Állatok kategória válaszai (120020 db)

Nem lehet még valamit tenni?

A törpetacskóm vemhes lett a szomszéd kutyájával,nagyon nagy hasa volt,iszonyatos,és az orvos megcsászározta.Hat darab olyan 25 cm-es kutya volt benne de nem ez a lényeg.A méhe 5 db helyen repedt szét, a bele is kiszakadt,ezt az orvos összevarta és aztmondta, hogy 10% az esély hogy megmarad.Nos ez mind vasárnap történt,és egészen máig(szerdáig) életben maradt.De ma elkezdett felfújódni,felhívtuk az orvost és ő szerinte nem állt helyre a bélműködése ezért el kell altatni.Szerintetek más oka nem lehet? :(
Így van!Most egy életre megtanultátok, hogy a távgyógyítóknak, nem szabad hinni. Remélem meggyógyul a kutya.Jó, hogy nem altattátok le.
De miért telefonálgattok orvosoknak és miért nem viszitek el?Valami csodadoktorok élnek arra, hogy látatlanban, telefonon keresztül diagnosztizálnak?Sõt távgyógyítanak, mint a Gyurcsók? Lehet hogy egy ultrahang után még egy mûtéttel helyre lehetne hozni.De ti olyan sötétek vagytok, hogy csak telefonálgattok meg rinyáltok ahelyett hogy elvinnétek egy normális klinikára.Állítólag a pénz nem akadály.Hát akkor?Ti már szépen eldöntöttétek az altatást, esélyt sem adtok szerencsétlen kutyának, aztán majd lehet mártírkodni, hogy mennyire sajnáljátok.
Kutyatartás NAGY KÖNYV ELSÕ LECKE: -ivartalanítás Ha másbol nem, saját hibádbol tanultal...vannak akiknek csak igy megy. Remelem ismeroseid körében os felfogod hivni eme beavatkozásnak a fontosságát. A kutyat biztos el kell altatni, bélcsavarodás, elzárodás, fertõzés, bármi lehet a baja csórinak. A felelõtlenséged miatt ne hagyd szenvedni!
Azért ne haragudj de az nagyon durva, hogy te vígan netezel míg melletted haldoklik a kutyád... ÁLLATKÓRHÁZ!!!
Esküszöm megmutatom ezt a kérdést minden véletlen alom "gazdájának". De még a Bubukát elletni akaróknak is...
Hát ha az én kutyámmal lenne ez, nem csak hívogatnám az orvosokat hanem addig járnék a nyakukra a kutyával együtt, amíg valaki nem tesz valamit!!! B***szki egy tacskó nem olyan nehéz, megfogod, taxiba vágjátok magatokat és irány egy jól felszerelt állatkórház, ahol megmondod hogy ITT VAN A KUTYA, és tessék vele valamit csinálni MOST AZONNAL. Sokba fog kerülni, de perkáljatok csak ha ennyire kellettek a kiskutyák.
azért mert a méhe szétrepedt, a belének semmi köze nincs hozzá. Ha a kölykökkel együtt az orvos kivette volna a méhet is, akkor most nem lenne akkora baj. én elvinnám egy másik orvoshoz, nem latolgatnám, hogy mi ehetett a baj, miközben szerencsétlen kutya iszonyatos kinok között fetreng. Legalább a lehetõséget add meg neki, hogy ne szenvedjen. és az esélyt, hogy talán még lehet rajta segiteni.
KIT ÉRDEKEL HOGY NEKED MENNYIRE ROSSZ? Jaj, mindjárt sírok a kis lelked miatt, nem téged rakott meg egy 5X akkora ember, nem a te méhed repedt szét 5 helyen, nem a te beled szakadt ki... Nehogy már téged kelljen sajnálni! Mert én nem tudlak már bocs. Csodás lenne ha a kan is elkerülne tõletek, mert ilyen helyre nemhogy kutya, de hörcsög se való. :S
A kérdező hozzászólása: Fel..De majd szerintem elajándékozzuk õket.Az kant is eladjuk és ezzel befejeztük.Igazatok van.Nem figyeltünk oda, de ez nekem akkor is nagyon rossz.
a kölyköket feltudjátok nevelni?
A kérdező hozzászólása: Hívogattam már annyi orvost, de nem tudnak rajta segíteni.Ott könnyû magyarázni a gép elõtt, de szerintem ti se gondoltatok volna bele, hogy pont szét fog szakadni a méhe meg a bele.Ki tudta szerinted?Annyi pénzt szántunk rá a kutyára csakhogy meggyógyúlhasson.Ha itt lennétek fognátok a helyzetet, nem a gép elõtt kell magyarázni hogy ilyen állatkínzók meg olyan állatkínzók.
"Na mindegy, elaltatjuk" Ez a mondat mindent elárul.
Tán jobb is lesz annak a kutyának így :(
A kérdező hozzászólása: Tudjátok mit? Le van szarva, hogy ki mit hisz, mindenki tartson ugy kutyát akit akar, szerintem elég volt ennyi baszogatás.Felõlem írhattok még ide, de én már nem nézem meg, mert nem érdekel másnak a véleménye.
Na, hálistennek. Az elõzõ orvost meg nyugodtan nyomjátok fel a kamaránál, mert nagyon nem etikus amit csinál.
A kérdező hozzászólása: Megtörént a mûtét, a méhét kiszedték és az elszakadt belét pontosabban összevarták.Él most, ott ülök mellette egész nap. Remélem meggyógyul.
Mi történt végül? Aggódom szegény kutyáért. Kérlek írd meg!! Lehetséges, ha felgyógyul el kéne ajándékozd valakinek, egy felelõs gazdinak. Még csak 3 éves, rengeteg szép éve lehet még.
drukkolok!
Az állatorvosnak meg, amelyik összevarrja a szétszakadt méhet, mindkét kezét letörném és ledugnám a torkán!
Szorítok érte nagyon!
majd ird meg légyszives, mi lett ezzel a kiskutyával.
A kérdező hozzászólása: És most ezzel ivartalanítjkák is, ha túléli. Köszönöm a válaszokat!Megtanultam a leckét!
A kérdező hozzászólása: Most vittük be a klinikára, szétszedik és megpróbálnak rajta segíteni. Úgy látszik igazatok volt.
Ezt az egész posztot így, ahogy van, el kell menteni és mindig meg lehet majd mutatni, amikor a "Fifikének kölyköket akarunk" és a "felhívtamazállatorvost, kihívomazállatorvost, nincspénzemállatorvosra" típusú kérdesek jönnek.
Ha annyira számítana neked a kutyus élete, akkor addig hívogatnád a környezõ orvosokat, míg valaki azt nem mondja, hogy akár 1% esélyt is lát az életének a megmentésére. Te már a felelõtlenségeddel halálra ítélted szegényt, miattad kellett ennyit szenvednie. De nyilván egyszerûbb most cselekedni, mint elõre gondolkodni, vagy ne adj isten még pénzt is kiadni a kutyus életének megmentésére és ivartalanítani idõben. A dolog meg lesz oldva azzal, hogy elaltatod, aztán szerzel egy másikat, akit lehet szaporítgatni… Szánalmas, komolyan mondom, egyedül szerencsétlen kutyát sajnálom, aki nem tehet semmirõl, csak szenvedõ alanya az emberi felelõtlenségnek, egy újabb állatkínzásnak. Mert mondjuk ki, amit mûvelsz az állatkínzás!
GRATULÁLOK!!! Kertben tartott tacskó, wannabe szaporítás, aztán befedezi a 2X akkora kutya és még annak a gazdája a hülye. :D KINEK A FELELÕSSÉGE A TI KUTYÁTOK? Csak és kizárólag a tiétek. Most, miattatok szenved egy állat, és minden bizonnyal meg is fog halni. MIATTATOK. Milyen gazda vagy te? Szembeköpném magamat ha ilyen történne a kutyámmal, még belegondolni is rossz, kiszakad a bele meg szétreped a méhe... Van fogalmad róla mennyi fájdalmat és szenvedést okoztál annak a szerencsétlen állatnak? További gondolataimat le se írom, mert nyomdafestéket nem tûr. Ja, és gondolom most véletlen sem fogjátok ivartalanítani a kant, merthát minek, lesz majd hozzá másik szuka, 20 ezerér' expresszrõl.
