Közlekedés kategória válaszai (65832 db)

Liszt Ferenc reptérről a második kerületbe milyen taxit ajánlotok?

Négy személy részére kellene. Tudom, hogy most volt valamilyen változtatás ezzel kapcsolatban, de nem tudom mi a lényege. Nézegettem honlapokat és nem találok fix tarifásat, az létezik? Akkor az mit jelent, akkor hogyan készüljön az ember mégis mennyibe kerül?Tapasztalatok, javaslatok? Előre is köszi!!
Az volt a változtatás lényege hogy mindenhol ugyan annyiba kerül. alapdíj: 450 Ft útdíj: 280 Ft/km várakozás: 70 Ft/perc Tehát ár szempontból teljesen mindegy mivel mentek :)
A taxiknál tudtommal nincs már fix díj, és nagyon drága. 4 fõre érdemes valami minibuszos megoldásban gondolkodni. Ez például elég jónak tûnik és nem is drága: [link] De van egy csomó más is, a párom például az airportshuttle-lel járt, õk kifelé percre pontosak voltak, visszafelé viszont úgy mûködtek, hogy összevártak annyi utast, hogy megteljen egy busz és akkor indultak. De max. félórán belül. Ennek az árát sajna nem tudom, mert munkahelyi szerzõdéssel ment, de szerintem drágább.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigieket! Várok még javaslatokat, akinek van.

Golf II-t Civicre?

Mekkora anyagi pofont adnék magamnak hosszabb távon, ha egy családban rám maradt Golf II-t egy Civic 5-gen-re cserélnék? Akinek van, állítja, nem romlandó és nem drága hozzá az alkatrész. Nem is eszik sokkal többet, egekbe magasztalják azt az autót és nekem is tetszik. Egy felújításra szoruló dízelgolfot megéri rá lecserélni? (1.3, 1.5ben gondolkozok)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd, biztosan tudod, hogy így távolról nagyon nehéz bármilyen tanácsot is adni, ha nem ismert sem a Golf II-es (Szívó 54Le-s, vagy turbós 75Le-S), sem az említett Honda Civic. Csupán azért próbálok segíteni, mert fiatalabb koromban nekem volt mindkettõ. A golfról igazán semmi rosszat nem tudok mondani, elektronika szinte semmi, fogyasztás kb 5L, a szívó dízel inkább rövidebb távokra, a turbós inkább hosszabb távra ajánlott. A Motor nálam 265000km-nél volt felújítva (szívó), az 1.6-os turbósnál maga a turbófeltöltõ csapágyazása a gyenge pont, de ha az olajcseréket szorgalmasan elvégezték, minimum 200000 km-t ki kell bírnia. Alapvetõen a volt tulajdonos gondossága, kíméletessége a döntõ, s ezt ki kell deríteni. Ha ennél az autónál többé-kevésbé minden rendben van, és nincs túl sok pénzed a fenntartásra, meg lehet tartani az autót a korszerûtlensége ellenére is. A Civic csak egy évig volt nálam, az egy kicsi finomabb mûszer, állandóan imádkoztam, ne legyen vele semmi baj, mert ennek javításához nem voltak meg a technikai lehetõségeim, és a mélyebb szakértelem. Ennek ellenére gond nélkül tette a dolgát. Ennél arra kell vigyázni, hogy olyan példányt kell találnod, ami minden szempontból egészben van, vagyis jó az elõélete. Ha ilyet keresel, és itthon nem találsz, érdemes külföldön, elsõ kézbõl, szervizkönyvest keresni, ha minden áron emellett döntesz.Lehetõleg 200000 km alatt. Nem lesz egyszerû.
Az elõzõnek teljesen igaza van. Ha van egy autód, amit fel kell, fel lehet újítani, az még mindig olcsóbb és jobb megoldás, mint venni egy másikat és hazárdírozni vele. Mert hiába mondják, hogy nem romlik az a Honda, azt következetesen elhallgatják a nagy hondabuz1k (ezt nem negatív megkülönböztetésnek, vagy sértésnek szántam), hogy a motor még abban is kikönyököl néha, és elrohad a karosszéria, ráadásul rendben van, hogy pörgõs, de nyomaték alig van a motorjában, és ha odalépsz neki, akkor bizony zabálni is fog és nem alig többet, hanem jóval többet, mint a dízel. A mindennapokban sokkal nagyobb hasznát vennéd annak a dízel golfnak. Csak azért ne vegyél még egy autót, mert áradoznak róla (talán nincs még egy autó, aminek ennyire elvakult mániákusai lennének, mint a Honda crx/civic és társainak). Nincs ezzel semmi baj, mindenki abba szerelmesedik bele, amibe akar, csak ha eleve úgy indulsz neki, hogy egy csodaautód lesz, akkor nagyot fogsz csalódni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszi az eddigi válaszokat, valóban ezt lehagytam. Szóval 1.6 szívó dízelem van, amivel a legnagyobb problémám az említett 54 LE. Nem merek egy kamion elõzésébe kezdeni, mert egyenetlen a gyorsulása, közben rohadtnagy dízel furgonok mennek el mellettem, mint ha állnék. Kasztni korához képest pipec, és már az 1.3as Civic is jóval erõsebb, még a nyomatéka is kb ugyanannyi (golf, 100 NM, civic, 105 NM) szal dízel ide oda, nincs nyomatékom. Erre az 1.3asra azt mondják, 90-100as tempóval kint 5öt eszik, bent 6-7-et, ha normális motort talál az ember. Nos a golf valszeg azért nem eszik többet, mert 110 fölé sebességben nagyon nem is tudok menni, az meg a másik, hogy tényleg több év hajtás után kezd lomha lenni már egy kicsit... Egy turbósítás, vagy egy motorcsere !papírostól! egy új autó ára. Csak ezt nem akartam rögtön a kérdésben kifejteni. Így is érdemesebb a golffal foglalkozni? Nyilván a hondások se véletlenül imádják a gépüket.
Az 54 le tényleg nem sok, ahogy az abban a motorban lévõ nyomaték se, fõleg, ha már még annyi sincs már meg. Az autómárka fanatizmusban meg ne keress rációt. A Suzuki Swift tulajok is oda meg vissza vannak és állandóan áradoznak az autójukról, nem is rossz autó, de nem is a legjobb, még a kategóriájában sem. Ezért írtam, hogy arra ne adj, hogy melyik autónak mekkora rajongói vannak. Ha rozsdál és elromlik, akkor meg csalódsz. Pedig ezek megtörténnek, mert csodák nincsenek. Inkább akkor eladnám, a jó karosszéria miatt talán könnyen el is viszik és akkor vennék egy erõsebb dízel Golfot, nem hiába lett az év autója már nem is tudom, hányszor. Erre inkább adok, nem a rajongókra. Na meg, az autót bent ülve vezeti az ember többet, mint kívülrõl csodálja. A belsõ tér igényessége fontosabb és ebben a Golf igényesebb. Nem beszélve a régebbi dízel vw motorokról, amik minimum olyan megbízhatók, mint a japán benzinesek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget. Megoldódott a kérdés, 110 lovas TDI lett a vége.

