Kultúra és közösség kategória válaszai (62876 db)

Tudtok Budapesten olyan poszterboltot, ahol klasszikus festmények posztereiből lehet venni?

Egy olyan bolt lenne jó, ahol jó nagy a választék, nem csak 3-4 ilyen posztert tartanak.
A Szépmûvészeti Múzeum boltjában nézz szét.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem egyet. Egy 50x70 centis reprodukcióért 8490 forint? Kicsit borsos. [link]
A kérdező hozzászólása: Ennél azért olcsóbbra gondoltam. Nem kell szuper papír. Elég a sima papírposzter.
Milyen böngészõt használsz?
A kérdező hozzászólása: Google Chrome-ot
Akkor jobbra fent a sarokban rákattintasz a három vonalacskára, ott eszközök, azon belül böngészési adatok törlése, és ott lesz olyan, hogy mentett jelszavak mentése. Egyenként nem tudod kiválasztani õket, csak az összeset egyben.
A kérdező hozzászólása: Sikerült ! Köszönöm :)

Ki a legnagyobb szemfényvesztő?

Copperfield, Dynamo vagy Jézus?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A János írása szerint való Szent Evangéliom » 8. fejezet 43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat. 44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja. 45 Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nékem. 46 Ki vádol engem közületek bûnnel? Ha pedig igazságot szólok: miért nem hisztek ti nékem? 47 Aki az Istentõl van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentõl valók. Sátán...
És mi vagyunk "sajnálatra méltók" Ezeknek az embereknek nincs se élet céljuk sem értelmes elõre látásuk. Õ szerintük az élet ebbõl áll: megszületni tanulni dolgozni, gyereket nevelni meghalni. De amikor eljön az idõ, a halálra, akkor azért szívesen élnének még, hogy lássák a többit, mert igazából az ember a teremtésénél nem lett bele kódolva, hogy meghaljon, ezért is fáj annyira....amikor megtörténik. Hát nem egy értelmes cél...
Vidiripi "Én nem ismerem az írásokat? Én az igazságot ismerem! Az igazság az, hogy jézus egyik szavával ütötte a másikat! Nem volt több, mint egy közönséges ember, aki ámította a gyenge, szegény embereket! Szimplán kihasználta a szeretet utáni vágyat, ami minden emberben megvan, ezzel maga köré építve egy kultuszt." Ha ismered az igazságot akkor mond el nekem hogy mire ment ezzel a személyi kultusszal? Azt te is elismered hogy létezõ személyvolt. Amikor elfogták a követõi miért nem szabadították ki? "Egyértelmû, hogy jézus egy hazug és csaló ember volt. Valójában nem tett csodákat, nem gyógyított és nem is támadt fel. Ez mind csak trükk volt, hogy a hiszékeny és szeretethiányos embereket elámítsa és birkákká tegye. Rájött jézus, hogy mi az, amiben hinni tudnak az emberek, megfûszerezve azzal, hogy kihasználta az emberek gyengeségeit." S ahol nem létezett a kereszténység azokkal a helyekkel mi a helyzet? filoszmen! "De valójában a kultuszt a tanítványai alapozták meg, akik minden szavát elhitték, mint a messzirõl jött embernek." De hogyan tudta becsapni a tanítványait? A másik dolog meg az hogy egy kultuszért miért adták az életüket a tanítványok? Mi volt az értelme?
A vallásos szent könyvek írói. A Bilbia, Korán, Védák, Aveszta, és egyéb vallások iratainak alkotói.
vidripi Úgy tudták becsapni, ahogy manapság a szektások becsapják a köréjük gyûlt embereket. Az utóbbi 50 évben sokan meghaltak, merr a vezetõ azt mondta nekik, eljön a világvége, de õk túlélik, ha mérget isznak, magukra gyújtják a templomot..Amerikában nem egy ilyen eset volt, meg persze máshol is. Ha van egy karizmatikus vezetõ, annak minden szavát elhiszik, tudhatnád a történelembõl.
Azért már ne haragudj, de Jézus sehol nem tanította, hogy gyújtsák magukra a templomot, és igyanak mérget. ezek a szekták, nem Jézus tanítása szerint éltek és élnek Van ám óriási különbség, csak sokan nem látják, mert nem akarnak látni, sem hallani, De ehhez is joguk van csak aztán reklamációt se tegyenek..
