Közoktatás, tanfolyamok kategória válaszai (138760 db)

Hová vennének fel?

Most fogok felvételizni,4,4 az átlagom körülbelül 89 hozott pontom lesz, plusz a központi. Az a kérdésem hogy nyíregyen melyik gimibe vennének fel ahol spanyolt vagy olaszt tanulhatnék?

Aki nagyon jó németből megtudná nekem ezt csinálni?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Worüber sprechen meine Eltern oft? (über das Abitur) Worüber ärgert sich meine Oma oft? (über ihre Migräne Über wen ärgert sich der Chef? (über die faule Sekretärin)
Mit wem triffst du dich heute? (Kivel találkozol ma?) Womit beschäftigt sich der Streber? (Mivel foglalkozik a stréber)
Worauf (warten wir schon seit zwei Stunden) Womit (spielen die kleinen Kinder gern) Woran ( )
An wen Für wen

Ha államilag támogatott szakra járok fősulin/egyetemen, akkor tényleg nem tudok kimenni külföldre, miután megszerzem a diplomámat? :S

Vagy kitudok menni, csak majd X éven belül visszakell fizetnem az államnak a tandíjat? Vagy hogy van ez?
Nem fognak megállítani a határon. De az is biztos, hogy ha nem fizeted vissza (dolgozod le) az oktatásod költségeit, ki fognak találni valami szankciót, amivel megkeseríthetik az életed, ha itthon maradsz.
Jelenleg nincs olyan törvény, miszerint a megszerzett államilag támogatott diploma után kötelezõ lenne ledolgozni a "költségeit". Nyugodtan próbálj meg külföldre menni, én is így tettem. 3 év BME BSc után Edinburgh Uni. MSc, és nem kaptam fenyítõ leveleket, hogy ha nem megyek haza dolgozni akkor vissza kell fizetnem a költségeket.
20 évig itt kell maradnod, vagy fizetni kb. 1-2 millió közti összeget, ha mégis ki akarsz menni. Ez a lényeg.
Tévedés, utolsó. Szövegértelmezés nulla. 20 éven belül kell a képzési idõt ledolgozni, ami nagyon nem ugyanaz, mint amit te írtál.
Nem csak a felét?
Az oklevél megszerzését követõ 20 belül kell annyi idõt itthon dolgoznod, ahány évet az állam finanszírozott. Tehát egy 3éves képzés esetében, 3 évet kell ledolgoznod 20 éven belül. Kimehetsz külföldre akár 10-15 évre is, a lényeg, hogy 3 év (még az sem fontos, hogy folyamatos)munkaviszonyod legyen itthon. Ha ez 20 évig nem történik meg, akkor kell visszafizetned a képzésed költségét. Így érthetõ?
Állami ösztöndíjas finanszírozási formájú alapképzésen szerzett felsõfokú oklevél birtokában is folytathat külföldön felsõfokú tanulmányokat, valamint vállalhat munkát, amennyiben az oklevél megszerzését követõ húsz éven belül az állami (rész)ösztöndíjjal folytatott tanulmányok idejével megegyezõ idõtartamban hazai munkaviszonyt tart fenn. Amennyiben nem tart fenn az oklevél megszerzését követõ húsz éven belül az állami (rész)ösztöndíjjal folytatott tanulmányok idejével megegyezõ idõtartamban hazai munkaviszonyt, akkor köteles visszafizetni az adott képzésére tekintettel a Magyar Állam által folyósított magyar állami (rész)ösztöndíjnak – évente a Központi Statisztikai Hivatal által megállapított éves átlagos fogyasztóiár-növekedés mértékével növelt - összegét a Magyar Államnak.


