Állatok kategória válaszai (120020 db)

Miért nem az állatorvostól kérdezed meg, aki felírta? Nem éppen kockázatmentesen adható gyógyszer, szóval nem fórumtanácsok alapján kellene eldönteni...

Milyen halakat vegyek egy 50 L-es akváriumba?

Szóval,milyen szűrőt vegyek,ami lehetőleg nem túl drága?
50 liters akvarium nem mondhato nagynak ezert vagy vegyel par nagytestu halat 10-15db, vagy aprotestbol tobett, persze ez atol is fug menyi dekoraciot es novenyt teszel bele, de egy kisalatkereskedesben bisztosan segitenek neked.
inkább egy eheim pick up
A kérdező hozzászólása: Egy TetraTec IN 400 jó lenne?Ez tud levegöztetni is?
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor szûrõnek milyet vegyek? Nem kéne valami biológiai szûrés bele?
Bocs, kihagytam alinket: [link]
Ja és az elsõre semmiképp se hallgass, lehet egy állatkereskedõ. :)
Ha eldöntötted milyen halat szeretnél kitudod számolni, a cikk végén található képletbõl. A trópusi édesvízi arányszámokat nézd.
Én ezek közül a galaxy razbórát választanám.
az elsõ hülyeségeket beszél, ebbe nem valók nagytestû halak. nano (nem neon) halakat kéne benne tartani: [link] szûrõnek pedig pl. aquael fan 3, az olcsó.
minden tud levegõztetni, ami tudja fodrozni a vízfelszínt.

Milyen alapanyagból legyen a tengeri malacaimnak a ketrec alapja?

Ketrecet akkarok csinálni azt tudom mekkora kell de ezeket hol tudom beszerezni. Meg maga a ketrecnek a rácsa az miből legyen?
Hallod nekem is úgy van hogy KB 4-6cm forgácst tehetsz búvó helyet meg kaját itatót és vm játékot PL*fügö ágyat s csövet és nefelejsd el a tengeri malac társas állat ezért ha lehet 120*60 ast ketrecet vegyél minimum KB ennyi S kereket ne tegyél


Ideiglenes befogadás? Mit kell tudni róla? Tapasztalatok?

