Otthon kategória válaszai (41595 db)

Hol tudok tányér készletet venni jó áron?

Szóval nem túl drágán. :) :) Ikea, Kika drága. Max. 5000 Ft-t tudok rászánni. Köszi, bocs, ha rossz a kategória.
Hipermarketekben. Auchan, Tesco stb.
apródon, jó áron vannak. [link]

Megrepedt a műagyag kádam. Mit tegyek?

Megrepedt a műagyag kádam alja. Pár éve lett felújítva a fürdőszoba. A lakást tavaly vásároltam, így nem tudom hogyan került beépítésre a kád. Adjatok tanácsot,mert nem szeretném kivenni. Mit tanácsoltok? Ismertek Egerben megbízható szakembert?
Létezõ dolog ez a "mûagyag"?
Anélkül hogy kivennéd, én két dolgot tudok javasolni: Két komponensû ragasztóval kihúzod a repedést, vagy egy üvegszálcsíkot teszel rá és azt dolgozod el kétkomponensûvel (Ez tartósabb, jobb megoldás).

Vízóraaknába (régifajta, 1x1x1, 5m) lehet kerticsapot rakni?

A lényeg, hogy van egy telkünk, ahol az udvar végébe van egy kerticsap, ami rá van kötve a hálózatra, de megmondták, hogy ne is nyissunk rá a hálózatra, mert szét van rphadva a cső. Na most újracsövezni nem akarjuk, mert később úgyis építkezve lesz, de építkezéshez meg úgyis kell víz. Ahhoz még van is ásottkút, de az nem iható. Így a legjobb és legolcsóbb megoldás lenne, hogy közvetlen a vízóra után ahogy van a csap, oda berakni egy T eosztót, a régi csöveket kivágni, a T végét ledugózni, és felvinni egy csapot. Csak ez szabályos? Mert úgy tudom, a villanyóraszekrénybe pl nem lehet konnektort rakni.
A vízóra után az aknába tehetsz bármilyen elágazást, nincs semmilyen, szigorító elõírás.(nálam is így van kialakítva) A lényeg, hogy az óra megközelíthetõ és leolvasható legyen.
Nyugodtan tehetsz, mint ahogyan a vill. szekrénybe is konnektort!
Miért ne lehetne , ha elfér ott is .
Igen...Szegeden is lehet, a lényeg az, hogy az óra után lévõ csap után teheted csak.


Megéri eladni a Földet vagy sem?