a kölykök halottak voltak?
Ja, hogy ha csak úgy felcsinálják, az nem gáz? Nem hallottatok még esetleg a "tüzelés" nevû dologról, amely alatt a kutyát LAKÁSBAN, FELÜGYELET MELLETT, vagy hat oldalról zárt bombabiztos kennelben tartjuk? Vagy az ivartalanításról? Vagy arról, mit csinál egy ilyen szinten szarul tartott állat testével úgy általában a vemhesség? Teljesen mindegy, ki csinálta fel a kutyát, a lényeg az, hogy vizsgáztatok állattartásból, felelõsségbõl, odafigyelésbõl és a császármetszés elõtt kb. egy héttel emberségbõl is - mindegyiken olyan csúfosan buktatok el, hogy nem értem, hogy nézhettek még tükörbe ezek után.
A kérdező hozzászólása: Mi pont azt akartuk, hogy vemhes legyen a kutya, de a hím kutyánktól és akkor nem is lett volna baj.
A kérdező hozzászólása: Meg nem miattunk hal meg, hanem attól a rodhadt büdös szomszéd korcstól aki átszökik és utána meg meg is bssza a kutyát.Annak a gazdának kéne láncra vernie, vagy megcsinálnia azt a kerítést mivel az övé!
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti válaszoló.Nem a hím tacskótól lett vemhes, hanem a szomszéd kutyától és ez volt a baj.Ha a tacskótól lettek volna a kölykök, akkor semmi probléma nem lett volna.A szomszéd kutya meg valami keverék és 2x nagyobb mint a tacskónk
a vemhesség utolsó napjáig lehet ivartalaníttatni..
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bár ez a kutyán már sajnos nem segít, de... "Nem tudom, hogy fordulhatott elõ, mivel van egy hím tacskónk is, nem is szökdöstek.Nem értem" Két ellenkezõ nemû, ivaros állatot tartottatok együtt. Ha vemhességre nem, mégis mire számítottatok? "AZ ivartalanítás az meg nem ment volna, mert amikor nem tudtuk hogy terhes akkor nem is gondoltunk az ivartalanításra, vemhesség közben ugye nem nagyon lehet" Azért ez elég távol áll a "nem ment volna" fogalmától, annál közelebb a felelõtlenséghez, nemtörõdömséghez és a mély emberi butasághoz. Vemhesen is lehetett volna ivartalanítani. Ez már szintén nem segít a kutyán, de remélem, tudjátok, hogy õ most MIATTATOK szenved, és MIATTATOK hal meg... és akkor ezzel a lendülettel abba is lehetne hagyni a kutyázást, ilyen gazdából ugyanis nem, hogy elég, de még sok is van.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy fordulhatott elõ, mivel van egy hím tacskónk is, nem is szökdöstek.Nem értem.AZ ivartalanítás az meg nem ment volna, mert amikor nem tudtuk hogy terhes akkor nem is gondoltunk az ivartalanításra, vemhesség közben ugye nem nagyon lehet, most császározáskor meg az orvos nem bírta kivenni, mivel ha azt is kiveszi akkor mégtöbb vért veszített volna.Na mindegy, elaltatjuk, neki is az lesz a job
Mondjuk ivartalaníttatni lehet volna még szülés elõtt.. Esetleg egyébként elvihetnéd másik állatorvoshoz. Több szem többet lát.
nem is tudom egyébként hogy fért el benne annyi és akkora kölyök. nem lehetett volna elõbb cselekedni?
"Meg nem miattunk hal meg, hanem attól a rodhadt büdös szomszéd korcstól aki átszökik és utána meg meg is bssza a kutyát.Annak a gazdának kéne láncra vernie, vagy megcsinálnia azt a kerítést mivel az övé!" Azonban NEM õ tart tüzelõ szukát, hanem ti tartottatok, így a ti felelõsségetek lett volna, hogy a szomszéd kutya ne jusson BE, hiszen a TI kerítésetek másik oldalán ugatva nem jelentett volna veszélyt, viszont ha bejutott, a ti kerítéstek is épp olyan szar.
A kérdező hozzászólása: Inkább letörlöm a kérdést, mert ugy látszik, hogy egyesek nem bírnak normálisan írni.Kezdjük ott hogy nem is ez volt a kérdés.El bírlak képzelni az írásod alapján.
A kérdező hozzászólása: Meg hogy nézhetünk tükörbe te..Mi buktunk el? Mert te mi vagy? Ahelyett hogy elkezdted volna a csesztetést, inkább írtál volna ide valamit, vagy nem is nézted meg volna a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztük, de mondom, hogy már itt van felfújódva.Azt mondták mind a ketten, hogy a bélrendszere nem állt helyre. 3 éves. 4élt, 2 nem
másik orvost nem kérdeztek meg? hány éves? a kölykök mind elpusztultak már benne?
hja, akkor nem a pénzért szaporítottatok, hanem unalomból? Vagy? mégis mi visz rá embereket arra, hogy kockáztassák a kutyájuk életét?
Azért megadhatnátok neki az esélyt, hogy normális orvos is lássa és ne telefonon keresztül mondja meg a frankót. Milyen orvos az, aki azt mondja, vemhes kutyát nem lehet ivartalanítani?Hát pedig lehet.
A kérdező hozzászólása: Este visszük és elaltassuk.Nekiis az lesz a jobb.Ez már csak szenvedés.
A kérdező hozzászólása: Figyeljetek, ne gondoljátok már rólunk, hogy azért akartuk szaporítani mert szegények vagyunk.Csöppet sem vagyunk szegények.Meg igen, megcsináltuk az ultrahangot, csöppet sem voltak nagyok a kutyák.Utána meg már hiába kell ultrahangozni, szétrepedt a méhe.Mondjuk, lehet hogy ez akkor is elõ fordulhatott volna, ha a tacskó kan ejti teherbe.Teljesen mindegy már, ezen ne vitatkozzunk.
Igen, kellett volna egy kis zsebpénz a tacsikölykök után.Még akkor is, ha már így is tele vannak velük a menhelyek meg a fajtamentés.És mind úgy született meg hozzátok hasonlóknál, hogy "mindnek lesz gazdája". Nem, itt már nem lehet semmit tenni.Egyébként ugyanez elõfordulhatott volna azonos fajtájú kannál is. Esetleg még annyit lehetne tenni, hogy beviszitek jól felszerelt klinikára akár tömegközlekedéssel is és más orvosnak is megmutatjátok. És mi az, hogy felhívtátok az orvost és telefonban, látatlanba megmondta a frankót?Mielõbb másik orvos, ha már halálra ítéltétek a kutyátokat a hülyeségetekkel.
Gondolom vemhesen azért nem ivartalanították, mert akkor nem lehetett volna tovább szaporítani...
Nyilván ti felelõsen megcsináltattátok a félidõs ultrahangot, csak ott még nem tûnt fel, hogy túl nagyok a kölykök.
Sok mindeki nem tehet róla rajtatok kívül... Tacskót kertben tartani már magában nem szép :D tüzelés alatt nem elzárni extra hülyeség.. De ha már megtörtént a baj nem gondoskodni róla felelõtlenség. Bár gondolom ha nem lett volna baj és a kicsik picit hasonlítanak a tacskóra akkor darabját egy 10esért még el lehetett volna adni tacskóként.. jogos nem a ti hibátok..
nagyon sajnálom a kutyusodat. valószínû az állatorvos jobban ért ehhez, mint az itt fórumozók többsége. ne hagyjátok szenvedni a kutyust, altassátok el. ha lesz következõ kutyátok, azt érdemes lenne ivartalanítani, nehogy ez még egyszer elõfordulhasson. sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de jobban kellett volna a kistestû szuka kutyátokra vigyázni.

