Emberek kategória válaszai (10006 db)

A kérdező hozzászólása: [link]
Szerintem ez nem emberi. Valami középtermetû kutya adventi ajándéka lehet.
nem tudom, de azon röhögök, hogy "éppen indultam volna a városba a dolgomat elintézni" :D mert te kultúráltan a városban csinálod, mások meg a kapud elõtt

Nektek mi a véleményetek a hajléktalanokról?

A kérdés egyértelmű és adott.
Sajnálom, hogy ma valaki ide jut, mert a társadalom ilyen. A legtöbb nem a saját hibájából jut erre a sorsa.
A társadalom szégyene, hogy hagyja, hogy ez történjen. Hogy nem nyújt kezet, ha valaki elkúrja és ide sodródik.
Engem nagyon megoszt ez a kérdés. Sajnálom a hajléktalanokat, mert valahol egyedül maradtak, nem segített nekik senki, és most alig tudnak kikeveredni a helyzetbõl. Viszont amikor azt látom, hogy egy láthatólag szegényebb valaki, (de nem hajléktalan) egy kiflit szeretne adni egy utcán élõnek, (mert pl neki sincs sok pénze) és az nem fogadja el, akkor nem is tudom mit gondoljak. Néha azt látom, hogy a segítségrõl egész más elképzeléseik vannak a hajléktalanoknak, mint azoknak, akik segítenének, és így nehéz elõre jutni... Mindkét félben sajnos ott van a hiba.
A hajléktalanság nem a hajléktalan hibája? Hát akkor kié? Ki nem tanult/nem dolgozott/nem tett félre vészhelyzet esetére? Ki nem fizette a számláit, ki nem kapart bármilyen munkalehetõség után? Aki nem akar a saját mocskában fetrengeni az utcán, az a hajléktalansága elsõ napján bemegy a hajléktalanszállóra, ahonnan minden reggel tisztán, mosott-vasalt ruhában, kinyomtatott önélatrajzzal indulhat munkát keresni, de egyszerûbb az utcán kéregetni részegen. Másik dolog, hogy mi, yen ember az, akiért nem nyúl a családja, ha nincs hol laknia? Biztosan megbízható, dolgos, józan életû... aláírom, egypár embernek nincs családja, de egyik csövinek sincs, ne már. Bizony az átlag utcán élõ nagyon keményen "dolgozott" azért, hogy odajusson.
lol utolsó. annyira fogalmad nincs, de felfuvalkodottan osztod az észt a magas lóról.
Vannak, akik bizony nem önhibájuk miatt kerülnek oda.Úgyértem, nem azért mert mondjuk dolgozni nem akar és élete a kocsma.Persze nem mondom, megtalálhatókak ezek az emberek is közöttük. De pl nem rég egy idõs nénit lakoltattak ki, kerekesszékes is volt. Hogy mi történt vele ez után, az jókérdés. Sok történetet hallok, lévén, hogy szociális munkásnak tanulok és pont a hajléktalan ellátás érdekel leginkább. Valahol olvastam még régen, hogy "Nem a hajléktalan emberek ellen kell küzdeni, hanem a hajléktalanság ellen."

Mi a véleményetek? Ez szerintetek is igazságtalanság, ugye? (Mert emiatt sokan megutáltak. )