Még jó néhány hónapig biztos, hogy nem lesz kutyánk (várunk egy alomra), én pedig elég nehezen bírnám ezt ki, és már régóta szeretnék segíteni az árva négylábúakon, ezért azt terveztem, hogy önkénteskedni fogok egy menhelyen. A környékünkön csak gyepmesteri telep van, viszonylag sokat kellene utaznom a legközelebbi, kis menhelyhez, és erősen kérdéses, hogy ezt megengednék-e a szüleim, illetve, hogy egyáltalán kivitelezhető lenne-e, úgyhogy ezt az ötletet el kell vetnem. Nem tudom, gyepiken ugyanannyira van lehetőség önkénteskedésre, adományozásra, stb.?
Azt nem tudom, hogy gyepmesteri telepen lehet-e önkénteskedni, szerintem ezt kérdezd meg tõlük, hátha. 2 kutyám mellett ideiglenes befogadó vagyok, 3. ideiglenes kutyámat 'fogyasztom' azok közül, akik huzamosabb ideig voltak nálam. Én a legelején tudatosítom magamban, hogy õ nem marad velem, én csak egy állomás vagyok az életében, így egyszerûen nem kezdek el hozzá úgy kötõdni. Elengedni sem nehéz nekem, persze azért hiányzik, de mindig jön a következõ, így nincs idõm szomorkodni. Szerintem csodálatos dolog, egy csomó habitusú kutyát megismersz, nagyon sok tapasztalattal gazdagabb leszel. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :) Ez nem lényeges része a történetnek, de azért megkrédezném, hogy a költségek ilyenkor hogy oszlanak meg? Ez változó? Azt olvastam, hogy az állatorvosi ellátást általában fizetik, a többit az ideiglenes befogadó állja. Természetesen mindent szívesen kifizetünk, csupán érdekelne ez is.
Ez megállapodás kérdése, mondjuk, ha én menhelyrõl fogadnék be ideiglenesen, azért elfogadnám tõlük, hogy az orvosi költségeket kifizessék.
Nálam három hónapig volt ideiglenesben egy két éves uszkár kutyus, szerencsére nagyon hamar jó családot találtunk neki. :) Õt bántalmazták, félt a férfiaktól, így kutyasuliba is jártunk vele. Nekem hatalmas élmény volt, sokat tanultam én is ez alatt a három hónap alatt. Egyébként van egy saját uszkárom is. Sajnos most albiba költöztem, így nem tudok ideiglenes kutyust fogadni, de mindenkinek csak ajánlani tudom, akinek meg van rá a lehetõsége. A költségeket megegyezés szerint állják, nekem a tápot kellett biztosítanom és vettem neki egy normális hámot, mert a másikból kibújt néha... :) De ha orvosi költség merült volna fel, azt a fajtamentõk állták volna. Kérdezted még az elengedést, hát az nehéz, én nagyon megszerettem... igen volt sírás, de utána már örömömben, mert láttam, milyen szuper helyre került. :)
Menhelye válogatja, van ahol mindent átvállalnak, neked csak helyet kell biztosítani neki, meg természetesen foglalkozást, van ahol csak az orvosi költségeket. Ahogy kivettem a szavaidból még gyerek vagy, így azért nem ártana a szüleiddel megbeszélni a dolgot. Rengeteg idõt igényel, ezek a kutyák többnyire különbözõ betegségekben szenvednek, rendszeres gondozást, és sokszor állandó felügyeletet igényelnek, nem is beszélve a viselkedés problémákról. Maga az elképzelés nagyon szép és jó, de szerintem rossz a sorrend. Elõbb legyen egy kutyád, gondozd megfelelõen, és ha mellette marad elég energiád és idõd, és persze a veled együtt élõket sem zavarja (!) akkor hajrá. Addig inkább járj mondjuk sétáltatni. A gyepiken is vannak gondozók, nem hiszem, hogy elutasítanának egy kis segítséget.
Eleve úgy kell a kutyához hozzáállni, hogy te csak egy megálló vagy az életében. Én mindet nagyon szerettem, volt már vagy 10-15, hiányoztak, mikor elmentek, de tudtam, hogy az alapítvány nagyon gondosan választja ki az örökbefogadókat és hogy sokkal jobb helyre mennek, mint amit én tudok biztosítani a számukra. A mi esetünkben mindent biztosított az alapítvány, még azoknál a kutyáknál is, amelyek saját mentések voltak.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Mi is voltunk ideiglenes befogadok, az egyik, amit masok is irtak, hogy az elejen fejben kell eldonteni, hogy o nem a tied, csak egy ideig vigyazol ra, neveled. Mondjuk nekem igy is nehez volt elengedni oket, de mikor kapom a boldog gazdis kepeket, akkor megnyugszik a szivem :) A koltsegek: ugy latszik ez mindenhol mas... Az elso ideginket facebookon hirdette egy civil, hogy utcan van, o eteti, de befogadni nem tudja. Irtam a helyi menhelynek, ok azonnal altak minden koltseget, csak fogadjuk be, orvos tap (gagyi, az teny, amit ok is kapnak adomanykent), fuvaroztak is. Ot par honap mulva a hugom fogadta orokbe :) A masodikat a menhelyrol hoztak, nala is minden koltseget alltak. A harmadik teljesen civil mentes volt, ugy "koldultunk" ra penzt, ha kellett. Gazdihoz keruleskor itt egy masik allatmento szervezet segitett, rajtuk keresztul fillerekbe kerult a chipeles, ivartalanitas. Az utolso gyepirol van, az Allatvedorseg hozta ki, ideiglenest kersetek neki. Nala is alltak volna a koltsegeket, de akkor mar jobb anyagi helyzetben voltunk, a kajat, bolhairtas stb vallaltuk, annyit kertunk, ha gond van (nem volt szerencsere), a dokit vallaljak. Idokozben mi kulfoldre koltoztunk, szerencsere az uj lakonk vallalta ezt a kutyust ideigleneskent :) a koltsegeit mar teljesen tudom fizetni, a szervezetnek igy tobb marad a tobbi kutyara. Szoval, szerintem amennyit tudsz vallalsz, de tapasztalataim szerint semmit nem varnak el, csak a helyet, meg a szereted kell adnod :) En amugy nagyon szerettem, a kutyam is, most latszik rajta, hogy hianyzik neki a kutyatarsasag :( Nem bantam meg, sok sikert kivanok neked is hozza :)

