Közoktatás, tanfolyamok kategória válaszai (138760 db)

Milyen sulit tudnátok ajánlani Budapesten? (többi lent)

Már második éve tanulok a Petrikben és egyre jobban kezdem érezni, hogy nem volt jó döntés hogy oda mentem és egyre többet gondolkoztam rajta, hogy átmegyek egy másik suliba.Nem érzem oda valónak magam, nem érzem, hogy sikeresek lennének a tanulmányi eredményem ha maradnék.Ráadásul sokszor érzem [email protected] magam főleg kémia órák előtt/közben bár közre játszik, hogy valamiért utál a tanár és már fenyegetett is meg.Arra lennék kíváncsi milyen suliba tudnék úgy elmenni, hogy nem igazán tudom még mit akarok kezdeni magammal.Olyan sulit ahol emiatt a plusz 1év miatt nem érezném, hogy levagyok maradva és betudnék illeszkedni.Édesapámmal történő beszélgetés után arra jutottunk hogy azért inkább gimnáziumba kéne mennem.Bármilyen ötletet tanácsot elfogadok.Előre is köszönöm.[16F]

Minden egyetemen ez a hozzáállás?

Elsőéves vagyok és már volt pár vizsgánk, egyiknél a tanár el se olvasta dolgozatot, csak átfutotta, azt mondta csak nézi, hogy meg vannak-e a kulcsszavak és ráírt egy hármast, pedig rendesen tanultam rá és jó lett a dolgozat(nem tökéletes) Másnak pedig lett 4-5 is, pedig elmondásuk szerint ők se tudták jobban. Nem csak egy tárgyból kaptam szerintem rosszabb jegyet, mint amit érdemeltem. Mindenhol ez a helyzet, vagy csak kifogtam egy ilyen gyökér kart?
Én ilyent egyszer tapasztaltam, szociológiából. Ott a leírt szöveg mennyiségét nézte. Mérnöki karon vagyok, szóval tömören írtam a lényeget, ezzel kiérdemeltem egy kettest. Se elõtte, se utána nem tapasztaltam hasonlót.
Nálunk volt olyan, aki azzal buktatott, hogy "mennyiségre nincs meg". El se olvasta, csak akkor, ha megvolt az elképzeléseinek megfelelõ mennyiség. De olyan is volt (szabadon választható tölteléktárgyból), hogy teszt jellegû (x-elõs) teszten teljesen ugyanúgy töltöttük ki a mellettem ülö barátommal. És különbözõ jegyet kaptunk rá.
Nekem 1x volt h a dontes rol kellett irnunk, en ratertem a fa dontes vagas temara, 3/4 kaptam a tanar tuti 1 szot se olvasott el...
Nekem is van egy ilyen tanárom. Csak ránéz a szövegre, hogy eleget írtál-e meg vannak-e benne fontosabb kulcsszavak, aztán általában mindenkinek ráír egy kettest.. De nálunk csak ez az egy tanár ilyen, másoknál elég alapos számonkérés van
Talán tömegszám. De azt általában Z-vel szokás jelölni. A protonok és a neutronok számának összege.


Írásbeli érettségin akármiből kérdezhetnek?

Elég tudatlan vagyok ezzel kapcsolatban. Májusban érettségizek és most kezdeném már a felkészülést. Emelt Kémia biosz az megy hogy mi kell. Viszont magyar töri-> témakörök, miből kérdezhetnek? az összes témakör kell vagy van valami követelmény, esetleg megadják hogy mire lehet számítani? Ezekkel a tárgyakkal nem szeretnék sokat foglalkozni 80% elég lenne. Köszönöm
A magyart tippelni szokták, pl., amikor én érettségiztem, akkor volt 100 éves a Nyugat, sejtettük, hogy az lesz a fõ témája az írásbelinek. De a töri elég vegyes felvágott volt. Nézz meg néhány korábbi érettségit a [link] oldalon, ha a tanár még nem mutatott egyet se.
Ne aggódj, kvantummechanika nem lesz! :D Egyébként, ja! Bármit kérdezhetnek. Tippelni szoktak az adott szakos tanárok, de semmi garancia nincs arra, hogy az a témakör fog dominálni a vizsgán.
[link] Igen, ezen belül bármit kérdezhetnek, ezen kívül meg nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi! akkor azt hiszem nem ártana belehúznom, kéne az az állatorvosi...
Nézegesd az iskolád honlapját Hátha fel van téve témakör Vagy tanártól kell elkérni

Van 12 hónapos autófényező képzés nappalin?