Nem rég részt vettem egy angol nyelvű fordítóversenyen, és részben direkt erre a célra vettem egy drága, nagyon jó minőségű, angol-magyar, magyar-angol szótárt. Elöntött a büszkeség érzése, hogy egy ilyen alapból könnyű versenyre lehetőségem van magammal vinnem ezt, és a tudásomon kívül megcsillogtathatom a díszes, kétkötetes szótárt, és az egyik fő ellenfelem orra alá dörgölhetem. Nála csak egy ócska zsebszótár volt, nem is nagyon használta, biztos kellemetlenül érezte miatta magát, gondoltam. A fordításom tökéletesre sikerült, de mégsem nyertem meg a versenyt, a második helyre szorultam, legnagyobb meglepetésemre az a kis csaló nyerte meg, akit az előbb említettem. Az a gyerek amúgy is az igazgató úr és némelyik tanár nagy kedvence, szerintem és pár haverom szerint teljesen ok nélkül, csak azért mert nyalizik és neve van az iskolában, nincs olyan diák vagy tanár, aki nem hallotta volna a nevét. Ráadásul az egyik csaj, akivel jóban van vagy a csaja, nem tudom, azt mondta nekem, hogy nem az nyeri meg a versenyt, aki sokat fizet egy szótárért, hanem aki tehetséges. Micsoda pofátlan kis ribi volt! Most meg egy csomóan engem utálnak, bár eddig sem szerettek, csak pár haverom van... :(
..."diszes, ketkotetes szotar"...? Hany eves vagy, most ugy oszinten?
" Nála csak egy ócska zsebszótár volt, nem is nagyon használta, biztos kellemetlenül érezte miatta magát, gondoltam. " NEM BÍROM:DDDDDD
Válaszolók! Ti tényleg nem veszitek észre, hogy az egész sztori csak kamu, direkt hogy minél több választ és a kérdezõ valószínûleg azon röhög magában, hogy hányan oltogatják itt nagyon okosan? :D :D :D Egész ügyes is lehetne, de túlságosan átlátszó, hogy ennyire beképzelt barom azért nincs, meg fõleg olyan nincs, hogy büszkén hirdesse magáról! Don't feed the troll!
Majd ha olyan versenyt hirdetnek, hogy kinek van a legmenõbb szótára, azt megnyered, de itt a tehetség volt a döntõ, sajnálom :)
Most már én is utállak.
Most komolyan úgy gondolod, hogy azért fog valaki nyerni vagy veszteni, mert jobb és újabb szótára van? Tudod a versenyek a tudásról és a tehetségrõl szólnak. Alulmaradtál, el kell fogadni. Legközelebb majd igyekezz jobban, és ne arra koncentrálj, kinek milyen szótára van. Légy hálás, hogy te megengedheted magadnak a drága szótárat, a legtöbben örülnek ha van egy "ócska zsebszótáruk". Az értékrended kicsit helyre kéne rázni...
"Nála csak egy ócska zsebszótár volt, nem is nagyon használta, biztos kellemetlenül érezte miatta magát, gondoltam. " Vaaaagy, az illetõ annyira vágja az angolt, hogy még szótárra sem volt szüksége...
Csak ezt pár mondatot olvastam tõled de máris ráz a hideg, képzelem, milyen lehet téged mindennap elviselni. Meg sem próbálom magyarázni, hogy miért nincs igazad, úgysem fognád fel. És nem emiatt utáltak meg sokan, biztos vagyok benne, hogy elõtte is utáltak.
Undorító sz..r alak vagy :D
Jogosan utáltak meg, mert egy irigy, utálkozó személy vagy.
ezt nem kellett volna leirnod, szerintem nem lesz ember, aki neked adna igazat :D örülök, hogy az "ocska zsebszotáras" nyert
*csodálkozol
szánalmas vagy :D legalább elismernéd a vereséged, nem az, hogy még azt mondod, csak azért nyert a másik gyerek, mert csalt...és még ezek után csidálkozol, hogy eddig se szerettek...pff.
