Egészség kategória válaszai (191480 db)

Népszerû dolog a dohányzásról leszokottak körében a rágózás, tökmagevés, cukorkaszopogatás. Érdemes sok folyadékot fogyasztani. Sajnos elõfordul, hogy ekkor sokan meghíznak, mivel az evést találják dohányzást pótló folyamatnak. Ezt azért kerülni kell, fõleg akkor, ha amúgy is súlyproblémái vannak az embernek.
Súlygyarapodás akkor is van, ha a dohányzás helyett nincs nassolás, ugyanis lelassul az emésztés.
A pótcselekvéssel csak elodázod a problémát, szembe kell néznûnk saját démonainkal, különben azok nem hátrálnak...
Hozzánk :) http://ecigi.info
a területi Tüdögondozóba kapsz segitséget.
A pápai tanácson, a polgármesternél, a Jenõhöz. A Polgár Úrhoz, a Jenõhöz, a Polgár Úr Jenõhöööz. A Polgármester Hivatalhoz, a Jenõhöz. A Polgár Jenõ Hivatalba, a Jenõ Úrhoz. Komolyra fordítva a szót, csak egy erõs elhatározás kell! Sok sikert!
Nem kell sehova menned, saját akarat kell semmi más.
A tükörhöz.
A kérdésre nincs konkrét válasz, hiszen a tudomány mai fejlettségi szintjén sem tisztázott teljes mértékben, hogy ki, miért, mikor, hogyan, milyen indíttatásból, milyen pszichés és szociális viszonyok hatására, milyen körülmények következményeként nyúl végül is az elsõ cigarettához. Szerintem a gyakori okok közt a stressz, az unalom, és a társasági élet szerepe áll. Na meg hogy aki egyszer elkezdte, már nem könnyen szabadul.
azért mert van aki keménykedik vele vagy szeret új ártalmas dolgokat ki próbálni -.- én nem cigiztem és nem is fogok mert azzal magammal tojok ki.(F/16) meg amúgy szerintem kamu válasz hogy valaki idegesség miatt dohányzik. mástól is meglehett nyugodni -.- pl.: zene komolyan ekkora birka népet.
Hát szerintem azért mert a barátai cigiznek mit tom én az egyik menõségbõl kipróbálja és kínálja a barátját és mivel a barátjai megszokják a füstöt õk is elkezdenek cigizni és a barátaik is és így tovább...
LEHET HOHY PONT ÉN BESZÉLEK ... DE MEGNYUGTAT!! MEG NEM TOM VALAMI VONZÁSA IS VAN xd LEHET HOGY FURÁN HANGZIK DE EZ AZ IGAZSÁG... NACSÁKÁNY..
Én cigizek... Voltam olyan hülye, hogy elfogadtam az osztálytársamtól több alkalommal is, és sikeresen rászoktam. Ha ideges vagyok, megnyugtat, és "jó". Nem tudom pontosan mi is jó, de jó... És én nem divatból cigizek... Csak hülye voltam, és most igyeskzem leszokni... Ha jót akartok magatoknak, ne szokjatok rá!
Most vagyok leszokóban a cigirõl, hát elmondom, nem a nikotin hiányzik a legjobban, hanem maga a mozdulat, a megszokás, h ha leszállok a buszról rágyújtok stb... a nikotin után csak egy hétig sóvárogtam, az elmúlt. vannak ma is napok, h úúgy rágyújtanék, de igazából nem a cigi hiányzik... a cigiben az volt a jó, h meg volt a napi kis rutin, ami mindig ott volt.. ma ez nincs.. ilyenkor ügyelni kell az édességekkel... szóval a dohnyzás nem egy rossz dolog attól függetlenül, h büdös, káros és rákot okoz, én imádtam dohányozni...
Erdekes, engem nem az vonz a cigiben vagyis nem csak az ami mast, a nikotin, hanem maga az az ugymond szertartas mikozben meggyujtom azt a cigit es mikor eloltom.
A cigaretta anyagában dopamin van, ami egy olyan anyag, hogy jó közérzetet, okoz. Ettõl érzik jól magukat.
Potcselekves, megszokas, nikotin hiany potlasa vagy esetleg fiataloknal "divat"bol....
