Közlekedés kategória válaszai (65832 db)

Volvo, Subaru, Lexus?

Melyiket választanátok? Indok?
Gyanús volt, utána néztem, a Lexus azért bõ 1.5 millával drágább. De tapasztalatom egyikkel sincs, szóval nem tudok mit mondani. Ha egy listát kellene felállítanom, akkor: - Subaru - Volvo - Lexus
Van egy olyan érzésem, hogy ide nem fog sok válasz érkezni. M.o az megrekedt a bmwnél meg az audinál....tudod..."das auto" Amúgy a lexust tuti drágább fenntartani közülük. Én a Volvo-t választanám, mert európaibb, és ezért támogatottabb is. Ha elromlik valami a subaruban, alig lehet hozzá találni bontottat. De ha pénz és fenntarthatóság nem számít, akkor lexus.
Szerintem legalább annyi Volvo-t látni itthon, mint BMW-t, vagy Mercedes-t. A Lexus csak azért drágább, mert Japán, akárcsak a Subaru, viszont kicsit sem nyújt többet egyik sem, mint a Volvo.
Ha a teljesítmény a lényeg akkor a subaru, ha a megjelenés akkor a Lexus , ha családi kocsinak is kéne amivel lehet szórakozni akkor a volvo. Azt meg felejtsétek már el hogy a japánhoz drága a némethez meg olcsó az alkatrész. a német autókhoz sem olcsóbb az alkatrész ezalat nem az opelt értem de mondjuk már egy Insigniához sem 2 ft egy komolyabb meghibásodás összege.Régen igaz volt a drágább alkatrész de ma már nincsenek nagy különbségek közöttük!
Vedd figyelembe hogy melyikhez hol vannak a márkaszervizek. Nem tudom hol laksz... nekem volvom van és kb 80 km-t megyek a szervizig. a többiért még többet kellene, nem mind1. a többirõl nem tudok mit írni de a volvoval semmi bajom sincs ráadásul kortól függõen 5-25% van mindenre alkatrész, olaj munkadíj stb a 100 000 szervizem 65e forint volt de ha én viszem az olajat ennyi se lett volna ehhez képest a szüleim puntóján ugyanennyi volt...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én a japán autók híve vagyok. Mivel már mindegyikben ültem, megmondom én mit gondolok a sorrendrõl. Lexus: ez egyet jelent a minõséggel. Igen, drágább mint a másik kettõ, de a közelébe se érnek. 2-szer ültem benne, mind a 2-szer úgy száltam ki belõle hogy , , ilyet veszek, az biztos!". Nem írom le, hogy miért ez a legjobb, nézz utána. Egyébként ha nem Mazda 6-om lenne, akkor Lexus IS 250-em lenne. Subaru: errõl rögtön az impreza jut eszembe. A Legacy viszont a legszebb Subaru az összes közül. Mondjuk én nem emlékszek rá, hogy 2007-be lett volna Legacy, úgy tudom 2009-2010 körül jött. Lehet rosszul tudom. Kényelmes futõmû, nagy helykínálat, sportos, stb. Jó autó, de nem tudom... Kollégámnak a 2011-es van, nem panaszkodik rá, csak az alkatrészek áraira. Volvo: ezt semmi pénzért nem vennék. Apum elsõ autója ilyen volt, 2 hónap után lecserélte. Magas fogyasztás, hátul szûk, gyenge vezethetõség, a többire nem emlékszek mit mondott. Sokat látni Volvokat az utcán, de sokat látni a neten is. Én Lexust választanék. Nem írok hosszút mindegyikrõl. Ha valamelyikrõl akarsz, akkor szólj leírom.

Bizonyos fordulatszám felett kopogó hang hallatszik a motorból. Mi lehet az oka?

A kérdéses autó egy Mazda 626cx comprex diesel. Idítás után szépen jár, majd néhány száz, max 1-2 km-en belül jelentkezik a kopogó hang kb 2000-es fordulatszám felett, kicsivel később már 1200-as fordulatnál is kopog, az alatt nem. Olaj van benne elég.
Szelepek, szelephimbák stb. meg kell nézetni.
Hidrotõkék esetleg. Milyen gyakran szoktál olajat cserélni? Milyen olaj van benne?


Annyi pénzbõl amennyibe ezek kerülnek már jófajta 50cm3 normális robogót is lehet venni.

Mi lehet a gond? 121 Kis Mazda.

