Közlekedés kategória válaszai (65832 db)

Meddig lehet lejárva a jogsim?

lejárt és úgy hallottam hogy 3 hónapon belül meg kell újítani mert akkor újra kel vizsgázni!
Nem kell 3 hónapon belül. Elvileg mindegy meddig van a lejárt és azt mikor újítod. Lehet ez 6 év is, csak addig nem vezethetsz, valamint idõvel a rutinból is kieshetsz.

Mi lehet a baj ha a motorom elvesztette a teljesítményét?

mai nap mikor motoroztam hazafele, kb félúton a motorom elveszítette az erejét, úgy tudtam csak némi erőt lehelni bele, hogy kiszedtem a gyertát, és állítottam a szikraközt, de így is alig akart menni, a gyertyán semmi jele nem volt az elváltozásnak.
Lehet hogy meg kopott a henger, vagy nem kap elég benzint, vidd el szerelõhöz mert ha nem rendelkezel megfeleõ szaktudással akkor csak rontani fogsz a hejzeten.
Tisztítsd ki a karbit, abból baj nem lehet. Elég gyakori, hogy van valami dugulás benne és nem kap elég benzint.
A kérdező hozzászólása: a karburátor nem lehet, mert akkor nem csak akkor rossz, ha meleg a motor, hidegen semmi probléma nincs vele
Attól függetlenül tisztítsd csak ki. Nem csak akkor kell, amikor eldugult, hanem karbantartás gyanánt legalább tavasszal/õsszel kipucolnám. Lehet karbi gond is, mert hideg/meleg motor máshogy reagál a más arányra. Másik gyertyával is kipróbálnám, olyannal, ami biztos jó.


Hogyan muködik a sebességváltó, mire van?

Szevasztok :) , elolvastam mar jopar cikket (nemnagyon ertem)valahogy igy fogtam fel(lehet total rosszul,elore elnezest a laikus kifejezesekert,kezdö vagyok):namost akkor az 1,2,3,4,5nek kulonbozo meretu fogaskerekei vannak mert mindegyik mashogy tudja atvinni a motor forgattyus tengely forgatását bizonyos sebessegeknel,tehat ha pl 5sel mennek 90 el es atvalatnek 1 be akkor valami olyasmi tortenne hogy a motor forgatna a forgattyus tengelyt mint az allat de az 1es fogaskerekeit alig birna forgatni(osszeakaoznanak a fogak,tonkretenne oket)illetve forditva hogy 1bol 5be(ugyanugy osszeakadnanak a fogaskerekek), a valaszokért hálás lennék :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A fogaskerekek eltérõ méretûek és fogszámúak, ebbõl adódik egy áttételkülönbség. Ha 90-nél 5bõl egyesbe váltanál... valószínûleg be sem bírnád rakni, mert a szinkrongyûrûk nem tudnának akkorát fékezni, hogy a fogaskerekek összecsússzanak. Ha ettõl eltekintve mégis beraknád, akkor a motornak olyan magas fordulatszámon kellene üzemelnie, ami azonnali károsodáshoz vezetne. Ha mondjuk 1-es fokozatban 6500-as határoláson megy az autó 60km/h-val és te ebbe a fokozatba visszaváltasz 90-nél, az valami 11500-12000-res motorfordulatszámot produkálna, amitõl az egész darabokra hullna. Mondjuk látványosnak látványos lenne xD Felfelé váltásnál nincs ilyen gond, mivel a fokozatok növelésével az elõtéttengely és a motor fordulatszáma csökken, így akár 1-bõl 5-be is válthatsz bármilyen meghibásodás nélkül. Lehet kicsit rángatni fog az autó, mert annyira leesik a fordulat, de károsodás nem fog fellépni.
A kérdező hozzászólása: kösz, na most megint azt nemertem, hogy ha 5-bol 1-be raknám, mi okozza azt , hogy a fordulatok még feljebb mennek?
Ahogy írta az elõzõ is, az okozná, hogy más az áttétel. Keress jutubon videót a váltó mûködésérõl.
A kérdező hozzászólása: igen, neztem mar videokat, tehát az 1. fokozat fogaskerekei fogjak kényszeríteni hogy magasabb fordulatokra menjen a motor?
Az autó lendülete miatt, ha 1-be rakod vissza, akkor a hajtáslánc visszafelé dolgozik, és a motort forgatja a kerék felõl, ebben a vázolt esetben rendellenesen magas fordulatszámon.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, így már erthetöbb

VW Sharan nem indul, fordulatszámmérő semmit nem mutat?

SZiasztok, gondom lenne egy vw sharan 1999 AHJ-s motorkódú benzines 1.8t autóval. Nem indul, ahogy indítom a fordulatszámmérő sem mutat semmit, mi lehet a gond?
Ha nem indul be akkor mit mutasson?
A kérdező hozzászólása: Eddig indításnál mindig mutatta az indító motor sebességét.
Nem értek a kocsidhoz , de tapasztalatom szerint sok kocsinál a fordulatszámláló egybe van biztositva a töltéssel , féklámpával, elszakadt ékszijat is jelenthet, ami egyben vezérmûszij is lehet.
hogy volt merszed
mivel nem kell jogosítvány az autó birtoklásához, és a biztosítás az autóhoz kötõdik, igen.

