Családi kapcsolatok kategória válaszai (62105 db)

Szerintetek Jogos hogy kicsit kivagyok akadva?

2éve vettem egy telefont a t -mobbilnál mix dijcsomagba!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); és egyszerüen ki vagyok tõle , rohadt pouzik 50éves létére, és elkezd velem veszekedni hogy hagyom meghalni a pouát és rá szolok hogy nyugodtan üljön le, játszon vele hozzám vágja a telefonját mert hogy én utálom mindenbe bele kötök szerinte, mikor csak tanácsolom nyugodtan üljön le a fenekére! egyszerüen megbolondulok! Jön egy vendégem( körmözök) És leáll vele , beszélgetni a vendégemel, és kibeszéli elöttem a magán életemet ! És már nem bírom idegekkel ! Szó sezrint, mint egy taknyos gyerek úgy viselkedik! Kényeskedik, valami férfivel beszélget az utcán akit ismer pl postás, szó szerint kelleti magát , rá se ismerek, úgy viselkedik mint 1 megjátszos stb... Az én sexuális életem érdekli õt . De ez a telefon téma kikészit olyan szinten írni nem tudok az idegeség miatt !!!
szerintem tanulj meg írni. Majd utána háboroghatsz.
A kérdező hozzászólása: már bocs:) az írás és a probléma nem egy...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát igen, a két véglet, amikor az idõsödõ korosztály vagy elzárkózik a technikától vagy teljesen belebolondul. Nyilván eddig még nem volt ilyen telefonhoz szerencséje és a rabjává vált a sok okosságnak. :) Ez nekem teljesen ahhoz hasonlít, mint amikor a kisiskolások megismerik a számítógépes játékokat és azok annyira lekötik õket, hogy képesek egész nap ott ülni és hisztizni, ha az anyjuk a 12 órás játék után aludni küldi õket. Hmm... Megértem a kiakadásod, mert egy felnõtt embertõl nem ilyen viselkedést várnál, ez nyilvánvaló, de ha az õ szempontjából nézem, akkor biztosan nagyon élvezi a okostelefon elõnyeit és úgy érzi most be kell pótolni, amibõl kimaradt eddig. Azonban a viselkedése tényleg nem helyes! Próbáltál már olyankor beszélni vele, amikor épp nem a veszekedésbõl indult ki a téma? Mármint hogy teljesen spontán egy jobb kedvében felhoztad neki a dolgot. Esetleg megpróbálhatnád az õ szemével nézni a dolgokat és kicsit lelkesedéssel mutogatni neki új dolgokat, akár telefonon, akár gépen, hogy azt érezze, hogy nem ítéled el, hanem inkább szeretnél érdekességeket mutatni neki. A béke érdekében akár a pou-jára is ránézhetnél néha nap. :)
A kérdező hozzászólása: ráá szoktam napi 1x csak az a baj most én nem nagyon nézzem az õ játékát. Mindig leteszem a telefont és szolok neki h nem megyek sehova ottvan a telo Probáltam mikor kedveske volt akkor szólni neki, de brutális veszekedõs lett:S Õ nem barátnözik, meg az az igazság hogy a nõk többsége kicsit kerülik is õt, mert egy érdekes személyiség és néha szó szerint úgy viselkedik mint 1 férfi és bunkó:SS De hát én igy fogadom õt el.. De pl már nagyon hanyag lett magára, és hiába probálik rá terelni picit foglalkozon már magával(énis és növérem is probáltuk) de esélytelen egy eset :S
Ismerõs helyzet, nálunk apám az, aki elhanyagolja magát és akit az emberek inkább kerülnek, mert borzasztó természete van. Beszélj a nõvéreddel, hátha tud segíteni neked az ügyben, vagy egybõl álljatok elé ketten, hátha két azonos, egy idõben kapott vélemény elgondolkoztatja kicsit. Ha végképp nem mûködik semmi, akkor csak engedd el a nyávogást a füled mellett! Sajnos jobb ötletem nincs, mert idehaza sem nagyon tudjuk a helyzetet kezelni. :) Aki annyira konok, hogy senki véleményére nem ad, nem hajlandó elismerni a tévedéseit vagy hogy nem õ a világ közepe, azon erõszakkal sem nagyon lehet segíteni. Tapasztalat! Minden esetre sok sikert, hátha nektek sikerül! :)

Miből tudhatom, hogy apukám tényleg a vér szerinti apukám-e?

Mikor kisebb voltam, elszoktunk menni sétálni, és ha egy ismerős megállított minket, mindig mondta egy időben nevetve,hogy nem is tőle vagyok. Nem tudom,hogy ezt csak viccből mondta v. tényleg igaz. Nem igazán hiszek már senkinek sem, sokan becsaptak. A közeli rokonaim vagy már meghaltak vagy nem tartjuk a kapcsolatot.
Nézd! Az biztos, hogy az utcai megjegyzéseket viccnek szánták, hiszen ha nem az Õ fia lennél, akkor mindenki csöndbe maradt volna, és nem viccelt volna ilyenekkel. Amúgy meg abból rájöhetsz, hogy õ nevelt fel.
ha nevetve mondták, akkor biztos azért mondták mert nem hasonlítottál rá :) és igen csak viccelõdtek vele... amúgy DNS teszt, ez ami biztos, de ez nincs ingyen... meg nézd meg a születési anyakönyvi kivonatodat, hogy az õ neve szerepel-e rajta (de az akkor is lehet ha nem õ a vér szerinti) de szerintem csak vicc volt semmi más.. ha tényleg így lett volna, akkor ezzel nem viccelõdnek ismerõsök, hanem befogják a szájukat :)
A kérdező hozzászólása: lány vagyok :)
1-es egyrészt igazad van azaz apa aki felneveli... másrészt ha igaz lenne (amit nagyon kétlek) hogy nem õ a vér szerinti, akkor az ember csak kíváncsi hogy ki lehet az... de esetleg még apukádat vagy anyukádat is megkérdezhetnéd :) "2"
Ezt a vicces megjegyzést az én párom is megkapja minden egyes alkalommal, mivel van három nagyon szép gyermekünk, szép pofival és hát a párom, sem én nem vagyunk azok a kimondott szépségek, és ezért froclizzák õt. :D Tehát azért mondták ezt apukádnak mert nagyon szép kislány voltál/vagy, és csodálkoztak hogy lettél ennyire tökélete. Az én válaszom erre mindig az hogy szerelem gyerekek.

Te mit szólnál, ha ezt mondaná neked és a gyermeketeknek a párod?

