Otthon kategória válaszai (41595 db)

5 cm szálhosszuságu Shaggy szonyeg tisztitására van-e valakinek valami praktikája? Eleg nagy 2x3 m es.

Van benne feher szin is, ami soha nem lesz feher akàr milyen modon tisztitom. Probàltam por alaku tisztitot utàna porszivo, rendes szonyegtisztitot is, de nem az igazi...

Középiskolás diákoknak kb.4fő részére olcsó albérlet? Egerben!?

A kolidij 30ezer lett. És nagyon kötött. 4en úgy döntöttünk inkább albérletet keresünk.egerben az fontos. Tud valaki?

Melyik Harpicnak van mentolos illata?

Már lassan végig próbálgattam az összes fajtát és nem találom, tavaly olyat sikerült venni, nem néztem meg csak lekaptam egyet a polcról, de most az Istenért nem találom..


A kérdező hozzászólása: egy pár részére...bocsi.
Ingatlanos oldalakat próbáltad? :)
Amennyi idõnként elpiszkolódik. Ez életmódtól, a levegõ szennyezettségétõl stb. függõen lehet egy év is, tíz év is.
Üdv elég hetente festeni. Bocs de erre nincs konkrét idõ határ az elõttem válaszoló jól írja.
Üdv a hõmérséklet külömbség miatt a külsõ üveg belsõ felén csapódik le (a két ablak között cserélõdik a levegõ tömítetlenség miatt)a régi ablakoknál mindenhol ez van.

Hol lehet olyan habszivacsot venni amiből a fali dekorációs állatkákat szokták készíteni?

Egyáltalán mi a neve és mivel lehet festeni?Gyermekeimnek szeretnék örömet okozni vele de nem tudom mi az anyag neve és hogy hol lehet beszerezni.
Dekorguminak hívják, barkácsboltokban lehet beszerezni. Amiben én szoktam vásárolni A4-es ívekben árulják, az ára, ha jól emlékszem 140 Ft/ív körül mozog.

Hogyan lehet 2 nagy méretű (60x80) üveglapot egymáshoz szorítani a széleken hogy még fel is lehessen tenni a falra?

Puzzle van közte és az alján 4 helyen az oldalakon és felül 2 helyen kellene összeszorítani valahogy.
Én méretre hajlított rugólemezekkel fognám össze, amiknek szögletes "U" formájuk van. Viszont ha még a falra is akarod akasztani, akkor azt javaslom, hogy a zsinórt az alul levõ lemezekhez kellene erõsíteni, hogy az tartsa a súlyt, de a felsõ rugólemezekhez is hozzá kel kötni, hogy nehogy elõrebukjon a faltól. Egyébként van kimondottan akvárium ragasztására alkalmas sziloplaszt, ami kitûnõen ragasztja meg a tökéletesen zsírtalanított üveget. A leírt üveglap súlya ~2, 5kg, ha 2mm-es és ~3, 6kg ha 3mm-es, a kettõ együtt pedig ennek a duplája. Tehát 5-7, 5kg. Erõs sodrott zsinór és erõs tipli a falba. De a legjobb, ha több ponton van felerõsítve. Megoldás lenne még a polikarbonát, mert az nem törékeny, könnyû, csak hát drága.
Én egy db üveglapot használnék, a másik helyett pl. kartont tennék, hiszen jóval könnyebb. Bár leginkább vennék egy képkeretet, az már kész van és megoldott a felfüggesztése is! :D
A kérdező hozzászólása: Nem szertném keretezni. Inkább ilyen modern hatást szeretnék elérni Ez elsõ válaszolónak az u alakú rugólemez ötlete tetszik. Csak azon gondolkodom hogy én olyat hogy tudnék csinálni vagy honnan lehet olyat szerezni/csináltatni...
4700Ft egy ilyen méretû plexi Clip képkeret (keret nélküli), és kb 3000Ft ha üvegbõl van.
#4/4-re A plexit felejtsd el, mert törik, elég nehéz megmunkálni, egyébként is csak célgépen megoldható. A polikarbonát meg nem törik.
Ez kész keret, nem kell már munkálni.
A kérdező hozzászólása: -.-


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!