Családi kapcsolatok kategória válaszai (62105 db)

Mibõl gondolod hogy ez ûrt hagyott? Nagyon sok árvaházban nevelkedett ember talált szülõkre, és nagyon sok szülõk mellett nevelkedett gyereket hagytak magukra. Amúgy meg mindenkinek van égi anyja és apja.
Árvaházban nevelkedett, tehát nem volt örökbefogadója vagy nevelõje kedves elsõ válaszoló!
Elsõ válaszoló GONDOLKOZZ mielõtt hozzászólsz!!
Csak gondolj arra, hogy a Bendegúzt játszó Olvasztó Imre hogyan dolgozta fel a porblémáit. :( Azt hitte szegény, ha õ maga nagy családot alapít, akkor majd pótolja azt, hogy NEKI magának nem volt senkije és õ maga nem kellett senkinek. Hát ez sajnos nem megy. Sem emberrel, sem tárggyal nemigen lehet késõbb pótolni azt, amit az ember a megfelelõ idõben nem kapott meg. Ki így, ki úgy kallódik. Többnyire elvesznek az árvák ebben a gonosz és kegyetlen világban.
Nem árvaház a nevük, hanem gyermekotthon. Biztos nehéz, de fel lehet nevelni. Családban felnõve is lehet sok negatív tapasztalatot szerezni. Sok gyereket vernek, nélkülöznek, ennél a gyermekotthon is jobb. Nézz elõre, és foglalkozz a jövõddel. Mindenki vágyik a szeretetre, emberi kapcsolatokra. Ezt a "család" sem garantálja minden esetben. Szóval ne múltadon rágódj, másnak sem tökéletes minden.

Lányom magányos lesz, nem lett volna szabad tanítani neki?