Azt mondta (kiabálta), hogy "ha összefirkáljátok a falat, hidegvérrel kivégezlek benneteket".
Hát, te ismered a párod, te tudhatod, hogy komolyan mondta-e, a a férjem is mondott már olyat a fiunknak, hogy agyonüti, ha kimegy pulóver nélkül, de nem ijesztett meg vele, és a kicsit sem.
Errõl konkrétan az jut eszembe hogy nincs egy hete hogy kifestettem a nappli falàt miután lányom össze vissza firkálta.a férjem is meglepödött de azonnal közöltem vele hogy ne aggódj majd én kifestek. Meg is tettem úgyhogy nem szólt semmit, pedig biztos nem volt rá büszke amioor jött az anyukàja látogatóba. Visszatérve: ha azt mondaná kinyir, azt mondanám mosolyogva: ha még egyszer megfenyegetsz, vagy esetleg állatot akarsz játszani, [email protected] mint macskàt [email protected] De komolyan, ne hagyd hogy ilyen állat módjára beszéljen se veled de fõleg ne a gyerekkel...
neki szultel hmmm erdekes azt hittem egy gyereket maganak szul az ember lanya
Havonta egyszer lehengerezem a falat egy méter magasságig a konyha egy részén meg azon a részen ahol a konyhából a nappaliba megyünk. Most másfél éves a gyerek. Amikor tanult járni a falba kapaszkodott. Ha nagyobb lesz egy rész amit befestek neki táblafestékkel és arra majd rajzolhat. Javaslom ezt nektek is, aztán úgyis kinövi a falrafestést...
Érdekes, hogy pont ez a szó jutott eszébe. Nálam nem férne bele, mert válogassa már meg mindenki hogy beszél, illetve számomra ez túlontúl morbid.
A kérdező hozzászólása: Párom ilyenekbe nem menne bele, hogy fessük le táblafestékkel a fal egy részét, meg hasonló dolgok, vagy hogy néha fessük újra amikor koszos lesz stb. Nagyon tisztaság-és rendmániás, pl. vízfestékkel festeni is csak akkor lehet (nem falra, papírra :-) ) ha nincs itthon, mert idegbajt kap. De mondtam neki, hogy akkor majd te fogod elmondani a gondozónõnek a bölcsiben, hogy a lányunk miért nem ismeri a vízfestéket! Filctollal se rajzolhat, csak zsírkrétával. Nem viccesen mondta, egyáltalán nem! NAGYON ki tud kelni magából! Pár hete meg azt mondta nekem, hogy ennyi ésszel mint amennyi nekem van, meg is dögölhetnék. Mondjuk ezt utólag letagadta.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "Remélem , nem tudja még , hogy mit jelent amit az apja mondott" Az lehet, viszont érzi. :( Jól tetted, h feleslegesen nem csinálsz felhajtást a gyerek számára ebbõl; akkor ugyanis megijedhet, hogy "hú! apu ilyet mondott, így értette??" Minél kisebb egy gyermek, annál inkább meggondolandó, mit mondunk õelõtte! Igen, egy 3 éves is szivacsként szív magában minden infót, ÉS REZGÉST, de leginkább egy csecsemõ! Utóbbiak rengeteget tanulnak, õk a legintenzívebben, még a beszédet is! Mire 1-2 évesen elkezdenek beszélni a gyerekek, már rég sok mindent értenek, mit mondanak körülöttük! Hiszen csecsemõkorban is már javában értenek sok szót, kifejezést, mondatot. Alapvetõen az anyaméhben kezdõdik minden fajta tanulás, és az a legmeghatározóbb. De 6-7 évesen is még döntõ jelentõségû, h mi éri a gyermeket.
Még valami: én azért kíváncsi lennék, hogyan állt a gyermeketek szobatisztaságra neveléséhez a férjed. Párodnak pszichés anális fixációja lehet. Mielõtt félreérti bárki, az anális , orális ill. genitális fixáció igen gyakori. Valamilyen szinten szinte mindenkire jellemzõ - lásd: Sigmund Freud elméleteit. Nem kizárt, h férjed amikor kicsi volt, vagy hamar szobatisztává nevelték szülei, vagy a másik véglet: nagyon nem sürgették (magyarul lesz*rták). A tisztaságmániának általában ez (is) oka lehet.
Bocs, de senki nem mondta neki amikor gyereket terveztetek, hogy a gyerek nem a vitrinben fog ülni mély csöndben? Rohamot kap a festéktõl?! Szegény gyerek, hogy fog bármit is csinálni?! Az én férjem elfeküdt nyáron a szõnyegen poló nélkül, és hagyta, hogy a gyerekek lemosható tollal kidekorálják! A hasa, a háta, de még az orra hegye is ki volt színezve. Hatalmas buli volt!
...hidegvérrel kivégezlek benneteket... Ez nekem semmiképp nem férne már bele! Durva. Ha viccesen azt mondja, hogy agyoncsaplak ha összefirkálod, akkor nevetek egyet. De ez már sok, ha ilyet mondana a férjem, erõsen elgondolkodnék, milyen ember is valójában, mennyire ismerem.
"Pár hete meg azt mondta nekem, hogy ennyi ésszel mint amennyi nekem van, meg is dögölhetnék." Erre el is felejtettem reagálni...döbbenet a férjed, egy agresszív állat lehet, vagy esetleg rejtett agresszió van benne. Minden esetre nem normális dolgok ezek, amiket mond. És ez még csak két mondat, amiket nekünk leírtál, képzelem, miket mond még néha. Én tuti egy életre kiábrándulnék belõle, megbízni meg egy percre sem tudnék benne. Akkor már inkább egyedül élnék, mint ilyen lelki terrorban.
"Hatalmas buli volt!" A kedves kérdezõ férjénél azonban kiborult a b U l i...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 22:20-asnak: hát igen érdekes téma a szobatisztaság is. Ha rajta múlna, még 5 évesen is pelenkáznánk a gyereket. Már elmúlt 2 éves, amikor nyáron mondtam neki, hogy most már elkezdeném a bilizést a kislánnyal. Õszerinte még korai volt. A gondozónõ is egyetértett velem. Elkezdtük , de nem igazán jött össze, akkor még nem értette szerintem a kislányom hogy mit kellene csinálni, és mindig bepisilt csak utólag szólt. Persze a párom minden alkalommal kiakadt, pedig én takarítottam utána. Aztán akkor felfüggesztettem, de most õsszel már szólt a gondozónõ hogy jó lenne ismét megpróbálni, és most mondtam is a páromnak hogy nem érdekel a véleménye, a gondozónõ szerint érett rá a gyerek, sikerülni fog. Persze szintén az lett hogy minden alkalommal lecseszte szegényemet. Volt hogy az anyja is hallotta, és mindketten mondtuk neki hogy ne szidja le ezért mert súlyos következményei lehetnek! Egy alkalommal nagyon elgurult a gyógyszerem és üvöltöttem vele hogy még egyszer ne merészelje leszidni a gyereket, mert bepisil hiszen még nem szobatiszta! Na és szépen a kislányunk csodálatosan ügyesen megtanulta, most már nem is nagyon vannak balesetek, csaj éjjelre kap pelust.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én is úgy érzem hogy van benne egyfajta elfojtott agresszió. Nagyon csúnyán beszél sajnos velünk de nem veszi észre magát, a szüleivel ugyanígy beszél csak az a különbség , hogy én kiosztom utána és megmondom neki, hogy ezt nem viselem el, az anyja meg befogja a száját és egy szót se szól. A saját anyja azt mondta nekem pár napja, hogy még egyszer nem szülné meg a fiát, nem vállalná miatta a 12 órás vajúdást. Akkor itt volt nálunk és nagyon ordenáré módon beszélt vele a párom. De idegenekkel, vagy amikor társaságban vagyunk akkor mézesmázos!
A kérdező hozzászólása: Haha, az én párom ilyet soha az életben nem engedne , hogy a lányom kifesse a testét. Amikor festünk a vízfestékkel és próbálgatja az ujján, én csak nevetek, persze mondom neki hogy inkább a papírra menjen, párom meg õrjöng hogy most nézd meg mit csinál mondtam én hogy nem való ez még neki, azonnal nyomás a mosdóba lemosni! Mondtam is neki, hogy még nem hallottál olyat hogy ujjfesték, a gyerekek azt nagyon élvezik. Hát az micsoda hülyeség. Aztán amikor itt volt családlátogatáson a gondozónõ, akkor direkt a párom elõtt megkérdeztem tõle, hogy õszerinte ennyi idõs gyereknek való-e a festék, és mondta hogy "hát persze, nagyon sokat festenek már a kisebbekkel is a bölcsiben és nyilván kicsit maszatosak utána de hát istenem".
