Kultúra és közösség kategória válaszai (62876 db)

Miért vannak ennyire könnyen befolyásolható emberek?

Adott a szituáció: végzős lány vagyok. Foglalkoztat a teológia. Hívő vagyok.
Szerintem a baj igenis veled van. A teológiával semmit nem tudsz kezdeni a munkaerõpiacon. Amellett nem normális szerintem az, hogy ott úgy beszélnek 2000 éves mitológiáról, mintha az lenne az élet abszolút igazsága (v. ö. ha én Zeuszról mondanék hasonlókat, rövid idõ után a pszichiátrián találnám magam.)
Nem veled van a baj. teljesen igazad van. Ne figyelj az elsõre, aki a bunkó drogosokat támogatja inkább.
Miért lennének befolyásolhatók!befolyásoltak? Értem, hogy ellenszenves nekik a teológia meg, hogy rossz irányba fordult el az egyik lány, de ezek még mindig nem a befolyásoltság jelei. Legalább is bõvebb információk hiányában én csak ezt tudom mondani.
Irónia (fõnév; görög): Amikor egy hívõ panaszkodik arra, hogy könnyen befolyásolhatóak az emberek.
Ez nem hit kérdése, ateista is szokott hullarészegen a hányásában fetrengeni.
Kedves utolsó, látszik, hogy nem érted amit elõtted írnak. Az utolsó elõtti arra akart rávilágítani, hogy a hívõség õnmagában feltételez egyfajta befolyásolhatóságot. Ugyanis bárminemû valós bizonyíték nélkül elfogadni egy abszurd, komplett világnézetet nem éppen az önálló gondolkodás, az egészséges szkepticizmus, nehezen befolyásolhatóság jele. És nyugodtan szavazzatok le!
Nem vagy debil. Ne is legyel. Jezus azt mondta;Mi koze a vilagossagnak a sotetseghez. Vilagossag, akik Jezus tanitasa szerint elnek. Sotetseg, akik satan lazado magatartasat tamogatjak azaltal, hogy ok is ugy viselkednek. A baj , hogy meg csak nem is tudjak, satan mindig a vilagossag angyalanak tunteti fel magat. Teologia, Jezus ilyet nem tanitott. Ezek emberi szemszogbol magyarazzak meg a dolgokat, ami nem biztos , hogy helyes. A ket csaj a pusztulasa fele halad, te ne legyel ilyen. Pusztulasa=terhesseg, fuggosegek, vagy meg rosszabbak.

Tesómat feljelenthetik ezért jehova tanúi?

