Közoktatás, tanfolyamok kategória válaszai (138760 db)

Jelenleg kinek és mennyi (fizetetlen) tanulmányi szabadság jár?

A helyzet az, hogy tanárként dolgozom, miközben másoddiplomát végzek. A munkahelyemmel nincs tanulói szerződésem, de annyiból kötődik hozzá, hogy így elvégezve lesz olyan szakom, amit a már meglévő mellett ott is tudok majd hasznosítani.

Valaki írna nekem glosszát? Holnapra kell (ma adták fel)

témája bármi lehet kb 20-30 soros legyen. előre is köszi:) 14/l
Es mit adsz cserebe?
A kérdező hozzászólása: zöld kezet és ha kell segítek neked ha tudok:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Állatkert kontra természet A harminc fölöttiek május elsejei asszociációja a felvonulás, lufi, sör és virsli. Az elmúlt húsz évben szerencsére már nem vezényszóra ünneplünk. Mára, a kirándulás lett a varázsszó. Lakóhelyemen, és környékén ilyenkor a Nyíregyházi Állatpark a sláger. Igyekszik is Gajdos úr (az állatkert igazgatója) a fejlesztésekkel készen lenni erre a napra. Minden évben elõrukkol valami újdonsággal, ami látogatók ezreit vonzza a parkba. Aki húsz évvel ezelõtt járt ott utoljára, csodának tartja a mostanit. Akkoriban néhány büdös róka, dagonyázó vaddisznó, depressziós õz és két-három fácán alkotta a látnivalót, mára minden földrész állatvilága megfigyelhetõ itt. Emberi természet a kíváncsiság, de az utazás drága mulatság. Nem mossa már három tenger a partjainkat (vagy nem is mosta soha?). Tengeri állatokkal való találkozásunk így elég problémássá vált (kivétel a tengeri malac). Most Nyíregyházára költözött az óceán, (ha a hegy nem megy Mohamedhez…) élõ cápákkal, rájákkal és miegymással. Szemünk, szánk tátva maradna, ha a megyeszékhelyet választanánk úti célul. De megátalkodott családom évek óta a vadkempingezést részesíti elõnyben. Népes famíliám némi szalonnával és virslivel felszerelkezve egy Isten háta mögötti helyre indul ilyenkor. Zsúfoltságra nem panaszkodhatunk, mert kizárt hogy valaki oda téved, félúton visszafordul ugyanis, aki véletlenül arra keveredik. Természetes környezetben figyelhetjük az állatokat, bár itt esélyük van elrejtõzniük kíváncsiskodó szemünk elõl. Csak egy gondom van ezzel a természetjárással. Az, hogy a gyerekeim túl kíváncsiak. Ugye, én sem tudhatok mindent! Szóval, azok az állat ismertetõ táblák jól jönnének a természetes állatparkban is.
Jöhetnek az igert zold kezek!
A kérdező hozzászólása: ment a zöld(:

Mi a következő két feladat megoldása? Sürgős! Földrajz:Afrika, Ausztrália! (többi lent)

1.Csoportosítsd a kétféle gazdálkodás módra jellemzőket!
1. kezdetleges:4, 6, 9, 1o gépesített:1, 2, 3, 5, 7, 8 1. mind2 2. mind2 3. Au 4. Af 5. Au 6. Af 7. Au 8. Au 9. Af 1o. Au 11. Af 12. Af 13. Af 14. Au
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon sokat segítettél!!!!! :)