Vidiripi dexter_morgan! Hello! :D filoszmen! "Úgy tudták becsapni, ahogy manapság a szektások becsapják a köréjük gyûlt embereket." Az oké hogy az embereket megvezetik. De azt nem tudom felfogni hogy a tanítványokat hogyan hitette el hogy ha az egész egy nagy hazugság? Tehát azokat az embereket akik vele élték az életét akik tõle várták a vezetést akik ott voltak vele szinte végig. Azokat hogyan tudta becsapni? S nem akárhogyan ha nem úgy hogy ezek a tanítványok mind erõszakos halált haltak kivéve Jánost. Tehát erõszakos halál és egyikõjük sem mondta azt hogy ez az egész egy hazugság. Pedig államilag üldözték õket. Volt olyan apostol akit megköveztek , fejjel lefelé megfeszítettek , agyonvertek de olyan is volt akit megégettek. Tényleg ilyen csúcs szuper emberek voltak hogy hát ez az egész egy hazugság de mi akkor sem áruljuk el a hazugságot inkább beledöglünk. Égettem már meg az ujjamat az is iszonyúan tud fájni. De mi van akkor ha élve égetnek el abban inkább nem is gondolok bele. Nem túl nagy ár ez egy hazugságért? De inkább az a megdöbbentõ hogy egyikõjük sem tört meg.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); „Már pedig az események úgy alakulnak, ahogy a teremtõ akarta, és akarja.De az emberek nem veszik észre, ami nagyon nagy baj.” NEKED. :) „A Fõnököd, Sátán a legnagyobb szemfényvesztõ, aki még a karácsonyt is képes volt "keresztényi" csomagolásban elhitetni az emberekkel s amíg az emberek buliznak elfelejtik, arra a három napra, hogy halálra vannak ítélve.” Na figyi, én nem nagyon hiszem hogy van Isten, de ha lenne, szerintem ugyancsak lesz.... tesz rá, hogy miben hiszel, milyen ünnepeid vannak, stb. Szerintem nem olyan égbekiáltó bûn, hogy az ember ilyenkor találkozik a rokonaival, jókat esznek, beszélgetnek. Ha szerinted igen, csak sajnálni tudlak. A halálra ítélésre meg megint az tudom csak mondani, hogy mindenki halálra van ítélve, mert egyszer, ugye, meghalunk. És nincs tovább. Úgyhogy nekem ez nem tûnik túl nagy fenyegetésnek, hogy halott halott leszek. „Ügyesen leszoktatta az embereket a gondolkodásról." Ki? Mi? Akkor én most nem is gondokozok? Szerintem meg de.... "Annyi vallást létre hozott, hogy már az emberek ebben is a bõség zavarában vannak, és nem látnak az orruknál tovább.” Csak tudod az a gond, hogy a másik 1000 felekezet is azt mondja, hogy náluk van a tuti. Én kirúgnám Isten reklámszakemberét, az biztos. „Filoszmen, a tanítványai nem megalapozták hanem leírták Jézus szavait, kérlek ha már provokálsz legalább ezekkel a dolgokkal legyél tisztában...” :O. Máskor meg „Isteni sugallatra” íródott. Akkor most mi van? „És mi vagyunk "sajnálatra méltók" „ IGEN. :) „Ezeknek az embereknek nincs se élet céljuk sem értelmes elõre látásuk. Õ szerintük az élet ebbõl áll: megszületni tanulni dolgozni, gyereket nevelni meghalni.” Ne általánosíts. Igen, megszületünk, élünk, meghalunk, de az életünk, tudod, lehet tartalmas. Persze akinek nem olyan az életfelfogása, mint Neked, az már egybõl céltalan, meg értelmetlen. Persze-persze.
Nem tudnám megmondani, hogy ki volt a legnagyobb szemfényvesztõ, azt azonban tudom hogy Jézus nem szemfényvesztõ volt. Õrá vonatkozóan maradnék a Megváltó elnevezés mellet mert ez illik rá a leginkább. Engedd meg, hogy elmagyarázzam: Názáreti Jézus feladatának tekintette az emberek (ön-)tudatának javítását, felemelését arra a színvonalra amelyen kezükbe vehetik saját szellemi fejlõdésüket. Ebben az értelemben tökéletesen illik rá a Megváltó elnevezés. Csodatettei, melyekrõl te is azt gondolod hogy szemfényvesztés, vagyis az érzékszervek félrevezetése volt, egy szilárd törvényen alapulnak. Egy magasabb rendû természeti törvényen, amely minden más törvényt alkalomadtán felülír, és egy ilyen alkalom egy értelmes lény mint az ember, tökéletes utasítása.
Amíg nem tudod bizonyítani, hogy Jézus szemfényvesztõ volt, addig a kérdésed hazugság. (Copperfield szemfényvesztését lehet bizonyítani.)
Jehova!
Vidiripi "Itt a bizonyíték! Leleplezték jézus trükkjeit!" Éljen akkor nem lesz több vakember a világon. :D
