Állatok kategória válaszai (120020 db)

Egy ivartalanított bakot meg egy nőstény nyuszit lehet együtt tartani?

lehet, hogy örökbefogadok egy nyuszit, csak ugye ez nem baj?
Szoktasd ossze oket , semmikeppen ne zard be egy ketrecbe mindkettot felugyelet nelkul .. Konnyen lehet bunyo , a nostenyek teruletvedoek, nem szeretik a hivatlan vendeget.
ha lassan szoktatod össze õket, jól ellesznek. még az sem biztos, hogy megugorja a bak.

Domináns kutyám volt, akit fél évesen ivartalaníttattam, tegnap a futtatón meghágta egy másik és hagyta magát, miért?

Kölyökként nem hagyta magát, inkább domináns volt a mozdulataiból ítélve, bár hágni sosem próbált. Erre most mit látok? Megy rá egy ivaros kan és hágja ezerrel, a kutyám meg csak néz. Mostanában mindenkinek mindent hagy, simán elmorogják a többiek. Miért van ez? Nem zavar mert inkább értsen a szóból mintsem agresszív legyen, DE HAGYJA HOGY HÁGJÁK=totálisan ledominálják? Nem is értem.
Én meg téged nem értelek! Miért kellett 6 hónaposan ivartalaníttatni szerencsétlent? Azért, mert Amerikában most ez a trend? Szegény kutya ki sem tud rendesen fejlõdni. Nem beszélve arról, hogy a dominanciának nem sok köze van az agresszióhoz...
És nem az ivartalanítás okozza, attól csak kiegyensúlyozottabb lesz a kutyád.
A dominanciát is sokan azzal azonosítják, hogy egy kutya balhés, minden kutyának nekimegy, agresszív. Ez ahogy írtam, inkább a szocializáció hiánya, félelmi agresszió, vagy abból ered, hogy úgy érzi, meg kell védeni a falkáját (ergo nem a gazdi a vezér). Egy domináns kutyának a testtartása, a kiállása, a járása, mindene azt sugallja, hogy õ a fõnök. Ritkán keveredik balhéba, mert a legtöbb kutyának azonnal leesik, hogy vele nem lehet kötekedni.
Csak megadja magát egy agresszívabb egyednek.Van ez így, ha túl nagy a különbség, és a hágó kutya még neveletlen is.A gazda dolga lenne leszedni a kutyáját a másikról, vagy mint falkavezérnek, neked kell intézkedned.
Off: Raknál fel róla fotót? :) Nagyon kíváncsi vagyok rá. On. Valszeg tõled várja a megoldást, az én kutyám is van ezzel néha így. Õ rászól a többi kutyára, ha pofátlanak vele, de van egy bizonyos szint, aminél a segítségemet kéri (konkrétan bejön hozzám, h védjem be). Van, h segítek neki, de legtöbbször hátralépek és szólok neki, h oldd meg, ilyenkor próbálkozik még több-kevesebb sikerrel. Ha már tényleg sok neki, akkor segítek. Próbáld meg rábízni a dolgot, h fejlõdjön õ is a problémák megoldását tekintve (dicsérj is rá, ha fejlõdést látsz), de persze ez erõsen szituáció függõ.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint önállótlan? Régen többször verekedett össze más kutyákkal, egyszer egy nála sokkal nagyobbat kapott ki, az meg véresre harapta a fejét holott NAPONTA vitték a futtatóra, és mindenkivel jóban volt. Legtöbbször már az összebarátkozáskor a másik kutya fölé magasodott és nyakra ment. Ez szerintem nem sima dominancia.
'Picike volt, valószínûleg bántották is és a hidegbe tették ki, onnan eredhetett a nagy dominancia régen.' Kevered a fogalmakat. A dominancia egy veleszületett tulajdonság, nem 'kialakul', meg 'lesz'. Amit leírtál, az utalhat a szocializáltság hiányára, félelmi agresszióra. Persze ettõl független lehet domináns is, csak nem az általad leírt okokból. Bár kétlem, hogy az, mert egy igazán domináns kutya nem hagyná meghágni magát, jelezné, hogy ez nem oké. Annyira meg legyen már önálló egy kutya, hogy tud szólni egy morgással, nem áll, mint egy darab f-sz, és mindent a gazdától vár. Persze balhéba ne menjen bele, de védje meg magát.
A kérdező hozzászólása: Most két éves, valamilyen roti-keverék, de találtam szóval nem tudom pontosan. A doki szerint roti tuti van benne, de többet õ sem tudott mondani, esetleg valamilyen masztiff. Picike volt, valószínûleg bántották is és a hidegbe tették ki, onnan eredhetett a nagy dominancia régen.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert: 1. nem vagyok tenyésztõ sem "hobbyszaporító" 2. az orvos megerõsítette hogy csak jót teszek vele 3. NAGYON domináns volt 4. már akkor ivarérett volt, leszálltak rendesen a heréi és elrohant egy tüzelõ szuka után, alig tudtam megfogni. Nem bántam meg, ha ez az ivartalanítás miatt van, akkor oké. Én inkább olyasmire gondoltam hogy a falkavezértõl várta el hogy csináljon valamit, mondjuk le is szedtem róla a másik kutyát mert annak a gazdája nem tudta, csak furcsa volt. SZERENCSÉTLEN ivartalanított kutya egyébként mindenben férfi maradt.
nem lesz baja a korai ivartalanítástól! most mennyi idõs? milyen fajta?
Az ivartalanítás miatt van.
SZerintem vagy meg adja magát, mert a másik fél dominánsabb, vagy egyszerûen nem tekinti , , ellenfélnek" a másik félt. Az én kutyam detto ugyanez, sokszor van h megakarja másik fiú hágni de nem nagyon érdekli, mert nem jelent számára ellenfelet a másik him kutya. Hozzá teszem extra domináns kutyám van, "nagy szájú" ráugrik ha jön egy másik domináns kutya.