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló, aki errõl az anális fixációról írt, szerintem van benne valami! Most utánaolvastam. Igazából már régóta gondolkozom rajta, hogy mi a baja mert szerintem tuti nem normális amiket csinál, lehet hogy ez lenne az?
Mondom, a legtöbb emberre jellemzõ a 3 freud-i pszichés fixáció közül valamelyik, akár mindhárom, persze a többségnek enyhe. Párodnak erõteljes anális fixációja van, leírásod alapján. Az élet sokszor beszédes. Valszeg vele is azt csinálták a szülei, amikor szobatisztaságra nevelték, mint amit nemrég õ, a saját gyerekével. Esetleg az ellentétét, de akkor végletesen az ellentétét. Tényleg szinte mindenkinek vannak fixációi. Nézz körül, hány dohányos létezik. A kamaszok között egyre több, a felnõtt lakosságnak tudtommal kétharmada! A harmada legalább... Ez meg orális fixációra utal, akár csak a túlzott alkoholfogyasztás.
Nekem beleférne, ha viccesen mondaná és utána röhögnék is rajta. De te tudod, hogy hogyan mondta. Gondolom, nem mondta komolyan :D
Azt sem tudja egy 3 éves, hogy mit jelentenek ezek a szavak. Szerintem már rég el is felejtette. A gyerekek direkt azt jegyzik meg, amibõl a legnagyobb ügy van csinálva.
A kérdező hozzászólása: Ilyet nem mondhatott komolyan, úgy értem nem tenne ilyet, sosem bántott még minket, de nem gondolom hogy egy gyereket így kéne fenyegetni. Az agyoncsaplak/agyonütlek kicsit viccesen más mint az általam leírt mondat, kiabálva, idegesen.
Te is szoktad firkálni a falat a gyerekkel együtt? Akkor lehet, hogy komoly a fenyegetés. Te ismered Õt, te tudod, hogy mennyire agresszív. Gondolom ha ki akarna nyírni titeket, azt nem ordítaná világnak, hanem szépen csendben megtenné.
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem firkálom a falat. A gyerek se szokta! Egyszer fordult elõ, akkor nagyon kiosztottuk mindketten, és azóta nem csinálja. az ajtófélfát firkálta egy aszfaltkrétával, amit 5 másodperc alatt le is törölt utána (a gyerek). Nekem nem az a bajom, hogy attól félek hogy "kivégez" minket. Hanem az a bajom, hogy szerintem nem normális ilyet mondani, soha nem hagyná el ilyen a számat, legyek bármilyen mérges, fõleg egy 3 éves gyerek elõtt.
Nem hiszem, hogy aggódnod kéne mert ilyet mondott:) Az emberek 99%-a szokott tenni ilyen kijelentetéseket de inkább a "morbidhumornevelés" kategória.
Ahogy a többiek is írták, Te ismered õt, mi nem tudjuk, hogy miért mondott ilyet. Ha az én férjem mondaná, nagyon meglepõdnék, és elbeszélgetnék vele errõl, már csak amiatt is, mert a mi gyerekünk éppen beszélni tanul, és mindent megtanul amit hall. Nem szeretném, ha ilyesmire tanítaná. Szóval én emiatt lennék mérges, mert azt nem feltételezném, hogy megteszi.
Lehet hogy rossz napja volt és még a gyerek is felidegesítette mellé. Én is mondtam már nem egy gyereknek, hogy agyoncsapom, kivágom az ablakon, mégha nem is gondoltam komolyan. Nem kell mindenbõl ekkora ügyet csinálni, fõleg, ha nem jellemzõ rá az erõszak.
Én mindig azt mondtam a gyerekeknek, hogy elajándékozlak :) Elõször megkérdezték, hogy anya tényleg? Mondtam nem, utána már csak nevettek õk is. Ez tényleg csak morbid humor, semmi több. A gyerekek is tudják mikor, és mitõl kell félniük. Én is hasonló szellemben nevelem a gyerekeimet, kezdenek túlszárnyalni.
Azt írod, hogy neked nem bajod ha kivégez benneteket, akkor minek járatod az agyad ezen. Alapból baj, hogy nem ismered a párodat ennyire, hogy nála mit takar egy kijelentés, de azért gyereket szültél egy olyan embernek akivel szemben bizalmatlan vagy.
Hát nekem nem férne bele, mert ekkora gyerekek könnyen szó szerint vehetik az ilyesmit. Én a párommal beszélgetnék el, hogy ne használjon ilyen kifejezéseket, mert megijeszti a gyereket. Amúgy nem lehetne valami kartonpapírt tenni a falra, hogy arra alkosson a kisgyerek? Anno én a frissen tapétázott falat dekoráltam ki a tesómmal (erre nem emlékszem, csak anya mesélte). A gyerekek ilyenek.
Egy 3 évesnek egy ilyen mondat nem hiszem, hogy vicces tudna lenni:) Esetleg nem igazán érti, vagy ha mégis, nagyon megijesztheti. Továbbá mivel õk utánzással tanulnak, nem szerencsés ilyen fajta konfliktuskezelésre tanítani. Ha az oviban õ is elkiabálja ezt a mondatot, mert ugye aputól hallotta, tehát követendõ minta, az óvónéni biztos szintén nem tartaná viccesnek, és talán nevelési tanácsadóba küldené a gyerkõcöt és a kedves szülõt. Erre hívd fel a férjed figyelmét! Biztos amúgy is gondja volt, és hirtelen haragból kicsúszott a száján, talán már meg is bánta õ maga is, de a gyerekek elõtt fontos az önkontroll. Ne rágd magad emiatt, inkább beszélgess a férjeddel el errõl higgadtan. Esetleg el lehet mondani a gyereknek, de nem neked, hanem apának a szájából hallja, hogy apa nagyon ideges lett és olyat mondott, amit nem gondol komolyan, mert csúnya dolog, de megbánta és bocsánatot kér.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ezek szerint én lihegem túl. Bizalom...megvolt még régen, de a bizalmat el is lehet veszíteni. Visszaszerezni már sokkal könnyebb. Amikor szültem neki, akkor 110%-ig megbíztam benne minden szempontból. De sajnos ez ma már nem így van.
A kérdező hozzászólása: Párommal már megbeszéltem, hogy ez nagyon durva volt és gondolja már meg, hogy mit mond a gyerek elõtt mert olyan az agya mint a szivacs! Fõleg, ha valaki ismeri a gyerekeket akkor tudja, hogy vannak szavak/kifejezések amire "rákattannak", és ismételgetik unásig. Na ha pont a bölcsiben ismételgetné, elég gáz lenne. A gyerkõccel azért nem beszéltem meg, mert nem akartam nyomatékosítani nálam, hogy igen most ezt mondta apa és ez nem volt szép dolog tõle. Persze ha rákérdezett volna akkor megmagyaráztam volna neki. Remélem , nem tudja még , hogy mit jelent amit az apja mondott. De nagyon remélem hogy ez most fordult elõ utoljára.
Ezt én nem tudnám tolerálni! Egyáltalán nem az a kategória, mint amikor azt mondja valaki, hogy jól fenéken billentelek. Ilyet normális ember nem mond a családjának! Nem azt mondom, hogy meg fogja tenni, csak azt, hogy elég durva a lelke, hogy ilyet mond.
Az a helyzet hogy én is mondtam már olyat a kamasz fiamnak -amikor már nem bírtam vele-, hogy elgáncsolom, és ha a földön lesz, akkor ráugrok a hátára és élvezni fogom ahogy a bordái törnek a lábam alatt. De kiröhögött.
Képzelj el egy háromévest, aki ezt megjegyzi, és másnap úgy rohangál a játszótéren vagy az oviban, hogy "hidegvérrel kivégezlek". Nyilván a legtöbb felnõtt a térdét csapkodná a nevetéstõl, és versenyt licitálnának, hogy ki hívja meg magához ezt a páratlanul humoros családot vacsorára.
Én kapásból visszakérdeztem volna, hogy mondd drágám, volt már neked leszakítva a tököd? :-)
Jut eszembe, az se kizárt, h egész egyszerûen csak valami szégyenteljes dolog történt férjeddel az õ gyerekkorában; egyébként ha nem emlékszik ilyenre, akkor se kizárt, mivel amit gyerekkorban tudat alá fojt valaki, az, a késõbbiekben különösen erõsen hat az életútjára és a hozzáállására (ez mindenkinél jellemzõ, mindennapos dolog, csak hát kiben több, kiben kevesebb elfojtása van gyerekkorából, kiben súlyosabbak is, kiben inkább csak enyhébbek; kinek ilyen fajta, kinek amolyan fajta).


