Otthon kategória válaszai (41595 db)

Van egy kis problémám a sapka horgolásánál. Szerinted mit tegyek ilyenkor?

Gyerekeknek csinálok sapikat,de a tarkó rész nagyon kint van.Hiába horgolok rá fülvédőt akkor sem ön lejjebb hátul a sapka.Hogyan oldhatnám meg? 3-as tűvel,egyráhajtásos pálcákkal dolgozom.
Szerintem a tarkó résznél nem egy ráhajtásos pálcák kellenek, hanem rövid pálcával kellene haladnod. Bontsd vissza addig a részig amíg megfelelõ a méret, majd úgy folytassad, hogy rövid pálcával , , kikerekíted a tarkó részt. Külön kell a jobb és bal oldalt folytatnod a fülvédõhöz. Egy próbát megér!

Melyik a veszélyesebb?

Az aceton peroxid vagy a higany fulminát?
Az attól függ. Az aceton-peroxid házilag viszonylag könnyen elõállítható, rendkívül instabil. ezért a pyrotechnikában nem alkalmazzzák. (és máshol sem ). Az aceton-peroxid (TATP) rendkívül 2.5-szer erõsebb a TNT-nél. (40g TATP felér 100g TNT-vel) A higayn-fulminát népies nevén durranóhigany a stabil, ámde érzékeny primer robbanóanyagok családjába tartozik. Gyutacsokban használják. Szóval rendekívüli instabilsága miatt aceton-peroxiddal sokkal veszélyesebb dolgozni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod. szóval az aaceton peroxidot veszélyes elõállítani, és akkor gondolom biztonság szempontjából a durranóhigany biztonságosabb csak elõállítás pontjából, hát ugye a higany mérgezõ...
100 forintos boltban nezelodj vagy konyhafelszerelesiben. parszaz forintos tetel.
100 ft-os bolt, netán kínai, piac, vásárok, amit néha vannak minden mûvházban.
Miért kéne, hogy ceruzaelemmel mûködjön? :O Az elõbb-utóbb lemerül így állandóan cserélni kell az elemet.
tényleg. Miért kell ceruzaelem? Ezek a gyújtók mind piezók.
A kérdező hozzászólása: Nekem olyan volt, amibe egy normál cerkaelem volt.Az adja a szikrának a "hajtóerõt", nem?Máskülönben mi a fenének volt benne?


Lehúztam a wc-t és kiakadt a kar a tartályba, hogy kell ezt vissza tenni?

Nemtudom mibe kell beleakasztani hogy működjön, van középen egy ilyen lyukas csőszerűség de most ha abba beakasztom nem történik semmi, az úszóval kell valamit csinálni? Segítsetek könyörgök!
kapd le a tartály tetejét, középen van egy henger 4 lyukkal, a kar végén a csövet akaszd bele abba amelyikbe tudod
Abba a lyukas csõbe kell beakasztani az egyik végét. A közepén a tengelynek meg fel kell támaszkodni a tartály két oldalán. Billegnie kell mint a mérleghinta. Ha az egyik oldalon meghúzod akkor a másik oldalon a lyukas csövet fel kell hogy húzza és akkor folyik le a víz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
[link]
A kérdező hozzászólása: Okés de ezt már láttam.Én egy egyszerûbb megoldást láttam amihez elég csak megvágni szikével a vászont vagy papírt, nem kell kapargatni a szemcséket, nincs lapolás átfedés.Csak slégan megvágni méretre, összeilleszteni kb 2 cm-es szélességû rugalmas ragasztó szalaggal van elkészítve.Ennek a nevét keresem, kék vagy piros színû ha jól láttam.

Banki hitel nélkül ingatlan vásárlása? Bővebben lent!

