Állatok kategória válaszai (120020 db)

Nekem is úgy van, csak a black nem szaporodik. Egyébként telepítés meg helyfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Mármint hogy neked nem szaporodik a mollyd? Mert nekem igen, csak külön aksiban van mindhárom faj, de kettõt meg szeretnék szüntetni és hogy egy aksiban legyen mindhárom faj( 120L az akvárium, mindegyik fajból 3 hím és 8 nõstény van, azaz 33db hal) külön külön mindegyik szaporodott csak nem tudom hogy így egy aksiban is fognak e?
Ha megfelelõ a vízminõség akkor szaporodni fognak. Kérdés, hogy van-eelég buja növényzeted, mert különben meg fogják enni a kishalakat. 120 literre meg szerintem elég sok lesz ez a telepítés, még ha erõs kûlsõ szûrõd is van.
A kérdező hozzászólása: Növényzet az van bõven, az aljzatot meg majdhogynem teljes terjedelmében jávai moha borítja! Víz, 25fokos, pici konyhasó is van benne, , , de biztos hogy így is eleségként végzi egy pár darab! Mert mikor külön külön voltak is úgy volt!
tudnál egy képet mutatni róla?
Ha le volt nyírva, és most növésben van, akkor egy ideig hullámos is lesz. Kb mint a hajad, ha menetesre vágod, hullámosnak tûnhet, de ha megnõ, kiegyenesedik.
1.Nem fajtatiszta yorki (nincs törzskönyv) akkor attól 2.Kozmetika után elõfordul

Fiú cica Ivartalanítása! Mik a teendők utána?

A lány cicát már ivartalanítattuk.Õ egy hétig lábadozott(perzsa benti cica).A fiú cica 1,5 éves.A jövő héten lesz ivartalanítatva.Több kérdésem is lenne.
A kérdező hozzászólása: Ja igen és miben fog megváltozni a viselkedése??Nem fog annyit kóborolni??
1. Nem fog látszódni egyáltalán. 2. Mi addig tartottuk bent, ameddig kómált, késõ délután vittük haza, reggelig nem is volt nagyon aktív, de aztán kimehetett. 3. Összevarrják.
Nem fog kóborolni, nyugodtabb lesz, jelölgetni sem fog (bár ez macskánként változó mert ha már megszokta hogy jelöl akkor lehet hogy már csak megszokásból is csinálni fogja).
A fiúknál alig észrevehetõ az egész. Alszanak egy extra nagyot a mûtét után utána felkelnek, lehet érzékeny még nekik ott, de semmi más. Én úgy vagy másfél két napig bent tartanám, hadd pihenjen teljesen. Nem nagyon fog elmenni sehova, nem lesz megtépázva bagzáskor, sok ivartalanított cica szebb lesz, nagy termete lesz, bundája tömötté válik. Nem is kell varrni szerintem, mert éppen csak egy pici kis vágás lesz a zacsiján. Vagy ha mégis akkor nem komoly seb lesz ott neki. Nem tudom hogy adnak e gallért neki, hogy ne nyúljon oda egy darabig.


Neptun növénytápsó?

Elvileg van benne mikro és makro elem is.
Elvileg akár jó is lehetne, de nagyon híg és mennyiségre lebontva elég drága. Ha többet adagolsz, elmúlhat a problémád, de nem biztos hogy megéri erre a tápra költened. Az Echino talajból gyûjti a tápot, így jól elvan, de a páfránynak csak a víz jut.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged.Esetleg tudsz megfelelõ minõségi tápot?
A kérdező hozzászólása: Ja és szoktam használni Easy Balance-ot is. :) (ez lemarat)

Nem szemétség egy kutyát beengedni a meleg lakásba, majd kiküldeni újra a hidegbe? Ettől szenved a kutya nem?