Karácsonyi haccacáré? Nem tudok dönteni?

Szóval idén először úgy döntöttünk,hogy nem látogatjuk külön-külön a két családot (a férjemét és az enyémet), hanem nálunk Szentestézik a két család! Van egy két éves fiunk, és már tavaly sem volt kényelmes rángatni ide-oda a gyereket. Külön meg nem akartunk, mert mindkettőnknek és a családoknak is lenne rá igénye,hogy együtt töltsük ezt az estét.
Szerintem eleve butaság volt ez a 'mindenki együtt szenteste' ötlet, de mindegy. Szenteste legyetek hármasban, 25-én jöjjön a te családod, 26-án meg az övé, vagy fordítva persze. A kaja részt meg valahogy így kéne megoldani: csináld te a levest 25-én, 26-án és kérd meg a rokonokat, hogy hozzák õk a másodikfélét.
soha nem ertettem miert kell tullihegni a szentestet nalunk barmelyik este lehet szent es osszejohet a csalad ill baratok. Karacsony jezus szuletesenek unnepe es a szokas szerint mindenki kis csaladi korben tolti. a masik ket nap a vendeglatogatasok napja
A kérdező hozzászólása: Gondoltam én is erre, csak tudjátok, ha valami gebasz lesz megint, akkor az lesz bennem, hogy el lett rontva a Szenteste, ami nem megismételhetõ! Illetve egy évet kell rá várni! Ezért is remeg a gyomrom, ha rá gondolok! Ne tudjátok meg milyen ideges voltam, hogy a gyerekem születésnapját, ami szintén egyszer van egy évben, amire úgy készültem, elrontották! Ráadásul, ha gond lesz, akkor oda a 25-26.-a is!
Ha már meg volt beszélve, én nem mondanám le. Jöjjenek át, szentestézzetek együtt. Annyi, hogy kösd ki, hogy aki kötekedni kezd, azt azonnali hatállyal hazatoloncoljátok. És ne nagyon igyatok :)
szerintem próbáld meg mégegyszer :) ne legyen alkohol, és kérj meg mindenkit kedvesen (semmiképp sem lecseszõsen vagy kioktatósan) hogy viselkedjen normálisan. ha így is balhé lesz, jövõre mást találtok ki, de szerintem még 1 próbát megér. :) (amúgy nem értem miért kell minden alkalomkor vedelni a 'felnõtteknek', szerintem elég undorító ha már alkohol nélkül nem ünnep egy ünnep)
A Szenteste nálunk a kiscsaládé. Ilyenkor hárman vagyunk a férjemmel és a fiammal. 25-én megyünk anyósomhoz (+sógoromék, nagymama, nagynéni, nagybácsi). 26-án pedig a szüleimhez (+tesómék, dédi). A fiam 4 éves, egész jól bírja már a gyûrõdést. 24-én a tesómék és a sógornõmék is négyesben ünnepelnek. AMikor gyereket voltunk a hugommal, mi is csak négyen voltunk a szüleinkkel.
A kérdező hozzászólása: Hát az nem is lenne, max. egy üveg pezsgõ! :) Nem tudom! Nekem kompromisszumos megoldásnak tûnik az, amit mondtam, hogy jöjjenek el másfél-két órára, de vacsorára mindenki menjen haza!
Talán ha alig lesz alkohol-mondjuk csak egy koccintásnyi-nem lesz balhé.
A kérdező hozzászólása: Kösz! Nem, nem az baj, az ajándékba mi is beleszállunk természetesen! De nyilván szeretném, ha Szenteste kapná meg, gondolom ez érthetõ. Mivel már meg van, változtatni ezen nem tudunk! Az a baj, hogy én a tesómmal is csúnyán összevitatkoztam a szülinapon, mert neki volt a legnagyobb hangja. Igaz, õk nem szállnak bele az ajándékba, de a ha párom nõvérét elhívom, akkor viszont a tesómat és a nejét is el kell. Akkor meg már megint ott vagyunk, ahol nem akarom. Ott az egész család, én meg görcsben!
Szerintem olyan van, hogy közös szenteste kajával meg mindennel, és mindenki ott, Vagy olyan van, hogy ti 3-an és a mindenki otthon. Vagy is olyat ne várj el, hogy azért mert te azt találtad ki, hogy egy drágább ajándék legyen együtt a gyereknek ezért mindenki csak ajándék osztásra menjen és aztán huzzon haza. A karácsony és föleg a szenteste arról szól, hogy békességben együtt vannak azok akik akarnak. Te részedröl ez úgy jön le, hogy csak ajándékozni jöjjenek aztán húzhatnak tovább.
Én nem vagyok jóban a sógornõmmel, külföldön él, ritkán jön haza, ha jön akkor nálunk kempingezik. Utálom, ki kell szolgálni, nyávog, hogy ez nem jó Magyarországon-az nem jó... stb. Minden alkalommal megbánt, mert beszól valamit, vagy csak szimplán kedves :) És minden alkalommal megfogadom, hogy nem jöhet ide többet. És persze minden alkalommal ez dugába dõl, mert a páromnak mégiscsak a testvére. Szóval fog összeszorít, mély levegõ és oszd ki a családot ha épp úgy alakul.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Lehet, hogy butaság volt, de nem volt muszáj! Tehát mi tényleg nem ragaszkodtunk eddig ahhoz, hogy csak hárman legyünk!
A kérdező hozzászólása: Na végül is "megegyeztünk"! A nagyszülõk eljönnek 2 órára délután, de vacsorára mindenki megy haza. Másnap meg megyünk mindkét helyre!
Szerintem nincs olyan, hogy kettõs állampolgárság. Van egy olasz és magyar állampolgárságú ismerõsöm. Itthon magyarnak számít. Olaszországban olasznak. Egyébként van két útlevele, azt használja, amelyiket akarja. Vannak olyan országok, ahova régebben egyszerûbb volt olasz útlevéllel utazni, manapság már nem nagyon van jelentõsége.
Nos, erre szoktam azt mondani, hogy "észt nem adhatok..."
Azt nem értik itt sokan - hozzáteszem, teljes joggal -, hogy mi értelme lemondani a magyar állampolgárságról? A két állampolgárság jobb, mint az egy, semmi értelme az egyiktõl megválni, mert csak fölösleges procedúra. Persze, ha ennyire derogál magyarnak lenni, hajrá, nem fogunk zokogni utánad. :)
Kedves kérdezõ, de arra nem válaszoltál, hogy muszáj lemondanod a magyarról, mert kint csak svéd lehetsz? Mint magyar anya megkérdezhetem az anyud mit szól hozzá, mert ha nekem lemondanának a gyerekeim a magyarról nem tiltanám meg nekik, de azt hiszem nagyon fájna.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tejes állampolgára egy idöben csak egy országnak lehetsz. vagy is nem képviselheted olimpián mindkét országot, nem választhatsz mindkét országban stb... Jogod van mindegyikre, mert mindkét országban szülöi ágon jár az állampolgárság. Igazából már most mindkét állampolgárságod meg van, csak nincsen róla papirod. Amíröl nincsen papírod azt gyakorolni Sem tudod. Elöször is ahhoz, hogy svéd papírjaid meglegyenek kell egy svéd anyakönyvi kivonat neked. Ezt úgy kérheted meg, hogy a Magyar anyakönyvel amiben benne van apukád adatai elmész a svéd KONZULÀTUSRA(nem nagykövetség)és ott igényled. ha nem vagy 18 éves akkor valószínü apukád anyukád beleegyezése is kell. ha apukád meghalt akkor kell a halotti anyakönyvi kivonat is. Itt pár hónap után megkapod a svéd anyakönyvi kivonatodat amivel már ténylegesen jogod van mindenhez amihez egy svédnek. De ezek a dolgok más dolgokhoz vannak kötve. Pl nem elég hogy válsztáskor allapmolgár legyél kel bejelentett lakcímedned is lenni svédországban stb... Nekem lányaim apjuk részéröl elviekben kettös állampolgárok. Èdesapjuk német. Németországban születtek automatikusan kapták a német születésianyakönyvi kivonatot és apjuk miatt a német állampolgárságot is, német útlevéllel, papirokkal. Majd megkértem a Magyar konzulátuson nekik a Magyar anyakönyvi kivonatot, mert én miattam ez is jár nekik. Mivel életvitel szerüen németországban élünk, ezért mindenképpen most hivatalos papírokon a német állapolgárságot használjuk, német papírjaikat használjuk. Ha egyszer magyarországon élnénk, akkor vissza adjuk a német papírokat(de attól még állampolgárságuk megmarad) és kérjük a Magyar papírjaikat, ezzel sokkal egyszerüebben boldogolnánk Mo-n. vagy is két útlevele senkinek Sem lehet. Lehet szülaid már megkérték valamikor neked a svéd születési anyakönyvet csak nem mondták.
"Két utlevele senkinek sem lehet" Ez azért mert a németeknél csak egy állampolgárság van. Tehát ha a gyerekeid itthon felveszik a magyar állampolársàgot, akkor a németrõl le kell mondaniuk.
Márpedig van, akinek 2 útlevele van. Saját szemmel láttam.
Nekem két útlevelem és két személyim van, sõt a nevemnek is két írásmódja van. Viszont német állampolgárság mellé nem lehet másik állampolgárságod, le kell mondani a németrõl!
Ha csak az egyik állampolgárságot tarthatod meg, akkor javaslom a svédet. Ég és föld az életszinvonal a két ország között.
Svédország engedélyezi, hogy az állampolgárainak másik állampolgárságuk is legyen. Mondjuk ez 2001-tõl van így, nem tudom, az az elõtt születettekkel mi a helyzet. Általában az olyan országok is, amik nem engedélyezik a kettõs állampolgárságot, kivételt tesznek azokkal, akik születésük jogán kapták mindkét állampolgárságot, tehát nem tehetnek róla.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ja annyi butaságot irtok itt. Èn vagyok akinek a gyerekei német. Az, hogy valakinek két állampolgársághoz joga van nem egyenlö azzal, hogy mind a kettöt gyakorolhassa is. Ahogy írtam lányaimnak is két állampolgárságuk van, de hivatalos papíron sehol a viágon nincs olyan, hogy ha állampolgárságot kérnek akkor oda kettöt ír be az ember. Ami a személy azonosságot azonosító irat tartalmaz(személy, vagy útlevél) azt lehet használni. Ahhoz, hogy valaki egy adott ország törvényeit, adotságait használja(pl szavazás stb..) ahhoz nem elég állampolgárnak lenni. Pl Mo-n csak az szavazhat aki állampolgár és van bejelentett lakcíme. ùnióban nagyrészt megegyeznek a törvények. Ha a kérdezö mo-n él akkor telejsen felesleges neki msvéd útlevél és svéd papírok, mert azzal csak a gondok vannak, minden papírt fordíttatni kell, nincs olyan bolond akinek van joga magyarhoz is az egy másik országét használja. Ha pedig svédországba akar élni akkor meg nem olyan bolond, hogy Magyar papírokat mutogasson ott, ha van neki svéd is. Az már más kérdés, hogy harmadik országban mit használ. unión belül nincs jelentösége, mert minden országba beengednek útlevél vízum nélkül. Viszont az is felmerül a kérdésben, hogy van svéd útelevel, de egy kukkot nem beszél svédül, és pl egy harmadik országban egy éppen svédül beszélö rendör vagy határör ellenörzi és egy kukkot nem tud svédül, szerintem tuti rögtön örsre viszik, hogy lopott papirok...
A kérdező hozzászólása: a "lehet hogy" nem jelent senkinek semmit?
Menjél cimbora, ne itt siránkozzál. Sokkal szebb is svédnek lenni, mint magyarnak. Légy boldog, svéd.
A kérdező hozzászólása: Lehetek mind kettõ, de mivel kifogok költözni akkor lehet hogy leszeretnék mondani a magyarról.
A kérdezõ tévesen abból indul ki, hogy a kettõs állampolgárság valami alacsonyabb rendû státuszt jelent. Holott nem, mert két állam teljes jogú állampolgárának lehet lenni, két útlevéllel, két választójoggal. Nincs olyan, hogy kettõs állampolgár útlevél, stb
[link]
A kérdező hozzászólása: Értem értem, szóval akkor lehet itt is és ott is teljes állampolgár, ez stim. de csak svéd nem lehetek? Erre irányul a kérdésem. És hol kell ezt bejelentenem, hogy én a svéddel is élni szeretnék?
A svéd nagykövetségen kellene kezdened, és ha a procedúra lezárult, akkor lemondhatsz a magyar állampolgárságodról. De ez nyilván nem egyik napról a másikra megy.
De ha kettös allampolgar vagy, akkor te teljes jogu sved allampolgar vagy, a magyar meglete semmit nem csokkent rajta. Alapbol kapod mind a kettot. Ha nagyon derogal a magyar, letezik olyan hogy allampolgarsagrol valo lemondas, akkor a magyar allampolgarsagod megszunik. De mint mondottam, attol nem leszel kevesbe sved vagy eppen svedebb. En magyar es francia allampolgar is vagyok, a felesegem orosz, a gyerekunknek meg 3 allampolgarsaga van, szoval van ilyen is :)
Mi az hogy csak svéd? Ha megkapod a svéd állampolgárságot, rajtad múlik, hogy mikor melyiket használod. Nyilván itthon jobban fogsz boldogulni a magyarral. De tényleg nem érted még, hogy nem magyar-svéd leszel vagy svéd-magyar, hanem külön svéd és magyar. Te döntöd el, hogy mikor melyik útleveled, stb. használod.
Gond csak akkor lenne ha vagy a sved vagy a magyar torvenyek tiltanak a kettos allampolgarsagot. A magyar nem tiltja. A svedrol se gondolom hogy tiltana. Felvenned se kell apad allampolgarsagat, mert szuletesi jogon sved allampolgar vagy, nem kell kervenyezni.
Lemondhatsz a magyar állampolgárságról, ha megkapod a svédet, de ha Magyarországon élsz, egyáltalán nem okos gondolat.
Te automatikusan svéd állampolgár is vagy, mivel az apud svéd.Most itthon élsz?Nekem a férjem külföldi és gyerekeim automatikusan be lettek jelentve az õ hazájában is és van utlevelük, és eszük ágában sincs, hogy lemondjanak a magyar állampolgársgukról. Jól gondold meg, ha mégis le akarsz mondani.A svédeknél lehet kettõs állampolgárság, vagy csakis svéd lehetsz?
A kérdező hozzászólása: Nem kioktatást kértem, az az én dolgom, hogy lemondok e a magyarról vagy nem. A kérdésemre választ kaptam, köszönöm!
Igen, ez magától értetõdik.