Általános tévedés, hogy önszántunkból váltunk dohányossá. Az igaz hogy önszántunkból gyújtunk rá az elsõ, kísérleti cigarettákra. Néha én is úgy döntök hogy elmegyek moziba, de önszántamból semmiképpen sem tölteném ott az egész életemet. Mikor döntötted el, hogy szükséged van a cigarettára, nemcsak a társasági eseményeken, hanem állandóan, és hogy bizonytalannak, sõt rémültnek fogod magad érezni nélküle? Mint minden dohányost, téged is becsalogattak a legsötétebb, legravaszabb csapdába, amit az ember és a természet közösen valaha is kiagyalt. Ez a nikotincsapda! Az emberek a nikotin hatása miatt dohányoznak, de legtöbbször a kátrány miatt halnak meg. A kátrány erõsen rákkeltõ, a legveszélyesebb kémiai anyag a cigarettában, és ebbõl az anyagból egy rendszeres dohányosnak 10 év alatt kb. 1 Kg rakódik le a szervezetében (tüdõ, légutak). Nem a nikotin öl, hanem a kátrány és az égési folyamat során keletkezõ különbözõ füstgázok. Az emberek azért dohányoznak hogy a nikotinhoz hozzájussanak, senki sem akar meghalni. Az évek során a dohánygyártó cégek folyamatosan növelték a nikotin tartalmat a cigarettákban, sõt most mát ammóniát is tesznek a cigikbe a még nagyobb függõség kialakítása érdekében. Az ammónia hatására a nikotin rövidebb idõ alatt szívódik fel, tehát hamarabb csilingel a belsõ csengõnk, ergo még többet dohányzunk. Ha már mindenképpen a nikotin rabja vagy és a radikális módszer nem megy, akkor adagold te magadnak a nikotint és szokj le fokozatosan, vagy dohányozz egészségesen.
Az mindenképpen hülyeség hogy nyugtató!Én dohányzom, márcsak tudom!akkor nyugtató amikor azért vagy ideges mert nem gyújthatsz rá!
Azt hiszik, hogy a cigaretta nyugtató hatású. Ha valaki ideges, nyugtalan, szerintem másképp is meg lehet oldani a helyzetet...
Mert hülyék és felelõtlenek.
Meg mert "jó". Bámilyen furcsán is hangzik..Benne van a nevében: élvezeti cikk
Emberfüggõ, mindenki más ok miatt dohányzik.
A nikotin a cigarettafüst legerõsebb hatású összetevõje. Fokozza a katecholaminok (a központi és vegetativ idegrendszer mediátor anyagai) felszabadulását. Az "össz-hatás" következtében: - növekszik a percenkénti érverések száma, a szív munkája, a verõ- és perctérfogat, a szívösszehúzódások gyorsasága és erõssége, az oxigénszükséglet, az erek szûkülete, a vérnyomás, a szabad zsírsavak mozgosítása és felhasználása, a szérum-koleszterinszint, a vérlemezkék tapadóképessége (a véralvadásban van jelentõségük), a vércukorszint, - fokozódik a mirigyek váladéktermelése, - csökken a térdreflex, - nõ a várandóság idején a méhizomzat görcsös összehúzódási készsége, - zavar keletkezik az agy- és szívizom vérellátásában, az érfalakat tápláló véredények idegi szabályozásában.
A nikotin miatt nem tudsz leszokni, mert amikor nikotin kerül a szervezetedbe, az agyban örömhormon szabadul fel, vagyis azt érzed, hogy a cigi jó.
Mert a nikotin érszûkítõ hatású.
Azon országokban, ahol évtizedek óta általánosan elterjedt a dohányzás: a tüdõrák halálozás 90-95%-áért, az összes rákhalálozás 30-35 %-áért, – kiemelten: a férfiak esetében 40-45 %-áért – , az idült légúti betegségekben bekövetkezõ halálozás 80-85 %-áért, a szív és érrendszeri halálozás 20-25 %-áért a dohányzás okolható. A statisztikai adatok s a számítások figyelembevételével kijelenthetõ, hogy 6 másodpercenként 1 (egy), naponta 13500, évente pedig 4, 9 millió világpolgár hal meg a dohányzás következményeként. Hazai vonatkozásban az elemzések azt mutatják, hogy 19 percenként 1 (egy), naponta 77, évente pedig 28000 honfitársunk halála hozható összefüggésbe a dohányzással.
A környezeti dohányfüst a mellékfüstbõl és a dohányzó által kilégzett, kifújt füstbõl tevõdik össze, tulajdonképpen a passzív dohányosok ezzel kerülnek kapcsolatba.
A mellékfüst a cigaretta szívási szünetében képzõdõ és közvetlenül a levegõbe kerülõ füst. Összetevõi hasonlóak, mint a fõfüsté, de a fõfüsthöz képest nagyobb mennyiségben tartalmaz inger- és mérgezõ anyagokat, valamint rákkeltõket.
A fõfüst a cigaretta szívásakor beszívott füst, tulajdonképpen ezt szívja/tüdõzi le a dohányos. A fõfüst rendkívül tömény, mely számos biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Nincs még egy ilyen összetételû légköri, fizikokémiai szennyezés, melyet ilyen formában lélegeznénk be!
Nem kétséges, hogy egyes légzõszervi, szív- és érrendszeri betegségek elõidézésében és fenntartásában a dohányzásnak döntõ szerepe van. Bizonyított, hogy a dohányzás a szervezet anyagcsere-folyamatait, a vitamin és ásványi-anyag háztartást, a hormonok és enzimek mûködését, valamint a gyógyszerek hatékonyságát is befolyásolja. Nem vitatható a dohányzás rákkeltõ és emésztõrendszeri káros hatása, valamint a várandóság alatti cigarettázás veszélyessége. A megfigyelések, a különbözõ felmérések a passzív dohányzás egészségkárosító hatását is igazolták.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Dohányzás#.C3.81rtalmak Egy közel sem teljes lista. Ha lesz rá idõm a közeljövõben, akkor kiegészítem.
