Családi kapcsolatok kategória válaszai (62105 db)

Megteheti a gyerek apja, hogy nem veszi a gyereket a nevére azért mert nem költözöm vele össze?

Három hónapos terhes vagyok, a gyerek apjával nem élünk együtt. Tegnap szóltam neki, hogy terhes vagyok és intézzük el az apaságit. Azt mondta, hogy ő akkor keres egy albérletet ahová költözni tudunk. Mondtam neki, hogy én nem akarok tőle semmit, csak azt, hogy a kicsit vegye a nevére. Erre közölte, ha nem költözünk össze akkor ne várjam, hogy a gyereket a nevére vegye. Hogy képzeli ezt?
Fogja már fel a sok ilyen kérdezõ, hogy nincs ilyen, hogy "nevére venni". Olyan van, hogy apaság elismerése, erre rá tudod kényszeríteni, és kötelezettségekkel jár, meg olyan van, hogy névviselés, ami bármelyik szülõé lehet, de az apáé csak akkor, ha van apasági nyilatkozat.
31-es, a gyedet nem a te adódból fizetik, hanem az övébõl! a gyed a fizetésének a 70%-a, amiért megdolgozott. Te azokat tartod el az adódból, akik gyes-t kapnak! Nem ugyan az! A családit meg mindenki megkapja... nem védem a kérdezõt, mert nekem sem tetszik a hozzáállása, de azért baromságokat ne írjunk már...
mi a francért lettem lepontozva??? Ezzel dolgozok, ismerem a törvényt!!! Nem az jelenti az apaság elismerését, hogy a nevére veszi!!! Elismerheti úgy is, hogy a gyerek az anyuka nevét kapja!
"Szerencsére fogok kapni gyedet és a családi pótlék. Úgy számoltam, hogy kb 100000 forint jön be egy hónapba." "De akkor így nem fog gyerektartást sem fizetni. Mibõl tartom el magunkat?" dejó, még egy ribi, akit eltarthatok az adómból....
A gyerektartás nem attól függ, hogy elismeri-e vagy sem, hanem hogy õ az apja vagy nem. Ha õ, akkor a bíróság megállapítja a gyerektartást. Ha tagadja, DNS vizsgálat fog dönteni.
A kérdező hozzászólása: Szerencsére fogok kapni gyedet és a családi pótlék. Úgy számoltam, hogy kb 100000 forint jön be egy hónapba.
Szóval felcsináltattad magad egy házad pasival, mert úgy gondoltad hogy majd a hallgatásodért cserébe eltart a gyerekkel együtt. Ez az egyetlen eset, amikor el tudom fogadni hogy a férfi minimálbérre jelenteti be magát. Igen, megteheti hogy nem ismeri el. Akkor bírósági úton kell kérned az apaság megállapítását. Ez akár 3 évig is eltarthat, addig nem köteles gyt-t fizetni.
Ezt értem!De mibõl fogod eltartani magatokat, áruld már el nekünk!! Tapasztalatból mondom, hogy nem kevés pénzbe van egy gyerek+lakás+rezsi stb...
nem azzal ismeri el az apaságot, hogy a nevére veszi. Ha megszületik, te beperelheted gyerektartásért, ha kiderül, hogy õ az apa, fizetheti a perköltséget, majd a megítélt gyerektartást is (fizetésének a 20%-át ítélik meg általában)
A kérdező hozzászólása: 1. Ha elvetetem nem biztos, hogy többé lehet majd gyerekem. 2. Nagyon szeretnék már gyereket.
Magad döntöttél, hogy"véletlen" terhes leszel akkor neveld is magad. Más fa..ával könnyû a csalánt verni.
Az elvetetés nem jó megoldás, mert a gyerek nem tehet arról, hogy ez a helyzet kialakult. Viszont mérlegelhetnéd ezt az összeköltözés dolgot... Az viszont megint fair, hogy enélkül nem veszi a nevére, hiszen védekezhetett volna. Törekedj arra, hogy kigondold, hogy fogsz egyedül boldogulni...
"Mondtam neki, hogy én nem akarok tõle semmit" "De, ha nem ismeri el az apaságot akkor nem tudom tõle követelni a gyerektartást." Hja! Nem akarsz tõle semmit, csak a pénzét!! Egy újabb hazudós ribi!!
Bocsánat, a nevére venni NEM kötelezõ...
Nem olvastam el a sok választ. A nevére venni kötelezõ, és semmi köze ahhoz, hogy összeköltözöl-e vele vagy sem. Ha õ az apa, akkor viszont tartásdíjat kell fizetnie, függetlenül a gyermek nevétõl.
Hát, igen, az apasági nem egy olcsó mulatság. Éppen ezért, ha már perre kerül a sor, az apukák általában elismerik szerelmük gyimilcsét és megspórolják a tesztet, ha qrogatták anyukát. Ha az apajelölt úgy érzi, hogy csak rámutattak az utcán, de õ bottal se nyúlt anyukához -és ez bizonyítást nyer a teszten-, akkor anyuka perkál.
38-as tévedésben vagy kb 400E egy apasági vizsgálat.ha nem a felperesnek van igaza(blöfföl)vele fizettetik ki!ezért nem fognak berángatni brahiból az utcáról.Nyugi.
Aham. Egy családos ember, aki futó kapcsolatban van egy nõcskével, úgy reagál arra, hogy a cafka bejelenti hogy 3HÓNAPOS TERHES, hogy akkor költözzenek össze. Persze.... Menj aludni, kislány, holnap iskola.
Akkor sem lehet csak úgy az utcáról embereket beráncigálni, hát márpedig te vagy az apja, hát így egyebet se csinálna a DNS labor, csak vizsgálgat. Cigányasszony valakire rámutat, hogy õ az apja, azt majd egybõl kötelezik vizsgálatra...
Barátomnak együtt vannak a szülei, tiszta harmónia minden, de az anyja nevén van. Mégsem hisztizik.
"Akkor bírósági úton kell kérned az apaság megállapítását. Ez akár 3 évig is eltarthat, addig nem köteles gyt-t fizetni." Ebben nincs igazad, mert ha a gyerek születéskor azonnal kéri az apaság megállapítását, akkor ATTÓL KEZDVE van az apának tartási kötelezettsége. Viszont amig nincs megállapítva az apaság, addig nem lehet töle levonni a gyerektartást, azonban a kötelezettség megállapításakor visszamenöleg is kötelezik az elmaradás kifizetésére. (A féléves határidö az igény bejelentésének idöpontjától kezdödik és nem a határozat meghozatalától)
