Otthon kategória válaszai (41595 db)

Szia! Én a helyedben a tetõvel kezdeném, nem tudom mekkora felújításra gondolsz, de pl ha szarufa csere is van szépen levernék az új szigetelésedet, úgyhogy azt mindenképpen a végén csináltatnám meg!
A kérdező hozzászólása: tetore uj cserep menne 180nm be ehez uj lecek jonnenek meg ha tetot cserelek ezzel is takaritok meg a kovetkezo telen akkora hot mint ha a falakat szigetelnem?
A cserép nem szigetelõ anyag :) Csak akkor lehet ott energia megtakarítás ha a szigetelést is növeled.
Újítsd fel a tetõt. Ha a padlástér nincs használva, akkor szõnyegezd le vastagon (20 cm, vagy akár több) kõzetgyapottal, így a lakótér mennyezete kiváló hõszigetelést kap. A házad kb. 90 m2 lehet gondolom (ha 180m2 a tetõfelület), ennyi közetgyapot ebben az említett vastagságban kijön kb. 150-200 ezerbõl. Így hatékonyabb a hõszigetelés, mert a meleg nagy része (kb. 50%) felfelé, a mennyezeten át szökik el, míg a homlokzati halakon csupán az össz. veszteség kb. 30%-a, az ablakfelületeken a maradék 20% (ha korszerûtlenek).
homlokzati halak= falak :-)
tetõ
[link]
A kérdező hozzászólása: A Calcidur betonhoz való!
Nem értem miért ilyenkor kell falazni. Szintenként Kb 3 nap alatt fel lehet húzni egy komplett házat, azt nagyon könnyû elõtervezni a földmunkák után, március és november között. Ilyenkor télen már a fûtött beltérben folyik a munka, vagy a tetõfedés és ácsmunka ami belefér. Egyébként a Kalcidurn tényleg nem jó, de a Tricosal S III is csak kötésgyorsításra alkalmas, fagyállóként nem. Sajnos a mész szeret megfagyni.
a sós víz (-5) fokon fagy meg. nem tudom mennyire befolyásolja a keverék minõségét, de utána kell nézni.

Ha az albérlet tulaja hanyag és ez a mi kárunkra megy, mi albérlők mit tehetünk?