Mit tegyünk, nem találjuk a cicát?

A barátnőm tegnap hozott el egy cicát az egyik ismerőstől. 2 év körüli, ivartalanított nőstény. Első nap érhető szerintem, hogy fél, az új környezet, alig evett-ivott stb...
A kérdező hozzászólása: Akitõl hozta a cicust õ is átjött, hátha az õ hangjára elõjön de nem. Most azzal próbálkozunk, hogy hoz egy újabb cicát és talán neki elõjön. Nincs már semmi ötletünk, hogy mit tudnánk tenni.
Hát ezen a sztorin majd beszartam, meg a költöztetõsön is :D Majd írj, ha elõjött a macsek! Nálunk csak olyan volt, hogy pakoltunk az ágynemûtartóba, lecsuktuk, persze amíg nem láttuk belemászott mindkét kismacska. 1-2 óra után feltûnt, hogy nincsenek meg, szétszedtük az egész lakást, de kb. utolsónak jutott eszünkbe, hogy ma kinyitottuk az ágynemûtartót is. Hát persze, hogy ott volt mindkét kis nyavalyás, doromboltak és aludtak! a paplanok között, órákon át bezárva, egy mukkanás nélkül :D
"Most kettõt várunk a kád alól...":D Na ezen most nagyot nevettem.:D Egyébként nem kell aggódni, most biztonságos búvóhelyet keresett(tek) maguknak, majd elõjönnek ha felbátorodnak és biztonságosnak ítélik meg a környezetet. Még egy macska se halasztotta éhen magát egy zugban szándékosan, szóval csak idõ kérdése.:)
A kérdező hozzászólása: 11. válaszoló elnevettem magam mikor olvastam. Ezek a macskák annyira jó helyeket találnak maguknak. :D Most kettõt várunk a kád alól, lassan megyek barátomhoz át ott lakik a barátnõm is (aki a barátom unokatesója) és majd írok, ha történt valami. Egyébként már én is gondoltam ilyen mesebeli dolgokra mi lehet a kád alatt? :D De a macska nem hülye, ha éhes, ha szomjas úgyis elõjön.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na ez is szép eset. Kicsit offolok, de ugye nem baj? Pont költözés alatt álltunk, már összedobozolva volt minden, vártuk a költöztetõket. Közeben keressük a macskát....mondanom sem kell, hogy nem találtuk. Szétnéztünk mindent, a kert összes szögletét, minden fûszál mögé benéztünk, le a pincébe fel a padlásra.... Már bõvel sötétedett és még mindig nem volt sehol. Én már sírtam, tiszta ideg voltam, de már megvolt pakolva a kamion, indulni kellett. Izzítottam gyorsan az összes szomszédot, hogyha látják, akkor szóljanak vagy fogják meg vagy vmi...igaz, hogy 100 km-re költöztünk, de ha megvan, azonnal visszasprintelek. De nagyon fura volt, mert a kertbõl soha, de soha nem ment ki, nem járt szomszédolni. Megérkeztünk az új kecóba, elkezdünk kirámolni...de már jó késõ volt, így a cuccok nagyja másnapra maradt. Másnap a fáradtságtól jó késõn is ébredtem, kávé közben hívom az (ex)szomszédokat hogy látták-e. Közben nyitom a dobozokat. A rohadt kis dög, hát nem ott heverészett a legalsó dobozban plüssjátékok között?!?
Na még a végén kiderül, hogy a fürdõkádatok alatt van az átjáró Narniába. :D Akkor, hogy ez most kiderült nyugodjatok meg, mondjuk még mindig tudom javasolni a bezárt fürdõajtót, mert akkor megakadályozzátok annak lehetõségét, hogy a macska(ák) kijönnek, elbújnak máshová, ti meg ott hajladoztok még egy hétig a kád alatt. Rakjatok ki nekik kaját és várjatok. Valamikor ki kell jönniük enni...vagy legalább inni.
A kérdező hozzászólása: Na képzeljétek a másik macska is akit áthozott az ismerõs az is bement a kád alá. Ez már egyszerûen tiszta krimi!!! De ha bement nyílván ki tudd jönni.
Ne keressétek, ne stresszeljétek szerencsétlent, mert nem fog elõjönni. Rakd ki a kaját vizet, és meglesz, de a lakásban legyen nyugi...
A kérdező hozzászólása: A mosógépben is megnéztük, a táskában, a szekrényen, a hûtõ mögött, zörögtünk, vizet engedtünk a kádba, bedugtunk egy hosszú hajlékony csõ szerût is a kád alá hátha kikergeti, spricceltünk be vizet hátha arra reagál de semmi. Nem szökhetett ki minden bejárati ajtó zárva van, ablakok zárva vannak. A tápot is zörgettük semmi jele. Megpróbáljuk ezt a kajás dolgot, egyszerûen már lövésünk sincs. Köszönöm a válaszokat :)
Szekrény tetején nem volt?
Kiszökött az ajtón
Az lemaradt, hogy ahonnan elfogy a száraz táp, abban a helyiségben van :)
Nézzetek meg minden zugot. Elõszeretettel keresik a táskákat, a szekrénybe bebújnak, mindegy hogy milyen magasan van, konyhaszekrény...stb. És hiába hívod, ha alszik nem hallja meg. Esetleg megpróbálhatnál zajt csapni...Nem azt mondom hogy kezdj el kiabálni, nem ijesztõ kell, hanem ami felkeltheti az érdeklõdését. Pl.: kulcscsörgés, zacskózörgés, ilyesmi. Ami érdekelheti, olyan hang kell. Ahonnan hoztátok nem mondta, hogy milyen játékért van megbolondulva, vagy hogy mit szeret? Mert pl. ha pingponglabdáért akkor ha parkettás a lakás lehet pattogtatni, hátha meghallja. Meg még olyat lehetne, hogy zárjatok be minden ajtót, és minden helységbe rakjatok egy kis száraz tápot. Így ki lehet szûrni hogy melyik helyiségben is van egyáltalán.
Tegyetek a rés kijáratához valami finom kaját. Ha éjszaka eltûnik, akkor ott a macska.
A kérdező hozzászólása: Reggel átmentem a barátnõmhöz mesélte, hogy egész éjszaka járkálás volt a macskák kijöttek a kád alól. Az eredeti az kint is van, a fürdõszoba ajtó zárva, viszont a második akirõl azt hittük kikergeti õ visszament a kád alá. Ez az utolsó infóm róluk. Tegnap már felvételt is készítettünk róluk a kád alól, hihetetlenül elvoltak :D Zina kint van, Bohóc még bent a kád alatt de õ is ki fog jönni. Macskacsapda is van felállítva. Most nagy kõ esett le a szívünkrõl mert szerencsére nem szorultak be és teljesen jól vannak :) Zina lassan kezdi megszokni az új helyét, idõ kérdése. A rést pedig mikor a Bohóc is kijött befalazzuk vagy nem tudom, de mindenképp el lesz torlaszolva :)
én tényleg nem szeretnálek megbántani, de miért keresel akciót? Egy ivartalanitás nem kis mûtét, én csak olyan orvosra biznám a kutyám életét, akiben maradéktalanul megbizom.
A kérdező hozzászólása: Lehet megkérdezném így a hatvanit.
Próbáld meg megbeszélni a dokival, hogy pl. részletfizetésben szeretnéd fizetni, hátha beleegyezik.
Bár azt írtad, Hatvan messze van, ki tudja, lehet meggondolod magad. Ott a doktor olyan 25- 30-ért megcsinálná a két nagytestû ivartalanítását.
Nézd meg Bp-en a szlovák uton Dr. Makai Péteréket, õk vállanak menhelyeknek ivartalanitást, de szerintem amugy sem drágák.
Akkor az egyiket add le menhelyen a másikat meg ivartalanítsd.. 20ezer alatt semilyen akcióba nem csinálják meg. Illetve vannak önkormányzati akciók ahol átvállalják a ktg-et de elég ritka.. Extrém de esetleg az Önkormányzaton is megkérdezheted hogy nincs e valami támogatás rá vagy akármi (ez elég naív hozzáállás tudom de egy próbát megér)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy sajnos most azis nagyon sok. Nagytestûek, van bennükminden.Próbáltam már de nnem válllaják sajnos.
keress fel valamilyen állatvédõ szervezetett neki vannak dokijaik(vagy legalább ismerõs dokik) akik olcsóbban dolgoznak valamennyivel.. Az ilyenben biztos szívesen segítenek hoyg ne kelljen gondoskodniuk majd még 12kutyáról.. Amúgy ha körbe nézel a neten biztos találsz 36000alatt ivartalanítást Nem tudom mekkorák a kutyáid de pl it 24ért is megcsinálják ha kicsik [link]
A kérdező hozzászólása: köszönöm, megnéztem, de itt is 72 lenne a 2 kutyának. ez borzasztó sok most nekem, havi 60-ból élek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Igen, 2 mentett kutyát szeretnék ivartalaníttatni, akik vemhesek.
azért keres akciót, mert nyílván nincs túl sok pénze erre, viszont legalább tenni akar egy nagy lépést a felelõsségteljes állattartás felé. sajnos nem tudom, hol vannak akciók. de google-tól: [link] angelus állategészségügyi centrum
Igen, lehet, még útiköltséggel is olcsóbban megéri. A telefonját ritkán veszi fel, arra készülj, leginkább kora délutáni órákban van esélyed elérni.