Meg tud halni egy kutya ettől?

Szüleimnek van egy vizsla kutyája. Én idéntől vagyok koleszos, és most tudtam meg, hogy a kutyát elkezdték kint tartani mióta nem lakok otthon. Egy vizslát!!! Amikor rákérdeztem, azt mondták hgoy eddig is csak azért volt bent, mert én ezt szerettem volna. És egyik napról a másikra kirakták, kint alszik kint eszik. Õk olyanok, hogy hiába mondtam nekik, hogy meg fog fázni, hogy rossz érzés neki így aludni, mert én különben baromi fázós vagyok és beleképzeltem magam a helyzetbe, h mondjuk 5 fokban kellene aludjak... hát:SS Szóval ezt hiába mondtam nekik. De én nagyon sajnálom azt a szerencsétlen kutyát, eddig bent lakott és az ágyam mellett aludt egy nagy puha kutyaágyon. Ha tudnám elhoznám, rögtön eszembe jutott, hogy kiveszek egy szobát a koli helyett és elhozom a kutyát, de csak 40-et keresek diákmelóval, elmenne az összes pénzem... Nem tudom mi a megoldás és mivel győzzem meg őket. Meghalhat / megfagyhat a kutya így?
Igen, sajnos megfagyhat. Micsoda felelõtlen emberek a szüelid! Az én szüleimnek is vizslája van, de õsszel az éjszakákat már bent töltötte, télen pedig szinte mindig bent van a sétát kivéve. Valamit sürgõsen kéne tenned:(
Meghalni szerintem ettõl tuti nem tud. Van kutyaháza? Átmeneti megoldásnak jó lenne ha aludhatna a garázsban vagy valami ilyesmi helyen. Szerezz neki rongyokat vagy valamit hogy melegítse. Szóval a lényeg az hogy ne a hóban kelljen majd aludnia hanem csinálj/vegyél neki valamit!
De, megfázhat, amibe belehalhat. És meg is fagyhat teljesen ha már nagyon hideg van.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hát nem túl ideális csak kinti kutyának tartani. Fõleg, mert szeret a gazda mellett lenni és mert rövid szõre van. De megoldható. Ismerek egy vizslát, akit kinti kutyaként tartanak kölyök korától kezdve. Szigetelt kutyaháza van, naponta 2x sétál szabadon a gazdával. Télen, ha már tartósan hideg van, és szilveszter éjszaka beengedik a ház elõszobájába. Nem állítom, hogy ez az ideális, de ezt is meg birja szokni. Az viszont egyáltalán nem tesz jót, hogy most hirtelen egyszerre kirakták a hidegbe. Legalább megvárhatták volna vele a tavaszt, hogy lehet ideje hozzászokni a kinti léthez. Ha már nem akarják, hogy bennt legyen a lakásban, akkor legyen szigetelt kutyaháza és legalább éjszaka alhasson esetleg a garázsban, ahol nincs annyira hideg.
A szigetelt kutyaházba tegyetek neki szalmát. Az szigetel is és nem ázik át, mint a ruhák, plédek.
Ha jó , bélelt, száraz háza van, túléli.De nem a legjobb egy addig benti kutyának.Bele nem hal, szerencsére.Ha van garázs, vagy fészer, tehetnek rá kutyaajtót és akkor biztosan védett helye van.Ezt még te is megfinanszîrozhatod neki, vagy egy jó minõségû, szigetelt kutyaházat.A trixinek vannak jó lapra szerelhetõ termékeik, amiket gyorsan össze lehet rakni.
Milyen háza van a kertben?
Ha van egy jól hõszigetelt ólja, ami nem huzatos helyen van, akkor semmi baja nem lesz kint a kutyának. Még egy vizslának sem :) Ha viszont nincs semmilyen ólja kint, akkor igen, simán megfagyhat, mert rövidszõrû és csak úgy a szabad ég alatt nem fogja bírni a hideget.
8-as vagyok. Mondjuk annyi eszük lehetett volna, hogy nem télen teszik ki, hanem tavasszal, mert úgy könnyebben hozzá is szokik a kinti léthez. De amúgy meg, lehet jobb lenne neki másik gazdát keresni, mert ahogy kirakták, gondolom nem is foglalkoznak vele, márpedig egy vizslát foglalkoztatni kell, nem kerti dísznek való kutya.