Tesóm kint volt a konyhában, én a szobában voltam, mikor hallottuk, hogy kopogtatnak. Tesóm nyitott ajtót, én közben mentem kifele a szobából és az alábbit láttam: A tanúk mondták mi ügyben jöttek (talán őrtorony osztogatás), majd tesóm az alábbi módon küldte el őket, ezt mondta nekik: T*karodjatok ti h*lye szektások! - Majd egyikőjüket leköpte, végül becsapta az ajtót. Ezért feljelenthetik tesómat? Tesóm nagykorú.
Nem hiszem, hogy fel fogják jelenteni. A tesód viszont nem teljesen normális... Én nem szívesen barátkoznék egy olyan alkkal, aki csak úgy lekö másokat, mert más. Vegyen inkább gyógyszert vagy relaxájon.
:D) Hát nem szeretnék a pénzedre vigyázni, :) nagyon kedves tõled. biztos álmatlan éjszakáim lennének, miatta. Mert a pénzzel csak baj van, azt ellophatják, és az életemet is elvehetik még 20 forintért is. Inkább tedd be a bankba, bár ott sincs biztonságban teljesen, mert bármikor csõdöt jelenthet, és akkor nem látod viszont ....
Ha hozzám kopogtatna be pár ilyen barom, én is elküldeném õket az anyjukba. De biztos nem köpném le.
Hát nem tudom mit szólnál ha a Te mamádat sértegetnék? Még fel is lennél háborodva, s nem vagyok barom. Szerinted az hogy valakinek az édesanyját a szádra vennéd, Nem inkább te lennél barom? Milyen stílus ez? S mi vagyunk az ellenség?... :((
Szia Kérdezõ! A tesódnak igen komoly agressziókezelõ tréningre volna szüksége! Küld orvoshoz!
Megtörtént ez a leköpés, és valószinülrg nem jelentik fel a tesódat, de azért magyarázd el neki, hogy a következökor már nem biztos, hogy nem lesz feljelentve, akkor sem, ha nem ugyanazok a személyek lesznek! Mert azért szóban meg lesz jegyezve ez az eset a következö Tanünak, aki felkeres!
Ahhoz képest, hogy nagykorú, eléggé buta a tesód, már ne haragudj. Csak úgy nem köpünk le embereket, ez gusztustalan. Ha nem érdekli, akkor meg kellett mondani, hogy legyenek szívesek békén hagyni, mert ez engem nem érdekel. Alap mûveltség.
Elég szomorú, hogy tesód így viselkedett... Szépen is meg lehet nekik mondani, hogy nem kíváncsi arra, amit mondani akarnak. Én sem vagyok vallásos, de eszembe sem jutna így viselkedni velük szemben (pontosabban senkivel). Eddig mindig próbáltam kedvesen, normális hangnemben közölni velük, hogy köszönöm, de nem érdekel... És nem is erõsködtek, hogy márpedig akkor is hallgassam meg õket.
Kedves 2O-as! Hogy is mersz kimondani ilyent? Látszik, hogy nem ismered a Tanúkat! Ha minden ember Tanú lenne, akkor nem kellene bezárd az ajtódat! A saját vallásodbeliek miatt kell bezárd az ajtód! Te egy náci vagy? Vigyázz, mert a világon mindenki utálja a nácikat! Még a németek is! :) )))
20-as milyen értelmes ember lehet. Az aranyszabály: amit szeretnél hogy az emberek veled tegyenek, azt tedd te is velük.
Hát abban biztos lehetsz, hogy a pénzem elõbb bíznám rád, mint egy ártatlanokat köpködõ emberre.