Ezt nem értem. Ha nem tudod eltartani egyedül a gyereket, akkor minek vállalod?
Akkor minek vállaltad a gyereket, ha nem tudod eltartani magatokat?
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló! Kívánom, hogy te is legyél ilyen helyzetben!
"Azért szeretném, hogy a nevére vegye a kicsit mert így tudná a kicsi, hogy ki az apukája." Miért, te nem tudod megmondani neki? Nem értem az összefüggést. Egyébként nem köteles a nevére venni a gyereket. Vannak kötelességei a gyerek felé, mivel õ az apja, de a nevére vennie ettõl még nem kötelezõ.
Miért, neked nincsen szád hogy elmeséld neki?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, lehet, hogy a hormonok miatt érzem ezt, de teljesen más az életszemléletünk. Ezt mindig tudtam, de mivel családja van és nem gondoltam, hogy elhagyná õket ezért nem érdekelt. Azért szeretném, hogy a nevére vegye a kicsit mert így tudná a kicsi, hogy ki az apukája.
Fõleg ha futó kaland, akkor meg nem is köteles csak úgy apasági vizsgálatba sem belemenni, nem lehet csak úgy az utcáról mindenkit apasági vizsgálatnak alávetni. Hülye lenne nyilatkozni, mert ha elismeri a gyereket, gyerektartásra van kötelezve, és ez nem olyan, hogy te nem akarod, ez a törvény.
Ez most ugye csak egy kamukérdés. Mondjátok, hogy kamu.
Ahhoz, hogy a gyerek az õ nevére kerüljön, ahhoz apasági nyilatkozatot kell tenni. Apasági nyilatkozat szükséges hozzá. Amennyiben ez nincs meg a gyerek születésekor, abban az esetben a gyerek automatikusan az anyuka nevére kerül. Ha az apa abszolút nem akarja magáénak elismerni a gyereket, akkor abban az esetben peres úton a bíróságon tehetsz további lépéseket. De igen is megteheti az apuka, hogy nem veszi a gyereket a nevére. Amúgy nem tudom, hogy ez neked miért ilyen fontos, hogy a gyerek az õ nevére kerüljön, ha nem is akarsz tõle semmit? Ha meg egy futó kaland volt, akkor meg pláne, nem is értem. Egyébként valószínûleg azért akarna veled összeköltözni, mivel ezután veletek szeretne élni, nem a jelenlegi családjával, nem gondolod?
Õ volt a spermadonor, vagy mi? :D
A kérdező hozzászólása: Nekem õ csak egy futó kapcsolat volt, nem akarok tõle többet. Neki van családja, de akkor nem értem miért akar velem összeköltözni?
Miota vagytok együtt és miért nem akarsz vele összeköltözni?
A kérdező hozzászólása: Mégis mit mondok majd neki, ha az apjáról kérdez és megkérdezi azt is, hogy akkor õt miért nem úgy hívják? Ha összeköltöznék vele akkor a nevére venné a kicsit, legalábbis ezt mondta.
"Loptál magadnak" spermát??! Az apa meg már nem kell neked a gyerek mellé. Mekkora ribi vagy!!
Emberek kamu. Más a stílusa alapján meg lehet ismerni, õ az a terhes legyek-e annak ellenére hogy nincs lakásunk és minimálbérbõl élünk stb... provokatív kérdések nyitogatója.-
Nem, szerintem inkább te zsarolod õt. Te szülsz az õ akarta ellenére, te fogsz tõle pénzt követelni minden hónapban 18 éven keresztül. És még õ a zsaroló? Hányok tõled... Az ilyen nõnemû lények miatt tartják sokan hazug, kihasználós p.icsáknak a nõket...
A kérdező hozzászólása: De, ha nem ismeri el az apaságot akkor nem tudom tõle követelni a gyerektartást. Költözzem vele össze?
Gyerektartást mindenképp fizetnie kell. Ha nem akar, a bíróság kötelezi rá.
A kérdező hozzászólása: Õ konkrétan megzsarolt!
A kérdező hozzászólása: De akkor így nem fog gyerektartást sem fizetni. Mibõl tartom el magunkat?
Miért mit tegyél? Más is szült már gyereket úgy, hogy az apa nem vette a gyereket a nevére. Egyébként addig, amíg kicsi hozzá, hogy az ilyen dolgokat megértse, addig fel sem fog merülni benne, hogy miért az a vezetékneve, ami. Amikor pedig feltûnik neki, akkor meg elmondod, hogy amikor õ született, ti már nem voltatok együtt, ezért nem került az õ nevére és ennyi.
A kérdező hozzászólása: Nem akartam a gyereket elvetetni mert õ nem tehet semmirõl. Most mit tegyek?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Fõleg ha futó kaland, akkor meg nem is köteles csak úgy apasági vizsgálatba sem belemenni, nem lehet csak úgy az utcáról mindenkit apasági vizsgálatnak alávetni. Hülye lenne nyilatkozni, mert ha elismeri a gyereket, gyerektartásra van kötelezve, és ez nem olyan, hogy te nem akarod, ez a törvény." Ez egyáltalán nem igaz!!!! Ha egy nö azt állítja, hogy X a gyereke apja, és erre nézve pert indít, akkor az illetö köteles az apasági vizsgálatba belemenni, amennyiben tagadja az apaságot. Ha a vizsgálat eredményeként ö az apa, akkor neki kell fizetnie a vizsgálat díját is (a tartásdík mellett), viszont ha nem ö az apa, akkor a pert indító személynek kell ezt állnia. Ez éppen azért van így, mert ha a gyereknek megvan (bioogiailag) az apja, akkor köteles fizetni a gyerektartást, akkor is, ha nem akarja - és ez a "hülye lenne nyilatkozni"-tipusú emberekre is vonatkozik. Viszont attól, hogy jogilag ö az apa, még nem kell a nevére vennie, (ilyen esetben eleve semmi értelme sem lenne), de ez a tartási kötelezettség alól nem mentesíti.
Akkor miért akarod, hogy a nevére vegye, ha nem akarsz tõle semmit? Szerintem megteheti, hogy nem ismeri el. Próbálj meg kompromisszumot kötni.