Örökös nélkül meghalt szomszéd házával, telkével ki rendelkezik?

Szomszédunk tavaly halt meg, azóta nyakig ér a gaz, a vályogház oldala lassan rádől a mi telkünkre. Se gyereke, se testvére, senkije nem volt. Ilyenkor kinek a tulajdona a ház?
Az államé lesz.
Az államé lesz.
Én megvenném a helyedben, ha 1 Ft-ért adnák!
Ha nem találnak egyenes vagy oldalági leszármazottat, akkor az államé lesz.
Mi úgy jártunk, hogy a szomszéd háznak, ahol laknak is, kiomlott a felõlünk lévõ fala, mert szivárgott egy csaptelep és szétázott a fal. A szomszédnak hiába szóltunk, nem jött át megnézni se. Bementem az önkormányzathoz, felvettél a panaszt, néhány nap múlva küldtek levelet nekem, a bérlõknek és a tulajnak, hogy x napon kijön egy statikus és megnézi, legyen mindenki jelen. Hát kénytelen volt eljönni mindenki és a statikus elrendelte a ház bontását, mert több baja is volt. Ugyanezt megcsinálják egy állami épületnél is, csak akkor nem a tulajnak kell fizetni, hanem az államnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szólni is fogunk.
Jelentsd az önkormányzatnál... Vegyenek fel jegyzõkönyvet is, akkor nem tudják eltussolni... Állami pénzen meg fgják csinálni. Hivatalból kötelesek kiküldebi állapotfelmérõt, és ha tényleg veszélyes, tenni valamit
A kérdező hozzászólása: Nagyon elhanyagolt, 1-2 évet adok neki, míg összedõl, több centis repedések vannak a falakon, életveszélyes (ránk szomszédokra nézve is) El kellene bontani.
Kerülhetne az önkormányzat tulajdonába és kiutalhatná egy rászoruló családnak (ha még lakható).
A kérdező hozzászólása: Egyébként az a baj, hogy ez egy Isten háta mögötti kis falu, ahol még a környékben sincs munkalehetõség. Próbálkoztak már 1 Ft-ért is adni telkeket, nem kellett senkinek sem. Itt még el is kellene takarítani a házat, nem hinném, hogy megvenné valaki.
A kérdező hozzászólása: Egyébként köszönöm a válaszaitokat!
A kérdező hozzászólása: És az Állam mit csinál vele? Értékesíti, vagy hagyja, hogy magától összedõljön a ház?
Végsõ soron a Magyar Állam szükségszerû örökös, õ nem élhet a visszautasítás jogával sem.
Ilyenkor a Magyar Állam az örökös.
A kérdező hozzászólása: Az önkormányzat temettette el, ott is mondták meg, hogy nincs semmi rokon, örökös.
Az önkormányzathoz menj be, elvileg az õ feladatuk gondoskodni róla, hiszen állami tulajdonba került.
Jelentitek az önkormányzatnál. Kényszerkaszálást rendel el, akkor kideríti ki a tulajdonos és kifizetteti vele. Utána valószínûleg majd csinál valamit. Amúgy ki rendezte a temetést? Az is elõfordulhat, hogy többen pereskednek és nincs még konkrét tulajdonos. Nálunk a telekszomszédnál megy így, lassan 7 éve. Azóta sajátos ökoszisztéma alakult ki ott, de senki nem felelõs. Mondjuk anyuékat nem zavarja , inkább gaz mint egy hülye szomszéd.
Nálunk is elvileg az államé de itt kisajátítják a cigányok
Szerintem pusztán szokás kérdése. Gondolom Õ még így nevelkedett. Régen sok helyen az is szokás volt, hogy pl aki egész életében tegezõdött a másikkal, ahogy keresztszülõk lettek elkezdtek magázódni. Logikát mai felfogással már nem lehet találni, de szerintem itt is valami hasonló lehet. A férfiak tegezhetik, a nõk nem.
Nálunk ugyanígy van, a párommal hét éve vagyok egyutt, egyutt is élunk anyos mégsem ajánlotta fel, hogy tegezzem, a párom occsenek aktuális barátnoje aki 5 évvel fiatalabb nálam, már az elso talakozás után tegezhette. ez van
Igen, utolsóval értek egyet, simán lehet, hogy megszokott látvány lett a dolog... Te itt rugózol rajta nekik meg eszükbe se jut, hogy ez gond lenne. :-D
szerintem pont azért, mert te már régebb óta vagy ott. mert akkor még úgy gondolta hogy jóazúgy, aztán meg már megszokta. több év után szerintem mindenkinek furcsa lenne átszokni. ebbõl tanulva az "újaknál" meg már eleve tegezõdéssel kezdte. persze az is lehet hogy szimplán utál, de ez is egy lehetõség :)
Elsõre azt gondoltam, hogy azért mert nem kedvel. A férjem szülei elég hamar felajánlották nekem, hogy tegezzem õket, a vejüknek viszont nem. Õt valóban nem nagyon kedvelik, mert van egy elég önfényezõ stílusa. Talán azért is nem tegezõdnek vele, mert akkor végképp nem kapnának tiszteletet. De van egy ellenpéldám is. A sógornõmnek anno azért mondták a szüleim, hogy tegezze õket, mert nem bírták elviselni, ahogy azt mondja "jó napot" meg "viszlát". De mondjuk õ elég bunkó teremtés, külön kategória. Szóval õt nem kedvelik, de annyira irritálta õket a stílusa, hogy lemondtak a magázódásról. A tiszteletet egyik formában sem adta/adja meg.
A kérdező hozzászólása: Attól még nekem lenne több jogom hozzá... na mindegy. Csak kíváncsi voltam. köszi a válaszokat.
A srác valószínûleg azért tegezi, mert ott lakik velük, együtt élnek.
szimpátia vagy annak hiánya is lehet az oka.
A kérdező hozzászólása: A férjem rá akart szólni az anyjára ez miatt, hogy ajánlja fel, de én kértem hogy ne... hogy nézne már ki? Amúgy a kisebbik lány 16 éves. A barátja 20 fél éve vannak együtt. Ott is él velük a srác. Mi a férjemmel meg 3, 5 éve. Szóval engem régebb óta ismer. Végül is csak kíváncsi voltam, ahhoz lehet e köze, hogy esetleg nem kedvel engem....de ha így lenne, és megtudnám, akkor max a férjem egyedül látogatná és ennyi. Nem problémáznék rajta.
A férjemet 10 éve ismerem, 2 éve vagyunk házasok, és van már gyerekünk is. Sógornõmnek még nincs komoly kapcsolata, amióta ismerem már 3 fiút bemutatott otthon. Nekik elsõ találkozásnál felajánlották a tegezõdést, nekem még mindig nem. Mondjuk én biztosra tudom hogy nem fogadtak el (van egy betegségem, és az miatt) de azért rosszul esik. Nem foglalkozok velük, a beszélgetést minimálisra csökkentem, amióta van unoka, csak róla beszélünk, arról nem tehetek hogy beteg vagyok, úgyhogy nem filózok rajta. De saját magukkal szúrnak ki szerintem, mert pl. anyósom akkor nem is jön unokázni, amikor férjem nincs itthon, pedig sokkal több idõt tölthetne vele, ha akkor is hajlandó lenne jönni, amikor csak ketten vagyunk itthon a gyerekkel. (Én sosem szóltam be neki semmiért, sõt ha jön, mindig kettesben hagyom a gyerekkel a gyerekszobában, hadd unokázzon úgyhogy végképp nem értem.)
Ha egyébként jóban vagytok, ne foglalkozz ezzel. Lehet valaki nagyon bunkó tegezõdve is, és lehet kedves magázódva is. Lehet, hogy õket régebb óta ismeri?
#2 vagyok: a férjedet nem kérdezted?
Nem lehet, hogy õket régebb óta ismeri? Vagy közelebbi kapcsolatban vannak? Esetleg faluhelyen elõfordulhat, hogy a võ(jelölttel) tegezõdnek, de a meny(jelölttel) nem.
Õk tegeznek? Ha igen tegezz vissza , felnõtt ember vagy.Ha megrökönyödnek rajta akkor nyugodtan mond meg hogy elég a csendõr pertuból nem többek a lánya párjaik sem Tõled.Mindezt kedvesen mosolyogva ;)