Uristennnn remelem ez csak kamu:D Ilyen nagykepu senki nem lehet


Miért van bűntudatom', ha más előtt szomorú vagyok?

Általában nem beszélek a problémáimról,vagy ha bánt valami (elfojtom),de néha előfordul hogy,általában társaságban főleg ha iszok is valamennyit,rossz kedvem lesz vagy sírok vagy rossz közérzetem lesz.Ezután napokig piszkál a dolog,hogy miért kellett,és lelkiismeret furdalásom van,lényegtelen hogy már nem tudom megváltoztatni a dolgot,akkor is.Mi lehet ennek az oka szerintetek?
Jó tudni, hogy nem csak én vagyok így ezzel. Néha ha nagyon el vagyok keseredve, muszáj kicsit kiadnom magamból a dolgot, de utána mindig rosszul érzem magamat. Még akkor is, ha csak a blogomra írtam annyit, hogy jaj de rossz kedvem van. Úgy érzem, mások biztos úgy gondolják, csak nyavajgok és idegesítem õket, meg az õ napjukat is elrontom. Ezért próbálom legtöbbször inkább magamban tartani, nem akarok másnak gondot okozni a siránkozásommal. Érdekes egyébként, hogyha nekem panaszkodik valaki, engem nem zavar, sõt, szeretnék segíteni és mellette lenni, de ha rólam van szó, el nem tudom képzelni ugyanezt... (@[email protected])
én se vagyok sokkal magasabb :) mondjuk kövérnek közel se mondanám magam, de simán van még esélyed
A kérdező hozzászólása: Na akk jó :)
21 éves korodig nõhetsz még pár centit
2-3 év múlva még lehet homlokkal támasztod a plafont
Itt a "vok" a probléma.
A kérdező hozzászólása: Mi?? Akk vagyok
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Itt vagy mindenki menõ volt, vagy mindenki béna maradt :D Én amúgy kifejezetten béna voltam, egyetemig gizda, szemüveges, gyenge, kiálló fogakkal, nagy füllel, nagy orral, amire a beesett pofám még jól rá is tett egy lapáttal. Plusz jó tanuló is voltam, ami miatt elkönyveltek strébernek. Plusz bunkó is voltam, beszólogatós, csajozni béna voltam, önbizalmam, önértékelésem zéró volt. Egyetemen változtam sokat, azt nem mondom hogy "vagány csávó" lettem, de igazából volt hogy úgy éreztem magam. Tulajdonképpen felnõttkorra érik be a tanulás gyümölcse, ha sikereid vannak az segít, eléggé jól tudom most már kezelni a dolgokat, nem vagyok se õsbunkó, se egy papucs, egyre könnyebben barátkozom, ismerkedem, nyitottabb is vagyok. Meg egy idõben elkezdtem sportolni, kondizni, látszott is rajtam, felszedtem pár kilót, megemberesedtem azóta, jöttek pozitívabb visszajelzések, a negatív kritikát meg ha jogos megfogadom, ha nem akkor legyintek rá. Olyan valószínûleg nem lesz mint a filmekben hogy nyomiból te leszel a Schwarzenegger, de simán érzem úgy hogy vagyok ugyanolyan jó mint bárki más, meg az egész vegyes felhozatalban meg tudom állapítani ki az aki úgymond alattam vagy felettem van.
A kérdező hozzászólása: A csajozás jobban megy?
csajozásban béna voltam fiatalon, mert õszintén álltam hozzá, túl türelmetlenül, hozzáértés, elõképzettség nélkül. aztán megtanultam, hogy taktika, idõzítés, irányítás és rutinok összessége a dolog.
Most nem azt mondom, hogy bármikor bárkit felszedek, de volt azóta több komoly kapcsolatom, sokat tanultam ilyen téren is. És ahogy az elõzõ leírja, ez is egy tanulandó dolog, amihez kell a gyakorlat is. Persze elsõsorban magad kell kicsit összeszedni, önbizalom, kellõ lazaság, nyitottság meglegyen, és tényleg tudd irányítani a dolgokat.