Szerintetek egy 13 eves lany el tud banni egy leonberger-el?

Ugy ertve hogy attol hogy gyerek vagyok es mert elegge nagy.Meg azert is mert nem vagyok egy profeszionalis nem ez lenne az elso kutyam.Es irta az interneten hogy eros akaratu es volt olyan is hogy nagyon okos meg halgat a fegyelem szavakra es mar nem is tudom mit higyek szerintetek?
Ha az a kutya jólnevelt, akkor természetesen tudsz vele bánni te is. Már elég idõs vagy hozzá, hogy kutyaiskolába járj vele és neveld õt. Kiskutya választásnál a domináns egyedeket azért érdemes kerülni. Egy megadóbb természetû egyeddel még utcai konfliktusaid se lesznek a többi kutyával, de azért én nem engedném a 13 éves lányomat hogy egyedül sétáltassa a kutyákat. Nem a mérete miatt, hanem mert történhetnek olyan események aminek a kezeléséhez nem árt a felnõtt jelenléte. A fizikai ereje úgyis akkora egy ilyen kutyának, hogy ha izomból kell visszafogni, akkor ahhoz egy megtermett férfiember is kevés. Szerencsére a leó jó természetû és ha jólnevelt, jó idegrendszerû kutyusod van, akkor nem lesz vele gond.
Én mindig is úgy gondoltam, hogy nem a kortól függ, hogy valakinek lehet-e kutyája, vagy sem. Szerintem minden az elszántságon, elkötelezettségen, érettségen és felkészültségen múlik. Egy 13 éves gyerekben is meglehetnek ezek a tulajdonságok, sõt. A leók tényleg nagy mackók, de közben elég jól kezelhetõek, nem véletlenül olyan népszerû családi kutyák (és egyre elterjedtebb terápiás kutyák). Volt olyan idõszakom, amikor én is leonbergit szerettem volna, és pontosan tudom, hogy miért. Utólag már tisztában vagyok vele, hogy nem illenénk egymáshoz, de ennek a fajtának a gyerekszeretetét, megbízhatóságát továbbra is csodálom. Ha a szüleid melletted állnak, és szükség esetén segíteni fognak a nevelésben (ez természetesen nagyon fontos), a sétáltatásban, tanításban, gondozásban, és mindenben, ami a kutyával kapcsolatos, akkor megpróbálkozhattok egy leonbergi tartásával, nem lesz gond. Persze alaposan át kell gondolni, és meg kell beszélni mindent.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat persze en nem setaltattnam egyedul es a szuleim is segiteni fognak meg majd megyunk kutya suliba is.
Keresetek fel egy szakembert, és kérd ki a véleményét. Hozzánk sokan jönnek ilyen tanácsadásra. Egy rövid tesztelés és egy alapos beszélgetés után egy jó kiképzõ megmondja neked, hogy ajánlott-e az adott fajta vagy nem. Nem a korodtól, és nem is a kutya méretétõl függ ez a dolog.
A kérdező hozzászólása: Ok koszonom.