Röviden arról van szó, hogy a tulaj semmit nem hajlandó megcsináltatni a lakásban, ami rossz. Nem mi tettük tönkre, hanem kiderült, hogy sok-sok éve kiadja a lakását a tulaj, de semmit nem újít fel.
Mi az a "pecu" ? De mindig meg kell nézni mit veszel ki, a gyorsan kellet menekülni máshonnan nem indok :) )) Szerintem nincsen számlád a dolgokról, de a háznak , vagy a tulajnak biztosan van biztosítása !!!! Ha jogos :) akkor szerintem a ház biztosítója fizet mert a "szétrobbanás :DD " elõtti vezeték közös .
Milyen jogon tartaná vissza a kaucio felét?!Ki nem menék onnam mig le nem laktam a vissza nem adott kauciót.Sajnos a tulajon nagyon hozzá szoknak a kaucióhkz és nem nagyon szeretik vissza adni.
Mi is albiban lakunk. Nagyon rendes a fõbérlõ. Ha gond van, szólunk neki, meg csináltatjuk, és lejön az albi pénzbõl. Ha nincs a neveteken semmi (számla), nálunk a nevünkön van minden számla, és megoldhat, akkor lépjetek le. De akkor nem biztos, hogy a kaukciót visszaadja. Szerzõdés van?
A kérdező hozzászólása: Na, végre törölték ennek a bunkónak a válaszait! :)
A kérdező hozzászólása: Figyelj csak én nem voltam veled tiszteletlen, és amúgy meg ki a franc vagy te, hogy így beszélj?! Se az anyám, se az apám nem vagy, úgyhogy fogd vissza magad! Nyilván nincsenek millióim, mert akkor nem albérletben laknék, de épp a hozzád hasonlóak miatt kell állandóan költöznöm! Baromira nem tudsz rólam semmit, és nem jellemeztem semmit magamról, szóval fogd be a retkes pofádat, dugd fel magadnak a véleményed és élvezkedj valahol máshol!
Sose adj pénzt annak aki ingatlanosnak adja ki magát és pénzt kér egy albérleti címlistáért. Csak simán átver. Gyorsan el kell onnan jönni, mivel kizárt, hogy "megnormálisodjon" a bérbe adó. Aki hülye, az is marad. Nyúlcipõ. Érdemes lenne a lakásra felhívni a többi bérlõjelölt figyelmét, hogy vigyázzanak... Van egy "alrérlet, kiad-lak" fórumom a Facén, ha gondolod...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Biztos, hogy nem adózik. 2. Kijelentette, hogy nem érdekli a lakás. 3. Arra volt pénz, hogy (direkt nem nevezem meg) két olyan helyre utazzon ez évben, ahova csak az utazás annyi, mint nekünk egy havi lakbérünk...? Lakásra smafu? (oké, õ dolga de akkor ne csodálkozzon, hogy állandóan hívni kell a szerelõt) 4. Egyébként ahogy elnéztem, nem élnek õk rosszul, biztos, hogy lenne pénzük kicsit megcsinálni a lakást, még ha nem is egyszerre mindent. De itt csöveket kell cserélni meg falat szétszedni... ezért inkább lesz*rja az egészet. Egy cseppet sem akarok ezek után itt maradni és nem is lehet, mert Õ jelentette ki, hogy mi költözzünk el. És nem is vettük ki szívesen ezt a lakást anno, de sajnos eléggé olyan a helyzetünk, hogy nem szaladhatunk senkihez még csak 2 napra sem, ha gond van. (És itt megjegyezném, hogy kerestünk sok ingatlanost, de a legtöbb elhajtott, hogy õ csak eladó lakásokkal foglalkozik. Aki kedves és aranyos volt, az elõre pénzt akart kérni, amit nem adtunk. Volt, hogy idõpontot egyeztettünk de mire megnéztük volna a lakást, már kiadták. Szóval valahogy ingatlanosokkal sosem jártunk sikerrel.) Lehet szemétszég a következõ gondolatom, de azért megosztom: Szerintem totál jogos lenne ezek után, ha jövõ hónapban lelépnénk egy szó nélkül. Ha összeszámolom, hogy mennyit kellett pluszba kifizetnünk, és még erre rájön a több, mint 100.000Ft értékû ez-az, ami tönkrement az õ hanyagsága miatt (nyilván nem fogja kifizetni), akkor cseppet sem tartom szemét dolognak, sõt! Tiszta, hivatalos úton nem lesz itt megoldva semmi, ez eddig sem ment. Egyszerûen hiába beszélünk vele normálisan, korrekt módon. Azt pedig nem fogom hagyni, hogy még ki is használjon minket, és mi hagyjunk itt neki jó sok pénzt.
Biztos, hogy nem adózik, de ezzel nem lehet sakkban tartani, jövõ év májusig akár be is vallhatja még. Rendõrség??? Polgári peres ügy??? Ne már, lehet, hogy szimplán nincs 150.000 forintja a felújítási munkákra. Inkább keress másik albérletet, kérd vissza az egy havi kauciót, és lépj le ténylegesen, a fennmaradó rezsit meg fizesse meg a tulaj a benn maradt kaucióból. Ha mindenáron maradni szeretnél a lakásban, akkor pedig tárgyaljatok a tulajdonossal higgadtan, a 150.000 kb. 3 havi bérleti díj, tekintsen el tõle, ti pedig megcsináltatjátok a hibákat (szétosztva három hónapra, kezdve a legfontosabbal), mindez persze csakis írott formában.
" valszeg nem adózik a pénz után, talán ezzel sakkba lehetne tartani..." Na az ilyen megnyilvánulás után kell gyorsan elköltözni ! Mert az elején jó az olcsó , de késõbb már csípi a szemet .. Egyszerû ha szereted az adózást fizess 16%-al többet az albiért :DDDD
valszeg nem adózik a pénz után, talán ezzel sakkba lehetne tartani...
A kérdező hozzászólása: Ja meg annyi, hogy nem intézkedik a tulaj. Nem a biztosító vagy a biztosítás a gond, mert tudomásunk szerint van.... hanem egyszerûen lesz*rja, nem intézkedik és kész.
A kérdező hozzászólása: pecu= kamra, spej... satöbbi De igen is indok, mivel ha 1-2 napod van, hogy ne kerülj utcára télvíz idején, akkor baromira nem válogathatsz szerintem. :) Hozzáteszem, az elõzõ albérlet normális volt, szerzõdés is volt, mégis mi szívtuk meg... Megnéztük az albit mielõtt kivettük volna, de azt nem láthatom, hogy belül a vezeték sz*r mindenütt. Az, hogy festés baja volt a lakásnak, oké... ezt el is rendeztük. Még a nyílászáró is hagyján mert azt is megnéztük... nem lehetett válogatni, ezeket elfogadtuk, no de a vezetékek...!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a tulaj, hogy majd visszaadja AKKOR, ha kifizettük utolsó nap az elszámolást, mindent. De ha nem adja ide az egészet, akkor nem tudunk mibõl elköltözni... ezt nem érti meg. Szerzõdés sajna nincs. Hiába erõsködtünk, csak annyi van, hogy hanyadikán, mennyit adtunk oda. Mármint a beköltözéskor. Egyébként csak az internet van a nevünkön, semmi más nincs.


