Gyerekvállalás, nevelés kategória válaszai (385068 db)

Tisztelt Doktor! Nekem nem telyesen érthetödö a terheség jelei mivel, a terheségi teszt pozitivot mútatot mivel két hete már kimarat utána már lassan három hete megvan a menstruációm. A terheség jelei is meg vanak /pl:duzatmell, mellbimbo elsötétedö udvara és a mirigyek is láthatoak stb./ Tisztletel
Tisztelt doktor!Én azt szeretném kérdezni, hogy lehet e az jele annak, hogy terhes vagyok, ha egész émelygek és hányingerem van.Kérem segítsen!
A statisztikák szerint az elsõ harmadban kevésbé, a másodikban jobban kívánják a szexet. A harmadikban a pocak mérete okozhat problémát, amit megfelelõ pozíció választással lehet elkerülni. Olyan helyzetet kell keresni, ahol nem nehezedik súly a nõ hasára. A hüvely megváltozott vérellátás miatt lehet, hogy jobban élvezi a nõ a szexet, a mellbimbó is érzékenyebbé válik terhesség alatt. De vannk, akik mindekettõt inkább kellemetlenül élik meg. A kispapákra is hatással van az a tudat, hogy a párjuk terhes. Van akit kifejezetten vonz a pocak, és vannak akik a félnek közeledni párjukhoz, nehogy baja legyen a kicsinek.
A vége felé már nehézkesebb. :) De elvileg vannak, akik sokkal jobban kívánják a szexet a középsõ hónapokban. Az elején a hányinger és a fáradtság miatt esetleg nem annyira, a végén meg már kényelmetlen.
Hülye! Kérdezni nem itt kell.
Én úgy tudom, hogy lehet csak az utolsó 6.hétben kell jobban vigyázni.
én pár napja voltam nõgyógynál, és erre a kérdésemre azt felelte, hogy a tehesség elsõ 3 hónapjában inkább ne legyen szex, mert éppenhogy csak beágyazódott a baba, és a szex elõidézhet vérzést, és nehogy vetélés legyen a vége. Elsõ 3 hónap után szabad a választás, azt mondta, de óvatosan csak.
Én úgy tudom, hogy lehet, de a baba nem biztos, hogy örül neki...
Szia! Akkor is menjen el orvoshoz mindenképpen, hogy minden rendben van-e a jelenlegi babával. Inkább egy orvosi lecseszés, mint egy rendellenes terhesség. Különben is a kötelezõ vizsgálatokat el kell végezni. Nem kockáztassa a baba egészségét.
kérdésem lenne.Van egy barátnöm, akinek tavaly augusztusban vetélt el, nem ment orvosho.Most terhes és szeretném tudni, hamost elmegy orvoshoz, kideritik-e, hogy tavalj vetélése volt.Ezért fél elmenni, nehogy leszidja az orvos
A szex egeszseges terhessseg alatt is..
Ha a nõgyógyász nem tiltja akkor nyugodtan lehet.:) Akkor fogja tiltani, ha szeretkezés alatt, vagy után vérzel. A terhesség vége felé nehézkésebb a szex, de egy kis fantáziával, más pozicíó váltasztásával megoldható. A terhesség végén ha begörcsölsz a szex után, vagy keményedik a hasad szintén tiltani szokták sz orvosok, nehogy beinduljon a szülés.
Persze, hogy lehet! Csak a végén már óvatosabban! Ennyi...
Sziasztok! Nekem azt mondta a doki, hogy veszélyes az elsõ három hónapban, mert vetélést okozhat. Az orgazmus vérbõséget okoz ami veszélyezteti a babát. 6 hetes kismama
A magzatvédõ vitaminok elnevezése is sugallja, hogy mi a szerepük. A bennük lévõ vitaminok, és ásványi anyagok, pl. a folsav megakadályozzák a fejlõdési rendellenességek kialakulását.Illetve természetesen az anya szervezetét is feltöltik a megfelelõ vitaminokkal.
Tisztelt Cím! Lenne egy kérdésem a magzatvédõ vitaminokkal kapcsolatban. Én az Elevitet szedem, de attól tartok, hogy nem tartalmaz elég folsavat. Nem lenne-e gond, ha egyik nap folsavat szednék, a másik nap pedig Elevitet. Hat hetes kismama vagyok. Üdvözlettel: Edina
T.c! Én egy 3hónapos kismama vagyok és az én orvosom azt javasolta hogy szedjem az elevitet és mellé folsavat.A napi 4mg-nak meg kellene lennie. Üdvözlettel: Melinda
Nem csak a veszélyeztetett terheseknek nem szabad repülni. A terhesség "vége felé" a legtöbb légitársaságnál csak a szakorvos írásos jóváhagyásával lehet repülni. A 35-36. héttõl pedig egyszerûen nem engedik repülni a kismamákat. Na nem mintha veszélyes lenne rájuk, egyszerûen csak sok macerával jár, ha útközben elindul a szülés.
A 12. hétig lehet Magyarországon terhességmegszakítást végezni. Errõl a Magzatvédelmi törvény is rendelkezik.
12.hétig lehet elvetetni. Nem tudom mi lehet az okod, hogy elvetesd a babát, de jól végig gondoltad?!Mi van ha utána amikor szeretnétek gyereket és valami oknál fogva nem lehet!?! A babának igen is joga van az élethez a törvény is ezt igazolja.Gondold végig, mert ha rosszul döntesz akkor nem csinálhatod vissza. 28 hetes kismama!
A 12. hétig lehet elvetetni a magzatot, ha mégis a terhesség megtartása mellett döntenek, akkor a nõ veszélyeztetett terhesnek számít, tehát a védõnõnek kiemelt figyelemmel kell kisérnie a terhességet. Ha valami orvosi probléma merül fel terhesség folymán (élettel öszeegyeztethetetlen fejlõdési rendellenesség, vagy súlyos fogyatékosság), akkor lehetõség van a 20. hétig elvetetni a magzatot, de ez a határ a 24. hétig kitolódhat a diagnosztikus eljárások elhúzódása esetén.
Fél évig érdemes próbálkozni, mert az orvosok ennyit javasolnak, mielõtt egyáltalán vizsgálódni kezdenek az esetleges problémákat illetõen.
Az én nõvérem császárral született, ÉN MEG AZ ÖCSÉM TERMÉSZETESEN!
HA ELSÕ BABÁDAT SZÜLTED CSÁSZÁR METSZÉSSEL AKKOR MÉG SZÜLHETED A MÁSODIKAT SIMÁN! DE HA KETTÕT AKKOR A HARMADIKAT IS CSÁSZÁR METSZÉSSEL FOGOD MEGSZÜLNI!
Anyám 6 gyereket szült, elsõ kettõ baba természetesen jött a világra, 3.és 4.baba (ikrek) császárral, és utána még 5.és 6.baba is természetesen jött a világra. Nem volt semmi baj, mindannyian Bp.en születtünk, kivéve 5. õt csak Debrecenben vállalták el, Bp.en császározni akarták.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!