Mennyibe kerülne egy pilótajogsi, amivel Mig-3assal is repülhetnék?

És ha már itt tartunk, egy Mig-3as milyen árban mozog?
Biztos, hogy erre gondoltál? Alig van egy pár darab belõle az egész világon! [link]
Persze, hogy erre gondolt.Nem repülhet egybõl F22-essel.Még gyerek.Karácsonyra ezt kérd a fa alá, anyucitól -P


Egy autóból hány kilométernél, vagy éves korában a legjobb kiszállni?

Tehát, hogy azért még valamit kapjunk is érte, de a nagy javítások már ne ránk háruljanak.
Ez leginkább állapottól függ, nem km-tõl!!! Ha egy autó frankón karba volt tartva és normálisan volt használva, akkor 300ezer km-t simán el kell futnia a kötelezõ szervizekkel és a kopó alkatrészek cseréjével , anélkül, hogy a blokkot meg kellene bontani. Viszont az átlag (birka) magyar 200ezer fölötti futásteljesítményû autót már soknak titulál. A válaszom olyan 7-8 év, vagy megközelítõleg 190ezer km. Ebben az intervallumban többet lehet érte kapni, mint egy ugyan olyan (vagy még jobb) állapotban lévõ, idõsebb kocsiért.
Van, aki 1 milliónál sem száll ki, ez fõleg a haszongépjármûvekre igaz. Inkább korfüggõ, az eladhatóságot is nézni kell. A 8 évnél idõsebb autókra már nem nagyon adnak hitelt (ez azért fontos, hogy a leendõ vevõ akár hitelre is meg tudja majd venni), ha még ennyi idõsen is értékes, akkor már idõszerû lecserélni. Egyébként a kilométeróra mánia már nem csak a magyarok rögeszméje, hanem egész Európáé, már majdnem minden országban visszatekerik az órát, csak vannak, ahol úgy megoldják, hogy észre nem veszed, mert "hozzáállítják" az egész kocsit, vagyis kicserélgetik a kormányt, ülést, kopott pedálokat, középkonzolt, stb., átpolírozzák az egész autót, aztán áradozik szegény magyar vevõ, hogy még 300e km-el az órájában is kétszer jobb állapotú autót hozott be, aztán majd rájön.

Bizonyos fordulatszamtartomanyok kozott berezonal az auto?