Férjem a 16 éves lányunkat 10éves korától el kezdte tanítani arra hogy ne hagyja hogy bárki is meg alázza vagy meg bántsa a fejem thai-boxol és tanította olyan fiatalon hogy majd meg tudja magát védeni később még karatéra is be irata a lányom nem ellenkezett nagyon élvezi az edzéseket és régen is élvezte de most három honnapig volt együtt egy sráccal akinek hatalmas önteltsége volt és úgy szakítót vele hogy már egy másik lánnyal együtt volt a lányom nagy szeretettel orron nyomta ököllel háromszor a 17éves fiú sírva és vérző orral szaladt el tőlünk haza és most attól rettegek hogy a lányom ilyen kemény nem tudnak majd rá úgy tekinteni mint a többi lányra és nem fog találni magának párt mert félni fognak tőle vagy semmi okom ettől retegni hogy a lányom magányos lesz?
Ha NEM tud uralkodni az indulatain, akkor igen. A küzdõsportoknak erre is meg kellene tanítani a mûvelõiket!
Szerintem nem lesz attól önuralomra képtelen, agresszív ember valaki, mert orrba nyomta azt az embert, aki megcsalta és megalázta. Ettõl nem lesz magányos a lányod, nincs okod aggódni. Amúgy én is lány vagyok, és én is thai boxolok. :D
Attól mert megütötte a pasit, aki becsapta, megalázta, megcsalta, attól nem lesz magányos. Én sosem voltam ilyenre tanitva, mégis arconütöttem és tökönrúgtam a pasit, aki megcsalt, megérdemelte.
Ettõl még nem lesz magányos. Biztos lesznek pasik, akik kevésbé önteltek, és szeretni fogják, õket valószínûleg nem fogja orron nyomni. Az meg sosem baj, ha meg tudja védeni magát.
Attól a lányod még nem agresszív elmebeteg, mert egyszer megütött egy gyereket, aki megcsalta. Ha hetente verekedésbe bonyolódna, akkor lenne az.
Ne féltsd a lányodat. Nem baj ha a következö pasijai tudják, hogy csak becsületesen, egyenesen.
Az is benn van a pakliban, hogy mivel ilyen fékezhetetlen és agresszív, jó eséllyel egy magához hasonló jellemûvel fog összejönni. Aki majd néhanapján jól bemos neki egykettõt, ha nézeteltérés van. Nem biztos, hogy ez (volt) a legjobb nevelési irányvonal.
Nem kemény a lányod, hanem agresszív! Nem rettegni kell, hanem megtanítani a normális viselkedésre! A helyesírás nulla, gyermeknevelés nulla. Azt nem tudjuk, hogy milyen volt a srác, de azt igen, hogy most még azt is be szeretnéd bizonyítani, hogy megérdemelte! Igen, van egy réteg minden országban, ahol ezek a normák megfelelnek, de elég sokat és sokszor korlátozzák a szabadidejüket! (Most én is megérdemelnék egy orrbegyûrést? Talán igen, talán meg is kapnám, de én is öklöztem...)
Ahogy már elmondták: nem az a baj, hogy küzdõsportokat tanul a lányod. Hanem az, hogy ez az önuralom hiányával párosul. Nem az a baj, hogy nem hagyja magát megalázni, sõt, ez egy kifejezetten jó tulajdonság lenne. Csakhogy lányodnál inkább úgy fogalmazzak: nem képes beletörõdni a kudarcba, és nem képes elfogadni, hogy nem mindig õ van felül. Ez nem csak a párkapcsolataiban, de az egész életében hátrány lesz. Ha majd a fõnöke olyat mond neki, ami nem tetszik, neki is bemos kettõt, aztán majd mehet a bíróságra könnyû testi sértésért?
Nem az a baj, hogy kemény, jobb is, hogy az ilyen tuskókat kivágja a francba. Meg az orronverés azért vicces:D De nem kéne verekednie, mert olyat csak primitív, visszataszító emberek csinálnak.
Nem lesz magányos! Majd összejön egy egyenes jellemû fiúval, aki nem hagyja ott. A haragját meg majd megtanulja az edzéseken levezetni. Én is karatéztam 10 évig, nyugodt vagyok, mint hal a szatyorban...
Nem az a baj, hogy ilyen sportokat ûz a lányod. Az a baj, azt nem tanulta meg, hogy a magánéletben nem használhatja megoldásként azt, amit a sportban megtanult.
Ki tudja milyen dumával mondta el neki a srác. Ha egyébként nincs ilyen téren vele gond, akkor én elbeszélgetnék vele hogy ez azért ne csinálja. Általában a karate edzéseken megtanítják az embereknek, hogy ne használják fel "hibásan" a tudásuk. Amúgy vagány kiscsaj lehet a lányod :D Szerintem ez gáz a srácnak és megérdemelte és nem lesz magányos, mert mindenki, aki volt hasonló helyzetben ezt gondolná. De azért beszélgess el vele, mert baja lehet belõle. Meg egy kicsit nagyobb önuralmat tanuljon. Az edzõje milyen? Mert õ is beszélhetne vele, hátha az hat még jobban.

El akarok költözni -. - (? )