Nem árt a kutya lábának a napi lábmosás?

Benti kutyák, de ha kimennek sáros lesz a lábuk, ezért langos szappanos vízzel szoktam megmosni amikor bejönnek, van amikor kétszer is egy nap. Eddig nem látok semmi problémát a lábukon. Csak nem tudom hogy ez tavaszig nem lesz-e sok?
Nem csak töröld szárazra a tappancsait.
Nem árt, de a szappant MELLÕZD, felesleges és szárítja a bõrüket! Elég bõven a tiszta langyos víz :)
Sáros idõben, meg télen, én mindig mosom a mancsait amikor feljövünk. Utána pedig jól megtörlöm. De csak sima vízzel mosom meg. Ebbõl még nem volt probléma soha.
Csak vízzel, mert elõbb utóbb kiszárítja a bõrt, ami berepedezhet stb.
én is mosom neki kb 3 naponta, télen naponta , van h többször is. Én nagyon kevés tusfürdõt vagy rendes sampont rakok a vízbe, és úgy lemosom nekik, aztán megtörlöm. Kevésbé szárít mint a szappan. Ötelt: én (fõleg télen) beszoktam neki kenni a tappancsait köröm virág krémmel. így minden puha marad, és a só sem marja ki amit az utcára szórnak télen. De jó még a gyógyszertári glicerin is (azt hallottam)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Meg szoktam törölni. Akkor ezentúl szappant nem teszek a vízbe, csak gondoltam úgy tisztább lesz. :)

Csótánytenyésztéssel kapcsolatos felvilágosítást kaphatnék? (többi lent)