Ha szülõkkel laksz, akkor nem magadnak lesz a kutya, hanem az egész családnak. Ahogy olvasom, van már kutyátok. Azzal mi a helyzet? Ki, mennyit és hogyan foglalkozik vele?
A csivava karakán kutya és idõigényes a nevelése.Könnyen válik a család szeme fényébõl, a család rémévé.

Láncon van a kutyánk és sajnálom?

Már vagy 10 éve láncon van nem tud menni sehova ott éli le az életét és sajnálom de semmit nem tehetek érte mert nincs pénzünk keritésre.
Vidd el pórázon sétálni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy én nem tehetek semmit érte mert a szüleim félnek hogy elszökne pedig nem mert sokszor szakadt már el a lánc de még se ment messzire ha elment a háztól amikor elszakadt akkor is csak olyan 2-3 métert.
Kérdezõ!Kaptál tanácsokat.Egyre se reagáltál csak nyomod itt a baromságokat, meg a kifogásokat.Van neked egyáltalán kutyád?Vagy már megint egy fake kérdés?
Hogy van az, hogy nem tud mozogni, a kötelet meg elszakítaná?A kötél egyik vége a kezedben, a másik vége a kutyán és mentek.De egy póráz nem csillagászati összeg, de ha mégis, akkor sem megoldhatatlan.Fonj spárgából, rongyokból, bármi.
Ennek a szerencsétlen kutyának még az altatás is jobb lenne, ez nem élet neki. Mi az, hogy 10 éve megvan és nem ismered?A sajnálkozásodtól nem lesz jobb neki.A baromi nagy sajnálatból nem telt egy futóláncra?Olcsóbb, mint a kerítés és több mozgástere van az állatnak.Ha ennyire nincs pénzetek, hogy kerítésre sem telik 10 éve, ki a rák akarna lopni tõletek?Mit? Az senkit sem érdekel, hogy nem vagy 18 éves.Semmilyen törvény nem írja elõ, hogy akkor nem viheted ki a kutyát sétálni.
Szomorú kiskorú, de angolul tud "káromkodni" , igaz nem helyesen, de igyekszik...jobban mint a kutyás ügyben. Engedd el, had rohanjon világgá! Bárhol máshol jobb helye lesz. Szabad lesz! Ti meg soha többé ne tartsatok állatot!
Nekünk is így volt tartva a kutyánk amíg gyerek voltam és anyuék döntöttek ilyesmiben. Sajnos õ már elpusztult de a mostani kutyusról már mi gondoskodunk a tesómmal és õt haza se hoztuk amíg nem volt megfelelõ kerítésünk és szabadon lehet az udvarban meg sétálni is elhordom. Szerintem nem kéne a kérdezõnek neki esni mert õ még gyerek és már látja, hogy az a szegény állat rosszul van így tartva, felnõttkorában tuti jó gazdi lesz majd! Kérdezõ te meg próbálj összebarátkozni a kutyával, tölts vele sok idõt, és ha ez megvan az udvarban elkezdhetsz sétálni tanulni vele. Ha ott már jól megy elviheted otthonról is. Kitartás :)
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a láncot mindig elszakitja és akkor a kötelet is eltudná.
Ne idegesíts már fel, mondtam, hogy ne írj kifogást! Basszus, mi tiltja, hogy kiskorúkén oda menj, simogasd, megbarátkozz vele és néha rátedd egy nyamvadt kötélre és legalább az udvarban lefuttasd egy kicsit? Miért olyan nehéz ez? Megharagszik rád anyukád, mert játszol a kutyával?
A kérdező hozzászólása: Majd holnap megprobálom amit mondtatok
milyen fajta amúgy? nagyon hálás lesz ha foglalkozol vele, hamar feloldódik és megnyugszik majd!
Én 8 évesen elvittem sétálni szájkosárral meg fojtóval a nagytestû német juhász kanunkat, húzott mint a fene az elején, de aztán emgtanulta.Anyáméknak nem nagyon tetszett, hogy a 8 éves lányuk viszi a nagy németjuhászt, de csak kiharcoltam és utánan rendszeresen vittem majd lett saját kutyám egy szánhúzó fajta mindez 12 évesen, akkor májd kettõjüket is vittem rendszersen sétálni.Engem anyámék nem tudtak megfélelmíteni, elvittem õket és kész.Egy tacskóféle kutyával meg ezerszer könyebb sétálni mert nncs akkora fizikai ereje mint egy nagytestûnek.Most tacsim van :)
Figyelj: Nekem anno bármilyen állatom volt, az a családé is volt. Ha a hörcsögömet netán más etette volna meg és nem annyit adott, amennyi kell, akkor is beszéltem az illetõvel. Amikor kutyám volt, akkor én sétáltattam, már 14 évesen is. Én kicsi koromban is inkább összevesztem anyámmal, de ha egyszer kell a mozgás a kutyának, akkor kell! Ahogy olvastam, nem nagy testû kutyáról van szó. Ne is haragudj, de ha betörni szeretnék, nem pisilném magam össze egy láncra kötött kutyustól. Vannak dolgok, melyeket nem értek a sztorival kapcsolatosan: Ha nem egy nagytestû és agresszív ebrõl van szó, hogy a fenébe tud elszakítani egy láncot? :O Szüleid mit várnak egy ilyen kutyától, hogy védje meg a házat, ha annyi mozgástere sincs, hogy megcsípje a betörõt? Sok a gond, de egyedül te tehetsz valamit az ügy érdekében. Igen, gyerek vagy még de ez nem kifogás mindenre. Értem én, hogy nincs sok beleszólásod a dologba, de akkor harcol ki ezt! Küzdj azért, hogy a te szavad is érjen!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Vagy még egy másik alternatív megoldás: névtelenül bejelented az állatvédõknél, nem fogják megkérdezni ki vagy hidd el. Kimennek, körülnéznek, persze ez a szüleidnek nem fog tetszeni, biztos majd hõbörögnek, hogy mit képzelnek, bla bla bla, az állatvédõk meg vágni fogják hogy tarthatatlan a helyzet és elviszik. Ez esetben elvihetik, jobb lenne ez a kutyának. Ez így nem élet neki, te is látod. Esetleg elsõ körben megkérnek rá, hogy javítsatok az állapoton, amire jó estben úgy reagálnak a szüleid, hogy megengedik futtatni pórázon az udvarban. Mert hiába nem hatósági szervek, elég meggyõzõen tudnak hatni.De hangsúlyozom, ez egy B verzió, mert azzal számolnod kell, hogy a szüleid kb. két hétig azon fognak morcogni, hogy vajon ki jelentette fel õket, és az összes szomszédot utálni fogják, te meg kussolsz, közben szarul érzed magad és max. azzal vigasztalod magad, hogy nemes célból tetted. Szóval marad az õszinte A verzió, miszerint megpróbálsz hatni rájuk. Áh nem is értem miért ilyen bonyolult ez.
