Emberek kategória válaszai (10006 db)

Milyen már az, hogy azért sem vágyom gyerekre, mert a házimunkát rühellem?

Nem vagyok lusta, egy energikus, sportos nő vagyok, de a folytonos suviszkolást nem tudom elviselni és nem is akarom csinálni. Viszont a tisztaságra igényt tartok. Takarítónőre vágyom, aki hetente 1-2x megcsinálná helyettem.
Hát, akkor úgy kell ügyeskedni, hogy legyen. Én vállaltan lusta vagyok, viszont a kosz, a kupi engem is zavar. Kéthetente jön valaki, szépen kitakarít, a közbensõ idõben pedig mi megcsináljuk, amit muszáj. Akkor is volt, amikor sokkal kevesebb pénzünk volt; nekem sokat megér, hogy a péntek estém vagy a szombat délelõttöm nem ezzel telik. Az ovis kisfiamra is több idõ jut, és valóban vele töltöm, nem szolizom el az így felszabaduló idõt. 40 órában dolgozom egyébként. Lehet lepontozni.
A kérdező hozzászólása: Irodai munkánk van mindkettõnknek, inget, blúzt muszáj vasalni.
Vasalás könnyen megoldható, nem kell olyan ruhát venni, ami vasalós, és szépen kell teregetni.Én csak nyáron vasalok, akkor is csak pár felsõt, amit muszáj, lgtöbb a férjemé. Házimunkát elosztjuk, nem suvickolok mindig, mégsem esz meg a kosz. Minden nap egy kicsi nem megerõltetõ.
Szerintem van ennek egy nagyon jó oldala: Legalább munkát adsz valakinek.
A kérdező hozzászólása: :S vasalni is utálok
illat.....
Elsõ vagyok, Bp-en. Óránként 1200 Ft, de ebben nincs vasalás (az elõzõ ugyanennyiért vasalt is, de sokkal rondábban takarított). 87 nm a lakás, ált. 6 órát fizetek. De tényleg csillog-villog, és még napok múlva is isteni illet fogad.
Csak kíváncsiságból kérdezem 1.-es , mennyit fizetsz a takarítónak /alkalom ?
A kérdező hozzászólása: Én úgy látom, hogy jó úton haladok, hogy majd megengedhessem magamnak, de ez még a jövõ.
Mellyen egyetertek veled. En is utalom a hazimunkat stb es nem akarok gyereket. Nincs ezzel semmi gond. Az emberek nem egyformanak kepzelik el az eletuket, ki igy- ki ugy, ez igy a szep. Folosleges magadra eroltetni valamit amit ugy erzel masok varnak el toled. Csak tedd ami jolesik.

Kié ez az szám: 0696-998100?

állandóan hívogatnak és nem szól bele senki.... tudakozót is felhívtuk de nincs az adatbázisban :S
a számból ítélve, arra játszik, hogy visszahívd és egy csomó pénzedbe lesz. Tiltsd le.
ajaj.. és az hogy õ hív, nem kerül pénzbe? ha külföldrõl hív?
egyszerûen nyomd ki
Nehogy felvedd legközelebb! egyébként rendõrségen érdemes lenne megkérdezni, mostanában sok ilyen bûncselekmény van, hogy felhívnak, lehúznak pénzzel.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a 96-os körzetszám Abda.. Valahol Gyõr mellett van.. Szóval az biztos hogy nem külföldi..
Erre én is kíváncsi lennék, pár hónapja egy hónapon keresztül minden hétköznap délután 13 és 14 óra közt telefonált.. abbahagyta amikor a közösségi oldalra kiírtam hogy nem tudom ki õ de feljelentem ha nem maradnak abba a telefonálgatások, közben letiltottam a számot, de ha hív jelzi a telefonom, hogy volt hívásom, a mai napon ugyanúgy mint akkor volt, megint telefonált.. Megnéztem a körzet számot Gyõr-Moson-Soproni, ötletem sincs ki lehet..

Mivel kezdjek egy beszélgetést interneten?

Felregisztráltam az interpalsra, hogy beszélgessek külföldiekkel és gyakoroljam az angolt, de nagyon sokan nem írnak vissza :/
Hát ha már köszönni sem köszönnek vissza, akkor valószínû nem veled van bajuk, hanem csak szimplán nincsenek gépnél vagy nem írnak vissza másnak sem. Kérdezd õket olyanokról, amik téged sem untatnának, ha neked tennék fel. Mi a kedvenc ottani sorozatuk pl., mit tanulnak a suliba, hogyan készülnek a karácsonyra, ilyenek. Van-e háziállatuk, testvérük, milyen zenéket kedvelnek, ilyenek. Ezek sokkal izgalmasabb kérdések, mint hogy milyen a kultúrájuk.
A kérdező hozzászólása: ezaz, hogy inkább a közös témáról kérdezek... pl volt egy lány, kiírta az adatlapjára, hogy imádja a kézilabdát meg hogy utál olvasni... egy rövid bemutatkozás után meg leírtam, hogy én is így, meg mit vár most a nõi kézi vb-tõl, erre semmi :/ ugye azt látom, ha elolvasta az üzenetet... még meg is kértem 2-3 nap után, hogy válaszoljon... valaki válaszolt így, de aztán a következõt már el se olvasta... spanyoltól megkérdeztem, hogy milyen nyelvek vannak Spanyolországban, jött a válasz. Másoktól, hogy ünneplik-e valahogy a Mikulást, milyen a karácsony, jött a válasz... aztán másra már nem, csak erre az elsõ kérdésre -.-" Profilom rövid tömör, képek is vannak... mi a baj?
A kérdező hozzászólása: páran írtak rám, de zéró elképzeléssel... ilyen hóvarjú meg "hi" meg " ;) " párnak visszaírtam, de nem bírták megerõltetni magukat... nem tudom mit akarnak ilyen egyszavas válaszokkal meg stb...


