pont 2 eve irtottak ki a teljes lehetoseget gyokerestol a magannyugdijpenztarak einstandjaval..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!