14/f vagyok és a f***om ki van az egésszel apumhoz akarok költözni.Anyum mindig mindenért engemet csesz le de betelt a pohár még igy is én vagyok a hibás hogy kint a kistesomat verték és én megvédtem és megrugodtam a ''Támadot''.
12 éves korod óta te dönthetsz, hogy kinél szeretnél lakni. Persze, ha a választott szülõd is így gondolja.
így van... beszéld meg apukáddal, hogy nála szeretnél lakni, és ha õ is beleegyezik, akkor gyámügyre kell elmenni, hogy megváltoztassák a felügyeleti jogot. De mivel 14 éves vagy te dönthetsz és nem fognak belekötni. De hivatalosan így mûködik, hogy apukádnak ne legyen semmi gondja belõle, se téged se vitethessen anyukád haza...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); hm... ahogy elolvastam a kérdést kicsit dühöt éreztem... 14 éves vagy... Tinédzser... Most komolyan ilyen nagy a gond, hogy elköltözz, vagy te dramatizálod túl? Amikor én voltam annyi idõs mint te, én is ezt éreztem. Én voltam az örök lázadó, a megnemértett, a család fekete báránya. És most, hogy vége a hormon háborúnak, most hogy tudom ki vagyok én, és milyen ember akarok lenni, végtelenül hálás vagyok azért a " sok cseszegetésért " ami annak idején úgy bele taposott a lelkivilágomba. És bár akkor úgy láttam, hogy az én Anyukám borzalmasan szigorú, most azt mondom, hogy bárcsak szigorúbb lett volna. Az meg, hogy leszidott mert megrugdostad öcséd " támadóját "? Jézusom... Ugye tényleg nem érted? Azt akarod, hogy az öcséd azt higgye, hogy az erõszak az egyetlen megoldás? Vagy, hogy ne tudja megvédeni magát? Nekem is van tesóm, egy évvel idõsebb nálam. Soha nem állt ki magáért, az Isten tudja, hogy miért... Amikor Iskolába kerültem, õt bántották a felette járók. Természetesen az én temperamentumommal egybõl oda mentem, nem ütöttem, nem rugdostam senkit, csak felhúztam tesómat a földrõl, és megmondtam a " támadóinak " hogy Isten a tanúm, ha még egyszer hozzáérnek tesómhoz, lány létemre a 10 körmömmel kaparom ki a szemüket, majd haza mentem és szóltam édesanyámnak. Azzal, hogy megütök valakit nem változnak a dolgok... Itt a szülõ és esetleg az Igazgatóság kompetenciája rendet tenni ( ha az iskolában történt ) nem a tiéd...
há tezsvir gyere át oszt majd vizeted a lakbirt jokkkéí, , ??
Persze, ejnyebejnye a támadóknak:) demokrácia mi??.. Vicc az egész.:)
jó kérdés...de apósom szidja mint a bûn...de ezt ne vedd alapul..apósom mindenkit szid...és mindenki hibás csak õ nem :) szóval ha nem adok az õ szavára akár még jó ügyvéd is lehet...mire kell ügyvéd?:)
A kérdező hozzászólása: Már én is hallottam róla ezt-azt, de nem igazán tudom eldönteni, hogy elmerjek-e hozzá menni vagy sem?!Sokan mondták, hogy a stílusa egy kissé lekezelõ, de nagyon sikeres ügyvéd.Állítólag a város egyik legjobb válóperes ügyvédje.Amúgy válás miatt kellene...
az téged ne zavarjon, ha lekezelõ...ha az, hát az...sok ügyvéd van így, és ezt nem kell magadra venni...a lényeg, hogy célt érj :)

