Kultúra és közösség kategória válaszai (62876 db)

Szervusz Példabeszédek 24:16 " Mert ha hétszer elesik is az igazságos, fel fog kelni, a gonoszokat azonban elbuktatja a szerencsétlenség." Zsoltárok 34:19 "Sok baj éri az igazságost, De mindegyikbõl megszabadítja Jehova. ... 24 Még ha elesik is, nem vettetik el, Mert Jehova támogatja a kezét."
Ne örülj én ellenségem! Elestem ugyan de felkelek mert az Úr az én világosságom. Akik Õreá néznek azok felvidulnak, arcuk meg nem szégyenül Senki meg nem lakol aki Õbenne bízik Az Úr mellette lesz az igaznak Mindenre van erõm a Krisztusban aki engem megerõsít Az Úr az én lelkem támasza Az Úr öröme az én erõsségem A vidám elme jó orvosság de a szomorúság megszáraztja a csontokat Akik bíznak az Úrban olyanok mint a Sion hegye amely meg nem inog örökké megáll Legyetek erõsek és bátorodjék szívetek akik várjátok az Urat
"De mi nem a meghátrálás emberei vagyunk..." Zsid 10, 39 "Én tehát úgy futok, mint aki elõtt nem bizonytalan a cél" 1Kor 9, 26 Most ezek jutottak eszembe :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, köszönöm!
A kérdező hozzászólása: még még! :)
"Ne gyõzzön le téged a rossz, hanem te gyõzd le a rosszat jóval" /nem tudom, honnan van.../
Hát nem tudod és nem hallottad? Õ a föld végsõ határainak Teremtõje, idõtlen idõkig Isten. Nem fárad el, és nem lankad el. Kikutathatatlan az õ értelme.  Erõt ad a megfáradtnak, és erõtõl duzzadóvá teszi azt, akiben nincsen tetterõ.  Elfáradnak, ellankadnak az ifjak, még a fiatalok is megbotlanak,  de akik az Úrban reménykednek, erõre kapnak. Szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak el, járnak, és nem fáradnak el.” Ézsaiés 40:28-29.
(Filippi 4:13) Mindenre megvan az erõm annak köszönhetõen, aki erõt ad nekem. (Ézsaiás 41:10) Ne félj, mert én veled vagyok. Ne tekintgess magad köré, mert én vagyok Istened. Én megerõsítelek. Valóban megsegítelek. Szilárdan támogatlak igazságos jobbommal.«

Egy kis segítség angolból. (lentebb)?

Dementor's Kiss -> A dementor csókja
Dementorok csókja / Dementorok csókjai Mindkettõ helyes, legfeljebb kontextusfüggõ...
ha dementorok csókja (pl egymással) akkor dementors' kiss ha csókjai (nem egymással) akkor dementors' kisses
Az aposztróf+s ('s) a birtokos jel az angolban (az "of" mellett). Ha a szó eleve többes számban van, akkor nem tesznek még egy s-et, hanem csak az aposztrófot teszik ki. My son's toy - A fiam játéka My sons' toy - A fiaim játéka
Dementor's kiss -> A dementor csókja Dementors' kiss -> A dementorok csókja
Nem tudom az elso ketto miert van lepontozva... Dementor's kiss -> A dementor csókja Dementors' kiss -> A dementorok csókja Dementor's kisses -> A dementor csókjai Dementors' kisses -> A dementorok csókjai
Burgenland falvainak a többsége már Trianon elõtt is német többségû volt. Van még pár falu, például Alsóõr, ahol még ma is magyar többség van. A Wiki szerint: "2001-ben 964 lakosának 54%-a magyar, 37, 7%-a német. Alsóõr ma a kevés magyar többségû helység egyike Burgenlandban." Gondolom van még pár kisebb falu, ami magyar többségû, de nem ez a jellemzõ.
Felsõõrnek van egy magyar többségû része Felszeg, de ez nagyon kicsi település .
Vedd figyelembe, hogy Trianon mindössze 22000 magyarnak jelentett másik hazát. A többi német ajkú volt. És ezek több faluban éltek szétszórva, erõsen németajkú közegben.
Viszont az ottani németajkúak többsége etnikailag nem volt azonos a környezõ ("osztrák") németajkúakkal. Ezért is kerültek vissza Magyarországhoz azok a helyek, ahol népszavazás volt.