12hónapos okj-t találtam de nagyon költséges.. nappali okj-n csak 2 éveseket látok, de akkor a mostani évem pocsékba megy..perpill szakon vagyok, de nem ezt szeretném csinálni, és ha kijárom akkor utánna 300ezer forint lessz egy új szakma..elkúrtam... most mit csináljak!?

Milyen osszefugges van az áram és az indukcio kozott?

fizika peldaknal van olyan hogy meg kell hatarozni az áram iranyat vagy az indukciot...mit kell tudni ebbol?
Jobbkézszabályt.

A győri Jedlik Ányos szakközépből mennyire nehéz átszokni a Széchenyi István gépészmérnöki karára?

Most még a Jedlikbe járok, de tovább akarok tanulni, és akkor már adott, hogy a SZIE-n gépészmérnöki képzés.
Én szakközépbõl mentem egyetemre, nem lehet összehasonlítani a kettõt. De a gimnazisták is ezen a véleményen voltak. Teljesen más az egész: a tanárok, az órarend és persze az anyagmennyiség. De meg lehet csinálni. Az elsõ vizsgaidõszak után emlékszem, hogy szó szerint röhögtünk a kávézóban azon, hogy miért féltünk mi anno az érettségitõl, amikor itt egy kurzusra többet tanultunk, mint az egész érettségire összesen...
Néhány dologra figyelj oda: 1. Minden tárgyból menj át ELSÕRE, mert hamar összegyûlhet a harminc egyes. 2. Ne hagyd hogy a többiek pánikja átterjedjen rád, a vizsgán csak a tudásod számít, minden más csak legenda. Triesz sem szopat, még ha kívülrõl úgy is látszik. 3. Kerüld a Lapost, különben a Püspök-erdõben ébredsz. 4. Ne hagyd, hogy a többiek lehúzzanak: "elég lesz ez a kredit idénre..." stb. Egyéb kérdés?
Engem a hármas pont érdekelne. Saját tapasztalat? Kifejtenéd?
A Lapos egy szórakozóhely a központi kollégium mögött, a Püspök-erdõ száz méterrel odébb van, egyik ismerõsöm is ott ébredt, kifoszva.
Á, köszi! Nyilván én nem a SZIE-re járok, de marhára érdekelt a dolog, mert Szegeden a Lapos az a szabad strand. :) És így vicces volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, majd odafigyelek :DD és a tárgyak teljesíthetõsége? mármint több ismerõsöm jár már egyetemre, és mind mondja, hogy 1-2 tárggyal direktbe szivatják õket itt is vannak ilyen tárgyak (gondolom)? és ha igen, melyikre figyeljek nagyon oda?
Analízis és általános géptan (1. Félévben) húzósabbak. De teljesíthetö.
te most a Széchenyi István egyetemre akarsz menni? mert az a SZE a SZIE az a Szent István egyetem.
Kb. akkora a különbség, mint egy Zaporozsec és egy zsír új Volvo között. :)

Valaki írt mostanában az Antigoné-ról fogalmazást?

Úgy, hogy az egyik szereplő szempontjából. Pl.: Kreón, Antigoné...
Az egyik kedvencem. Ha egy szereplõ szemszögébõl kell fogalmazást írnod, akkor Antigonét válaszd. Az õ szemszögébõl könnyebb megérteni a drámát..
De a jós, az õr v. Iszméné szemszögébõl is lehet írni

Békéscsabán matek korrepetálás?

Békéscsabán, vagy a közelben keresnék gimnáziumi matektanárt különórára! Tudnátok ajánlani valakit?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!