Gyűlölöm a sógornőmet. Mit tegyek? Felemészt az érzés

Próbálom megszeretni, de nem tudom, a párom meg rajong érte. Nem tetszik az életvitele és felmérgedek rá, pedig semmi közöm hozzá. Beszólogat bűntelenül, én hülye meg nem védem meg magam. Elkerülni nem tudom. Mit tegyek?
Kifejtenéd bõvebben mi nem tetszik benne, valamint mire/hogyan szólogat be? Ha jobban ismerteted a helyzetet, könnyebb tanácsot adni, hogy hogy viselkedj az adott helyzetben.
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztalak le titeket :) . Szólnom sajnos kell hozzá, mert azért azt figyelembe kell vennem, hogy a párom szereti õt, és mégis csak a testvére. De nem tudom kezelni az érzéseimet, erre kéne tanács
vagy bele kell rugni...
Én ugyanezt az undort éreztem az exsógornõ iránt, minden flegma, nagyképû, lekezelõ megnyilvánulása után arcon tudtam volna rúgni.Akkoriban utáltam, ma már csak mosolygok.Õ a mai napig öntudatos szingli egy valag önbizalommal, én meg már nem a tutyimutyi bátyja mellett ugyan, de boldog vagyok! Egyébként simán csak levegõnek kell nézni, és nem kell szóbaállni vele.Ennyi a titok.
szerintem a sogornõje...
De jó, akárki válaszol, az mind 0%-ot kap. Ezt vajon a kedves kérdezõ adta?
Sajnálom, hogy a párod õt védi. Tudom milyen az. Az én exemnek pontosan velem egyidõs volt a húga és õ bármit csinált, az jó volt, õ az etalon, más még a bokájáig sem ért fel az õ szemléletében. Még én sem :) Nem egyszer adott hangot ennek. A gyomrom fordult fel már akkor is ettõl, hát még így visszagondolva.
A kérdező hozzászólása: meg úgy egészében irritál, két gyereke van, de diszkóba jár, meg ahogy öltözik, már az is idegesít ha facera képet rak. Kialakult bennem ez, soha senki iránt nem éreztem még igy
Hát ha ilyen piti beszólásai vannak, röhögd ki. De nyugodtan közölheted vele, hogy a szolis bõr kb. 10 éve nem divat már, és te legalább nem fogsz bõrrákot kapni. Na de egyébként tényleg, ha ennyire szánalmas, ne idegeld magad rajta, ne foglalkozz vele, ne alacsonyodj le a szintjére. Hogyhogy a párod nem téged véd? Az én férjem eléggé le lenne döbbenve, ha a nõvére ilyen banális hülyeségekkel kritizálna.
A kérdező hozzászólása: Ha példával érvelek, a párom akkor is õt védi sajnos. Pl. nem tehetsz róla hogy ilyen fehér a bõröd, úgy nézel ki mint aki eltolta a napot...
A beszólogatás valóban nagyon kellemetlen tud lenni. Én csak kapcsolat megszakítást javaslok. Párod attól még nyugodtan foglalkozhat vele.
Beszélgess el vele, meg a pároddal is.Mondd meg neki, hogy õszintén mit érzel...nincs olyan probléma amit nem lehetne megbeszélni.:)
Kimondtad! Nem véded meg magad. Miért nem? Jobb õ nálad? A csudát! Ha nem akarsz vele találkozni, ne menj hozzá, ha nálatok van, csináld amihez kedved van. Ha beszól, szólj vissza, sõt! Ha nálatok van és beszól, nyugodtan ajtót lehet mutatni neki. +beszélj errõl a pároddal, mond el részletesen mi a baj, példákkal együtt, mert nem fogja fel másként.
Én is szólnék az ilyenhez. Pl.: - Takarodj!!!

Anyukák, ti mit szólnátok? Kiborulnátok? Elmondjam, vagy ne?