Szeretnék a szakállas agámáimnak csótányokat tenyészteni, de olyan sok fajta van, hogy nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb. Egy kezdőnek mit ajánlanátok? Szerintem olyan faj lenne a legjobb, ami nem tud felmászni az üvegen, meg jobban bírja a szárazságot. Mi az, hogy adult meg subadult? Mekkora mennyiséggel lenne a legjobb kezdeni?
[link] A facebook-on ilyen néven van csoport is, szívesen segítenek.
Szerintem neked a legjobb kezdés a Blaptica dubia lenne. Nem mászik üvegen és elég igénytelen is. Az adultak a felnõtt, ivarérett állatok. Tenyészteni nagyon egyszerû õket. Elég ha veszel egy nagy ikeás dobozt abba teszel tojástartókat, beleteszed a csótányokat és néha megeteted õket. Kezdeni annyival, amennyivel akarsz ha többet veszel elõbb elkezdhetsz etetni velük, meg ugye az is idõ mire elkezdenek szaporodni, meg mire felnõnek az állatok. A Csótányvilágot én is ajánlom nagyon jó kis oldal.
Azért mindegyik fajnak kell némi párásítás, úgyhogy nem szabad hagyni, hogy teljesen kiszáradjon majd a helyük!

Hogy kerítsek be egy pónit?

A barátnőmnek van 4 pónija. Van kettő shetlandi póni Szultán és Csillám, és kettő commera póni Szelíd és Szilaj. Szilaj a vezér és elégé 'rosz szokásai vannak'. Szultánrt ha békén hadják akkor nem csinál semmit viszont ha zavarják harap. Csillám pedig akin a gazdája szokott lovagolni de nagyon nehéz bekeríteni mert folyton elrohan mivel hatalmas hátsó kertjük van nagyon nehéz elkapni. Szelíd nyugodt ló semmi rossz szokása nincs. Viszont a csili a szilajhoz megy akkor nem lehet odamenni mert akkor felágaskodik szilaj vagy harap ill. sunyít és támad. Próbálkoztunk almával vagy egy zacskóval hogy ott a kaja de a póni nem megy oda. És ha bekerítjük akkor elkezd vágtázni. Szóval azt szeretném kérdezni hogy lehetne elkapni a csillámot?
bekeríteni szerintem nem jó megoldás, mivel menekülõ állat, onnan úgy is ki fog jönni. én ha ilyen vagy szépen sétálok utána, és ha látja hogy nem adom fel, úgy is oda fogok menni és megfogni, akkor abbahagyja. de ez szerintem annak a jelen, hogy tele van energiával, és ilyenkor kihasználja az alkalmat. vagy jó kedve van, ilyen idõkben a legtöbb ló jobban érzi magát, sokkal aktívabbak mint nyáron. a lényeg hogy kitartás, esetleg meg is hajthatod ott a karámban, vigyél be egy ostort és hajts meg azelõtt, hogy õ kezdene el magától futni.
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm:)
bekeríteni nem a legjobb, menekülõ állat a ló és játékos is póni amúgy is ravasz... ha eltudnátok zárni egy kisebb karámba és a gazdája odacsalogatná valamivel úgy hogy csak ül vagy valami egyszer csak kialakul ez :)
Mondjuk úgy kellene bánni velük, hogy ne megtámadni akarják az embert, hanem odamenni hozzá...
Hát igen... nem ártana némi tudást összeszedni a lovakkal kapcsolatban, mert szegények már így is eléggé el vannak rontva, nem is akarok belegondolni hogy ilyen tudáshiány következtében meddig fog fajulni ez az egész... Inkább hívjatok egy tapasztalt lovast, aki segít nektek, mert ennek így nagyon nem lesz jó vége. Egy lovat nem elkapni kell, hanem elérni, hogy oda akarjon menni hozzád. Ha nem akar odamenni, akkor ott már az alapoknál gondok vannak. De egyébként azok alapján amit leírtál mindegyik ló el van rontva, mindegyiknek van valami viselkedésproblémája, szóval csak gratulálni tudok. Nem értem hozzáértés nélkül miért kell lovat venni, fõleg gyerekeknek..
A kérdező hozzászólása: Hát eléggé el van rontva !! Én sem értem... Az egyik lova megharapott ... Nagyon rossz szokásuk van a lovaknak amit nehéz lenne már ''megjavítani''

Iskolába bevihetem a kutyám?