Verdi levele a Ferrari céghez megvan valakinek?

Ha jól emlékszem, az egyik történelemkönyv idézett Verdi leveléből, amit a Ferrari cégnek írt arról, mennyire elégedett a kocsija "fantasztikus" 23 km/órás sebességével. Ha valaki beszkennelné vagy lefotózná ezt az oldalt, és megosztaná, nagyon hálás lennék.
Verdi Le Roncole, 1813. október 10. – Milánó, 1901. január 27. A Ferrari 1947-ben kezdte el a gyártást. Verdi már rég halott volt.
Van egy Luigi Verdi is, de õ meg 1958-ban született, szóval mire autót vezetett, már gyorsabbak voltak.
Giovanni Ferrari, orgonista volt, ha erre gondoltál. Szerintem nem a Ferrari cégrõl van szó. Giuseppe Giovanni De Ferrari (Santa Margherita Ligure, 2 dicembre 1815 – Bastia, 16 settembre 1877) [link]
Kérdezõ, vagy nagyon félreolvastál valamit, vagy ez egy nagyon gyenge poén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, valamire rosszul emlékszem ezek szerint. De akkor mi lehetett az a levél, ki írta kinek?
Vidiripi Ez komoly? Hát ezt nem gondoltam volna rólad!
Vidiripi Elnézést kérek pontosítok. Ebben van benne minden. Máté 4:4 Õ pedig ezt felelte: Meg van írva: nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.
Imádkozz, hogy Isten adjon vágyat, tüzet a szívedbe az Õ Igéje iránt! :)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves Vidipiri Jézus sokszor tanította a követõit, hogy szabaduljanak meg az elõítélettõl! Miért szúrsz mindig az írásaidba velünk Tanúkkal érzett elõítéletedet? Nem kellene. Az nem krisztusi és fõleg nem isteni gondolkodás. Leírtam egy kommentembe, hogy miért tettem, írtam ki a kérdést: "Ezt a kérdést tegnap tették fel nakem. Ezért érdekel a TE véleményed is." Igen, az én "eledelem" a Biblia naponkénti olvasása, nagy nagy szeretettel. Ezt elmondtam annak is, aki a kérdést föltette nekem. De érdekel, érdekelt, másoknak mi segített megszeretni ezt a drága isteni ajándékot olvasni. Kérlek, ne ródd fel nekem ismét ezt bûnömûl. Nem lehetne azt érteni a kérdésen, ami benne van?, és nem mögötte keresni valami másat? De ha ez így lenne, akkor is egyszerübb(és becsületesebb) ezt egy másik(viszont)kérdéssel tisztázni, ahelyett, hogy feltételezéseket írunk helyette.
Vidiripi "Miért szúrsz mindig az írásaidba velünk Tanúkkal érzett elõítéletedet? Nem kellene. Az nem krisztusi és fõleg nem isteni gondolkodás. Leírtam egy kommentembe, hogy miért tettem, írtam ki a kérdést: "Ezt a kérdést tegnap tették fel nakem. Ezért érdekel a TE véleményed is." Ez nem elõítélet kedves Zita. Tudod hogy mit jelent az elõítélet? De hogy miért is vannak ezek a beszúrásaim amelyek nem elõítéletek. Amennyiben érdekel leírom neked privátban. "Igen, az én "eledelem" a Biblia naponkénti olvasása, nagy nagy szeretettel. Ezt elmondtam annak is, aki a kérdést föltette nekem. De érdekel, érdekelt, másoknak mi segített megszeretni ezt a drága isteni ajándékot olvasni. Kérlek, ne ródd fel nekem ismét ezt bûnömûl. Nem lehetne azt érteni a kérdésen, ami benne van?, és nem mögötte keresni valami másat? De ha ez így lenne, akkor is egyszerübb(és becsületesebb) ezt egy másik(viszont)kérdéssel tisztázni, ahelyett, hogy feltételezéseket írunk helyette." Amikor kiírtad a kérdést nekem honnét kellett volna tudnom hogy nem neked van valami problémád hanem más tette fel neked ezt a kérdést? Ugyan is ez nincs leírva ez csak késõbb derül ki. Na pont az ilyen kifejezések és utalások miatt vannak nekem ezek a beszúrásaim. Mint amit te is írsz hogy: "Kérlek, ne ródd fel nekem ismét ezt bûnömûl." Hol rottam én ezt neked fel bûnödül? Talán erre a mondatomra gondolsz? "A helyzet az hogy eleve befolyásolt az hogy tudom hogy tanú vagy." Ezzel azt akartam mondani hogy nem hittem volna hogy egy tanú eljuthat olyan helyzetbe hogy nincs türelme olvasni a Bibliát. Ezért is kérdeztem az elsõ válaszomban hogy: "Komoly?"