Egy macskának mi a jobb? Ha egyáltalán nem jöhet be a házba, vagy ha néha-néha bejöhet?

Van négy cicánk, ők kinti-benti macskák, ott vannak, ahol úri kedvük tartja. A szomszéd nem engedi be a macskáját, így nagyrészt ő is nálunk tanyázik. Néha őt is beengedem, de állandóra nem tudom, mert ha nem figyeli valaki, rögtön megjelöl valamit. Mi a jobb neki, ha egyáltalán nem tudja meg, milyen melegben heverészni, vagy ha időnként egy-egy órára beengedem, aztán kiteszem? Szélvédett, száraz helye odakint is van (garázsunkban van neki vacok), de azért az mégis csak más, mint a fűtött lakás.
Ha körülmetéled.
A kérdező hozzászólása: Nem az én macskám, nem heréltethetem ki.
Nekem a házba abszolút nem jönnek be. Van a kazánház ahol a kazánba tüzelek, egyfajta melléképület. Ott nagyon jó meleget ad a kazán télen, oda mennek be éjjelre a macskák. Ott nagyon szépen elvannak, van vacok nekik. napközben elmennek, vagy kint a szabadban múlatják az idõt. Bár kemény télen van hogy nappal is bekéredzenek.
A benti cica jobb.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a benti cica jobb, de ez nem az én macskám, hanem a szomszédé, és mivel nincs ivartalanítva (bár ha lenne, akkor sem lennék biztos benne, hogy nem tenné), folyamatosan megjelöli idebent a falat, bútorokat. Szóval állandóra nem lehet bent, csak ha éppen figyeli valaki. Amióta bûzlik tõle a lakás, úgy hozom csak be, hogy magam mellé teszem az ágyra, és amint menõkéje lesz, rögtön kirakom. Viszont nem tudom, hogy ezzel nem csak ártok-e neki. Elhúzom a mézesmadzagot, hogy milyen fûtött lakásba lenni, aztán nem hagyom, hogy bármikor itt legyen.

Tudnék még ezzel valamit kezdeni? (többi lent)

Van egy közel 3 éves kutya,aki Német dog és rettentően vad,szocializálatlan.
A kérdező hozzászólása: 7*8 méter.
Sajnos nem valószínû hogy ennyi idosen megvaltozna szerintem hívjátok ki az állatorvost õ majd mond róla véleményt és ha rendes segít valami megoldást találni
Kutyakiképzõ felfogadása.
Elsõ válaszoló, egy mondatban ennyi baromságot :O Kérdezõ, ti keressetek fel egy házhoz járó kiképzõt, mondjuk akár õt: [link]
egyrészt házhoz járó kiképzõ, másrészt hogy ne lehetne, egy háromévest szocializálni...egy ekkora dogot a bezártság biztosan frusztrál, érdemes lenne egy férfinek kiengednie, pórázra kötnie, és irány egy hatalmas séta.
Otthoni kiképzõ, rendszeres foglalkozás. Egy 3 éves kutyát nem olyan nehéz helyretenni, ha bennetek is megvan a szándék (nem mindha egy 10 évest nem lehetne, csak hosszadalmasabb...). Ha szeretitek, akkor tökéletes társ lehet belõle.
Német dog fajtamentés. A futrinkautca.hu alatt találod. Úgy olvasom, hogy az ellátása is problémás. Szerintem vegyétek fel a kapcsolatot velük, ott keresnek megoldást. Én úgy látom jobb lenne neki egy új hozzáértõ gazda, aki a fajtának megfelelõen szocializálja, megneveli.
Egy dogból vadállat lett? Nem tudom ezt hogy sikerült kivitelezni... A bezártság nagyon nem tesz jót neki. Le kellene mozgatni. Sétáltatni, játszani vele, feladatokat adni neki. Talán egy ivartalanítás sem ártana.

