Politika kategória válaszai (49751 db)

habár már büntethetõ, mégis a szülõk fogják a többet kapni szerintem csak pénzbüntetés, de hallottam olyat is, hogy akár a szülõ jogsiját is bevonhatják ja és ha éppen csinálod a segédmotor jogsit, akkor azt is felfüggesztik, tehát nem folytathatod a tanfolyamot egy meghatározott ideig
45.000 Ft helyszíni bírság, ami fix büntetés, tehát kevesebbet nem kaphat, halmazat esetén lehet az összeg több. Ha pedig nem tetszik neki a helyszíni bírság, akkor feljelentik a szabálysértési hatóságnál (Rendõrségen belül Igazgatásrendészeti Osztály) és majd ott egy szabálysértési eljárás keretein belül vizsgálják az ügyet. Persze ez az alapeset, hiszen nem mindegy, hogy kié az autó, hogy jutott hozzá a kocsihoz, hogyan vezette azt, veszélyes volt-e másokra, áll-e alkohol/kábszer hatása alatt stbstb...

A magyar szélsőbaloldal hogy hogy nem reklámozza magát?

Mert be lehet őket szavazni 1990 óta a parlamentbe vagy esetleg meg lehet őket szavazni az ország vezetőinek.Nem mintha egyiket is akarnám csak érdekes hogy soha, még választások elött se lehet hallani róluk!
Mert nincs rá pénz, fõleg idõs tagjai vannak, van egy-két lelkesebb fiatal, de nem zömmel, mint pl. a Jobbiknál. A kampány nagy munka és sok pénz, és sok tagnak elég az, hogy nosztalgiáznak, nem is hisznek benne igazán, hogy bejuthatnak. Pedig a programjuk jó, megfelelõ kampánnyal, erõsebb pártszervezettel, ha eljutna mindenkihez a hangjuk, kaphatnának akár 8-10%-ot is.
A kérdező hozzászólása: # 1 Jobbik az bejutott a parlamentbe és nem csak egy két lelkes tagja van! :D Jobb példa lett volna a "magyar hajnal"!Ök képiselik a magyar szélsõjobboldalt!
Elsõ vagyok. Nem azt mondtam, hogy a jobbiknál kevés fiatal van, hanem azt, hogy sok, olvasd el mégegyszer. A magyar hajnal még nem indult választásokon, és a kampányt, a pártot sem ismerem. Szerintem a Jobbik elég szélsõjobb, de nem olyan szélsõséges, mint a Magyar Hajnal.
A kérdező hozzászólása: # 3 Jobbik az annyira szélsõjobb mint amennyire az mszp szélsõbal! Ez csak a média tálalása és a nagy ellenzékek "érvei" mert amúgy mással nem tudnak jönni ami jól hangzik csak hogy "szélsõjobb" !
Nincs rá pénzük, munkáspártok támogatottsága nagyon kicsi, ha jól emlékszem 5-7, 000 környékén, plusz a csatornák nem függetlenek ugy tudom hogy: pl m1, m2, duna, tv2 és a hir tv a fidesznek dolgoznak rtl meg az atv meg az mszpnek echo meg a jobbiké államtól meg csak akkor kapnának támogatást ha megkapnák a szavazatok 1%-át A kommunista szó meg lényegében szitokszónak számít nálunk.
Legfeljebb egy másféle usánkára, különben lefagy a fülük abban a kib... kidegben.
Miért cserélnék le? Jellegzetes orosz viselet a civil életben is, és nagyon praktikus a nagy hidegben.
Mellesleg sok más hadsereg PL amerikaiak is használják
Ha a globális felmelegedés nagyon bedurvul. Különben meg soha. Nagy fincsi egy jószág.
a globális felmelegedésre való tekintettel szalmakalapra illetve mexikói sombrero ra
egyébként pedig nem ushanka hanem usanka.


Az első világháború után az antant milyen jogon adott más országoknak területet Németországból és Magyarországból?