Egyértelmû, hogy jézus egy hazug és csaló ember volt. Valójában nem tett csodákat, nem gyógyított és nem is támadt fel. Ez mind csak trükk volt, hogy a hiszékeny és szeretethiányos embereket elámítsa és birkákká tegye. Rájött jézus, hogy mi az, amiben hinni tudnak az emberek, megfûszerezve azzal, hogy kihasználta az emberek gyengeségeit.
Filoszmen, a tanítványai nem megalapozták hanem leírták Jézus szavait, kérlek ha már provokálsz legalább ezekkel a dolgokkal legyél tisztában...
Klasszikus megfélemlítõ szöveg. Ez szimpla pszichológia, a Biblia íróinak jó érzéke volt hozzá.
Én semmi megfélemlítõt nem látok benne...
Szerintem Dyamo. Mert Copperfieldet nem ismerem, Jézus meg -aki ezért lepontozna az ne olvassa tovább- nem létezik.
jézus a nemcsak a legnagyobb szemfényvesztõ, hanem a legnagyobb hazudozó is volt. Ha olvassuk az evangéliumokat, akkor kiderül, hogy jézus volt a legnagyobb fillentõ. Csak gondolj bele: jézus azt mondta, hogy õ 3 nap alatt lerontja, majd felépíti a templomot - ekkor magára utalt, illetve a feltámadásra. Nos, ezzel jézus azt mondta, hogy fel fogja támasztani magát, mégis az atya támasztotta fel. Akkor hogy is van ez? jézus támasztotta fel magát, vagy az atya? Ez nem más, mint hazugság!
Kedves 5-ös válaszoló. szemlátomást nem vagy tudatában annak amit beszélsz, mivel nem ismered az írásokat. Jézus nem a szó szerinti épületre gondolt, Hanem ha tovább olvasnád a verseket: (János 2:21) 21 Õ azonban testének templomáról beszélt. Vagy is a haláláról: Egyébként ha akarta volna, és szó szerint gondolta volna az sem okozott volna naki fejtörést, hiszen sokkal nagyobb dolgokat vitt véghez Atyja segítségével mint holmi emberi építmény felépítése, A magyarázat: A. T. Robertson a Word Pictures in the New Testament címû mûvében ezt írja: „Emlékezzünk a [János] 2:19-re, ahol Jézus ezt mondta: »három nap alatt felépítem.« Nem azt értette ezalatt, hogy az Atyától mint aktív cselekvõtõl függetlenül magát fogja feltámasztani a halottak közül (Róma 8:11)” ([New York, 1932] V. köt., 183. o.).
Kedves 6-os válaszoló! Én nem ismerem az írásokat? Én az igazságot ismerem! Az igazság az, hogy jézus egyik szavával ütötte a másikat! Nem volt több, mint egy közönséges ember, aki ámította a gyenge, szegény embereket! Szimplán kihasználta a szeretet utáni vágyat, ami minden emberben megvan, ezzel maga köré építve egy kultuszt.
De valójában a kultuszt a tanítványai alapozták meg, akik minden szavát elhitték, mint a messzirõl jött embernek.
Hát erre csak azt tudom mondani, hogy ember semmi képen nem tudna olyasmit befolyásolni amit Isten elõre megtervezett. Már pedig az események úgy alakulnak, ahogy a teremtõ akarta, és akarja.De az emberek nem veszik észre, ami nagyon nagy baj.
Satan, mert mindezek felett all.de nem jezus felett. "az egesz lakott foldet felrevezeti"
A Biblia Jézusa a legnagyobb szemfényvesztõ, õ veszi el a népek erejét és adja a ...
Tévedés Kedves Súr. A Fõnököd, Sátán a legnagyobb szemfényvesztõ, aki még a karácsonyt is képes volt "keresztényi" csomagolásban elhitetni az emberekkel s amíg az emberek buliznak elfelejtik, arra a három napra, hogy halálra vannak ítélve. Ügyesen leszoktatta az embereket a gondolkodásról. Annyi vallást létre hozott, hogy már az emberek ebben is a bõség zavarában vannak, és nem látnak az orruknál tovább. S mindegyik vallás szépen igazodik az emberek kényelméhez, felfogásához. Mint a közértben: Lehet válogatni, legyél ilyen vagy olyan... Ez a vallás ezt tiltja? Akkor menj oda ahol nem tiltja.... De hogy a Teremtõ tiltja és nem a vallás az el sem jut a tudatáig, mert azt tanítják nekik, hogy minden vallás egy Isten szolgál. Pedig meg mondta Jézus is, hogy ez nem igaz...
Nem leplezték le Jézus "trükkjeit", hanem lehetséges magyarázatokat adtak rá egyesek. David Copperfiel trükkjeirõl is sok ember sokféle magyarázatot adott elõ. Aztán volt egy segédje, aki egyszer kinyitotta a száját, s elmondott ezt-azt, amit egyesek amúgy is nagyon sejtettek. Ha találni lehetne Jézus csodatételeinek helyén valami írásos vagy tárgyi bizonyítékot, az sok mindent megváltoztatna... De a duplafalú korsó története aligha.