Egy 16x7-es felnin, mi az a gumiméret, amivel hasonló kinézetet tudok elérni?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Hát azzal biztos. De ha valami visszafogottabbat szeretnél akkor bõven elég a 195 vagy a 185 is.
nem lenne hasonló sem ez minimum valami 195/45

700 ezerből élményautó? Bővebben lent

Bevezetés képp annyit írnék le, hogy kicsit más helyzetben vagyok, mint a legtöbb ember, ugyanis nem vagyok rászorulva az autóra, tehát nekem nem az a lényeg, hogy megbízható legyen egy autó, és keveset, fogyasszon, új legyen, stb, csak az élmény a lényeg, és az adrenalin.
Élményautó? Ezt a kifejezést még nem hallottam így.Õrült, eszelõs sebességgel száguldozni akarsz vele? Vagy mit akarsz egész pontosan? Azt csak olyan helyen tedd, ahol lehet, pl. ilyen rallipályán meg hasonló biztonságos helyeken, máskülönben vagy a zsaruk kapcsolnak le(ez még a jobbik eset), vagy a jóisten veszi el az életedet.
Hát most sokan leszólnak, de ennyibõl már elég jó állapotú E36-os 325i BMW-t lehet venni és az már brutális.
Na ja, ha autót veszel, azzal nem csak az eddigi spórolt pénzedet nullázod ki, hanem az ezután következõket is. (Édes istenem, ha én most egy kupacban láthatnám azt a pénzt, amit az elmúlt tizenöt évben autóra, alkatrészre, benzinre, és hatósági herce-hurcákra elbasztam...)
18 évesen azért ne szállj el magadtól. Friss jogsival azért én nem powerkodnék ennyire. Rengeteg olyan helyzet van amire még nem gondolsz. Ha megéred a 25-öt, visszagondolsz erre a hozzáállásodra és hálát adsz hogy megmaradtál.
Gondolom még a szüleidnél laksz hogy tudsz félre tenni! Én a helyedben nem költeném autóra a pénzt ha nincs rá szükség! Inkább gyûjtöges tovább , mert még akármire is jó lesz az a pénz a késõbbiekben pl egy jó alap ha majd elköltözöl otthonról és lesz mibõl elindulnod a nagy világba, vagy ha egyszerûen olyan munkahelyed lesz ahova nélkülözhetetlen az autó majd akkor veszel egyet.De hobbi célra felesleges ha csak nem milliomos az ember és inkább örülj neki , hogy a szüleid jól állnak anyagilag és tudsz félre tenni a fizetésedbõl. Mellesleg ha megveszel egy autót ara utána költeni is kell , meg tankolni bele, vannak fizetni valók is utána . Szóval ha nincs eget rengetõ szükséged autóra ne vegyél autót!
vegyél egy ezres sportmotort (1-1.5m) azon összefosod magad az élménytõl
Én inkább gyûjteném a pénzt ha nem muszáj kocsit venni.
A kérdező hozzászólása: 3. Nocsak, valaki nagyon be van fosva :) Gondolom azért, mert hiányosak a vezetési képességeid, javaslom gyakorolj egy rutinpályán, mert ezzel az életszemléleteddel veszélyt jelentesz magadra és másokra is te szerencsétlen elmebeteg.
Vegyél egy trabantot, legalább nem lesz nagy veszteség se érted se az autóért. Csak mielõtt feldobod a talpad vigyázz ne egy kisgyerekes család autójára kenõdj fel. Friss jogsis nyomorék kis segg*fej.
A kérdező hozzászólása: nem szokásom közúton olyan tempóban vezetni amit ne tudnék uralni
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lehet venni - hogy érdemes-e? Az már nem biztos. Ha veszel is, valami volt pályabejáró autó, ami olcsón szerelhetõ bõven elég. Esetleg valami kabrió. Régebbi típusok, mert azoknak 4-5 múlva megáll az értékvesztése és némelyiket tán még többért is lehet majd eladni. Valamint a többségére már most is youngtimer-biztosítás köthetõ. Ezekben kell gondolkodni: Hot-hatch: Ford Fiesta XR2i: [link] Daihatsu Charade GTti: [link] Suzuki Swift GTi: [link] Citroen AX GTi: [link] Kabrió: Opel Astra F: [link] Ford Escort: [link] Peugeot 205 CJ: [link] Mai mércével mérve nem egy erõgép egyik sem, de ha akarja az ember, jókat lehet csapatni bármelyikkel (nyilván a kabrióban nem csak ez a jó). Viszont ezeknek a puszta birtoklása is élmény szerintem, tehát élményautó alatt nem csak a vasárnapi jaszkarizást kell érteni.
A kérdező hozzászólása: KB Mennyibe kerül személyenként?
Hombre, már kb. a harmadik ugyanilyen kérdésed. bahn.de oldalon keress rá arra, hogy Liege - Aachen, onnan meg 68-as busz.
A kérdező hozzászólása: és téged mért zavar ez?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!