Egyéb kérdések kategória válaszai (161968 db)

Mi az a nyugdíjas igazolvány?

Én 9 éve vagyok nyugdíjas, de én még olyat nem láttam. Lehet, hogy csak én nem kaptam? Eddig ezt még soha senki nem kérte tőlem. Ennyire tudatlan lennék?
Valamivel kisebb mint egy gép papír fele. Rajta a személyes adataid (név, cím, születési adatok, adóazonosító számot és taj-számod) és a nyugdíjas törzsszámod. Valamikor akkor kaptad (keresd meg), amikor kiküldték a Nyugdíjintézettõl a határozatot, hogy x. idõpontttól kezdve nyugdíjas vagy! Nézd meg, lehet hogy benne hagytad a borítékba. Keresd meg, mert az utazási igazolványod, amit évenként kiküldenek, az is csak azzal együtt érvényes. Ha nem találod, akkor kérni kell egy újat (a régi elveszett) a Nyugdíjbiztosítási Intézet Bp. Guszev u. 10. (irányító-számot fejbõl nem tudok, de a net-en megtalálod)
A kérdező hozzászólása: Köszi de minden papírom megvan, ilyen nincs közte és nem is emlékszem, hogy ilyet kaptam volna. Csak azért kérdeztem, mert most hallom a TV-ben, hogy a nyugdíjasoknak ingyen hangverseny lesz a zeneakadémián csupán a nyugdíjas igazolványt kell felmutatni. Lehet, hogy azért nem kaptam, mert pikkelnek rám? :) ) Azért kellemes ünnepet!
Azt írod, 9 éve vagy nyugdíjas! Kotord elõ a nyugdíjmegállapító határozatot, amit 9 évvel ezelõtt kaptál, mert vagy azzal együtt küldték ki, vagy akkor hozta a postás, amikor a legelsõ nyugdíjat, és az értesítõt, hogy az adott évben melyik hónapban, hanyadikán fogod a nyugdíjadat megkapni. Nagyon régen volt az már, ezért is írtam, ha nem találod, akkor kérj levélben tõlük másikat! Egyébként gondolj bele, hány nyugdíjas van az országban, szerinted valóban pikkelhetnek rád? Azt sem tudják, hogy a világon vagyunk. Nekik mi csak egy-egy elintézendõ ügyirat vagyunk, semmi több!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, írtam a nyugdíjfolyósítónak, de még válaszra sem méltattak. Kérdeztem hogy mi az a nyugdíjas igazolvány, nekem nincs és kaphatok-e, de választ azóta sem kaptam.
Szia! A nyugdíjügyintézõ nekem azt mondta, mikor én is vártam az igazolványt, hogy az a régi nyugdíjas igazolvány már 7-8 éve megszûnt. Jelenleg a zöld színnel kitöltött kártya érvényes a nyugdíjas állapot igazolására.
Az a zöld színnel kitöltött lap, az a nyugdíjas igazolvány....ne valóban régi értelemben vett igazolványt keressenek, hanem ezt a kis lapot, ami zöld színnel van kitöltve, az adatokkal és a nyugdíja störzsszámmal

Miért vagyok ilyen? Miért utálom így a kövéreket?