Milyen kapcsolatban, rokonságban van?

Mai nap történt, hogy én nem értek egyet azzal, amint a tanár úr mondott... TFH.: Van egy bátyám... Na az én bátyámnak a feleségének a testvére az szerintem nekem nem a sógorom. Szóval kérdésem az lenne,hogy a testvérem házastársának a testvére az sógor-e?
Nem jól gondolod.:) A bátyád feleségének a fiútestvére az a bátyádnak a sógora és nem a tiéd.:) Neked a bátyád felesége a sógornõd. Amennyiben lánytestvéred lenne, annak a férje lenne a te sógorod.
Elsõ vagyok, bocs, elnéztem egy "nem" szót. Nem azt írtad, hogy nekem a sógorom, hanem hogy nekem nem a sógorom. És igazad van. Neked nem sógorod a bátyád feleségének a testvére. Bocsi, tényleg elnéztem.:)
Az én sógornõm tesója nekem senkim. Neked ugyanúgy.
A kérdező hozzászólása: Akkor nekem volt igazam :D Ez az ! Köszi mindenkinek xD

Mit tehetnék, ha túl sok időt kell a párom családjánál töltenem?

Sajnos a húgommal közös szobánk van, ezért a párom nem aludhat itt, és mivel a testvérem 1-2 órára képtelen kettesben hagyni bennünket, ezért arra sincs lehetőség, hogy egyáltalán nálunk legyünk ( igazából, mivel oda-vissza 3 órás az út egymáshoz, nem sok értelme van egy órára lenéznie).
Oldd meg, hogy a testvéred kettesben hagyjon titeket, hogy a párod is tudjon nálatok lenni.
A kérdező hozzászólása: Nem megoldható, semmilyen kompromisszumra nem hajlandó :(
Ha a testvéred nem is hajlandó, de talán a szüleid segíthetnének. Vagy ha neked ez ennyire kellemetlen, hogy mindig a párodnál vagy, akkor próbálj egy picit segíteni a szüleinek, biztos jó néven vennék, ha csak elmosogatsz vacsi után, vagy bármi apróság. Amúgy nálunk pont fordítva volt, és megnyugtatlak, az én szüleim sem vették zokon, hogy a párom mindig nálunk van. :)
És a lovagod nem is hajlandó találkozni veled, ha nem tehet a magáévá? Nem értem, miért ne mehetne át hozzátok BESZÉLGETNI, FILMET NÉZNI, CSAK ÚGY EGYÜTT TÖLTENI AZ IDÕT? Szex és együttalváson kívül másról nem szól ez a kapcsolat? Két éve csak átmész, megcsinál téged, ott alszol és ennyi?
A kérdező hozzászólása: Én komolyan nem értem, kedves harmadik, te nimfomán vagy, hogy a "kettesben lenni" kifejezésrõl azonnal az jut az eszedbe, hogy szexelni akarunk? Még véletlenül sem az, hogy egyszerûen ilyenkor együtt vagyunk, megbeszéljük a közös dolgainkat, filmet nézünk vagy csupán egymáshoz bújva alszunk? Ahogy mondtam egyébként, kb. értelme nem lenne annak, hogy átjöjjön, mert csak oda-vissza kb. három órát tesz ki az utazás, és mivel egyetemre is jár, meg dolgozik, nem nagyon van ennyi ideje. Az pedig elképzelhetetlen, hogy átjön hozzánk és kettesben maradunk, mert a húgom, akinek nem volt még sosem barátja - ezért fogalma sincs egy kapcsolatról és úgy tûnik, irigykedik is -, nem hajlandó minket kettesben hagyni, inkább beül tanulni a közös szobába, vagy ötpercenként bejön valamiért. A szülõk nem foglalkoznak vele, mert nehogy már az õ "édesprüntyõbütgyõkebogyójuk" kibírja, hogy egy órán át nem jön be hozzánk, nehogy már "kirakjam" a szobából. Az meg nem nagy élmény, hogy az ember a tesója mellett bújna és romantikázna, sõt kifejezetten zavaró.
Szerintem mond el a párodnak hogy érzel. Az õ szavai majd megnyugtatnak. Hidd el nem minden családban lehet megoldani ezt, de tényleg ha teheted segíts be a mosogatásba, esetleg néha vásárolhatnàl valamit oda is.

Milyen név illik a Balogh vezetéknévhez?

Ne legyen túl gyakori, de nagyon ritka sem. Pl: Kevin, Réka
Szerintem a Balogh vezetéknévhez majd' mindegyik keresztnév illik. Jó mondjuk a nagyon külföldi hangzású neveket és a G betûvel kezdõdõket kerüljétek el.
Balogh Ádám, Balogh Béla, Balogh Nóra jutottak elsõre eszembe.
Balogh Ádám, Balogh Nóra
Balogh Erik, Tibor, Zoltán, Tamás, Levente, Krisztián Balogh Alexandra, Adrienn, enikõ, Rita , Anna, kb most ennyi jutott eszembe :)
Balogh Ágota, Bíborka, Csilla, Dorina, Edina, Flóra, Georgina, Helga, Imola, Jolán, Kincsõ, Lilla, Mona, Nikol, Olívia, Piroska, Ramóna, Sarolta, Sziporka, Titanilla, Viktória, Xénia, Zenóbia, Zsófia, Zsóka...
Balogh Ajtony, Botond, Csongor, Domonkos, Egmond, Frodó, Gordó, Herold, Igor, Jeromos, Kolos, Lajos, Márton, Nimród, Ottó, Ramón, Salamon, Simon, Szilvió, Tiborc, Valérió, Zsombor...
AdOlf
Nekunk a nagyobbik lanyunk Balogh Fruzsina, nagyon illik hozza ez a nev, a lanyhoz is es szerintem a vezeteknevhez is :) , a jovoheten szuleto kistesoe pedig Balogh Viktória lesz! Ha fiu lett volna, akkor Bence lett volna.
Balogh Nóra :D
Bármelyik, amelyik nem G-vel vagy Gy-vel kezdõdik. Ha G-vel kezõdõt adsz neki, az úgy fog hangzani, mintha dadogna valaki (mondd csak ki hangosan a Balogh Gizella vagy a Balogh Gábor neveket!), ha pedig Gy-vel, akkor a g-gy váltás miatt hangzásban nagyon elkenõdik a két név. Mivel a Balogh az egyik leggyakoribb vezetéknév (benne van az elsõ 10-ben), válassz egy ritkább keresztnevet és egy hagyományosat (második keresztnévnek).
Nekem van egy Balogh Laura nevû évfolyamtársam :) Szerintem még illik hozzá az Arnold, Andris, Ákos, Csombor, talán a Fülöp...Lányok közül szerintem az Anna, Fanni, Dorottya, Emma és még a Katalin.
Balogh Barbara, Balogh Flóra, Balogh Csaba
Balogh Dalma
Balogh Arnold, Balogh Tivadar
Az én lányom Balogh Nikolett. Fiú névben is sok illik hozzá.
Tibi. Balogh Tibi.

Hogyan lehet azt elviselni, hogy nagymamám állandóan anyukámat szidja, kritizálja?

Most együtt lakunk vele és folyamatosan szidja anyukámat, pedig nagymamám bármit kiejt a száján anyukám rögtön ugrik és csinálja. Amikor anyukám hazaér a munkából, belép az ajtón és onnantól kezdve elkezdi kínozni, hogy csináld ezt, csináld azt, miért ilyenkor jössz haza a munkából amikor már órákkal ezelőtt végeztél, miért nem főztél semmit, soha nem segítesz semmit stb... Anyu konkrétan már fél hazajönni munkából, mert minden nap megkapja ugyanezt. Amikor megkérdezi nagymamámat,hogy miért kritizálja, szidja állandóan, akkor ő letagadja az egészet, ő nem is szidta csak a tényeket közölte. Látszik rajta,hogy állandóan vitát provokál, azt akarja elérni,hogy beszóljunk neki és utána egy hétig meg lehessen ránk sértődve, meg sírhasson,hogy ő az áldozat. Mivel a helyzet már elviselhetetlenné vált, megbeszéltük,hogy elköltözünk, mire nagymamám kijelentette,hogy ha el merünk költözni, akkor eladja a házát és külföldre költözik, meg állandóan előadja,hogy rosszul van és az ügyeletre kell rohangálni vele, ezzel tartja sakkban anyut.Persze én röhögök az egészen, viszont anyu teljesen kikészül a dolgaitól. A leggusztustalanabb,hogy néha iszik is és én megtudtam. Hogy elterelje magáról a gyanút, a rokonainknak azt kezdte terjeszteni, vagy inkább csak célozgatni,hogy anyukám kezdett el inni. Mit lehet tenni ilyen esetben?
"nagymamám kijelentette, hogy ha el merünk költözni, akkor eladja a házát és külföldre költözik, meg állandóan elõadja, hogy rosszul van és az ügyeletre kell rohangálni vele, " Mondjátok meg neki, hogy hiányozni fog, aztán jó idõ. Azért tegyétek hozzá, hogy egy ápolónõt is vigyen ki magával, mert jajj mi lesz vele. Utálatos hárpia az ilyen, anyukádnak a sarkára kellene állnia, neked meg ki kellene állnod anyud mellett akkor, amikor hallod hogy a nagyi szapulja.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen nagymamád van :( Miért gondolja õ, hogy övé a világ, csak azért, mert öreg? Nem tudom, hogy a rokonaid mennyire ismerik õt, de talán tudok segíteni abban, hogy bizonyítékot szerezz! :) A mobiltelefonoddal felveheted titokban ahogy bánik anyukáddal. De elég egy hangfelvétel is! Megmutatod a rokonoknak, akkor talán tudnak segíteni. Ha gondozót, orvost kerestek, nekik is mutasd meg, hogy elhihessék, hogy õ a rosszindulatú. "megbeszéltük, hogy elköltözünk, mire nagymamám kijelentette, hogy ha el merünk költözni, akkor eladja a házát és külföldre költözik" Ezt tényleg komolyan gondolta? Ilyenkor vissza kell vágni, hogy "beszélsz nyelveket?", "hol fogsz lakni?", "és ki fog rajtad segíteni?" vagy valami ilyesmi. Régen a nagyapámmal is voltak ilyen gondok. Utált fürödni, és ha rászóltunk a rokonokkal, hogy menjen zuhanyozni, ellenkezni kezdett. A bácsikám erre visszavágott: "Akkor hívunk egy ápolónõt, aki jól megfürdet téged!" Na, erre a nagyapám megijedt és ment tusolni! Nem akarta, hogy egy idegen ember fürdesse meg õt.
Anyud nojon mar fel! Ugy kiosztanam az oreglanyt... Meg a telos dolog is johet, jo bizonyitek, akkor tagadhat mar....
Az én mamám is ugyanilyen, csak õ apámmal csinálja ezt. Apukám általában figyelmen kívül hagyja, de van, hogy nem bírja tovább, olyankor meg hallgathatom a veszekedésüket..