Valaki sikeres színész legyen szükséges az énekhang?

Sok ilyen kérdés van,de mindenhol mást írnak.Olyan írjon aki biztos benne.
igen
Nem kell feltétlenül musicalénekesnek lenni, de egy alapszinten tudni kell énekelni (tehát nem hamisan). Egy nem énekes színész esetében az elõadásmód a legfontosabb, dalok esetén is. Ugyanígy alapszinten minden színésznek kell(ene) tudnia: vívni, lovagolni, táncolni, tornázni, szteppelni...
A kérdező hozzászólása: akkor mondhatni ha nekem nincs hangom akkor nincs színészet se?
Azért ennyire drasztikusan ezt nem lehet kijelenteni, de valamennyire, mint írtam, kell tudni énekelni. De ezt tanítják az egyetemen!
A Hangszálakat ugyanúgy lehet fejleszteni mint az izmainkat! HA ELSZÁNT VAGY ÉS TÖREKVÕ AKÁRMI LEHET BELÕLED!!!

Hogy illene köszönnöm?

A volt edzőmet szeretném felhívni, már több mint 1 éve nem találkoztam vele, mikor még edzésre jártam akkor nem voltam 18 éves és a 18 év alattiaknak úgy kellett köszönniük,hogy "Jó napot" de amúgy tegezhettük, csak ez az egy kikötése volt ami kizárólag a 18 év alattiakra vonatkozott.
Addig Jó napottal, amíg személyesen nem mondja, hogy tegezd.
Egyetértek az elõttem szólóval.
Szerintem is magázd, úgy is felajánlja, hogy tegezd, ha akarja.
Érdemes odatenni a "kívánokot" is.
Jónapot Józsi bá'! Szerintem nem tartja számon, melyik volt tanítványának mikor van születésnapja.

