Közlekedés kategória válaszai (65832 db)

Volswagen Passat 1.9 TDI-ről mi a véleményetek?

Nem a PDTI, csak a sima turbódízelről.
Megbízható, világból kimegy, A gond csak az, hogy 3-400 ezernél kevesebbet futott példányt ebbõl már nem találsz, akármit mutat is az óra.
A kérdező hozzászólása: Igen, erre gondoltam, amúgy is csak a német autókat nézegettem, talán érdemesebb lenne onnan behozatni.
A kérdező hozzászólása: Bár a négyes golf sem rossz e kategóriában
Külföldön se találsz kevesebbet futott példányokat ebbõl már, ott is azok vették ezeket, akik sokat mennek. De a 300 ezertõl még nem kell megijedni. Egy jó állapotban lévõ, megfelelõen karbantartott dízel simán elmegy 5-600 ezer km-ert is. A Golfra ugyanez igaz, a motor ugye eleve ugyanaz.
A kérdező hozzászólása: Csakmert most 1.9-es szívódízel kocsink van, igaz 20 éves 300 ezer kilóméter van benne és már a végét járja :(
Benzines Passatom van, de már bánom, hogy nem TDI-t vettem. Mondanak sok rosszat a dízelrõl, de ezek teljesen megbízhatóak, viszont alaposan meg kell nézni, mert rá lehet fázni.
A kérdező hozzászólása: Egyik ismerõsömnek volt benzines passatja (1.6) azt mondta 250 ezer km-nél teljes motorgenerál kellett neki...(2-300 ezret költött rá)
Az hogy mikor kell egy motort felújítani, sok dologtól függ, fõleg a gazdájától. Egy jó TDI valóban elmegy 5-600 ezret. Kérdés: mennyire volt karban tartva

Következő lenne a problémám:1. 0 suzuki swift 97-es évjárat vízhőfok visszajelző mutatója menet közben gázadásra felmegy a max jelzés fölé, de a víz nem forr fel, majd álló kocsinál, ?

járó motornál beáll normál szintre, majd ujból kezdi, benzin szint mutató is ugyanezt teszi?csatlakozókat kontakspray-vel kitisztítottam ,de a hiba fenn áll,műszerfal kiszerel,megtisztít,ugyanaz a jelenség.
A kérdező hozzászólása: vízhõfok viszajelzõ gomba cserélve lett , nem javult a dolog
Ellenõrizd, hogy a csatlakozóból kijövõ csoportkábelnél nincs-e sérülve a szigetelés, vagy a mûszerfal-egységen belül nincs-e valahol zárlat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Közben megtaláltam a hibát , mûszerfal csatlakozó kábelkötegben a test kábel volt szakadt.Kijavítottam, helyreálltak a mûszerek.
Ezeknek pont az a lényege, hogy váltósak
Ilyen nincs. Eleve minden motorban és robogóban van váltó, csak némelyiknél neked nem kell váltani. Pl a robogókban varió váltó van. Egyet tudok, ami motor kinézetû 50-es, de nem kell váltani: a Gilera DNA.
A kérdező hozzászólása: oké köszi
aki b..i ne akarjon motorozni, nekik robogó való
Jól írták a többiek, ilyen nem létezik.
Én azt mondom, hogy vegyél egy simót, ha ez lenne az elsõ motorod azzal faszán megtanulsz szerelni, motorozni, és utánna vegyél ilyet :D tapasztalatból beszélek, nekemis simó volt az elsõ motorom úgy ahogy sok motoorosnak :)


Miért ilyen alacsony a vízhőfokom?