2.6 hektarert ajánlottak 3.000.000. Ft-t. Aranykoronailag nem tudom, hogy áll. De a kérdésem az, hogy Megéri a mai napokban eladni a Földet vagy nem? A masik, hogy melyik a kedvezőbb, ha van 2.5 gyengébb minőségű Földed, vagy 1 hektar de az kiváló. Magyarul tobb hyengebb, vagy kevesebb minőségi a jobb allas?
Nagybetûvel a Föld bolygót írják, kétlem, hogy találnál vevõt rá. Aranykorona??? Te melyik évszázadból ragadtál itt? :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
Nehogy eladd! Lehet, hogy nektek most nem kell, de a következõ generációnak még jó lehet. Ha nem vagytok rászorulva, inkább legyen meg minden évben a bérleti díj. Vevõ mindig lesz rá, ezen ne aggódj! :)
A kérdező hozzászólása: mûvelgetjük azért, most is legutóbb búza volt benne nyáron. most lett felszántva õsszel. Csak azért kérdem, hogy megéri-e tartogatni vagy inkább eladni, különösebben nincs szükség a pénzre.
Ezt csakis neked kell eldöntened , nem másoknak! Ha nem termeled akkor minek. Ha termeled sem 1 nagy üzlet. Ha nincsenek saját gépeid hozzá, marad is + nem is.De inkább nem. Nagyon keserves manapság a földmûvelés. Ha a pénz jobb helyre menne akkor add oda. Eleve a földet nem akkor adod el amikor te akarod, hanem amikor van rá vevõ.Én a földmûvelésbõl élek , de ha nem kell akkor nyugodtan add oda.
A mai helyzetben, csak a föld ami érték álló! (Az arany is jó lenne, aminek kissé esik az ára lefelé most, )
A kérdező hozzászólása: Van meg tobb fold is. Csak ezt kertek aránylag jo aron, de mivel orokolve lett par eve, ezért adozni kell ha eladjuk. Szerintem inkabb maradjon meg, foleg ha nem kell a pénz a föld az mindig jo befektetés volt, mert nem romlik az állapota mint pl egy haznak vagy autónak. Napjainkban mi meg a jo befektetés ami kesobb tobbet érhet vagy hozhat a konyhára?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. -Nek üzenném ha valamit nem tudsz az nem azt jelenti hogy nincs. Ha csak marhaságokat írsz inkább ne szólj hozzá úgy legalább nem járatod le magadat. Aki hallott életében termõföldrõl az tudja hogy értékét aranykoronában határozzák meg. De hogy a kérdésre is próbáljak válaszolni eladtunk egy darab földet 800 ezerért hektárját mert nem adtak többet érte de akkor kellett a pénz(deviza hitel kiváltásra). Magas aranykorona értékû jó föld volt. Másik darabért 1 millát kínáltak hektárjáért 1 évvel késõbb , azonnal fizették volna annyira kellett a vevõnek.Ez alacsony a.korona értékû homokosabb gyengébb minõségû volt.Nem adtuk el. Tehát nem feltétlen függ össze az aranykorona érték az árral. Saját tapasztalat.Egyébként azt mondják 1 milla fölé nem nagyon megy majd hektárja. Mivel nyugaton se drágább, de ennek utána kellene nézni nem vagyok biztos benne. Másik magadba kell eldöntened akarsz e gazdálkodni vagy nem. Jelzem ennyi ahhoz édes kevés. Számold ki mennyit adnak bérleti díjba és mennyi lenne a 3 millára az éves kamat ha beteszed bankba. Majd átgondolod mi éri meg jobban.
Nekem van, de soha nem eladó, csak örökölhetõ lesz! Igen, van aranykoronaérték, ahhoz mérik a vételi-eladási árat, no meg, hogy hol fekszik! Bérbe add, ha igazából nem kell nagyon a pénz, pláne ne autót vegyél az árán!
A kérdező hozzászólása: telefonról írtam és találati lista automatikusra van állítva, ezért írta a "Földet". A másik mondanivalóm, hogy melyik korban ragadtam? én a mai világban élek barátocskám. Neked kéne többet tudni és olvasni utána gyere az ilyen hülyeségeiddel. Tanultál te valaha történelmet? vagy minek írsz ide ha még marhaságot is beszélsz? Biztos vagyok benne, hogy születésed elõtt már aranykoronában mérték a föld minõségét, ha csak nem vagy több 80-nál már bõven igazam van. Úgyhogy nem vagyok kíváncsi az ilyen oktatás jellegû hozzászólásodra fõleg, hogy nem is igaz. De nem baj jót nevettem rajtad :DDDD még, hogy melyik korban élek :DD ez elég ciki, hogy ilyet nem tudsz...bújj el (ha már te is tegeztél) köszönöm a többi választ. Megkérdezhetem, hogy önöknek/nektek van földetek?
Kinek akarod eladni a Földet? Találkoztál már földönkívüliekkel?
Ne add el !! Csak bérbe add ki!
Pedig az értékét, termékenységét bizony Aranykoronában mérik. Mind a mai napig. Szerintem ne add el. Add ki haszonbérbe, hogy hozza a pénzt, vagy mûveltesd be magad!
"Nekem van, de soha nem eladó, csak örökölhetõ lesz!" Aztán meg majd "lesnél" (ha élnél), hogy halálod után gyereked, unokád eladja a földet :)
Nem hiszem, hogy a vendégeket a mosogatórongy látványa zavarná. Mindenki szokott mosogatni. Engem inkább az zavar és azért is nem szoktam mosogatni, ha vendégeink vannak, mert szeretném azt az idõt amíg nálunk vannak velük eltölteni és nem a mosogatással. Ráér utána is.
Szabad. A mosogatórongy látványa pedig csak akkor zavaró, ha koszos. De ez a probléma viszonylag könnyen orvosolható :D Annyi, hogy ha nincs más, aki foglalkozzon addig velük, akkor nem illik. Meg talán nem is praktikus. Ha összegyûjtöd csak az edényeket és beáztatod, nem foglalnak sok helyet, tudsz a vendégekkel foglalkozni, és majd elmosogatsz, miután elmentek.
Attól függ. Ha csak vacsorára hívtad õket, várd meg, amíg elmennek, és utána mosogass. Ha napokig nálad vendégeskednek, akkor viszont természetes, hogy idõnként mosogatni is látnak.
Közeli rokon, barát esetén nyugodtan, rájuk nem vonatkozik annyira a protokoll, õket nem zavarja, még az is lehet, hogy valamelyik önként besegít. Ha valamiért különösen becsben tartott személy, vagy nagyon ritkán látott rokon a vendég, aki különben sem marad sokáig kaja után, akkor inkább várd meg, hogy elmenjen.
Én személy szerint utálok akkor bármit is csinálni ha van nálunk valaki, még akkor is ha az illetõ nem hozzám jött hanem a páromhoz és napi vendég. Van olyan haverja a férjemnek aki minden reggel átjön kávézni.Addig amíg nem megy el fõzni sem állok neki.
Én el szoktam mosogatni, mert amíg a nappaliban vannak a vendégek, simán mosogatok a konyhában, pl. 1 valaki vendég odajön, addig is tudunk simán beszélgetni. Sõt, ha õ is olyan kis házias, még segít is törölgetni :) Nem szeretem a mosogatást késõbbre hagyni... utálom a mosatlan csetrest. Én szivaccsal mosogatok, nem ronggyal.