Ez melyik filmből van?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]
Amerikai Horror Story 3. évad ha jól tudom
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a választ!:)

Mitől lesz valaki nagybetűs Nő?

Mindkét nem meglátása érdekelne, hogy mitől lesz valaki Nő a szó legnemesebb értelmében?
ez egy [email protected] és értelmezhetetlen kérdés
6os! igazad van, elnézést, általánosságban is érthetõ, minden emberre.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A NÕ önmagában lesz nõ, nem egy férfi miatt és által. Attól lesz egy nõ Nõ, hogy EMBER. Kulturált, ápolt, van tartása, elfogadó és toleráns. Meg tudja élni, azt, ha lágyabbnak kell lenni valahol és valamiben, és azt is, ha keményebbnek. Inkább azt mondom, hogy ki az, aki nem NÕ. Pl. a neten keringõ bizonyos videók és blogok kitalálója, a valahai csodaszép manökenlányka sem az. Kislány, aki nõ akar lenni, de a nõ felelõsségvállalása, tartása, önállósága nélkül. Apuka-anyuka örök édibédi szépike kislánya. Ruha, smink, cipõ, haj, jajhogynézekki, ÉN, ÉN, ÉN. Na ez a nem nõ. Sem nagybetûvel, sem kicsivel. Ez egy fel nem nõtt, lélekben örök 10-12 éves kiskamasz, valójában szánnivaló üres tojáshéj, akárhány éves is. Az sem az, aki azt képzeli, hogy ha megfogan és passzívan átengedi a testén a fejlõdõ magzatot, majd megszüli, akkor rögvest nõ lesz (mert nála az anya van összemosva a nõ-vel). Aki sem az, aki azzal határozza meg magát nõként, hogy mekkora a melle, és hány pasival feküdt le. Az csak - már bocs a kifejezésért, de ide ez való - egy jól fekvõ szuka. A nõi lét, éppenúgy, mint a férfi, nem kívülrõl kell, hogy meghatározott legyen, hanem belülrõl. A külsõ lekopik, és nem számít. Egy NÕ 90 évesen is NÕ lesz, hiába a sok ránc és a mûfogsor. A belsõ kisugárzása teszi NÕ-vé, nem a külsõ. Ugyanez érvényes a férfire is. És nem dr. Csernus vagyok. Nála néhány kaliberrel okosabb és mélyebb tudású ember.
Szerintem ez mindenkinek más. Mondjuk én nõ vagyok. De pl. a nagybetûs Férfi nekem az, aki a legjobban illik hozzám, "megfelel" az elképzelésemnek, és van valami kis megmagyarázhatatlan plusz is.
nincs "legnemesebb értelme". túlmisztifikálod. A kérdés úgy hangozna reális valójában, hogy: 'Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy nõnek, ami a társadalom által nagyra tartott'?
"szerintem attól.ha van benne tartás..tehát nem a pénzéért van valakivel, van értékrendje, nem beszél trágárul, igényes, és erõs.." - ez egy férfire is igaz tehát általában mint emberre.
Egy igazi férfi szerelmétõl.Én 37 évesen éreztem elõször azt, hogy igazán nõ vagyok, pedig férjnél voltam, és van már két lányom.Valahogy a férjem mellett ezt nem éreztem.A mostani páromnak, a pillantásán, szavain, beszédén, minden mozdulatán azt érzem, hogy igazi Nõ vagyok, és ettõl tényleg annak is érzem magamat.Szóval sztem ez az ami kell hozzá.
Csernus Imre is ezt kérdezte a könyvében... Erre nincs objektív válasz, sokminkenki sokféleképpen látja.
Csernus sokat foglalkozik a kérdéssel, hallgasd meg pár elõadását Youtube-on.
szerintem attól.ha van benne tartás..tehát nem a pénzéért van valakivel, van értékredje, nem beszél trágárul, igényes, és erõs, mint a nõk általában.
shift + kis n

Mi ez a japán mánia a fiataloknál? Miért nem magyar mániások ha már kell valamit imádniuk?