1997-es opel astra f 1,4-es és most így ebben a téli hidegekben hosszú távon sem megy a vízhőfok mutató csak a kék jelzés tetejéig. Ha pl. megállok és pakolok a kocsiból kinyitom a garázs ajtót, akkor viszont már föntebb megy majdnem a 90 és alatta lévő csíkig. Utastérben van fűtés! Mi lehet a gond? És hogy ez okoz e problémát az autónak?
Új termosztátra van szükséged. A jelenlegi állapot állandóan túlhûtött motort, fokozott kopást, túlfogyasztást okoz.
Termosztát
Esetleg próbáld meg hogy teszel a hûtõ elé karton papírt, úgy hogy nem az egészet fedi le
Termosztát csere, folyamatosan nyitott állapotban van, ezért azonnal belép a víz a nagy hûtõkörbe, ahogy beindítod az autót és nem melegszik fel rendesen üzemi hõfokra. ennek még következménye a magasabb fogyasztás.
PL: [link]
Pillanatragasztó
A kérdező hozzászólása: aha értem ilyenem van itthon ez szerinted nem jó :[link]
A kérdező hozzászólása: meg az a fajta van itthonn:[link]
A blokk és a leömlõ közé nem kell paszta csak tömítés.

Mi lehet a hiba?

Audi a4 (2002) autóba a gyári helyzetjelző égőt kicseréltem a következő típusú ledre : <[link]
Számítógépessel ne is csodálkozz!
A kérdező hozzászólása: ha ilyenre cserélem mûködik [link] de akkor a leddel mi a baj???

Valaki megtudná mondani hány KW-os egy Lada 21011-es (1300)?

Néztem több oldalon is de mindenhol más van! (44Kw-52Kw-ig)
44-tõl egészen 52-ig :D
Mindkettõ hibás érték, a 44 kW az 1200-asokhoz (2101, 2102, 21012) tartozik, az 52 pedig egyikhez sem. Pontosabban az 1300-asok teljesítménye lehet 52 kW, de csak a SAE-szabvány szerinti mérésnél, ebbe viszont most ne menjünk bele. A helyes érték a gyári adatok szerint 48 kW, de hogy a központi gépjármû-nyilvántartásban mi szerepel, az egy másik kérdés (ennek ugyanis sokszor semmi köze a gyári teljesítményértékhez).

Akinek van pénze egy Mercire, az miért nem tudja kifizetni a javíttatását? Vagy milyen munkakörbe kell jelentkeznem, hogy adjanak egy E osztályú Mercedest?

Amikor suliba megyek, a megállóba várom a buszt, akkor szemben van egy faszi akinek volt egy E osztályú Mercije. De nem az a maffiózó, szóval szerintem munkahelyi kocsi. Összetörte rendesen, napokig láttam, hogy a törött kocsival megy el reggel, meg délután láttam a ház előtt állni. Rendesen össze volt törve a kocsi eleje, szerintem nem tudott megállni az előtte menő után, és telibe csapta.
felsõ vezetõknek adnak ilyen kocsikat, pl faterom most kapott egy 3-as BMW grand turizmót. lehet összetörte és spórol a javításon vagym ég nem dönött a bíróság kinek kell fieztni õ megn em nyúl feleslegesen a tárcájába
Nálunk is van ilyen, csak õ sötétbõrû, és pénzügyi tanácsadó, alias uzsorás. A 6 éves Mercije olyan mintha 25 lenne. Szomszéd 525d-jét pár hónapja téglákon láttam, azóta vettem a saját autómra egy kerékõrt.. Amúgy meg helyezkedj el egy jobb pozícióban, egy jobb cégnél, és lám, ott a segged alatt a cégautó.
Amíg begállóba állsz, és nem megállóban, addig azt mondom tanulj, hogy lehessen olyan állásod, ahol presztízs autót kapsz. Kettes opció: dolgozz keményen, mert semmi sem lehetetlen!
Ez egy '93-as vagy egy 2013-as E-klasse? Csinálj saját céget, akkor. Ritka a céges e.

Lada első kocsinak?