Valaki megtanítana gyorsan vasalni? 25/L

tudom ez szégyen hogy egy 25 éves lány nem tud, de apámmal nőttem fel és senki nem tanított meg....próbálkoztam de mindig valahol megmarad 1 él:S
Ha jól tudom a legtöbb mosodában ipari vasaló van, vagyis berakod két fénylap közé és kész is. Vagy épp professzionálisabb vasaló, mint az otthoni kis kézik, azokkal én se tudok él nélkül vasalni. Az otthoni vasalónk egy elég erõs gõzvasaló, azzal gyönyörûen sikerül mindig, szóval szerintem ne aggódj emiatt. Ha nem volt a munka elõfeltétele a tapasztalat, akkor biztosan megmutatják, hogyan kell csinálni.
Dugd be a hálózatba és ha felmelegedett tedd rá a vasalnivalóra és erõteljes mozdulatokkal mozgasd elõre hátra.http://www.youtube.com/watch?v=8PhtERI-mV0
Hát azért ez nem az a feladat amihez 2 diploma és sokévi tapasztalat kell, 24 éves srác vagyok de még nekem is megy :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a bíztatást:)
Nem szégyen, én se vasaltam kb. sosem, mert utálom és gyerekkoromban nem is ment. De most énekkaros vagyok és a fellépõruhát muszáj vasalni. Nagyon hamar bele lehet jönni ám, ez nem autóvezetés :D Engem se tanított senki, de az nem baj, elég egyszerû dolog, rájövök, mire kell figyelni, ha nem akarok élt vasalni oda, ahova nem kéne.
be dúgód a vasallót a konyektorba ha vizzel mûkszik akkor teszel bele vizet oszt vasalsz..

Mennyi idő alatt kell kiszellőznie a gázszagnak?