Megnyerték a háborút OK. És ez feljogosítja őket arra hogy a vesztes országokból MÁS országoknak adjanak ÕK területet?
Igen.
Milyen jogon uralkodtak a világon, irtottak ki civilizációkat és tartottak gyarmati sorban évszázadokig ókori birodalmakat ... Ezért mert megtehetik és meg is teszik!
A gyõztes jogán. Õk hozták a szabályokat.
Azon az alapon amilyen alapon Hitler vissza csatolta azokat a 2. vh. idejére, hatalmi.
Az erõsebb kutya b... ahogy a mondás tartja, nos ez a világban sincs másképp.
nem baj most az egesz kocerajos europa sejti mar h nemetorszag az igazi hatalom a kontinensen!
A gyõztes mindent visz és diktálja a békekötés feltételeit. Németország és Magyarország mellett az Antant Ausztriától is csatolt el területet. 1.Az Antant tisztán nemzetállamokat akart létrehozni azzal a céllal, hogy egy országban csak olyanok éljenek akik ugyanazt a nyelvet beszélik. 2.Másrészt a területelcsatolással megbüntették a veszteseket mely eljárást a veszteseknek minden háború után el kell/kellett szenvedniük. Az 1-es pontot nem sikerült megvalósítani, mert Magyarország esetében az összes szomszédaink javára elcsatolt területen szép számmal maradtak magyarok.
Olvasd el ebben a témában Arany János: Civilizáció címû versét Nagyon rövid, velõs, értelmes.

Ha szülő nem tesz/tett eleget szülői kötelezettségeinek, az utód kérheti-e az örökség kifizetését előre?