Hogy zajlik egy feljelentés? Mi kell hozzá?

Rokon ellen akarok feljelentést tenni,de nem tudom miért lehet feljelenteni,és hogy zajlik ez.
Attól függ miért akarsz feljelentést tenni. Kicsit bõvebben is kifejthetnéd
Pofozd le csak ne lássa senki, aztán megnyugszik:) )Sünök ugy sem csinálnak vele semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Azért remélem hogy nem kerül rá sor, de jó tudni róla.
"1.Rágalmazás, utcán való sértegetés, fenyegetés..." Besétálsz a rendõrségre, és feljelented. Személyit + lakcímkártyát vigyél magaddal. Azért arra vigyázz, hogy bizonyítani is tudd, bizonyítékod is legyen. Különben lehet, hogy õ jelent fel téged rágalmazásért.
A kérdező hozzászólása: 2-es te annyira értelmes vagy.Az hogy én nem szeretném kiteregetni a részleteket miért probléma? Képzeld el nem tudom miért lehet feljelenteni egy embert mert hála a jó Istennek eddig szerencsére nem kellett ilyenekkel foglalkoznom és örülök neki hogy ezen a téren ennyire "buta vagyok". Éppen elég szörnyû így is hogy ilyennel kell foglalkozom, ne idegesítsél már a hülyeségeiddel légyszíves. Egy egyszerû kérdést tettem fel, te meg itt lovagolsz rajta, nincs más dolgot? Egyébként utána olvastam most itt hirtelen és elvileg feljelenthetem rágalmazásért is...amit Kedves Ketteske eddig nem tudtam...
Lehet. Egy próbát megér, menj a rendõrségre. Személyi igazolványon kívül nem hiszem hogy kérnének bármit, esetleg ha van bizonyítékod.
A kérdező hozzászólása: Igen ez a bajom hogy szerintem se érek vele semmit, gondolom max kap egy két papírt vagy még azt se. :( Akkor egy ilyen dologgal mit lehet kezdeni?hogy lehet gátat szabni neki? Költözés persze lesz majd, de az sem egyszerû és addig valami megoldás kellene, ezért gondoltam ha "ráijesztek" egy feljelentéssel majd leáll.
2. vagyok. Ha nem akarod, hogy félreértsenek, ne fogalmazz úgy mint egy 5 éves. "de nem tudom miért lehet feljelenteni" Abból, hogy nem tudod miért, sajnos csak arra lehet következtetni, hogy nincs rá okod, hanem akarsz kreálni egyet. Ha meg belemászott a rokonod a lelkedbe, akkor menj be a rendõrségre, és tegyél feljelentést. Mégis mi kellene hozzá? Ha van egy tanú, aki igazolni tudja az állításodat, és tényleges a sérelem, akkor fognak veled érdemben foglalkozni.
Szerintem feljelenthetõ zaklatásért, de nem biztos, hogy sokat foglalkoznak az üggyel, hiszen nincs tettlegesség.
A kérdező hozzászólása: 3.:Igazából is-is hogy mi kell hozzá, és amit felsoroltam azzal feljelenthetõ-e, és igen, milyen papírok kellenek?pénz szükséges-e hozzá stb stb
A kérdező hozzászólása: 2.-es: ha nem tudod mirõl van szó ne okoskodj meg ne ítélkezz látatlanban szerintem. 1.Rágalmazás, utcán való sértegetés, fenyegetés...
Szerintem a "mi kell hozzá" nem a bûncselekményre vonatkozott, hanem papírokra, ügyvédre, ilyen hivatalos dolgokra.
Kellemes, kedves ember lehetsz. Nem tudod mivel lehetne feljelenteni? Ezek szerint nem tett semmi rosszat, csak bosszút akarsz állni valami vélt vagy valós sérelmeden. Miért ilyen ostobák az emberek? Miért?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elõzõ tanácsát ne fogadd meg! Ugyanis az önbíráskodásnak számít, és aki sértegetett téged, õ jelenthet fel téged, SÚLYOSABB váddal! Az se kizárt, h provokál téged a sértegetõ, h megüsd. Ne engedd, h provokáljon! Mivel ha nincs tettlegesség, általában nem sokat érsz el (fõleg ha nincs tanu, se felvétel az esetrõl), ezért esetleg elérhetsz vmit avval, ha SZÓLSZ a rendõröknek. NE jelentsd fel, csak TEDD SZÓVÁ a rendõrségen. Akár ki is hívhatod õket olyan helyszínre, ahol éppen a téged sértegetõ egyén tartózkodik, vagy megadhatod a telefonszámát, ha a rendõrök felajánlják, hogy rátelefonálnak, tisztázásképpen. Evvel legalább annyit elérsz, h a téged rágalmazó illetõ tudomásul veszi, h mersz rendõri segítséget kérni. Nem hasznos sokszor egybõl mély vízbe ugrani. Ne játszd ki az önvédelmi ütõkártyáidat. Csak fokozatosan cselekedj ilyen esetben! Már csak azért is, nehogy a támadód téged állíthasson betámadónak, hivatalos úton...

Anyosom tegnap felhívott és nagyon durván kiosztott, hogy papucsot csináltam a fiából. Hogyan reagáljak erre?