Silver "testvér" Jehova Tanúi nem hazudnak, és soha nem tennének olyat ami nem áll egyenesen Biblia tanításával szemben s hazugságot ami az ördög egyik tulajdonsága. :((( szörnyû, hogy gondolhatsz ilyet, ....hogy a tanúkat hazugságra vennéd rá, és a gyermeket is hazugságra tanítod? Ezért kiközösítés járhat, mert bibliai alapelv elleni vétek.
Mellesleg nincs róla bizonyíték, hogy leköpte õket. De most ügyesen csináltál egyet, szóval grat.:) Tehát ha a rendõrség betudna azonosítani, akkor te magad buktattad le a tesód. Természetesen ilyenkor célszerû azt hazudni, hogy te csak kiírtad a kérdést, hogy teszteld az emberek hogyan reagálnak rá. Két tanú meg feljelentett, mert megsértõdött rád. Ezért azt hazudták, hogy tényleg le lettek köpve. Ez azért nem jó hazugság, mert a kérdést késõbb írtad ki, mint az eset. Tehát ez kiderülhet. A legjobb azt hazudnu, hogy a két tanú kérésére írtad ki. De nem akarok hazugságból órát adni...
Ha fel is jelentik, szinte kizárt, hogy komoly szankciói legyenek az ügynek.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem jelenthetik fel tesómat? Ez nem ma történt, csak most volt idõm gép elé ülni.
Nem tudom, lehet hogy a sitten nagyobb biztonságban lenne...
Nem fogják feljelenteni. Sõt még örülnek is neki, ha ilyen atrocitásokat élnek át, mert ez erõsíti azt a hitüket, hogy Krisztus (?) névért üldözik õket.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szervusz. Én egy Jehova Tanúja vagyok. Nyugodj meg Jehova Tanúi nem fogják feljelenteni a testvéredet, mert ez a tette a testvérednek Istennél van felírva, és majd Õ rendezi ezt az ügyet vele. Az elõttem szólónak pedig: Jehova Tanúi nem akarnak mártírok lenni, és egyáltalán nem élvezetes, hogy emberek méltatlan módon bántanak másokat ezzel csak magukat azonosítják, hogy hová tartoznak, mert Jézus nem ezt tanította a követõinek. S nem kell gúnyolódni, mert akkor evvel az erõvel az apostolok is ilyen váddal illethetõek, mert bizony a hitükért a prédikálásért megverték, börtönbe zárták õket. S ha ilyesmiért börtönbe zárnak valakit, vagy leköpnek, akkor szerinted egy gyilkosnak az ítélete mennyire szigorú ha csak 25 évet kap, le sem köpték, miközben egy másik azért kap 10. évet, mert Bibliával a kezében elment evangéliumot hirdetni?
Nem valószínû, de én a helyedben leb**nék egy istenes pofont a tesónak. Nem normális.
Talán még annyit, hogy Jehova Tanúi nem vesznek részt a világ dolgaiban, és csak nagyon alapos okkal mennek a "világi" bíróságokhoz. Mi nem törvénykezünk egymással nekünk Jehova a Bíránk majd Õ ítélkezik, Jézus pedig a királyunk ha nem is hiszed, s így majd õk elintézik azokat az ügyeket amit a szolgáival tesznek. Hidd el, õk megfelelõ, igazságos, büntetést tudnak adni, mint egy "emberi bíróság"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Megnyugtattatok. Tesómmal pedig el fogok beszélgetni.
1. Nem Jehova Tanuit utasitották el, hanem az igaz Istent. 2. Nem jelentik fel, majd ha jön a világ vége, akkor majd meglássuk Isten mit fog csinálni. Ennyi.