Rád szólnának, ha foglalkoznál vele? Meg sem merem kérdezni, hogy nem tudnál velük elbeszélgetni errõl? Eltudom képzelni milyen lehet a szitu, eddig az volt a megszokott, hogy így él már 10 éve és értetlenkednének, hogy most meg miért abajgatod a kutyát. Valahogy mégis meg kéne próbálnod, nincs más megoldás hidd el!
egy tacskóval csak elbírsz, ha rángatja a pórázt akkor is.
A kérdező hozzászólása: Amúgy kotorékeb.
A kérdező hozzászólása: Az a baj hogy a szüleim dönthetik el hogy mit csináljak vele meg minden.
Add oda valakinek jo helyre, vagy írj egy állatmentõ szervezetnek, hogy segítseenek gazdát találni neki, mert ez így nem élet..
A kérdező hozzászólása: nem hiszem h a kajával meg ezekel lenne a gond egyetlen gond hogy nem tud mozogni és én megtenék mindent de még nem vagyok 18 éves és a szüleimet nem hiszem hogy nagyon érdekelné anyám sajnálja de nincs pénzünk ezekre.Amugy régen volt egy kutyám saját nagyon szeretem õ is engem de persze elvitték mert nem volt kerités és ezért van most láncon a mostani
A kérdező hozzászólása: maydy4 go fuck your self :)
A legtöbb amit tudsz tenni, hogy összebarátkozol vele. Ha ez sikerült, pórázként megteszi egy nadrágszíj is, nyakörve gondolom van, ha meg van kötve. Próbálj meg foglalkozni vele. Nem is értem hogy lehet az, hogy nem ismer téged ha együtt laksz vele. Csak oda dobjátok az ételt neki? Ne csak siránkozz, hanem itt az idõ, hogy tegyél érte valamit.
Attól, hogy nincsen kerítés, nem kell megkötni a kutyát. Inkább engedjétek be a házba. Legyen veletek, akkor nem fog meglógni. A kutyák amúgy sem lépnek le, ha jó dolguk van. Nekünk 18 évig volt kutyánk zárt udvar nélkül. Sosem volt belõle probléma. Nevelés és szocializáció kérdése, hogy ne jelentsen se magára, se másra veszélyt. Rég rossz, ha egy kutyát csak a kerítés akadályoz meg abban, hogy nekimenjen valakinek vagy megszökjön.
Sajnálattal nem érsz semmit.Sétálni napi szinten ellehet vinni.Vennie kell egy nyamvadt nyakörvet+pórázt kb 2000Ft kell hozzá vagy annyi se.Vagy vegyél egy nyakörvet meg kötelet és azt kösd a nyakörvre ha annyira nincs pénz.
Nem tudom ki akart a családodban kutyát, de ezt hívják felelõtlen dolognak. TE is az vagy, mert ha tenni akarsz valamit, akkor vidd el sétálni! Mi az, hogy alig ismer téged a kutyád? Igen, a te kutyád is, az egész családé. Ilyen nincs, hogy az ember fél a saját kutyájától, nem ismeri, nem tesz érte semmit csak sajnálja... Adj neki te enni sokszor, azzal kialakítasz egy kis bizalmat. Simogasd, beszélj hozzá satöbbi.
Mi lenne ha összebarátkoznál vele és napi szinten játszanál vele. Az nem kerül semmibe. Nem kell elengedni a láncról, úgyis tudsz vele játszani. Hátha tudsz egy kis vidámságot vinni az eléggé unalmas és ingerszegény életébe. Az összeismerkedéssel csak óvatosan!
Õszintén nem értem, hogy akinek kerítésre nincs pénze, az miért tart még kutyát is. Ráadásul így még az õrzõ-védõ funkcióját sem tudja ellátni. Ti nem meritek elvinni sétálni, õ meg legszívesebben megölné magát. Kiváló döntés volt háziállatot vállalni.
Minek van akkor kutyátok? Kerti törpe helyett?
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy engem nem nagyon ismer és nem merek oda menni és még pórázunk nincs kerités kéne de nincs rá pénzünk.
A kérdező hozzászólása: Azért van a kutyánk mert ahol mi lakunk ott sok a tolvaj és vagy már 5 embert rajta kaptunk hogy lopni akar.
Zseniálisak vagytok! És szerintetek egy láncra kötött kutya mit tud tenni a tolvaj ellen? Mellesleg profi riasztórendszereket lehet beszerezni távfelügyelettel, ami nem kerül többe, mint egy kutya havonkénti etetése. Ne egy állatot tegyetek tönkre!
Mindenki mondja itt a hulyeseget. Hogy vigye be a hazba, van jo riszatorendszer az uzletekben el is adnak belole...stb A kerdezo egy lepratelepen lako szocpok szökevény. Aki nem látott ilyen házat, az keressen rá. A kertben tuti nincs semmi max valami kajiba a tüzelõnek, a kutya meg az udvar kozepére van.kib.aszva egy ákombákom kutyaházzal egyutt. Nem mellesleg a nyakamat rámerem tenni, hogy 20kilonal nehezebb, loncsos, bozontos ebroo beszelunk, aki finoman szolva sem szobakutya....
11. Szerinted ha nem tudnak összetákolni valami kerítést, majd pont profi riasztórendszert fognak beköttetni távfelügyelettel? Na de kérdezõ: komolyan, hogy véd meg benneteket szerencsétlen állat, ha láncon van? Valaki írta, hogy a kutya nem szökik el, ha jól érzi magát. Ez valóban így van, de ez a kutya tutira elszökne és jól is tenné. Azt hiszem többen is leírtuk, hogy mit kéne tenned, izgatottan várom az infót, hogy megtetted-e az elsõ lépéseket a kutya felé. Kifogásokat már ne írj légyszi, mert nagyon gyengék.
A nyakába biztosan van valami nyakörv, póráznak meg jó egy erõs kötél is.Barátkozz vele, kis kaja, meg ilyenek.Ha sajnálod, találd meg a módját, hogy jobb legyen neki.
miért nem ismer téged?
bocsi, de ha nincs pénzetek kerítésre, meg pórázra, mit akarnak Tõletek ellopni? hogyan internetezel? 10 éves kutya, mióta van nálatok?
Szomorú, hogy a 21. században még léteznek ennyire sötét emberek. Láncra kötött kutya házõrzésre. Jajj.
Összebarátkozol vele, adsz neki kaját, simogatod, majd elviszed sétálni.Bonyolult?Nem.
Majd szerinted beengedik a házba mi?Haha, micsoda ötlet.
Hát én nem tudnám láncon tartani a kutyáimat Rottweilerek. Ez milyen rosszul eshet egy kutyinak, hogy lánra van kötve.Ez talán felér egy kínzással. Nem tud úgy megfelelõ mennyiségû mozgásokat végezni lánkra-kötve. Inkább tartanám a lakásban, ha nem lenne kerítésünk.