Az tortént, hogy a férjem szabadnapos volt, én pedig reggel 5kor elmentem, és delután 5re értem haza, meg akart engem lepni valamivel, ezért bedagasztott pizzának. Azért hívta fel az anyját, mert nem volt benne biztos forro tejben vagy forro vizben kell felfuttatni az élesztot. Anyos persze egybol hivott engem, hogy jol kiosszon. Nem mondtam el a férjemnek, mert annyira orult, hogy ilyen meglepetést csinált nekem, nem akartam elvenni a kedvét.
Sehogy. Mondhatsz bármit, érvelhetsz bármivel, ha õ elkönyvelte, hogy márpedig a fia papucs lett, akkor esélyed sincs meggyõzni.
Illene mélyen magába néznie, mert a férje fõzött rá?:D Ejj, akkor én sürgõsen magamba nézek, mert nekem nagyon szeret fõzni, és a múlthét 3x is õ készítette az ebédet/vacsorát. Micsoda szégyen! :DD
Hagyjad 8-askát, csak viccel, szerintem. Vagy irigykedik. Aranyos volt a férjedtõl, hogy így meg akart lepni. Az anyóssal meg nem foglalkozz, bár ha sokszor elõfordul az ilyesmi, én azért szólnék a férjemnek. Mondjuk én sejtem, hogy az anyóstól hamarabb fogja visszahallani a férjed a sztorit, mert nem fogja tudni magában tartani. :)
Áhá és, hogy sikerült a" forró tejbe vagy vízbe fel futtatni az élesztõt"??mert ezt még gyakorolnia kell.Ilyen anyóst még én sem láttam pikk pakk csak úgy a semmiért kioszt.Nagyon unatkozhatsz te is, de anyós témákra mindig ugranak.
MONDD EL NEKI. Mert ha most nem mondod el, hanem tartogatod, anyós még hússzor fogja büntetlenül letépni a fejed, aztán a férjed nem fogja tudni, miért vagy idegroncs, miért akarsz válni, és elmenekülni. Nem a meglepetés a legfontosabb, hanem a házasságotok.
Szerintem mond el neki, õ azért jobban le tudja rendezni az anyjával. A legjobb megoldás, ha megbeszélitek, hogy anyósnak nem meséltek semmit magatokról és akkor nincs amibe belekössön. Ha találkoztok hagyjátok hogy õ meséljen aztán annyi.
Na, én meg már láttam olyan anyóst, sõt apóst is, aki semmiségekért leosztja a menyét, vejét. Mindegy. Egyébként szerintem tökmindegy, hogy hányszor mondták a kérdezõnek, hogy papucs a férje, meg hogy ki mondta. Felnõtt emberekrõl van szó, ha esetleg a férfi mégis papucs lenne, akkor ez az õ dolga, neki magának kell megoldania, nem pedig az anyósnak, vagy bárkinek megkérni a feleséget, hogy ugyan ne csináljon már papucsot ebbõl a szegény, ártatlan emberbõl! :D Röhej. Felnõtt emberek hadd döntsék már el maguk, hogy hogy élnek, hogy osztják be a háztartást, pláne azt, hogy mikor melyikük lepi meg a másikat. Ennyi.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Úgy, hogy anyóspajti ocsmány játszmáját szépen kettébontod. 1. A férjeddel leülsz és MINDENT megbeszélsz. Ebben benne foglaltatik az is, hogy nem panaszkönyvet kell nyitni anyukáról, hanem te eldöntöd, hogy anyóspajtit hogyan zárod ki az életedbõl - miután alaposan helyretetted! -, és errõl tudjon a férjed. Magyarul: nem a férjed engedélye kell ahhoz, hogy anyóspajtit helyretedd (mert te egy felnõtt ember vagy, akit nem terrorizálhat az anyja sem, nemhogy az anyósa, sõt: senki emberia!), csak közlöd vele a tényeket. Esetleg meghallgatod a véleményét. Ez a lépés azért kell, hogy a férjed tisztán lássa az anyja sz-rkavarásának lényegét, és így anyzuka ne tudjon éket verni a kapcsolatotokba. 2. Anyóspatit helyretenni, de nagyon keményen, és utána azonnal kizárni mindenünnen, ahol csak elérhet. Nem számít, hogy a hátad mögött minek hord el, mert az ilyen ember úgyis elhord mindennek, akármit is teszel. (És igen, vannak olyan anyósok, sõt anyák is, akik ok nélkül gyûlölik a lányukat-menyüket, ritkább esetben a fiukat - illetve az igazi ok bennük van: irigykedõ, gyûlölkodõ gonosz dögök.) Telefonszám-kijezés, ha õ keres, nem veszed fel. Neten ha üzenget, kitiltani. ha FB-on vagy másutt megpróübáél mások elõtt megalázni, akkor kitiltani, vagy törölni az ismerõsök körébõl. Tovább is gyalázkodni fog, de legalább te nem tudsz róla, és nem látod. Így csak magából csinál hülyét. Vagy cseréljétek le a telefonszámot vadi újra, kérjetek titkosítást és ne adjátok meg neki. A fia felhívhatja, a fiához eljöhet, de te akkor nem vagy otthon. A te házad, a te szabályaid, a te életed. Mégis mit képzel a te anyósod, mi vagy te? Egy kisovis hülye? Én annak idején egy hasonló esetben úgy helyretettem anyóspajtit, hogy rögtön tudta, merre van hazafelé és kinek erõsebb az akarata.
Nem szólnék semmit a férjemnek, sõt anyósnak átvinnék egy szelet pizzát hogy kóstolja meg milyen finomat csinált a fia XD
Papucs? Akkor az enyem is az lenne? Amikor en erek haza kesöbb munkäbol ö szo nelkül nekiäll fözni vagy epp takaritani. De ö nem azert csinälja, mert en kertem rä, hanem mert igy lett nevelve. Az anyosod nem normälis. En szolnek a ferjemnek, hogy ällitsa le anyukät.
Mivel a kerdesbol nem derul ki, de ha mar mashonnan is hallottad vissza. Baratnodtol, szomszedtol, fodrasztol. Akkor nem biztos az Anyosnak nincsen igaza. Meg aztan ilyenkor szokott kiderulni, hogy a fia mondjuk eligerkezett aznapra az Apujanak segiteni, vagy barmi mas. Csak errol a kerdezok elfelejtenek tajekoztatni. Nem nagyon lattam meg olyan Anyost, aki "Csak ugy" leszidja a menyet. Dehat akkor konyveljuk el az Anyost egy idegbeteg baromnak. Ugyis az tetszik itt Mindenkinek! Hatha akkor felpontoznak!!! :D
A kérdező hozzászólása: Nem értem mire írod, hogy illene mélyen magamba néznem, mint írtam meglepetést készített nekem, vagyis ha anyos nem lovi le, nekem tudnom sem kellett volna róla. Mindketten imádjuk a pizzát, és kaja sem volt otthon így jott az otlet, meg amugy is a férjem nagyon szeret a konyhában tevékenykedni, és az az igazság jobban is foz mint én.
Vastagon és magasról tegyél rá. A férjed egy tündérbogár, hogy ilyenek magától eszébe jutnak és meg akart téged lepni. Szeretgesd meg érte alaposan. Anyóspajtás meg tehet egy szívességet.
Kedves gesztus volt a férjedtõl :) Anyóssal meg ne foglalkozz.
Pff..hát neked is van egy anyósod. Én felhívnám ma, hogy köszönöd, de oda lett a férjed meglepetése, amivel annyit készült, de örülhet mert nem mondtad el a párodnak, hogy õ már lelõtte a meglepetést. És hogy legközelebb inkább kérdezzen a fiától ha már ennyire szeret telefonálgatni, mielõtt ész nélkül körbehívná a fél családot, hogy mekkora kegyetlenség, hogy a fiának pizzát "kell" sütnie vacsorára. Nevetséges. Közölném vele, hogy örüljön a fejének, hogy a fiának nem mondtad el, mert nagy valószínûséggel este õ részesült volna kiosztásban, de õ legalább okkal..
Ki kellett volna röhögnöd ott helyben az anyóst:) Nagyon aranyos a férjed egyébként :)
A kérdező hozzászólása: Ja azt kifelejtettem, hogy így a megleptést is lelotte, mert egybol elmondta mit csinál a férjem, de elotte nem mutattam, szerintem nem vette észre, hogy elore tudtam.
Huhh, ha ilyne kemény a néni, akkor gondolom, õ is papucsot csinált a férjébõl. Akkor meg bagoly mondja... Szerintem. Amúgy milyen hülyeség ez már, nem halászó-vadászó társadalomban élük, hogy asszony otthon várja az urát a zsákmánnyal. Miért ne dolgozhatna egy férfiember a konyhában? Pláne, ha élvezi és örömet akar szerezni?
Azert nem zorog a haraszt ha nem fujjak. Ha elso alkalom volt, akkor engedd el a fuled mellett. Ha masodik, vagy mashonnan is hallottal ilyet, akkor gondolkodj el rajta. Ha a harmadik vagy sokadik, akkor meg illene melyen magadba nezned.
Ne rontanám el az örömét, de ha leült a nagy örömködés, én elmondanám neki. Egyrészt ez a konfliktus az anyóssal elmérgesedhet, és akkor jó ha mindennel tisztában van, másrészt ezt a dolgot rendezni kell. Most, csírájában elfojtani. Ha most ezt hagyod akkor jönnek majd az új dolgok és lavinaszerû lesz, megállíthatatlan. Amúgy nem papucs a férjed, hanem egy édes pofa. Az enyém is hasonló, és én is megkaptam tesómtól, hogy papucs. Szerintem részben irigység is, hogy nekik nincs ilyen jó kapcsolatuk a párjukkal, férjükkel.
A férjed helyében megvárnám, amíg az anyósod kér szívességet tõle. Akkor azt mondanám, hogy nem vagyok papucs, oldjátok meg magatok.

Hogy lehet kibirni egy tisztaság és rendmániás embert a csaladban?