Tegnap elmentem a legjobb barátnőimmel bulizni és úgy volt, hogy az egyikőjüknél alszom.De egy fiúnál aludtam (nem így volt eredetileg, az este folyamán sikerült így), aki eddig csak egy haver volt, de tegnap nem épp így viselkedett.
Hát ez anyukádon múlna, hogy mit szól. 16 évesen szerintem már nem gyerek az ember, nyilván nem örülnék ha gondolkodás nélkül egy fiúnál aludna, de nem tiltanám el semmitõl. Egyébként is, a magánéleted a te magánéleted, nem hiszem hogy édesanyád ilyen részleteirõl tudni akarna. Én ennyi idõsen nem szívesen osztottam volna meg ilyen információkat, és felnõttként sem vélem úgy, hogy a lányom szerelmi/szexuális élete rám tartozna, amíg nincs valami nagyon nagy gond vele (pl. 20 évvel idõsebb faszival akar járni vagy hasonlók). Egyébként kifejtenéd mi történt? Lefeküdtetek? Ha nem akarod elmondani, mi történt (mármint anyukádnak), akkor mondd egyszerûen azt, hogy a buliban csókolóztál valakivel és õ szívta ki a nyakad, ennyi.
Azt ne mond el hogy a fiúnál aludtál ha jót akarsz. Mond hogy a buliban egy srác nyomult, de leráztad. Hazugság ugyan, de megnyugtatóbb. Késõbb pedig tartsd a szavad, vagy ha nagylány vagy a fiúhoz, merd bevallani is vállalva a következményeket. Vagy az egyik, vagy a másik út lesz a helyes.
Egyetértek, ne mondd el. Vegyél fel sálat, garbós ruhát, alapozót.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); # 1/3 Elmentünk este a belvárosba, találkoztunk a többi ismerõsünkkel és a lányokkal elhagytuk egymást.Utána találkoztam a sráccal és a haverjaival, dumáltunk és mondta, hogy menjek el vele venni valami piát egy boltba, mert az egyik exe is ott volt és félt, hogy a csaj megint visító rohamot kap, ha meglátja. Elsétáltunk a hidegbe venni vodkát és közbe kérdezte, hogy én vissza akarok-e menni a többiekhez, mert neki nincs sok kedve hozzájuk. Elmentünk a házukhoz, mert a szülei nem voltak otthon és hatalmas az a ház, van benne minden. Elkezdtünk egy ivós játékot játszani, utána fürödtünk a medencében (benti) és akkor megcsókolt, késõbb a hálószobájában folytattuk, de nem feküdtem le vele. Csak az a baj, hogy szinte az összes barátnõmmel kavart már és az apja anya fõnöke, úgyhogy anyu is ismeri.
Ha olyan felnõtt vagy, hogy pasikkal alszol és sz*rsz a szüleid engedélyére, akkor viseld a következményeket is. Ilyen az élet.
Hát, ha már kb. minden barátnõddel kavart, akkor ne fûzz hozzá sok reményt (= ne habarodj bele, ha lehet). De egyébként ebben semmi különösebben rosszat nem látok, ami történt. Kicsit berúgtatok, rosszalkodtatok, ennyi. Legyen a ti titkotok.
Mekkora szerencséd volt, te lány. Tudtad, hogy a statisztikák szerint a legtöbb nemi erõszakot nem idegenek, hanem a nõk ismerõsei követik el? Felmentél egy "haverodhoz" bevodkázva, ennyi erõvel, hogy rádmászott, pedig "csak haver" lehetett volna az is, hogy nagyon csúnyán elbánik veled! Legközelebb gondolkozz! Szép barátnõ az is, aki "elhagy" téged éjszaka, gondolom józanok voltatok...
Hogy elmondod-e az anyukádtól és a viszonyotoktól függ. Ha nem mondod el, és megtudja, rájön, elszólod magad, valahonnan visszahallja, akkor bukó van. És szívsz is, mert akkor az jön, hogy hazudsz, megbízhatatlan vagy, eljátszottad a bizalmát...

Mit csináljunk a nővéremmel, ha nagyon igénytelen, és nem segít semmit sem a háztartásban?