Annyi fiatalnak van anime karakter profilképe, a felhasználó neve is ilyen misimasa hataka. beöltözik mert azt hiszi valami álom világban él, és ő Songoku...(animecon)
Japánban lassan kihal a népesség, mert nem szexelnek eleget, ezért a japán kormány titokban japánná nevel fehér fiatalokat, akiket pár éven belül betelepítenek a szigetországba, így pótolva a népességfelesleget.
Az elõzõnek igazat adok.Nálunk sincs már nagyon kultúra, mindent a média befolyásol(lásd:swag, yolo, páwa 'stílus' irányzat)-és ezbis Amerikához köthetõ.Másrészt pedig, ha magyar filmekben körülnézünk, az vehetõ észre, hogy oké, van film a kisgyerekeknek, meg vannak olyan régebbi, 90-es években készült filmek, amiket tizenéves gyerek nem néz, csak felnõttek, többnyire.(Nem hinném, hogy a tizenévesek közül van valaki, aki pl Abigélt, Régimódi történetet, Robog az úthengert nézne...).A tévében meg csak szennyek mennek, mint Való Világ, X faktor, és társaik.És akkor most tegyük fel a kérdést, hogy mit nézzen a tizenéves, ha egyszer nem nagyon van olyan film, ami a korosztályának kiváncsiságát kielégíti, illetve képes lekötni a figyelmét.És általában ilyenkor jön az anime-mert animét a kisgyerekeknek valótól egészen a felnõtt, elgondolkodtató témáig lehet találni, egyszóval nagyn színes skálán mozog, és mindenki talál neki tetszõt.Az meg más téma, hogy tényleg annak olyanok, akik az 'imádatot' túlzásba viszik.
[link]
Az anime is kb. ugyanez...
azért nem a magyarokat majmolják mert, mert a magyarok unalmasak.
Az, hogy valaki szereti a mangákat/animéket, nem azt jelenti, hogy majmolja a japánokat. Amúgy meg hogy majmolják a magyarokat, talán láttál már eredeti magyar animét? Ha valaki szereti az ilyesmit, azt nem kell elítélni, ez olyan mintha valaki egy angol filmet nézne, és azt õrülten szeretné.
Nem értem mi azzal a gond ha valaki szeret más kultúrákat v abból valamit. Ha neked nem tetszik az anime akkor ne nézd, ennyi.
"nem bírom abbahagyni a röhögést" detto :DDD Egyébként, kérdezõ, és miért pont holland? :) Mert nem volt eddig elég gagyi germánia? :DDD A magyarságnak sokkal több köze van a japánokhoz és koreaiakhoz, mint a germánokhoz. Mármint a ténylegesen magyaroknak. De azért ez a Mosómasa Mosodája cucc, ez aranyos. :DDD Kérdezõ, miért ne tetszhetne adott személynek bármi, ami normális? :) (Evvel nem azt mondom, hogy minden, ami japán, az normális, mert ez messze nem így van. :) )) ...bár sokszor pont ez a jó bennük. :) )) ) Ráadásul kb az ezredforduló óta van igazán kínálat japán képregényekbõl és animációkból, és az USA-val együtt az élen jár ezek forgalmazásában. Persze, hogy van kínálat, ha egyszer van elég kereslet. :) Vagy épp fordítva... Van kereslet, mivel temérdek mangát és animét kínálnak nemzetközileg. Egyébként a 90-es években engem meg a fantasy szerepjáték mánia irritált, és irritál máig is... Magyar hatásra alakult ki a legtöbb más nép mitologikus világa, erre az utóbbit (pl a skandináv rúnákat, melyek a több tízezer éves székely rovásírásból alakult ki jóval késõbb) majmolják pár évtizede még hazákban is... meg a torzítva visszaimportált táltosainkat, "heripoter varázspálca" formájában. :) )) Ez utóbbi inkább ciki... de hát ízlések és pofonok. ;)
...de egye penész, olvassunk heripotert is. ;))) Én nem vagyok olyan válogatós. :D (Bár azért létezik egy minõségi sorrend....)
"Japánban lassan kihal a népesség, mert nem szexelnek eleget, ezért a japán kormány titokban japánná nevel fehér fiatalokat, akiket pár éven belül betelepítenek a szigetországba, így pótolva a népességfelesleget." Mondasz valamit... ;) Na meg hetven évente beüt valami bombaötlet Japánba, ami a párját ritkítja a japánoknak, hát... nem irigylem õket... a természeti katasztrófáikkal együtt... De azért elég nagy zsufi van még így is a szigeteken....
"Ha nem vetted volna észre a magyarok meg az amerikaiakat majmolják nagyon sok dologban." Meg a japánok! :) )
Nézd, én szeretem a magyar kultúrát, de egy idegen kultúra mindig érdekesebb, egzotikusabb. Az animékkel mi bajod, ugyanolyan, mint egy film, csak rajzolt. Van mindenféle mûfajú, pl. romantikus, akció, vigjáték, stb. Nem csak a Pokemon meg a Dragon ball az anime. A cosplayezéssel meg nem értem, mi bajod, kitartó munkára van szükség ahhoz, hogy valaki egy karakterhû jelmezt megcsináljon. Meg kell tanulni varrni, barkácsolni, festeni, és ha performance kategóriában nevezel, még színészi tehetségre is szükség van. Ez egy nagyon összetett mûvészeti ág, és nem kellene lenézni azt, akit érdekel az ilyesmi.
Sõt, az anime/manga alkotások nem csak, hogy sokkal több mûfajra oszlanak, mint a hollywood-i, vagy egyáltalán a nyugati filmipar alkotásai, de ráadásul ezen felül korosztályonként is sokféle mûfajú található, nem úgy, mint a nyugati animáció-választék esetén! :) Nem is akármilyen felnõtt anime alkotások léteznek... Nem csak a szexuális témájúakra gondolok, hanem pl a pszichologizálóakra, melyek sokszor felülmúlják Hollywood-ot! És az anime / manga alkotások kb fele felnõtt, fele gyermekeknek (is) készült.
Egyébként Európában azt látni, hogy nemcsak a tvk-mozik bevételeinek nagy része gyakorlatilag egy pénzcsap Amerika felé, hanem pl az Interneten is az Európai bevételek nagy része a facebook-google kezébe kerül, míg Ázsiában nem csak Japánban google helyet van baidu, facebook helyett van Japánban gree és mixi, kínában sina mikroblog (koreában, thaiföldön megint más), itt meg hagytuk megszûnni az iwiwet, az altavizslát, a magyar filmgyártást, bezzeg ázsiában nem hagyják kifolyni a pénzt: [link] [link] [link] lennék én magyarfan, de európaiként jelenleg ha nem akarok retrózni, akkor csak két önálló kultúra van ahonnan van mit nézni/hallgatni: Amerika és (Japán központal) Ázsia. A kérdezõ ha jár moziba/ néz tvt akkor van egy rossz hírem Amerika mániás vagy, mert ezek amerikai kézben vannak magyarországon különben is hogy lehet hogy Magyar felirattal is több mint 60ezren láttuk a shingeki no kyojint ha összeadom az indavideós, az animeaddicts.hus, az uraharashop.hus nézettséget, de van több forrás is -> talán 100ezer felett lehet a nézettség így is, mégsem megy egy tvn sem. Bár igaz ami igaz: ha több animés lenne, amivel az amerikai médiaelnyomás sem fog tudni mit kezdeni, akkor is csak Japán felé fog elfolyni a pénz Amerika helyett, talán ha a Magyar mangákból (az animeaddicts.hun jópár olvasható) készítene magyar animéket pl egy felvirágoztatott Kecskeméti rajzfilmstúdió, és a Magyar történelembõl is olyan jó doramasorozatokat csinálnánk, mint amikbõl koreaiak mentek az m1en, akkor magyarfan lennék.