Aki már hiszti rohamot kap, ha valaki cipővel megy be a házba, kiönti a kávét, koszos lesz a függöny.
Nekem õ lenne az álompár! :) Szeretem a rendet és rosszul esik, ha valaki nem értékeli és nem vigyáz rá.
Egy lakas legyen tiszta, DEEEEE ÉLHETÖ
egyik haverom zoknit húzott a kezére és azzal telefonált-nyomkodta a távirányítót .... szerinted ?
Ha napi egy órát takarítasz, rend van. Ha ettõl többet az betegség:) A pályacsúcs a konyhaszekrény tetején lévõ halogén világítás trafó dobozban sem volt egy szem por. De a kettesben, a lányával 2 órán át takarított fürdõszoba is csúcs. Persze ifjú házasoknál érthetõ lenne:)
Kedves utolsó, 13-as vagyok. Nem hiszem, hogy sokáig fogom még ezt bírni, de gyesen vagyok egyelõre, ha érted mit akarok kihozni ebbõl...Jelenleg állást keresek mert a régi helyemre nem nagyon akarnak visszavenni, bár még nem kaptam végleges választ. De a szüleimmel már megbeszéltem, hogy ha rosszabb lesz a helyzet, akkor hozzájuk mehetek ideiglenesen a gyerekkel.
13as..Hogyan bírod ezt? Nem félsz, hogy tönkremegy az életed mellette?..nem beszélve a gyermekedrõl?
Nehezen lehet kibírni. Nekem se sokáig megy már. A férjem rend-és tisztaságmániás, de emellett kontroll-mániás is, vagy hogy mondják ezt. Szóval mindig az történik amit õ akar, nála egoistább ember a földön nincs, õ mindig mindenkinél mindent jobban tud, mindenki más dilettáns. Ha van egy csepp víz a padlón és belelép zokniba, akkor jobb ha menekülök mert kb. fél órás litánia, kiabálás következik arról hogy miért nem töröltem fel. Ha a gyerek eszik és maszatos lesz (3 éves, de egy éves kora óta ez van), akkor kiakad, kiabál, csapkod, közli hogy neki elment az étvágya és hányinger amit mûvel a gyerek. Borzalmas zsarnok.
Ez már kényszerbetegségnek minõsül... Amiket felsoroltál, az egy dolog, én sem szeretem, ha valami kiömlik vagy a koszos utcai cipõvel a szõnyegre lépnek, de van szám és tudom azt mondani, hogy vedd le kérlek a cipõdet. Vagy: kiömlött a kávé, víz, tea? Hoppá, hozok rongyot, segítek feltörölni. A hiszti az már probléma.
Nekem az anyám volt ilyen. Persze dolgozni nem dolgozott, és a tesómmal mindig a tisztaság mániájával terrorizált minket. Semmi szeretetet nem kaptunk, még szülinapi ajándékot sem, mert az õ heti új ruhájára kellett minden pénz, mert hát az õ külsejének makulátlannak kellett lennie. Iszonyatosak voltak a rohamai, mert amúgy semmi, de tényleg semmi nem volt abban a nõben. Úgy hívtam magamban az azt helyet, ahol felnõttem, hogy kívülrõl csillogás belül pedig rohadás.
Nekem a volt férjem az volt :( lakva ismertem csak meg, de akkor már terhes voltam. Az elõttem szólók, akik nem találkoztak még ilyennel, azok fogalmuk sincsen mirõl beszélnek....kire mondják, hogy jó lenne :( Ilyen emberrel együtt élni iszonyat :( Valóban mindig rend van, de szó szerint bármi áron! Étkezések után addig nem tudtunk mást csinálni (séta a picivel stb) amig a konyha MAKULÁTLAN nem volt. Ez nem csak mosogatást, elpakolást takart, hanem felpórszívózást, felmosást.....A ruhák a fogason meghatározott sorrendbe! A hûtõben minden a megfelelõ polcon....embertelen! Szerintem nem lehet kibírni. Elmenekültem. Most új férjem van, normális :) Rend van, nem megyünk be cipõvel....de, ha este inkább összebujnánk mosogatás helyett, akkor összebújunk és reggel mosogatunk. Ha a gyerekek kiöntik a kakaót, akkor feltöröljük...és kész! Nincs sírógörcs, nincs ordibálás. Ha nem férjrõl van szó, akkor talán könnyebb a helyzet.... Méghogy ilyenre vágyik egy-két hozzászóló :D Megadjam az exem címét? Jól áll anyagilag és mindig rend van...lehet jelentkezni nála!
Igaza van az utolsónak, aki ezért rohamot kap az idegbeteg és járjon kezelésre, vagy értelmesebb dologgal töltse ki a napját, mint hogy a rohamával traktáljon másokat.
feszengve, leessen.. bocsi a hibákért :)
A férjem unokatestvére ilyen, amikor még a szüleivel lakott otthon, nagyon nehezen viselték, az anyja sokat sírt, hogy már alig tudja ezt a mániáját elviselni. Amikor elköltöztek volt olyan, hogy mentünk hozzájuk délután gázt szereltek elõtte náluk, takarított és odaszólt a pár éves lányának- jajj te még ma nem is ettél semmit, nem vagy éhes?.....hát ez szörnyû, hogy a rendmániája idáig fajult. Nem is jó menni az ilyen emberekhez, eszengve érezzük magunkat, nehogy egy morzsa leesen ki nem öntsek valamit még véletlenül se stb...én nem szeretnék "múzeumban" lakni. Az alapvetõ rend és tisztaság megvan ami éppen elég is.
Itt nem a tisztaság- és rendmániával van a gond, hanem azzal, hogy hisztis. Én is tisztaság- és rendmániás vagyok, ellenben nem hisztizek. Hanem takarítok. Mondjuk a cipõvel bemászkálás nem zavar, úgyis minden nap porszívózok és felmosok. A kiömlött kávét fel kell takarítani azonnal, ez evidens. Mondjuk nekem pont tegnap sikerült végigönteni a törölközõs szekrényen úgy, hogy mindegyik törölközõn végigfolyt... de ezen se hisztiztem, hanem mind rögtön beraktam a mosógépbe. Ettõl lesznek ugyanis tiszták, nem a hisztitõl. A párom annyiban zavarja a dolog, hogy miután hazajöttem a munkából, még "pezsgek" ahelyett, hogy pihennék. De azt õ is elismeri, hogy sokkal jobb a hétvégét pihenéssel, mint házimunkával tölteni.
Szerintem nagyon nehéz ilyennel együttélni, én nem bírnám ki sehogy, menekülnék.
Én a kosz miatt hiszti rohamot kapó embert semmilyen szinten nem viselek el.Idegbeteg, zsarnok. Mindamellett a kosz egy olyan dolog, ami termelõdik ezért valamennyit naponta takarítanom kell. Ha kiönti a kávét egyszer, hát elõfordulhat.A függöny bizony egy idõ után koszos lesz és ki kell mosni, de, ami ugyanolyan rossz, mint a hisztirohamos, az az, aki olyan koszos , hogy cipõvel megy be a lakásba én nem érzi magát egy ócska csõtölteléknek.
Hát ha túlzásba viszi, és tényleges mániáról van szó, akkor sehogy. Én azt az elvet követem, hogy a lakásom van értem, és nem fordítva. Így naponta egyszer rámolok össze reggelente munka elõtt, hogy amikor hazaérek rendes lakás fogadjon minket. Azonban ha este látná valaki a lakást, háááát. Szóval én nem tudnám elviselni, ha folyton suvockolnom kéne, és nem tehetném le a bögrémet oda ahová akarom, vagy nem ehetnék ott a lakásba ahol akarok. A cipõrõl ne is beszéljünk. Nyilván te se arra gondoltál, hogy körbejárod a cipõben a lakást, hanem arra, hogy nem veszed le az ajtó elõtt. Megbolondulnék.
Hát hallod, én is "hisztirohamot" kapnék, ha valaki a rendszeres figyelmeztetés ellenére cipõvel ballagna be a házba. Az emberek 99%-ánál a cipõnek az elõtérben a helye, a cipõtartón. Ez szerintem nem abnormális dolog. A kávétól maximum akkor, ha az illetõ nem elsõre borítja ki figyelmetlenségbõl. Pl. nálunk a páromnak volt egy olyan idegesítõ szokása, hogy ivott gyümölcslét, aztán kólát, aztán ice teát, aztán még valami mást is, mind másik pohárba töltögette és itt-ott hagyta. Elõbb utóbb persze kiborult. Na az idegesítõ volt. Szerencsére tudtunk róla beszélni, és már nem csinálja...
ra kell bizni a takaritast rendcsinalast. akkor csak annyi a dolgod hogy tiszteld azt amit elvegzett. ne menj be cipostol es igyekezz ne kiboritani a kavet. nalunk a papirzsepi az egyik gond az enyemek az egesz eletunket elboritjak. a ferjem ramszol, kidobom es kezdodik minden elolrol. de azert kozel 40 eve hazasok vagyunk ugyhogy megszokta;-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!