Nagymamám kint tart kutyát, de "jóságból" beengedi ha hideg van fél-1 órára majd kiküldi.
Ha kimegy utána csak még jobban fázik, több kárt csinál vele...
Fél-egy órára ki-be engedni sztem hülyeség. Ha már beengedi, legalább 2-3 órát tudjon melegedni szerencsétlen. Nálunk úgy van, hogy reggel vagy kiengedem és elmegy dolgát intézni, majd a házába és aztán sétálni megyünk, vagy kapásból ki se engedem hanem együtt indulunk sétálni. Nappal még jórészt kint van, nincs olyan hideg. Aztán olyan 18 körül bejön, majd együtt megyünk ismét sétálni este...utána bejövünk, vacsi és alvás :)
A kérdező hozzászólása: szálkás szõrû tacskó. Van ám szigetelt szélvédett háza!
milyen fajta a kutya?
Teljesen más, ha a kutya magától jön-megy amikor jónak látja, és az, hogy "jóságból" beengedem fél órára, utána meg kirugdosom a hidegbe. Ezzel csak árt neki. Amúgy milyen fajta, és mennyi idõs?
nem szenved, semmi baja, ha kicsit átmelegszenek az izületei. Egy alapjáraton amugy is kinnt tartott kutya, nem is vágyik a meleg lakásra pár óránál többet. feltéve ha a nagymamád kutyája nem egy rövid szõrû fajta.
Szerintem sem jó, kivéve talán ha csak éjszakára van beengedve és mindig rendszeresen. A második válaszoló esete szerintem más, mert ott a kutya dönt, hiszen szabad ki-be járási joga van. És gondolom hozzászokott már, hogy mikor hol van így megszokta a szervezete. De ha valaki csak úgy beengedi, amikor úgy gondolja, majd kiküldi úgy, hogy a kutya erre nem tud felkészülni, az szerintem nem a legjobb. Összevissza ingadozik a testhõmérséklete a nap folyamán. Ha már valakit nem zavar, ha néha bent van a lakásban, akkor inkább éjszaka legyen bent, hiszen akkor még hidegebb van, mint nappal. De ha van neki rendes kutyaház, akkor nem szükséges beengedni. Általában amelyik kint van, az bírja a telet, csak az ember megsajnálja, mert szerinte fázik. Amelyik pedig nem bírja a hidegeket, azt eleve bent kellene tartani ilyenkor állandóan.
Más az, ha önszántából megy ki, vagy mert muszáj..
Hát nem tudom... Nekem kinti-benti kutyám van, tehát akkor megy ki amikor akar és akkor jön be amikor akar. 5 hónapos egyébként, tehát kölyök még, nem olyan szívós, mint egy felnõtt kutya, de a nap 24 órájából 16-ot minimum kint tölt ha esik ha fúj (nálunk a hó is megmaradt), bent pedig a forró kályha mellett alszik, de ha felébred és kimegy játszani, simán eltelik 4-6 óra is mire újra be akar jönni. Akkor is csak tesz 2 kört a házban meg iszik pár kortyot és megy is ki. Szinte csak éjszaka van bent, de hajnalban megint megy ki. Nem látom, hogy szenvedne, különben ki se menne.
csak kárt csinál vele...megfázik a kutya így. akkor vagy tartsa bent vagy hadja kint..ha felmelegszik és utána kimegy a hidegre megbetegszik, ugyanígy van az embernél is
Sehogy a cica nem szereti a bezártságot, ezért nem jó neki ha panelban tartják.
Menhelyrõl fogadj be, életet mentesz! Mondd, hogy cserélni fogod az almosdobozát, takarítani fogsz utána, és a zsebpénzeddel besegítesz a költségekbe is, és tartsd is be!! // 5 macskát tartok lakásban, köszönik remekül vannak :) Ha nem fogadom be õket, már kb. nem is élnének. Nyilván nem jó ha egy szobába vannak bezárva egy életen át, de ha birtokba vehetik szinte az egész lakást, jól ellesznek. Nem szednek össze betegséget, nem mérgezik meg õket, nem végzik autó alatt, stb, szinte csak elõnye van a benti tartásnak
Ha kikeféled a szõrét akkor nem hullik. Ha van kaparófa nem kapar bútort. Nagyon jól elvannak a cicák lakásban is.
nekünk egy himalája perzsa cica van, 3 éves, 2 kisfiunk mellett van, pnelban bár nem kicsi a lakás, mert 82 négyzetméter, nem hullik a szõre egyáltalán, fésülni kell néha de ennyi. Van macskavécéje, oda pisil-kakil, nem kaparja a bútorokat, mert van kaparófája, sétálni nem viszem.
nekem kopasz cica van nem hulajtja a szõrét nem kell vinni sétálni és el van 40nm-en, ideális panelba
Nekem is ez volt elõször! Viszont szerintem annyit tehetsz, hogy megmondod a szüleidnek megmondod, gondját viseled. Nekem is panel lakásban van. Sétálni nem muszáj elvinni, fõleg, hogy pórázhoz szoktatni nem kevés idõ. Mondjuk, ha nem sétál lent, lesznek õrültségei, hogy fel s alá fog rohangálni néhányszor. A szõrével meg annyit lehet kezdeni, hogy vesztek macskafésût, azzal meg átfésülitek a cica szõrét.
[link] õk foglalkoznak goldi mentéssel. bp.tõl kb 70 km, de a kutyák sokszor máshol kihelyezve vannak. álltalában egy fajtára, egy fajtamentés van. max gyepmesteri telepen néha akad goldi, de ilyenkor a fajtamentés elõnyt élvez, és õk döntik el, hogy hova kerülhet a kutya.
A kérdező hozzászólása: nem egészen nekem kell a családban van egy kutyus, aki májbeteg és nem egészen törõdnek vele..., most akarják elpasszolni a kutyát máshova, számukra az egyik alternatíva a menhely...