Érdemes beszállni egy lakás hiteltörlesztésébe, annak fejében, hogy a hitel lejártakor a nevemre íratják?

Ha tudtok, adjatok tanácsot. A szüleim vettek egy lakást, amire 100%ékban hitelt vettek fel. Ott lakom és fizetem a rezsit, ezen felül beszállok a törlesztésbe,aminek arányát folyamatosan emelték.(Azt akarnák, hogy idővel fizessem a teljes törlesztőt) Most már a 65 %-át én fizetem, mert tettek egy ígéretet, hogy a hitel lejártakor (még 7 év)a nevemre íratják. Persze ez azzal jár, hogy amit ők belefizettek a lakás árába, levonódik a későbbi örökségemből, ami akár így nulla is lehet (egy vidéki házuk van).Szeretnék erről egy papírt írni velük, hogy valóban úgy legyen, ahogy megbeszéltük.Van még két testvérem,őket nem érdekelte ez a lakás, ezért velem egyezkedtek a szüleim.
Semmi garancia nincs ra, hogy megkapod a lakást a hitel lejárta utan. Ha pedig bármi tortenik a szülõkkel, a lakás egyenlõ aranyban öröklõdik a testvérek között. Ügyvédnél lehet írni egy szerzõdést, miszerint te átvállalod a hitelt cserébe ok rad írhatják a lakást. Vagy bemenni a bankba es ott utánanézni, hogy van e lehetõség hitelatvallalassal megvásárolni a lakást.
Ez így a lehetõ legrosszabb megoldás. Az ilyen horderejû dolgokat még családon belül is papírozni kell, sõt a jó viszony fenntartása érdekében itt kell csak leginkább! Ebben az esetben azt tudom elképzelni, ami talán a legegyszerûbb és legolcsóbb megoldás, hogy amennyiben hitelképes vagy, átíratják a lakás egy részét a nevedre most (családon belül az ajándékozás illetékmentes, azaz így nem kerül pénzbe, nem kell adózni utána), egy részét mondjuk 3 év múlva, és a maradékot a legvégén. Mondjuk most a felét, 3 év múlva még 25%-ot, 7 év múlva még 25%-ot. Ez azért is jó, mert így ha netán valami történik velük, csak a másik 50% osztódik a testvéreid és közted. De az is lehet, hogy a befizetett pénz arányában, szóval amekkora százalékát befizetted a ház értékének, azt íratják a nevedre. Az a legkorrektebb, de akkor mondjuk ezt kétévente megcsinálnám.
Eloszor irjak a nevedre, AKKOR fizeted a hitelt. Igy, hogy fizeted a hitelt es nincs semmid csak egy homalyos igeret, nagyon palimadarnak vagy nezve. Mondd meg nekik hogy vagy-vagy, vagy a nevedre irjak mar most, egy ajandekozasi szerzodessel, es akkor innentol a tied, fizeted a hitelt, ok meg esetleg a haszonelvezeti jogot megtarthatjak, vagy innentol kiszallsz a boltbol, berelsz egy szobat valahol mashol es azt a penzt inkabb a sajat lakasodra teszed felre.
Nem érdemes beszállni, csak ha papirt irnak ala a szuleid most , h tenyleg te kapod a hazat a végén! Most nem erdekli a testvereidet, de majd fogja öket erdekelni, mihelyst ki lesz fizetve, es a szulök meghalnak, rögtön kerni fogjak a részuket. Amire joguk lesz , ha nem irtok papirt es nem tudod bizonyitani CSEKKEKKEL hogy MINDEN HÓNAPBAN mennyit törlesztettel TE, tehat a TE NEVEDEN kell törtenjen a befizetes, maskepp semmi bizonyitekod. Csak az adásvételi szerzödes a megtámadhatatlan. Ha a szuleid erre nem hajlandóak , akkor nem becsületesek veled
Ja es a szóbeli megállapodásnak semmi értéke, tehat nem véd meg téged semmitöl