Tegnap reggel vettem észre,hogy a hűtöből átfolyik a kiegyenlítő tartályba a fagyálló...és elég furcsa szaga is van....és annyira pörög a motor,hogy csuda...és ráadásúl csak a a hideget fújja...lehet hengerfej? vagy csak dugulás...
Nem ismerem ezt az autót, de az én autómnál (és szerintem a legtöbbnél) a hûtõbõl kijövõ víz a kiegyenlítõ tartályba jut vissza, tehát ez normális. De csak meleg motornál halad át a hûtõn a víz. Szerintem túl korán nyit a termosztát, vagy nyitva maradt. Ezért nem tud felmelegedni a motor, mert túlhût és ezért nem fúj meleget sem. Az alapjárat lehet nagyobb, ha a kocsiban automata szivató van. Tehát én egy termosztát cserére tippelnék, ami néhány ezer forintos alkatrész és használni is lehet így még a kocsit, csak többet fogyaszt. Remélem igazam van és nem kell hengerfejezni, mert az drágább és idõigényes munka.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De az egész hûtö víz átfolyik a tartályba, úgy hogy a hûtöbe nem is marad...csak nõ létemre elviszem egy szerelõhöz lehet jól átvágnak...nem tudom mitévõ legyek....
Hát ha nincsen pasid se, aki megnézze, menj el egy benzinkútra, és adj egy ezres jattot a kutasnak, hogy nézze meg, mi van. A kútkezelõk értenek a motorhoz, felvételi követelmény náluk, hogy legalább az olajszintet meg a hûtõt meg a kerekeket meg tudják nézni, és semmi hasznuk se volna abból, ha átvágnának, úgyhogy valószínûleg nem is fognak. B variáció: kérd meg a házmestert. Vagy a szomszéd bácsit, aki hétvégénként a skodáját szokta szerelni a parkolóban.
A 2.-at, automatát semmiképp nem vennék ennyi pénzért.
szerintem is a masodikat.
Ha nincs pénzed drágábbra, mibõl fogod tankolni, szervizelni, adókat fizetni? 28 éves kocsikról van szó, ezekre költhetsz rendesen, ha használni is akarod, nem csak donornak veszed.
Ha nincs több pénzed, akkor mire kell neked ez az autó, nézegetni? Ez nem TV, hogy megveszed 165-ért és 10 évig nem kér 1 forintot sem.
A kérdező hozzászólása: JELENLEG ennyi pénzem van az autóra, kõvetkezõ hónapba már több lesz mivel fizetés van és az autó fenntartás az legyen az én dolgom fix jövedelmem mellett meglesz ... tudom hogy rengeteget fogok rá költeni mivel öreg autók
Akkor várjál még. Gyûjtsél és vegyél normálisat. Ha szükséges, hogy autót vásárolj most azonnal, inkább egy Ladát vagy régi Suzukit vegyél. Ezekbõl jobb állapotút kapsz ilyen áron.
Ott a pont, vegyél 250-300-ért egy Swiftet, nem szopasd magad ilyen romokkal.

Lancia Kappa vélemények?

Első autóm lenne, max. 600.000ft-ért venném. Hasonló árfekvésben még érdekelnének SAAB-ok és Volvók. Ezek az autók mennyire megbízhatóak és szervizköltségesek? Válaszokat előre is köszönöm.
Ennyi pénzbõl egyiket se! Ha csak ennyid van rá akkor normális autókat nézegess amit meg is tudsz javitattni, ha elromlik.
"Egyvégeláthatatlanproblémakezdete"!
ha csúszik például, vagy nem vált rendesen. karlötyögésnél elég csak a kulisszát.
Érzik a pedálon lüktetõ érzés? Ha eltörik a nyomólap csak akkor kell teljes szerkezetet cserélni. Ez akkor fordul elõ ha sokáig jársz kopott csúszó tárcsával és meg "ég" a nyomólap. Vagy eltörnek a kiemelõ villák, vagy a tányér rugó. De szakszervizben ezt is tudják orvosolni. Én már találkoztam olyan hibával is, hogy a nyomólapot helyén tartó lemezek törtek el. Szakszervizben kicserélték, azóta is azzal fut az autó.

Pesten a 99-es busz MIÉRT nem elsőajtós?

Csak mert kb minden kisebb buszra rávágták ezt a hülyeséget, hogy elől lehet csak felszállni jeggyel vagy bérlettel. Pl már a 178-as busz is ilyen lett, és mivel annak az utazóközönsége átpártolt az 5-ös buszba, igy azt meg kicserélték ilyen csuklósra, hogy többen felférjenek rá. BKV logic mindent visz.
Aki zaklatja utastársait, most is kizárható az utazásból, ehhez nem kell elsõajtózás. A 99-es túl zsúfolt ahhoz, hogy bevezessèk (ahogyan a 178-as is az, nem is veszik komolyan ott sem). Amúgy az 5-öst évek óta csuklósítani akartàk, semmi köze ennek a 178-as elsõajtózásához.
Egyszerûen nagyon zsúfolt, ott ezt nem lehet megcsinálni a menetidõ lényeges növekedése nélkül. Az meg valami brutál, amilyen szinten a 178-ason lesza*ják a buszsofõrök az elsõajtózást. Aztán ha mégsem, akkor valamelyik ostoba utas (többnyire személyivel utazó nyugdíjasok persze) rögtön fölháborodik...

Tudnátok nekem autókat mondani?

A lényeg,hogy minél fiatalabb és olcsóbb legyen.ABS az fontos lenne,és a fedélzeti computer se lenne rossz,bár az szerinte már sok autóba van.
Fedélzeti computer már mindegyik autóban van. De ez bármit takarhat. menjél el hasznaltauto.hu-ra, szûrésnél jelöld be, hogy "ABS", és kapsz sokezer találatot.
Ebbõl nem sok mindent tudunk meg.. Mondhattál volna valami keretet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!