Skelevet tabletta. Tapasztalatok róla?

A helyzet az, hogy 2 orvosunk van. Az egyik adta ezt a kapszulát, hogy megerősödjön a kutya. (5 hónapos argentin dog szuka) A másik orvos viszont nem ajánlja, mert gyorsan fog tőle nagyon nőni, és fájhat neki az izomnövekedés. Teljesen tanácstalan vagyok ezügyben. Természetesen nem akarok neki rosszat, vagy fájdalmat okozni. Viszont jó lenne ha megerősödne, mert elég picike, és "nyüzüge".
5 hónapos kutyának max. zöldlagylót adnék, semmi más ásványi anyagot/kiegészítõt! Több kárt lehet vele okozni, mint hasznot!
5 hónapos kutyus egyébként még szép, h picike (jobb is vékonyan tartani ennyi idõsen), majd késõbb kezd el szélesedni, ne siettesd a fejlõdésben!
A kérdező hozzászólása: Én nem akartam neki adni semmit, a doki adta. Ezért is kérdeztem meg a másik orvost, hogy õ mit gondol.
Elolvastam az összetételét. Nagyjából semmi értelmes nincs benne, de az jó drágán. Szerintem is inkább valami zöldkagylós cuccot vegyél neki.
Az a jó ha lassan nõ, és inkább vékony "nyüzüge" én sem adnék neki csak zöldkagylót. Ha úgy érzed gyenge az immunrendszere akkor immunovettet. Mást ne, fõleg ha jó a kajája.
Mit kap enni egyébként? Ha tápot, milyen tápot?

A kiscicám folyton át megy a szomszédba! Mit tegyek?

pedig nem lenne szabad mert most gyógyult meg de fojton átmegy és ő ½sajnálja½ a macskákat ezért minden hova tesz macska kaját az utcára, a házak elé...
Ezen úgy tudsz segíteni ha bezárod a cicát! Én ugyan nem szeretem ha a macska bent lakik, nekem kintiek a cicáim, de hiába akarnám megakadályozni, szinte soha nincsen itthon egyik sem. Az egyik az butuska az szelídebb, tõle félek nehogy baleset érje, a másik viszont félõsebb õ körültekintõ idegenekkel. Ha estére nem jönnek haza amikor kajaosztás van akkor valami nem stimmel!
sajnos a macska olyan hogy oda megy ahol kaja van...
Vidd be szegényt.

Hogyan tanítsam meg a kutyámmal, hogy megértse, amit neki adtam ételt, nem akarom vissza venni?