Szerintem, mindenki az után érdeklõdik, ami után csak akar. Mindenkinek más az ízlése és ebbe SOHA SENKI sem szólhat bele. Ez a kérdés azért elég durva: " Minden rendben van az ilyenekkel?" Akkor ennyi erõvel azt is mondhatnánk, hogy akik Hollandia után érdeklõdnek, azok se százasok. Amúgy inkább ilyen anime karakterekrõl rakjanak ki képet, mint sem magukról , mert így legalább egy-két rossz ember nem tudja, hogy az illetõ kicsoda(pl. utcán nem ismeri fel). Ugyan ez vonatkozik a névre is. A beöltözés meg nem az, hogy " azt hiszi, hogy egy másik világban él". Akkor ennyi erõvel, akik farsangkor beöltöznek, azok is álom világban élnek. Nem! Ez egy hobbi és nagyon sok munkájuk van benne. Amúgy meg feltehetjük a kérdést: Sokak miért majmolják a Hollandiakat? Úgy hogy ne törõdj velük, hagyd rájuk és foglalkozz mással.
Amiért az amerikaiakat majmoljuk. Teljesen normális dolog, mert szórakoztatja õket és nem csak rajzfilm figurákat látják benne sok mûnek vannak pozitív mondani valója. Hiszed vagy sem eléggé szoros kapcsolatban állunk velük asszem (Mo).
A kérdező hozzászólása: Félelmetes!
nem bírom abbahagyni a röhögést
Adjatok egy Songoku Kálmán képet, és már cserélem is le a profilképemet!
ez hülyeség! Miért ne érdeklõdhetnének az emberek más kultúra iránt is vagy csak az érdekelheti az embert ami az orra elõtt van "Miért nem akkor már a Magyarokat majmolnák? Vagy a Hollandokat" miért pont hollandok õk se magyarok látod ugyan így érdeklõdnek az emberek Japán, Korea és Kína iránt van akit nyugat érdekel van akiket a saját országa.Ha nem vetted volna észre a magyarok meg az amerikaiakat majmolják nagyon sok dologban. Ez a beöltözés pedig hobbi azokat a jelmezeket saját kezûleg készítik el.Elsõ válaszoló ez undorító amit mondasz.Meg szerintem ahhoz hogy valaki szeresse az animéket a japán kultúrát nem kell japánnak lenned a japánok is érdeklõdnek más kultúra iránt.Szerintem téged se csak a magyar dolgok érdekelnek.
A kérdező hozzászólása: Pontosan! Miért a Japánokat kell majmolni? Hollandokkal mi lenne a gond? Frankó kis fapapucsaik vannak!
Nem véletlenül sok ember szereti az anime-t, és ennek készítésében a japánok a legjobbak. Mondjuk egy papucs aligha tud annyira lázba hozni mint egy anime.
Én nagyon utálom az animet. Mi jó benne?
Én spec. utálom az animét és sztem a japán társadalom nagyon beteg. Mindig felkapnak valamit, most épp ez van soron. Majd megunják.
Nem a japánokat majmolják. A japán animét. Jó hogy azt majmolják ha egyszer rohadt jó. Nagyon komoly hangvételû alkotások vannak ott is. Ez olyan mint amikor sokan színészeket raknak ki stb. Mivel japánban kevés a film sok az anime így ott nem színész van hanem rajzolt karakter így akik azt szeretik azt rakják ki.
Nem vagyok egy nagy anime rajongó, de szeretem a japán kultúrát, én azt tartom érdekesnek, hogy ha valaki Amerika, Magyarország, stb. iránt érdeklõdik az teljesen normális. De ha valakit a keleti kultúrák érdekelnek az csak és kizárólag valami elmebeteg, pszichopata lehet /ismerõseimtõl kaptam már meg nem egyszer ezeket a kedves szavakat/. Ismerek olyanokat, akik Hollandiát istenítik, szabadságuk jó részét ott is töltik, és élvezik, hogy végre legálisan füvezhetnek egész nap.
Egyébként jobb, ha tudják azok, akik az animék miatt japánok szeretnének lenni, hogy Japánban rohadtul lenézik az anime-rajongókat (meg a külföldieket is, de az más kérdés).
A külföldieket nem nézik le, azokat ítélik el, és állítják pellengérre, akik nagyon kockává válnak bármi miatt, de olyan Magyarországon is van bõven. Japánban is kb annyi gyerek születik, min Magyarországon ha cigányokat nem számoljuk. Egyébként egyszerû: régen az 1800as években Német mánia volt, késõbb Amerika mánia, most Ázsiamánia jön szerintem szép lassan. Egyébként én sem értem miért csak az animék terjednek, én már lassan több Ázsiai filmet és sorozatot (dorama) nézek újabban mint Animét. Egyébként zenében is verik amerikát meg úgy mindenben, csak európa csak lassan kapcsol sajnos.
Egyébként Japánnal kapcsolatban két hibát szokás magyarországról elkövetni, egyesek agyon istenítik, mintha valami tökéletes ország lenne A másik hiba amit a "kérdezõ" is elkövetett. Szerintem sok szempontból rosszabb ország, sok szempontból jobb mint a nyugati országok (pl szerintem nem hátrány hogy nem engednek be idióta bevándorlókat mert mint itt is látszik nem segítenek azok, egészségesen táplálkoznak, magas az élettartam, becsületesen dolgoznak a legtöbben stb) összességében szerintem Japán nem jobb és nem rosszabb mint bármelyik nyugat európai ország. Az hogy más van a tvben, más hangzású az általu(n)k hallgatott zene stb nem mindanám sem negatívnak sem pozitívnak ízlés dolga, a gyerekvállalási kedv meg tényleg pontosan akkora mint a nyugati fehér országokban cigányok és bevándorlók nélkül. Érdekes hogy tényeg konkrét negatívumként 99%ban vagy stílusbeli dolgokat szoknak egyesek felhozni Japán ellen, ami tényeg olyan dolog, mintha alma vs körte vitát kezdene valaki...
Azért mert érdekes? Saját nemzetén mit majmoljon az ember, azt látja minden nap, él benne, az az alap. Azon nincs mit majmolni. Ugyanúgy ahogy a hollandokon sincs, mert átlagosak, átlagos nyugatiak stb. Most a megélhetési körülményeket ne vegyük ide. Japán sokkal másabb, érdekesebb, színesebb kultúra, más világ, már akinek, engem pl. nem érdekel mégis fel tudom fogni miért érdekel másokat. A rajzolt filmjeik pedig jók, párat megnéztem, hihetetlen mély és nagy tartalmú alkotások is vannak közte. A beöltözött figurák aranyosak, jópofák, mindenki volt gyerek, mindenki szerette a rajzfilmfigurákat, egy rajzfilmekre erõsen építõ médiával rendelkezõ országban pláne. Az hogy itthon hülyének néznek benne az emberek, hát a felfogásukkal nem tudsz mit csinálni.