Az a nagy helyzet, hogy jövőre tervezem a jogsim, autóra, és kellene egy olyan autó, amin ha tönkremegy valami nem kell millióat költeni, otthon meg tudom szerelni...Mi a véleményetek? Esetleg akinek ilyen kocsija volt/van? 19/F (1500 kocka, esetleg 1200)
A lada a legjobb kezdõ autónak, utána szerintem mindenképpen japán autót vegyél!
A kérdező hozzászólása: Lebuktatott a szovjet csoda
Én azt mondom, ha van érzéked a szerelgetéshez-bütykölgetéshez, és bírod tankolni is, vágj bele, ne habozz. Jók a Ladák, még mindig bõven lehet jó állapotút találni belõlük, beletanulni a vezetésbe pedig ezek is bõven jók. Én is szívesen kezdtem volna Ladával, csak a fogyasztási adatok visszatartottak. Kicsit már bánom azóta. Így maradt az ezres Polo. :)
A kérdező hozzászólása: Fogyasztással remélem nem lesz nagy problémám, vagy ha mégis akkor addig kerti dísz lesz a gép :)
Dzsipó Tomika, a múltkor még béjemvé emhatossat lopott neked a faterod (ha õ az, de anyád jobban tudja) most meg ladád van? Nem vagy te mozigépész, miért vetítesz folyton?
Tomika, ne üzengess, nem olvasom el. Mentél a tiltólistára, a továbbiakat már meg sem fogom kapni.
Én is Ladát szeretnék elsõ autónak.Suzuki-ból elég volt már itthon :D 16 éves vagyok, jövõre tervezem a jogsit.
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Ladástesó :D
Csak én vagyok itt Bogaras?
A kérdező hozzászólása: Tomika is bogaras, átvitt értelemben :D
Azzal a gyerekkel már a fa$z kivan :)
A kérdező hozzászólása: bírom, az apja vett neki egy 300 lóerõs kocsit, hogy a kertben kocsikázzon :D
Nem vett neki semmit, még csak egy hot wheels-t se.
A kérdező hozzászólása: Tudom, csak vicces hogy azt hiszi hogy van olyan hülye aki ezt elhiszi :D
Nem ladát kellene venni elsõ kocsinak, ha nem használtál hosszabb távon ilyen kocsit csak problámád lesz vele. Nem úgy megy mint mondjuk egy szuzuki, ez egy nyers gép amit modern autóból átülve nehéz vezetni. Én trabantal kezdtem, volt skodám, zsigulim, most is egy 105-ös skodával járok, de én már 20 éve vezetek ilyen "vackokat" és megszoktam. Ezek igazi autók, de egyben veszélyesek is a primitívségükbõl adódóan.
Tomika2001 már mindenki tudja hogy ide jársz hazudgálni, nem értem miért nem ismered el hogy lebuktál és vége a játéknak.
felvett Facebookra is, Panamerája van. Videói is vannak rolla, tényleg az övé...
A kérdező hozzászólása: Milyen porscheja van?
szerintem hanyagold ezt az ötletet egyrészt rengeteg baj lehet vele és sok kis dolog össze adódik és drága lesz, másrészt meg a fejedet megeszi fõleg ilyen benzin áraknál. 200-250ezerért már lehet venni ladától jóval fiatalabb, jobban felszerelt, kényelmesebb, kevesebbet fogyasztó autókat és ezeket is szerelgetheted otthon.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak szerintem pl. egy swiftben nincs semmi élvezet (vezetés terén) de a lada meg mégiscsak egy lada :D
a lada az jo de kicsit bele kell majd pioszkálni a motorba ha azt akarod hogy menjen is rendesen mert 5 ezres fordulatnál gyárilag véget ér a kaland, kicsit megpiszkálod a karburátort kitolja magát 6 ig, vezérlés állítgatás a bütyköket csiszkolgatni förzsölgetni a fûvókákat szakember összehangolja 7 ezret leforogja, de 6 ezernél is tol még! azzal már leeht kanarba szárazon is farolni, tudom mert vezettem ilyet. és kb 20 ezerbõl emgvan egy ilyen tuning. fõleg ha otthon csinálod. Komolyabb tuning már 400 ezer, de akkor már 150 lóerps lesz kb.
