Gyerekvállalás, nevelés kategória válaszai (385068 db)

A ti párotok sem segít a gyerek körüli dolgokban?

Az én párom a négy hónapos kicsit elviszi néha az ismerősökhöz, játszik vele, de azt mondta, hogy ennél többre ne számítsak. Így mindent nekem kell itthon csinálnom.
Mégis mire számítottál? Ha elõtte is ez volt, akkor most miért változott volna?
Nem dolgozik, nem segít otthon. Hmmm, ez aztán az álompasi!
Mindent? AZ hogy eltart az semmi? Szerintem ha o egyedul dolgozik es keresi meg a mindennapi betevot, te pedig otthon csinalsz mindent az egy korrekt munkamegosztas. Mert o is kiirhatna azt a kerdest, hogy a ti parotok se keres semmit es nektek kell dolgozni es a vallatokon vinni a csaladot egyedul? Ha te is ugyanannyit dolgozol meg keresel mint o, akkor majd o is ugyanannyit lesz a kicsivel meg hazimunkaval mint te. Plusz egy megjegyzes: Az hogy eltartja egy idegen gyereket, mar onmagaban is kesz csoda.
Bocsanat utolso vagyok, most olvasom hogy nem dolgozik, akkor vissza minden, akkor viszont igenis csinalja a felet mindennek otthon. Ha meg osszejott egy novel aki mar terhes volt es ezt vallalta, akkor ne tancoljon visszza utolag. Igy mindjart mas a tortenet, bocsanat. AZ viszont nem vilagos hogy ha egyikotok se dolgozik akkor megis mi a banatbol eltek meg?
Miért nem keres munkát?
14: gondolom segélybõl meg gyerektartásból, mint annyian :S
Amíg ilyen pici volt a fiam az én férjem sem nagyon tudott belefolyni a napi dolgokba. Persze eljárt dolgozni, de pelenkafóbiája van, így azt nem tudtam rábízni, az etetés meg ugye az én feladatom, mivel szoptattam. Késõbb már nagyon jó pasis programokat csináltak együtt. Nem értem mit vársz tõle? Én semmiképp nem bíznám rá, amíg ilyen kicsit. Késõbb talán jobban ki fognak jönni.
Az én babám ilyen idõs korában hasfájós volt, gyakorlatilag letenni sem nagyon tudtam. A férjem hazaesett a munkából és vagy babázott vagy fõzött, mert én nem tudtam a kettõt egyszerre. Emellett ha kellett pelenkázott is, idõnként a fürdetést is bevállalta. Most már egy éves a baba, szerencsére a hasfájás megszûnt, így fõzni tudok, de ha az apa haza ér, majd meg bolondul érte a pici, addig visít míg fel nem veszi, így minden nap játszanak délután. Sõt a múltkor orvoshoz vitte, mert nekem a nagyot kellett ugyan abban az idõpontban szakrendelésre vinnem, nagy szenzáció volt egy apuka pici gyerekkel a rendelõben, mert sajnos ritkán látott dolog. Bizonytalan volt, hogy meg tudja-e oldani a feladatot, de megcsinálta. Nincs lehetetlen csak akarni kell.
"Az hogy eltartja egy idegen gyereket, mar onmagaban is kesz csoda" Megjegyezném, hogy azért vannak még normális férfiak, akiknek ez nem probléma. Ráadásul, hozzá született a pici, tehát még akár sajátjaként is tekinthetne rá.
10es vagyok. Én nem bíznám rá a gyereket a helyedben... fura, hogy egyáltalán felmerül benned ezek után.