Tudom, csúnya kérdés, de legyetek szívesek és tegyétek félre a véleményeket. Jogi, konkrét lehetőségek érdekelnek.
Az örökség az, ami a halál után marad, tehát nem kérhet ilyesmit, mert nem létezik.
Ma már ez nem egészen így van, rengeteg mindenért beperelheti a szülõt gyerek.
Jól van kérdezõ nyugodj meg aztán keres pár hasonló példát ahol nyert a gyerek, a találsz nyert ügyed van, bár nem fogsz.
Persze. Bárki perelhet bárkit. Lehet en is beperelem anyámat, hogy olyan keresztnevet adott, ami nem tetszik. Sot, azert is beperelem, mert oviba kellett járnom.
Nyugodtan pert, bíróság tovább gazdagodik téged meg haza zavarnak.
hogyne találnék, mivel sok ilyen van. ti nem olvastok hireket?
fogjátok fel valahogy, hogy attól hogy vaktában kitaláltok mindenfélét, az még nem lesz ugy.
Akkor linkelj de olyant ahol nyert is a gyerek azért mert nem kapott otthon elég szeretett, és ennek valami "haszna " is volt.
Magyarországon élük magyar törvények vonatkoznak rá, így magyar törvényt likelj mert csak az számít.
Szóval beismered, hogy nincs ilyen Magyarországon akkor minek kérdezed?
attól hogy most nem fogok böngészni neked nem azt jelenti hogy nincs ilyen. fogd már fel, hogy egyáltalán nem érdekel, miket hiszel. akit érdekel az majd utána néz, te meg azt csinálsz és hiszel amit akarsz. a kérdezõ feltett egy kérdést, ti meg eltértetek a témától. ennyi történt. meddig akarsz itt kötekedni? nincs jobb dolgod? majd a kérdezõ ha érdekli utána néz. nekem nem kötelességem téged gyõzködni. próbáld meg ezt valahogy feldolgozni.
JÓ akkor elhisszük, hogy nincs kedved keresi azt ami nincs is és nem lehet. Csak akkor az is jusson el az agyadig, hogy azért nem találsz ilyent mert ilyen nincs a magyar jogba, akármit képzelõdsz.
Attól hogy te azt mondod nincs, még van. Valahogy fel kellene ezt fognod, meg kellene emésztened. Persze tagadhatod, ahogy csak birod, ha ettõl jobban érzed magad.
Amúgy ez már elég régóta téma, mint probléma. Arról, hogy tájékozatlan vagy én nem tehetek, s attól, hogy ilyen bõszen tagadod ez még fennáll.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, jó reggelt! Elõször is: a kérdezõ nem az a Malahit vagy ki, hanem én és egyetlen hozzászólásom volt eddig, egy köszönet a válaszokért. Azért nem írtam eddig, mert kaptam választ a kérdésemre és mellesleg éjszaka volt.. nem olvastam végig az összes kommentet mert jó része vita, de úgy látom óriási gond kérdés nélkül válaszolni. Hát kérem a gond: felnõtt nõ vagyok és tönkre tette az anyám az életem mert végig nézte ahogy apám rendszeresen megerõszakol, majd nem támogatott sem továbbtanulásban sem másban, elüldözött otthonról alkoholista paliért, ráköltötte az összes vagyont és most hogy engem gyerekestül fenyeget az utca: "old meg, ez nem az én gondom" Remélem kimerítõ volt a válasz és lezárható a kérdés. Sajnálom, hogy beszélnem kellett errõl mert ÉN szégyellem magam az egészért. Pont.
Csak a megerõszakolás miatt tudnád jelenteni, mivel bûnrészes volt. Ha elmúltál 18, amikor kitett, akkor azt jogilag elfogadhatóan tette, ahogy a támogatás és pénzadomány juttatása sem kötelessége. Fõkérdésre pedig már megkaptad a választ, örökség csak halál után van, elõtte magánvagyon. A vitához csak annyit tennék hozzá, hogy törvényi kötelezettség a gyerek alapvetõ szükségleteire él. A szeretet pedig érzelem, szubjektív dolog, senki sem kötelezhetõ rá.
Nos, sajnálom, ami veled tortent. A szüleid valoban nem tettek eleget a kötelezettségüknek. Apadhat talán feljelentheted, bar esély nem, sok van ra, hiszen valószínûleg mar elévült. Az viszont semmiképp nem lehet a szülõk hibaja, hogy te most gyerekkel az utcára kerülsz. Gyereket felelõsen kell vállalni, nem mas segítségére számítva. Egy rossz gyerekkor utan ez méginkább elvárható lenne.... A tovább tanuláshoz pedig sosincs késõ. Felejtsd el a szülõket, költözz el jo messzire es kezdj uj eletet. Örökséget elõre kikérni nem lehet, hiszen addig, amig valaki meg nem hal, nincs is örökség.
Kérdezõ, szerintem ettõl még nem fogja elhinni ez a szerencsétlen, hogy te nem én vagy. Ez a rögeszméjévé vált.