Mennyi esélyem lenne megkapni a gyerekemet?

Elváltunk a feleségemmel de a 2 éves lányunk vele maradt úgy, hogy bármikor elhozhatom magamhoz. Meghülyült és összejött valakivel akit régebbről ismerek és egyáltalán nem örülök neki, hogy a kislányom is ott van mert voltak zűrös ügyei a srácnak... azt állítja, hogy megváltozott de azért én nem bízok meg benne és azt akarom, hogy a gyerek velem éljen. Láthatja az anyját meg minden de jobb lenne ha nálam lenne. Semmit nem tudok erről, hogy hogy működik meg mi kell hozzá de van normális munkám, saját házam, autóm, normális életem csak éppen egyedül élek de ha kell akkor szerzek valakit. Neki most nincs munkája és úgy tudom a srác is egyszer dolgozik, egyszer nem de van saját házuk, nincsenek rossz anyagi helyzetben de nem is gazdagok, én valamivel jobban állok. Lenne esélyem? Valaki mesélne erről részletesebben?
Úgy tudom a láthatás újraszabályozását 2 év múlva lehet kérni, az ítéletet követõen.
Kinek, mi a normális? Ilyen alapon bárkibe bele lehet kötni.. Ezzel az indokkal nem fogják neked ítélni a gyereket. Ha (ne adj isten) tényleg történik valami, ami a gyereket veszélyezteti, akkor már van esélyed.
ÉRTSD MÁR MEG!!! NEKED nincs beleszólásod ebbe, TÉGED nem ke´rdeznek, hogy az anya kivel élhet együtt!!!! Ha nagyon nem tetszik a dolog, kérheted a gyerekelhelyezés megváltoztatását, de SEMMI esélyed rá, hogy ilyen indokkal megtegyék!!!!
Érdekes azért, hogy a gyermekelhelyezésnél cseppet sem számít, miféle rosszéletû trógerrel állt össze az anyuka, fõleg ilyen dolgok után: [link]
A kérdező hozzászólása: Még mindig nem érted. Szerintem egy normális anya egy ilyen múltú emberrel nem állna össze. Várjak ameddig tényleg valami baj történik? Szerintem jobb megelõzni. Annyi hülye van. Kizártnak tartom, hogy megváltozott. Ismerem, az ilyenek nem változnak. Az meg továbbra sem érdekel, hogy kivel van. Csak a gyereket hagyja ki belõle.
"engem az érdekel, hogy ameddig a lányom vele él addig ne jöjjön össze ilyen emberekkel mint amilyennel most is együtt van. Vagy legalábbis ne költöztesse oda ahol az én gyerekem is van mert nem akarom, hogy valami baja legyen." EZ AZ, amibe semmi beleszólásod, hogy a volt feleséged kivel él együtt és mikortól meddig - ez KIZÁRÓLAG az ö magánügye. Azt meg azért egy anyáról fel lehet tételezni, hogy a gyerekére figyel. Mellesleg egy ember meg tud változni - elvégre TE is változtál, meg a volt feleséged is, különben nem mentetek volna szét. Szóval addig, amig nincs ténylegesen indok arra, hogy a gyerek veszélyben lehetne, semmi esélyed arra, hogy ilyen mondvacsinált okkal elvegyék az anyától.
A kérdező hozzászólása: Akkor félreértettetek. Engem az nagyon nem érdekel, hogy van kapcsolata, engem az érdekel, hogy ameddig a lányom vele él addig ne jöjjön össze ilyen emberekkel mint amilyennel most is együtt van. Vagy legalábbis ne költöztesse oda ahol az én gyerekem is van mert nem akarom, hogy valami baja legyen.
"Már elnézést de nagyon álszentek vagytok. Ha valaki kiír egy kérdést, hogy megverte a barátnõjét vagy éppen õt verte meg a pasija akkor egybõl tanácsoljátok, hogy ássa el magát, meneküljön a nõ, hát ha még gyerek is van akkor jelentse is fel mert úgyis megteszi mégegyszer. Itt meg várja az apa ölbe tett kézzel, hogy valami bûnözõ pali a gyerekére kezet emeljen majd valamikor? Vagy akármi mást csináljon vele. Hát azért ez elég gáz, én se nyugodnék ha a gyerekem olyanok között élne aki ilyen agresszív és antiszociális. " EDDIG még soha nem mondják, hogy hagyjon ott egy nö bárkit is, mert ESETLEG valamikor LEHETESÉGES, hogy bántani FOGJA!!! ITT sem arról van szó, hogy az anya barátja bárkit is bántana, agresszív vagy aszociális lenne, hanem az apának AZ ELLEN van kifogása, hogy az anyának új kapcsolata van. Jól néznénk ki, hogy ha egy apának joga lenne AZÉRT elvenni a gyereket az anyjától (akinél jó dolga van, és aki kezdettöl fogva foglalkozik vele), MERT lett új barátja!!!!!
Már elnézést de nagyon álszentek vagytok. Ha valaki kiír egy kérdést, hogy megverte a barátnõjét vagy éppen õt verte meg a pasija akkor egybõl tanácsoljátok, hogy ássa el magát, meneküljön a nõ, hát ha még gyerek is van akkor jelentse is fel mert úgyis megteszi mégegyszer. Itt meg várja az apa ölbe tett kézzel, hogy valami bûnözõ pali a gyerekére kezet emeljen majd valamikor? Vagy akármi mást csináljon vele. Hát azért ez elég gáz, én se nyugodnék ha a gyerekem olyanok között élne aki ilyen agresszív és antiszociális. A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni mert én se értek a témához, hülyeséget meg nem akarok mondani de remélem meg fogod tudni oldani vagy ha nem akkor az anyuka talál értelmes pasit.
Amig nincs OK rá, addig nem változtatják meg a gyerekelhelyezést. Az, hogy neked nem tetszik az anya élettársa, NEM OK, még akkor sem lenne az, ha netán már ült volna börtönben, de letöltötte volna a büntetését.
A kérdező hozzászólása: Csak sajnos ez nem alaptalan. Írtam, hogy ismerem a srácot. Rendõrségi ügyei is voltak. Pár barátnõjét verte is. Ugye azt mondta, hogy megváltozott de ki tudja miket csinált még amirõl nem tudnak mások de nekem ennyi is elég, az én gyerekem ne éljen együtt egy ilyen emberrel, mert már össze is költöztek. Engem nem érdekel, hogy a volt feleségem kivel mikor mit csinál meg kivel van mert lemondtam róla, az õ baja. És van gyerekem, tudom hogy foglalkozni kell vele. Nem ebben kértem segítséget.
Aha, és akkor majd ha te "hülyülsz" meg, és jössz össze valakivel, aki az exednek nem szimpi, majd visszapereli a kicsit. És akkor majd így pingpongozhattok, klassz lesz. A feleséged tovább lépett, ilyen az élet. Ettõl még a bíróság nem fogja tõle elvenni a gyereket, ha ott megvan mindene (és nem az anyagiak számítanak).
És KIT? szerzel?! Egy idegen nõt?Nagymamát?amíg dolgozol az anya meg átmegy meglátogatni amikor csak akarja? Ha beteg akkor legfeljebb hosszabb idõt vele lehet, míg te hazaérsz? 2éves kisgyerekrõl van szó! Van háza, megfelelõ körülmények közt neveli, a te unszimpátiád édes kevés, h.elvedd az anyától! Annyit tegyél, h.kérd meg az anyát, h.a gyerek kis korára való tekintettel keveset találkozzon a párjával.Aggódó apaként ennyit kérhetsz! A férjem is ezt tette, leültünk higgadtan megbeszélni, próbáltam objektíven szemlélni a helyzetet.Pár álmatlan éjszaka után beláttam, h.igaza van, korai még sok minden egy ilyen kicsi gyerek életében.Ha meg nem tart rég az új viszony, pláne! Ne ronts ajtóstúl a házba, mert csak a dacc és csak azért is lesz a válasz!
Sajnos, kevés az esélyed. A Bíróság nagyon anyapárti. Ha elvennék tõle a kislányt, akkor nem kapja sem a Gyest, sem családipótlékot, sem gyerektartást. Ha nincs munkahelye, akkor mibõl élne meg? A bírók nõpártiak. és ha hivatalosan nem, de azért ezt is figyelembe veszik. Várj, hogy alakul a helyzet. Késõbb talán több érved és lehetõséged lesz. De csak 2 év elteltévelk kérheted a gyerekelhelyezés megváltoztatását.
Két éves gyerek esetében, föként hogy kislány, és eddig az anyjával élt, nem igazan van esélyed megkapni a gyereket. Ehhez igen komoly indok kellene, az, hogy az anya barátja neked nem szimpatikus, nem elég. Az, meg, amit írsz: " egyedül élek de ha kell akkor szerzek valakit" - igencsak furcsa színben tünteti fel az emberi értékítéletedet. A gyereknek sokkal fontosabb a stabil környezet, mint az esetleg valamivel jobb anyagi helyzet. Ezen kivül egy gyereket ellátni nem annyiból áll, hogy játszol vele, hanem a napi ápolása, etetése, stb is beletartozik. Ha az anya mellett jólérzi magát a gyerek, akkor egész biztos nem fogják töle elvenni ok nélkül.
Meg kell próbálni az elhelyezés megváltoztatását kérni a bíróságon.
Nem, nem lenne esélyed! Ha nem bizonyítható, hogy veszélyben van a gyerek, nem drogoznak, nem veszélyesek önmagukra, van kaja, fûtés, fedél, akkor nála marad a gyerek!