Már ne haragudj, de egy 4 hónaposnak az anyjára van leginkább szüksége! Párod dolgozik? Mert , ha igen teljesen érthetõ a hozzáállása. Mit gondolsz más anyák mit csinálnak? Én reggel 7-este7-ig vagyok itthon az 5 hónapos fiammal, és ha hamarosan kistesó lesz, akkor mindkét picivel. Nem vrom el a férjemtõl, úgy hogy õ ráadásul az apja, hogy a fürdetésen kívül nagyon mást is csináljon. Néha pelenkáz és vigyáz rá, ha nekem dolgom van. Egy ilyen pici gyereket nem is kéne nagyon elvinnie az anyja mellõl. Mi az, hogy elviszi az ismerõsökhöz???? Az anya dolga a hátartás és a gyermek gondozása. Apa dolga a biztonság és a munka, amég anya otthon van a gyerekkel. Mit vársz, mit kéne tennie?
Ha hazajön, kedvesen odaadod beki a picúrt és elsurransz fürdeni!;) ha ott volt az elején, legyen ott a végén is, hiszen mégiscsak az õ gyermeke (is)! Ezt egy normális férfi felfogja! Oké, azt megérteném, ha nem tudna vele úgy játszani, de pl fürdetést, pelust néha vállalhatja!
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet, hogy nem az övé a gyerek. Így is örülhetek, hogy szereti és néha elviszi magával. De van olyan, hogy õ elmegy és a kicsi rám marad a háztartással együtt. Az a tervem, hogy lassan visszamegyek dolgozni és õ fog a kicsivel itthon maradni, de nem tudom, hogy belemegy e.
4 hónaposan nem nagyon tudott vele mit kezdeni, késõbb ez változott. Kb. 3-4 év múlva...Azért furcsa, hogy kijelenti, többre ne számíts, õ nem akarta a gyereket??
ja, értem. Hát nem csoda, hogy idegen neki, szerintem ha a kicsi interaktívabb lesz, majd megszereti, egyelõre, ha nem az övé, akkor ennyi is elég tõle. Bár elgondolkoztató, hogy úgy lett a párod, hogy tudta, kisbabád van...
A kérdező hozzászólása: Amikor megismert akkor még terhes voltam. Nálunk dolgozott, sokat beszélgettünk és megszeretett, eljárt velem vizsgálatokra is mivel busszal kellett járnom. Hivatalosan azóta vagyunk együtt mióta megszületett a kicsi.
Ez azért nem egészen így mûködik. Dolgozik? Ha igen, miért várod el, hogy kiszakadjon a munkából, és egy olyan gyerekre vigyázzon egész nap, aki nem is az övé? Ráadásul nem is tudom, hogy a jog ilyen esetben hogyan rendelkezik, mert az apa elmehet gyedre és gyesre, de abban nem vagyok biztos, hogy a nevelõapa is igénybe veheti ezt.
Ne haragudj, de én nem maradnék ezzel az emberrel. Nagyon jól tudta mibe megy bele, amikor egy terhes nõvel kezdett kapcsolatot, és ezekszerint ebben az elég friss viszonyban már ott tart, hogy nem segít sem a háztartás, sem a gyerek körüli dolgokkal. Szerinted ez normális hozzáállás a részérõl? Szerinted elfogadható az, hogy hagyja rádrohadni az összes munkát és gyerek körüli tevékenységet, csakmert "õ ugyan nem"? Holott pontosan tudta, mivel jár egy gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem dolgozik, csak nyáron idény munkát, ezért akarom, hogy õ maradjon itthon a kicsivel.
A kérdező hozzászólása: Ha sír felveszi, de a pelenkázást õ sem csinálja. Még szoptatom szóval ebben sem tud segíteni. Nagy ritkán átöltözteti, de az is egy óra hossza. Fõzni én szoktam, takarítani, boltba járni.