Hogyan tudnám leküzdeni azt, hogy akarok mondani valamit, de hang nem jön ki a számon?

Az van ,hogy van egy fiú csoport az osztályban, akikkel a tavalyi évben sokszor voltunk együtt a barátnőimmel. Mostanában nem lógunk együtt, de én barátkozni szeretnék velük. Viszont, amint oda megyek hozzájuk leblokkolok. Egyszerűen egy szó nem tud kijönni a számon. Meg hát félek is, mert megfordul a fejembe, hogy mit gondolhatnak, miért jövök oda egyedül oda hozzájuk.
Jól csinálod. Gyakorolj tovább. Tegyél újabb kísérleteket, elõbb utóbb menni fog. Ez nem csak a szándékon múlik. Hogy jól beszélgessen az ember, hogy otthon legyen társaságban az részben tapasztalat kérdése. Az ijedség is attól fog elmúlni, hogy már sokszor voltál ilyen helyzetben. Nem attól, hogy sokat agyalsz rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Én is úgy gondolom, ha többet merek bátrabb lenni, akkor egy idõ után megszokottá válik a szituáció, csak nehéz.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lehetséges, hogy hozzájárul az is, hogy nem tudod vezérelni a figyelmedet és nem tudod kihasználni a szituációt. :) Mind a kettõt tanulni kell és lehet - van, aki olyan családban nõtt fel, hogy két évesen megtanulta, van, akinek felnõttként kell erre rájönnie. (Én utóbbiba tartozom.) Elõször: ha odamész és megbénít a félelem, az azért van, mert a félelemre figyelsz és nem rájuk. Játssz egy kicsit az érzéssel! Ülj le otthon csendben, sötétben, csukd be a szemed, és képzelj el egy ilyen helyzetet! Légy alapos! Menj el egészen addig, amíg megjelenik az a bénító érzés! Aztán egy kicsit lazíts, engedd el a képet, figyelj az érzésre - itt semmit sem akadályoz meg, otthon vagy, nyugalom van, nem égsz be tõle. Lélegezz mélyeket (nagyon lassan fújd ki, az lassítja a szívverésed, oldja a feszültséget)! Képzeld el párszor újra, és mindig nyugtasd meg magad a légzéssel! Ha ez már megy, akkor képzeld el azt, hogy mit gondolnak rólad! Képzeld el a legrosszabb verziót, azt, amit utálnál, azt, amitõl félsz! Nyugalom, nem kell félni tõle, ezek csak a te gondolataid. :) Nem fog valósággá válni, nem létezik a vonzás törvénye, nyugodtan elképzelheted, szabad félni tõle! Aztán mély légzéssel lenyugtatod magad. Újra és újra. Két-három alkalommal megcsinálod ezt a gyakorlatsort (mondjuk heti egyszer három hétig) és sokkal kevésbé fogsz félni élõben. :) Ez az egyik. :) A másik az, hogy képzeld el, hogy mirõl is szeretnél beszélni velük, mire lennél kíváncsi? Hogyan beszélnek õk, és erre te mit tudsz mondani? Hogyan tudod magadat adni? Hogyan tudod felfedezni magadat velük? Képzelj el beszélgetéseket, amik jól sülnek el, amik valóságosnak tûnnek! Képzeld el, hogy milyen érzés, mennyire érezted jól magad benne, és hogy hogyan érted el! Ezzel is gyakorlod tulajdonképpen a kapcsolatépítést. (Ha cikinek éreznéd, gondolj bele abba, hogy ezt többszörös milliomos menedzserek szokták alkalmazni; 30-40ezer forintos óradíjat fizetnek coach-nak vagy pszichológusnak azért, hogy megtehessék! :) Ez egy terápiás technika egyszerûsített változata, szisztematikus deszenzitizációnak hívják. Az elképzelt gyakorlás pedig ugyanolyan hatékony, mint a valódi: az agyadnak ugyanazt a részét veszi igénybe. Sportolókat készítenek fel így az olimpiára, hogy elképzeltetik velük pl. a sikeres ugrást vagy a megdöntött rekordot.) Jó tanulást, jó szórakozást! :) F/26 pszichológus hallgató
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a kommentet. Sok hasznos dolgot tudtam meg belõle. Még az érzéseimet is hirtelen megértettem e felõl, ami ritkasság. Az utóbbit már el is kezdtem használni, tudatosan. Szóval nagyon köszönöm, amiért ilyen részletesen leírtad, amit gondolsz az esetrõl. Szerintem még egyszer kiváló pszichológus lehet belõled. :)
17 ig így gondoltam ha az szàmít...
Akkor mi a gond? Élni vagy halni akarsz? Netán Hamletre vársz....hogy megválaszolja?
Igen. Én úgy akarok meghalni. Volt egy barátom, akibe szerelmes voltam, jártunk 3 évig, aztán meghalt. Azóta depressziós vagyok. Minden nap meg szeretnék halni. Miért nem teszem most? A barátom mielõtt meghalt, azt mondta, hogy éljek boldogan.
TE hányad-magaddal szeretnél meghalni?
Tömeges elhalálozáshoz jelentkezõket keresek. Ingyenes részvétel egy tömegszerencsétlenségben! Fakultatív temetési rendszer! Ha még sem így gondoltátok akkor, ismerkedjetek, hogy ez a veszély ne forduljon elõ. Valakinek örömöt szerezhetsz a haláloddal, ismerkedési oldal!
mindenki egyedül hal meg, ezt már rengeteg író/költõ kitárgyalta...
jó tudni hogy nem vagyok(vagyunk) egyedül (ezzel)
Mindenki egyedül hal meg, csak vannak olyan emberek akiket megsiratnak és elkísérnek az utolsó útjára.
Az ember egyedül születik és egyedül hal meg. Ezzel együtt, én inkább nem akarok zokogó rokonságot magam köré. Szeretnék gyorsan, méltóságomat megõrizve elmenni, lehetõleg a legkisebb fájdalmat okozva a körülöttem élõknek. Persze ez sajnos nem kívánságmûsor... Támogatom az euthanáziát, épp emiatt.
20 éves vagyok. És teljesen biztos vagyok benne, hogy az egész életem a magányról fog szólni
Igen. Félek is ettõl, de sajnos nagy az esélye, hogy ez vár rám. Nem vagyok már fiatal, tehát nem tini-hóbort ez a gondolat.
Eddig úgy néz ki, de nem úgy érzem, hogy ez fog történni. Nem akarok egyedül meghalni.
Igen sajnos ez van.
Biztos vagyok benne, hogy egyedül fogok megöregedni. Ez van.
Nem. Én tudom, hogy így fogok meghalni.
Igen, pedig nagyon fiatal vagyok még. Több mindenkinek tetszem, de én nem ezért gondolom… Hanem mert akit szeretek nem tudom hol van és semmi elérhetõsége nincsen… 3 éve senki nem tetszett, 3 éve vesztettem el… Na, mindegy

Ez lehetséges? 14/F

Szeptemberben itthon megmértük a magasságom és 174 cm voltam. Tegnap voltunk kórházban és ott is megmérték a magasságom és 177 cm volt. 3 hónap latt 3 cm?
Vagy egy új cipõ.
Peti mondtam, hogy ne vegyed fel a magassarkú cipõimet ! Üdv: Anyu.
Volt olyam hetem ebben az idõben hogy 2cm nõtem hetente...(orvos mèrte) an ilyen ...16 èves koromtól meg 1 cm se
Simán lehet.Az én fiam kb ennyi idõs.7 centit nõtt 2 hónap alatt.Hallani lehetett:-))
Melyik része nem megy? - a magyar? - a vicces? - az önéletrajz? Helyetted nem tudjuk megcsinálni, nem ismerünk.
A kérdező hozzászólása: nem avval van a gond, inkább avval, hogy nem egy megszokott önéletrajz kell, hanem egy viccesen burkolt önéletrajz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!