nem írtam márkát, árt írtam elsõ autósként meg lehet nem driftelgetni kéne hanem megtanulni normálisan közlekedni.
mondjuk mikor véeltlenül leforgattam a kettest 7 ezerig és visszalöktem egyesbe hármas helyett mert még tapasztalatlan voltam akkor megvolt a 8 ezer meg a hátulja kitört egy kicsit de visszakuplungoltam! és bírta a moci simán! szóval tartós egy gép! bár kapartatásra nem jó széles kerekekkel, emrt hiába nyomod padlóig, és kuplungal játszasz, 13-as széles gumiakt sem forgatja el, tehát kapartatni csak menet közben lehet ha kanyarodsz és padló akkor kilöki a fenekét.
A kérdező hozzászólása: Énsem azt írtam, hogy driftelgetni akarok vele, bár tudom hogy télen elég gáz vele normálisan közlekedni
nekem egy ilyen volt tanuló autónak bevallom õszíntén még csak 13 évesw vagyok de faterom vett nekem 100 ezerért egyet papír nélkül, és bütykölgettük szabad idõmben, volt mikor kimerészkedtem vele a köves útra is, szóval élmény autó. most el lett adva sajnos, azóta is siratom, de egy papír nélküli BMW 750il lett helyette, az már komoly autó, 326 lóerõ, de meggyõztem fatert hogy tudok vezetni a ladán megmutattam neki mit tudok azóta el van tõlem ájulva milyenm ól vezetek igy megvette nekem a 750-est. még nem tudom mi lezs a sorsa, majd talán ha lesz jogsim beregisztráljuk, vagy nem tudom. de addigra kiélem magamat.
A kérdező hozzászólása: De jó méén, nekem 13 évesen volt egy zöld babettám :D
Tomika2001 nem unalmas a kamuzás? 13évesnek 326lovas autó, persze
A kérdező hozzászólása: Persze énsem hittem el
10 fater hozatta be németbõl, nem volt drága, 250 ezer forint volt. kívülrõl kicsit gázos, de belül full bõr elektromos, elektromos hátsó roló, stb. de nincs semmi papírja, illetve csak a német. E38-as amúgy. de ezzel nem megyek ki a köves útra, csak itt a magán telken körzõzök.
A kérdező hozzászólása: Egy normális állapotút 200 alatt ki lehet fogni? Mennyire jön ki körülbelül az átiratás költsége?
14 stylusodbol kiütközöt alacsony inteligencia szinted. a szellemileg alacsony szinvonalon valo ember beszél ien sylusban ahogyan te... ennyi elárultad magad. nem értem ezel mit akarsz bizonyítani, ha dolgozol neked is lehet BMW-d ennyi. haverom pedig gazdag, le is írta, szombaton jön értem a Porscheval.
Bakker te nagyon nehéz eset vagy. Felõlem az megy érted aki akar. De, hogy nem mész te Porschéval elég sokáig az fix.
"Igen, csak szerintem pl. egy swiftben nincs semmi élvezet (vezetés terén) de a lada meg mégiscsak egy lada" Használtál ladát hosszabb távon? Nyilván nem, hiszen nincsen jogosítványod. Nem tudom mit vársz tõle, még azt sem lehet mondani hogy nosztalgiázni kellene, valószínûleg csalódnál benne. Egyáltalán nem kényelmes vezetni, sõt fárasztó. Ha a régi idõket akarnád felidézni egy ilyen kocsival azt megérteném, de így.
'ad masikat'... hat persze... kifizetteti veled a kart (amit jo esetben alairatott veled, mikor a kezedbe adta a kulcsat), vagy megjavittatja veled az autot. nyilvan cegfuggo, de ha nem sajathibas baleset es a biztosito fizet, valamint a munkajahoz is szukseges, nyilvan lesz masik.
Ha saját hibából, kifizettetik és kirúgnak.
Attól függ politikus-e az ember.
Ja, összetöri a Passatot, kap helyette egy A4-est. Fehéret, papírból, az van ráírva: rendkívüli felmondás.
cégfüggõ. Van, ahol sok autós flotta van és fel se tûnik, hétköznapi dolog, van casco, befizeted az önrészt és kapsz másikat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!