Az első gyed-et mikor kapom meg, ha lejárt a tgyás, és a munkahelyem elintézett időben minden papírt?

csak kíváncsi vagyok, hogy az oep tempó kényelmes, vagy bibi van, és jobb lenne érdeklődnöm a pénztárnál.
Attól függ, a munkáltatód mikor intézte a dolgokat. Nekem jó egy hónappal a tgyás lejárta elõtt be kellett vinnem a papírokat a munkáltatómhoz és így folyamatos volt az ellátásom. Vagyis kb. 1 hónap az ügyintézés.
Én is így csináltam. Szept. 15-ig járt a Tgyás, és én már augusztus közepén vittem a papírt a munkáltatótól (nem kifizetõhely) az OEPhez, és így folyamatos volt. Október elején egyszerre kaptam a fél havi tgyást, és fél havi gyedet.

Ki mennyit keményedett terhessége alatt? Mikor kezdődött?

Milyen sűrűn? És orvos mit mondott? Nem lett belőle baj, ugye?
szia , kb. a 27. héttõl keményedtem...nem volt kellemes és nagyon féltem, de az égvilágon semmi gond nem volt...de nem vagyunk egyformák. Magnézium adag óvatos megemelése segitett...és pihenés...
A kérdező hozzászólása: Nagyon hálás vagyok a válaszodért. Én kb 2 hete keményedek sûrûbben, és 19 hetes vagyok. Emeltem én is a magnéziumot, már egy hete hasmenésem van tõle, ami nagyon rossz. Pihenek, otthon vagyok egy-egy napot, de fekvés közben is elõjön. Van amikor az alhasam keményedik be egy egész sávban, van amikor az egész hasam egészen a köldökömig, amíg tart a méhem. Ilyenkor olyan, mintha egy kemény felfújt kézilabda lenne a hasamban. Orvos látott, méhszáj zárt, de aggódom mert olyan korai ez még. Nem tudom mitévõ lehetnék:(
20. héttõl a 7. hónapig.Magnerotot szedtem 3*1-et, az valamit segített, de így s volt olyan hogy le kellett ülnöm vagy feküdnöm, mert levegõt is alig kaptam a keményedéstõl. Aztán szülés elõtt meg jóslóm volt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Akkor nem okozott különösebb problémát, méhszájnyílást és idõre szültél, ugye?
Elsõ hsz vagyok. Tudod , igazából visszagondolva már nekem is hamarabb jelentkezett a keményedés, mint a 27.hét...csak elõször nem tudtam milyen az és , mit is "kell" a keményedéskor érezni...szóval én sem kezdtem hamarabb nyílni, hiába keményedtem...nem törvényszerû...az üléstõl a fekvés jobb, hogy minél kisebb erõ hasson a medencédre. Én 3*2 szem magne b6-ot szedtem, kérdezz rá a védõnõdnél... Fontos, hogy ne idegeskedj, próbálj a lehetõ legtöbbet ellazulni ..ne aggódj, nem lesz gond. Volt olyan "tizen párhetes" kismama a kórházban, aki elkezdett kinyílni...de a kórházban kapott magnéziumot, stb...és minden oké volt vele utána! Minden jót neked és még valami, vigyázz a felfázásra!
Nem okozott gondot, pedig azért volt hogy nagyon durva volt. Így utólag már én is tudom hogy néhány dolog amt nem keményedésnek gondoltam, az bizony az volt. 40+3-ra szültem. Nem volt idõ elõtti méhszáj nyílás. A 20. héten egyszer c3100-at írtak, utána már c3000-et.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm lányok! Igyekszem akkor megnyugodni.

Normalis hogy 12 honaposan egesz nap csak konyveket nezeget? Mas babaja is olvas?