Macskák az üzletben?

Ma a szüleimmel bementünk egy szörmeboltba anyumnak sapkát nèzni. Már kintröl láttam hogy kèt macska ül bent az èpületben az ablakpárkányon. (párnán ültek) Ahogy bementünk, megcsapta az orrom a macskaxar szag! Körülnéztem és kb 6-7 macska volt az üzletben, a szörméken ültek! Felfordult a gyomrom a látványtól meg a szagtól, 2 perc mulva ki kellett jönnöm az üzletböl. Anyuèk is hamarosan kijöttek utánam. Természetesen ott semmit nem fogunk venni! Mérgemben azon gondolkodtam feljelenten ezt a boltot. Ti feljelentenétek?
Lehet, hogy csak alapanyagnak vannak ott :) Én nem jelenteném fel õket, hiszen saját maguk alatt vágják a fát. Elõbb utóbb senki nem fog bemenni hozzájuk, és akkor lehúzhatják a rolót.
A kérdező hozzászólása: Egy az hogy fogalmatok sincs miért mentem be abba a boltba, kettö: ki mondta hogy igazi szörmét akartam volna? Végezetül remèlem ti vegetáriánusok vagytok, mert szegény disznó, csirke, tyúk stb. Ha valaki álszent akkor azok ti vagytok utolsó kettö!
A kérdező hozzászólása: Egyèbkènt anyukámnak mentünk sapkát nézni. De gondolom ti olvasni sem tudtok. :-D :-D
A kérdező hozzászólása: Ha meg már itt tartunk, akkor okoskáim szerintetek az ösemberek mibe öltözködtek hogy meg ne fagyjanak? Oh ugye ugye...
Jaaa, hogy te és az anyukád még az õsemberek szintjén vagytok, ezt nem tudhattuk...
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Mindenki magából indul ki! :-) :-)
Jó, de a különbség az, hogy az õsemberek azért tették mert nélküle meghaltak volna. De te tudnád nélkülözni, mert már másból is tudnak ruhát csinálni. Az étkezést meg ne vegyük bele, mert az is egy létszükséglet, és nem mindenkinek van elég pénze ahhoz, hogy annyi zöldséget és gyümölcsöt vegyen, amibõl jól lakik az egész családja.
A kérdező hozzászólása: Figyelj! Engem letámadtak bunkó módon, ráadásul nem is a kérdésemre válaszoltak, (habár nekik tök mindegy volna ezek szerint azt is ha csótány mászkálna az élelmiszerboltban...) nem fogom hagyni magam! Plusszban édesanyámat szídja az egyik xarházi? Ugyan már! Álszent pi..ák. Tuti esznek pipihúst, hanburgert stb. De arra nem mondják hogy szegény állat...
ne hasonlítsd a csótányokat az élelmiszerek között a macskához egy szõrme termékeket áruló üzlethez. Ha magad is macska és állatkedvelõ lennél, nem akadtál volna ki az eseten. Mindenesetre teljesen felesleges feljelenti a boltot. Nem élelmiszert árul, így nincs tiltva, hogy Macskák legyenek bent.
A kérdező hozzászólása: Csak úgy mellékesen: és ha valakinek macskaször allergiája van, megvesz egy terméket amin a cicák fetrengtek az jó? Az helyes? És akkor sem higênikus egy üzletben állatot tartani. (kivéve a kisállat kereskedéseket, de ott sem szabadon futkoznak az állatok)
Anyaaaam, te tenyleg remenytelen vagy. Az allati hust, ne hasonlitsd egy boltban levo allathoz! Egy, mert logikailag teljesen helytelen, ketto, mert magadat jaratod le. Ja, es kepzeld, abszolut ellenzem az allando, tomeges husevest, ami miatt az allatokat ugy tartjak, ahogy. Igen, eszem hust, de nagyon!! minimalisan, hogy ne miattam nyomorogjon ott meg tobb szerencsetlen. Ebben tudatos vagyok, es hidd el, meg nagyon sokan azok, meg akkor is, ha te epp nem ismersz ilyen embereket. Mar vartam, hogy elohozakodj az allergia temaval. Mint mar emlitettem, ez feltetelezhetoen egy kis bolt, mint ahogy ezt te sem cafoltad. Ebbol kifolyolag nem megrendelesre, es nem nagy uzemben dolgoznak. Az vasarol ott, aki belep a boltba, az pedig nyilvan latja a macsekokat. (ha az IQ-ja eleri a 90-et, akkor nem fogja megvasarolni az allergiajara) Vegul, annak ellenere, hogy erkolcsileg sokak szerint nulla leszel, nyugodtan feljelentheted oket, csak teljesen ertelmetlenul. Biztos vagyok benne, hogy akadt mar ilyen "okos", mint Te, es probalkozott, de a bolt, az nyitva all... Jo tanacs: Vegezd el a nepegeszsegugyi ellenor szakot, hatha valami tudast vernek a kis buksidba, ha mar igy szeretsz jelentgetni. Nyugodtan valaszolhatsz erre a hozzaszolasomra, fogok tudni aludni, csak kerlek, ne hasznalj ilyen ocsmany szavakat, mert olyan meltatlan.
A kérdező hozzászólása: Az az ocsmány aki a másik anyját szìdja és mellette okoskodik! No mindegy, én igenis nem szeretek macskaxarszagú meg koszos padlójú, macskákkal teli üzletbe menni. :-)