Hogyan lehet ekkora száradási idő különbség kettő 100% pamut pulóver között?

Először arra gyanakodtam, hogy centrizés közben máshogy helyezkedtek el a pulcsik. De most már rendszeresen tapasztalom, hogy ugyanabba a mosási adagba mosva és centrizve (1000-ren) 2-3-szoros eltérés van száradási időben. Míg az Adidas kapucnis felsőmet szinte szárazon veszem ki 1000 fordulat után, addig a Diesel kapucnis felsőmnek 3-szor nagyobb súlya van és érezhetően sokkal vizesebb marad. Elvileg mindegyik 100% pamut és nagyjából ugyanolyan vastag téli pulcsik.
Lehet, hogy eltérõ szövésû a két anyag, pl az egyik bolyhos, a másik simább.. De az is lehet, hogy az egyik mégsem 100% pamut.Amelyik hamarabb szárad, az a gyanúsabb, hogy nem teljesen pamut.
Sztem az Adidas nem 100% pamut, a mûszálas felsõk szoktak majdnem szárazak lenni centrizés után a tiszta pamut termékek nem.
Talán sûrûbb a szövése
Rosszul zár vagy rossz a hõszigetelése, ezért hideg az üvegfelület és ott csapódik le a pára. Megoldás: ha hagyományos ablak, próbálkozzatok ablakpárnával, az felfogja az alulról jövõ huzatot. Ha szendvicsüveg, akkor valószínûleg valahol levegõ ment bele az eredetileg benne lévõ nemesgáz/vákuum helyére, emiatt gyengébb. Ez esetben ha garanciális még, szerintem érdemes megpróbálni érvényesíttetni a garanciát. Emellett csökkentsétek a lakás páratartalmát! Alacsonyabb páratartalom mellett kevésbé lesz páralecsapódás. Gyakoribb szellõztetés segíthet, nem feltétlenül kell rögtön páramentesítõ készülékekben gondolkodni :)
A kérdező hozzászólása: bocs, nem egészen értem, az üvegfelület melyik oldala hideg? A pára akkor csapódik le ha különbség van, nem? Amikor mondjuk a hideg szemüveggel bemegyek a meleg helységbe. De egy rosszul záródó ablak esetében éppenhogy kisebb a különbség, nem?
Nálunk ugyanez volt. A szivacspárna nem segített. Viszont feltettem teljesen átlátszó fóliát (barkácsáruházakban lehet kapni) az ablakra és megszûnt a páralecsapódás. Még egy olyan elõnye is volt, hogy egy további üvegként funkcionál és ezáltal sokkal jobb lett a szigetelése a szobának. A fóliát az ablakkeretre kell ragasztani; a csomagban van hozzá tekercsben a ragasztó. Miuán feltetted hajszárítózni kell a fóliát, ezáltal teljesen kifeszül és átláthatóvá válik. Egyszerû feltenni; egy ablak kb 10 perc.
Elsõ vagyok. Az üvegfelület belsõ oldala (is) hideg. Emiatt van nagyobb különbség. A különbség ugyanis az üvegfelület és a szoba levegõjének a hõmérséklete között számít. Ha jó az ablak hõszigetelése, akkor a belsõ üvegfelületnek nem szabad olyan hidegnek lenni, hogy lecsapódhasson rajta a pára. Amúgy a szemüvegnél is az üveg és a levegõ hõmérséklete között van különbség.
Kérdezõ mit nem lehet érteni azon , amit az 1 es írt. Nagyon is jól leírta .
Csak apró megjegyzés, simán lecsapódhat egy jó hõszigetelésû ablakon is a pára. Az ablaküvegek hõszigetelése nem kiemelkedõ, s ott vannak a falban, simán lehetnek a leghidegebbek a szobában, úgyhogy a pára ott csapódik ki. Ez 55-60% páratartalomnál és 0, 6-os U értékû háromrétegû ablaknál már simán megtörténik. Csak éppen az csak egy kis gyöngyözés az ablak legalján és esetleg a szélein (de 85% páratartalomnál is csak ott gyûlt a pára)... Ez még nem gond, de egy gyöngébb ablaknál nyilván súlyosabb a helyzet. Ha nagyon párás a levegõ, s a párának jócskán van utánpótlása, akkor roppant kevés a szellõztetés. Tapasztalat, de számolgatni is lehet, milyen kevés párát vesztünk a szellõztetéssel.
Ezt a Gugliba is beírhattad volna :) [link]
Nem kaptál virgácsot? Te szegény :D
A kérdező hozzászólása: Mivel a gugliban 3 helyen 3 tök más választ írnak, gondoltam, ha már ez az oldal ezért van, megkérdezem. Olyanoktól vártam választ, akiknek van vele tapasztalatuk! Igen, képzeld, egész évben jó voltam :D
A második válaszoló, a párod virgácsára gondolt...-P
A kérdező hozzászólása: Ha így nézzük, akkor rossz voltam :D
Na ugye! :D
Nos, nekem volt mikulás virágom, én öntöztem, amikor száraz volt, közvetlen napfényt nem kapott, elég jól elvolt. A linkben, amit küldtem, szerepel egy kulcsmondat: "A mikulásvirág elég tûrõképes". Ezért lehet az, hogy ilyen és olyan bánásmóddal is elég jól el van, és ezért olvashattál ellentétes leírásokat is. Úgy gondolom, hogy a Növénytáros oldal elég megbízható lehet, nem egy blog, ahol hozzá nem értõk írnak véleményt.