Az baj hogy nem különösen rajongok a sógornőm gyerekeiért?

Lassan két éve vagyunk együtt a barátommal. Barátom nővére (sógornőm) nemrég költözött haza, 2 gyerekével. Egy 4 éves kislánya és egy 9 hónapos fia van. Nagyon ritkán max 2 hetente tudunk együtt lenni a barátommal, olyankor náluk alszom. A lényeg hogy én nem nagyon rajongok a gyerekekért , de ezt igyekszem nem kimutatni de azért az igen fárasztó hogy a kislánya egésznap rajtunk csüng , még kettesben sem tudunk lenni. Ha netán kiküldjük egy kicsit akkor megy és hisztizik ,ráadásul "anyósom" és a sógornőm is bejárkálnak barátom szobájába mikor ott vagyok és hozzák a kisfiút is, aki állandóan csak ordít és hisztizik. Legutóbb épp az ágyban feküdtünk összebujva mikor gondoltak egyet és bejöttek hogy nézzük meg hogy hogy tud már járni a gyerek. Barátom kiküldte őket hogy szeretnénk most kettesben lenni. Lett is belőle balhé.Ha pedig úgy adódik odanyomják a gyereket barátom kezébe hogy fogja. Ez most is így volt és a gyerek elkezd torka szakadtából orditani, én pedig mondtam a barátomnak hogy adja vissza az anyjának . Na ezek után most megvan rám sértődve a sógornőm hogy mi kizárjuk őket a szobából meg hogy látta hogy nekem nem tetszik ha sír a gyerek. Nagyon elvannak kényeztetve. Most náluk minden a sógornőm gyerekeiről szól és nem értik meg hogy nekünk is megvan a saját szféránk és hogy engem még most ez a gyereknevelős téma nem érdekel.
Itt alapvetõen nem a gyerekekkel van baj, hanem hogy a sógornõd és az anyósod nem tisztelik a magánszférátokat. Ha többet tudnátok együtt lenni, biztos nem esne nehezedre foglalkozni a picikkel is, de így elég rossz a helyzet. Szerintem a párodnak kellene leülnie beszélgetnie anyukájával és a nõvérével, hogy kéthetente egy napja jut rád, és azt szeretné veled tölteni. Mondd ezt el neki, remélhetõleg lépni fog. Ha anyós és a sógornõd normálisan gondolkodik, meg kell, hogy értsék. Ha nem, az elég baj.
Szerintem igazad van, és ezt úgy mondom hogy gyerekpárti vagyok, nekem is van egy 4 évesem. Tiszteletben kellene tartaniuk, hogy nektek is van magánéletetek nemcsak úgy bemászkálni a szobába, amikor akarnak. A gyerekek persze nem tehetnek semmirõl. A nagyobbiknak társaság kell, unatkozik, ezért lógna veletek. A kisebbiket meg egyfolytában szórakoztatni kell és ezt nem kapja meg ezért nyafog. Az anyja elvihetné õket valami gyerekprogramra vagy gyerektársaságba, ahelyett hogy otthon nyûglõdnek, ez nekik sem jó.
Teljesen igazad van. Nem tudtok sokat együtt lenni pároddal, plusz ilyet akkor sem illik, hogy csak úgy betoppannak más szobájába... akármit csinálhatnátok épp akkor mellesleg. Az az akármi meg igen kellemetlen lehet ha rátok nyitnak. Azt nem lehet megoldani, hogy a barátod menjen el inkább hozzátok? Mert ezen kívül csak az marad, hogy beszélnie kell határozottan a családjával errõl. Alapvetõen nehéz elviselni ha egy gyerek nincs rendesen megnevelve és hisztizik. Ha kettõ ordít és még el sem tudsz vonulni tõlük... imádom a gyerekeket de bunkóságot és az ordibálást nem bírom!
Mar bocs, de ha kulfoldre koltozol akkor a legelso ami megvaltozik a neveden az ekezetek, mivel kint ezek a betutiposok nem leteznek ezert meg sem kell valtoztatni, mindenki Peter-nek fogja irni.
A kérdező hozzászólása: Én arra gondoltam, szeretném, hogy hivatalosan, a papírjaimon is az átírt változat szerepeljen majd, pl. útlevél, ilyesmi. :) (És nem csak ékezetrõl van szó, a saját és férjem neve is a másik példához van közelebb.)
És ennek mi a franc értelme van? A legtöbb nyugati ország fullon van bevándorlókkal, senkinek sem származik sem elõnye, sem hátránya abból ha megváltoztatja a keresztnevét.
A kérdező hozzászólása: De én szeretném?! :D
A kérdező hozzászólása: ...illetve tudom, hogy van ilyen, csak nem tudom, mi ennek a mente. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: *e
Estherre az agyatlan zsidómániások változtatják, mert fingjuk sincs, hogy nem is zsidó név.
A kérdező hozzászólása: Hála az égnek nem Eszter a nevem, csak példa volt. Amúgy azóta már kiderítettem, állampolgárnak kell lenni hozzá. Másképp nem lehet. Úgyhogy kivárom. Puszi!
Egy heterónak ez nem lesz életcélja, max leszarja. Téged meg azért érdekel, mert érintett vagy, és nem tudod elfogadni. Meg hát biztos van benned olyan is, hogy "Mi a menõ" az után mész..... "Divatheteróság"pff:D
Meleg vagyok, van egy adoptált kisfiúnk, és szeretnénk egy kis lányt is. 2 apukája van. Imádjuk. Teljesen átlagos életet élünk. Iskola, edzés, pecázás. De a legfontossabb, az õ személyi, és egyéni fejlõdése! Arra neveljük, hogy legyen õnmaga. Tudja mindenki, ( a tanárai, barátai, szomszédok stb.) ebbõl nincs titok Szeretnek minket, és semmilyen megkülömböztetés nem ér! Mit szólnék, ha elénk állna, hogy õ meleg. (Elöször is, tudnám, hisz minden szülõ tudja a gyerekérõl, csak nem akarja tudomásul venni. Reménykedik.) Valószínûleg azt, amit nekem mondtak " Tudom, de te az enyém vagy, és mindennél jobban szeretlek. Az a dolgom, hogy támogassalak minden döntésedben, legyen az helyes, vagy helytelen"
Ha tudnám a szüleimrõl hogy képtelenek ezt elfogadni, nem biztos hogy egyáltalán elmondanám a dolgot. A jelentek és veszekedések senkinek sem hiányoznak. Ha olyanok akik megérthetik, akkor beszélnék velük errõl, de nem a karácsonyt választanám. Sok sikert!