Járjál templomba.Ott más is olvassa.Olyan embereket fogsz ismerni.Én nem jártam templomba csak imádkoztam, aztán leszoktam róla.
A kérdező hozzászólása: Köszön mindenkinek a válaszát.
Nem fontos olvasni a Bibliát, ha már nagyjából ismered: "Ne vedd hiába az Úr nevét." Inkább tegyél valami jót, ha vallásos akarsz lenni.
Tedd mondjuk félre az Õrtorony kiadványokat, mert azok távolítanak el az igazságtól!
Olvasd el a Habakuk könyvében , Az igaz ember az õ hite által él. Jussál más felismerésre , vagy térjél észhez, ahogy Jézus is hirdette, Térjetek meg mert eljött az Isten Királysága. (és nem 1914-ben.) Na majd ezek után lesz türelmed.
Citromfû te, vagy nyugtató, naponta 2x.
Mielõtt elkezdenéd olvasni a Bibliát mindig imádkozz Istenhez. Kérd a szellemét h értsd meg a Biblia szavait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kedves utolsó a tanácsodat. Nagyon tetszik.
Van képes biblia is. Válaszd azt kezdetnek, aztán áttérhetsz a rendesre. Ne egyszerre akard elolvasni, mint egy könyvet. Részeket olvass csak belõle.
Vidiripi "Ne kérdójelezd meg kérlek az indítékomat! Ezt a kérdést tegnap tették fel nakem." Mit kellett volna megkérdõjelezni? Egyszerûen nem akartam elhinni hogy ez veled megtörténhet. Azt gondoltam hogy van alapja de már látom hogy mi a helyzet. A helyzet az hogy eleve befolyásolt az hogy tudom hogy tanú vagy. Írhattam volna azt hogy nem is kell olvasnod a Bibliát hiszen olvashatod helyette az Õrtornyot , Ébredjeteket meg a többi a Társulat által kiadott irodalmat. Véleményem meg annyi hogy igen Isten szava a Biblia és hogy egy klasszikust idézzek a Bibliából. Jézus válaszolta Sátánnak. Lukács 4:4 Jézus azt felelte neki: Meg van írva, hogy nem csak kenyérrel él az ember. Szerintem ebben a mondatban minden benne van. Ennyi.
13-nál a ponty. Ez a nehéz és ezért van baj: a szentkönyvek [tartalmát] elõbb hinni kell, és utána olvasni. Ez minden vallás minden szentiratára vonatkozik. Ezek ugyanis nem újságok, amiBÕL meg kell tudni valamit, hanem hittel- vagyis elõvételezett bizonyossággal - olvasva visszakötni az Egységbe, amibõl kiszakadt az ember. Az szentiratok olvasása imádsághoz hasonlatos.
minek erõlteted?
nagy huncut vagy te, Zitus
Ha nem érdekel, ne erõlködj.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! A Biblia olvasás terén ha valaki ilyet kérdez arról feltételezhetõ, hogy kényszerbõl olvassa nem pedig éhínségbõl. Nem feltételezek rólad semmit sem kedves kérdezõ, nem tudhatom, hogy miért írtál ki ilyen kérdést, csak a kérdés stílusából kiindulva én erre következtetek, de ez csak az én véleményem. Aki szereti Istent és Neki szenteli oda a szívét minden egyes nap, az érez egy fajta szellemi éhínséget az Õ beszéde iránt. Innentõl fogva nem türelem kérdése a Biblia olvasás. A hívõ számára az Isten beszédének olvasása egyfajta szellemi eledel, ami nélkül a szellemünk elsorvad/elpusztul. Olyan ez mint a csecsemõk számára a hamisítatlan tej (I. Péter 2:1-2). A Krisztusban újjászületett szellemi csecsemõk számára a tiszta tej gyanánt kijelölt táplálék Isten saját beszéde, s ez a tej a szükséges feltétele az életnek és a növekedésnek. De van emellett intés is. Péter apostol arra figyelmeztet bennünket, hogy vessük le "minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigykedést és minden rágalmazást". Ezek a régi életünk savanyú és avas alkotórészei, és ha nem tisztítjuk ki õket a szívünkbõl, meghiúsítják bennünk Isten Igéjének jótékony hatását, és meggátolják a szellem egészségét és növekedését. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Kedves Vidipiri Ne kérdójelezd meg kérlek az indítékomat! Ezt a kérdést tegnap tették fel nakem. Ezért érdekel a TE véleményed is. Nahátnahát...