A fo programja a konyvnezegetes. Teljesen lekoti, nem
A fiam 1, 5 éves, õ pont, hogy egy percet sincs meg könyvekkel. Egész nap megy, szalad, pakol, kutyázik, bújócskázik, kergetõzünk. Legújabb szórakozása, hogy ki-be pakolja a lábasaimat. Nagyon különbözõek a babák, a Tiéd valószínûleg nyugodtabb típus, az enyém pedig pörgõs.
Örülj neki, még mindig jobb mintha a csillárról szednéd le naponta százszor.
Az én lányom is nagyon könyves már pici kora óta. Nagyon szerette ha mesélek neki a könyveibõl (nem a mesét hanem a képek alapján). Már 4 éves, még mindig nagyon szereti a könyveket. Ha olyan kedve van, akkor leül, olvasgat hangosan magának, vagy nekünk, vagy a kistesójának, átnézi majdnem az összeset egymás után, rengeteg könyve van. Sokáig elvan vele., Aztán mikor megunja, akkor elkezd pörögni ezerrel, le se lehet lõni. Õ olyan típus, hogy el is tud lenni, leköti a figyelmét sok minden, de máskor meg csak megy, szalad, energiabomba. Mellette pedig nagyon akaratos, szófosó kislány, mármint dumagép, be nem áll a szája egész nap, és szeret irányítani is.
Nalunk is ugyanez a helyzet, az en kisfiam is nagyon szereti a könyveket, naponta többször oda is hozza hozzam öket, hogy nezegessük együtt, de van hogy ö egyedül nezegeti. 1 eves.
Az én másfél éves (jövõ héten 18 hónapos) fiam mesél a könyvekbõl a plüssmacinak :) Néha értelmes szavak is vannak benne, képek amiket lát, néha odanyomja a maci orrát a könyvhöz hogy nézze meg jobban :) Nagyon édes, imádom hogy ilyen kis könyvmoly. Már 2 hónapos kora óta kap könyveket, nem tépi szét, már nem rágja meg. Érdemes kipróbálnod más leülõs játékot (ha még nem tetted meg), mi szoktunk memóriakártyázni, kirakok kb 20 kártyát (10 pár összekeverve) és megkeresi mindegyiknek a párját. Nagyon lehet ilyenkor fejleszteni, rajzoltatni (a karika egész jól megy), használd ki ezt a lehetõséget!
5. vagyok, bocs, nem írtam hogy 12 hónaposan is könyvmoly volt, azóta fejlesztette ezt tökélyre :) A memóriakártyát kb 3-4 hónapja kapta, de már most érdemes kipróbálnotok, hátha...
Kislányunk 13 hónapos, pár hete önállóan, szépen jár. Semmi, de semmi nem köti le csak a járás, a pakolás, és a könyvek. A játékaival egyáltalán nem játszik, pedig nagyon sok, hasznos, fejlesztõ játéka van. Van kb. 20 db leporellós könyve, amiket napjában többször kipakol, hosszasan átnéz, és szórakoztatja magát vele. Jelenlegi kedvenc az Anyám tyúkja. Imádja! :) Nevetve mutogat a kutyára, macskára és a tyúkra. Nagyon cuki. :)
Van ilyen, az én lányomat is nagyon lekötötte. 1-1, 5 éves kora között naponta kb. 2 órát összesen simán eltöltöttünk a fotelban ülve. Aztán megszületett a tesó... :-)
Kislanyom is szereti a konyveket, mar nem is tudom mikor adtam neki eloszor konyvet a kezebe, most 16 honapos es 3 kedvenc meseskonyve van, amiket nagyon szeret lapozgatni, sokszor hozza a konyvet es akkor leulok vele, o lapoz es en magyarazom neki, hogy mi micsoda, mar oda jutottunk, hogy en kerdem mutasd meg a fat, bekat, viragot, halat, stb, es o mutatja, szoval lanyom is imadja a konyveket.

Egy hónapos babám szopizza az ujját, baj?