Szia! Semmit, ha neki a srác a barátja ott a helye a karácsonyi vacsorán. Mondjuk én a barátaimat, ismerõseimet sem aszerint választom kivel fekszenek éjszaka ágyba, vagy kivel élnek. Egy semmi köröm hozzá, kettõ a barátaimat emberi értékeik alapján válogatom és ennek a sze.hez semmi köze. Persze megismerném a szitut és megbeszélném vele, próbálnék mellette állni és tanácsaimmal segíteni.
Befûteném a kemencét.
Nem olvastam el az összes hozzászólást nem is vagyok szülõ. De én úgy gondolom, hogyha egyszer elmondom nekik, akkor el fogják fogadni, mert nem embert öltem.. ._. csak meleg vagyok:D
Te ismered a szüleidet, hogy mennyire toleránsak, nyitottak. Kérdés az is, kik vannak még a családban: tesók, nagyszülõk, nagynéni, nagybácsi stb. Az is kérdés, hogy hogyan tervezitek az ünnepeket: már együtt vagy még (részben)külön? Ha együtt, akkor szerintem érdemes lehet elmondani. Ha még külön (mindenki megy haza), akkor talán nem ez az ideális idõpont. A Karácsony elõtti idõszak nagyon stresszes (ajándékok, sütés-fõzés). Akármennyire toleráns is a családod, azért ezt meg kell emészteniük (még ha el is fogadják, aggódhatnak a sorsodért, aztán eszükbe juthat az is, hogy hogy lesz így unoka stb.).
Ilyen kérdéseket kérdeztem már, nem bántják a saját gyermeküket az igazi szülõk. Esetleg kicsit meglepõnek ezen esetben. Én most leszek h végén 20, de már a Comming Outon év eleje óta túl vagyok. Pontosan azért nem is tudtam elõbb megtenni, mert xy apuka, azt mondja, fiam, ez csak tinédzserkori identitászavar, azt se tudod mit beszélsz.. én csak emiatt vártam, különben már rég elmondtam csak hát a szülõdnek mindig igazat kell adni..
Még nem vagyok szülõ, de: Belül mélységesen csalódnék, de nem tagadnám ki. Viszont más szemmel néznék már rá, ugyanis szánalmasnak tartom az össes b*zit. A barátjától nem tiltanám, (már csak a kora miatt sem), de az biztos, hogy az én házámba be nem jöhetne, nem beszélhetne róla elõttem és gyakorlatilag semmi jelét nem akarnám látni a házamban annak, hogy a fiam b*zi. Illetve a házamon kivûl sem, ha én is ott vagyok, értem ezalatt hogy zéró közös program úgy, hogy a barátja is vele van. Kettesben azt csinálnak amit akarnak. De én bevallom õszintén, hogy rühellem a melegeket és nem hiszem, hogy ez változna addigra mire gyerekem lenne.
Ennél szebb karácsonyi ajándék nem jutott eszedbe? Elég egyedi, de 100% hogy nem fogsz vele örömet szerezni. [link]
Nem a "többség" véleménye alapján kell dönteni. Te ismered a szüleid. Vagy nem...?
A karácsony elõtt amúgy is egy stresszes idõszak, készülõdés, rokonlátogatás, felfordulás. Lehet, hogy jobb nyugisabb idõpontot választani, amikor a szülõnek van ideje leülni átgondolni a dolgokat, nem pedig az ajándékvásárlásból a beiglisütéshez rohanás közben.
Szóval ha elém állna a gyerekem és azt mondaná, hogy embereket akarok ölni, akkor mindenben támogatnom kellene?
Tudod van az amberi érték rend!!! A melegség genetikus, ezt én nem választottam, de azt eltudom dönteni, hogy meg ölök-e valakit, avagy sem! De nagyon elkanyarodtál a kérdéstõl, és én nem erre válaszoltam! Amit még tudnod kell, hogy pontossan ezért a demoralizálásért költöztünk Sydney-be. Még otthon éltünk, (teszem hozzá jó anyagi körülmények között), csak azt halottam, hogy utáljuk, mert, szegény , gazdag, cigány, zsidó, leszbi, vagy ratyi. Err nincs szükségem!
Épelméjü? Lol! Jó vicc! A beteges jellem, pedig te vagy! Nem kicsit! Nagyon! Megfojtani pedig téged kellett volna, te állat.
xDDD De szánalmas ez a látens:)
"Egyszerû a válasz, gyûlöllek titeket." ez eddig is világos volt :D én nem gyûlöllek, hanem szánakozok rajtad. és az elfojtott érzelmeiden. :D
Miért is? Kinek is ártunk mi? Mi a bajod velünk?
elõzõ, nem is tudnál semmi hasznosat válaszolni, eddig sem tudtál, pedig valami érdekes, megmagyarázhatatlan oknál fogva, minden homoszexuálitással kapcsolatos kérdésnél ott nyüzsögsz... vajon miért? nem tudsz szabadulni a kósza gondolattól? :D
Fasza kis karácsonyi ajándék lehet ez egy szülõnek..fõleg egy homofóbnak mint például én.inkább nem válaszolok, nem akarom hogy bannoljanak.
Igazából nem tudom miért lényeges, hogy Karácsonykor teszi-e meg. Túlértékelik ezt az ünnepet.Elvileg a szeretetrõl szól. Na, ha már annyira szeretjük a másikat, akkor fogadjuk is el. A képmutatás, hazugságban élés nem szeretet.
"Szóval ha elém állna a gyerekem és azt mondaná, hogy embereket akarok ölni, akkor mindenben támogatnom kellene?" Mégis mi köze a gyilkosoknak a melegekhez? Az egyik emberi életeket vesz el, a másik pedig szerelmes egy vele azonos nemûbe. Érdekes, hogy nálad a gyilkosság és a szerelem egyformán büntetendõ cselekmény!
"Szóval ha elém állna a gyerekem és azt mondaná, hogy embereket akarok ölni, akkor mindenben támogatnom kellene? " nem mindenben. bûncselekményben nyilván nem. szeretni egymást két felnõtt embernek nyilván nem bûncselekmény.
kicsit meglepodnek, DEE gratulalnak es meghivnam akaracsonyi vacsorara a baratjat
Geza, te vagy az?
Már írtam párszor, de úgy látszik nem elég ismételni amíg mindenki meg nem érti, hogy a valódi homoszexualitás nem magunk által választott beállítottság hanem születésünkkor eldöntött genetikai tény! Ugyan ki akarna meleg lenni? Pláne a sok homofób miatt, akiknek csak annyit, hogy Isten nem bottal ver! A kérdezõnek válaszolva: Erre a bejelentésre nincs jó idõzítés, de legalább ne most! Szegény anyukádnak ezentúl az összes Karácsonykor mindig csak ez jutna eszébe! Sokszor beszélünk arról, hogy tolerálja a család a meleg fiút, de azt senki nem tanácsolja, hogy a meleg fiú legyen toleráns a családjával!