Az anyukadat en egyszer sem emlitettem. :) Az, hogy TE nem szeretsz, az nem jelenti azt, hogy mas sem. Ameddig nem tartanak fegyvert a fejedhez, nem kell odamenned. :)
Hát, ugyan az a véleményem mint az elõzõnek. Ne akard megtudni, hogy azok a szõrmék, hogy készülnek. Szerencsétlen állatok legtöbbjét élve(!) nyúzzák meg. Te pedig azért vagy most komolyan kiakadva, mert van bent pár élõ macska? Az élõ állat undorító, a dögét meg felhúzod, mert decuki? Nem csak, hogy egy undorító féreg vagy, de még egy valószínûleg újgazdag liba is. Grat, az eszedért.
"Te mit szólnál ha utòlag kiderülne valakitöl hogy a ruhád milyen körülmènyek közt kèszült" Te ugye még nem láttad, milyen körülmények között nyúzzák le a szerencsétlen döglött állatokról a bundájukat, hogy neked szõrmeruhád legyen..? Elmész te az álszent ..... ......ba, méghogy a gyomrod felfordul az élõ állatok látványától, hát akkor fetreng bele a megnyúzott állatok tetemei közé!
Utolso, te meg nem hallottal a macskas kavezorol? Az se allatkereskedes, es teli van cicaval. :) Be ne tedd a labad, szkafander nelkul, kave melle pestis virust kaphatsz a cicustol!
A kérdező hozzászólása: Ez a bolt "ezer"ève üzemel!
Olyan jó dolog ez a feljelentõsdi. Mit érsz el vele, ha megteszed? Vásárolni úgy sem ott fogsz.
Most oszinten miert faj ez neked?? Ha narkot csempesznenek, vagy szerveket, na de par cica?? Nem tetszik, nem kell tobbet odamenned. Majd megy az, aki szereti azt a helyet. Nyilvan van ilyen, ha ezer eve uzemel. A jelentgetessel jaro idot, inkabb toltsd valami ertelmessel.
A kérdező hozzászólása: Hát már ne is haragudj de ez nem feljelentösdi!, Te mit szólnál ha utòlag kiderülne valakitöl hogy a ruhád milyen körülmènyek közt kèszült ès nagy az esèly rá hogy valamilyen betegsèget rád ragasztott az állat? Vagy neked tök mindegy hogy bemèsz egy boltba meglátsz ilyet ès elintèzed azzal hogy többet ide nem jössz ès annyi?
A kérdező hozzászólása: Végülis ja. Tescoba meg bevásárlóközpontokban is láttm már a termèkek zacskóján meg a padlón madár és egér xart. De jó is az ugye?
Jaj, draga kerdezo, ha tudnad hogy keszulnek a ruhak es a boltban vasarolt elelmiszerek 95%-a, emiatt nem fone a fejed. :) Az irasodbol pedig az jon le, hogy ez nem egy nagyker, csak egy kis bolt, valoszinuleg torzsvevokkel. A lelked megnyugtatasa eredekeben, en egyutt nottem fel 8! macskaval, es 2 kutyaval. Nem emlekszem, hogy komoly betegsegem lett volna valaha, pedig nem en vagyok a terminator noi valtozata. Ha mar igy raersz, jard vegig az osszes kinai es torok kajaldat, es jelentsd fel mindet! Ha mar lud, legyen kover! :D
A kérdező hozzászólása: Hogy otthon te hány állatot tartasz az más. De aki azt mondja hogy egy üzletben normális ez, hát nem tudom...
Mivel nem vásároltál náluk, így nem ragadhat rád semmilyen kórokozó. A Tesco-t meg remélem, már feljelentetted az egérpiszok miatt.
Ha egy kis, privát üzletben (ami NEM élelmiszerüzlet) KÉT macska van, az nem okoz semmiféle problémát. Két macska nem okoz olyan erös szagot, hogy azt bárki isészletelje, kivéve, ha direkt a macska-WC mellett állsz és az napok óta nem volt tisztítva. Viszont szerintem azzal nem vagy tisztában, hogy a félig feldolgozott szörméknek, illetve a kikészítésssel kapcsolatosan egy szücsmühelyben MILYEN szagok vannak. Amit éreztél szagit, az NEM a macskák miatt, hanem a börök miatt volt. Ha fel akarod jelenteni, megteheted, de igencsak sokba fog kerülni, mert az elveszített perköltségeket neked kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Nem kèt macska volt hanem sok! A macskaxar szag az macskaxar szag!!!
Ha akár 40 macska van az üzletben, az sem OK arra, hogy bármilyen feljentést tegyél.
Még szép, hogy ok arra, hogy feljelentse õket! Kisállatkereskedés? Nem. Akkor közegészségügyi kérdés. Nem véletlenül írja le a jogszabály, hogy egy üzlethelységnek milyen feltételeknek kell megfelelnie. Valszeg megkenik az ellenõrt, ezért nem aggódnak az üzletben, de azért egy bejelentés nem árt.
Azt azért megkérdezném, hogy a macskák vajon mit szólnak ahhoz, hogy ott vannak hatan-heten bezárva egy üzletbe?