Küldenétek nekem esküvői képeket?

Olyan képek kellenének amelyen a pár az oltár előtt áll és a pap is rajta van miközben olvas.
google > egyházi esküvõi képek

Mit jelent az alábbi kifejezés a gyakorlatban, pontosan mit foglal magába? Egy római katolikus oldalon olvastam.

Egy bérmaszülőnek lehet több bérmagyereke is, de azt neki kell mérlegelnie, hogy hány személynek vállalhatja felelősen ezt a feladatot, hogy lelki- és imaéletében teljesíteni is tudja-e a vele járó kötelezettséget.
Ez a követelmény abban az esetben jöhet szóba, ha a szülõk meghalnak és neki kell a hit szerinti életet biztosítani. Ha a szülõk élnek, ez az õ feladatuk (lenne). Tehát hogy a Jancsika (Juluska) továbbra is imádkozzon, járjon templomba, neéljen léha, kicsapongó életet, stb.
A kérdező hozzászólása: Az még fontos: ez egy felnõtt keresztséggel kapcsolatban írt válasz volt. Tehát olyankor, amikor már a keresztelendõ maga választja meg a keresztszülõt, és a szülõknek valójában már beleszólásuk se nagyon van az egészbe, mivel õk nem hívõk és nem is tetszik nekik ez a lépés. Tehát ilyen esetben is ez a feladat a választott kereszt- és bérmaszülõre tartozik?
Igen. De a kereszt- és bérmaszülõ még a szülõk életében is betölti ezt a szerepet. Például ha a szülõk elhanyagolják a hitéletet, nem fektetnek hangsúlyt a gyermekük hitéleti nevelésére, nem járnak templomba, nem ápolnak kapcsolatot katolikus közösséggel sem. A gyermek ilyenkor is fordulhat a kereszt- és bérmaszüleihez. A valóságtól ne legyünk azonban elrugaszkodva: a többség már nem ilyen szempontok alapján választ, hanem a rokoni kapcsolat, a hagyomány (oda-vissza keresztszülõség) vagy az anyagiak, befolyás is számításba jönnek.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm szépen az újabb választ! Abban olvastam ezt: " a többség már nem ilyen szempontok alapján választ, hanem a rokoni kapcsolat, a hagyomány (oda-vissza keresztszülõség) vagy az anyagiak, befolyás is számításba jönnek." Igen, sajnos ezt én is látom a környezetemben. De konkrét esetemben (én vagyok a keresztelendõ felnõtt) csakis az motivált, hogy olyan keresztszülõket (és egyben bérmaszülõket)találjak magamnak, akik gyakorló, hithû katolikusok. Akikhez fordulhatok, ha kérdésem van, akikkel beszélgethetek hitrõl, a mindennapi életrõl bensõségesen, keresztényként. Engem nem érdekel az, hogy nem rokonom (hiszen egy vallást nem gyakorló családból származom), és az anyagi oldal eszembe sem jutott. Tudom, lehet, hogy hihetetlen az, hogy még ilyen létezik, de: számomra a lelki élet a fontos, az, hogy legyen olyan mellettem, akiben megbízom, mert életét áthatja a hit, azt megéli és így bizalommal fordulhatok hozzá. :)
Remélem, találsz majd olyan közösséget is, ahol hozzád hasonlóak vannak. Egészen más az, ha valaki így nõ fel és katolikus közösségekhez tartozik gyermekkora óta. Azt kívánom neked, hogy sohase inogjon meg a hited, legyen mindig "embered", aki megerõsít a nehézségek idején is. De azt is tudni kell, hogy mindannyian csak emberek vagyunk, bukdácsolunk, tévedünk, sokszor súlyosan és életreszólóan. Külön kell tudni választani a hitet és a követõit. Isten szent és igaz marad akkor is, ha a követõi nem azok.
Ha ott kell érvényesnek lennie a házasságnak, akkor ezt ott kell megkérdezned Pakisztánban.
De azért elõtte gondolkodj el, milyen élethelyzetek lehetnek ott, és hogyan fogsz azokra reagálni, illetve tudsz-e. De a kényes helyzeteket is! És ha mindre jó választ adtál, nagy az empatikus és tûrõképességed, akkor kezdj az iratokhoz. Nekem már az is gondot okoz a megítélésed képességeit illetõen, hogy ezt a kérdést itt tetted fel. Most lehet nehéz, de valószínû jobban jársz, ha itthon maradsz.
(tudom, semmi közöm hozzá és amúgy se ez volt a kérdés, de jól gondold meg, hogy keresztény (?) nõként ki akarsz-e menni oda és ott összeházasodni. amúgy házasságot itthon is tudtok kötni a pakisztáni barátoddal, neki ez nem felelne meg?
A kérdező hozzászólása: Bocs, de nem lebeszélést várok, hanem praktikus tanácsokat. És ismerem az ottani helyzetet, mivel voltam már náluk, és az én empatikus képességem semmi az o családjáéhoz képest, beleértve a nyolc testvérét, számtalan unokatestvért és azok családjait. Itthon fogunk élni, nem ott. Csak szeretné, ha a csalídja részese lehetne az eskuvonek. Úgyhogy ha valaki tud, segítsen megválaszolni a kérdést.
Jó, ha már ennyire biztos vagy mindennel, csak ezzel nem, akkor mi lenne, ha megkérnéd a pakisztáni barátodat, hogy kérje meg a családját, tudakolják már ki ott helyben, hogy külföldi állampolgárnak (eu tagállamból, ha ez számít), milyen iratokra lenne szükség házasságkötés esetén. Mert gondolom errõl biztosat csak az ottaniak tudnak.... Vagy használd a jó öreg guglit.

Találd ki mennyire szeretlek könyvet hol tudnám beszerezni?