Olyan munkát kaptam (4 órás) ami akkor ér véget, amikor a sulim elkezdődik. Így viszont több mint 10 órát lennék el otthonról. Arra gondoltam, hogy vihetném magammal egész nap a kutyát (havanese), a munkába be szabad vinnem. Iskolába szerintetek beengedik, táskában?
Szerintem, ha be is engedik, egyáltalán nem jó a kutyának az iskolában egy táskában ülni...
Tuti nem fogják, és ezt támogatom is. Ha mindenki vihetné a kutyáját, kész cirkusz lenne. Az iskola nem erre való :) 12-12 órát ki kell bírnia szobatisztán
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Köszönöm hogy írtatok! Nagyon jó kutya különben, tudom hogy ellenne otthon is. Nem rombol, nem rág, ha nem vagyok otthon akkor aludni szokott. De én sajnálnám. Persze ha nem tudom megoldani a magammal hordást akkor muszáj lesz otthonhagynom. Van iskolaudvar, de szerintem senki nem hagyná ott a kutyáját, nagyon sok osztály van, sima gimnáziumként, esti gimnáziumként és OKJ szakképzõként is mûködik az iskola, sokan megfordulnak itt, így meg pláne nem hagynám kint, szerintem az elsõ nap ellopnák. Rendbontani sem akarok a kutyámmal, nem raknám le a földre óra közben mert akkor tényleg mindenki inkább kutyázna, mint tanulna. Nagyon ügyesen ül a táskában, szinte hallani se lehet hogy ott van, csak nézelõdik - de legalább velem lenne, látnám, és tudnám hogy nem otthon szomorkodik egyedül. Olyan amúgy a suli, hogy senkit nem érdekelne még az se, ha egy elefántot vinnék be, petárdától gitáron meg konga dobon át mindennel látok futkosni diákokat, csak értitek, attól hogy más ezt csinálja, még belém köthetnek a kutya miatt. Mindegy, tényleg az lesz a legjobb ha megkérdezem az igazgatót! És köszönöm a tippeket!
Egyszer volt, hogy az egyik tanárom behozta a Mopszát suliba (már nem tudom milyen okból kifolyólag). Õ elvolt, de elhiheted, hogy aznap se tanultunk, mindenki a kutyával játszott. Nem hiszzem, hogy megengednék, de kérdezd meg. Amúgy meg nyugodtan otthon hagyhatod, nem lesz semmi baja. Legyen víze, játéka meg pakolj el mindent amit leszedhet stb, de valószínûleg aludni fog szinte végig :)
nálunk nem engedték, pedig csak egy napról lett volna szó. De igen, az a legegyszerûbb, ha megkérdezed az igazgatót.
Nem engedik be. Vagy beszéld meg az igazgatóval, ha van kert hátha megengedi, hogy lekeríts ott egy részt és ott lehessen a kutya amíg tanulsz.
Nem valószínû, de érdemes megkérdezni. Én Ausztriában élek és itt az egyetemre elõadásra simán behozzák a kutyát. Munkahelyre ugyanígy lehet vinni.
Nem fogják megengedni, és ez így van jól. Gondolj bele. A kutyának sem jó hogy a táskában ül, órán nem mászkálhat, mert zavarja a többi diákot. A másik: Nem te vagy az egyetlen akinek van háziállata. Ha te beviheted akkor jogosan jön a többi diák hogy akkor õk is vinnék a kedvencüket-
Tuti nem.
Iskolába csak segítõ kutyát, terápiás kutyát lehet bevinni. Errõl jogszabály rendelkezik, az iskolát hiába kérdezed, nem õk döntenek.

Mitr tegyek? Nem tudok kihez/mihez fordulni!