Világéletemben vékony(vagyis nem is inkább vékony inkább normális testalkatú).Sokat eszek de rengeteget sportolok is.Alapból nincs bajom a kövérekkel de ha látok az utcán egy nőt agyon sminkelve elönt az undor.Ha beteg megértem de miért nem képes lefogyni az aki megteheti?Tudom hogy nincs beleszólásom felőlem tegyen amit akar de minek teszi ki a mellét és sminkeli magát vagy pózol címlapon ha nem szép? Elönt az undor ha dagadt nőt látok pózolni agyon photoshoppolva.Mert ha szép akkor jó de ha vagy rajta egy kiló smink az undorító (és ez nem csak a kövérekbek szól!!)
Akkor most a kövéreket utálod, vagy a ronda kövéreket, vagy a rondákat, vagy az ízléstelen ronda kövéreket, vagy az ízléstelen rondákat, vagy az ízléstelen kövéreket, vagy csak úgy az ízlésteleneket?
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyit hogy soha nem szóltam le õket régen még csak nem is néztem csúnyán de folyton szemét módon bántak velem hogy ketté tudnának törni meg hogy hogy utálják a a véknyakat meg ilyesmi:/
A kérdező hozzászólása: Utolsónak köszönöm szerintem igazán õ értett meg:) Bocsi mindenkitõl ha bunkón fogalmaztam..igazából lehet az a bajom hogy az összes kövér osztálytársam eddig bunkó volt velem
Teljesen jól gondolod. De felesleges azon agyalni, hogy miért vagy ilyen. Élj boldogan, és nézz undorral a kövérekre! Azok csak sajnáltatják magukat. Betegségekkel takaróznak, pedig a kövéreknek csak max. az 1%-a betegség miatt ilyen! Ugyanaz a helyzet, mint a hajlékatalanokkal. Mégis mi a fenét csináljál velük? Vegyél nekik házat? (úgyis eladnák, ha pénzt adsz nekik elisszák és csak még lejjebb süllyedve csinálják tovább azt az életmódot)
Ezzel nem vagy egyedül. A legtöbb ember utálja a rondákat. Ezért olyan sz..r a ronda ember élete. Barátok nélkül, megkülönböztetve, folyamatos zaklatások mellett. De Te ezt sose fogod megérteni. Úgyhogy fikázd csak tovább a rondákat. Hadd legyen még sz.rabb az életük. Téged ez úgysem érint, hisz tökéletes vagy!
Túl sok benned az elõítélet! Tapasztald meg amit mások és maképp látod majd a világot! Szépség relatív, itt értem azt hogy a kövérségnek is vannak határai ami még lehet szép, de ez is csak azért mert Én így látom, mások máshogy. Az megint más kérdés, hogy legtöbb kövér átesik a ló túloldalára (de ez már a temészete) és erölteti, hogy kövéren jó...Így a belsõ szépség is kihal ami rávetül az összképre ami az igazán fontos. Minden esetre meg kell érteni a másikat és csak utána vélekedni. Nem kell mindenkinek ugyan úgy látni a szépséget sõt ez a jó benne, hogy különbözünk!
23 évesen ennyi eszed van? "Jeles tanulóként"... hát sajnos drágám, az osztályzatok nem tükrözik az intelligenciát. Abból beléd meg igen kevés szorult.
ÛKedves utolsó! Épp elég szomorú, hogy csak ilyen kevesen látják jól a dolgokat...
"Nem hiszem , hogy jogod van elítélni." Már bocsi, de szerinted te a kérdésedben nem ugyan ezt tetted a kövérekkel?:) Mármint tényleg bocsi, nem akarok én itt senkinek beleszólni a dolgaiba, szóval tényleg nem beszólásnak szántam. Az is lehet, hogy nem ilyen durván akartad megfogalmazni a véleményedet, de szerintem elég szárazra sikeredett most ez a megfogalmazás.Az oké, hogy valaki véleményt nyílvánit, mert szabad is, de te a leírásodban úgy beszélsz a dagadt emberekrõl( érdekesmód konkrétan a dagadt nõkrõl) mintha selejtesek lennének. Sosem tudhatod, hogy az a nõ aki éppen veled szembe sétál, az miért hízott meg. Az idõsek 80%(ha nem több) túlsúlyos.Nem véletlen..az idõ elteltével "kicsit" lelassulnak a dolgok odabent és a szervezet már nem úgy mûködik mint régen. Plusz mi van , ha egy anyukáról van szó, akár nem is egy netán nem is két gyermekes anyukáról. Õszintén minden elismerésem azoké az anyukáké akiknek egy komoly szülés után még van energiájuk a kilók leolvasztásával foglalkozni. Nem azért én sem vagyok hálistennek dagadt, de átérezni át tudom az õ helyzetüket is. Egy ember nem csak úgy lesz dagadt..genetika, lelki problémák stb.. És a túlzott sminkelés is tud esztétikailag nagyon sokat rontani egy emberen.De nyílván a túlsminkelésnek is valahol már pszihés oka van... Na mind1 mindenki más, lehet csak én vagyok már túl toleráns mindenkivel szemben...
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: A 2.-nagy talán igaza van.. Mégis mit akarsz mondani ezzel 3.-as kommentelõ?Hogy egy sminkelgetõs plázacica vagyok? Mert akkor nagyon tévedsz.És szerintem tudok gondolkodni majdnemhogy jeles tanulóként már bocsánat.Nem hiszem hogy jogod van elítélni.. Amúgy igazából átgondolva azokat utálom akik rondák és szépnek tettetik magukat
Jajj de ostoba vagy lányom! Térj vissza a körmöd lakkozásához szerintem, a gondolkodást meg hagyd meg a kevésbé csökkent értelmûeknek...
Mert arra emlékeztetnek, amilyenné nem akarsz válni. és talán már görcsösen is próbálod elkerülni, hogy többet mutasson véletlenül a mérleg. Írod, hogy rengeteget eszel. Emiatt akár bûntudatot is érezhetsz (azért sportolsz olyan kétségbeesetten), ezért lehet, hogy a kövérekben egy negatív jövõképedet látod. Az agyonsminkeltekkel ugyanez a helyzet: kényszerûen takargatnak, elfednek magukon valamit, amivel nem akarnak szembesülni.
nyomi


Lehet még PENNÁT venni valahol? (+kép)

Ajándékba szeretnék penna tollat tintával meg mindennel, de egyszerűen nem találok a neten lelőhelyet. Segítsetek!!! Ilyesmire gondoltam:
Tyúkudvarnak hívják a lelõhelyét.
Lúdtoll néven guglizz, lehet kapni.
Ebayen nagyon szépeket láttam, csorgott a nyálam utána, de 10ezer körül mozgott...