Hogyan lehet megoldani ezta feladatot? (fizika-9. osztály)

Holnap felelek fizikából és gyakorlás közben elakadtam ebben a feladatban.Tudnátok segíteni?A feladat:
Ezt az egyenletet kell használni: m1*v1=m2*v2, vagy máshogy átíva m(gyerek)*v(gyerek)=m(kiskocsi)*v(kiskocsi) 30*2(kg*m/s)=45*v(kiskocsi)(kg*m/s) 60=45*v(kiskocsi) 60/45(m/s)=4/3(m/s)=v(kiskocsi), természetesen a kisgyerek futási irányával ellentétes lesz a sebessége, vagyis ha a gyerek sebessége 2m/s, akkor a kiskocsié -4/3(m/s).
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm hatalmas segítség volt.Megy a zöld kéz!!!!
múlt éjjel túl éhes voltam hogy aludjak, és ma, amikor kiveszem a wrinkles-eket a gut-omból, akkor... hát passz.. a vége elég szlenges szerintem.. :)
A kérdező hozzászólása: pedig eleg fonti
get the wrinkles out of.. javítani valamin - gondolom már nem éhes, mert evett. wiring duty - nem lehet, hogy akirõl szó van, ez annak a munkájával függ össze. Szóval például villanyszerelés vagy ilyesmi. Szóval melóznia kellett és megint nem alhatott. Tudni kellene a szövegkörnyezetet is.
Például így: [link] Érthetõ?
A kérdező hozzászólása: Zseniális, köszönöm! :)

Ez elfogadható dolog?

általános ba 4,5 volt az átlagom most közp suli 9. be 3,9. fogok javítani de max 4.1 re, ez elfogadható hiszen új iskola, új tanárok, követelmény, és még szokni is kell. tehát szerintetek is elfogadható ez a kis romlás?
Zrínyibe jársz (Kõbánya)?

Az alábbi matek feladatokat kaptam házi feladatnak, segítenek nekem valaki, hogy hogy kell megoldani, levezetni a feladatokat meg nagyjából elmagyarázni, hogy megértsem?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Ha x négyzeten-t "a"-val jelölöd, akkor x a negyediken "a" négyzet. Ezzel egy másodfokú egyenletet kapsz "a"-ra. Megoldod, és x^2=a -ból kiszámolod mind a NÉGY gyökét. Ha így sem megy, egy feladaton megmutatom. Melyik legyen az?
A kérdező hozzászólása: Hát a 681 meg a 683 kéne nagyon, mert azok amik még nehezebben mennek.
Hja, ha neked csak a "csillagosokkal" van gondod, itt megtalálható az is: [link]

Hogyan tanuljam meg a fizikát, ha abszolút nem értem?

Tényleg nem értem. A számolásokat nem tudom elvégezni, az elméletet pedig megjegyezni. Soha nem álltam még bukásra semmiből, és most először értesítőt is kaptam. Mit tegyek? Nem tudom megtanulni, de nem akarok megbukni. Puskázni túlságosan félek, és az idegességtől soha nem is tudok. Mit tehetnék?
oké.. konkértan min nem megy? az alapok? abban tudok segíteni :D
Elõször is kérdéses, hogy egyáltalán jól magyarázzák-e nektek az anyagot. Ha vannak szemléltetõ ábrák, azok alapján megpróbálhatod elképzelni a valóságban, hogy is néz(ne) ki a dolog (például erõterek) és hogyan reagálnak az egyes komponensek. Az elektromágnesességnek rengeteg hasonlatos tulajdonsága van a mechanikával. Ha el tudod képzelni testekkel és mozgásokkal, akkor töltésekkel, erõvonalakkal, stb is. Csak fel kell fedezni az analógiákat. Ha sikerül átlátni az összefüggéseket, akkor azt próbáld meg magadban elmagyarázni a saját szavaiddal! És az sem árt, ha egy más fajta elõadásmódban is meghallgatod egy szintén hozzá értõ embertõl.
Ha ezt idén írtad volna azt mondanám engem is érdekel, mert én is azon gondolkoztam bejelöljem-e, mert engem is érdekel. De most már csak azt kérdezem bejutottál-e és ha igen mennyivel?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!