Szerbiában élek egy Ada nevű kis városkában. Sajnos errefelé nem szokás feljelenteni valakit állatkínzás/felelőtlen állat tatás vádjával mivel szinte mindenki rosszul ,felelőtlenül tartja kutyáit/macskáit. Tisztelet a kivételnek.Már nagyon régen tervezem ,hogy teszek valamit de nincs kihez ,mihez fordulnom.(Van a városnak állatvédő szervezete de nagyon gátlásosak,nem tehetnének semmit) Mifelénk még a rablásokhoz-sem nagyon szoktak kijönni a rendőrök sajnos...A következő a helyzet:-A szomszédomnak vagy 20-30 macskája van. Egyáltalán nem törődik velük. Megöli a kiscicákat és csak néha amikor kedve tartja ad ki nekik egy kis maradékot. A múlt télen az én kertemben volt az egyik macskája megfagyva.MOstmár betelt a pohár. Mit tehetnék??
A kérdező hozzászólása: Van pár képem a macskákról:- [link] a képen ha ráközelítetek a macska arcára láthatjátok , hogy rühes de nem is kicsit [link] egy anyamacska a kicsikkel.Õk nálam az én udvaromban születtek ezért megúszták. [link] [link] [link]
Uh, az elsõ cica tényleg rosszul néz ki. De sajnos - ott nem tudom, milyen szabályok vannak, de - itt a cicákra fõleg nincs konkrét szabálysértésnek minõsülõ tartás. Ameddig a kutya nem lehet tartósan láncon, és meg van határozva egy minimum kennelméret, addig a cicákra nem nagyon van konkrétan "elõírás", úgyhogy a nem megfelelõ tartást is nehezebb bizonyítani. Talán ha láthatóan soványak. Viszont még így is letagadhatja, hogy az övék, mondhatja hogy csak úgy beszöknek hozzá, és szerintem ezt is tenné, ha odahívnál valamilyen szervezetet.
Felétek nincsenek ilyen önkéntes alapon szervezõdött radikális állatvédõk? Szélsõségesek és sokszor nem azt szekálják, akit kéne, hanem azt, aki nem tud visszaütni, de azért ha senki más nem segít, még mindig jobbak mint a semmi .
Nem tudom, nem ismerem. Biztos visszajön nyáron, csak mert ilyenkor pangás van.
Sajnálom, ha tényleg kitiltották. Sok kérdésemre adott korrekt választ és a másoknak adott válaszaiból is sokat lehetett tanulni. A weblapja engem is érdekelne
Esetleg valaki megosztaná a weboldalát?
Igen, kitiltották valami hülyeség miatt.
mondom, kitiltották. van saját weboldala.
..vagy elege lett a sok hülye kérdésbõl! :D
Nincs internete, elromlott a gépe, nincs ideje, túszul ejtették, kitiltották, hallá változott és úszkál valamelyik akváriumában vagy téli álmot alszik.
Biztos akváriumot karbantart, növényeket ültetget, halakat szaporítgat, ilyenek. :)
kitiltották.
Nem tudom, talán megvan a saját élete és azzal törõdik inkább... De miért nem írsz neki privátot, ha annyira érdekel és hiteles infót szeretnél kapni?
Valóban kitiltották, google: "hable fórum" és ott az elsõ magyar nyelvû találat.

Kisállatot szeretnék de nem lehet mit tegyek?

