Állatok kategória válaszai (120020 db)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kb 1000videó van errõl youtubon, másik 100 internetes oldal foglalkozik trükkok tanításával.. és nem 1 könyv van ami szintén ezzel foglalkozik mind mind illusztrációkkal tele.. És te a legbonyolultabbat választod? hogy mi írjuk le 15féleképpen hogy hogy csináltuk? Átfordulásnál fektesd le a kutyát és fogj egy falatot és húzd valamelyik irányba ha fordul vagy fel akar kellni akkor fektesd vissza ha picit eldõl az oldalára akkor jutalmazd.. ezt folytasd addig amíg átnem fordul Pitizéshez ültesd le a kutyát emelj a feje fölé egy falatot pont olyan magasra hogy éppen ne érje el ülve. Ha elkezd elmozdulni a földtõl akkor add neki oda a falat magasságát szépen fokozatosan növeld amíg el nem éri a "pitizõ" pózt A falatot minnél elõbb vedd ki és csak imitáld mint ha nálad lenne, ha megcsinálja így is akkor kapjon egy falatot....
Elõször mutasd be neki, hogy mit vársz el, majd csináltasd vele.... ha nem csinálja, rugódjad az oldalát, ez ösztönszerüen beindítja a tanulási reflexet
Ha nehezen megy neki az átfordulás, egyszer kétszer, mikor fekszik egy kicsit feldöntheted, gondolom játéknál szoktad csinálni, és erre ráklikkelni. Ez kb. 1-4 alkalommal szükséges, utána magától tudja. A pitizz trükk nehezebb, mert a kutya nem tudja egyik pillanatról a másikra megtalálni az egyensúlyt, ráadásul egy 1 évesnél fiatalabb kutyának ez gerincterhelés, és nem ajánlott trükk. Mindenesetre sarokban, és érdemes elõször felmancsolnia a karodra, leültetni, így tartani egyre hosszabb ideig, utána egyre kevesebb segítséggel. Sok szerencsét! Mi is ezt tanuljuk :)
:)
Én már hallottam olyan kecskékrõl, akik embereket tenyésztettek.
kedvencük!! pláne a comb!!
Bizony, vigyázz a kecskékkel! Fejre mennek!!
inkább disznókkal próbáld meg eltüntetni az illetõt:-D
Többségükben igen.
Igen! Úgyhogy nagyon vigyázz!!! Sosem tudhatod mikor támad meg egy kecske! XD
tolyik, mi? Köztudomású, hogy a kecskét mindent megesznek. Mint a tevék. Ha elég sokáig maradsz a közelükben, elõbb vagy utóbb téged is elrágcsálnak :D
Nem minden kecske szereti .De tudományos tények támasztják alá , hogy a kecskéknek javallot az emberhús fogyasztás , persze néhány kecske tolyik a tudományokra és csak zöldet eszik .
nekünk volt kecskénk. egyszer elkezdett enni.. engem, jobban mondva a pólómat, ami zöld volt. végül aztán kiverekedtem a szájából. vigyázni kell, ha kecskék közé mész, ne fesd ki az arcod/bõröd terepmintásra, mert esélyes, hogy megkívánják :P
Beteg vagy a fejedre.
Mijaza emberjús?
igen, a vérkecske! Vigyázz vele!
Nem mindegyik, de ha egyszer valamelyik rákapott, nehéz leszoktatni róla!
Nem. Az emberek szeretik a kecskehúst. Báááár! Sosem lehet tudni, sosssem lehet tudni!

Miért bukja vissza az ételt a papagájom?