Igény szerint szoptatom a babám, napi 6-8 alkalommal eszik, 3 óránként ébred, csak anyatejet kap. Se cumisüveget se cumit nem használunk. Üveget próbáltam neki adni (vízzel), de nem fogadta el. Baj ha alvás közben néhány percig amíg felébred szopizza az ujját? Keveset szopizik? Adjak neki cumit?
Nem baj. Teljesen normális. Idövel elhagyja. Ne aggódj! :) Ha éhes, jelezni fogja más, egyértelmü módon.
lányomnak még 10 hónap alatt se sikerült véresre szopnia az ujját :)
néhány perc alatt nem szopja véresre...
Én adtam az enyémnek cumit, de kiköpi és visszarakja az ujját. Pedig én is igény szerint szoptatom, szóval hülyeség ha azt írják, h az igény szerint szoptatott baba nem szopizza az ujját. Minden gyerek más.
A kérdező hozzászólása: Nem szívesen adnék neki cumit, de azt sem szeretném ha véresre szopná az ujját, vagy ha az ujj szopás rosszabb lenne mint a cumi. De akkor megnyugodtam, hogy ez azért nem olyan vészes. Õ is csak akkor csinálja mikor nagyon fáradt és úgy aludt el, hogy elõtte nyûgös volt, és ilyenkor ha fel fel ébred akkor szopja az ujját. Ha szépen nyugiban elalszik akkor nem ébred fel alvás közben.
az enyém 2, 5 éves.és õ is 1 hónapos kora óta szopja az ujját. amikor fáradt, álmos vagy unatkozik akkor is csinálja.nem tudom hogy fogom errõl leszoktatni
Az én lányom 10 hós és majdnem születése óta szopja az ujját alvásnál és ha fáradt.cumit nem akartam adni neki de nem is fogadta el.nagyon aranyos, imádom ahogy szopja az ujját de félek hogy nehéz lesz leszoktatni róla.de egyáltalán nem baj, ha rossz lenne neki úgyse csinálná. :)
nem baj, ennyi meg fõleg nem. nem kell neki cumi.
de cuki lehet :) ja, amúgy ez nem igazi szopizás, csak rátalált a kiskezére, had "egye" :) ne adj neki cumit, rossz szájtartást eredményezhet, illetve cumi-zavart - rosszul kaphatja be miatta a cicit...(ha korán kapja, 6 hét elõtt a cuclit. amúgy meg késõbb adnád, már úgyse fog neki kelleni) én imádnám, ha a kis ujjacskáját szopikázná a babám, de nem teszi. mondjuk fura is lenne, annyit van cicin, hogy csak na :)
Nem baj, normális.
Bárcsak ne lettem volna ellene a cuminak annak idején. Cumis nyolcévest még csak egyet láttam, de a nyolcéves gyerekem szopja az ujját alvás közben, és rettenetesen állnak a fogai emiatt. :(

Kinek van igaza? Lassan feladom és engedek, nem akarok ezen vitázni.