Találd ki mennyire szeretlek könyvet hol tudnám beszerezni? Már kerestem minden hol, csak azt találtam róla, hogy 2004-ben már ki lett adva a Spelta kft jóvoltábol, és enyi.
Ha Sam McBratney kis könyvére gondolsz, akkor a guglival feljön nem is egy hely, ahol megvehetõ. A címét írd a keresõbe.
Könyvtár
Az engem is érdekelni, mert a rengeteg talált közül egyet sem találtam ahol tényleg kapható, mindenhol csak elõjegyezhetõ.

A Trefortba járok kispesten van a közelben ugyan ilyen jó vagy jobb középiskola? Mert annyi retardált osztálytársam van, hogy az már fáj.

Mind annyira retardált idióta ,hogy nem tudok mit hozzá szólni én azt hittem ,hogy ez a egy színvonalasabb iskola de tévedtem .De ha így folytatódik elmegyek csak hova?Tudtok nekem a közelbe ugyan ilyen jó vagy jobb sulit mondani?Előre is köszönöm.
"ugyanilyen", "hozzászólni", stb Szerintem jó lesz neked a Trefort.
Hányadikos vagy?
Hova mentél azóta át?
"onnan mennek inkább villamosmérnöknek, informatikusnak BME-re, Óbudaira" hahahaha hahahah hahah ez jó vicc Hányan? 30-ból hárman-négyen? Húzz innen valami normális gimibe, ha jót akarsz.
Trefortba járt ismerõsöm, c elektro osztály, onnan mennek inkább villamosmérnöknek, informatikusnak BME-re, Óbudaira, de több a rossz tanuló valamennyivel, viszont mûszaki vonalon mozognak amivel könnyû elhelyezkedni, a többi kéttannyelvû osztályba is volt aki jó egyetemre ment, volt aki csak egy okjra ment, nem érdekel senkit, hogy honnan van az érettségid, fõleg az nem, hogy milyen osztályba, leszarják, csak legyen jó. Most itt inkább az a kérdés, hogy az osztály menyire lesz teli hulladék emberekkel, akik miatt nem lehet normálisan tanulni...
A kérdező hozzászólása: mert?
olyan mindegy hova mész :)
A kérdező hozzászólása: gondolod 75 pontos felvételi után a c-be megyek?:)
A kérdező hozzászólása: nem c vagyok
biztos c osztályos :D azt a sulit le kéne dózerolni
"Ugyan ilyen jó?" A Trefort egyáltalán nem számít jó iskolának, tehát annál szinte csak jobbat találhatsz. A környéken erõsnek számít a Szent László Gimnázium és a Karinthy Frigyes Gimnázium.
Uuu melyik osztályba jársz??:D én is trefortos vagyok
A kérdező hozzászólása: húú mert rosszul írtam valamit?:D képzeld 75 pontos volt a központi ;) csak megbántam hova jöttem mert azt hittem , hogy ez egy jó suli de el lehet menni ha csak kötekedni jössz és nem segíteni.
A kérdező hozzászólása: jó helyre.

Mikor használunk dupla tagadást?

That ain't no tea party! (sztem ez dupla tagadás) értem mit jelent csak nem tudom mikor használható
Soha, helytelen mondat, ha a hivatalos angol nyelvtant nézed. :P Híresebb, a Pink Floyd-tól: "We don't need no education". Igazából ezzel hangsúlyozni akarják a tagadást, de grammatikai szempontból helytelen.
az angol nem hasznal dupla tagadast, nyelvtani hibanak szamit. az ain't sem tulzottan muvelt beszelore vall...
A "we don't need no education" kb annak felel meg, hogy "nincs szuksegunk semmi oktatasra". Nem vagyok egy nyelvtan guru, de szerintem ez nem dupla tagadas, hanem inkabb nyomatekositas.
#3: tevedes: we need no education: ez a nyomatekositas, 'nem kell nekem semmifele oktatas [tudom en azt magamtol is]'. ha csak siman azt irod, we don't need education, az csak ugy megjegyzed, 'nincs szuksegem oktatasra [mert nem szukseges]'


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!