Nem képmutató az, mikor valaki nagy kutyásnak momdja magát, de többtitíz, akár száz ezer forintért vesz kutyát, mikor a menhelyek dugig?

Nem verseny, kiállításra kell neki kutya hanem csak úgy. És ha említed a menhelyi kutyát, kiakad, hogy azt csinál a pénzével amit akar, és neki nem kell lelki roncsolt kutya!
nem, abszolút nem az. Ha neki van egy alap elképzelése arról, hogy milyen kutya lenne megfelelõ neki akkor nyilván ahhoz leginkább illõ kutyát fog választani, ha az fajtatiszta, akkor fajtatiszta. Ha nem szaporítót támogat, akkor semmi probléma a dologgal. Nyilván a menhelyi kutyáknak kevesebb az esélyük arra, hogy gazdihoz jussanak, de a tenyésztõk meg csak úgy hoznak le almot, ha már elõre megvannak a gazdák.. így nem fölösleges kölyköket hoz a világra, szemben pistabácsival, aki folyton kiengedi a kutyáját éjszakánként és ivartalanítani meg oltani is cseszik a kutyát. sõt, a sok menhelyi kutya az állatorvosok egy részének is a hibája, akik azt állítják, hogy a szukának minimum egyszer kell ellenie. Nagyon sokrétû ez a dolog, és látatlanba nem kéne mindenkit nagyképûnek nevezni, hiába vett pénzért kutyát, biztosan meg volt az oka, hogy mért olyat vett.
Nem képmutató. Nálam nagyon sok kutya és macska megfordul ideiglenesbe, mégis egy kutyám és egy macskám van. Semmilyen más fajta kutyát nem tudok elképzelni állandóra. Én is tenyésztõtõl vettem és sok pénzt költök rá. A cica menhelyi egyébként, de volt elõtte már két menhelyi kutyám is. Ha most szeretnék még egy kutyát, ugyanolyan fajtát vennék, valószínûleg ugyanattól a tenyésztõtõl. Ettõl függetlenül ugyanúgy önkénteskedem egy menhelyen, elõtte egy másikon voltam, igyekszem támogatni is õket. Ha ezt nem tehetem meg, akkor kétkezi munkával segítek nekik. De nem fogok örökbe fogadni azért egy kutyát, mert kidobta valaki, és még okos is, meg szép is. Lehet, hogy bennem van a hiba, ez nekem kevés. Ha lenne egy olyan kutya, akibe beleszeretnék, akkor örökbe fogadnám minden további nélkül, de ez más téma.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Aki tenyésztõtõl vesz kutyát, ugyanúgy nemes célt támogat, mint aki menhelyrõl hoz el egyet. A tenyésztõtõl vásároló azért, mert az egyes kutyafajták az emberiség kulturális örökségét képezik, ezt az örökséget pedig a tenyésztõk ápolják. A menhelyrõl befogadó pedig azért, mert a választásával közvetlen segítséget nyújt. Mindkét oldalnak vannak olyan tagjai, akik a választásukkal kérkednek valamilyen módon, és kb mindkét oldalon ugyanannyi ilyen van. Nekem az a tapasztalatom, hogy akinek menhelyi kutyája van, és valóban belemerül a kutyázásba, az egyszer akar majd tenyésztõtõl kutyát. Aki pedig törzskönyves kutyával melegedik bele a kutyázásba, nagyon sokszor azon kapja magát, hogy örökbe is szeretni fogadni, vagy még jobb, ideiglenes befogadó is szeretne lenni. S valóban, sok tenyésztõ támogat menhelyeket, fajtamentõket. A tenyésztõ és a menhely is jó és felelõs döntés, akkor miért van az, hogy gyakran érik támadások a tenyésztõtõl vásárlókat a menhely-pártiaktól? Én legalábbis fordított helyzettel még nem találkoztam. De Kérdezõ, van itt egy még sokkal jobb kérdés, amelyre felhívnám a figyelmedet: Miért vesz valaki 30 ezerért vagy akár kevesebbért szaporított, törzskönyv nélküli kiskutyákat, ezzel támogatva a szaporítást (aki pedig a szaporítást támogatja, közvetve sok kutya utcára, menhelyre kerülését támogatja), mikor a menhelyek dugig vannak? Nah, ezt tessék feltenni.
Ezt sose értettem, hogy miért kell azzal nagyra lenni, hogy valaki menhelyrõl fogad örökbe. Ha beleszerettem volna egy menhelyi kutyába (hónapokig nézegettem a honlapokat), akkor hoztunk volna egyet. Aztán teljesen véletlenül találtunk egy olyan fajtát, amibe beleszerettünk, és annak is olyan egyedét, akit nem tudtam volna otthagyni. Nekem abból van elegem, hogy a fele ismerõsi köröm ki van akadva, hogy miért vettünk 150 ezerért kutyát, mert õ nem ad ki kutyára pénzt. Illetve, hogy minek kell neki ilyen-olyan táp (fõzni még nem tudok rá), miért kap annyi játékot, rágcsálnivalót, valakinek az böki a csõrét, hogy jutifalattal mászkálok. Hidd el, mindegyik oldalnak megvan a maga is elõítélete. Viszont én azokat, akik menhelyi kutyájuk van és böki a csõrüket, hogy nekem nem valamiért hangosabbnak hallom. Hallottam már olyat is, hogy valaki a kutya elõélete miatt nem visz menhelyrõl, de ebben semmi rosszindulat sincs, ez az õ véleménye/vélhetõen alaptalan hite. Ja és van a családban menhelyi kutya(csak épp az enyém nem az). Na puff.
A tenyésztõk lepontoztak, ahogy megjósoltam :) Én még olyat nem nagyon hallottam, hogy bárki azzal játszotta volna az agyát, hogy menhelyrõl hozott kutyát.Olyat viszont nem keveset, aki azzal, hogy neki X tenyésztõtõl ennyiért van kutyája. Pedig kutyázom vagy 20 éve. Amíg nem lesz olyan középút, hogy emberi áron lehet tenyésztõtõl is kiskutyát venni(ez nem azt jelenti, hogy a kiállításit adja 150-ért, a hobby célút meg 100-ért), aki esetleg kiállításra nem alkalmas, addig mindig lesz piaca a szaporítóknak.Meg pár tenyésztõk által méregdrága kutyával becsapott vevõk is elég ellenreklámot csinálnak nekik.Jogosan, teszem hozzá.
Ja és a mentett(nem menhelyi)kutyáim mellé SOHA nem akartam tenyésztõtõl kutyát. Mi a fenének, hogy itt ugasson a kertben Parasztországban?Arra tökéletes a mentett kutya is.
Jah, mert max. 4 éves élettartamú okostelefonért senki nem sajnál 150 ezret (minimum!), de bezzeg, kutyára, aki 15 évig társad lesz, arra igen! xD Nekem ne mondja senki, hogy nincs pénze tenyésztõtõl kutyát venni, mikor minden második szembejövõnél a legújabb xyz okoskütyü van.
Uccsó: valszeg ez amiatt van, hogy ki mit akar meghallani:) A kutyás társasásgunkban (kettõbe is szoktam járni) szinte mindenkinek menhelyes kutyája van, nagyjából az enyém az egyetlen fajtiszta is. Tõlük nem kaptam még kritikát, de másoktól már igen, általában idegenektõl.
jav: fajtatiszta;) és nyilván azelõttinek szólt, nem utolsónak
A "nagy kutyásnak tartja magát" ugyan miben nyilvánul meg? Mi a köze ennek ahhoz, hogy miként jut kutyához? "nagy kutyás" lehet egy kutyákkal dolgozó, egy kutyával komolyan sportoló is és , ha nem vállal mellé menhelyrõl kutyát, akkor már el is lehet kaszálni? Akinek késztetése van menhelyi kutyára, legyen onnan kutyája. Akinek meg nincs, az miért ne dönthetné el, mikor, kitõl, mennyiért vesz magának?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "mert családi kedvencnél se mindegy, hogy mennyire tanítható könnyen, mennyire lesz domináns (és ezt egy rendes tenyésztõ kapásból megmondja a kölykökrõl), mennyire sportos maga a kutya, mert mondjuk a család imád kirándulni, akkor nyilván a kutyának nem egy lusta fajtának kell lennie. És ez egy menhelyi kutyával baromi lutri. " Én ezzel vitatkoznék. A menhelyen pont, hogy bombabiztosan ki lehet adott típusú felnõtt kutyákat választani, fõleg, ha csak olyan kritériumoknak kell megfelelniük, mint pl. dominancia, sportosság, tanulékonyság. A kérdésre válaszolva: ilyen emberek azok között is vannak, akik menhelyrõl vinnének kutyát, aztán kiakadnak már a telefonos beszélgetés alatt, hogy az adott rövidszõrût nem kapják meg kinti tartásra, vagy a nagytestût telepõrzésre. Ilyenkor azzal jönnek, hogy de hát õk segíteni akarnak és hogy hogy lehet, hogy még a menhelynek áll feljebb és hogy b.sszák meg, majd hoz ki máshonnan...
