Állatok kategória válaszai (120020 db)

vagy lehet hogy melege van ha benn van neki az is! én kutyám is nyáron kiszedi amikor meleg van!
Lehet, hogy zavarja
Az én kutyáim (van 2 egy hím és egy nõstény) Akkor csinálják ha párzás idõ van! A nõstény azt hiszi, hogy a takaró a hím ezért megpróbálja felkérni magára a figyelmet. Van olyan is mikor eldobja a farkát hogy szagolgassa a pokróc és meghágja . A Hím kutyám azt hiszi, hogy az a nõstény és meg akarja hágni! Amúgy mér van ez?
Az én Tacsim fiú mégis kiszedi a pokrócát a vackából!? nem értem!
Mert játszani szeretne :P
A kutyák-macskák érzékenyebbek a földsugárzásokra, mint az emberek. Van az a régi babona, hogy ha egy üres szobában letelepszik egy kutya, az az embernek is jó hely alváshoz, de ahol egy macska telepszik le, ott káros sugárzások vannak. Ha lehet, rakd át az alvóhelyét olyan helyre, amit õ választot ki, ahol szeret aludni.
Nem biztos, hogy igaz, csak feltételezem, hogy, mivel jól érezte magát a takarójában, szeretné, ha az udvaron is vele lenne a takarója. Esetleg nem ártana kitenni az udvarra is egyet. Ha elég okos a kutyád, bizonyára hamar megérti, hogy fölösleges az ólbelit is kicibálni. Gondolom én.
Ez semmi gond, mivel csak játszani akar.Ilyenkor venni kell neki valami játékot.
vidd olyan helyre amit õ maga választ ki
Ha korábban nem tette, akkor ez a tipikus jele a "fantom-terhességnek". Bár nem az, mégis azt hiszi, és jó helyet keres majdani kölykeinek.
Az ember nyalogatása a kutyáknál a behódolás jele, ezzel jelzi, hogy te "nagykutyább" vagy nála. :) A fül nyalogatása kifejezetten ennek kimutatására történik.
azért mert nagyon szeret téged! :-D
Ezzel mutatja ki hogy szeret, ez olyan mintha puszilna, és te vagy a "Nagy kutya"
Nekem is mindig! De nagyon örülök neki mert ez azt jelenti hogy szeret!
Nekem is mindig nylogatja, és erre énis kiváncsi voltam...de már rájöttem, hoigy azért mert szeret téged..és ez nagyon jó(mármint nemazért mer cvalaki nalja a fülemet)/hanem/ azért, mert tudom hogy engem tekint a "fõnökének"=)
Mert szeret!!!!!!
Nekem is mindig a fülemet szokta nyalogatni:) Igen, azért mert szeret:)
mert szeret
Igen, ez a FÕNÖK elismerése!
mert szeret
Mert szeret(utál) Mért nyalogatna?
Biztos régen mostad ki, és õ helyeted csinálja:) !Különben azért mert szeret!
hát , mert elismeri hogy te vagy a gazdija ées természetesen , mertszeret
Azért mert szeret téged.
hülye kérdéés -.-
Azért mert szeret téged
A kutyák beszélni nem tudnak, ez a kommunikációjuk egyik csatornája, és ahogyan mások is leírták az õ szeretete, hódolata jele. Az én kutyám is alig várja, ha találkozunk reggel, hogy megnyalhassa a kezem, vagy a ruhám, közben örömtõl repesve, majd elolvadva csóválja a farkát.
Mert szeret!
Hát szeret, inkább orulj hogy téged szeret...:)
megpuszil :)
A macska tisztán szeret élni igaz amit az elõbb írtak de ez is.
A mosakodás hatására mûködésbe lépnek bõrmirigyek, amelyek váladéka vízhatlanná teszi a szõrt. Ezen felül a macska D-vitamint nyel le, amely a nap hatására keletkezik a szõrén lévõ zsírokból. A mosakodás a test hõmérsékletét is szabályozza, a nedves szõr hûtõ hatást fejt ki. A macskák éppen azért, mert szõrzet fedi testüket, izzadással nem képesek lehûteni magukat. A macskák melegben többet mosakszanak, mint télen, vmint ezt teszik erõteljes mozgás után is. A mosakodás továbbá fontos szerepet kap az elhalt szõrszálak, piszok és élõsködõk eltávolításában is. A megriadt vagy bizonytalan cicák is mosakodásba rejtik "zavarukat".