Hát...azért ne karácsonykor mondd el, nehogy az legyen, hogyha rossz a reakció, akkor te legyél a fõmumus, aki nemhogy meleg, de még a karácsonyt is tönkre tette, sõt, még a szilvesztert is.
A bátyámról egy idõben azt hittem, h az, mert egy haverja ezzel húzott, egy másik pedig szeretett beöltözni nõnek, meg a tánca miatt. Nagyon rossz érzés volt, mert féltettem, nem akartam, hogy emiatt bántsák, de biztos, h nem szeretném kevésbé, és öcséimet sem, valószínûleg még jobban szeretném õket, mert marha nehéz lehet. A kisfiam az már más tészta, azt nehezebben emészteném meg, talán ha nem lesz egyke. Viszont, ha egyke marad, akkor nem nagyon örülnék neki, mert nagyon szeretnék unokákat és már most állandóan azon jár az eszem, h majd milyen szép és rendes barátnõje lesz. Biztosan nem tagadnám ki, de sok idõ kellene, hogy megemésszem. Ha pedig komoly kapcsolata van, akkor szeretném megismerni a párját. A gyerekem apja viszont nem fogadná ilyen könnyen a hírt, az õ családjában ez nagyon nagy szégyennek számít. Õ biztos, h hallani sem akarna errõl.
Sokat sírdogálnék otthon.
A kérdező hozzászólása: Most érzem, hogy itt az idõ, illetve olyan fiúval ismerkedtem meg, akivel le tudnám élni az életem.
Egyet értek az 1. válaszolóval. De egyébként érdekelne, hogy miért lényeg, hogy Karácsony elõtt? És mi van, ha utána?
Hát bennem egy világ omlana össze. De a te szüleidet te ismered, te tudod hogy állnak a melegekhez.
Hát, azért azt sejted, hogy anyukádék hogy állnak a melegekhez. Konzervatívak, vagy toleráns típusok? Mit mondtak pl. ha a hírekben látnak egy melegfelvonulást? Eddig ez tabutéma volt nálatok, vagy szoktak véleményt mondani a melegekrõl?
Én meg szeretném ismerni a választottját, erre a karácsonyi jövés-menés remek lehetõség. Egy szülõnek minden olyan hír nagyon nehéz, ami azt jelzi elõre, hogy a gyerekének valami nehezebb lesz az életben. Homoszexuálisként biztosan nehezebb megtalálni a lelki társat, mert eleve kisebb a "választék" és körülményesebb ismerkedni is. Az egyetlen, ami miatt félnék, hogy nehéz lesz számára megtalálni a boldogságát, de egy szülõ ilyesmi miatt nem szereti kevésbé a gyermekét.
Hát ha az én fiam lennél, szerintem köpni nyelni nem tudnék amikor közlöd, aztán szépen lassan barátkoznék a gondolattal. Nyilván nem tagadnálak ki meg ilyesmi, de azt nem engedném meg elsõ körben, hogy a választottadat hazahozd karácsonykor. Kövezzetek meg érte nyugodtan.
Sajnálnám hogy akkor tudtam meg, mikor már külön él, de Karácsony egyik napján elhívnám egy ebédre a barátját, hogy akkor hadd ismerje meg a család is :) Még nincs gyerekem, de azt már most eldöntöttem, hogy nem fog számítani a szexualitása, amíg egy olyan embert szeret aki tisztességes és vigyáz rá és viszont szereti õt :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem nálam semmilyen jele nincs, hogy meleg vagyok azon kívül, hogy nem volt még barátnõm.
Erre a kérdésre, valószínû hogy én leszek az élõ példa:P Bár kicsit félek még az egésztõl:(
Szerintem ha 20 éves lesz a fiam, már nagyon nem fog tudni meglepni, mert azért biztos lesznek elõjelei, hogy milyen a szexuális hovatartozása. Remélem lesz olyan a kapcsolatunk, hogy nem vár 20 évet, ha valamit el akar mondani. Egyébként sajnálnám, mert nem lesz könnyû élete, rengetegen fogják bántani, de igyekeznék elfogadni úgy, ahogy van. CSatlakozom az elsõhöz, meghívnám a párját, kíváncsi lennék ki õ.
12, te neveletlen majom.
52 éves elmúltam, 25 évet lombikbébiztem, és most egy 4 éves kisfiúnak vagyok a boldog apukája. A 25 év alatt volt bõven idõm eldönteni és megfogadni, hogyha "összejön" , mindig szeretni fogom, és mindig az én fiam lesz, akármi történjék is. Bár még ettõl a "meleg vagyok apa" kijelentéstõl nagyon távol vagyunk idõben, nekem is az a véleményem, hogy biztosan érzékenyen érintene, de mindenképpen tolerálnám, és segíteném. Õ nem azért jött, hogy az én elvárásaimnak megfeleljen, és az én álmaimat megvalósítsa. Õ a Mindenható egy különleges és egyedi, megismételhetetlen teremtménye, akinek saját, önálló útja van. Ebben nekem, szülõnek kell segítenem õt. Egy szülõ, ha jobban belegondolok mást nem is tehet a gyermekével kapcsolatban...
Én meghívnám magunkhoz és megkérném, ha magas, hogy tegye fel a csúcsdíszt a fára, mert én sosem érem el :) És amelyik rokon egy árva megjegyzést is tenne, megmutatnám, merre van az ajtó.
A kérdező hozzászólása: Nem trollkodás a kérdés, és igen a "b..i" szó valóban sértõ, aki ezt használja azt én is lepontozom. A kérdésnek mindössze az a célja, hogy megtudjam, a többség hogyan reagálna Karácsony elõtt egy ilyen vallomásra és ezek alapján is döntök arról, hogy felvállaljam-e a családom elõtt magam és a párom.
nulla százalék? szerinted lehetséges, hogy te vagy itt az EGYETLEN hetero? mert inkább úgy néz ki, hogy te vagy itt az egyetlen olyan hetero, aki bu-izik.
Na, vegyétek észre magatokat, akik a lepontozáson nyavalyognak, hogy a b*zizás durva sértés. Ezért nyilván le lesztek pontozva. Elõször meg kéne tanulni az illendõ megszólítást: meleg, melegek. Ez szerintem alap, és ez után jöhet bármi! Ja és nektek kívánom, hogy a gyereketek egyszer elétek álljon azzal, hogy meleg!