Félre ne értsetek, nincs azzal bajom, ha valaki százezreket költ kutyára.Mindenki maga keresi a pénzét, arra pazarolja, amire akarja. De azért nem kell a tenyésztõket se szentté avatni, akik ugye méregdrágán csak frankó és egészséges kutyát adnak el, amelyik biztosan jó idegrendszerû.Ez hazugság.Nem egy híres tenyésztõtõl vett kutyát ismertem, amelyikkel gond volt.Volt olyan ismerõsöm, aki 2 évig spórolt a kiválasztott kutyára, mert neki azt mondták, a pénzéért jó kutyát kap.Ehhez képest allergiás és még munkára is alkalmatlan, mert ideggyenge.A szerzõdésben nem volt benne, hogy sportolni akarnak vele.A tulaj akkor még nem gondolt rá, csak késõbb tetszett meg egy olyan sport, amiben az adott fajta verhetetlen.Hát ez a kutya nem is alkalmas rá.Vevõnk úgy gondolta, ha egy mestertenyészetbõl vesz 160-ért egy kutyát, talán alkalmasnak kéne lennie arra a célra, amire kitenyésztették.Mestertenyésztõnk konkrétan körberöhögte azzal, hogy nincs benne a szerzõdésben a sport, így járt. Vagy a francia bulldog jó tenyészetbõl jóval 100-on felüli vételárral, akivel sok probléma nincs, csak idegbeteg módon megy neki mindennek, ami mozog és még allergiás is.Több kiképzõnél jártak vele, mind azt állapította meg, hogy a kutya ideggyenge.Tenyésztõ közölte, biztosan a tulajok rontották el, az a baj vele.Nála 8 hetesen(!!!)nem támadott meg senkit.Vagy a 180 ezres cane corso szintén elit tenyészetbõl, aki nem volt 2 éves, mikor lealtatták, miután végigmarta a családot plusz még pár embert és szétszedett néhány kutyát.Ez csak egy pár azok közül, akit személyesen ismertem.Ezek a tulajdonosok a büdös életben nem vesznek többet tenyésztõtõl és igazuk is van.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ezt a mellveregetést én sem bírom. Ismerek olyan menhelyen dolgozó önkéntest akitõl hányni tudnék, mert az egészet csak azért csinálja, hogy elmondhassa õ mekkora egy király arc, mert mennyi kutyát mentett már. Hogy a kérdésre is válaszoljak, nem képmutatás amennyiben TENYÉSZTÕTÕL vásárol. Ugyanis ezzel a kiválasztott fajta jobbá tételét támogatja, továbbá többségében körültekintõbben is választ az ember kutyát, tenyésztõt stb ha súlyos százezerkrõl van szó. Biztosan vannak olyan sznobok is akik csak azért vesznek jó drágán kutyát, hogy vagánykodjanak vele és csak a kertben rohad szerencsétlen egy életen át de azért ez a kevesebb. Másrészt mitõl lenne jobb a menhelyes kutyáknak ilyen embereknél? Én személy szerint több okból vettem tenyésztõtõl kutyát. 1 mert eddig csak menhelyes illetve utcáról befogadott kutyáim voltak, és kíváncsi voltam milyen 2 mert a kiszemelt fajtánál kulcsfontosságú volt számomra a betonbiztos idegrendszer
Ha valaki egy fajta lelkiismeretes tenyésztõjétõl vesz kutyát, akkor ezzel a választásával az adott fajtát támogatja - akkor is, ha nem akar vele kiállításra járni. Egyszerre nem lehet mindent támogatni. De lehetséges, hogy ahogy jobban megszereti az adott fajtát, amelyet támogatott, idõvel késztetést érez arra, hogy bekapcsolódjon pl fajtamentésbe is - ahogy velem is ez történt, csak mivel helyem nincs, ezzel még várnom kell. Persze, ha valaki szaporított kutyát vesz, az más tészta - de még idõvel az is továbbfejlõdhet.
Szerintem sem az, ha tényleg tenyésztõtöl vesz. Azok a tenyésztõk akiket én ismerek, pl állandó támogatói egy vagy több menhelynek. Az, amelyik a menhelyi kutyára kiakad, az más kategória. Az sznobizmus...de azok általában szaporított kutyát vesznek, mert bár fajtiszta! kell, de legyen ócsó is!
Szerint nem, nekem fajtatiszta kutyám van, ez a kedvenc fajtám de az nem azt jelenti, hogy más kutyát utálok. Önkéntes napokon szokta járni segíteni kutyát sétáltani a menhelyre és segítek õket örökbe is adni, sõt vannak nálam befogadott kutyák akiket kidobnak az utcára addig még a menhelyrõl nem érkezik valaki és elviszi. De attól még szeretem a kutyám és mert csak TK-s még nem nézem le a többi embert kivéve aki eszetlenül szaporít.
Miért lenne ez képmutató dolog? Hobby célra is egészséges, jó kutya kell, nem csak kiállítási, verseny célra. A rosszullét kerülget, mikor látom sok helyen a feliratot: "Ne vásárolj, fogadj örökbe!" Szerintem inkább a tenyésztést, a normális tenyésztést kellene támogatni, nem a szaporítást. Márpedig azzal, hogy a menhelyek dugig vannak, eléggé a szaporítás van támogatva. Ettõl még szeretem a keverék kutyákat, van is egy és lesz is, de törzskönyves kutyám is van és jó lenne, ha a kutyatartás úja luxus lenne, nem pedig divat. Egy keverék menhelyi kutyát hamarabb kicsapnak a kertbe dísznek, mint egy több százezer ft-os kutyát. Mivel utóbbira költenek, így foglalkoznak is velük. Ez lenne a normális kutyatartás szerintem .
Önmagában az, hogy valaki igényes helyrõl, Tk.el, nem szaporítótól megveszi saját kedvenc fajtáját, nem baj.Viszont az, hogy nem vesz kutyaszámba más négylábút, az már nem szimpatikus.De nem minden gazda állatszeretõ is egyben.
Miért lenne a szaporítás támogatva azzal, hogy telve vannak a menhelyek? És én láttam százakárhányezer forintos kutyákat is kicseszve a kertbe.Divatos fajta, méregdrága tenyésztõtõl megveszik sznobok, hogy játszhassák az agyukat azzal, hogy X tenyészetbõl ennyiért vett kutyájuk van.A kutyát nem szeretik, ha jön új divatfajta, már mehet is.Nem egy ilyet ismertem.
És miért kéne családi kedvencnek százezreket kidobni olyan kutyára, amit soha nem fognak kiállításra vinni vagy tenyészteni?Most nem érdekel a szöveg, hogy akkor egészséges kutyát kapsz.Egyrészt ez nem mindig igaz, másrészt a menhelyi is lehet egészséges.Sok ismerõsömnek van, csak akkor látják az orvost, ha oltva vannak és vígan élnek vagy 15 évig. Az egészséges értékítélet tiltakozik ez ellen.Minek támogassam más hobbyját azzal, hogy százezrekért veszek tõle kutyát, mikor lehet örökbe is fogadni?Tudom, most jön a kamu duma, hogy így is veszteséges a tenyésztés.A tenyésztõ baja, nem kötelezõ csinálni.Szoktam nézni kiállításon, hogy a legtöbb tenyésztõ drága autóval jár.Voltam is párnál, egyik sem putriban él.Nem sajnálom tõlük, de tõlem biztos nem fog egy sem kapni egy fillért sem kutyáért.Lehet lepontozni, kedves tenyésztõk!Ugyanis marhára nem érdekel.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mert családi kedvencnél se mindegy, hogy mennyire tanítható könnyen, mennyire lesz domináns (és ezt egy rendes tenyésztõ kapásból megmondja a kölykökrõl), mennyire sportos maga a kutya, mert mondjuk a család imád kirándulni, akkor nyilván a kutyának nem egy lusta fajtának kell lennie. És ez egy menhelyi kutyával baromi lutri. Mielõtt azt hinnéd, nekem van menhelyi, van befogadott és van vásárolt kutyám is, igaz nála sajnos nem néztünk utána annak, hogy ez hogyan is megy és sikerült egy szaporítótól vásárolni, de soha többé nem fog elõfordulni. Reménykedünk, hogy semmi baja nem lesz (bár már most nagyjából ott tartunk állatorvosi költségekkel, mint a másik kettõvel együttvéve). Egyébként úgy gondolom, mindenkinek a saját döntése, hogy honnan szerez kutyát, és igaza van, hogy azt csinál a pénzével amit akar. Nem lehet mindenkit rábeszélni a menhelyre, fõleg akkor -mint említettem- ha konkrét célja van vele. És ehhez nem kell kiállítás, nem kell verseny, elég csak a saját életmódját figyelembe vennie és ahhoz keresni kutyát, abban meg a menhelyen nem biztos, hogy tudnak segíteni (elég sokszor olvasni azt, hogy visszavitték az adott kutyát, mert pl. mégse jött ki a macskákkal ahogy azt a menhelyesek mondták stb.)
én meg azt tartom képmutatónak, aki lépten nyomon azzal kérkedik, hogy õ bezzeg milyen jó ember, mert mentett kutyája van. Azt te tudtad, hogy nagyon sok embernek akik sulyos százezreket fizetnek fajtatiszta kutyáért, a 70 %-nál ott ugrál valami kis vakarcs az udvarban, akit az árokparton szedtek össze?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem tartom kepmutatonak. Tinikent szedtem ossze utcarol idosebb, bokacirkalo utcai vegyest, ot is ugyanugy szerettuk, felnottkent az elso sajat kutyank szaporitott roti volt (akkor nem tudtam, mi az, csak azt mondtam en is, hogy nekem felesleges a tk), miutan viszonylag fiatalon meghalt, tenyesztotol vettunk egy egeszsegugyileg is szurt amstaffot. Nem bantam meg, mert akkor az volt a fontos, hogy minnel kisebb legyen a kockazata barmilyen (elsosorban ugye oroklott) betegsegnek. Mellette mar idegiztettunk is, es most mar eleg erosnek erzem magam ahhoz, hogy ha a kovetkezo kutyam, aki egyertelmuen mentett lesz, es full eselytelen (3 labu, suket, akarmi, ami miatt nem tul vonzo), ido elott itthagy minket, tulelem, mert nem a sajat szenvedesem nezem majd, hanem azt, hogy neki addig is jobb elete volt (lesz). En egyebkent olyanokkal is talalkoztam, akik a tk-sra "verik magukat", az plane vicc, mikor siman szapis a kutyaja, csak epp' tk-s, meg olyanokkal is, akik szinte leneznek, hogy "jo" kutyam van. Mindketto hulyeseg, reszemrol is egy a fontos: ne a szaporitast tamogassuk.