A kérdező hozzászólása: "nagy huncut vagy te, Zitus" - mire gondolsz? :)
KZitus , ez már hanyadik kérdésed? Teszteled az embereket, és magad ?Hiszen te tudod mi az "igaz vallás", és neked nem volna szabad a "hazug emberek"véleményét figyelembe venni. Vagy tévedek?
" "nagy huncut vagy te, Zitus" - mire gondolsz? :) " Arra, hogy nagy huncut vagy te, Zitus.
A kérdező hozzászólása: Egyetértek veled kedves "Xu válasza" De senki sem születik úgy, hogy szeret Bibliát olvasni. A többi úgy van, ahogyan írtad.
A kérdező hozzászólása: Kedves: "KZitus , ez már hanyadik kérdésed? Teszteled az embereket, és magad ?Hiszen te tudod mi az "igaz vallás", és neked nem volna szabad a "hazug emberek"véleményét figyelembe venni. Vagy tévedek?" Nem számolom a kérdéseimet. Kellene? Igen, tisztelek minden embert, természetesen tégedet is, különben nem válaszolnék neked. Sõt, még szeretlek is, mint felebarátomat. Ha ezt el hiszed, amit most írok neked, akkor azt is el kell hinned, hogy senkit nem tartok hazugnak. Mindenkinek szabad döntési joga van, azzal kapcsolatban is, amit ír. Az már másik téma, mi az amit elhiszek, és mi az, amit nem. Dehát ezzel te is így vagy nem?
A kérdező hozzászólása: "" "nagy huncut vagy te, Zitus" - mire gondolsz? :) " Arra, hogy nagy huncut vagy te, Zitus." - mire is:) )
Jézus azt mondta Nikodémusnak, hogy újjá kel születnie, hogy bemehessen az Isten Királyságába. Ha valaki nem születik újjá, Jézus Krisztusban , nem lesz kedve Bibliát olvasni.A Biblia Jézus Krisztusról szol, ha valaki már Krisztusé , akkor , nem hogy türelme , de vágy ni fog a Biblia olvasásra.
KZitus, nektek tanítják a gyülekezetben, hogy, hogyan kell mellébeszélni? vagy már tényleg annyira robotok vagytok, hogy a szoftverprogramotok csak azt tudja értelmezni, ami belétek van táplálva? Tesztelni és tisztelni, nem ugyanaz.
A Bibliát csak azok értik helyesen akiben Krisztus Szelleme lakozik hit által. Mert a Bibliában Isten szól a zsidókhoz, pogányokhoz, és a zsidókból és pogányokból lett hívõ emberekhez. Háromféle ember típus van, a vallásos , a hitetlen és a hívõ ember. Ha nem tudjuk beazonosítani, az olvasott bibliai részt vagy könyvet, hogy kinek is szól, vagy olyat olvasok magamra nézve ami a zsidóknak szól , vagy a hitetleneknek , nagyon összelehet keveredni a gondolkodásban , biblia értelmezésben. Arról már nem is írok , hogy a múlt, jelen , és jövõbeli bibliai kijelentéseket , milyen gyakran össze-vissza keverik sokan. Kedves Kérdezõ, a legfontosabb , hogy Biblia olvasás elõtt kérd az Úr Jézust , hogy vezesse a gondolataidat. Hiszen róla szól a Biblia. Ha jól tudom ezt a János evangéliumában mondja is Jézus , hogy az Írások Róla tesznek bizonyságot. Ha valamit majd nem értesz majd olvasásod során , írjál bátran segítek ha tudok.

Ha a test és a lélek szétválaszthatatlan egységet alkot, akkor hogyan ragadtathatott el lélekben János és Pál?

A válszt elsősorban adventistáktól várom és mindenkitől, aki hisz a test és lélek egységében.
Ezt hol olvastad? Nekem ez új.