A munkaidod hany százalékát toltod kapcsolatepitessel?

Cégen belulire gondolok főként , de a külső is jöhet , mint külön szám. Írd oda kérlek , hogy férfi v no vagy , es életkort is.
Reggel/este köszönök kézfogással mindenkinek(de ezzel mások is így vannak), ebédszünetben együtt eszik mindenki amit néha megnyújtunk egy beszélgetéssel amíg arra várunk hogy a dohányosok visszaérjenek.(ha nekik jár szünet dohányozni akkor nekünk is jár beszélgetni) Munkaidõben szinte csak munkáról szoktunk beszélgetni mert sok feladat csoportmunka és nagy figyelmet igényel.(nálunk csak férfiak dolgoznak) 27/F
Elég kis százalékát, tekintve, hogy a munkakörömbõl adódóan (is) fontos lenne. Sok a munka, így kb. 5-30 perc egy nap, és ebben benne van az is, amikor gyorsan eszek valamit. De nem minden nap egyforma, olyan is van, amikor több órám van erre, de a munkahelyi légkör, plusz a felépítés miatt ez egy szûk körre korlátozódik. (Ha a kérdés a munkahelyen belüli kapcsolatépítésre vonatkozott.)28n

Ti hogy reagálnátok le a szomszéd levelét a következők tükrében?