Parttalan vitát félretéve. Elhangzott egy jogi jellegû, konkrét kérdés, amire már az elsõ válasz is teljesen jól válaszolt. Örökölni csak elhunyt után lehet, a gyerek pedig (a szülõ érdemeitõl/érdemtelenségeitõl függetlenül) maximum köteles részre nyújthat be igényt, azt is csak az örökhagyó elhunyta után. A jognak úgyszintén nem területe a gyerek absztrakt igényeit (elég volt-e a szeretet?) felmérni. Biztos van olyan gyerek, aki teljesen elégedett azzal, ahogy a szülei felnevelték, de leginkább a mesében létezik. Én sem vagyok az, pedig megkaptam elég sok mindent. Ez nem jogi kérdés, inkább a Mentális egészség rovatot javaslom. Amit a gyerek kérhet a felsõoktatási tanulmányai befejezéséig, a szülei életében, az rokontartás, ha nem gondoskodnak róla. Ennyi.
nem az számit mire következtetsz otthon a kényelmes fotelbõl minimális informálódás nélkül. Vicces vagy. Mi ne találgassunk, de te simán válaszolgathatsz a kérdésekre, meg tehetsz is fel másikat, pedig állításod szt a kérdezõ nem te vagy. Idióta.
Etetés és etetés között is nagy különbség van. Mi vagy te valami kisgyerek, hogy ilyen alapokkal se vagy tisztában?
Nem kérheti. Amíg valaki él, nincs örökség. Haláláig elihatja/elutazhatja/eladományozhatja stb.
vagyonmegosztást sem kérhet?
Miért kérhetne más vagyonára vagyonmegosztást, vagy örökséget? Amíg az illetõ él, nincs örökség utána, az akkor keletkezik, ha meghal. Életében azt csinál mindenki a vagyonával, amit akar, semmiféle kötelessége nincs örökséget hagyni maga után, fel is élheti, el is utazgathatja, vagy épp csinos nõkre költheti, ha ahhoz van kedve.
Biztos, hogy nem! Ha nem tesz eleget, akkor max. elveszik tõle a gyereket, és állami gondozásba helyezik, de a szülõ vagyonához egy felnõtt gyereknek semmi köze.
Nem, sõt örökséget hagyni sem köteles!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat!
Megis mi az a kotelezettsege a szulonek amit nem teljesit? Engem erdekelne.
Amíg él nincs öröksége csak tulajdona, amivel azt csinál amit akar. .
pl. etetni
pl. hogy ne verje véresre
Ja, etetni, futeni ra, biztositani hogy tankoteles korig iskolaba jarjon es ne jarkaljon meztelenul. Nem hinnem, hogy sok szulo van, aki ennek nem tesz eleget, mert akkor mar eleve nem a szulo nevelne, hanem gondozasba lenne veve. Az internetbol arra kovetkeztetek, hogy nem ehezik a kerdezo, eselyes hogy futes is van, a helyesirasa szerint elvegzett par osztaly mar. Mi az, aminek nem tett eleget a szulo?
"nem az számit mire következtetsz otthon a kényelmes fotelbõl minimális informálódás nélkül. hanem az hogy mi a valóság. s az se számit hány ilyen szülõ van, amikor valakié igen.`' Nos, nehez es minimum 5 diplomat igenylo feladat kikovetkeztetni, hogy valaki, aki az interneten feltesz egy kerdest megkapja/megkapta a minimum gondoskodast.... Mondjuk a kerdezo is hozzaszolhatna, hogy mit nem kapott emg.
hozzászólt a kérdezõ, csak nem kérdezõként, hanem másik regen, Malahitként...
Ah igazad van. Nos, Malachit, eselyes, hogy etettek, majdhogynem 100%, anelkul ugyanis nehez lenne most potyognod, mert ehen haltal volna. A veres mas kerdes. Vagyonmegosztas valas eseten van a hazaspar kozott, a gyereket ez nem erinti. Az orokseget enm lehet elore kerni, mivel az csaka ahalal utan keletkezik. Ha annyira rosszak a szuleid, inkabb felejtsd el oket es kezdj uj eletet, ahelyett hogy a penzukre hajtanal.
"Nos, nehez es minimum 5 diplomat igenylo feladat kikovetkeztetni, hogy valaki, aki az interneten feltesz egy kerdest megkapja/megkapta a minimum gondoskodast.... Mondjuk a kerdezo is hozzaszolhatna, hogy mit nem kapott emg. " Az, hogy valaki azt hiszi, hogy akinek az internet a rendelkezésére áll annak minden a rendelkezésére áll, az nem normális. Aki e hitét nyilvánosan meg is osztja az le is járatja magát. Nem az internet jelenti a minimum gondoskodást, egy gyereknek másra is szüksége van nem csak netre. És most nem csak a ételre italra gondolok, hanem pl. szeretetre. Régen sok szülõ a videó elé ültette le a gyerekét. Ma többnyire a net elé. Aki szerint ez lenne a gondoskodás, az beteg.
Nos nem az számít mire mekkora esély van, hanem az, hogy mi a valóság. De ezt egyszer már írtam. Jobb lenne ha spekulációk helyett inkább olvasnád, mi kerül leírásra.
"Nem az internet jelenti a minimum gondoskodást, egy gyereknek másra is szüksége van nem csak netre. És most nem csak a ételre italra gondolok, hanem pl. szeretetre. " Nos, szeretni nem kotelessege a szulonek a gyereket. Amugy meg ha leirnad, hogy valojaban miben szenvedtel hianyt, egyszerubb lenne segitseget nyujtani.
Nem vagyok benne biztos, hogy nem lehet e kártérítés követelni jogi úton. Összegszerûsítve. Tanukkal vagy más módon tudsz valami bizonyítékot szerezni, amit a bíró elé lehet tenni?