Remélem ez nem matematika, mert akkor nem érdemled meg belõle ezeket a jegyeket... Borzasztó egyszerû a dolog, elsõ lépés az, hogy megkérdezed a tanárodtól, milyen súlyozással számolja a témazárókat. Van olyan tanár, aki ugyanúgy egynek veszi, mint a röpit, van, aki kettõnek, van, aki háromnak... Így nem mindegy, hogyan is számoljuk. Utána pedig egy borzasztó nehéz matematikai számolást kell végrehajtanod. Átlagot számítani úgy kell, hogy összeadod a jegyeidet, és elosztod õket azzal a számmal, ahány darab jegyed van. Ha a tz-k kettõt érnek a tanárodnál, akkor egy 5-ös tz-t 10-ként adsz hozzá az összegedhez, és ez alapján egy tz-d 2 elemnek számít az egészben. Remélem érted, ha nem, akkor reménytelen vagy.
Remélem én is, hogy nem matekról van szó, mert akkor - akármilyen jegyeid is vannak - egyesre állsz... Amúgy kérdés, nálatok a TZ-ket súlyozottan veszik-e figyelembe a röpdögákkal szemben? Ha igen, akkor az átlagod 4, 6666... (nyilván ötös, ha most kellene lezárni). Ha nem, akkor az átlagod 4, 5 - szintén ötösre kerekítendõ.
Remelem nem matekrol van szo! Amugy meg ha en tanar lennek, akkor leszarnam a ropdogat, es siman megadnam az 5-ost erre, plane, ha bejossz velem a szertarba a nagyszunetben.
A kérdező hozzászólása: Én is 4, 5-öt számoltam , csak megkérdeztem.
Én a helyedben még mindenképpen megpróbálnék bezsebelni egy ötöst, sajnos sok olyan tanár van, aki pofára osztályoz, vagy eleve az 5-ös tizedest lefele kerekíti..
A kérdező hozzászólása: Persze, félévre biztos sikerül!

Valaki el tudná nekem mondani miről szól Janikovszki Szalmaláng regénye?

holnapra kellene elolvasnom de holnap 2 tz-t is irunk és arra készülök ezért nem tudom elolvasni. annyit tudok hogy Palócz Vera szerelmes lesz egy karmesterbe.
A vegere kiderul, hogy a karmester csak egy kisertet volt, es Palocz Vera vegez magaval, hogy orokre egyutt lehessenek.

Egy németes tudna segíteni egy bocsánatkérő, rövid levelet írni? :D (Schuldigung brief)

Freundin(privat): Sien können morgen nicht mit ins Kino.Sie müssen bis 20 Uhr arbeiten.
TsuB! Entschuldigung! TsuB.
A kérdező hozzászólása: hát ez igazán hasznos volt...
Liebe Jasmin! Es tut mir leid, aber ich kann nicht mit dir ins Kino gehen. Ich möchte sehr, aber ich muss bis 20 Uhr arbeiten. Entschuldigung! Können wir an einem anderen Tag ins Kino gehen? Liebe Grüße NEVED
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszi

Ennél a szitunál milyen jegyeket néznének?

A szituáció:8.után felvesznek mondjuk az y iskolába de én nem oda szerettem volna menni ezután 9.végén én újra kezdeném a 9.et az x iskolában ilyenkor ugyanúgy a 8.os jegyet vagy más jeygeket néznek?illetve az írásbeli felvételi újra kell írni?
Dehogy.
Nem, csak meglegyenn mindkét részhez a papír Meg akkreditált ny.vizsgaközpont legyen
Ha emelt érettségin voltál és elérted a szüks. százalékot, még azt is elfogadják ny. vizsgának
Akkreditált nyelvvizsga központnál letett ny.vizsgát fogadnak el

Ez a pár kifejezés hogy van angolul? (3 kifejezés lent)

1.: Néha vitatkozunk, hogy melyik filmet nézzük meg.
1. Sometimes we discuss, which we see film. 3. In my freetime rather I sport, or I learn advance. A 2. mondatot nem tudom :(
1. Sometimes we argue, which film will we watch. 2. I go to the library only for required readings, sometimes i read books (for my own entertainment). If the sentence wasn't too complicated, i would put into it, what i wrote in the bracket. 3. In my free time I rather sport or learn.
Bocs, javítanék, az elsõ mondatot kicsit elkúrtam. *which film we are going to watch.
Megint utolsó vagyok, szerintem a going to-s sem jó. :D:D talán simán which film to watch.
A kérdező hozzászólása: A WILL jobb mint a GOING TO. a going to azt akkor szoktuk használni, ha valamit elhatároztunk , de vitázunk
1. Sometimes we argue which film to watch. 2. I only go to the library to get the compulsory books (but I do read books just for my own entertainment too). 3. In my free time I usually do some sports, or study ahead for school.
1. Sometimes we had an argument about which film we should see. 2. I go to the library to get the compulsory books only (for my own entertainment). 3. In my free time I prefer do some sports or study ahead for school (materials).
Mert az? :D Konkrét karaktereket keresnek, magasak az elvárások, kemények a feltételek. Ismerõsök nélkül meg pláne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!