Melyik papírüzletben v. hasonlóban kapható a 2014-es Kiszel Tünde naptár, Budapesten?

Megrendelve nagyon drága, és dedikálásra sincs szükség. Csak egy gyors vásárlás.
Én ma láttam a közértben a WC papírok között.
Akkor sem venném meg, ha Õ fizetne érte.
A kérdező hozzászólása: Valaki megkért, hogy szerezzek neki, tök mindegy, kinek tetszik et a nõ, vagy amit csinál (nekem se, de ez most nem érdekes). Nincs idõm, energiám meg még annyi se, tûvé tenni Bp. összes ilyen jellegû üzletét ezért (másért se!). Azért kérdezem itt, hátha látott valaki valahol és akkor célirányosan oda tudnék menni érte. Na, csók mindenkinek.
:DDDD
Szerintem kereskedelmi forgalomban nem kapható, én még hál' istennek sose láttam sehol. Nyilván magánkiadás, és így csak megrendelni tudod. Mivel kis példányszámban készül, drága. De megéri!!! :)
egyszer láttam lomtalanításon :/
[link]

Mit jelent az, hogy "a női létben rejlő potenciál"?

"Egyfajta személyiségfejlődés ez, amiben a nők megtalálhatják önmagukat, ledönthetik korlátaikat, mozgalmaktól és eszmei irányvonalaktól mentesen. A nők és az élet adta korlátlan lehetőségek. Magabiztosság, a női öntudat kiteljesülése, a női létben rejlő potenciál és értékek felszínre hozása, elvárások saját magukkal és másokkal szemben"

Az angyalokhoz, szentekhez való ima helyes vagy helytelen a Biblia szerint?