Allergiás viszketésre adott szteroidos injekció általában meddig hat a kutyáknál?

Hétfőn kapot nekem meg most jutott eszembe hogy nem kérdeztem meg.
Mi okozta a viszketést? Mert, ha bolhaallergia, jobban járnál egy adag Frontline Comboval.
Kutyáknál nem tudom, kölyök macskánál 2 hét hatóidõ volt (csirkeallergia, hasmenés, fül és kötõhártya gyulladás, 2 hétig semmi baj nem volt).
A kérdező hozzászólása: Feltehetõleg szárnyas allergia. Most csak nyulat eszik, aztán lassan a többit. Vasárnap kapott csirkét, 2 óra múlva pedig dühödten rágta, vakarta magát. Bolhája nincs!
8 napig. A mi kutyánk is ételallergiás. Elõször másra kezelték (3 állatorvosnál jártunk vele) Ráadásul az ételallergia miatt demodex atkás is lett. Mi megcsináltattuk az étel allergia tesztet is (állatkórházban 50 ezerért csinálták volna, a körzeti állatorvosunk 25 ezerért megcsináltatta) Figyeld te is, nehogy demodexes is legyen, nagyon nehéz és hosszadalmas kikezelni belõle. A miénknek a tarkóján, a farka tövén és a hátsó combjain voltak nagy dudorok. A szaga is árulkodhat a demodexrõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi! A szaga nem változott ugyanolyan mint eddig! Milyen szagra kell figyelni?
Olyan "avas" szaga van a szõrének (fõleg a tarkójánál) és a szõre is "zsíros", "olajos" lesz. (ha simogatod, felrakódik a kezedre és le tudod dörzsölni)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szerencsére semmi hasonló nincs!

Tenyésztőtől macska olcsóbb, miért?

Egy elég drága fajtát választottunk allergia miatt. Egyik tenyészetben, van egy idősebb, növendék cica, az reális, hogy amiatt olcsóbb? Illetve már ivartalanítva is van. Szerintetek?
Reális. Szinte mindenki kiscicát szeretne, ha egy tenyésztõnek nem sikerül eladni mindet kölyökként, akkor a növendék macska akár az élete végéig is a nyakán maradhat. Egy rendes tenyésztõ felelõsséget vállal minden egyes macskáért, ami nála születik, így egy-egy ilyen jószág akár évekig foglalja a helyet, viszi a pénzt az esetleges tenyészállatok elõl. Esélyes, hogy küllemre sem olyan tökéletes, "hobbi minõségû" állat, ezért is olcsóbb. Mivel ivartalanítva van, a tenyésztõ hozzáállása nekem elég korrektnek tûnik.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó! Amúgy nagyon szép cica, még ha elvileg hobbiállat, akkor is, bár engem marhára nem az érdekel, hogy hobbi-e, hanem hogy ne allergizálja a lányomat... mondjuk én is jól járok, mert az összes oltása megvan és ivartalanítással sem nekem kell szívni (már bocsánat), nyilván én is megcsináltattam volna, de így még jobb :D:D:D ráadásul kandúúúúr és nagyobb a bundája, már most imádom!
A felnõtt mindig olcsóbb. Törzskönyvet azért gondolom adnak hozzá - tehát tenyésztõrõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Igen, törzskönyves, de nem felnõtt, csak 7 hónapos.
milyen fajta? :)
17:06, Hosszu szor, allergia ellen, szoval sziberiai :)
A kérdező hozzászólása: Igen:)

Hogyan adjam be a macskának a folyadékot?

Beteg a cica, kaptunk állatorvostól gyógyszert, ami folyadék. Napi 0,5 ml-t kell adni.
Gyógyszertárban vegyél fecskendõt, abba felszívod a folyadékot, a fecskendõ hegyét oldalról a macska szájába dugod, ott ahol van egy kis rés a fogai között (ahol egészen picik a fogai) és óvatosan befecskendezed. Nagyobb mennyiséget inkább töbszörre, nehogy félrenyeljen. Ha egyedül nem megy, valaki fogja közben a cicát. Elõfordulhat, hogy nagyon ellenkezik, akkor tekerjétek egy nagyobb törülközõbe, hogy ne tudjon karmolni.
Az elõzõ kb mindent elmondott. Annyit tennék hozzá, hogy hatásosabb, ha a macskát megemeled a grabancától (ahogyan az anya szokta an kicsiket, és úgy adod be.)
Ha nem megy egyáltalán, mert nem akarja lenyelni, elmenekül, ellenkezik, kihányja : menj vissza és adják be õk vagy szájon át vagy injekcióban.

Anya kutya miért morog? !

Tegnap születtek meg a kiskutyái és ma szoptatás kozzben adtam neki egy kis sonkat és az egyik kiskutya közel volt a fejéhez és elkezdett rá vicsorogni és morogni alig bírtam leállítani...pedig teljesen normálisan van taplalva a kutya főleg most a szoptatás alatt.Miért lehet ehez ?
Minek neki sonka? Jó minõségû starter táp kéne. Arra meg figyelj oda, hogy ha a kicsik szopnak éppen akkor ne b***szogasd már, majd utána adsz neki kaját.
milyen fajta?
A kérdező hozzászólása: A kutya nem rám morgott hanem a kiskutyara aki a fejéhez közelített mikozzben evett.. Amúgy négy éves a kutya és az elsõ ellése :/ nagyon szépen gondoskodik a babáiról nyalogatja õket és ellátja csak ez az egy ilyen megnyilvánulása volt de eléggé megijesztett..mindigis ilyen volt amúgy amikor valami finom ételt adtunk neki pl csont az embereknek se engedte hogy ilyenkor hozzaerjenek pedig mindig normálisan minõségi kutyatappal volt etetve és másban ez nem nyilvánul meg :) világ egyik legbaratsagosabb kutyája
ilyet jó szuka nem csinál, jobb ha nem hagyod felügyelet nélkül a kölykökkel.
Ne akkor adj neki enni.Nem minden anyakutyát önti el a boldogság a szüléstõl, van amelyiknek teher és frusztrálja.
Nem a kérdezõre vicsorgott hanem a kölykére, nem? "az egyik kiskutya közel volt a fejéhez és elkezdett rá vicsorogni és morogni alig bírtam leállítani.." Legalábbis szerintem.
Mert félti a kölykeit. Majd enyhül, ha nagyobbak lesznek. De azért elég gáz, hogy a saját kutyád nem bízik benned ennyire. Ne nyúlj a feje közelébe ha arra van egy kölyök. És ne nyúlj a kölykeihez.
Talán az is egy megoldás lenne ha külön étkezne a szoptatástól így ki lehet védeni egyenlõre szerintem. Gondolom nem mindig fekszik a kölykökkel, van mikor feláll hisz neki is kell a mozgás.
mennyi idõs a kutya?
Egyébként mennyi idõs a kutya? Elsõ ellése? Lehet túl fiatal (2 évesnél fiatalabb) vagy túl öreg (6 éven túl) az elléshez, és így nem mûködnek az anyai ösztönök. És ne piszkáld, az is egy megoldás.
Bibi van az anyai ösztönével. Nem a táplálással van összefüggésben.
A kérdező hozzászólása: Szálkásszõrû tacsi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!