Az álom is kis halál.A test marad az ágyban míg a lélek vándorútra indul.Meglátogat helyeket, találkozik olyan személyekkel aki esetleg már nincsenek is köztük.A földi életünk során a test és a lélek szoros kölcsönhatásban van normális esetben. A lélek halhatatlan mivel Istentõl származik míg a test a földön fellelhetõ anyagokból tevõdik össze tehát a halál után oda is tér vissza.
A kérdező hozzászólása: Az agyban fellépõ oxigénhiányos állapot okozhat ilyen élményeket, vagy más tudatmódosult állapot. És ehhez hozzájön, hogy valójában a vér, az a lélek, ahogy Mózes könyve is írja. Most ha ez a vér nem szállít az agyba megfelelõ mennyiségû oxigént, akkor a léleknek látomásai lehetnek. Vagy más szóval a fejnek, ahogy Dániel is mondja, hogy fejem látásai.
Nem tudom mi a kérdés. Nem szétválaszthatatlan, ahogyan a 7-es válaszodban is leírtad. Voltam én is a pokolban, de a testem itt maradt a Földön, voltam a levegõégben, láttam angyalokat, de a testem itt maradt.
ujra én vagyok :-) A Jelenések 1:10 "lélekben valék ott az Úrnak napján és ..." A szó "lélekben" A görög " en pneu´ma.ti" vagy a latin "in spi´ri.tu" szóból van fordítva magyar nyelvre
Énok, Mózes ezeket senki nem találta meg a haláluk után. Valamilyen oknál fogva maga Isten akarta így. De a haláluk után nem ment a lelkük a mennybe nekik sem... Ha kedved van kérlek keresd ki a Cselekedek 2 részt. Leírja a Péter ap. bezédjét, azután amikor megkapták a Szent Szellemet. Különösen szertném felhívni a figyelmet Cselekedetek 2:22-25 Az Illés próféta történetének a keresése Ahogy feljebb idéztem/ ha lesz egy kis idöd és kedved, nagyon izgalmas érdekes.
A kérdező hozzászólása: Igen, sok jelképes dolog van a Bibliában. Ha ráérek, megkeresem, amiket írtál. De nem lehet minden jelképes. Pl Énok elragadtatása már csak valóságos volt, nem? De még azt gondolom, hogy Illésé is.
apró javitás a 2.Krónika 21:9-töl végig, a l2 vers azonosítja a levél íróját
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala. ------ Kedves kérdezö, már a szöveg arra utal, hogy itt jelképes valamiröl van szó. Ugyanígy a többi kifejezésnél is. Például szeretném felhozni az Ilés próféta történetét. Látom van Bibliád, és olvasod. Megkérhetlek, hogy keresd ki a 2.Királyok 2 fejezetét? Látszólag Illés próféta a mennybe ment ugye? De ez csupán egy látomásféle élmény volt, Illés ezután az élmény után másütt folytatta szolgálatát, de a földön. Igaz nincs róla már részletes hír, de ha figyeljük tovább a bibliai történelmet, évekkel késöbb ez az Illés figyelmeztetö levelet küldött Jórámnak 2.Krónika 21:9 Jézus Krisztus a földönlétekor ezt mondta: János 3:13 ...és senki sem ment fel mennybe, csak az aki a mennyböl szállt alá.... értjük ugye hogy saját magáról beszélt. Jézusnak pedig igazán voltak megbízható információi. A Biblia sokszor szimbolikus nyelven beszél, amit alapos kutatások és a kontext megfigyelésével megérhetünk.
Szervusz Így számol be errõl a Biblia: Cselekedetek 10:10 "De nagyon megéhezett, és enni kívánt. Amíg készítettek valamit, õ révületbe esett, .." Cselekedetek 11:5 „Joppé városában voltam, és imádkoztam, és révületben láttam egy látomást: leszállt valamilyen edény, olyan, mint egy nagy lenvászon lepedõ, amelyet a négy sarkánál fogva eresztettek le az égbõl, és lejött egészen énhozzám" (Péter apostol) Cselekedetek 22:17 "Mikor pedig visszatértem Jeruzsálembe, és a templomban imádkoztam, révületbe estem, .." ezek Péter apostollal történtek.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Karlowynak: Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelõtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig. Lélekben valék ott az Úrnak napján, és hallék hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét, És azonnal elragadtatám lélekben: és ímé egy királyiszék vala letéve a mennyben, és üle valaki a királyiszékben; És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala. És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istentõl szállott alá a mennybõl. Lõn pedig, hogy mikor Jeruzsálembe megtértem és imádkozám a templomban, elragadtatám lelkemben,
A kérdező hozzászólása: Igen, van lelki test is, de Pálnak és Jánosnak hogyan volt? Õk még nem támadtak fel a halálból.