Megengedett,hogy bajban a segítségüket,közbenjárásukat kérjük vagy ezt már csak az emberek toldották hozzá a valláshoz? Ez csak liturgia,hagyomány Isten által jóváhagyott,engedélyezett cselekedet?
Helytelen.. Nem szabad... Jézushoz kell fordulni imában és Õ majd azt adja meg neked ami hasznodra válik még akkor is ha néha nem úgy tûnik.
Meg a másik, amire leváltották az imádság szót, az meg az, hogy "tisztelik". Az egy másik dolog, hogy egy élõ kereszténytõl kér valaki imát, de vele tudsz csak simán beszélgetni, és õ személyesen válaszol, de az ima lényege pont az, hogy egy természetfeletti lényhez intézed, nem pedig úgy, hogy fizikailag elé állsz, és mondod. Meg nyilván amellett, hogy bûn, felesleges is, mert se a szentek, se az angyalok nem mindenhatók, hogy ott a Mennyben, a Földrõl akár egyidõben bejövõ több ezer imát meghallgassák, és mivel a szentek már bûntelenek, az angyalok meg azok is voltak, nem is érdekük, hogy magukra irányítsák a figyelmet. Ha beszélnének is, annyit mondanának nekünk, hogy Istent keressük, ne õket, Istennek meg azt, hogy erre nyissa fel a szemünket, hogy ne velük foglalkozzunk.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jézus azt mondja, hogy Õ A közbenjáró, és nem azt, hogy Õ is egy közbenjáró, és a kettõ között különbség van, tehát csak EGY közbenjáró van. Nyilván nem a levegõbe beszélt, és nem poénból mondta, hogy Õ a közbenjáró, ha még a kutyámat is megkérhetem, hogy nyüszítsen értem, hátha Isten attól meghatódik. Tudni illik, a zsidók szoktak trükközni a törvényekkel, pl "Isten nevét szádra hiába ne vedd", ebbõl kihozták azt, hogy egyáltalán nem mondják ki a nevét, hanem lecserélték valami más szóra, és azt mondták, hogy így már lehet káromolni, mert végülis nem Róla van szó, ugyan ez van a szentekhez való imával is. Egy ideig még elismerték, hogy az tényleg ima, aztán amikor Isten megfogta õket az Igével, hogy az ott már pedig törvényszegés, és bûn, akkor gondoltak egyet, és azt mondták, hogy: "Ja, nem, ez mégsem ima, csak közbenjárást kérünk". Megint egy szót cserélnek fel, és azt hiszik, hogy így már nem számít bûnnek, mintha Istent akarnák becsapni. Bele se gondolnak, hogy Isten látja ezeket a sumák gondolataikat is, hogy õk megpróbálnak a háta mögött pusmogni, hogy hogy lehetne kijátszani a törvényeit, és ezért majd számon lesznek kérve, ha nem bánják meg, és hagyják el ezt a szokást.
Az Egyház nem egy privát találkahely, hanem egy hatalmas nagy család, ahol nincs határ ég és föld között, mert Krisztus, a közbenjáró, aki a menny és a föld lakója is, egyesítette a kettõt. Az Egyház az Õ teste, mi az Õ tagjai vagyunk a Biblia szerint. Krisztus az Élet, tehát aki Õbenne van, az nem halt meg. Az Egyházban nincs halál! Ezt kell megérteni, mert ez a mi örömhírünk a pogánysághoz képest is, és ha ezt megértjük, akkor mindent meg fogunk érteni a fenti kérdéssel kapcsolatban is.
A Zsoltárok 65:2 ezt irja:"Ó, Ima Meghallgatója, teeléd járul minden test.".Dávid király úgy utalt Jehova Istenre, mint az „Ima meghallgatójá”-ra, vagyis nekünk csakis Istenhez kell imádkoznunk.
Jelenesek, 19;10, Jelenesek, 22;9. Janos egy angyalt probalt imadni, de helyre lett igazitva, kit kell valoban imadnia.Az Istent. Helytelen. Minden mashoz valo inmadkozas balvanyimadas.
Jézus Krisztus azt mondta:"Ti így imádkozzatok:Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, ..."(Máté 6:9) Az imákat tehát az Atyához kell intézni. Jézus szerepe pedig az, hogy közbenjár értünk. Köztünk és Isten között a bûn falat emelt, de Jézus ezt lerombolta az értünk hozott áldozatával(Efézus 1:7). Neki köszönhetõen tudunk Istenhez fordulni, ezért mondhatjuk, h közbenjáró. Tehát Isten az aki az imáinkat meghalgatja, senki másat nem bizott meg ezzel a feladattal! Csak Õt illeti meg ez a tisztelet. Üdv: Eszter
A katolikusok szoktak hozzájuk imádkozni, kérni a közbenjárásukat. Én protestáns vagyok, szerintem nem feltétlen helytelen kérni õket, de szükségtelen, mert: 1.: Jézus azt ígéri, hogy Õ közbenjár az Atyánál. Minek helyette más? 2.: A szenteknek nincs akkora hatalmuk mint Istennek. Akkor, miért nem hozzá imádkoznánk?
Az imádásuk tiltott, az, hogy közbenjárást kérjünk tõle, nem. Hiszen az élõ keresztények közbenjárását is szokták kérni hittársaik.
"Ne építs templomokat, mert az isten benned van." valahogy így lehet összegezni Jézus mondását. Ezek szerint csak saját magunkra számíthatunk.
Szervusz Jézus szavai eléggé egyértelmü a kérdéseddel kapcsolatban: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam” (JÁN 14:6)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Még maga Jézus sem mondta, hogy hozzá kell imádkozni, akkor egy másik személy kicsoda? azt mondta: "Ha valamit kértek az Atyától a nevemben"... S nem is Jézustól kell kérni, hanem az Atyjától, de Jézus közbenjárásán keresztül. Ugyan már sokan tudják, hogy leleplezõdtek ezek a hamis tanítások, de annyira megszokták a hazugságot, hogy inkább maradnak ebben Isten nem tetszésére, mint hogy változtassanak. Annyira magabiztosak, hogy a hazugságot az Isten majd "kompenzálja", pedig le van írva egyes helytelenségek büntetése, s mint ha nem is vennék komolyan.... s amikor meg megkapják, fel lesznek háborodva, még majd kérdõre is fogják az Istent vonni, pedig Õ megmondta... Hasonlít Noé idejéhez, sajnos sokan fognak meghalni a hagyományok a szokások miatt.
Kicsit olyan ez, mintha nem bíznál Istenben és próbálnál egy sereget magad mögé állítani. Bár vannak olyan személyiségek, akik csak szimplán mindenkinek szeretik elmondani a dolgaikat. Az utóbbi nem gond.
Az emberek toldották hozzá. Bûnnek nem bûn, csak abszolút értelmetlen. Miért hallgatna meg egy angyalt jobban az Isten? Miért fordulna az angyal Isten ellen? Miért hallgatna meg egyáltalán az angyal, ha Isten nem? Persze az ima lényege a beszélgetés. De általában sokan okkultizmusnak gondolják. Az angyalt meg mint bálványistenet helyettesítõnek xy személyiséggel.
Ha bajban vagy, akkor csak magadra számíthatsz. Nincs isten, sem angyalkák, sem jézuska, se semmi. Ideje lenne felnõni.
Isten nincs helyekre korlátozva, egy szentnek nem lesz attól külön protekciója, mert õ a Mennyben van, én meg hátrányban lennék vele szemben, mert még Isten nem hívott el, és a Földön vagyok. Ez egy buta, elnyomó tanítás, hogy õket Isten jobban meghallgatja, mert valami kiváltságuk van, vagy nagyobb tekintélyük, mint egy földi kereszténynek. A megváltás ugyanúgy szólt nekik is, és egy keresztényre, ha ránéz Isten, a vér által megtisztult embert látja, nem egy bûnös kis senkit, aki hozzá se merjen szólni személyesen, mert akkor aztán bajok lesznek. Ez nem így megy.