Debreceni panellakásban ki tudom vetetni az egyik radiátort úgy, hogy csak a felszálló cső marad meg?

Ha ki is veszik a hőszolgáltató emberei, akkor csökkentik a fűtésszámlát? Vagyis ha egy radiátorral kevesebb van, de az alapterület nem változik.
bocsi, de ez a kérdés olyan lett, mintha egy szõke nõ írta volna, -mi honnan tudhatnánk, hogy a ti szolgáltatótok mit fog nektek erre az ötletre mondani, -olyanokat lehetne csak írni, hogy pl nálunk ezt nem lehetne, vagy szerintem nem mennek ebbe bele, de lehet, hogy mégis
Tapasztalatom: ha az egyik szobában nincs fûtés, akkor a környezõ szobákat jobban kell fûteni, ha elég meleget akarsz.
Mi a konyhában levetettük, levágták és a csövet összekötötték az alsó végével mert az áramlásnak meg kell maradnia. 7000ft volt, engedélyt kell kérni a közös képviselõtõl, és írni a hõszolgáltatónak, õk küldik ki az embereket. 15 perces munka. Mért fûtésünk van ott mindig el volt zárva így nem tudom spórolás szempontból milyen.
A kérdező hozzászólása: Nem szõke nõ írta ki és igen, egy ilyen korrekt válaszra vártam, egy tapasztalatra. Köszönöm az elõttem szólónak, így már érdemes elindulni, ha volt már erre precedens.
Természetesen hülyeség ez a hozzáállás!! A házba bejövõ hõt kell kifizetni, és szétosztani lakásonként. Vagy azt várod el, hogy a körülötted lévõk fizessék ki a te lakásod fûtését is??!! Okos!
A kérdező hozzászólása: Nem, saroklakás vagyunk. Nem vagyok kisebbségi, csak lassan hátrányos helyzetû. De a lényeg: egy radiátor útban van. De ha már kiszedetjük, annyival kevesebb hõt kapunk. A semmi után meg nem fizetek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!