Az apukánk meghalt, lassan 7 éve. Anya egyedül nevel minket. A nővérem, aki 20 éves, semmit sem csinál, nem segít be a házi munkába, egész nap csak a gép előtt ül. Ha meg nem a gép előtt ül, akkor a telefonján lóg egész nap. Iskolába jár még, OKJ-s képzésre. Ez is elég nagy gond, hogy tényleg nem csinál itthon semmit se (az üres wc papír gurigát sem képes kidobni), nagyon igénytelen. Csak akkor fürdik, ha megy valahova (iskolába), ha megvan neki, még akkor sem képes megfürdeni! De sminkelni ezerrel sminkeli magát... Amikor én is kérdezem, és anya is, hogy miért ilyen igénytelen??? Csak tereli a témát, nem ad rá értelmes választ.
Nem kell rá mosni, meg után elpakolni, enni meg kap szépen mûanyag tányérból, vagy mindig félreteszitek és mindig ugyanabból eszik.
Mibõl van pénze sminkcuccokra? Nem kell megvenni ezeket sem. Ha nem segít semmit, az õ cuccait nem kell kimosni, kivasalni, majd észreveszi hogy mi a helyzet.
Biztos nagyon jó csaj nõvéred lehet! :) lehet ezt a kis kényelmet megérdemli! Ha nekem lenne ilyen nõvérem és nem foglalkoznék vele hogy mit csinál! Tényleg neked más elfoglaltságod sincs csak azt nézni hogy a nõvéred mit nem csinál? Meg hogy õt macerálod. Hadd élje az életét! ez az õ élete! Majd ha õ elrontsa akkor nem haragudhat másokra! Ti testvérek vagytok és szeressétek egymást jóban-rosszban egymás mellett legyetek és ne cukkoljátok egymást!!!!!! :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kedves #3-as! Azért ez nem így mûködik. Bizony elég bosszantó dolog tud az lenni, ha a másik után kell pakolnod, mert az illetõ trehány és igénytelen. Fõleg akkor a bosszantó, ha nem csak a saját szobájában csinálja a kupit, hanem a közös helyiségekben! Az pedig hogy nem fürdik -pláne olyankor, amikor menstruál-elég gusztustalan. Azért az embernek van egy fajta szaga, fõleg ha a menstruáció ideje alatt nem tisztálkodik, amit szerintem senkinek nem kötelessége tolerálni, ha egy fedél alatt él vele. Miután pedig az édesanyja kisgyermek korában nevelgette, fõzött, mosott, takarított rá, úgy lenne a helyes, hogy ezt a segítséget és törõdést viszonozza, most hogy már elég nagy és elméletileg érett is hozzá. Kedves kérdezõ! A nõvéred mikor vált ilyenné? Apukátok halála után? Mert akkor nagyon valószínû, hogy ez az esemény indította meg ezen a lejtõn. Célszerû lenne, ha egyszer közösen leülnétek vele beszélni, biztosítanátok róla, hogy megértõek lesztek, csak mondja el õszintén mit érez, miért cselekszik úgy ahogy. Én legvégsõ megoldásnak látom azt, hogy drasztikus szembesítésként nem mostok, fõztök, takarítotok rá. Talán megér még néhány próbát a beszélgetés! Sok sikert!

Hogy mondhat egy anya ilyet a gyerekének?