Hogyan tudnék egyszerűen saját minecraft klienst készíteni?

Le tunátok irni pontosan mindent megvan a java programozási tudásom de nem sikerült lécci segítsetek!!
Nem ajánlom, hogy egy minecraft klienst készíts, mivel szerzõi jogok megsértésének számít, ami következményekkel járhat, fõleg ha azt terjeszted is. Saját magadnak meg minek akarsz klienst készíteni? :D Szerintem amúgy felejtsd el, nem éri meg kínlódni vele.
Hagyd rájuk ez nem jog sértés akkor lenne az hogyha pénzért adnád el! Tölts le egy már meglévõ minecraft klienst és ott keresd meg ezt minecraft.jar azt nyisd meg winrar-al vagy 7zip-el és ott találsz egy net és egy meta-inf mappát neked most a net mappa kelll menj bele és ott találsz egx csomó class kiterjesztésû fájlt és ott keresd meg a launcherframe.class fájlt és azt nyisd meg notepad++-val vagy eclipse-vel utána ctrl+f és írd be a letöltött minecraft kliens nevét utána [enter]és azt írd át amire akarodutána mentsd el.és kész is van egy amatõr szintû kliens! DE ha bármi problémáf lenne írj rám privátba és leírom a teljes készítését! :) sok szerencsét!

Nyitottságról, felszabadultságról általában? (többi lent)

A szemfülesebbeknek biztosan feltűnt, hogy ez valójában nem egy kérdés, de sajnos máshogy nem tudtam leírni :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jó kérdés. Nem hiszem, hogy erre van tuti módszer, mert akkor nyilván mindenki azt csinálná, és tele lenne közvetlen emberekkel a világ. :) De a párom a példa rá, hogy lehet változtatni, nála kb. annyi volt a recept, hogy eldöntötte, hogy sokkal nyitottabb lesz, kereste az ilyen emberek társaságát, és most már mindig minden társaságban (még az enyémben is :) ) õ van a középpontban. Lehet, hogy százból csak egy embernek jön így össze, de biztos vagyok benne, hogy ez egy tanulható/fejleszthetõ dolog. Az más kérdés, hogy mindenki alkalmas-e erre, lehet, hogy ha pl. valakibõl egy szorongó idegroncsot neveltek gyerekkorában, az élete végéig olyan marad. Azoknak a nagy része, amiket magadról írtál, rám is igaz, és nem hiszem, hogy különösebb gond lenne velünk ilyen téren. Nem azt mondom, hogy elõny, de valamilyen szinten természetes, hogy egy ismeretlennel nincs túl sok közös témánk. És emiatt nem is érzem, hogy nagyon erõlködnöm kéne, hogy ha „igazi” témánk nincs, akkor is, mindegy mirõl, de beszéljek. Ha esetleg megint irigykedni kezdesz rájuk, akkor gondolj arra, hogy biztos sok ember vár esetleg több közvetlenséget tõled, de olyan is sok van, akiket meg a szóf0sók irritálnak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, és a tanácsokat. Sajnos az elhatározás önmagában nem igazán jött be, de próbálkozni fogok, és megteszek amit tudok. Nyilván ez a közvetlenség, ez az állandó felszabadultság nem egy létfontosságú dolog - de egyfajta luxusként tekintek rá, ami nagyon sok élethelyzetet könnyebbé és élvezetesebbé tesz. Ha meg valakit a beszédes emberek irritálnak, amibõl tapasztalataim szerint kevesebb van, mert manapság sok a csendes, zárkózott ember, az megérdemli hogy idegesítsem. ;) Maximum elküld az anyámba. :)
Már megyek is. Jó éjt.
gyúrtam, ettem, szartam, fürödtem leoltottam még itt pár embert és most megyek csicsikálni:D
[link]
A kérdező hozzászólása: már akkor is nagy ereje volt :(
MIÉRT ÁRULTAD EL TOM DENEMNEK, HOGY MIK AZOK A HORCRUXOK???
Idáig sorozatoztam, most még olvasgatok pár percig, aztán szunya.
munkanéküli alul iskolázott falusi tróger ilyenkor van elemében. Jógáztam, most meg mandarint zabálok/tam...
mert ismét melózok :D
A kérdező hozzászólása: neem
ülök és nézem a plafont.
Hogy érzed magad?
A kérdező hozzászólása: csúnya barnamaci.
Kábelezek...

A hibás termék árát mennyi idő után követelhetem vissza?

Elvitték szervizbe a terméket, és már hetek óta várom hogy megjavítsák, de még mindig azt mondják hogy majd értesítenek ha kész lesz.

Autószereléssel kapcsolatban várok segítséget? Az alapjárat állandóan változik.

Renault megan classic autónk van. A férjem autószerelő, de még ilyen hibával nem találkozott. A villamossághoz nem ért és aki ért hozzá az sem tudja, hogy mi lehet a baja. Az alapjárati motort kicserélte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!