Fél éves nagysanyim van, eddig nem csinált ilyet. Egy-két hete volt az első, azóta 2x volt még hogy visszajött a kaja neki. Víz meg szotyi.
Szerintem udvarolni akar.Nem tudom mennyire vagy jártas a papagáj tartásban. Ha párban vannak, akkor úgy udvarolnak egymásnak, hogy visszaöklendezik a magokat, s etetik egymást. Nekünk 3 hullámos van, 2 tojó és 1 hím. Fõleg a hím szokta csinálna a 2 tojónak, de olyan is elõfordult már, hogy egyik tojó etette a másikat. Valószínûleg a te papagájod is ezt akarja csinálni, de mivel nincs párja, így nem tud kinek udvarolni ezzel a szokással.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod, most megnyugodtam. Mondták már mások is hogy nekem udvarol, mert szokott "bólogatni" is, de ezt nem is tudtam hogy így is szoktak. Õ az elsõ papikám, 5 hetes kora óta nevelem, de még ezek szerint sokmindent nem tudok róla :) De barátnõt majd csak 2-3 éves kora körül szeretnék neki.
Nagyon szívesen!:) Ha nincs más tünete, akkor semmi baja nincs. Pl. gyengeség, étvágytalanság, gubbasztás Azért nem csinálta eddig, mert szerintem most lett ivarérett!Eddig még kicsi volt az udvarláshoz.:) :) :) Sajnos mi már veszítettünk is el papagájokat betegség miatt. Igaz azoknál mi voltunk a 2.gazdájuk, s a tojó valószínû már betegen került hozzánk, s hiába mentünk állatorvoshoz, mindig visszatért nála a légúti betegség. Egyébként miért csak 2-3 évesen akarsz mellé társat?
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam ez a fajta csak 2-3 évesen lesz ivarérett, azért is csak akkor akarok párt mellé, mert addigra kiderül tényleg fiúcska-e, meg azért is akarok vele várni mert állítólag ha egyedül van jobban rám figyel, könnyebben tanul. Szeretném ha pár szót tudna beszélni, meg szobatisztaságra is tanitom, meg mindenfélére hogy megértsen. :)
Egy fél éves nagysanyi nem akar udvarolni még senkinek az holtbiztos...ha szokott repülni akkor lehet csak az evés után hirtelen repülés miatt jön vissza neki a szotyi. Nekem nimfáim csinálták ugyanezt, miután teletömték magukat fürtöskölessel repkedtek összevissza és mikor laszáltak holt fáradtan, akkor nekik is volt, hogy visszajött a köles. Nekem is van nagysanyim, ilyet még nemcsinált, õ februárba lesz egy éves, de õ nemtud repülni, így annyira kifáradni se mint az elõbb említett nimfák.
Akkor elnézést, ha rosszul írtam az udvarlásos dolgot. Nekünk hullámos van, s automatikusan ezt írtam!:) Viszont a lényeg ahogy olvasom, hogy nem beteg, hisz nincs más tünete. Szobatisztaságra hogy szeretnéd nevelni?Ez engem is érdekelne!:)
A kérdező hozzászólása: Én innen vettem az ötleteket a szobatisztaságra neveléshez :) [link]


*fajtatiszta. A fajtiszta azt jelenti, hogy nyúl legyen. Keress tenyésztõket a neten. Nem biztos, hogy lesz veszprémben.
A kérdező hozzászólása: Tavasszal szeretnék egyet , addig átgondolom , mi jár ve ) Eddig hörcsögeim voltak , es tudtam velük foglalkozni rendesen :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi , észre se vettem mit írtam :s Amúgy köszi a választ :)
A kérdező hozzászólása: Sehol nem találok tenyesztõt :"( Valaki nem tudja honnan tudnék szerezni?:/

Az normális, hogy mindent megeszik?

9 hónapos pulim van. Tegnap azt vettem észre, hogy ropogtat valamit. Leesett a tollam és mire észrevettem már szétrágta. A nyomóját meg is ette.
Inkább csontot rágjon, valami nagyot.A puli pörgõs kutya, ha nincs lemozgatva, talál elfoglaltságot magának.Ha meg is eszi, azaz lenyeli, komolyabb sérülést is okozhat magának.Ha egyébb dolgokat is megesz, nem csak rágcsál, lehet hiányzik valami tápanyag a szervezetébõl.Létezik minõségi éhezés is, fõleg olcsóbb tápokon tartott kutyák esetében.
és rohangál magától egész nap?
A kérdező hozzászólása: 200 m2 a kert. Itt egész nap rohangálhat. Amúgy tudom, hogy terelõ kutya. :-) Juhnyíró vagyok és tavasszal amint tudom kihordom magammal a hortobágyi legelõkre futtatni.
tedd póráz-kompatibilissé és sétáljatok nagyokat. a kertben mennyit futkároztok? mekkora a kert? a puli terelõkutya, tér kell neki és munka.
A teniszlabdával az a gond, hogy a szõre nyállal és homokkal keverve mint a smirgli lekoptatja a kutya fogát.Tömör gumilabda esetleg, azt nehezen gyûrné le.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam vele sétálni mert nem tórázkompatibilis. A kertben szoktam vele futkározni.
mennyit sétáltok naponta?
A kérdező hozzászólása: Szerintem a tápanyaggal nem lehet gond, mert lassan többet költök az õ etetésére mint a sajátoméra. Az tény, hogy nagyon pörgõs. :-) Próbáltam csontal is, de azt mindig elássa. A labdákat szereti, de addig rágja, amíg meg nem kezdi valahol és akkor szétszedi. Volt olyan labda ami 20percet bírt és kuka. Azért vettem kimondottan ilyen teniszlabdát mert láttam már nagy kutyákat is játszani ilyennel, gondoltam ez megállítja. Tévedtem. Már azon gondolkodok, hogy valami márvány golyót veszek. Talán az bírja egy darabig. :-)
Majd kinövi:) Ilyenkor mindent rágcsálnak még, de ez idõvel alábbhagy. Ha lenyel valamit, abból sincs különösebb probléma, majd távozik belõle. Azért mindenféle mûagyag sz.rt ne egyen, figyelj rá. Akkor adj neki játékokat, amikor tudsz figyelni rá. Igazából mást nem nagyon tehetsz, majd ha 15 éves lesz, már nem fogja ezt csinálni:) )
A kérdező hozzászólása: Nem. Van hogy a szomszéd kutyával egyszerre ugatnak éy akkor oda-vissza futkos, de többnyire csak szaglászik.