HALÁLT, [email protected]!
ezek az indiánok jól kitalálták, mi? ti meg szívjátok:-)
rákot
semmit, mit okozna. EGYÉBKÉNT:Nem érdekel
minden szervedet a pusztulásba viszi! ennyi elég volt? xdxdxd
Az elõttem szólók többsége leírta a lényeget. # 6/7 - Ez a tudatlanság felsõfoka :)
Ezzel cska azt szerettem volna mondani, hogy felesleges mindent másra háritani, azzal egyetértek, hogy étteremben, tömegben NEM ILLIK, és normálsi ember nem is gyujt rá, mert nemkell h mindneki az õ cigijét szagolja.A kötekedést viszont utálom!
Igen, természetesen. Szabálysértésért feljelentheted. De illúziókat ne táplálj az eredmény vonatkozásában.
Az elsõ válaszadóval semmi képpen nem értek egyet, valószínüleg Õ is dohányzik. Mellesleg én is rágyújtok néha, de csak akkor, ha tudom, hogy ezzel másokat nem zavarok (én is utálom a cigi füstöt). A kérdés, hogy az adott hely hol van. Feljelenthetõ ÁNTSz-nél, vagy érdeklõdni kell nemdohányzó szervezeteknél. Vagy ha elég bátornak érzed Magad, rá is szólhatsz. A múltkor a rendõrségre kellet mennem és elõttem gyújtott rá az irodában az egyik rendõr. Szóvá tettem, hogy közintézményben csak az arra kijelölt helyen lehet dohányozni tudtommal, másrészt a 2, 5 éves fiam is ott volt mellettem. Mondtam neki, hogy legalább a gyerekre legyen tekintettel. Tipikus dohányos lévén úgy érezte, hogy Neki ehez joga van és közölte velem, hogy nem kötelezõ ott lennem, úgyhogy el lehet menni. A kölykömet meg miért nem hagyom otthon?! Na jól felhúzott, megkerestem a fõnökét és elmentem az ÁNTSz-hez is. Azóta hallottam hírét, hogy pénzbírságot és a fõnökétõl fegyelmit kapott:) ! Ne hagyd annyiban!
Szerintem jobb nem próbálkozni azzal, hogy elnyomd a fején a cigit, mert a végén még te ütnéd meg a bokádat, persze jogosan!!! Nem értem miért kell úgy csinálni mintha ez valami õrülten nagy bün lenne!? Bezzeg ha valami igazán helytelent látnak az emberek akkor behúzzák fülüket farkukat és továbbállnak!!
Elsõ válaszoló! Csak akkor a "más dolga" , ha én nem vagyok érintett, onnatól hogy szívnom kell az én dolgom is!
Nekem smemi bajom nincsen azzal ha valaki dohányzik, ha nem a pofámba fujja a füstöt, ugyanugy ahogy énsem fujom máséba ha dohányzok..nem ygujtok rá ott ahol nem lehet, a csikket a kukába dobom , és utálom az álszent embereket.Hogy jönnek õk ide?ugy kérem szépen, hogyha egy dohányost látunk az utcán áldogálni, odalehet jönni pampogni, vagy éppenséggel szándékosan fél méterre odaállni, csak azért, hoyg utána háboroghasson az illetõ: Maga miért gyujtott rá, nemlátja hogy rám jön a füst? Pesze az autóba reggel beülni nem bûn, ha valaki jrát már nagyobb városban, sõt , elég ha a belvárosban eltölt egy fél napot egy vidéki ember, hát érezni fogja a különbséget.De az léynegtelen, hiszen ott abüdös bagós, az autó meg kéynelmes is, sokszor még fel is háborodnak ha valaki biciklivel teker az utakon.
Csukd be a szemedet és hallgass.Minek kell beleszólni a más dolgába?
Gyujtsanak rá a saját kárukra!!! De ne kelljen szívom azt a szart nekem is! Mikor terhes voltam többször "illedelmesen" megkérdezték: Nem zavar ha rágyujtok? Hát pofán tudtam volna õket verni! Megértem a dühödet!
Feljelentheted. Pláne, ha zavar. Bár sok remény nincs rá, hogy érj el valamit, kivéve, ha van bizonyítékod (fénykép, hasonlók). Egyszerûbb viszont elnyomni a cigit a homlokán, abból jobban tanul. Fõleg, ha nincs tanú, és nem tudja bizonyítani. Akkor õ kerül olyan helyzetbe, mint te: mehet perelni, de minek? :D
Szerintem foglalkozz a saját dolgoddal. Feljelenteni azt kéne, aki mozgássérültek helyére áll be, na az tényleg pofátlanság. De az, hogy valaki rágyújt... Milyen tiltott helyen gyújt rá bárki egyáltalán? Orvosnál, buszon vagy hol?
A feljelentésnek semmi értelme, inkább szólj rá, ha zavar.
Igen, elhúzod a csíkot...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!