Most is alkalmaznak fizikai fenyítést a hadseregekben?

Az ilyen modern hadseregekre gondolok elsősorban, mint USA, Németország, Izrael.
én csak Oroszországról tudom biztosan, hogy ott engedélyezve van a testi fenyítés szerintem Európában máshol nincs engedélyezve, de ez persze nem azt jelenti, hogy nincs is
Természetesen. Mind a magyar hadseregben mind pedig az Usáéban divat a futtatás, fekvõtámasz büntetésképpen.
A futás és fekvõtámasz mint fenyítés? Gondolom suliban felmentésed volt tesibõl.
Nem sorozott hadseregben nem dívik a testi fenyítés, nem is alkalmazzák.
Németországban és az USA-ban nem. Izreal passz, a keleti és az Afrikai országokban elképzelhetõ. De a nyugatiban nem, szerintem törvénybe ütközõ is, ebbõl talán az idegen légió mentesülhet.
A fekvõ és futás vagy egyéb állóképesség fejlesztõ gyakorlat nem alkalmazható fenyítésként, de az ziher, ha elszúrsz valamit, akkor a parancsnokodnak eszébe jut, hogy azonnal fejlesztendõ az állóképeséged....
Nálunk is ha valaki elszúrt valamit, rögtön meg kellett nézni (futva) hogy a távoli fánál ott van-e a százados úr, és vissza kellett futni jelenteni, természetesen magának a százados úrnak. Volt másik lehetõség; a kimaradás és eltáv megvonás; szóval inkább futottunk.
Találó mondás a honvédségnél: Ami nem megy be fejbe az bemegy izomba :D
Az õ se.g.güket nyalják a keresztények.
Magyarország ótvaros fekélye !

Mi az, hogy MSZP?

Mijázhogykáttű
madar szocionista párt
Hülye vagy . Kacsó Péter .
A kérdező hozzászólása: :C
Magyarokat Szivató Párt xD
[link] , Ez a a ballll.fasz , és annak a p.öcs komun.ista segg.arccai .
Mellbimbó Szopogatók Pártja
Háá MASZOP Tesvíír.
Az a párt amelyik "padlóra" küldte az országot és még mindig annak a levét isszuk.

Vannak itt olyanok, akik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre járnak/jártak?

Szeretnék kérdezni néhány dolgot. Nem csak rendőri szakosok írhatnak, ha van esetleg katvédes vagy NAV-os, azzal is szívesen beszélgetnék.
Én még a jogelõdjébe jártam, a Rendõrtisztire
Kérdezõ ez engem is érdekelne. Azóta jutottál valamire? Sikerült bekerülni? Milyen az egyetem?
december közepén biztos sikeresen bekerült :D Szeptemberben van tanévkezdés és júliusban dõl el, hogy bekerül-e valaki, vagy sem. Egyébként meg jó suli (RTF-es voltam).
Nem arra voltam kiváncsi hogy most bekerült-e. :) Hanem hogy milyenek a tapasztalatai. Persze, hogy nem vették fel december közepén.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló: bocsi, de nem teljesen értelek :D Én nem járok oda, most fogok csak jelentkezni.
És nincs olyan köztetek véletlenül, aki RTK- migráción van? Engem nagyon érdekelne szeretnék sokat tudni róla.

Jogosult vagyok ápolási díjra vagy ápolási segélyre? Melyik lenne jobb és miért?