9 hónapja költöztünk ide, a lépcsőházban csak ő a szomszédom (egy ganghoz 2 lakás tartozik).
Mindenhol vannak kukacoskodó öregasszonyok. Aranyosak is, de ilyenek is. Elõször is szereltetnék föl egy kinti lámpát, amit én fizetek. Más számlájára tényleg nem szerencsés "emberbõl lenni" és úgy felejteni. Egy gonddal kevesebb lenne így. Másodsorban az ajtó engem is nagyon dühítene. Hadd legyen már nyitva, hacsak nem órákra megyek el. Szerintem véletlenül beletörne a kulcs a zárba, aztán oldja meg. A költségeket nyilván vállalnám, de adnék legalább elfoglaltságot neki, hogy ne unatkozzon ennyire. Ha kell naponta. Csak abbahagyná a pattogást.
Szerintem túlreagáljátok. Lehet, azért ajánlotta fel, mert tényleg azt hitte, a kulcsotokkal van gond. Feltételezem, õ ritkábban használja az ajtót, így nem is veszi észre a random vacakolást. Cseréljétek ki az ajtózárat újra, néhány ezer forint. Egész jókat kapni olcsón, de Elzettet felejtsétek el. A betörõk azon gyakorolnak. A zár WD-40nel való megkenése is sokat lendíthet rajta (már, ha lehet, néhány modern zárba nem szabad rakni). A villannyal kapcsolatban: ha õ fizeti, jogosan kérheti, hogy ne kapcsoljátok fel. Tetszik nem tetszik, igaza van. Lehet, a nyugdíjából így sem futja semmire, nem akar többletköltséget. Szereljetek fel lámpát magatoknak.
Hát nekem van világítós kulcstartóm, aminek az a lényeges, hogy sötétben betaláljak a zárba :) Az meg, hogy fél órára nyitva hagyom az ajtót, elég fura. A lakásajtót is bezárom, mert félóra alatt vígan be lehet törni. De mindig viszek kulcsot, ha más nincs otthon, mert elég egy huzat is, hogy kizárjam magam. Hát ha még lenne egy szomszédom is, aki azzal szórakoztat, hogy kizár... :) De én elég béketûrõ vagyok, ilyenek nem bírnak felizgatni. Ja és a korábbi válaszolóknak üzenném, hogy a közös lónak nem túrós a háta :D esetleg túros (sebes).
Lehet a nõ túl sokat nézte Nicole Kidman egyik filmjét. Abban Kidmannek volt a mániája egy ház úrnõjeként, hogy "addig nem lehet kinyitni egy ajtót, amíg egy másik is nyitva van" :D Minden ajtót kulcsra kellett zárnia mindenkinek maga mögött azonnal :D
Nem tudom mennyibe kerül egy ilyen rendszer, de ha megteheted, és tényleg ennyire nem akarsz a kulccsal veszõdni, akkor ajánld fel, hogy mágneszrasra cseréled az eddigi zárat. Az ajtón elhelyezett panelen be kell majd ütni egy kódot, és nyílik. Plusz rá egy ajtófék, hogy mindig becsukódjon. De a lenti zárnyelvet iktasd ki (amivel eddig záródott), mert hidd el, azt is rá fogja fordítani mindig, és ugyanott vagy ahol a part szakad:)
Nezd, o azt mondta szivesen beszall a kulcsmasolas koltsegebe, te is mondhatod neki mindenfele tulmaro ironia nelkul hogy te meg a villanyszamlaba szallsz be szivesen, de nehogy mar problema legyen neha abbol a tetves lampabol.
Nem azért mondom, de szerintem te is messze nagy feneket kerítesz ennek az egésznek. Azt mondjuk épp mi sem szeretjük, ha valaki otthagyja a fenébe nyitva az ajtót, 5 percre oké, de ha tudod hogy elugrasz valahova akkor illik bezárni, pont. A kulcsos dolgot is sztem túlságosan felfújod, meg mindent azonnal megalázásnak veszel. Amúgy tényleg megeshet hogy a másolt kulcs sz..r, nekem is ez van mindenkié jó, az enyémhez meg külön trükközés kell. Villany megint olyan dolog, hogy valószínûleg te is rászólnál a másikra, ha egész este égeti a villanyt, otthon nekünk is szóltak szüleink i, én is szólok, ha valahol feleslegesen ég órákig. Szerintem az ilyen anyagiaskodás helyett inkább vinnék a néninek valamit, sütit, tököm tudja mit, amivel kompenzálom hogy használom a lámpáját, kész. Az ilyen "gondolhatta hogy jövök-megyek" dolgokat meg el kell felejteni, a saját felelõsséged bezárni az ajtót, mikor kolis voltam, ott is hordtuk magunkkal, arra nem lehet alapozni hogy ááá biztos csak 5 percre ugrott ki, hagy álljon nyitva minden. Szóval mondom, szerintem ez kicsit túl van reagálva mindkét fél részérõl.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A lámpa fogyasztása fõleg ha energiatakarékos akkor elenyészõ, kb óránként 1 ft! Az ezres túl sok én egy 100ft-ost ragasztanék a kapcsolójára ..Ezt nyugodtan elmondhatod neki, de úgyse érti meg. Öreganyámnak is hiába magyarázom a wattszámokat meg a kw óra költséget , betegesen kapcsolgatja le a villanyt, közben meg folyatja a kádba a 1800wattos bojler által termelt melegvizet , az nem számít mert az csak víz , a lámpa sokkal látványosabb..A szomszédod is ilyen fajta.Sajnos csak egy külön áramkörön mûködõ lámpa lenne jó megoldás, a közös dolgok sosem jók. Az ajtóra a kulcs nélküli megoldás lenne jó, vagy ha megoldható , akkor még egy rácsajtó az õ felére ami csak õt védi, de ez tetemes költség , és biztos nem állná. Addig meg nagyon figyelj oda a kulcsozással, mert valószínûleg folyamatosan lesi a kaput , és azt füleli mikor jössz mész és egybõl rohan ki. Biztos , hogy betegesen retteg a rablóktól , lehet már betörtek egyszer hozzá.
A kérdező hozzászólása: Áh, igazatok van de kell a fenének az a k..va lámpa.Azért h néha ha este elmegyek beletaláljak a kulcslyukba?Mert ennyit használtam és a 9 hónapra lebontva ez a 4-5 alkalom sztem elenyészõ...A pénzt azért kiteszem neki.Nem öreg amúgy 40-40 közötti, a 22 és 18 éves gyerekeivel él.Dolgozik is rendeen, nem az a "banya" típus.És tényleg tök jól elbeszélgetünk ha összefutunk.Nem is értem....
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia Kérdezõ, Igen, válaszként otthagyni egy ezrest, vagy kettõt lépést választanám :) Viccet félre téve, tényleg kellemetlen a szitu így. Akárhogyan is nézed, a közös lónak mindig túrós a háta. Tudom, nehéz megérteni, de nézzük a szomszéd mami szemszögébõl, egyedül van, senkije nincs, egyetlen "szórakozása" és közösséggel való kommunikációja az a rohadt ajtó, és a lámpa. Plusz gondolom örökké a TV-t bámulja, ahonnan jön a paráztatás, hogy így-megy-úgy betörnek, megerõszakolnak, és egyéb félelemkeltõ dolgok, emiatt fo..k, és zárja betegesen az ajtót. Én felszerelnék magamnak egy lámpát, de az ajtók beteges zárását már nem viselném el, ezt el is mondanám neki, sõt felhívnám szíves figyelmét is, hogy a kukkolást fejezze be.
Kifizetném az elhasznált áramot, aztán önállósítanám magam világítás terén. Közös lónak túrós a háta, ez várható volt, hogy probléma lesz, csodák nincsenek. A kulcs meg... kódos ajtó kéne, azzal megoldódna a probléma , így viszont marad az, hogy akármennyi idõre is mész ki otthonról, automatikus szokásoddá kell hogy váljon, hogy magaddal viszed a kulcsot.
A kérdező hozzászólása: De komolyan érdekel, ki mit és hogyan reagálna erre a kiírásra....
A kérdező hozzászólása: Ok, persze szerelhetnénk fel lámpát de mivel nem használjuk nem éreztem még ennek szükségét.Tényleg a majdnem egy év alatt ha 5x hozzáértem a kapcsolóhoz sokat mondok akkor is egy ajtónyitás erejéig vagy az a 2 nyamvadt teregetés. Most elõször lett hosszabb ideig úgy felejtve, szerintem ez az ezres bõven sok rá.Vajon egy éjszaka alatt milyen magas villanyszámla lehet?Mert ha rendszeresen elõfordulna akkor jogosnak érezném.De így....
Az öreglánynak van kulcsa az ajtó[email protected] ?

Vajon állásinterjún hátrány lehet, ha valaki fogszabályzós?

Nem fém ugyan, hanem porcelán, de valamenynire akkro is látszik.
Milyen állásnál? Hostessválogatásnál lehet, de egy szakmai állásnál nem azt fogják nézni.
A kérdező hozzászólása: Szakmai állás. Csak hogy eseteleg nem-e ront az ember megítélésén. Õszintén szólva az emberek mdnig meglepõdnek, nem tudom hogy ez állásinterjún pozitív lesz-e vagy inkább nem.
Biztos nem. Hallottam mar elonyerol is. A fogszabalyozo lehet hogy kenyelmetlen es sokszor hulyen nez ki, de ha te ezt vallalod, akkor a munkaado szemeben akar pozitiv is lehet, hogy te aldozatok aran is kepes vagy elerni a celokat. Nagyon hulyen es szorszalhasogatoan hangzik, de en nemreg voltam tul egy 3 honapos allaskeresesen, es egy nagyon kedves ismerosom elismert HR manager egy neves multinal Pesten. Mindig az apro dolgokat nezik, mert azokat a jelentkezo nem tudja megjatszani. Mindenki tudja, hogy az allasinterju szineszkedes a javabol. A HR a mogottes dolgokra figyel. Remelem nem nezel hulyenek, de igaz amit irok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, megnyugtattál. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!