18. :D 20. Nõ vagyok, mégse gondolom én ezt olyan cukinak. Elfogadás ide-oda, ez nem hogy nem cuki, egyenesen ... áh. A 0-t már várom. A b..kat el kell fogadni, hiszen 0% ha nem teszed, más véleményét meg nem, ha az ellenkezik a tiéddel. /lásd aki pontozgat/ Gondolom ezt nevezed igazi toleranciának. Eléggé össze lehetsz zavarodva ott egészen belül a fejedbe Te kis okos.
Szerintem amúgy ez egy polgárpukkasztó kérdés. Legalábbis gyanítom. Mégis mit várhatott a kérdezõ? A nõk cukinak tartják majd, a férfiak meg kiakadnak. De ezen túl? Nem látom értelmét feltenni egy ilyen kérdést, hacsak nem tisztán a trollkodás a cél.
"Lehet, hogy én egy neveletlen majom vagyok, de legalább hetero, ami egyre ritkább a mai világban." Arra még nem gondoltál, hogy arányaiban ugyanannyian vannak, mint bármikor a történelemben, csak korábban nem vállalhatták a dolgot? :D
# 16 Na, téged is lepontoztak, mert ki merted nyitni a szád :D Nincs mese, ez a "szép új világ", mindenki bu%zi lesz.
Már többször leírtam itt. Mi 5-en vagyunk testvérek. Van egy nõvérem, egy ikertesóm (õ fiú én lány) egy öcsém és egy hugom. Az ikertesóm mindig is nagyon csinos fiú volt, viszonylag zárkozott, de a lánok kedvence. Mikor kezdtük a gimit összejött egy osztálytársnõjével már a gólyatáborban, elõtte gyerekszerelmei voltak. Nagyon harmónikusnak tûnt kívülrõl a kapcsolatuk. Érettségi után közös albérletbe költöztek. Két év együttélés után szakítottak. Nagyon meglepett mindnekit, mert nem számítottunk rá, igzaiból a család inkább az eljegyzés bejelnetését várta. Máti azt mesélte, hogy azért szakítottak, mert rájöttek, hogy nem együtt szeretnének élni és egymás nélkül mindketten biztosan boldogabbak lesznek. Utána sokáig nem volt senkije, majd egyszercsak kivirult. Sokkal nyitottabb lett, nem csak a családdal, hanem mindenkivel szemben. Sejtettük, hogy új kapcsolata lehet, de nem faggattuk ki akartuk várni, hogy õ mondja el. Egyszer kérte, hogy üljünk le mert szeretne megebszélni valamit a családdal. Akkor mondta el, hogy megismerkedett valakivel, akivel boldog viszont õ is fiú és el tudjuk õt/õket így fogadni szeretné bemutatni nekünk a párját. Mivel õ a testvérünk, szüleink meg a gyereke természetes volt, hogy az a lényeg, hogy õ boldog legyen és ha õ egy fiúval boldog, akkor nekünk ezt így kell elfogadni és így kell szeretni õket. Azóta már nincs együtt azzal a fiúval, de jelenleg is egy fiúval él együtt. Nagyon sokat változott pozitív irányban. Mármint sokkal nyitottabb. Nagyon jól élnek, Máti fogorvos, Tomi az élettársa pedig sebész. A lakókörnyezetük is elfogadta õket. Szóval mivel történt ilyen az én családomban, és mivel mimost várjuk az elsõ babánkat, ha az én gyerekem állna elém, remélem tudnék én is annyira toelráns szülõ lenni, mint a saját szüleim és mindenben támogatni a gyerekemet és azt is remélem, hogy meg tudom adni neki azt, amit mi is megkaptunk, hogy féelelem nélkül bármit elmondhassanak nekünk.
12 vagyok, 13-nak üzenem, hogy sokkal csúnyábban is meg tudtam volna fogalmazni az ezzel kapcsolatos érzéseimet. Az, hogy sokat sírdogálnék arra volt utalás, hogy tönkretenne a tudat, hogy egy kis b.i lett a gyerekembõl, akit férfivá akartam nevelni. A legnagyobb baj szerintem azzal van, hogy fele annyi homo.. sincs, mint amennyi annak vallja magát. Mert az olyan menõ. Tegnap nézték a kamasz gyerekeim az éjjel-nappalt, /no comment/ arra lettem figyelmes, hogy egy leszbi pár ott nyalja falja egymást fõmûsoridõben. Ez normális? Hát nem az! Lehet, hogy én egy neveletlen majom vagyok, de legalább hetero, ami egyre ritkább a mai világban. Lassan arról is mûsort kellene csinálni, hogy van férfi-nõ közt is kapcsolat.
# 14 Ne személyeskedj. Mindenkinek joga van véleményét, meggyõzõdését közzé tenni bármiféle formában, amíg az nem sért jogszabályt. Sajnos a homárság napjainkra divat lett, egy ugyanolyan sikk, mint az, hogy "költöztessük" át a valódi életünket a facebook-ra, vagy hogy mindenki menjen színész szakképzõbe továbbtanulni. A gyomorforgatóan liberális média közli sajnálatos módon ezeket a gondolatokat, és rengeteg ostoba ember be is dõl ennek. Hihetetlen mértékû következményei lesznek az ilyesféle társadalmi szuggesztiónak már a következõ 10-20 évben, de sajnos pont ezekben a talán leglényegesebb kérdésekben az értelmesebbjére nem hallgatunk, a hülyékre viszont annál inkább.
Meghívnám vacsorára a barátjával együtt.

Mi baja van anyamnak?

Betegen vagyok itthon, meg az agyba fekszek es a fuggony is be volt huzva, mert pihentem. Erre anyam bejon es elkezd torkaszakadtabol orditani, hogy "Normaaalis vagy? Te is depresszios hulyegyerek leszel? Meg egy orakkor is az agyba fekudni? Hat nem vagy normalis. Es meg a fenyt se engeded be?" Majd kihuzta a fuggonyt becsapta az ajtot es kiment. Mi baja van? Bezzeg ha kimennek vagy a gep elott ulnek azert orditana, hogy ha beteg vagyok pihenjek. 15L
Valószínûleg ez az eseménysor csak a jéghegy csúcsa. Nem ez a baj veled, hanem korábbi más dolgok. Vagy felhúzta valaki, és levezette rajtad.
Szerintem is csak ideges, valószínûleg nem veled van a baja, csak valamin kiakadt és így vezette le. Ha most már normális, akkor hagyd rá, felejtsd el, elõfordul az ilyen. Ha továbbra is ideges, kérdezd meg kedvesen, hogy van-e valami baj, történt-e valami?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!