Hello! Egy olyan problemam van, hogy egy ideje egy ilyen mely, rezonalo, bugo hang hallhato az autoban, es bionyos fordulatszamok kozott (akar uresben is) ez hatarozottan felerosodik, majd fentebb-lentebb ismet elmulik. Csak bentrol hallhato.
Váltótartó bak kirongyolódás miatt tapasztaltam ezt.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt. Uresben is rezonalt akkor? Azt gondolnam, hogy ha valto problema, akkor csak olyankor jelentkezik, ha sebessegben van az auto.

Az autóm motorát kimosta a szerelőm blokkmosóval, majd összerakta és egy pár nap múlva a turbó kiszívta az olajat a motorból. Többen azt mondják hogy a blokkmosó ölte meg a motort! Igaz ez?

Összerakás után ment 300 km-ert és a motor hirtelen felfőzte a vízet, kipufogón kiköpte az olajat most a motorba meg gázolaj van. Az autó rögtön le lett fojtva. Előre is köszönöm a válaszokat.
A blokkmosótól biztos nem. Hamarabb a rossz összerakástól vagy egy most elõjött hibától. Gondolom nem mai darab már, úgyhogy én az utóbbira szavazok.
A kérdező hozzászólása: Ha nem jól rakta volna össze akkor nem ment volna még 5 napot sem sztem. Nem 2000 évjarátu volt a motor de elképesztõ szép hangja volt meg nem volt az 5 napig vele semmi gond. Kérdezgettünk ezt azt de 10 böl 7 ember a blokkmosást mondta. Mert felszedi a mocskot és az abrobb furatokat eltömiti. Nem tudjuk. Azért kérdezem hogy aki jobban benne van mit mond. Köszönöm válaszát!
Ez más eredetû probléma. Dugattyúk ki voltak véve? Amúgy a turbó hogy szívná már el az olajat??
Inkább hengerfejtömítés problémára mutat a tünet.
A kérdező hozzászólása: A dugattyuhoz nem lett nyulva. Komplett bontott motort vettünk és azt rakták bele. Hát 3 szerelõ azt mondta hogy a turbó felkapta az olajat és azt égette el. Már öszintén nem tudom mert mindenki mást mond. De konkrétat senki se tud mondani. Valaki azt mondta hogy a traverzgyürûnél folyt át a gázolaj a motorba.
amilyen a gépkönyvben van írva. szerelõm aki BMW szaki asszem sûrûbb olajat említett erre mikor beszéltünk ezekrõl. 10 vagy talán 15 is megvan.
Nem pontosan értem a kérdést..Üzembentartó akkor lehetsz ha az autó tulaja beleegyezik és együtt kitöltitek a szükséges papírokat. Az pedig hogy ki az autó tulaja..ha a régi tulaj leadta az adásvételit, akkor õ már nem tulajdonos. Ha az új tulaj is leadta a papírokat és nevére vette az autót, akkor az õ aláírásával lehet üzembentartó valaki. Ha pedig az új tulaj (mint a mi esetünkben) a figyelmeztetések ellenére sem íratta át az autót, akkor az autó átszáll az államra, így senki nem lehet az üzembentartója, mivel már az állam tulajdona.

A viszonylatigazolás a buszon oda-vissza érvényes?

Nekem kiadták Kubukiföldtől a Busmanutcáig akkor az visszafele is jó?
Igenigen...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Simson s51 hidegen miért nem indul rúgásra?

tolásra kb 2méter után indul, melegen rúgásra is elsőre. de hidegen rúgásal csak nehézkesen lehet beinditani. több mint valószinű hogy kicsi a kompresszió. mit kell ahoz cserélni hogy nagyobb legyen?
Hidegen elindítás: Szivatót kihúzod és kétszer, hármomszor áttaposod a berúgókart, negyedjére már rákapcsolod a gyújtást és ha minden jól van belõve és jó akkor el fog indulni. Ha tolásra indul az még aksi is lehetne akár, vagy inkább azt mondom hogy rossz a szivatód.
A kérdező hozzászólása: igen énis igy csinálom, de ez kompresszió gond lesz mert tegnap néztem és kézzel lenyomom a berúgó kart.
Attól függ hogy mi van elkopva, mert ha a hengered jó akkor elég csak a dugattyút vagy gyûrûket cserélni, vagy mindkettõt.
2T motornál a dugattyú, a gyûrûk és a henger kb együtt kopik, méghozzá oválisra. Tehát ha kopott akkor fúrni kell a következõ javítóméretre. Aztán új dugó, új gyûrûk és kezdõdhet az 1000km-es bejáratás.
Hát nekem tökéletes a kompresszióm, de mégis le tudom nyomni kézzel a berúgó kart. pedig nem valami sportos gyerek vagyok :D ja és a mérést 2 géépel is megnéztük és az eredmény uggyan az volt! 14/F
Ha már kopott a dugó a gyûrûcsere sosem volt megoldás, és soha nem is lesz! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!