Valaki lefordítaná ezt nekem németre?

Nagyon szexi köldököd van. érintsd már meg egy pillanatra, vagy simogasd.
Du hast einen sehr sexigen Bauchnabel. Berühre ihn mal für einen Moment, oder streichle ihn.
A kérdező hozzászólása: Danke.

Hol tudnék eredeti festményt eladni?

Utánajártam az árának, meghirdettem aprod.hu-n, jofogas.hu-n, expressz.hu-n úgy 3 hónapja, de nem érkezett eddig érdeklődés.
Nekem sem sikerült még neten eladni festményt. BÁV-nál érdemes próbálkozni, persze ott meg jól lehúznak... [link]
Azért lehet a felsorolt honlapokon is eladni, de sajnos a Vatera a leglátogatottabb oldal (igaz, hogy hirdetési díjat kell fizetni, eladás után meg jutalékot). Szerintem a siker kulcsa inkább a meghirdetett ár, mert sokan a valóságtól teljesen elszakadt árakat írnak ki, aztán csodálkoznak. Közhelyes, de tényleg igaz, minden annyit ér, amennyit adnak érte, ami persze idõtõl, helytõl és gazdaági helyzettõl is függ. Másrészt tudomásul kell venni, hogy a festmény után érdeklõdõk két kategóriába sorolhatók: a kisebb pénzû, valóban mûalkotás-kedvelõk és értõk az interneten is vásárolnak, de a pénzesebbek, különösen a felkapaszkodott újgazdagok és hozzá nem értõk mintha nem ismernék az internetet, csak nagy galériáknál vásárolnak aukción. Ez utóbbiak egyébként sokszor ismerethiány miatt bizonytalanok és bátortalanok, õket az erõsíti meg önmagukban, ha mások is licitálnak ugyanarra. Ilyenkor nyilván azt gondolják, hogy lám mégse vagyok olyan hülye, hiszen másoknak is kell. Pedig bizony olyan hülyék.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, még próbálkozunk.
engem érdekelnek festmények, fotók kellenének...
A Galéria Savariát ajánlom, kifejezetten mûalkotásokra szakosodott online piactér, sokan használják.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!