Azt mondta nekem : dögöljek meg.
Az anyukád nem normális, ha ilyet mond a saját lányának. :O De mi történt, hogy ezt mondta? Mindig is rossz volt a kapcsolatod anyukáddal?
A kérdező hozzászólása: Azzal kezdõdött, hogy ügyetlenségében eltörte a vázát és idegbeteg lett majd elkezdett mindenkivel ordibálni. Kaptam sok mindent de ez fájt a legjobban. Igen mindig rossz volt. Olyan, hogy megölelt volna soha nem volt. Semmi kedves anyai szó. csak azt hallgatom állandóan, hogy neki milyen rossz élete van. 16 évesen operáltak, mert a stress miatt betegség jött ki rajtam, most légszomjal küzdök ha elkezd veszekedni. Vagy ha csak a közelembe jön már kijön rajtam.
XD
18 éves vagy.Menj el az ügyeletre az orvoshoz kérj valamit a gyomrodra, anyuddal meg beszélj ha lenyugodott, hogy miért beszél így veled..... Sajnálom.
Egyáltalán nem normális dolog, sajnos ismerek még pár "anyát", aki hasonlókat vág a gyermeke fejéhez. Próbálj szépen megnyugodni most, ne izgasd fel magad! Úgy gondolom, hogy ha elkerülnél abból a közegbõl, akkor az sokat javítana az állapotodon. Persze az ember 18 évesen nem igazán teheti meg, hogy cakk-pakk összepakol és megy, de idõvel ez is eljön majd. Tanulással hogy állsz? Sok ember tör ki úgy a fojtogató családi légkörbõl, hogy szorgalmasan tanul, küzd és így lehetõsége van kevesebb idõt abban a légkörben tölteni, esetleg ha jó munkát találnak, akkor már egy albérletet is tudnak finanszírozni. Vagy ha van valakid, rokon vagy barát, akihez áttudsz menni pár napra, talán az is segítene. Ha van valami hobbid, ami megnyugtat, akkor ilyenkor célszerû lenne azzal foglalkoznod, hogy megnyugodj kicsit. A stressz kezelésére állítólag a jóga és meditáció nagyon jó módszer és rengeteg információt találsz róla az interneten. Talán próbáld ki valamelyiket.
Ja, és próbálj meg beszélni anyukáddal, ha lehiggadt. De csak valami semleges hangnemben, ne támadj neki, nehogy megint felkapja a vizet!
A kérdező hozzászólása: Tanulni nem tanulok jól átlag 4-3 -as között vagyok. Nem enged el otthonról fõiskolára nem enged se tovább tanulni, ha végeztem gyárba kell mennem dolgozni és hiába mondok bármit akkor is kapom a fejmosást. Hobbim nincs mivel 1 óránál tovább nem lehet kint az utcán. Ha igen már telefonál percenként, hogy hol vagyok. Igazából semmilyen dolog nem érdekel engem már mert soha nem kaptam pozitív viszhangot. Apám meghalt alkoholista volt.
Ebben az esetben én nem hagynám ennyibe azért a dolgot! Mi az, hogy nem enged továbbtanulni és gyárba kell menned dolgozni? Akár az édesanyád, akár nem, nem mondhatja meg, hogy mit csinálj a jövõben, nem döntheti el helyetted! Bár ezek az egészségügyi problémák felvetnek némi kívánnivalót, de szerintem a sarkadra kellene állnod és megmondani, hogy már pedig te tovább akarsz tanulni és igenis jobb munkát akarsz, mint a szalag mellett szobrozni! Sajnos ezt senki más nem teheti meg helyetted, de ha te nem lépsz, akkor nem tudsz innen kitörni.
Örülj neki, hogy ennyi idõs vagy. Nekem már óvodás koromban is mondott ilyeneket, meg rosszabbakat is. Csak egy módon tudsz ebbõl kiláballni: jól tanulsz. Azt pedig nem foghatod semmire hogy 3-4es átlagod van. Az én apám is alkoholista, és anyám engem is egyedül nevelt én mégis kitûnõ voltam, egy csomó mindenhez értek, versenyszerûen sportolok, az élet minden területén képzem magam és megteremtem a saját életem a saját erõmbõl. Neked is javaslom ezt, állj a saját lábadra és ne sajnáltasd magad mert százszor rosszabb sorsú emberek is vannak nálad.

Mire jó ez neki?

A nagybátyám ajánlott egy munkát, 140 ezret fizetne, 3 napos munkára.
Én 20 ezer Forintért is dolgoznék 3 napot. Javaslatom az, hogy szólj a nagybátyádnak, hogy elvállalod s ne foglalkozzon azzal amit apád mond neki, esetleg meséld el a kocsma sztorit abból könnyebben leszûri hogy kinek a szava hitelesebb, apádé vagy a tiéd. De légy határozott amikor vele beszélsz, ez fontos, látszódjon, hogy komolyan gondolod. Azt persze ne mond el neki, hogy 20 000 Ft-ért is elvállalnád.:) )) Ja hogy nem ez a kérdés, hanem az hogy miért jó ez neki? Egyszerû, nem akar dolgozni, s kifogásokat keres a munka ellen. Abban igaza van, hogy könnyebb részegre inni magunkat s szidni a munkát, Orbánt, vagy akármit, akárkit, mint dolgozni.
Szerintem apukád csak fitogtatni akarja, õ mennyivel többet tud mindenrõl, mint ti és / vagy több pénzt kicsikarni. Szerintem is beszélj nagybátyáddal, hogy tudod, apukád mennyire kavar most, de ennek ellenére te szeretnél nála dolgozni.