Párom ezt az ajándékot akarja megvenni az első osztályos kislányunknak:
Teljes mértékben egyetértek veled! A környezetemben is csupa , , kocka'' az összes gyerek. Van köztük akkora is, mint a tied. Számomra ez szörnyû, mert õk nem tudják mi is az igazi játék. Nekünk elromlott tavaly a laptop, azóta sem csináltattuk meg, nem is hiànyzik. És most, hogy én is 20 hetes terhes vagyok, mostmár tutira nem lesz megcsináltatva. Nekünk nem lesz számítógépünk. A telefonomon van net, onnan szoktam néha, fõleg most, hogy itthon fekszek. De a gyerkõc nem fog. Harcolj, szerintem ne add fel! Ha mégis megveszitek akkor viszont állíts fel szabályokat, hogy pl. csak bizonyos napon játszhat vele stb. Ne engedd állandóan, mert hidd el, utána nincs megállás!
nem határozotan nem kell neki inkább olyan fejlesztö játék , vagy könyv amiböl tudja gyakorolni az olvasást, illetve ha üvegfestést szeretne akor azt kapjon .
Hadd érjen rá megtanulni a gombokat nyomkodni mindenféle kütyün majd ha õ kéri... Másfél óra alatt meg fogja tanulni, akkor is, ha csak 12 évesen kezdi. Én nem vennék neki ilyet, bár nem is harcolnék ennyire apával, mivel a gyereket nem érdekli, valószínûleg úgysem fogja lekötni, mehet porfogónak.
Hátha a kislányod nem ezzel a kéréssel ált elõ akkor én nem vennék majd ráér akkor ha õ könyörgi ki! igazad van neki még az a feladata hogy szabadon játszon!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nézd ma már tényleg az megy hogy egy 6 éves gyerek már tudja kezelni a számítógépet, a tabletet, az okos telefont stb. Ezek a dolgok nem az ördögtõl valóak, és bizony meg kell tanulni használni. Ismerõsöm kislánya idén kezdte az általános iskola elsõ osztályt.Számítógépet kellet venniük és bekellet köttetniük az internetet, mert eddig nem volt nekik, de a tanító néni már emailban küldi a házit, és honlapra tölti fel a gyakorló feladatokat. Nekem 5 éves a fiam és én már azt szoktam mondani hogy ha még alsó tagozatban nem is, de felsõben szerintem már az iskolai felszereléshez fog tartozni egy saját notebook. Amikor a szüleim gyerekek voltak, talán csak a hivatalokban volt számítógép.Amikor én általános iskolás lettem ugyan még a saját számítógép minden háztartásban nem volt gyakori, de számítástechnika órán volt. Ma meg már a középiskolákban fõleg az estiken, de ahogy hallom nappalin is teljesen megszokott hogy a tanár e-mailben küldi az anyagot, a diákok egymásnak küldik a kidolgozott tételeket, illetve ahova tavaly jártam ott az iskolának saját tárhelye volt, minden osztálynak külön felhasználónév, jelszóval és oda töltötték fel az anyagokat a tanárok. Szóval igen, kell tudni használni, ismerni ezeket az eszközöket. Egy ilyen játék meg szerintem igen is fejleszti a logikát, a finom mozgást, a koordinációt ami segíti a tanulást a beszédet az olvasást. Szóval szerintem nem egy tragédia ha kap egy ilyet, persze mellé két mese könyv.Meg pár olyan újság ami õt érdekli és meg van a játék is, a tanulás is.
A kérdező hozzászólása: Szerintem sem, de apja szerint legyen gyerek a gyerek és kapjon olyan dolgot karácsonyra aminek tényleg örül és hasznos..:(
A lepontozást én sem értem! Könyv miért nem jó kütyü helyett, ha már az olvasás nehézkesen megy a gyerkõcnek? Ennél praktikusabb dolggot nem is kaphatna!
A kérdező hozzászólása: Én mindenkit felfelé pontoztam...:-/ Nem tudom tényleg tanácstalan vagyok, de nincs energiám ezen vitázni. Ma odaállítom a kislányt és a párom elõtt megkérdezem tõle mit szeretne, mit hozzon a jézuska. Pár napja erre azt mondta üvegfestéket, amit én is tökjó ötletnek tartok!
5-ös vagyok, nem rosszindulatból írtam azt, hogy apuka magának akarja a játékot... tényleg van így, ahogy egy másik hozzászóló is írta. De azrét köszi a lepontozást mindenkinek!!
Hát ettõl biztos nem fog javulni az olvasása! Ha már "kütyüben" gondolkodik a férjed mond neki vegyen karaoke programot. Valami jó kis gyeredalocskásat. Azon tanulhat olvasni, énekelhet, de közben nyomkodhatja a gombokat is! :) )
5-os valaszado eppen nekem is ez fordult meg a fejembe. :) Van olyan, hogy neha az ember maganak valaszt jatekot a gyereken keresztul (ezt tenleg nem rosszindulatbol irom). Az en ferjem formula 1 rajongo es o is a kisfiam 3-dik szuletesnapjara scalectrix-et vett amin termeszetesen versenyautokat lehet iranyitani meg palyakat epiteni es orult modon versenyezni. Igaz a gyerek imadja, egyut epitik meg a palyakat meg naponta versenyeznek rajta de tuti az egeszben az is benne volt, hogy a gyereken eli ki a masodik gyerekkorat. :) Baratnom is ilyen o mindenkeppen babahazat vett a kislanyanak tavaly karacsonyra. Akkor volt 2 eves. Mar tavaly nyaron megvette es ehez vasarolgatta a kellekeket. Gyerekoraban mindig hatalmas babahazra vagyott es most itt volt egy alkalom, hogy "jaj de jo ajandek lesz a gyereknek...". Hat ot tobbet rendezgeti mint a most mar 3 eves lanya. :) )