Szórakozott az őrláng a konvektorunknál, úgyhogy kihívtam a szerelőt. Bácsi ki is jött tegnap, jó fej volt, gyorsan, alaposan, rutinosan dolgozott, mindig magyarázta, hogy mit csinál, aztán körbenézte, hogy szivárog-e. Semmi jelét nem találta, bár megjegyezte, hogy a csöveket sürgősen ki kell cserélni. (Régi, gumis belsejű bekötőcsövek, kenderrel a tömítésnél.)
Ha "lehuzod " a wc-t, látni fogod, mit emel ki a kar. Na, az visszaengedés után nem zár rendesen. Ott kell kipucolni, ha sérült, cserélni. A Dömötör WC tartályhoz árulnak javító csomagot. Van benne egyszerû rajz is, az összeszereléshez.
" mikor meg telik vízzel nem zár el " Akkor a töltõszelep rossz, nem zár el és a túltöltés miatt az öblítõszelep közepén lefolyik a víz.
Vedd le a tetõt. Fogd meg azt a fél~öklömnyi labát a karral, és laffan emeld/billentsd fel. Ha így, kézzel emelve elzár, akkor beállítás a gond, a szár ahonnét kijön, ott a tetején kell lenni egy állítócsavarnak, azt tekerd bejjebb. Ha a kézi emelésre nem zár el, akkor átszakadt az elzáró, kb.5 forintos nagyságú, és formájú gumilapka. Jobb esetben veszel külön, vagy esetleg javítókészletet, rosszabb/drágább az egész töltõszelep.
Lehet még, hogy a labda lyukadt ki(repedt el), azt is lehet külön(vagy szárral)kapni.
Egy idõ után viz kerül a labdába és mindig késõbb zár el.Lehet külön is kapni menetes, le kell csavarni a szárról

Építéssel kapcsolatos újságot tudnátok ajánlani?

Építkezni fogunk, most kezdjük a tervet készíttetni. Tudjuk, hogy mit szeretnénk,(hány szoba, mekkora konyha), de mégis szeretnénk jó ötleteket látni. Milyen folyóiratokat, újságokat, esetleg netes oldalakat tudnátok ajánlani?
A tervezõ megvan? :) Õ mondja a legjobb ötleteket, mert tudja az igényeiteket. SzépHázak, Otthon
1. lépés: telek kiválasztása, ha ez megvan, az önkormányzattól a Helyi Építési Szabályzatot kikérni. Ebben van leírva, mekkora a beépíthetõség, milyen tetõ, stb. építhetõ. 2. lépés: tervezõ keresése. Mert hiába szeretnél te egy ilyen vagy olyan házat, ha a telekre nem fér el, nincsenek meg a kötelezõ védõtávolságok, nem szabványos stb. 3. Ötletelgetés, tapasztalatcsere lehetõleg jó szándékú és nemrég építkezett emberekkel. 4. Szakértõ, megbízható kivitelezõ kiválasztása. Oldalak pl. [link] Háztervek pl. itt: [link] és itt: [link]

Újonnan lerakott tölgy parketta recseghet? Az enyém igen. A mester azt mondja, egy 20 nm-es szobában 1-2 recsegés normális, mert a fa élő anyag, nedvesedik, szárad. Szerintem csak kb.5 év után lenne szabad elkezdenie recsegni.

Eddig ennyi történt: felszedték a régit, aljzatbetonozták, kiegyenlítőzték, ráragasztották az új tölgy parkettát. Ez fél éve történt. Mi a véleményetek?
Attól függ, milyen a fa, amit leraktak. Ha lerakás elõtt megfelelõen ki volt szárítva, akkor nem recseghet, mert már nem szárad tovább. De ezzel most már sajnos nem tudsz mit kezdeni.
Ha gyakran magas a páratartalom a szobában a parketta bizony produkál dolgokat , mint minden más , ruhaszárítás, a szobához képest sok növény . Fûtés spórolás , szobai ruhaszárítás "csak este" után mértem 90 % páratartalmat is , meg a festõ ipari csodaszerek is izzadtak a falon :) ))
Szerintem a betonra ragasztott parkettának nem kellene recsegnie, mert a recsegéshez mozgásnak is kell társulnia. Nem spórolták ki a betonból a vashálót? Esetleg a vastagságot, netán mindkettõt? Mi van a beton alatt? Gyanítom elrepedt/tört az aljzatod, és attól tud recsegni. Próbáld meg behintõporozni, mert a javítás oltári macera.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!