Agressziv foxterierrel mit lehet tenni?

3 éves a foxi kutyánk és sajnos egyre agresszivabb. Azóta kezdődött nála mióta elütötte egy autó.Nem sérült meg szerencsére, de fejben már nincs jól. Sokat foglalkoztam a nevelésével, amig még suliba jártam, de mostmár munkahelyem van és nem mindig jut annyi idő rá.
Valószínû a kutya fél valamitõl és nem megfelelõek a falkában a sorrendek sem. Rendszeresen kell eljárnod vele kutyaiskolába, és ebben az esetben neked kell sokkal többet tanulnod a kutyádról. Addig is nézz szét a Cerberos kutyaiskola honlapján az online gazdiképzõjében. Szánj a kutyádra több idõt: egy foxival sportolni kell meg sokat foglalkozni vele.
A foxi.Nagyon pörgõs nehezen lefárasztható kutya erõs ösztönökkel.Nem elég a kert a séta.napi intenzív lemozgatást igényel ill.olyan foglalkozást, ahol az ösztöneit levezetheti.Különben átmegy non stop ugatásba ill.könnyen agresszívvá válhat.Nem gondolom, hogy ez a balesettel lenne összefüggésben, inkább az életkorával, meg a hosszan tartó levezetetlen energiákkal.Mindezek mellé a nevelést is oda kell tenni, mert nem egy könnyen kezelhetõ fajta.
Szerintem sem biztos, hogy a baleset miatt ilyen a kutyád. Nekem inkább úgy tûnik, hogy baromira sok az energiája, amivel nem tud mit kezdeni. Keresned kéne olyan embert, aki házhoz menne pár alkalommal, felmérné a kutyának a viselkedését, satöbbi. Tudom, biztos nem olcsó dolog de mivel neki akar menni más kutyáknak, ezért nem viheted be csak úgy kutyasuliba.
Nem a baleset miatt ilyen.1. Nincs lemozgatva, a foxiknak az kell hogy labdáz vele vagy 1 órát, sétáljatok, klikkerezettek, biciklivel futtasd vagy simán.2. Nincs fegyelmezve, megnevelve.Az hogy mondjuk tud ülni semmit nem jelent.Fegyelmezni kell, de nem ütni vágni.Ugat mert unatkozik.Falkasorrend felállítása, mivel azt hiszi a fõnök.
igen.
Az aranyhal az egy faj. Különbözõ kitenyésztett változatai vannak csak.
A kérdező hozzászólása: Szuper! Még arra nem találtam választ, hogy kb milyen mérettõl szaporodnak? Köszi!

A baglyot valóban lehet "háziasítani"?

láttam róla pár Angliában készült videót youtubon,ott ugye legálisan is lehet tartani,meg a Harry Potter trilógiáról jutott az eszembe. Valóban meg lehet őket tanítani,hogy találjon vissza a házhoz ahol lakik az ember,és tényleg lehet vele "háziállatként bánni" ha mégis engedjük neki kiélni a vadászösztöneit? gondolok itt arra,hogy néha kirepülhet az otthontól távolabbra,és foghat magának patkányokat egereket
A kérdező hozzászólása: Remélem értitek a kérdés tartalmát, hogy mire vagyok kiváncsi.
Sajnos azt nemtudom, hogy visszajön e. De ragadozó madár, veszélyes tartani, bármikor megsebezhet. Amúgy itthon is lehet tartani, engedélyekkel. Meg talán solymásznak is kell lenned.
Ez nem háziasítás, hanem szelidítés, amire gondolsz mellesleg

Kötőhártya gyulladásra mi a csodaszer?

Voltunk orvosnál, kaptunk szemcseppet, javult is ,de csak egy kicsit, valahogy még nem az az eredmény amire várok. Volt már valakinek ilyen problémája? Mi az ami használt?
Jobb esetben antibiotikumot is kapsz mellé, így biztosan elmúlik. Nekem legalábbis együtt adták a gyógyszert és a szemcseppet, este bevettem, csepegtettem, reggelre már normális fehér volt a szemem és egyáltalán nem viszketett.
Mint az embereknél a kamillás borogatás nagyon jó rá, csak soha ne használj egy vattapamacsot kétszer, minden egyes törlés után vegyél elõ újat. De ez inkább kiegészítõ kezelés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!