Ha nagyjából mindenki egyetért akkor nem tudom miért lettem így lepontozva?!?! Elsõ vagyok.
A leírtak alapján én könyvet vennék neki :)
Szerintem apa magának akarja azt a gépet.... ÉN sem vennék ekkora kisgyereknek ilyet. Inkább egy jó társasjátékot, pl a Carcassone-t, azt játszhatjátok együtt is, jó kis gondolkodós, és abból tanulni is lehet. MÉg felnõtteknek sem uncsi! Mond apának, hogy inkább egy ilyesmi társassal játszon együtt a lányával...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt a kismamablogról másoltam, érdemes elolvasni. (Teljes cikk: [link] ) "A legfrissebb kutatások szerint érdemes megkülönböztetni egymástól a passzív és az aktív médiafogyasztást. A passzív befogadás, mint amilyen a tévé esetében is van, nagy mennyiségben káros a gyermek számára. Az aktív médiahasználat azonban, mint amilyenek a számítógépes játékok, tabletek, telefonos, konzolos játékok egészen más hatással van a gyerekekre. Ezekben õk is aktív résztvevõk, a koruknak megfelelõ játékok fejlesztik a készségeiket, a fantáziájukat, a logikájukat. Több vizsgálat is kimutatta, hogy azok a gyerekek, akik naponta több órát tévéztek késõbb nagyobb valószínûséggel küzdöttek magatartási problémákkal, míg azoknál, akik naponta videójátékoztak, nem fordultak elõ ilyen problémák. Szakemberek egyetértenek azzal, hogy ezek az aktív játékok sokkal inkább a valódi játékokhoz hasonlítanak, mint a tévénézéshez. Fontos, hogy ezekbõl a játékokból is a kicsik életkorának megfelelõt válasszuk, és ne hagyjuk hosszasan egyedül játszani vele a gyermeket. A mai gyerekek számára már természetes, hogy a játékokból létezik multiplayer, hogy közösen is lehet játszani. Bár sok helyen írnak róla, hogy ezek a játékok magányosabbá teszik õket, a valóság azt mutatja, hogy a gyerekek szívesen játszanak a barátaikkal vagy a szüleikkel együtt videójátékokkal. Mint sok mindenben, a digitális médiahasználatban is az arany középút a legjobb: engedni, mert ez is az élet része, de tartani a mértéket, sokféle, változatos egyéb játéklehetõséget, programot kínálni a gyerekeknek, hogy ne az állandó tévézés legyen a kedvenc idõtöltésük."
Az a baj, hogy tényleg ez van, hogyha megtiltod nekik a tv-t , gépezést, egyéb kütyüket, akkor a kortársai tényleg elkezdik szekálni, hogy mi az hogy nincs képben. Szerintem nem rosszak ezek az elektronikus kütyük, persze csak mértékkel, attól még nem lesz kocka ha néha játszik egy kicsit ilyeneken. Sajnos (vagy nem sajnos), haladni kell a korral... Õk már ebbe a digitális korba születtek, nekik ez a természetes.
Abszolút megértelek, szerintem tök hülyeség egy kislánynak ilyet venni, fõleg, ha teljesen más beállítottságú. Inkább örülne neki apa, hogy nem pajszerrel kell lefeszegetni a kislányt a számítógéprõl, hogy legalább menjen egy kört a lakásban. Lehet nem is örülne neki, vagy a másik véglet, hogy rákap, és majd egész nap azzal szeretne játszani. Szerintem igazad van.
A kérdező hozzászólása: Gyõztem..:) Üvegfestéket kap, amit kért, pónis matricákat (ez volt a vágy még) ill. még találtam neki csajos dolgot is, aminek úgyszint nagyon fog örülni ebben biztos vagyok. Ilyen kütyüt meg majd kap, ha kéri, de soha egy szóval nem említette. Kompromisszumot kötöttünk a párommal, ha játszani szeretne, odaadom neki a telefonom fél-1 órára, vagy a sz.gépen valamit amit szeretne.
27 hetes vagyok pont ma ikerbabákkal. Lombikkal sikerültek. A beültetéskor voltam 53 kg de elõtte 7 kg fogytam. Most 63 kg vagyok. Visszaszedtem a 7 kg+3kg. Amúgy csak hasra híztam és a babák 1-1 kg :)
28+4, nekem is lombik, kisfiú. :) Eddig 4 kilót híztam, de alapból túlsúllyal kezdtem. Alvással semmi gond nem lenne, ha nem kellene egy éjszaka kb.3-4szer felkelni pisilnem. :)
+9 kg és az alvás változó. Egy ideig menetrendszerûen felébredtem 1/2 3 körül. Aztán megint sikerült aludnom egész éjszaka. Most pedig egyrészt a pocak mérete és a javasolt bal oldalon fekvés is akadályoz, másrészt ismeretlen okból újból felébredek hajnalban. Plusz a derekam is fáj testhelyzet változtatásnál. Egy pont ma 28 hetes kismama :-)