Menhelyről fogadott kutyáról van szó, látható, hogy nem volt jó sorsa korábban. Már egész jól szocializálódott, de az étellel vannak problémák. Néha kiválaszt egy darabot pl. nagyobb darab csont, vagy száraz zsömle (most emiatt nehogy megkövezzetek, nem ez a főétel, de szeret száraz pékárut rágcsálni) szóval ezeket kiszedi, és órákig, sokszor napokig képes őrizni és hurcolni magával. Az a probléma, hogy amíg ez nála van, rámorog a gazdájára és a közelébe sem lehet menni. Lelapítja a fülét, ha csak elmegyek mellette, úgy viselkedik, mintha az élete múlna azon a kis falaton. Semmit nem teszek, úgy csinálok, mintha észre sem venném, de addig lapít, amíg el nem tűnök. Bejöhetnek hozzám a műhelybe. Főleg ha hideg van, mindig itt alhatnak. Ilyenkor beoson a féltett kincsével, lapított fülekkel befekszik az asztalom alá, és ha meggyőződött róla,hogy nem szólok, (márpedig sosem szólok) elrágcsálja, vagy csak őrzi tovább. Attól félek, hogy egyszer, ha lesz gyerek, vagy jön ide látogatóba gyerek, megharapja ez miatt, mert esetleg olyan mozdulatot tesz, ami a kutyának fenyegetően hat. Próbáltam nagy vonalakban leírni a helyzetet, bár ez azért sokkal összetettebb. Várom a válaszokat.
A probléma is összetettebb. Gondolom, mikor befogadtad, sajnáltad õt, elõbb szeretetet adtál, csak aztán jöttek a szabályok. Ez az ételféltést vagy elindította vagy tovább fokozta. Amit most cselekedsz, nem jó. Nem szabad neki engedni ezt a viselkedést, korrigálni kell, nem figyelmen kívül hagyni. Ne engedd, hogy összeszedjen bármit is, a kaja az etetéskor van csak, az, amit te a táljába adsz, nem az, amit õ talál. Az étel tõled jön, te akármikor elveheted, pont ezt kell megmutatni neki. Emellett persze tekintélyt kéne építeni, szabályokat bevezetni, hogy ne gondolja, hogy õ bevédheti tõled az ételét.
Ez lehet, hogy valóban összetett probléma, de lehet, hogy egyszerû. Lehet érdemes lenne egy kiképzõvel megnézetni, hogy melyik eset. Én is szoktam a kutyáimnak rágcsálásra száraz kiflit adni, az nem a kajáltatás része (arra valóban van 10 percük, hogy megegyék). Én a következõt próbálnám meg: Ott van valahol a kiflivel. Megpróbálnám kicserélni vele azt a kiflit labdára vagy kajára. Mikor megtörtént a csere, visszaadnám a kiflit is, és ezt eljátszanám vele párszor. Másik ötlet - ezt akkor tudod alkalmazni, ha tápot kap kajának: Van egy eszköz, amit prey dummy-nak hívnak, ilyen: [link] Ebbe töltöd a kutya napi táp adagját, mást nem adsz neki (kiflit se). A kajáját a nap folyamán kapja meg úgy, hogy kidobod neki a dummy-t. Elõször megpróbálja maga kiszedni belõle a kaját, de úgyse fog sikerülni, ezért egy idõ után valószínûleg segítséget kér tõled. Ekkor kinyitod neki a dummyt, és ehet belõle. Ha a tápszemeket kiszórja, akkor kapkodd fel elõle, hogy tanulja meg, hogy a dummyból eszünk. Ez egy nagyon jó eszköz az apportozás gyakorlására, a kutya-gazda kapcsolat fejlesztésére és az étel bevédésének megszüntetésére, mivel a kutyának meg kell osztania veled a "zsákmányt", hogy ehessen belõle.
Mivel menhelyi kutya, nem tudni mi minden történt vele. Lehet éheztették, vagy verekednie kellett más kutyákkal a kajáért. Érdemes lenne egy szakembert hívni, aki érdemben tud segíteni, ellátni gyakorlati tanácsokkal. Ez a viselkedés hosszú távon nem tartható.
Bevédi a kajáját, legalábbis, ami fontos számára.Nem azt kell megértenie, hogy nem fogod elvenni tõle, hanem azt, hogy bármikor elveheted és ezt morgás nélkül tûrnie kell.Elsõ körben, azt amirõl tudom, hogy bevéd, nem adnám oda neki.Soha ne legyen elõtte maradék kaja, az etetésnél pedig akkor ehet, amikor megengeded neki.
Nem tudom, volt-e már menhelyrõl hozott kutyátok, de vannak olyan esetek (különösen, mikor a kötõdés még nem alakult ki), amikor az ilyen ledominálások, "mutassuk meg, ki a fõnök" dolgok többet ártanak, mint használnak. Szerintem jól teszi a kérdezõ, hogy inkább meg akarja értetni a kutyával, hogy nem kell féltenie a kajáját. De pl Jan Fennel is ezt javasolja a könyvében inkább.
Utolsó: csak mentett, bizonytalan elõéletû kutyáim vannak / voltak, jelenleg az 5. Velem azt mondatja a tapasztalat, hogy az ilyen afférokat azelején egyértelmûen jobb letisztázni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :-) Egyébként nem reménytelen eset. Ahhoz nem nyúl ami nem az övé, kerti sütögetésnél sem spekulál azon, hogy lopjon, pedig elérné. Vagy pl. ülök és a térdemre teszem a falatot, nem akarja elvenni, bár nézegeti, tudja, hogy neki szánom, de csak a kezembõl veszi el ha adom neki, azt is nagyon szépen. Jutalomfalatért szépen leül és kéri, mindemellett behívható, nem megy ki az utcára akkor sem ha nyitva a kapu, szóval a kötõdés kialakult már. Folyton mellettem vannak, egész nap kísérgetnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!