Olvastam, hogy esõ elõtt megérzik a légnyomásváltozást, és ekkor is szokták nyalni a mancsukat.
S te miért fûrdesz?:D


errõl akérdésrõl megoszlanak a vélemények.az tény, hogy a száraz tápok elõnyben vannak vitaminössszetétel és taurin tartalom szempontjából a zacskós és dobozosokkal szemben.jobban karbantartják a cicák fogazatát is.ha nem isznak elég vizet hozzá könnyen kialakulhat a veseelégtelenség, fõleg ivartalanitott kanduroknál.a magam részérõl vegyesen etetem a macskáimat.
Hosszú távon nem tesz jót a veséjének, ha csak száraz eledelt adsz neki, még ha sokat iszik is!
Biztos nem lehet rossz.Mert az orvos a macskám gyomorbajára és vese betegségére azt ajánlotta hogy több száraz kaját kapjon.Meg azt is hallottam hogy az öreg cicusoknak kiméltesebb.
Szerintem egészséges, de márcsak azért is problémás, mert székrekedése lehet tõle.
Ha az alom és a kajásedénye közötti úton helyezed el.
Amennyiben kaparófánk megmászhatóan magas, fontos, hogy ne legyenek mellette magas bútorok, egyebek. Így macskánk elégedetten trónolhat mászófája tetején, idõnként lelógatva buksiját, praclijait, vagy farkát. Nálunk ez nagyon bevált, a cica az idõ javarészét (fõleg az alvást) ott tölti.
Ami feltétlen: - alomtálca, - alom, - három tálka, egyik a víznek, másik a száraztápnak, harmadik a szaftos eledelnek. Ami opcionális: - kefe a macskaszõr kisimizésére, - kaparófa, hogy ne a kanapé menjen tönkre, - játék a cicának, - karomolló a cicának, - macskasampon, ha netán meg kellene fürdetni.
Almosláda Alomlapát Kaparófa. Macskaszállító box. Ha a cica hosszúszôrû, akkor kell majd fésû/kefe is, mert naponta ápolni kell a szôrét. Élôsködôk elleni védelem: Féreghajtás: mi nem veszünk tablettákat hanem összepaszírozzuk a foghagymát (hiszen a tablettákban is foghagyma van) és egy kis konzerves kajába belekeverjük(ilyenkor nem szabad sok konzerves kaját adni ha megették majd utána kaphatnak még.) Bolhairtás: amelyik macska bolhás, az férges is! Nagyon fontos a rendszeres bolhátlanítás. Sokféle lehetôség van, a nyakörvtôl a spray és fürdetôszereken át a spot-on-ig, a mi tapasztalatunk szerint ez utóbbi a leghatásosabb, ugyanakkor kicsit borsos ára van: 2-3000 Ft.. Ja igen, és ami még fontos: ha bolhás a macska, akkor nem csak benne, hanem a környezetében (bútorokon, szônyegekben, ágynemûben, stb.) is van - ivartalanítás Ellátás Az etetési költség széles skálán mozoghat, függôen attól, hogy konzervvel vagy házikoszttal szeretné a cicát táplálni. Természetesen (változatos!) házikoszton is vígan elél, a minôségi, teljes értékû eledelek azonban általánosságban hosszabb, egészségesebb életet biztosítanak.
A macskakönyv szerint öthetesen szokták. Utólag is lehet, de ez sokkal bonyolultabb, mert a cica szüleinek a törzskönyvére akkor is szükség van. Cicás klubja válogatja az utólagos törzskönyvezés feltételeit, némely klubnál szinte lehetetlen feltételekhez kötik, mások elnézõbbek... De mindenkinek azt ajánlom (saját káromon tanulva) hogy eleve törzskönyvezett cicát vegyen, még ha a tenyésztõ nem is akar adni, ha a két szülõ törzskönyves, akkor a kiscica törzskönyvét magunk is kiválthatjuk. Az én esetemben egy nagyon jó minõségû himalája kandúr utólagos törzskönyveztetése van éppen folyamatban, de hálistennek megvannak a szülõk, így van némi esélyünk. igaz, így is el kell majd vinnem a cicát egy utólagos fajtabesorolásra...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!