Sikerült így már valakinek ingatlant vásárolni? Ha a tulajjal meg tudunk egyezni.Mi 40 ezret adnánk neki havonta. De igazából hogy kellene megfogalmazni az ügyvéddel, h mindenki jól járjon? Valaki jártas ebben?
huhuuuuu, ha ebbe az elado belemegy... az ugyved fog tudni pontosabbat mondani, de ennel veszelyesebb helyzetet nehezen tudok elkepzelni.
A kérdező hozzászólása: Ha minden igaz akkor ingen bele megy :) Meg jó olcsón adja az ingatlant :) Annyi , h csak 7 évig kellene neki fizetnünk :) A banknak meg 20-25-30 évet is akár.
Ebbe csak úgy lehet belemenni, hogy a tulajdonjog addig a régi tulajnál marad, amíg a teljes vételár nincs kifizetve. De az ügyvéd úgyis el fogja mondani a pontos megoldást.
Manapság ez nagy divat egyik ismerõsöm vett egy olcsó ingatlant így. Havi 100 at fizettek. De hogy milyen szerzõdést írtak nem tudom.De egy ügyvéd tudja a módját.
Légy nagyon óvatos! Az ügyvédet te vidd és ne az õ ügyvédje fogalmazza meg a szerzõdést! Ez mindkét félnek nagyon kockázatos dolog.

Mi lehet a baja a WCnek?

A múltkor ki kellett cserélni egy tömítést, és azóta nincs elég nyomása a víznek ahhoz hogy levigye a csészében lévő wc papírt sem. Mi baja lehet?
Hívj szerelõt!

Pár ötletet szeretnék kérni tőletek külső vakolás terén?

miből érdemes felvakolni stb simító réteg stb ?
stb, stb,
1-2 méteres sávokat lécezel fel vagy zsaluzol fel, függõlegesen és az ablakok körül, ez lesz a sík ami téglára kerül 1.5 cm-re a téglától alapvakolattal befröcskölöd, elõtte lealapozhatod eztán mehet rá a simító vakolat és addig rakod, még a lécekig elérsz ezután körkörösen simíthatod ezután kiveszed a lécet és mész a következõ sávra, ahol az új léc és a kész sáv lesz a mérvadó vastagság alapvakolatot telibe fröcskölöd, minden sávra. ASSZISZEM
üdv ha nem vagy gyokórlott hobbista kõmûves ill. nem dolgoztál évekig kõmûves mellett segédként akkor baj lesz mert pocsékba megy az anyag amit meg veszel, egyébként nagy vonalakban 1, guzolás-2, durva vakolás-3, tisztázás-4, simítás.Az elõttem szolohoz anyit, hogy a sarkokat függõbe be lécezni és a két sarok közözött zsínort kihúzni és úgy be állítani a többi lécet (ablakok ajtók stb.)és csak simítás után le venni. De ide kõmûves kell gyakorlat nélkül nem fog menni.

Ingyen kaptam egy két tűágyas kötőgépet. Mi lehet az oka, hogy ha mindkét tűággyal kötök, akkor szépen köt, de ha csak az egyik tűággyal, akkor elhagy szemeket?

Ingyen kaptam fonalat is, lehet, hogy a fonal paraffinozá hiánya miatt nem csúszik hátra a kanál mögé a szem, ezért lesz belőle gubanc?
A kérdező hozzászólása: Már megvan a megoldás.

Festett fa felületről olajos, zsíros szennyeződés eltávolítása?

ha simán benzines vagy hígítós ronggyal próbálom letörölni az nem marná le a festéket a fáról?
Amit használhatsz elsõ lépcsõben: foltbenzin, lakkbenzin, 10%-os nátrium-karbonát.
A legjobb a Tisztaszesz.
a legkíméletesebb zsíroldó a mosogatószer. ez nem marja meg a felületet, viszont zsíroldásban verhetetlen. Langyos vizes szivacsra tegyél egy kicsit és azzal tisztítsd meg a felületet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat! és arra van valami tippetek hogyha a fa már beszívta az anyagot, akkor hogy tudnám eltávolítani? vagy akkor már muszáj újrafesteni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!