Szeretnék bármilyen kisállatot de nem lehet mert minden nyáron elutazunk a mamámékhoz külföldre igy nem kaphatok na meg nem kertesházban lakunk nyáron nincskihez vinni lemondani meg nemakarok róla kérlek segítsetek!!!
próbáltad már az ebneveldét vagy más virtuális játékot??
A kérdező hozzászólása: próbáltam de nem segít nem olyan mint az igazi
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia. Kérdezd meg a szüleid miért nem szeretnék hogy legyen kisállatod.Hallgasd meg az õ érvüket is és tegyél érte higy legyen.lehet ha látják hogy önálló vagy, házimunkába segítesz stb rád mernek bízni egy kisállatot. Döntés is kell hogy neked melyik a fontosabb a nyaralás vagy egy kisállat.Vagy ha nem tudod megoldani akkor keress valakit, biztos van osztálytársad vagy egy szomszéd akit ha megkérsz pár napig vigyáz rá, de vannak már panziók is, illetve ha kutyát szeretnél kutyabarát hotelek is ahová elviheted magaddal kedvenced. Döntsd el hogy milyet szeretnél és mi az emibe a szüleid is belemennének pl.lehet hogy egy egértõl vagy patkánytól vagy rovartól kirázza a hideg õket. Szóval elõtte beszélgessetek.
Szia! Válassz olyan kisállatot, ami bírja az utazást. Én két ilyet tudok, a patkány és a görény. Ami viszont macera, az az útlevél az állatnak és -attól függ mivel mentek külföldre- a szállítás. És persze az, hogy 2 helyen kell hogy legyen nekik megfelelõ méretû ketrec. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor kereshettek kisállat panziót. Ez igazából csak akkor jó megoldás, ha 1-2 hétre mentek csak külföldre. Panziók közül én Ricantát ajánlanám, õ megbízható. Fentebb már leírták, hogy a szüleidet hogy tudod meggyõzni. Sok sikert! Remélem találsz a számodra megfelelõ állatkát!
görény szerintem tök jó, azt tudod magaddal is vinni mindenhova, szereti a változatosságot, csak a gazdájával legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat egy egész nyáriszünetben ottlenénk és autoval megyünk
Kutyát ne szállíts kocsiban... Nem szereti. A görény az bírja, és még talán elég cuki is.. Hajrá! Én is így voltam a hörcsöggel. :D
Akkor patkány vagy görény ugyan úgy. Gondolom az autóban senkit nem zavarnak és egy nagyobb szállítóban simán elvannak, nem kell kiengedni õket mint a kutyákat.
Szuka
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat sokat segítettetek, amugy németjuhász kutyárol lenne szó
Ha abból indulunk ki, hogy a film iparban és a határõrség és az összes kutyás testületben hány dolgozó kan kutya és hány dolgozó szuka van, akkor a kanok felé billen a mérleg de nagyon.
Volt már szukám és kanom is.Szukákkal könnyebb én is azt tapasztaltam.
Körülbelül 20 éve dolgozom kutyákkal, és határozottan állítom, hogy a szukákkal.
Ez nemcsak a kutyán múlik - lehet egy topkutya pl a Te kezedben semmi lenne, vagy egy átlag kutyából pont Te csinálsz topkutyát. Az h a személyiségedhez milyen karakterû kutya illik azt csak neked kell tudni és aszerint választani - nem pedig nem szerint. Létezik puha kan is és erõs szuka...egyáltalán nem függ attól h milyen nemû.
Egyedfüggõ és attól is függ, hogy milyen kapcsolatban vagy a kutyáddal. Ha jóban, akkor kannal is és szukával is lehet jól dolgozni. Sokkal inkább attól függ, hogy milyen típusú kutya. Tehát egy munkakutyával, mint pl. egy rotti, vagy egy német juhász, sokkal könnyebb, mint mondjuk egy angol buldoggal :)
Egyedfüggõ ...
Kan....
Szuka
A nagy többségben a kanokkal jobb dolgozni jobb a teherbírásuk is. Vannak azért a szukákban is olyanok akik vígan felveszik a versenyt a kanokkal, de többségben a kanok vannak. Idomítás szó helyett, helyesebb a képezni szó.
Gondolom a fegyveres testületben jobban számít a kutya mérete és az ereje, így a kanok talán preferáltabbak, de egy olyan szakmában, ahol ez nem szempont (pl. vakvezetõ) ott lehet, hogy jobban érvényesül a szukák könnyebb irányíthatósága. De ezt csak tippelem. Szóval a két ellentétes tapasztalat nem zárja ki egymást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!