Befújtam Biokillel a cicámat. Lehet baja? Le is nyalta.

Ezt ajánlották a családban többen is és kaptunk is egy üveggel. Befújtam vele a cicót, úgy hogy nedves lett tőle a bundája, utána ő meg is mosdott.
[link] Itt azt, írják, hogy NE permetezzük közvetlenül az állat testére. Szerintem figyelj oda rá, fõleg, hogy le is nyalta. Nem nyálzik? Mert az pl. a mérgezés jele lehet. Legközelebb, ha ilyesmit akarsz alkalmazni, érdemes megkérdezni inkább egy állatorvost, az a biztos.
Még ezt találtam: [link]
A kérdező hozzászólása: Anyukám állítja, hogy neki is azt mondták ez a gyerek re se veszélyes ha a szájába kerül. Igazából tegnap is lenyalta akkor se lett baja. Ha mérgezésre gyanakszok adok neki sós tejet (az jó rá, már nem egyszer segített). Eddig úgy néz ki nincs baja. Amit linkeltél onnan felhívom õket és megkérdezem okozhat e problémát.

Garnélákat szeretnék tartani, milyen halakat lehetne melléjük telepíteni?

Red cherry garnélát szeretnék tartani, vagy hozzá hasonlóan könnyen alkalmazkodó garnélát (esetleg folyami rákot). Van olyan hal (pl. guppi?), amelyik szintén igénytelenebb és jól elvan a garnélákkal?
Hallal csak óvatosan. Nekem volt egy kezdetleges kis csapatom, végül a tök szelídnek ítélt coryk eltüntették a kisrákokat, és a kisebb testû hímeket, és így csak egy nõstény garnélás csapatom maradt. Magyarán a rossz halválasztás lefejezte az állományomat :( De sok szerencsét kívánok, ajánlanám ezt az oldalt: [link]
Nano halakat:[link]
A kérdező hozzászólása: Ezek a nano halacskák nagyon szépek, köszönöm!
Elsõ körben ahhoz kéne igazítani a halakat, hogy milyen víz lenne az akváriumban. A red cherry garnélák szeretik a kemény csapvizet, ami praktikus, de a nano halak többsége már nincs oda érte. Kemény vízbe jók a törpe elevenszülõk, mint a törpe fogasponty, endler guppi meg társai. Lágy vízben meg végtelen a választék.
A kérdező hozzászólása: A red cherryrõl azt olvastam, hogy könnyen alkalmazkodik a kemény vízhez. De ez nem azt jelenti, hogy a lágy vizet meg kifejezetten szereti? Egyébként most én is azt nézegetem, hogy melyikekkel lehetne összerakni. Ha lesz kész tervem, majd megírom. :)
Én is endlerekkel tartanám! Az nekem új infó volt, hogy a red cherryk szeretik a kemény vizet. köszi
Mit jelent az, hogy igénytelen hal? Nálam is vannak sakura, meg amano garnélák, és remekül elvoltak már 2-3 halfajta mellett. Kalászhal volt sokáig, most díszmárnák vannak.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy igénytelen, hogy nem annyira érzékeny a vízminõségre. Mármint nem a tisztaságra, hanem a keménységre. Szóval ilyen kis kezdõknek való halacskák, mert gyerekkorom óta nem voltak halaim, akkor is csak guppik. Szerintem a guppik pl. az igénytelen kategória, míg a vitorlás már kényesebb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!