Mi a helyzet akkor, ha a gyermek a nagybácsikáját apának hívja?

Az igazi apja hallani sem akart róla, nem is ismeri. Viszont a nagybácsikája rengeteget foglalkozik vele, lényegében betölti az apa szerepet. Mondjuk mi is azt, hogy "apa" rá, és a gyereket is hagyjuk vagy javítsuk ki? Még nagyon pici, éppen hogy elkezdett beszélni. Mellesleg a nagybácsi a keresztapukája is egyben. Egy pszichológus válaszát nagyon megköszönném!
Nyilván nem kell ra hagyni, hogy apának szólítja a nagybátyját, hiszen nem az apja. Nem kell ehhez pszichológusnak lenni. Ha apát mond, tessék neki mondani, hogy nem Pistike, nem apa, Laci bácsi.
Hmmmm nekem az az apa aki foglakozik is a gyerekkel.Jelen esetben a vér szerinti apa nem teszi ezt.A biológiai apa csak spermadonor volt. De most valójában a nagybácsival vagy együtt anyuka?Mert ha igen akkor nyugodtan hívhatja apának de mikor kellõ esze van hozzá el kell neki mondani, hogy õ nem az igazi apuka.
Azzal egyetértek, hogy ne mondja apának, mert nem az, de hogy a keresztapját bácsizza egy pici gyerek...(mondjuk mindenhol más a szokás) Én kijavítanám, hogy kereszt apu v. keriapu, a sima apát nem hagynám rá.Vagy ha van beceneve akkor szólítsátok azon.
Nem, nem szabad ráhagyni. Õ nem az apja. Bár érdekel, miért mondja a gyerek, mert õk nem maguktól jönnek rá, hogy hopp, õ apa, így kell szólítani... tee is azért vagy anya számára, mert amikor beszélsz hozzá, magadat anyának szólítod. Ha azt mondanád, gyere, Klári felöltöztet, Klári fõzött neked tejbepapit, akkor Klári lennél számára. Szóval a gyerek ezt tanulta. Sürgõsen szoktassátok le róla, mert elég kellemetlen helyzetet okozhat még.
Miért ne hívhatná max javitsátok ki nem apa, hanem keresztapa és ennyi:) .Nekem a keresztapám a pótapám hiszen apu meghalt mikor 4 éves voltam, és bár anyunak lett új férje a mostoha apám akit szintén apunak szólítok, de a keriapám is apa maradt, most már hozzá teszem néha, hogy keri, de semmi lelki sérülést nem okozott, nem is értem miért okozott volna.
Miért ne hívhatná max javitsátok ki nem apa, hanem keresztapa most akkor hívhatja így vagy javítsák ki??? Gondolj bele, ha a gyerek az oviban, iskolában apázza, vagy esetleg a nagybácsinak is lesz családja... te mit szólnál hozzá, ha a férjedet, párodat apának szólítaná egy gyerek, mikor találkozol mondjuk éppen a fõnököddel, és magyarázkodni kéne?
A kérdező hozzászólása: Nem lakik együtt a keresztapjával/nagybácsikájával, de 2 naponta órákra együtt vagyunk, mivel neki meg nincs családja/gyereke. Azonkívül meg a gyerek magától is elkezdi apázni, mert a bácsikázást utálja a testvérem, a keresztapuból meg csak az apa marad meg neki. Fõleg ha gyerekmeséket is olvasok neki és abban vannak apák, így szerintem vele azonosítja.
Szerencsétlen gyereknek lesz némi identitás zavara, ha a keresztapát hívja apának aztán X évesen közlik vele, hogy ja, o nem az apad, csak a keresztapad.... Ki kell javitani. En anno magaztam a keresztapamat, azert írtam a bácsit. Lehet simán a keresztneven is szólítani azt az embert, de semmiképpen nem szabad hagyni, hogy a gyerek apának hívja. Ennyi erõvel majd az ovonenit hívja anyának, mert az is sokat foglalkozik vele??.?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!