Édesanyám hallási fogyatékos egyedül kommunikálni nem tud mert hallókészülékkel sem képes megérteni amit mondanak neki (77) éves úgyhogy mindenhová kísérni kell. Én viszont munkanélküli vagyok és semmilyen jövedelemmel nem rendelkezem.
A legjobb az lenne, ha elmennél dolgozni, és adóznál az államnak, és nem a 77 anyádat kellene arra használni, hogy kibújj a munka alól. Hova kell kísérni egy 77 öreg asszonyt? Szerintem csak otthon ül egy 77 éves (persze ez az öreg üzlet emberekre nem vonatkozik), keze lába meg van, tehát semmibe nincs korlátozva otthon. Erre nem adnak semmit, ez a tipikus magyar munkaundor, erre egy kis 3 hónapos közmunka meg 40E Ft jár.
[link] Ha jól értelmezem jár neked a díj, de ne számíts nagy összegre (az alapdíj 29500-). Én nem szeretnék olyan cinikus lenni, mint #1 , de ez tényleg csak átmeneti megoldás lehet, több nem.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elsõnek üzenem: hol a munkahely? Írd meg és holnap már ott is vagyok. A túl képzettség bélyege van rám sütve ezért nem kellek sehová - 2 éve-. Hová kell kísérni egy 77 éves asszonyt? Ha az utcára megy kísérhetem mert ugye nem hall. Mindenhová ahol ügyet kell intéznie, vásárolnia, sõt még az orvosokhoz is mert elég komoly szívbetegsége is van. Képzeld még a vizsgálatokon is bent kell lennem és mindent látok, már nem egyszer el is ájultam közben. Látni még lát a 6- os szemüvegével. Tegyél gyurmát a füledbe -mind a kettõbe- és menj el szépen bevásárolni majd megtudod... Nem ebbõl akarok megélni, csak átmeneti megoldás lenne addig még a pénteken szívmûtéten átesett apám felépül. Ne ítélj, hogy ne ítéltessél!
A második válaszoló által linkelt törvénybõl én nem azt értelmezem, hogy járna neked az ápolási díj, a súlyos fogyatékosságra vonatkozó TELJES mondat ugyanis így hangzik: "...ha állandó és tartós gondozásra szoruló súlyosan fogyatékos...", tehát a súlyos fogyatékosság nem elégséges feltétel, mellette az is kell, hogy állandó és tartós gondozásra szoruljon. Olyanok szokták megkapni, akiket mosdatni, pelenkázni, etetni kell.
Tisztelt kérdezõ! Csatlakozok az elõttem szólóhoz. Segélyezettként akarsz élni? A beteg anyádon keresztül próbálsz jövedelemhez jutni? Számomra felfoghatatlan, hogy 2 éve nem dolgozol "nem találsz munkát". Erre nincs mentség. Van munka, csak oda kell menni. Én 21 éves vagyok, de amikor munka kellett, MINDIG találtam. Vízibiciklit árultam, WC-t pucoltam, fagyasztókamrában fagyit pakoltam... Szóval ne gyere a kifogásaiddal, menjél el dolgozni, és keresd édesanyádnak a nyugdíjat. Én is ezt teszem!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Persze a 20-as éveimben engem is felvettek mindenhová de közel az ötvenhez a szívritmuszavarommal meg a beteg csípõmmel sehová sem kellek. Közmunkára ki akart küldeni az önkormányzat csak elõtte elküldtek egy alkalmasságira vittem a kis könyvecskémet magammal és a doki elképedve kérdezte magát akarják kiküldeni az utcára söpörni? Emelni egyáltalán nem tudok állni is csak 30 percet, legalább óránként fel kell állnom a székrõl és járkálnom 10-15 percet. Nem segít sem kenõcs, sem fizikóterápia, sem a gyógytorna. Úgyhogy várom az állásajánlatokat: Bér-TB-munkaügyi ügyintézõ, szoftverüzemeltetõ és újrakezdõ rendszergazda-programozó pozíciókba. Vidéki vagyok úgyhogy fõként Dél-Pest és környéke érdekel. Mielõtt még valami okos beírja, hogy nem itt kel ingyen hirdet TUDOM hirdetem is magam és pályázom is fõként a Közszférában mert a KFT-k még arra sem méltatnak, hogy elutasító levelet írjanak. Fehér bõrû vagyok és az egész családom is az ezért hátrányos helyzetben vagyunk... aki nem tudja, hogy mire gondolok az kérem ne írjon semmit.
Tisztelt kérdezõ! Van még 13 éved kitalálni a nyugdíjig. Remélem találsz munkát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!