Jó ötlet külön szobába tenni őket?

Van egy 2.5 és egy 4 éves gyerekem, állandóan verekednek egymással...imádják egymást de minden apróságon össze vesznek, idegileg én már nem bírom a civakodásukat...
Megér egy próbát, ha ennyi szobátok van ;-) de szerintem túl kicsik még és úgy is egymásnál fognak táborozni :-) 3 gyerek anyukája
Megpróbálhatod, de egymással szemben.
Csak akkor tedd külön szobába õket, ha kérik. Ha imádják egymást, akkor nincs gond ha össze is vesznek.

1, 5 éves babának milyen gabonapelyhet adhatok?

Olyasmit keresnék, ami nem kakaós, és lehetőleg kevésbé cukros. Nem feltétlen kimondottan babáknak készült gabonapehelyre gondolok, hiszen szinte már mindent ehet (glutént már rég bevezettük). Az azért fontos lenne, hogy rostokban gazdag legyen és ne legyenek benne magvak. Székrekedés kezelésére keresek ilyet, reggelire néha ezt adnék fehér kenyér helyett.
Én a lányomnak kb. 11 hónapos kora óta sima zabpelyhet adok. Evés elõtt 15-20 perccel beleszórom a joghurtba és megpuhul.
Sima zabpelyhet evgyél. az izesités nélküliekben nincs cukor. Pl a sparnak is van saját márkás müzli keveréke teljes kiörlésü és nincs benne cukor. Te otthon rakhatsz hozzá kis természetes édesitöt és még ugynaugy egészséges marad. Ha xilittel édesited az még a fogainak is jót tesz. Ha székrekedéses problémái vannak nem angyon adj neki fehér kenyert. Nagyon sok jó teljeskiörlésû kenyeret lehet már kapni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezeket meg fogom nézni! Sajnos a tejtermék is ludas lehet a dologban, így azzal is óvatosan kell bánnunk.
Egy nagy alma, egy evõkanál zabpehely összeturmixolva (egy kis túró is mehet bele), a fiam imádja 7 hónapos kora óta, és szép nagyokat rak utána a pelusba.

Normális ez, vagy valami gond van?

Augusztusban szültem természetes úton. Októberben jött meg először a menstruációm, ami akkor 12 napig tartott és nagyon sok volt. Utána novemberben 1 nap késéssel jött meg és átlagos mennyiséggel. Most egyszerűen nem jött még meg normálisan, csak annyira minimálisan, hogy az semmi. Szinte csak barnás pirosas folyás szerű valami. Ez normális? Nem állt még be rendesen? Vagy lehet valami más a baj?
Ha szoptatsz, akkor teljesen normális. Sõt, jobban belegondolva ha nem, még akkor is :) Helyre kell rázódni a hormonjaidnak, úgyhogy szerintem még nem kell aggódnod.
Azt mondják, szoptatás után fél évig még lehet ilyen össze-vissza, ha az után sem állt még be, akkor kell orvost felkeresni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!