A kérdező hozzászólása: Dánielnél egyértelmû, hiszen Dániel maga mondja, hogy fejem látásai.
még ennyit, logikusan: a látomás alatt nem voltak halottak
Látomást láttak.... ez megtörtént például Dániellel is.
Épenígy a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban. Elvettetik gyalázatosságban, feltámasztatik dicsõségben, elvettetik erõtelen feltámasztatik erõben. Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Van érzéki test, és van lelki test is. (1Kor 15, 35-44)
A kérdező hozzászólása: A lélek halandó. Ha az Úr nem lett volna segítségül nékem: már-már ott lakoznék lelkem a csendességben. (Zsolt 94, 17)
Egyértelmûen Gyõr.
#12 ez igaz nyugaton sokkal inkább átvették az osztrákos kivagyiságot. nagyobb a képmutatás
Miskolc- rengeteg cigány, keves munka és pénz. De!!sokkal szebb helyek vannak Miskolcon és környékén! Kicsit gettosabb, általában megmondják az emberek a frankót. Gyõr- alig van cigany, sok a munka tobb a pénz. A város maga szép , igazi régimódi. Sokkal kevesebb látni való van a környéken. Az emberek nyugodtabbak kicsit nem vajkalodnak annyira a masik életébe viszont sokkal sunyibbak és játszák magukat hogy ok a jómódúak es a Madame-ok.
Ha választani kell a kettõ közül, akkor New York.
Sokat utazom az országban; bocs ha valakit megsértek de nagy a különbség az ország keleti és nyugati része között. (nem csak az etnikum, de az emberek viselkedése, a kultúra is más). keleten talán Debrecen és Szeged élhetõ hely. Mindenképpen a nyugati részre szavazok, ott már lehet vitatkozni, hogy melyik város.
Igaz én nem miskolci vagyok, de mivel Miskolcon tanulok, így szinte mindennap ott vagyok. Gyõrben egyszer voltam (akkor is csak pár órát töltöttem ott). Ha választani kellene (vagy választhatnék) egyértelmûen Gyõr. Vannak szép helyek Miskolcon, de a sötétség ami uralja a város egyes pontjait, plusz a nagy munkanélküliség nem éppen a legjobb...
debrecen :) :) vagy anglia, svajc :) tudom, vicc de igy van.
Miskolci vagyok, de egyértelmûen Gyõr.
Szintén személyes tapasztalatok alapján Gyõr. Rengeteg ismerõsöm az Audiban dolgozik, jól megél. A miskolci ismerõseim nagy része munkanélküli.
Miskolc jobb, mert több a cigány és olcsóbb a sör:D Amúgy Gyõr a jobb természetesen.
Én is Gyõrre szavazok.
Attol függ számodra mi a fontos? Miskolc elönye, hogy sokkal több prosti van.
Egész életemet Miskolcon és környékén éltem le, Gyõrben csak néhány napot töltöttem, illetve legtöbbször csak átutaztam rajta, de az alapján Gyõr az élhetõbb.
Egyik se, inkább Fehérvár.

Harry Potter-fordítás. Tudnátok segíteni?

szeretném megtudni, hogy hogyan vannak az eredeti angolban a következő Harry Potter-fogalmak
Az iskola Hogwarts, a házak Gryffindor, Slytherin, Hufflepuff és Ravenclaw. A professzorok neveit itt megtalálod magyar fordításban és eredetiben: [link] A nevelõszülõk Uncle Vernon és Aunt Petunia.
Off-topic: tudtad hogy a hoppanálásnak és dehoppanálásnak miért van külön neve? Azért mert ezek az angolban "apparation" és "disapparation", az appear és a disappear igékbõl. A fordító megtehette volna, hogy ezeket mondjuk "eltûn(tet)ésnek" és "feltûn(tet)ésnek" fordítja, de nem tette. :)
A kérdező hozzászólása: nem értem mit akar az utolsó válaszoló
Az Abszol út meg Diagon Alley. :) Az eredetiben Harry diagonally-t mond, amikor elszúrja a címet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!